*

Αποστολέας Θέμα: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ  (Αναγνώστηκε 379732 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

xaan

  • Επισκέπτης
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #126 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 10:21:02 πμ »
Πράγματι ifilitisvikys το ίδιο πράγμα λέμε. Δεν παρεξήγησα τα γραφόμενά σου, ήθελα απλά να προσθέσω κάποια στοιχεία που έτυχε, από προσωπική εμπειρία να γνωρίζω, γι΄αυτό και έγραψα το post!!! Και για να πω και την απόλυτη αλήθεια, φοβάμαι πως αν και όταν το ΕΑΠ δημιουργήσει μόνιμες θέσεις καθηγητών με 3000 το μήνα,  θα γεμίσει από τους γνωστούς καθηγηταράδες και τα παιδιά τους και θα του γίνει τότε φοβερή διαφήμιση...

Ειλικρινά, από την φοίτησή μου στο ΕΑΠ δεν θα έχω κανένα οικονομικό όφελος. Βλέπετε, το Ελληνικό Δημόσιο, "ανταμοίβει"  με 45 ευρώ τους κατόχους μεταπτυχιακών, αλλά δεν δίνει φράγκο στους κατόχους 2 πτυχίων... Δεν προσβλέπω λοιπόν σε κάποιο οικονομικό κέρδος. Επειδή όμως τόσα χρόνια επενδύοντας σε χρόνο και χρήμα, κέρδισα ως άνθρωπος, ως μαθηματικός και ως καθηγήτρια, από τις σπουδές αυτές και κυρίως, επειδή έχω μέτρο σύγκρισης (βλ. 1ο πτυχίο στο Καποδιστριακό) του τι έμαθα, πώς και σε τι βάθος, δεν δέχομαι να απορρίπτουν το θεσμό άνθρωποι που αγνοούν πώς λειτουργεί, ή, ακόμα χειρότερα, άνθρωποι που αυτοανακυρήσσονται "σπουδαγμένοι" και θεωρούν τους άλλους υποδεέστερους.

Ελπίζω να μη σας κούρασα με τις πληροφορίες που καταθέτω. Αν κάποιος πάντως θελήσει να ξεκινήσει σπουδές στο ΕΑΠ, να ξέρει ότι δυστυχώς οι θέσεις είναι λίγες γιατί δεν έχει ακόμα την υποδομή να υποστηρίξει μεγάλο αριθμό φοιτητών και άρα πρέπει να μπει στην διαδικασία της κλήρωσης. Να ξέρει ότι θα πρέπει να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη και να στερήσει από τον εαυτό του και την οικογένειά του τα (πολλά) χρήματα των σπουδών του. Να ξέρει ότι δεν θα έχει ελεύθερο χρόνο (πάντα μια εργασία θα "τρέχει"). Να ξέρει ότι "αποτυχία" σε μάθημα, σημαίνει νέες στερήσεις σε χρόνο και χρήμα. Και τέλος να ξέρει ότι (για τα επόμενα χρόνια τουλάχιστον που ο θεσμός θα είναι ακόμα φρέσκος) θα πρέπει να αποδεικνύει ότι δεν είναι ... λαμόγιο που σπουδάζει τάχα μου τάχα μου!!! Κι αυτά αν είναι "τυχερός" και κληρωθεί, ε;

Θα μου πείτε και γιατί να τραβήξει τόσα κανείς; Ακόμα και για τα 45 ευρώ δεν το συζητάω (αν είναι για μεταπτυχιακό). Όχι τα λεφτά αυτά είναι πολύ λίγα για τόσο χρόνο, για τόσο κόπο και μέχρι να τα πάρεις πίσω όσα έδωσες θα περάσουν χρόνια!!! Αξίζει όμως να το κάνει κανείς για την γνώση, να το κάνει δώρο στον εαυτό του, να προχωρήσει το μυαλό του λίγο παραπάνω, να μάθει καινούρια πράγματα, να διευρύνει τους ορίζοντές του, να νιώσει ξανά μαθητής, να γνωρίσει κι άλλους ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέροντα και δε νοιάζονται μόνο για το πώς θα εξασφαλίσουν αναρρωτική/εκπαιδευτική/αιμοδοτική άδεια για να "ησυχάσει το κεφάλι τους από το μάθημα". Ναι, για όλα αυτά αξίζουν οι θυσίες που προανέφερα. Κι όσο για τους αυτοαποκαλούμενους "ανώτερους" ας μείνουν να βαυκαλίζονται με την "ανωτερότητά" τους. Η έλλειψη επιχειρημάτων και ο πλεονασμός εγωισμού και διακρίνονται και δεν πείθουν κανέναν.


Δεν αντιλαμβάνομαι ποιούς αποκαλείς "αυτοαποκαλουμένους ανώτερους" (αν θέλεις εξήγησέ το μας), αλλά θα σε παρακαλούσα να συνειδητοποιήσεις ότι άλλο εξετάσεις, άλλο κληρωτίδα. Και να σεβασθείς τον κόπο που καταβάλουν αυτοί που παρακολουθούν μεταπτυχιακό, κατόπιν αξιολογικής διαδικασίας,  στα Πανεπιστήμια της ημεδαπής και  αλλοδαπής. Βεβαίως η ισοπέδωση είναι της μόδας τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα, αλλά όλα έχουν και ένα όριο...

Μπορεί εσύ να θεωρείς ότι τα πτυχία των "ΕΑΠ" και των "ΠΣΕ" (προγραμμάτων σπουδών επιλογής) είναι το ίδιο πράγμα με τα
κονονικά Πανεπιστήμα, αλλά τουλάχιστον μην είσαι τόσο απόλυτη στις απόψεις σου. Για το τι θέλει να υπηρετήσει ο θεσμός των "Open Universities" στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ εξηγήθηκε αναλυτικά από άλλους  συναδέλφους, μην επιμένεις λοιπόν ότι είναι τα ίδια, με τους ίδιους σκοπούς με τα συμβατικά Πανεπιστήμια.

Προσωπικά, κανένα πρόβλημα δεν έχω με τα ΕΑΠ, φθάνει να υπηρετούν τον θεσμικό τους ρόλο κι' όχι να εξελίσσονται σε φάμπρικα απονομής πτυχίων και μεταπτυχιακών, όπως δυστυχώς συμβαίνει στην Ελλάδα.

Τα ΕΑΠ δεν έγιναν για να λειτουργούν ως ανταγωνιστικά με τα κανονικά Πανεπιστήμια, αλλά για να προφέρουν γνώσεις σε ανθρώπους που λόγω περιστάσεων έμειναν εκτός του συμβατικού συστήματος της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης και επδιώκουν κυρίως την αυτοεπιμόρφωσή τους. Αυτή είναι η αλήθεια. Τώρα, γιατί τείνουν να εξελιχθούν σε ...κανονικά πανεπιστήμια, αυτό είναι άλλης τάξεως προβληματισμός.










Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:46:03 »

Αποσυνδεδεμένος ifilitisvikys

  • Νέο μέλος
  • *
  • Μηνύματα: 69
  • Φύλο: Γυναίκα
  • We rock!
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #127 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 04:20:52 μμ »
Ενώ βρε συ δεν είναι φάμπρικα τα πτυχία κρατικών πανεπιστημίων που απονέμονται (όνομα και πράγμα, απονέμονται (and the winner is...) δεν κερδίζονται με ιδρώτα και διάβασμα) σε γνωστούς συνδικαλιστές δαπίτες και πασπίτες που η μόνη τους δουλειά είναι να ζητούν καμιά παράταση της εξεταστικής και κυρίως να ψηφίζουν προέδρους, πρυτανεις κτλ. Εκεί δεν είναι φάμπρικα, που περνάν τα μαθήματα επιδεικνύοντας το πάσο και την κομματική ταυτότητα στον καθηγητή.

Για να μην μιλήσω για μεταπτυχιακά: κατά κάποια διαβολική σύμπτωση στη σχολή μου (την περίοδο που εκλεγόταν συγκεκριμένο άτομο πρόεδρος) συνδικαλιστές κάποιας συγκεκριμένης παράταξης (που πάλι -κοίτα σύμπτωση- στον εν λόγω πρόεδρο είχαν χαρίσει το ψηφαλάκι τους) έμπαιναν στα μεταπτυχιακά. Βαθμός πτυχίου με το ζόρι 5,5 και στις εξετάσεις με 10αρια μέσα από τους πρώτους! Τι να πω, επιφοίτηση Αγ. Πνεύματος να τους ερχόταν; Μια φωνή εξ ουρανού που τους έλεγε τα θέματα;  Πρόσεξε, με εξετάσεις έμπαιναν. Για να υπάρχει επίφαση αξιοκρατίας. Άσε τους διδάκτορες που μπαίνουν σε προγράμματα και αμοίβονται (ΕΠΕΑΕΕΚ, Πυθαγόρες κ.α.) κύριος οιδε με ποια κριτήρια και πάει λέγοντας και κλαίγοντας... Να πω κι άλλα; Για τις δήθεν αδιάβλητες εξετάσεις του ΙΚΥ; Που μου έλεγε γνωστός μου ότι πήρε την υποτροφία (με εξετάσεις παρακαλώ) με τα 2 μέλη της τριμελούς γνωστά του και με συνθηματικά σημάδια-μουτζούρες στο γραπτό; Που πάλι τις υποτροφίες βλέπω να τις παίρνουν παιδιά καθηγητών; Τόσες συμπτώσεις σε αυτή τη ζωή; Ή τόσο χαρισματικά είναι ορισμένα παιδάκια καθηγητών;  Αντε, ας μην κοροϊδευόμαστε.

Σε όλα αυτά βλέπεις να υπάρχει αξιοκρατία; Γιατί αν ναι, τότε εγώ μάλλον σε άλλο πανεπιστήμιο φοίτησα. Σε άλλη ίσως χώρα. Καλά είναι πριν περιλάβουμε να λέμε τα στραβα του ΕΑΠ, να δούμε πρώτα τι θα γίνει με τα χάλια του δημόσιου πανεπιστημίου. Εδώ γίνονται τα αίσχη, η κλήρωση του ΕΑΠ μας μάρανε. ΚΑΛΑ ΚΑΝΟΥΝ, τώρα που το σκέφτομαι. Πολύ καλά. Τουλάχιστον δεν υπάρχει αυτή η επίφαση νομιμότητας που όλα τα εξαγνίζει...
«Η αριθμητική καταλήγει στη Φιλολογία, κι η Φιλολογία στο έγκλημα...»
Ε. Ιονέσκο, "Το μάθημα"

Αποσυνδεδεμένος rodos5

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 109
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #128 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 05:34:30 μμ »
Αγαπητέ xaan

Όπως θα δεις σε προηγούμενο post μου που αναφέρω σχετικά με την ίδρυση των πρώτων παν/μίων, θα δεις ότι σήμερα τα παν/μια δεν θα έπρεπε να υπάρχουν διότι αναπτύχθηκαν παράνομα και παράτυπα (όπως αναφέρεις και εσύ για το ΕΑΠ) μέσα απο εκκλησιαστικές σχολές.

Με τη λογική σου (καθόλα σεβαστή) δεν είναι δίκαιο ότι δημιουργήθηκαν τα παν/μια σα θεσμός και αντικατέστησαν παράτυπα τις εκκλησιαστικές σχολές στην Ευρώπη.

Αν υποστηρίξεις αυτό, δηλ. να γίνουν ξανά τα παν/μια επισκοπικές σχολές όπως θα έπρεπε, τότε θα δεχθώ την ειλικρίνεια της αποψής σου να γίνουν τα ανοιχτά παν/μια σχολές τύπου επιμόρφωσης κλπ.

Σε καταλαβαίνω ότι θέτεις ένα θέμα δικαιοσύνης (εξετάσεις vs κλήρωση). Θα πρέπει να πω πως στη σημερινή κοινωνία το δίκιο του ενός είναι το άδικό του άλλου. Εξάλλου που υπάρχει σε ποιον κοινωνικό τομέα απόλυτη δικαιοσύνη?

Και το σημαντικότερο, ποιος θα κρίνει ποιο είναι το δίκαιο, εγώ, εσύ, ο τρίτος? Βλέπεις λοιπόν ότι διεισδύουμε σε φιλοσοφικά ύδατα που είναι πολύ δύσκολο να εξερευνήσουμε όχι εδώ αλλά εδώ και χιλιάδες χρόνια απασχολούσαν τους στοχαστές.

Θα πρέπει λοιπόν κάποτε να δούμε τις εξελίξεις που τρέχουν γύρω μας, διότι η τυπολατρεία και ο συντηρητισμός δεν έχει κατα τη γνώμη μου να προσφέρει κάτι στη σύγχρονη εποχή όπου συχνα οι εξελίξεις  ξεπερνούν όλους μας.

Αποσυνδεδεμένος marsa

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Λατρεύω τα Μαθηματικα
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #129 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 09:58:02 μμ »
Μα και βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι είναι άλλο πράγμα οι εξετάσεις και άλλο πράγμα η κλήρωση!!!! Αυτό που δεν χωράει το μυαλό μου είναι το να πιστεύεις ότι όταν κάποιος εισάγεται με εξετάσεις, είναι καλύτερος μετά τις σπουδές του από κάποιον που μπήκε με κλήρωση!!!!!!!

Το ξέρεις ότι κάποτε (πολλά χρόνια πίσω) οι φοιτητές εισάγονταν στην Νομική (και αλλού) με απλή εγγραφή; Ούτε καν κλήρωση. Δηλαδή αυτοί ήταν χειρότεροι δικηγόροι από τους σημερινούς απόφοιτους;

Α, ξέχασα, θα απαντήσεις πάλι -αν απαντήσεις- με κείνο το φοβερό σου επιχείρημα: "είναι διαφορετικό πράγμα", όπως έκανες και σε προηγούμενη ερώτησή μου... Δε βαριέσαι! Να 'σαι καλά!!!
Αι νεβερ ριντ σαμθινγκ ριτεν ιν γκρικλις

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 23:46:03 »

Αποσυνδεδεμένος Siobaras

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 1041
  • Φύλο: Άντρας
  • 1.d4!
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #130 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 11:05:37 μμ »
Φανατικοί είναι αυτοί που δεν αλλάζουν γνώμη και δεν αλλάζουν και θέμα.
Δεν έχει νόημα να συνεχίζεται η κουβέντα αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια.
Και τότε η νύχτα... παίρνει διάσταση...

xaan

  • Επισκέπτης
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #131 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 11:25:41 μμ »
Μα και βέβαια αντιλαμβάνομαι ότι είναι άλλο πράγμα οι εξετάσεις και άλλο πράγμα η κλήρωση!!!! Αυτό που δεν χωράει το μυαλό μου είναι το να πιστεύεις ότι όταν κάποιος εισάγεται με εξετάσεις, είναι καλύτερος μετά τις σπουδές του από κάποιον που μπήκε με κλήρωση!!!!!!!

Το ξέρεις ότι κάποτε (πολλά χρόνια πίσω) οι φοιτητές εισάγονταν στην Νομική (και αλλού) με απλή εγγραφή; Ούτε καν κλήρωση. Δηλαδή αυτοί ήταν χειρότεροι δικηγόροι από τους σημερινούς απόφοιτους;

Α, ξέχασα, θα απαντήσεις πάλι -αν απαντήσεις- με κείνο το φοβερό σου επιχείρημα: "είναι διαφορετικό πράγμα", όπως έκανες και σε προηγούμενη ερώτησή μου... Δε βαριέσαι! Να 'σαι καλά!!!


1) Αγαπητή "Μarsa, μην προκαταλαμβάνεις τον συνομιλητή σου για το τι θα απαντήσει - είναι τουλάχιστον αγενές.

2) Λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεται ότι άλλο πράγμα είναι (και θεσμικά και, φιλοσοφικά και πρακτικά, και, και, και...) το Πανεπιστήμιο και άλλο το ΕΑΠ (το οποίο διοικείται μ΄ άλλους νόμους (όχι το νόμο - πλαίσιο περί ΑΕΙ), άλλο πνεύμα, άλλο σκοπό, άλλο στόχο, κλπ, κλπ.). Λυπάμαι, ειλικρινώς - αλλά πέραν τούτου ουδέν πλέον δύναμαι να πράξω για αποδείξω το αυτονόητο (ότι άλλο το ένα (ΑΕΙ), άλλο το άλλο (ΕΑΠ).

3) Δεν αμφιβάλω ότι έτσι μπορεί να συνέβαινε στη Νομική (εγγραφή άνευ εξετάσεων) προ 50ετίας, αλλά θα στο πώ ευθέως: ποσώς μου ενδιαφέρει τι συνέβαινε προ 50ετίας, όπως - ως φαίνεται - ενδιαφέρει εσένα. Εμένα και (όπως θέλω να πιστεύω) τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων μας ενδιαφέρει, όχι η 50ετία που έφυγε, αλλά η 50ετία που έρχεται.

4) Δεν πιστεύω ότι "κάποιος που μπήκε μ' εξετάσεις είναι καλύτερος, μετά τις σπουδές του, από κάποιον που μπήκε με κλήρωση". Ποτέ δεν ισχυρίσθηκα κάτι τέτοιο, κι' αν το πιστεύεις είναι πλάσμα της φαντασίας σου. Το επιχείρημά σου αυτό καθ΄εαυτό αποτελεί περιπτωσιολογία, που σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει σοβαρή συζήτηση για το αν ισχύει αυτό, ή αν ισχύει το άλλο. Εν άλλοις λόγοις το συγκεκριμένο σκεπτικό σου παραπέμπει εις το παίγχνιον της κολοκυθιάς, με το οποίο προφανώς ουδόλως επιθυμώ να ασχοληθώ. Αλλά μιας που το έθεσες, και επειδή μέσ' απ' το πνεύμα των γραφομένων σου προκύπτει η αξία, η σημαντικότητα, η σοβαρότητα, κλπ. κλπ. του ΕΑΠ, για πές μου σε παρακαλώ:

Ολοι αυτοί που παρακολουθούν προπτυχιακές, ή μεταπτυχιακές σπουδές στο ΕΑΠ, γιατί επέλεξαν να σπουδάσουν μέσω αλληλογραφίας και καταβάλλοντας δίδακτρα (στο "ΕΑΠ") κι' όχι σε κανονικό (και με δωρεάν φοίτηση) πανεπιστήμιο; Μήπως τόσο πολύ πιά τους περισσεύουν και τα διαθέτουν ζεστά - ζεστά  στο λεγόμενο ΕΑΠ; 'Η μήπως - βρέ μπάς και... - θεωρούν..."μπανάλ" τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο και επιλέγουν την αλληλογραφική οδό, ως μονδέρνα διαδικασία;

Να το θέσω διαφορετικά:  γιατί κάποιος, ο οποίος - θεωρητικά - μπορεί να εισέλθει στο κανονικό πανεπιστήμιο (με εισαγωγικές, και εν συνεχεία δωρεάν φοίτηση), γιατί αυτός ο άνθρωπος να επιλέξει να "εισέλθει" δια κληρωτίδος στο ΕΑΠ, και να πληρώνει και δίδακτρα; Γιατί να το κάνει;

Να το θέσω και πιο διαφορετικά: δηλαδή όλοι αυτοί που φοιτούν στο ΕΑΠ μπορούσαν να μπούν στο κανονικό πανεπιστήμιο, αλλά του ... γύρισαν τη πλάτη, επειδή τους άρεσε περισσότερο το ΕΑΠ;....

Marsa, σε παρακαλώ, θέτοντας τα ως άνω συγκεκριμένα ερωτήματα, θά' θελα τις συγκεκριμένες σου απαντήσεις.

(Νά' σαι καλά)


 

  
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 30, 2007, 11:30:09 μμ από xaan »

xaan

  • Επισκέπτης
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #132 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 11:27:03 μμ »
Φανατικοί είναι αυτοί που δεν αλλάζουν γνώμη και δεν αλλάζουν και θέμα.
Δεν έχει νόημα να συνεχίζεται η κουβέντα αναμασώντας τα ίδια και τα ίδια.

Πολύ σωστά, πολύ σωστά!

Αποσυνδεδεμένος rodos5

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 109
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #133 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 01:53:01 πμ »
[2) Λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεται ότι άλλο πράγμα είναι (και θεσμικά και, φιλοσοφικά και πρακτικά, και, και, και...) το Πανεπιστήμιο και άλλο το ΕΑΠ
  

Για να δει κάποιος αν είναι άλλο ΑΕΙ και άλλο το ΕΑΠ παραπέμπω στους νόμους που ψηφίστηκαν απ την ελληνική βουλή για το ΕΑΠ

Ν. 2083/92
Ν. 2552/97

 Ν.Π.Δ.Δ., αυτοδιοικούμενο, ισότιμο και το 19ο ΑΕΙ της χώρας.

Τώρα γιατί όλη αυτή η αμφισβήτηση σε κάτι αυτονόητο? Γιατί άραγε δεν θα πρέπει να συγκρίνεται το ΕΑΠ με τα άλλα ΑΕΙ κλπ κλπ? Γιατί θα πρέπει να είναι άλλο ενώ σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες είναι ισοδύναμο?

Μήπως η επερχόμενη αξιολόγηση των ΑΕΙ κάνει κάποιων τις καρέκλες να τρίζουν?
Μήπως κάποιοι φοβούνται τη σύγκριση του ΕΑΠ με κάποια συμβατικά?
Μήπως κάποιους δεν τους κάθεται καλά?
Μήπως ενοχλεί?
Μήπως κάποιοες ανεπίσημες αξιολογήσεις των ελληνικών ΑΕΙ που το κατατάσσουν ήδη 9ο ανάμεσα στα ΑΕΙ κάποιους τους ενοχλούν?

Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή και ο καθένας αργά ή γρήγορα αξιολογείται. Τα παχιά λόγια δεν πείθουν στην εποχή μας (σε αντίθεση με περασμένες εποχές) δυστυχώς κανένα. Αντίθετα τα αποτελέσματα του καθενός τον δικαιώνουν ή αντίστοιχα τον εκθέτουν.





Αποσυνδεδεμένος marsa

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 442
  • Λατρεύω τα Μαθηματικα
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #134 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 11:14:09 πμ »
1) Μα το ξανάκανες να δώσεις απάντηση " είναι διαφορετικό πράγμα" όταν σε ρώτησα αν το απολυτήριο Λυκείου που σήμερα κατέχεις, το θεωρείς υποδεέστερο του απολυτηρίου Λυκείου που έχουν κάποιοι που για να μπουν στο Λύκειο έδωασαν εξετάσεις!!! Εγώ ας πούμε δεν έδωσα, κάποιοι δώσανε. Όλοι μαζί βρεθήκαμε ίσως να διεκδικούμε την ίδια θέση σε μια δουλειά. Τα απολυτήριά μας είναι ισάξια. Σε ρώτησα -επίμονα- αν κάποιο απολυτήριο Λυκείου υπερτερεί σε αξία. Μετά από πολλές μέρες, μου απάντησες ότι είναι διαφορετικό πράγμα η είσοδος στο πανεπιστήμιο από αυτή στο Λύκειο!!!! Έχω άδικο λοιπόν να προκαταλαμβάνω την απάντησή σου;

2) Σου απάντησε πλήρως ο rodos5

3) Προσπαθώ να σου βρω παραδείγματα μέσα από την ελληνική πραγματικότητα που αποδεικνύουν ότι οι εξετάσεις εισαγωγής ή η έλλειψή τους είναι περισσότερο θέμα ιστορικών, πολιτικών και οικονομικών συγκυριών και πολύ λιγότερο θέμα ουσίας, αλλά εσύ στέκεσαι στο ότι αυτό έγινε πριν 50 χρόνια και δεν μου απαντάς για την ποιότητα των σπουδών που είναι και το ζητούμενο. Ok λοιπόν, πάμε στο μέλλον: αν κάποια στιγμή αφήσουν την είσοδο στα πανεπιστήμια ελεύθερη, όπως συμβαίνει ήδη σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, όποιος θέλει θα πηγαίνει να σπουδάσει ό,τι θέλει (βέβαια θα τελειώνουν ελάχιστοι όπως ακριβώς γίνεται και στο ΕΑΠ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...) θα διατείνεσαι τότε ότι έχεις καλύτερο πτυχίο από τους μελλοντικούς πτυχιούχους;

Λυπάμαι που αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω υποθετικό παράδειγμα, αλλά σε παραδείγματα ιστορικά καταγεγραμμένα (Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις και τώρα με εξετάσεις, Λύκειο με εξετάσεις και τώρα χωρίς) ή απάντησες ότι "είναι διαφορετικό πράγμα" ή απάντησες ότι "αυτό έγινε πριν 50 χρόνια". Να υποθέσω ότι τώρα τουλάχιστον θα πάρω μια απάντηση επί της ουσίας;

4) Γιατί να πάει κάποιος να σπουδάσει στο ΕΑΠ, αλλά όχι σε συμβατικό πανεπιστήμιο:
i) Σου έχει τύχει να δουλεύεις από το πρωί ως το απόγευμα και να θες να σπουδάσεις; Αν δεν το κάνεις στο ΕΑΠ, πού αλλού μπορείς να το κάνεις;
ii) Ειδικά για τα μεταπτυχιακά: Αν κάποιος τέλειωσε τη σχολή του με μικρό βαθμό πτυχίου ή δεν έχει πρόσβαση σε καθηγητές της σχολής του (είτε γιατί τέλειωσε πριν πολλά χρόνια και κανείς δεν τον θυμάται, είτε γιατί ούτως ή άλλως ούτε όταν σπούδαζε δεν τον ήξεραν οι καθηγητές του) πώς θα πάρει συστατικές επιστολές για να τις χρησιμοποιήσει στην αίτησή του για μεταπτυχιακό οπουδήποτε αλλού;
Αι νεβερ ριντ σαμθινγκ ριτεν ιν γκρικλις

Αποσυνδεδεμένος Nina P

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 869
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #135 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 05:25:06 μμ »
Σε αυτό  το τελευταίο εγώ θα προσθέσω: Και αν μένεις μακρυά και δεν υπάρχει η δυνατότητα να μετακομίσεις  στην Αθήνα (δουλειά, οικονομικά κλπ) μένεις με το πτυχίο σου και απλά το κάνεις κορνίζα να έχεις να θύμασαι; Πως θα εξελιχθείς; Δεν ξέρω αν είναι κατώτερο ή ίσο το ΕΑΠ με τα συμβατικά πανεπιστήμια στα μεταπτυχιακά του. Αν είχα όμως τα χρήματα και υπήρχε η δυνατότητα της εξ αποστάσεως παρακολούθηση θα πήγενα.
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

Αποσυνδεδεμένος libera

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 199
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #136 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 05:53:34 μμ »
Σπουδάζοντας στο ΕΑΠ έχεις παράλληλα τη δυνατότητα να δουλεύεις.Το κόστος (ενοίκιο, λογαριασμοί κλπ.) που θα είχε ένας φοιτητής για να σπουδάσει σε άλλη πόλη είναι πολύ μεγαλύτερο από τα δίδακτρα στο ΕΑΠ. Επιπλέον και το ΕΑΠ δε νομίζω ότι είνα απλά ένα πανεπιστήμιο που μοιράζει έτσι απλά πτυχία. Πρέπει να διαβάζεις συνεχώς, να ακολουθείς ένα χρονοδιάγραμμα και να παραδίδεις εργασίες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Το ότι μπορεί κάποιος να είναι τυχερός να κληρωθεί σε κάποιο πρόγραμμα αυτό δε σημαίνει ότι είναι σίγουρο ότι θα το τελειώσει αν δε διαβάζει και δε συμμετέχει στις συναντήσεις απλά και μόνο επειδή κληρώθηκε. Και τελικά δε το βλέπω καθόλου σωστό να αναλωνόμαστε σε τέτοιες ζυζητήσεις και να κάνουμε αξιολογήσεις των πτυχίων. Δικαίωμα στη μάθηση έχουν όλοι χώρις να αποκλείεται κάποιος για οποιοδήποτε λόγο. Για μένα είναι πολύ θετικό να προσπαθεί ο καθένας να επιμορφωθεί και γενικά να ψάχνεται.

Αποσυνδεδεμένος Nina P

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 869
  • Φύλο: Γυναίκα
  • ΠΕ18.02 (18.35) χαμόγελο-ευγένεια-εξυπηρέτηση
    • Προφίλ
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #137 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 09:18:38 μμ »
Το θέμα μου δεν είναι η σκληρή εργασία να σας πω την αλήθεια, αλλά το ότι δεν μπορώ να φύγω για Αθήνα. Και δυστηχώς αυτο συμβαίνει σε πολλούς. Σπούδασα και σταμάτησα να παίρνω χρηματα από τον πατέρα μου τον 2ο έτος επειδή έπιασα δουλειά. Ούτε πατέρα έχω πλέον αλλά και νά είχα δεν θα μπορούσα να διανοηθώ πως θα του ζητούσα χρήματα στην ηλικία μου. Δεν έχω και την οικονομική δυνατότητα να φύγω. Ένα on line σύστημα θα με βοηθούσε πολλύ. Αυτά. :'(
Γίνε εσύ ο ίδιος η αλλαγή που θέλεις να φέρεις στον κόσμο.

xaan

  • Επισκέπτης
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #138 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 11:20:07 μμ »
[2) Λυπάμαι που δεν αντιλαμβάνεται ότι άλλο πράγμα είναι (και θεσμικά και, φιλοσοφικά και πρακτικά, και, και, και...) το Πανεπιστήμιο και άλλο το ΕΑΠ
  

Για να δει κάποιος αν είναι άλλο ΑΕΙ και άλλο το ΕΑΠ παραπέμπω στους νόμους που ψηφίστηκαν απ την ελληνική βουλή για το ΕΑΠ

Ν. 2083/92
Ν. 2552/97

 Ν.Π.Δ.Δ., αυτοδιοικούμενο, ισότιμο και το 19ο ΑΕΙ της χώρας.

Τώρα γιατί όλη αυτή η αμφισβήτηση σε κάτι αυτονόητο? Γιατί άραγε δεν θα πρέπει να συγκρίνεται το ΕΑΠ με τα άλλα ΑΕΙ κλπ κλπ? Γιατί θα πρέπει να είναι άλλο ενώ σε όλες τις ανεπτυγμένες χώρες είναι ισοδύναμο?

Μήπως η επερχόμενη αξιολόγηση των ΑΕΙ κάνει κάποιων τις καρέκλες να τρίζουν?
Μήπως κάποιοι φοβούνται τη σύγκριση του ΕΑΠ με κάποια συμβατικά?
Μήπως κάποιους δεν τους κάθεται καλά?
Μήπως ενοχλεί?
Μήπως κάποιοες ανεπίσημες αξιολογήσεις των ελληνικών ΑΕΙ που το κατατάσσουν ήδη 9ο ανάμεσα στα ΑΕΙ κάποιους τους ενοχλούν?

Τι να κάνουμε έτσι είναι η ζωή και ο καθένας αργά ή γρήγορα αξιολογείται. Τα παχιά λόγια δεν πείθουν στην εποχή μας (σε αντίθεση με περασμένες εποχές) δυστυχώς κανένα. Αντίθετα τα αποτελέσματα του καθενός τον δικαιώνουν ή αντίστοιχα τον εκθέτουν.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ:
----------------

Τα ΕΑΠ όντως λειτουργούν με τους νόμους που αναφέρεις, τα ΠΣΕ (ιδρύματα παρόμοια με τα ΕΑΠ) επίσης με άλλους νόμους, τα ΤΕΙ με τους δικούς τους (νόμους)

Πανεπιστήμια της Ελλάδος λειτουργούν με βάση τον νόμο - πλαίσιο 1268/1982. , που είναι ΑΛΛΟΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ απ' τους αντιστοίχους των ΑΛΛΩΝ προαναφερθέντων ιδρυμάτων (ΤΕΙ, ΕΑΠ - ΠΣΕ).

* Νά' σαι καλά "rodos5" που κι' εσύ με τα γραφόμενά σου και τις αναλυτικές αναφορές και παραπομπές σου στη νομοθεσία επιβεβαιώνεις ακριβώς αυτό: ότι ΑΛΛΟ Πανεπιστήμια και ΑΛΛΟ "ΕΑΠ")

Οσο για τα περί αξιολόγησης των πανεπιστημίων, της ποιότητας των ΕΑΠ σε σχέση με τα πανεπιστήμια, κλπ, κλπ, μόνο ως αστεϊσμούς μπορώ να τα εκλάβω... Θα γνωρίζεις (;)  με ποιό ...όνειρο ζούν οι (προσοντούχοι) διδάσκοντες των ΕΑΠ... Και - θα γνωρίζεις, επίσης, υποθέτω - τι κάνουν όταν βλέπουν προκηρύξεις πλήρωσης θέσεων ΔΕΠ στα πανεπιστήμια...
 
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 01, 2007, 11:21:49 μμ από xaan »

xaan

  • Επισκέπτης
Απ: Μεταπτυχιακά ΕΑΠ
« Απάντηση #139 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 11:35:19 μμ »
1) Μα το ξανάκανες να δώσεις απάντηση " είναι διαφορετικό πράγμα" όταν σε ρώτησα αν το απολυτήριο Λυκείου που σήμερα κατέχεις, το θεωρείς υποδεέστερο του απολυτηρίου Λυκείου που έχουν κάποιοι που για να μπουν στο Λύκειο έδωασαν εξετάσεις!!! Εγώ ας πούμε δεν έδωσα, κάποιοι δώσανε. Όλοι μαζί βρεθήκαμε ίσως να διεκδικούμε την ίδια θέση σε μια δουλειά. Τα απολυτήριά μας είναι ισάξια. Σε ρώτησα -επίμονα- αν κάποιο απολυτήριο Λυκείου υπερτερεί σε αξία. Μετά από πολλές μέρες, μου απάντησες ότι είναι διαφορετικό πράγμα η είσοδος στο πανεπιστήμιο από αυτή στο Λύκειο!!!! Έχω άδικο λοιπόν να προκαταλαμβάνω την απάντησή σου;

2) Σου απάντησε πλήρως ο rodos5

3) Προσπαθώ να σου βρω παραδείγματα μέσα από την ελληνική πραγματικότητα που αποδεικνύουν ότι οι εξετάσεις εισαγωγής ή η έλλειψή τους είναι περισσότερο θέμα ιστορικών, πολιτικών και οικονομικών συγκυριών και πολύ λιγότερο θέμα ουσίας, αλλά εσύ στέκεσαι στο ότι αυτό έγινε πριν 50 χρόνια και δεν μου απαντάς για την ποιότητα των σπουδών που είναι και το ζητούμενο. Ok λοιπόν, πάμε στο μέλλον: αν κάποια στιγμή αφήσουν την είσοδο στα πανεπιστήμια ελεύθερη, όπως συμβαίνει ήδη σε κάποιες χώρες της Ευρώπης, όποιος θέλει θα πηγαίνει να σπουδάσει ό,τι θέλει (βέβαια θα τελειώνουν ελάχιστοι όπως ακριβώς γίνεται και στο ΕΑΠ, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα...) θα διατείνεσαι τότε ότι έχεις καλύτερο πτυχίο από τους μελλοντικούς πτυχιούχους;

Λυπάμαι που αναγκάστηκα να χρησιμοποιήσω υποθετικό παράδειγμα, αλλά σε παραδείγματα ιστορικά καταγεγραμμένα (Πανεπιστήμια χωρίς εξετάσεις και τώρα με εξετάσεις, Λύκειο με εξετάσεις και τώρα χωρίς) ή απάντησες ότι "είναι διαφορετικό πράγμα" ή απάντησες ότι "αυτό έγινε πριν 50 χρόνια". Να υποθέσω ότι τώρα τουλάχιστον θα πάρω μια απάντηση επί της ουσίας;

4) Γιατί να πάει κάποιος να σπουδάσει στο ΕΑΠ, αλλά όχι σε συμβατικό πανεπιστήμιο:
i) Σου έχει τύχει να δουλεύεις από το πρωί ως το απόγευμα και να θες να σπουδάσεις; Αν δεν το κάνεις στο ΕΑΠ, πού αλλού μπορείς να το κάνεις;
ii) Ειδικά για τα μεταπτυχιακά: Αν κάποιος τέλειωσε τη σχολή του με μικρό βαθμό πτυχίου ή δεν έχει πρόσβαση σε καθηγητές της σχολής του (είτε γιατί τέλειωσε πριν πολλά χρόνια και κανείς δεν τον θυμάται, είτε γιατί ούτως ή άλλως ούτε όταν σπούδαζε δεν τον ήξεραν οι καθηγητές του) πώς θα πάρει συστατικές επιστολές για να τις χρησιμοποιήσει στην αίτησή του για μεταπτυχιακό οπουδήποτε αλλού;


Eνδιαφέρον.... ακούγεται:

Απ' τη μία να δουλεύεις απ' το πρωϊ ως το απόγευμα (για λόγους υποτίθεται βιοποριστικούς και εξ ανάγκης) και να μην μπορείς (τάχα...) να παρακολουθήσεις σπουδές σ' ένα Πανεπιστήμιο ΔΩΡΕΑΝ φοίτησης - κι' απ' τη άλλη να δουλεύεις, όχι μόνο για βιοποριστικούς και εξ ανάγκης λόγους, κλπ, κλπ, αλλά για να πληρώνεις (!!!) επιπροσθέτως και τις  σπουδές σ' ένα "ΕΑΠ"... Κοίταξε να δεις φίλε μου...

Το άλλο ακούγεται πιό ενδιαφέρον: Να έχει τελειώσει κάποιος πανεπιστήμιο με βαθμό 5,5 (...επίτηδες τό' κανε marsa, δεν μας το εξήγησες...) και να θέλει να κάνει (ο απόφοιτος του 5,5...) μεταπτυχιακό και οι ...άκαρδοι της καθηγητές να αρνούνται (άκου να δεις φίλε μου...) να του δώσουν συστατική επιστολή....Ενώ το ΕΑΠ, ούτε συστατικές, ούτε ..."τρίχες κατσαρές": Ψεκάστε, κληρωθήκατε, τελειώσατε... 
 
(Τι άλλο θ' ακούσουμε, τι άλλο;...)


 

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32301
  • Τελευταία: Almanaki
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1160354
  • Σύνολο θεμάτων: 19217
  • Σε σύνδεση σήμερα: 786
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 12
Επισκέπτες: 490
Σύνολο: 502

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.148 δευτερόλεπτα. 35 ερωτήματα.