Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.

Μηνύματα - emmaki

Σελίδες: 123 ... 263
1
Αυτός είναι η εναλλακτική στο πλαίσιο του πολιτεύματος έκτος αν έχεις να προτείνεις ένα άλλο πολίτευμα... ;)


Δεν εχω σκοπο να κανω κομματικη συζητηση.
Το θεμα που αναλυεται εδω ειναι βαθυτατα πολιτικο και οχι κομματικο.

Επι αυτου, λοιπον, του ποκιτικου θεματος εχετε να προτεινετε κατι;

2
O αρχηγός σου τι σκοπεύει να κάνει ... έκτος από κρουαζιέρες και δεξιώσεις σε γάμους εφοπλιστών... :P


Επειδη εχω την ιδια ακριβως αποψη με τον/την leon να σου πω οτι δεν εχω κανενα αρχηγο

3
Ρε παιδιά δεν μιλάμε για το αν κάποιος είναι σε ακριτική περιοχή γενικα. Συζητάμε τώρα για το αν είναι φυσιολογικό, επαινετεο και κάτι που πρέπει να ενθαρρύνουμε ως εκπαιδευτικοί, να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα νησί που μετά βίας έχει άλλα 5-10 παιδιά. Και σε νησί, όχι σε στεριά. Λες και δεν βλέπετε στους μαθητες σας διάφορες ανάλογα με το περιβάλλον από το οποίο έχουν προέλθει. Μην είμαστε κολλημένοι. Η εκπαίδευση είναι κάτι πολύ βασικό και καθημερινό. Δεν είναι ότι είναι πιθανό να μην σου χρειαστεί ενδοκρινολόγος, το πολύ πολύ να κανεις ένα ταξίδι αν σου χρειαστεί. Μιλάμε για το σχολείο. Ένα παιδί στην πόλη θα έχει όλες τος ειδικότητες (λέμε τώρα) και ίσως δυνατότητα επιλογής β ξένης γλώσσας, και πολλά εξωσχολικά. Ένα παιδί σε ημιαστθκη περιοχή, θα έχει τα ίδια σε μικρότερη ποικιλία καθ αμφισβητούμενο επίπεδο. Ένα παιδί ππυ είναι 5 παιδιά σε ένα ολόκληρο γυμνάσιο, δεν θα έχει καν όλες τις ειδικότητες και προφανώς δεν θα έχει φροντιστήριο αγγλικών και αποκλείεται να έχει κάνει β ξένη γλώσσα στο σχολείο. Μιλάμε για τεράστιο χάσμα στις μορφωτικές ευκαιρίες, μην λέμε ότι δεν το βλέπουμε. Από μια άποψη, με τέτοιες συνθήκες ένα παιδί μπορεί και να ωφελούνται περισσότερο από το webex για να κάνει όλα τα μαθήματα από καθηγητές της ειδικότητας και με το να επικοινωνεί με άλλ παιδιά. Εννοειται όχι να μην πηγαίνει κανονικά σχολείο, αλλά να κάνει με τις ειδικότητες που είναι απίθανο να φέρουν στο σχολείο του.


Το καταλαβαινεις οτι τωρα λες αλλο πραγμα, ετσι;

Πριν ελεγες να φυγουν απο τα μικρα μερη (οχι μονο νησια αλλα και στερια, γενικα μιλησε για ακριτικα μερη κοντα στα συνορα) και να πανε σε μεγαλες πολεις (στην Αθηνα οι συμφοιτητες σου εξελιχθηκαν) ή σε διπλανα νησια παρατωντας τα παντα.
Τωρα λες οτι σε ημιαστικες περιοχες και σε μικρα νησια δεν υπαρχουν ολες οι ειδικοτητες….(παρεπιμπτοντως σε γυμνασιο στην Αλεξανδρουπολη, που δεν τη λες ουτε αγροτικη ουτε ημιαστικη) περυσι δεν ειχαν μαθηματικο μεχρι τα Χριστουγεννα! Και απο εκει να φυγουν;
Ειναι, λοιπον, ευθυνη του κρατους να μεριμνησει ωστε και στη μυτη της πινεζας του χαρτη να υπαρχουν ολοι οι εκπαιδευτικοι στην ωρα τους! Ολοι πληρωνουμε τους ίδιους φορους και ολοι ειμαστε ισοι πολιτες! Ουτε webex ουτε mebex!

4

Θα το ξαναπω…..
Εαν ο γονιος που θα παει στην πολη/στο διπλανο νησι/στην πρωτευουσα δεν εχει δουλεια, το παιδι θα ειναι πολυ χειροτερα απο οτι θα ειναι στο μικρο μερος! Δεν θα εχει τα βασικα, οχι αγγλικα και υπολογιστες!


Και ακομα μια φορα…… προσεξε λιγο τι λες…. Προσβαλεις πολυ κοσμο που ζει σε μικρα μερη! Τα παιδια δηλαδη απο αυτα τα μερη δεν μπορουν να εξελιχθουν; Παραβλεπεις πτι μπορει να συμβει και το ακριβως αντιθετο, με τα παιδια αυτα να θελουν να ζησουν και στο πιο μεγαλο μερος και να περνουν στα πανεπιστημια σε μεγαλυτερα ποσοστα! (Και τα περισσοτερα να επιστρεφουν στον τοπο που μεγαλωσαν με το τελος των σπουδων τους)



Ειμαι απο ακριτικη περιοχη, στην πινεζα σχεδον! Και μετπτυχιακα εκανα, και διδακτορικα, και υποτροφιες πηρα κλπ κλπ κλπ και μενω ακομα στην πινεζα! Ουπς! Μαλλον δεν εξελιχθηκα!

5
Τα άτομα που λέω εγώ, που είναι άτομα που όχι μόνο πανεπιστήμιο τελείωσαν, αλλά έκαναν και μεταπτυχιακά και δδιακτορικά, μου έχουν πει ότι αν δεν είχαν μετακομίσει, προφανώς δεν θα έκαναν κάτι παραπάνω από το πανεπιστημιο, γιατί δεν θα είχαν μάθει ούτε ξένες γλώσσες ούτε υπολογιστές, επομένως θα είχαν να διανύσουν πολύ μεγαλύτερο δρόμο για να μπουν πχ σε ενα μεταπτυχιακό που μοριοδοτεί την ξένη γλώσσα για την εισαγωγή (στις παλιές, αθώες εποχές που έμπαινες έτσι) σε σχέση με συνυποψήφιους από την Αθήναπου είχαν 2 γλώσσες σε επίπεδο Γ2. Εν πάση περιπτώσει, εγώ δεν είπα ποτέ ότι ένα παιδί από το Αγαθονήσι θα πρέπει να μένει στην Αθήνα. Μια οικογένεια μπορεί να μετακομίσει σε ένα γειτονικό πιο μεγάλο νησί ώστε το παιδί έστω να έχει ένα φροντιστήριο αγγλικών.
Στο μέρος που μένω, υπάρχει η πρωτεύουσα του νησιού που τα παιδιά ζουν ας πούμε όπως τα παιδιά των πόλεων, δηλαδή μπορούν να κάνουν τα ίδια πράγματα εκτος σχολείου, και υπάρχουν και αρκετοί οικισμοί, οι οποίοι χρονο με το χρόνο ερημώνουν. Θλιβερό είναι, γιατί δημιουργείται τελικά ένας ημιαστικός ιστός σε σημεία που κάποτε ήταν ελεύθερη γη, και χαλάει τελείως η ομορφιά του τοπίου. Όμως ρεαλιστικά μιλώντας, εγώ τους  καταλαβαίνω αυτούς τους γονείς και θεωρώ φυσιολογική και λογική την απόφασή τους. Γιατί αν δεν τον κάνουν, το παιδί τους θα είναι πολλά χιλιόμετρα μακριά από όλες τις δραστηριότητες και προφανώς δεν θα συμβαδίζει με τους συνομηλίκους του. Αυτό καταστρέφει το τοπίο; ναι το καταστρέφει. τι θα κ άνει όμως ο άλλος, δεν θα σκεφτεί το καλό του παιδιού του πάνω απ'όλα;


Θα το ξαναπω…..
Εαν ο γονιος που θα παει στην πολη/στο διπλανο νησι/στην πρωτευουσα δεν εχει δουλεια, το παιδι θα ειναι πολυ χειροτερα απο οτι θα ειναι στο μικρο μερος! Δεν θα εχει τα βασικα, οχι αγγλικα και υπολογιστες!


Και ακομα μια φορα…… προσεξε λιγο τι λες…. Προσβαλεις πολυ κοσμο που ζει σε μικρα μερη! Τα παιδια δηλαδη απο αυτα τα μερη δεν μπορουν να εξελιχθουν; Παραβλεπεις πτι μπορει να συμβει και το ακριβως αντιθετο, με τα παιδια αυτα να θελουν να ζησουν και στο πιο μεγαλο μερος και να περνουν στα πανεπιστημια σε μεγαλυτερα ποσοστα! (Και τα περισσοτερα να επιστρεφουν στον τοπο που μεγαλωσαν με το τελος των σπουδων τους)

6
Είδα χθες μια μάλλον δευτεροκλασάτη (όχι βέβαια από άποψη ποιότητας, αλλά από άποψη "εμβέλειας" των ονομάτων) συναυλία που θα γίνει προσεχώς σε μεγάλη πόλη. Με γενική είσοδο 20 ευρώ παρακαλώ. Η οποία μάλιστα, όταν έγινε στην Αθήνα, είχε εισιτήρια που κυμαίνονταν από 18 έως 42 ευρώ. Πείτε μου ξανά για τις "ευκαιρίες" που θα έχουν στην Αθήνα τα παιδιά από το Αγαθονήσι, των οποίων η οικογένεια θα ξεσπιτωθεί για να (νομίζει ότι θα) τους τις δώσει.


Οπως ειπα ζω σε ακριτικο μερος κι εχω ζησει και για δυο χρονια σε νησι ακομα πιο ακριτικο (απο τη μια πινεζα του χαρτη στην αλλη κυριολεκτικα).
Σε σχση με φιλους που ζουν στην Αθηνα, πιο πολλες θεατρα, πιο πολλες συναυλιες, πιο πολλες συναντησεις με φίλους εχω. Αντιθετα στην Αθηνα τπυς τρωνε οι δρομοι και υπολογιζουν με χαρτι και μολυβι τα εξοδα γιατι ολα ειναι πολυ πιο ακριβα.
Και ας μην μιλησουμε μονο για την Αθηνα (αν και νομιζω οτι η Εσπερος οταν μιλαει για συμφοιτητες της, μαλλον μιλαει γι συμφοιτητες στην Αθηνα, αφου αν θυμαμαι καλα εκει σπουδασε, εκτος αν κανω λαθος) το ιδιο συμβαινει και στη Θεσσαλονικη και σε αλλες μεγαλες πολεις που (νομιζουν καποιοι οτι) υπαρχουν πολυ περισσοτερες ευκαιριες για «εξελιξη»

7
Δηλαδή όλη την "εξέλιξη", όπως την εννοείτε ή όπως θα την εννοούσαν αυτοί -αν και μάλλον υποψιάζομαι ότι δεν θα την εννοούσατε το ίδιο και οι δύο πλευρές- τη βίωσαν και την οφείλουν στα γυμνασιακά και λυκειακά τους χρόνια; Όσοι τελείωσαν το σχολείο σε μικρά νησιά και πήγαν κατόπιν να σπουδάσουν σε πόλεις, έμειναν πίσω στην "εξέλιξή" τους; Και, εν πάση περιπτώσει, κατά πόσον οδηγεί σε ορθά συμπεράσματα το να αποφαινόμαστε και να ομιλούμε εμείς εξ ονόματός τους;


Και τι εννοουμε «εξελιξη»;
Το να μενουν σε ενα διαμερισμα και να πηγαινουν σε «μεγαλο» σχολειο, με οικονομικη στερης, με συνεχες αγχος, με γονεις που δεν τους βλεπουν, με φοβο και ανασφαλεια;
Γιατι τα παιδια των ανειδικευτων εργατων ετσι νιωθουν! Ειδικα τωρα με την οικονομικη κριση, απο τη νηπιακη ηλικια ειναι μεσα στο αγχος και βιωνουν ολα τα προβληματα και αγχη των γονεων.

Εκτος αν η Εσπερος δεν τα γνωριζει αυτα και θεωρει οτι οποιος παει σε μια πολη ή σε ενα μερος με περισσοτερους απο 1000 κατοικους (ξναλεω για νησι και για χωριο οι 1000 ειναι απιαστο νουμερο, αρα μιλαμε για να πανε σε πολεις) απευθειας εχει προσβαση σε θεατρικες παραστασεις, μουσεια, συναυλιες, κινηματογραφους, πολιτιστικες εκδηλωσεις κλπ κλπ


8
Τα μικρά νησιά έχουν κοντά και πιο μεγάλα νησιά όπου καποιος θα ζει με τον ίδιο τρόπο αλλά με κάποιες παραπάνω παροχεσ. Δεν περιμενω ότι κάποιος μεγαλωμένος έτσι θα έχει όνειρο ζωής να μένει στην Αθήνα. Υπάρχουν ενδιάμεσες καταστάσεις, όπως είπα και πιο πάνω. Πάντως εγω κάποιους συμφοιτητές που είχα που γεννήθηκαν καθ έζησαν λίγο σε μικρέ νησιά, κι εννοώ νησιά τύπου των 1000 κατοίκων, ήταν ότι ευγνωμονούσανε για την απόφαση των γονέων τους να φύγουν από εκεί, γιατί αλλιώς δεν θα είχαν εξελιχθεί καθολου. Και μιλάω και για τελείως διαφορετικές καταστάσεις.


Θα διαβαζουν οι κατοικοι των νησιων και θα βγάζουν φλυκτενες. By the way (που λεμε και εδω στα συνορα), 1000 κατοικοι ειναι απειροι!!!!!
 

Μηπως να κλειδωθει το θεμα;

9
@ppil εμένα  μου φαίνεται άδικο να ζητάμε από ανθρώπους να θυσιάσουν τα παιδιά τους για να κατοικούνται τα μικρά νησάκια. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι πήγαν στις πόλεις για να εξελιχθούν, είναι γεγονός. Δεν μπορώ να σκεφτώ γιατί να θεωρούμε φυσιολογικό να μένει κάποιος εκτός κοινωνίας και εκτός πολιτισμού μόνο και μόνο για να μην ερημώσουν τα σύνορα, αυτό είναι κοινωνική αδικία και ρατσισμός και λέγεται εύκολα εκ του ασφαλούς όταν τα δικά μας παιδιά μεγαλώνουν με όλες τις ευκαιρίες μπροστά τους, ενώ κάποια άλλα τα καταδικάζουμε.


Εσπερε, τι εννοις θυσια; Και η ποιοτητα ζωης καποιου κρινεται αποκλειστικα και μονο απο την επαφη με συνομιληκους;

Ξαναλεω, θεωρεις οτι τα παιδια αυτα θα ζουν καλυτερα αν βρισκονται σε μια πολη αλλα εχουν γονεις ανεργους; Αν βρισκονται σε ενα σπιτι ενος δωματιου, χωρις θερμανση γιατι δεν μπορουν οι γονεις να πληρωσουν; Θα εχουν ποιοτητα ζωης; Μονο και μονο για να εχουν και αλλα παιδια στο σχολειο;

Επισης, θεωρεις οτι στα ακριτικα μερη δεν εγινε και τιποτα αν δεν μενει κανενας;;;;;
Εαν συμβει αυτο (μακαρι να μην το δουμε ποτε), ξερεις ποσο θα φτασει το γαλα, το κρεας, τα λαχανικα, τα φρουτα; Εχεις σκεφτει το τι τερατα πολεις θα υπαρχουν; Δυστοπικο ενα τετοιο μελλον!
Σκεψου λιγο τι ειπες! Και εγω δεν μιλαω μονο για συνορα! Μικρα χωρια με ελαχιστο πληθυσμο και ολιγοθεσια σχολεια υπαρχουν παντου!

10
Αυτό που μόλις παραθέσατε αποδεικνύει, πέραν πάσης αμφιβολίας, ότι δε χρειάζεται να φοβάστε τους γείτονες μα να επιθυμείτε και συνύπαρξη μαζί τους. Να ευχαριστήσω κι εγώ, πέραν του γονιού, την Τουρκία και τους Τούρκους που φρόντισαν το παιδί. Κανένας φόβος λοιπόν. Συνύπαρξη και συνεργασία.

Αυτο!

Οσο για τα ψωνια….. τσουκ

Δεν ψεγω ομως οσους το κανουν, ειδικα για τη βενζινη, μιας και τα χρηματα μας εκει «φτουρανε» περισσοτερο!

11
@leon, @emmaki

Κατανοώ τη διαφωνία σας, ωστόσο παρακαλώ επιτρέψτε μου να τσιτάρω το γνωστό "όσο περισσότερο η πραγματικότητα διαφωνεί με τις απόψεις μας, τόσο το χειρότερο γι' αυτή". Εύχομαι μόνο να μην τη ζήσουμε στο πετσί μας σε μερικά χρόνια.


Μενοντας σε ενα ακριτικο μερος (οχι πλεον σε νησι, οπου εμεινα δυο χρονια), εξακολουθω να διαφωνω με τα λεγομενα σας

12
Τρίβει τα χέρια του ο σουλτάνος από απέναντι, και απλώς περιμένει...

Τετοια σχολια με βρισκουν αντιθετη για πολλους και διαφορους λογους

13
@Scout δεν είμαι νησιωτισσα. Λόγω διορισμού μένω.
Και ναι θεωρώ ιδεοληψία το να μένεις σε ένα μέρος που το παιδί σου δεν έχει παρέα άλλα παιδιά, αν μη τι άλλο. Δεν συζητώ το αν θα έχει ευκαιρίες μόρφωσης, ας πούμε ότι αυτό δεν ενδιαφέρει.

Το να εχει φαγητο στο τραπεζι το θεωρεις ιδεοληψια;

Ο ψαρας της Γαυδου πού θα δουλεψει; Και πώς θα ζησει στην πολη; Θα περιμενει φιλανθρωπιες; Ετσι δηλαδη το παιδι του θα εχει ποιοτητα ζωης;

Και ας μην μιλαμε μονο για τα νησια. Ο κατοικος της Ανω Βυρσινης (οσοι ξερουν που ειναι), ο κατοικων των Πατερμων, της Αδας, και τοσων αλλων χωριων, που εχει ενα χωραφι εκει και το καλλιεργει ή καποια ζωα και προωθει τα προϊοντα σε μας τους «πολιτισμενους» και με «ανωτερο επιπεδο», τι θα κανει; Και σεν ειναι μονον αυτοι…. Ειναι αστυνομικοι, παπαδες, γιατροι, δασκαλοι που πενε σε τετοια μερη
Και αν φυγει ο ψαρας απο το νησι και ο αγροτης ή ο κτηνοτροφος απο το χωριο, τι θα γινει μετα;

14
Ειδικότερα μιλώ για τις περιπτώσεις μικρών νησιών που ζήτημα να έχουν 10 πσιδια συνολικά κι αυτά σε ένα φάσμα ηλικιών που κανένα δεν κάνει παρέα με συνομήλικα. Αυτό είναι αφύσικο και καταδίκη και δεν κατανοώ ποια συμφορά θα τους βρει αν θα μετακομίσουν σε ένα κοντινό μέρος με κάπως πιο φυσιολογική κοινωνική ζωή. Τα παιδιά δεν μπορούν να γίνονται όχημα για να εκπληρώνουν οι μεγάλοι τις ιδεοληψίες τους ούτε γίνεται οι εκπαιδευτικοί να επικροτούν οικογενειακές πρακτικές που μεγαλώνουν οικειοθελώς ή λόγω χαμηλού επιπέδου τα παιδιά μέσα σε στερητικά περιβαλλοντα. Δεν είναι η τηλεκπαίδευση το πρόβλημα αυτών των παιδιών. Ίσως μάλιστα η επαφή με τον έξω κόσμο, κε την επιστήμη και την πρόοδο τους ανοίξει και λίγο τα μάτια.

Μα, καποιες φορες δεν το επιλεγουν. Οι συνθηκες ειναι τετοιες που πανε εκει….

Και ηαναλεω, καλυτερα στην οποια Γαυδο και με δουλεια, παρα στα οποια Χανια και χωρις δουλεια!

Σελίδες: 123 ... 263

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1160634
  • Σύνολο θεμάτων: 19222
  • Σε σύνδεση σήμερα: 847
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 22
Επισκέπτες: 410
Σύνολο: 432

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.084 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.