Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - typos72

Σελίδες: 123 ... 53
1
Συγνώμη,αλλά αφού θα γίνει ΑΣΕΠ,τι νόημα έχει η προσφυγή;Αυτοί που έχει νόημα να προσφύγουν είναι αυτοί που θα χάσουν την σειρά τους στο 40%,αν μετρηθεί προυπηρεσία αναδρομικά απο το 2012.Μάλιστα,πρέπει πρώτα να χάσουν εξαιτίας αυτού τον διορισμό τους και μετά να προσφύγουν.Σε διαφορετική περίπτωση θα απορρηφθεί η προσφυγή ως αβάσιμη!!!

2
Ας υποθέσουμε ότι γίνεται πραγματικά ασεπ: λες ότι θέλει να ικανοποιήσει τους νέους εκτός πινάκων... οκ συμφωνώ κι εγώ το πιστεύω, όμως έτσι όπως είναι ο νόμος 3848 και εάν η δυσκολία είναι μεγαλύτερη από τους προηγούμενους ασεπ ή και ίδια, τότε οι νέοι αυτοί δεν έχουν καμία ελπίδα, το πολύ που μπορούν να γράψουν είναι 75, ό,τι κι αν προσθέσουν σε αυτό το βαθμό δεν μπορούν να φτάσουν ένα παλιό 70άρι συν 16,8 συν συν συν του παλιού αναπληρωτή. Αυτά οι νέοι όταν προκηρυχθεί ασεπ θα τα υπολογίσουν και τότε τι νόημα θα βρουν σε όλο αυτό; Ένας παλιός με ασεπ 73 συν 16,8 συν ό,τι άλλο έχει, φτάνει 90και, και αυτές οι περιπτώσεις δεν είναι κάπου 200; Οι διοριστέοι πόσοι θα είναι; Ζήτημα αν είναι 200. Άρα ένας νέος δεν έχει καμία ελπίδα. Επειδή όμως ο Λοβέρδος επιμένει να τους δώσει και μάλιστα μια ουσιαστική ευκαιρία, και γι' αυτούς ουσιαστικά κάνει τον ασεπ, τι μπορεί να κάνει για να έχουν ελπίδες και να παιχτεί το παιχνίδι με ίσους όρους; Έχει δύο εναλλακτικές (μπορεί να έχει και άλλη που δε σκέφτηκα): ή θα τροποποιήσει το νόμο, αφαιρώντας προύπηρεσίες και δεν ξέρω εγώ τι άλλο τα οποία όμως θα τον μπλέξουν σε δικαστικές περιπέτειες, ή θα δώσει εντολή τα θέματα να είναι τόσο εύκολα που να φτάσει κανείς εύκολα το 90. Τότε όλα θα έρθουν πάνω κάτω και θα είναι και νόμιμος.
Συγνώμη για το μακροσκελές μήνυμα, είναι σκέψεις για το ασεπ που κάνω εδώ και καιρό και ήθελα να τις εκφράσω.
Sylla,σε άλλο τοπικ,έχω γράψει πως τα θέματα θα είναι εύκολα και το 90αρι δεν θα φτάνει για διορισμό.Όσο για την προυπηρεσιά,μην μπερδεύεσαι,θα την πάρεις,αν περάσεις την βάση.Επίσης,το 16,8,το έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει 120 μήνες διδασκαλία,δηλαδή κανείς.Οι περισσότεροι φτάνουν στους 60 μήνες γεμάτους και θα πάρουν κανά 8αράκι μάξιμουμ.4μόρια το διδακτορικό,2 γλώσσες σε ανώτερο επίπεδο άλλα 4 μόρια και 1 μόριο για υπολογιστές=9αράκι και πέρασες μπροστά!!!

3
Η ύλη του ΑΣΕΠ θα είναι προσαρμοσμένη στα σχολικά βιβλία.Γι αυτό ξεκινήστε μαθαίνοντας καλά όλα τα σχολικά βιβλία.Η γραμματολογία που θα ζητηθεί,θα είναι πάλι βάση των σχολικών βιβλίων!

4
Typos72, πώς είσαι τόσο σίγουρος για όσα γράφεις; Έχεις εσωτερική ενημέρωση ή έχουμε χάσει επεισόδια από τις εξαγγελίες/υποσχέσεις Λοβέρδου; Πώς γίνεται να ξέρεις για το χρόνο διεξαγωγής του διαγωνισμού, τα μέτριας δυσκολίας θέματα και την ύλη του διαγωνισμού, αφού δεν υπάρχει καμία, μα καμία τέτοια πληροφορία/ενημέρωση. Μόνο τα θέματα δεν μας είπες! Προτείνω να μας διακρίνει μεγαλύτερη σοβαρότητα και υπευθυνότητα, γιατί κάποιοι πιστεύουν ό,τι γράφεται! Άλλωστε, δεν πρόκειται, σε πιθανές εκλογές το Μάρτη, να ψηφίσουμε το Λοβέρδο, ούτε το συνάφι του, γιατί υπάρχουν χίλιοι άλλοι λόγοι να είμαστε δυσαρεστημένοι, θυμωμένοι και απογοητευμένοι μαζί του! Δε θα τον ψηφίσουμε, αν προχωρήσει σε ΑΣΕΠ! (λέμε τώρα!).
Gia, τους υπάρχοντες αναπληρωτές δεν τους υπολογίζουν πολιτικά,γιατί ξέρουν πως είναι αλλού!Επίσης,μετά την απόφαση του ΣτΕ για τους ασεπίτες,τα χέρια τους νομικά είναι λυμένα,γιατί ξέρουν πως δεν μπορείτε να τους δημιουργήσετε κανένα πρόβλημα.Ο Λοβέρδος έχει επενδύσει πολιτικά στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ γιατί στόχος του είναι οι νέοι εκπαιδευτικοί που θα συμμετάσχουν στον ΑΣΕΠ και οι εκπαιδευτικοί εκτός συστήματος αναπληρωτών.Θα τους δώσει ξεκάθαρα ελπίδα διορισμού και περιμένει να τον θυμηθούν στην κάλπη!!!
Τώρα για τις πηγές μου,τα έχω πει.Στο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπάρχει ολόκληρο τμήμα που προετοιμάζει εδώ και μήνα τον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ!Σας το λέω ειλικρινά:η προκήρυξη του ΑΣΕΠ υπάρχει!Τι άλλο να πω παραπάνω;Όσοι ενδιαφέρεστε,διαβάστε!Απο κει και πέρα είναι δικαιώμα του καθενός,αν με πιστεύει ή όχι.Τι να κάνω,να τον βάλω τιμωρία να κάτσει μ ένα πόδι δίπλα στον πίνακα;(Πλάκα κάνω!)

5
Μήπως ξέρει κάτι περισσότερο ο typos72?κάτι τέτοιο είχε γράψει πριν λίγες μέρες.
Ναι,το έχω γράψει εδώ και αρκετές μέρες.Καταρχήν να πω πως οι πληροφορίες μου προέρχενται απο το Διοικητικής Μεταρρύθμισης,το οποίο εγκρίνει τα κονδύλια των αναπληρωτών.Αυτό σημαίνει πως γνωρίζω τι γίνεται,αλλά δεν γνωρίζω το παρασκήνιο του Παιδείας.Λοιπόν,θα επαναλάβω πως σε ειδικότητες που θα γίνουν διορισμοί εναπομεινάντων διοριστέων του ΑΣΕΠ,δεν θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.Θα γίνουν οι διορισμοί των μονίμων,θα υπολογιστούν τα κενά και μετά θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών.Τώρα ποία φάση κλπ,δεν ξέρω τις διαδικασίες του Παιδείας για να πω.Πάντως δεν είναι τυχαίο που ο Υπουργός είπε για τα ολοήμερα πως δεν θα υπάρχουν ξενόγλωσσοι και πληροφορικοί αναπληρωτές.Αυτό δεν το λέω απο πηγή,αλλά συνδυάζοντας τα όσα γνωρίζω,καταλήγω πως ο Υπουργός δεν μιλάει τυχαία!!!

6
Αρχικά, συμφωνώ με την τελευταια φράση του μηνύματος απο gia 96 (μην παίρνεις και πολύ σοβαρά όσα εξαγγέλλει και υπόσχεται συνεχώς ο Υπουργός) καθως και σε αυτά που σε συμβουλεύει/καθοδηγει  ;)

Στο ερωτημα σου, θα ελεγα πως μπορουν να συνδιαστούν με καλη οργάνωση προγράμματος και κυριως "έξυπνη"  ;)
ΑΣΕΠ θα γίνει 101%,δεν το συζητάμε.Η διεξαγωγή του διαγωνισμού έχει προγραμματιστεί για τα δύο ενδιάμεσα Σαβ/κύριακα του Δεκέμβρη,με πρώτη την Αθμια και έπειτα την Βθμια.Για την ύλη του ΑΣΕΠ:οδηγός θα είναι τα σχολικά εγχειρίδια του κάθε μαθήματος ως προς το γνωστικό.Ως προς τα παιδαγωγικά οδηγός θα αποτελέσουν οι υπάρχουσες οδηγίες του Π.Ι.
Ως προς την ερώτηση που τέθηκε,με καλύπτει η απάντηση του Μάρκου.
Ως προς την προσέγγιση του διαγωνισμού,θα πω πως η εντολή του πρωθυπουργού είναι τα θέματα να έχουν μέτρια δυσκολία με στόχο να είναι όσο το δυνατό περισσότεροι οι επιτυχόντες και να επιτευχθούν μεγάλες βαθμολογίες κατά το πρώτυπο των πανελλαδικών εξετάσεων.Η κυβέρνηση με ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές στις αρχές Μαρτίου δεν θέλει να δυσαρεστήσει τους χιλιάδες υποψήφιους που θα δώσουν!Σε απλά ελληνικά:διαβάστε να γράψετε βαθμό!!!

7
Κλάδος ΠΕ70 Δασκάλων / Απ: ΑΣΕΠ και πρόσληψη αναπληρωτών
« στις: Σεπτέμβριος 11, 2014, 04:14:39 μμ »
Ιταλία: 28.000 εκπαιδευτικούς προσλαμβάνει το δημόσιο (50% απο προυπηρεσια-50% απο ΑΣΕΠ)

Την πρόσληψη 28.000 εκπαιδευτικών και διοικητικών υπαλλήλων στον τομέα της παιδείας αποφάσισε το υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης του Ματέο Ρέντσι. Για την κάλυψη μέρους των τρεχουσών αναγκών του ιταλικού εκπαιδευτικού συστήματος αποφασίσθηκε η πρόσληψη με συμβάσεις αορίστου χρόνου 15.439 εκπαιδευτικών, 13.342 καθηγητών και δασκάλων που θα αναλάβουν τη βοήθεια παιδιών με ειδικές ανάγκες και 4.599 προσώπων για θέσεις διοικητικού, τεχνικού και βοηθητικού προσωπικού.

Οι προσλήψεις αυτές θα γίνουν σε ποσοστό 50% από την βαθμολογία των αναπληρωτών εκπαιδευτικών που έχουν την μεγαλύτερη προϋπηρεσία, και κατά το υπόλοιπο 50% από το σύνολο των καθηγητών και δασκάλων που έχουν κερδίσει τους διαγωνισμούς που προκηρύχθηκαν τα τελευταία χρόνια από το ιταλικό δημόσιο.

Την διετία 2015 - 2016 η κυβέρνηση Ρέντσι προγραμματίζει την πρόσληψη συνολικά 148.000 εκπαιδευτικών, ώστε να εκλείψει πλέον ο ρόλος των αναπληρωτών καθηγητών στην δημόσια παιδεία. Το συνολικό κόστος του προγράμματος αυτού ανέρχεται σε 4 δισεκατομμύρια ευρώ και σχολιαστές υπογραμμίζουν ότι δεν θα είναι εύκολο για την ιταλική κεντροαριστερή κυβέρνηση να εξασφαλίσει τους αναγκαίους πόρους.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ


Πηγή:www.capital.gr
http://www.capital.gr/News.asp?id=2106160
Λόγω των γνώσεων μου στην Ιταλική γλώσσα και πραγματικότητα,θα μου επιτρέψετε να κάνω μια πολύ σημαντική επισήμανση:στην γείτονα χώρα η προυπηρεσία στηρίζεται αποκλειστικά στην συγκέντρωση μονάδων απο το γραπτό διαγωνισμό!Στην ουσία η προυπηρεσία αποτελεί μακροπρόθεσμο διορισμό μέσω του διαγωνισμού,ενώ η κατάληψη προκηρυγμένης θέσης σε οδηγεί σε άμεσο διορισμό.Δηλαδή,στην Ιταλία όταν λέμε προυπηρεσία,μιλάμε για προυπηρεσία που αναπτύχθηκε μέσω διαγωνισμού και όχι το ελληνικό,έχω μπάρμπα στην Κορώνη:ΟΑΕΔ,Σιβιτανίδειος,ΟΤΕΚ,εκκλησιαστικά σχολεία,τρίτεκνοι,πολύτεκνοι,ΣΔΕ,ΠΔΣ και ότι άλλο έχει σκαρφιστεί το ελληνικό δαιμόνιο για να δημιουργεί αναπληρωτές παρακάμπτοντας τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ!Σαφώς,αν στην ελλάδα η προυπηρεσία ήταν νόμιμη μέσω του διαγωνισμού και μόνο,δεν θα υπήρχε θέμα αντισυνταγματικότητας και σαφώς θα ήταν νόμιμοι οι διορισμοί με ποσόστωση ανάμεσα στον διαγωνισμό και την προυπηρεσία.Το πρόβλημα δεν είναι η προυπηρεσία καθεαυτή,αλλά το πως αυτή εκκίνησε!!!

8
Η αλήθεια είναι πως σε κανένα δικόγραφο οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ δεν έθιξαν το θέμα των διορισμών μονίμων και προσλήψεων αναπληρωτών απο τον πίνακα των πολυτέκνων.Ο πίνακας αυτός δεν θα έπρεπε να υπάρχει με βάση το άρθρο 6 του νόμου 2525/1997(νόμος Αρσένη).Δεν θα κρυφτώ πίσω απο το δάκτυλο μου και θα πω πως κανένας δεν αναλαμβάνει εκστρατεία για να φτιάξει τον κόσμο,αλλά χτυπάει απο τα παράνομα αυτό που τον συμφέρει περισσότερο για να πετύχει τον στόχο του.Αυτό να κάνετε και εσείς με τους τρίτεκνους-πολύτεκνους,γιατί και παράνομο είναι και σας συμφέρει.Μιλάω για συμφέρον, γιατί αν προχωρήσετε σε προσφυγή θα ξοδέψετε και χρήμα, χρόνο και ψυχοφθόρα διαδικασία θα είναι.Άρα χωρίς ξεκάθαρο όφελος,κανείς δεν ξεκινάει τέτοια ιστορία.Προσωπικά σας εύχομαι καλή τύχη!

9
Στις ειδικότητες που απομένουν να διοριστούν διοριστέοι του ασεπ,δεν θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών στην α' φάση.Θα διοριστούν ως μόνιμοι οι εναπομείναντες διοριστέοι του ασεπ,θα υπολογιστούν εκ νέου τα κενά και μετά θα γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών και μάλιστα εκεί όπου δεν καλύφθηκαν με τους διορισμούς των ασεπιτών.Κοντολογίς,τα δυσπρόσιτα τα ξεχνάμε.Επίσης ξεχνάμε τον Σεπτέμβριο για προσλήψεις αναπληρωτών.Πάμε για μέσα Οκτωμβρίου!

10
Η προυπηρεσία για το 2012 και 2013 που προσμετράται θα αλλάξει την κατάταξη του 40% στους πίνακες διορισμού,όπου υπάρχει ενιαίος πίνακας διορισμού.Αυτοί που το 2010 θα διορίζονταν μέσω του 40%,αν γίνονταν τότε οι διορισμοί,τώρα δεν θα διοριστούν.Το 2010 και το 2011 όλοι πήγαν αναπληρωτές γιατί δεν είχαν γίνει περικοπές στον μισθό του αναπληρωτή.Το 2012 όμως με τους πίνακες κλειστούς πολλοί υπολόγισαν τα οικονομικά δεδομένα και δεν πήγαν.Γι αυτό ανοίγουν οι πίνακες για το 2012,δηλαδή οι προυπηρεσίες μετά την ψήφιση του ενιαίου μισθολογίου,για να αποζημιωθούν αυτοί που με μεγάλο οικονομικό κόστος πήγαν αναπληρωτές!Αυτή είναι η λογική της ρύθμισης και είναι νομικά και ηθικά ορθή!!!

11
Έχουν ζητήσει πιστώσεις για 300 μόνιμους διορισμούς το 2014 - 15
http://www.news.gr/ellada/ekpaidefsh/article/172125/300-monimoys-diorismoys-zhthse-to-ypoyrgeio-paidei.html
Προσωπικά δεν ξέρω τι είναι οι 300 προσλήψεις που ζήτησε το Παιδείας.Με βάση την επικαιροποίηση των στοιχείων απο το ΑΣΕΠ τον Φεβρουάριο οι εναπομείναντες διοριστέοι του ΑΣΕΠ εκπαιδευτικών είναι 264.Δηλαδή 264 είχαν φεκ ασεπ στα χέρια τους.Το 437 που είχε πει ο υπουργός περιλαμβάνει ασεπίτες που έχουν φύγει σε άλλα υπουργεία,επιλαχόντες και συμπληρωματικό ποσοστό του ασεπ απο ενιαίο.

12
Αναφέρομαι σε όσους έχουν 2 πτυχία και θέλουν να διαγωνιστούν και με τα 2 στον ΑΣΕΠ.
Μήπως να οργανωθούμε να στείλουμε ένα mail στον Λοβέρδο για να τα βάλει σε διαφορετική ημερομηνία, γιατί αν συμπέσουν θα πρέπει να διαλέξουμε.
Μην το κάνεις!Διάλεξε την ειδικότητα που σου προσφέρει περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας και δώσε.Προσωπικά το έχω κάνει με μεγάλη αποτυχιά και χωρίς να είχε κάτι να μου προσφέρει!

13
fiora μπορείς να πιστεύει ό,τι θέλεις, δεν με γνωρίζεις προσωπικά άλλωστε. Τα υπόλοιπα (διάβασμα, συμμετοχή κλπ) είναι προσωπικά το καθενός, και δεν αγχώνομαι αν ξεκινήσατε ή όχι να διαβάζετε. Χωρίς παρεξήγηση  :)

Και κάτι ακόμα: έχω επιφυλάξεις για το αν θα γίνει τελικά τους επόμενους ΑΣΕΠ. Πολλά συμβαίνουν σε λίγους μήνες..
Φίλε Landau,οι εξαγγελίες για ΑΣΕΠ σύντομα,οδηγούν σε δύο σενάρια:το ένα,να έχει ήδη συμφωνήσει για τον ΑΣΕΠ ο υπουργός και να κάνει επικοινωνιακή διαχείριση.Το άλλο,να προσπαθεί μιλώντας συνεχώς για ασεπ,να πείσει τους κυβερνητικούς εταίρους για μια τέτοια απόφαση.Στην μια περίπτωση,θα είναι κερδισμένος και στην άλλη χαμένος,γιατί ο κόσμος πλέον δεν αξιολογεί τι λες,αλλά τι κάνεις.Το καλύτερο θα ήταν να κάνεις αυτά που λες πως θα κάνεις!Προσωπικά,θεωρώ τον Λοβέρδο έμπειρο πολιτικό,ο οποίος επέστρεψε στο ΠΑΣΟΚ με την ελπίδα να ηγηθεί σε κάποια στιγμή.Αν δεν κάνει ΑΣΕΠ μετά απο όσα έχει πει,η πολιτική του καριέρα τινάζεται στον αέρα.Γι αυτό πιστεύω πως υπάρχει πολιτική απόφαση να γίνει ΑΣΕΠ σύντομα!!!

14
Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ / Απ: ΑΣΕΠ 2015
« στις: Αύγουστος 26, 2014, 01:19:06 μμ »
Διαλέξτε χαμόγελο...
Oρφανό του ΠΑΣΟΚ είναι.Δέκα χρόνια πρόεδρος της ΔΟΕ ως επικεφαλής της ΠΑΣΚΕ!Τώρα είναι απο τους πασόκους που κοιτάει που θα κάτσει η μπίλια για να πάει!

Σελίδες: 123 ... 53

Pde.gr, © 2005 - 2014

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 24067
  • Τελευταία: vicky k.
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 786521
  • Σύνολο θεμάτων: 14104
  • Σε σύνδεση σήμερα: 416
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1737
  • (Σεπτέμβριος 06, 2014, 04:03:51 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 10
Επισκέπτες: 62
Σύνολο: 72

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.085 δευτερόλεπτα. 26 ερωτήματα.