*

Αποστολέας Θέμα: Ερχεται συνωστισμός αριστούχων  (Αναγνώστηκε 6180 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος despoina25

  • Συνδρομητής
  • Πλήρες μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 318
    • Προφίλ
Απ: Ερχεται συνωστισμός αριστούχων
« Απάντηση #14 στις: Μάιος 26, 2009, 02:18:48 μμ »
εμενα τωρα αυτο το...."ερχεται συνωστισμος αριστουχων" καπως μου κανει....

γιατι βαζουν θεματα τυπου "τί γυρευει η αλεπου στο παζαρι ;"
-μα για να σκεπασουν τη γυμνια του εκπαιδευτικου συστηματος. γιατι αν τους εβαζαν καπως πιο δυσκολα τι θα γινοταν φανταζεστε?
οχι το εκπ/κο συστημα δεν ειναι καλο, χρειαζεται αυτο, θελει εκεινο, κλπ κλπ
ενω με τα ευκολα θεματα ολα σκεπαζονται.



  Και μετά αποκτάς τη φήμη του υπερβολικά αυστηρού καθηγητή, που αγχώνει τζάμπα τα παιδιά! 

   

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ερχεται συνωστισμός αριστούχων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:52:32 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

  • Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 8048
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Ερχεται συνωστισμός αριστούχων
« Απάντηση #15 στις: Μάιος 26, 2009, 02:53:27 μμ »
εμενα τωρα αυτο το...."ερχεται συνωστισμος αριστουχων" καπως μου κανει....

γιατι βαζουν θεματα τυπου "τί γυρευει η αλεπου στο παζαρι ;"
-μα για να σκεπασουν τη γυμνια του εκπαιδευτικου συστηματος. γιατι αν τους εβαζαν καπως πιο δυσκολα τι θα γινοταν φανταζεστε?
οχι το εκπ/κο συστημα δεν ειναι καλο, χρειαζεται αυτο, θελει εκεινο, κλπ κλπ
ενω με τα ευκολα θεματα ολα σκεπαζονται.

οι γονεις χαιρονται γιατι τα παιδια τους ειναι αριστουχοι
γιατι πληρωσαν ο,τι πληρωσαν σε φροντιστηρια ,ιδιαιτερα κλπ αλλα χαλαλι βρε "εγραψε το παιδι μου"
"μπραβο καμαρι μου"
"τωρα η μανουλα και ο πατερουλης σου θα σου παρουν αυτη τη μηχανη που εχει και ο Μαρκος, να κανεις τις βολτες σου" (ενω πριν παρει τους μεγαλους βαθμους ηταν επικινδυνη η μηχανη, τωρα με τους αριστους βαθμους επαψε να ειναι επικινδυνη)
"ο,τι θελει το καμαρι μου", "κουραστικε" ωρα να ζησει κι αυτο σαν νεος που ειναι, να βγει, να διασκεδασει, να πιει,  να βρει καμια φιλεναδα (καλη ομως ε; απο σπιτι τη θελουμε, μη μπλεξεις με καμια...εξ'ολης και προ-ολης"!! ειναι αυτες!! θε μου φυλαγε σε τυλιγουν στο αψε-σβησε)

αχου, το καμαρι μας!
τι θελεις να σου μαγειρεψει η μανουλα? πες μου και ο,τι θελεις....

η πολιτεια απ'υην αλλη καυχιεται για το...τελειο συστημα. ολα λειτουργουν καλα, τα παιδια γραφουν, μπαινουν σε σχολες.κλπ κλπ

η τοπικη κοινωνια ειναι ευχαριστημενη. ο σουβλατζης θα πουλαει τα σουβλακια του γιατι το ΤΕΙ δεν θα κλεισει. θα γραψει τη βαση το παιδι. δεν γινεται. ευκολα ηταν τα θεματα.
και ετσι η μικρη επιχειρηση θα γινει ....αλυσιδα με τον καιρο....και ο σουβλατζης πλουσιος και ο πτυχιουχος ανεργος και πειναλεος. Ε, ρε πως τα φτιαχνει η ζωη!!!


κρατει αυτη η ....κολωνια, και θα κραταει.
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 26, 2009, 04:42:22 μμ από Μarkos »
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bikini

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3028
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Ερχεται συνωστισμός αριστούχων
« Απάντηση #16 στις: Ιούνιος 01, 2009, 01:28:28 μμ »
Με διαφορετικές ταχύτητες οι βάσεις εισαγωγής
Δεν ανεβαίνουν Νομικές, Παιδαγωγικές και Ιατρικές Σχολές- Απαιτητικότερες οι Οικονομικές - «Τσιμπάνε» οι Πολυτεχνικές

Οι φετινοί υποψήφιοι αναμένεται να διεκδικήσουν 74.000 θέσεις, αλλά σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις 12.000 θέσεις θα μείνουν και φέτος ακάλυπτες.
Με 3.000 απουσίες, πάνω από 8.000 αριστούχους και περίπου 27.000 υποψηφίους κάτω από τη βάση, διαμορφώνεται φέτος ένα ιδιαίτερο τοπίο στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής που δεν θα έχει ενιαία κατεύθυνση τόσο ανάμεσα στα Τμήματα του ίδιου Επιστημονικού Πεδίου όσο και ανάμεσα στα Επιστημονικά Πεδία.

Oι Νομικές, Παιδαγωγικές και Ιατρικές Σχολές δεν ανεβάζουν άλλο τον πήχυ, τα Οικονομικά Τμήματα γίνονται περισσότερο απαιτητικά, ενώ οι βάσεις των Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ του 2ου και 4ου Επιστημονικού Πεδίου (Πολυτεχνικά, Μαθηματικά, Φυσικά, Χημικά, Πληροφορική κ.λπ.) αναμένεται να παρουσιαστούν με αυξομειώσεις, με κύρια κατεύθυνση όμως την άνοδο.

Οι πάνω από 8.000 φετινοί αριστούχοι θα συγκρατήσουν σε υψηλά επίπεδα τις βάσεις εισαγωγής των περιζήτητων και υψηλόβαθμων Πανεπιστημιακών Τμημάτων. Τα βαθμολογικά στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας (δείγμα 18.000 βαθμολογιών), αν και ιδιαίτερα φέτος δεν ξεκαθαρίζουν με βεβαιότητα τις επιδόσεις των υποψηφίων, φανερώνουν ότι θα έχουμε μια διπλή ταχύτητα στην κίνηση των βάσεων εισαγωγής των Τμημάτων ΑΕΙ και ΤΕΙ των 5 Επιστημονικών Πεδίων.

Μικρές αυξομειώσεις
ΣΤΟ 1οΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ αναμένονται μικρές αυξομειώσεις στην κίνηση των βάσεων. Για τα πιο απαιτητικά στις βάσεις εισαγωγής τους Τμήματα, δηλαδή τη Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης, τα Παιδαγωγικά Δημοτικής Εκπαίδευσης Αθήνας και Θεσσαλονίκης αλλά και τις Στρατιωτικές Σχολές υπάρχουν βάσιμες ελπίδες ότι θα κινηθούν στα περσινά επίπεδα με πιθανή πολύ μικρή πτώση. Η εισαγωγή στο χαμηλότερο Τμήμα των ΑΕΙ του Πεδίου αναμένεται να επιτευχθεί με περίπου 11.500 μόρια και με 10.700 στα ΤΕΙ. ΣΤΟ 2οΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ με υποψηφίους της Τεχνολογικής Κατεύθυνσης αναμένονται αυξομειώσεις στις βάσεις των Τμημάτων, με κύρια όμως κατεύθυνση την άνοδο. Η βάση για τα ΑΕΙ θα κυμανθεί κοντά στα 10.000 μόρια και για τα ΤΕΙ περίπου 9.000.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί και στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο, καθώς και αυτό δέχεται υποψηφίους στη συντριπτική πλειονότητα από την Τεχνολογική Κατεύθυνση. Ο λόγος είναι ότι τόσο στο μάθημα Μαθηματικά Κατεύθυνσης που έχει τον υψηλότερο συντελεστή όσο και στο μάθημα Μαθηματικά Γενικής Παιδείας οι φετινοί υποψήφιοι είχαν αρκετά καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με πέρσι τόσο στην κλίμακα του άριστα (18-20) όσο και στην κλίμακα 10-18. Οι κάπως χειρότερες επιδόσεις στη Φυσική Κατεύθυνσης (ιδίως στην κλίμακα του άριστα (18-20) δεν φαίνεται να μπορούν να αντιρροπήσουν τα πράγματα. Το Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ αναμένεται να έχει τις υψηλότερες βάσεις. Η βάση για τα ΑΕΙ του 4ου Επιστημονικού Πεδίου αναμένεται να ανοίξει με πάνω από με 10.400 μόρια, ενώ των ΤΕΙ με πάνω από 8.500.

8.000 ΑΡΙΣΤΟΥΧΟΙ
Θα συγκρατήσουν σε υψηλά επίπεδα τις βάσεις εισαγωγής των περιζήτητων και υψηλόβαθμων Πανεπιστημιακών Τμημάτων

ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΘΗΝΑΣ
Υπάρχουν ελπίδες για μικρή πτώση
ΣΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ οι χειρότερες επιδόσεις σε σχέση με πέρσι κυρίως στην κλίμακα του άριστα (18-20)

στα μαθήματα της Γλώσσας, της Βιολογίας Κατεύθυνσης, της Φυσικής Κατεύθυνσης δεν ισοβαθμίζονται με τις επιδόσεις στα Μαθηματικά Κατεύθυνσης (καλύτερες από πέρσι), στη Χημεία (ίδιες περίπου με πέρσι και στη Βιολογία (ίδιες περίπου με πέρσι). Στα πλαίσια αυτά και εφόσον επαληθευτούν τα συμπεράσματα από το δείγμα των βαθμολογιών που έχουμε στη διάθεσή μας, υπάρχει ελπίδα ακόμη και για μια μικρή πτώση των Τμημάτων Ιατρικής 10-50 μόρια. Η βάση για τα ΑΕΙ του 3ου Επιστημονικού Πεδίου αναμένεται να ανοίξει με πάνω από 15.750 μόρια ενώ για τα ΤΕΙ με πάνω από 11.400.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ
Θετικό το φετινό ισοζύγιο επιδόσεων
ΤΟ 5οΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ είναι πολυσυλλεκτικό όσον αφορά τους υποψηφίους και το κυριότερο χαρακτηριστικό του φέτος είναι ότι θα πολιορκηθεί με σχετικά καλύτερες βαθμολογίες. Κι αυτό γιατί στα δύο σημαντικά μαθήματα (αυξημένης βαρύτητας) Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Μαθηματικά Γενικής Παιδείας το φετινό ισοζύγιο επιδόσεων είναι συνολικά θετικό. Στο πρώτο μάθημακλειδί ο αριθμός των αριστούχων αναμένεται να είναι μεγαλύτερος από πέρσι ενώ ανάλογες είναι και οι επιδόσεις και στο δεύτερο. Το γεγονός αυτό ανάβει το πράσινο φως για άνοδο των βάσεωνστα περισσότερα Τμήματα ΑΕΙ- ΤΕΙ του Πεδίου αλλά και στα περιζήτητα και υψηλόβαθμα της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης. Η είσοδος των Τμημάτων ΑΕΙ αναμένεται να ανοίξει με περισσότερο από 12.300 μόρια ενώ των ΤΕΙ με πάνω από 9.000.

ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ - ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ
Οι αυξημένες θέσεις θα φέρουν ισορροπία
ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΚΑΙ Αστυνομικές Σχολές επηρεάζονται από τις τάσεις των βάσεων εισαγωγής στο Πεδίο όπου ανήκουν αλλά και από τις φετινές αυξημένες, σε σχέση με πέρσι θέσεις εισακτέων.

Οι Στρατιωτικές Σχολές του 1ου Επιστημονικού Πεδίου αναμένεται να χαμηλώσουν έστω και λίγο τις βάσεις τους.

Στα ίδια επίπεδα με πέρσι αναμένεται να κινηθούν οι Στρατιωτικές του 2ου και του 4ου Επιστημονικού Πεδίου, ενώ χαμηλότερες θα είναι οι βάσεις στις Στρατιωτικές Ιατρικές, Οδοντιατρικές κ.λπ. Οι καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων που στοχεύουν στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές του 5ου Επιστημονικού Πεδίου ωθούν προς τα πάνω τις βάσεις, ωστόσο υπάρχει ελπίδα η τάση αυτή να εξουδετερωθεί ή να αμβλυνθεί αρκετά λόγω της φετινής αύξησης των θέσεων εισακτέων στις Σχολές αυτές.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=4519539
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος bikini

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3028
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Ερχεται συνωστισμός αριστούχων
« Απάντηση #17 στις: Ιούνιος 01, 2009, 01:29:44 μμ »
Πανελλήνιες εξετάσεις: Το εύκολο "10" γεμίζει τα περιφερειακά ΑΕΙ και ΤΕΙ

Σε μία προσπάθεια τόνωσης της ελληνικής περιφέρειας φαίνεται ότι επιδόθηκε φέτος το υπουργείο Παιδείας μέσω των πανελλήνιων εξετάσεων. Η ευκολία με την οποία δόθηκε το “10” στους υποψηφίους αναμένεται να γεμίσει πάλι κυρίως τα επαρχιακά ΤΕΙ.

Τα γενικώς ευκολότερα σε σχέση με πέρυσι θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι περίπου 91.000 υποψήφιοι των πανελληνίων εξετάσεων θα δώσουν πολλά χαμόγελα τόσο στους νέους και τις νέες, που θα καταφέρουν να περάσουν σε κάποια σχολή, όσο και στις τοπικές κοινωνίες. Και αυτό γιατί σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα από τα βαθμολογικά κέντρα φέτος παρατηρήθηκαν μικρότερα ποσοστά γραπτών που βαθμολογήθηκαν κάτω από τη βάση. Κατά συνέπεια περισσότεροι υποψήφιοι φέτος κυμάνθηκαν στις λεγόμενες μεσαίες βαθμολογίες 10 και 15, γεγονός το οποίο αναμένεται να μειώσει τις κενές θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΥΠΕΠΘ του 2008 ο αριθμός των κενών θέσεων ήταν αυξημένος -πάνω από 5.000- σε σχέση με το 2007 και ανερχόταν συνολικά σε 18.441, εκ των οποίων 17.411 στα ΤΕΙ και 1.030 στα ΑΕΙ. Για τις περίπου 12.000 από αυτές εκτιμάται ότι ευθυνόταν αποκλειστικά η βαθμολογική βάση του 10. Επιπλέον οι διαφαινόμενες καλύτερες επιδόσεις των υποψηφίων υπολογίζεται ότι θα οδηγήσουν σε άνοδο των βάσεων κυρίως στις μεσαίας ζήτησης σχολές. Όπως άλλωστε εκτιμά ο υπεύθυνος του φροντιστηρίου “Πλαίσιο” Βαγγέλης Παπαγιάγκου, φέτος θα υπάρξουν μία γενικότερη τάση ανόδου των βάσεων και επιστροφή στα δεδομένα του 2007. - Κατά την άποψή του αισθητή θα είναι η άνοδος των σχολών του 1ου επιστημονικού πεδίου (κοινωνικές και ανθρωπιστικές σπουδές), αφού κατά γενική ομολογία οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης ευνοήθηκαν από τα θέματα (σ.σ. το δυσκολότερο μάθημα θεωρήθηκαν τα Λατινικά, το οποίο όμως δεν είναι βαρύτητας), με αποτέλεσμα να γράψουν καλύτερα από πέρυσι. - Ανοδική θα είναι και η τάση του 5ου πεδίου, δηλαδή των οικονομικών σχολών, μιας και τα Μαθηματικά γενικής παιδείας ήταν ευκολότερα από τα περσινά. Ωστόσο για καλύτερη εικόνα πρέπει να αναμένουμε τα πρώτα δείγματα από το μάθημα επιλογής “Αρχές Οικονομικής Θεωρίας”, στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι την Παρασκευή. - Η δυσκολία της Βιολογίας σε συνδυασμό με τη σχετική ευκολία των φετινών θεμάτων της Χημείας κατεύθυνσης αναμένεται να συγκρατήσουν τις βάσεις των Ιατρικών σχολών των αστικών κέντρων. Στις αντίστοιχες σχολές της περιφέρειας θα παρατηρηθούν οριακές αυξομειώσεις. - Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιάγκου οι καλύτερες φετινές βαθμολογίες στα Μαθηματικά κατεύθυνσης (αναμένεται να υπάρξει υπερσυσσώρευση των υποψηφίων στις βαθμολογίες 16 με 17) δεν φαίνεται να εξουδετερώνονται από τη Φυσική, που θεωρήθηκε πιο δύσκολη από πέρυσι. Γιʼ αυτό το λόγο θεωρεί ότι οι Πολυτεχνικές σχολές των αστικών κέντρων θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα με αυτά του 2008 ή θα έχουν μία σχετική ανοδική τάση. “Δεν θα με εντυπωσίαζε να έβλεπα και μία άνοδο της τάξης των 400 μορίων στις Πολυτεχνικές των αστικών κέντρων. Οι αντίστοιχες σχολές της περιφέρειας κατά την άποψή μου δεν θα έχουν τόσο μεγάλη άνοδο, γιατί ο κόσμος δεν έχει διάθεση να μετακινηθεί”, σχολίασε ο κ. Παπαγιάγκου. - Επιπλέον, όπως υποστηρίζει ο ίδιος, σημαντική θα είναι η άνοδος των βάσεων χαμηλόβαθμων τμημάτων του 2ου και του 4ου επιστημονικού πεδίου, κυρίως της Γεωπονίας και της Δασολογίας, καθώς υπάρχει στροφή των νέων στα λεγόμενα “πράσινα” επαγγέλματα. Οι βαθμολογίες Καλύτερες σε σχέση με πέρυσι βαθμολογίες στην κλίμακα 10 με 15 δείχνουν τα πρώτα στοιχεία από βαθμολογικά κέντρα της Κεντρικής Μακεδονίας. Στη Νεοελληνική Γλώσσα το θέμα ήταν γνωστό (αιτιολόγηση του φαινομένου του καψίματος των σχολικών βιβλίων αλλά και τρόποι συνύπαρξης του βιβλίου με τα ηλεκτρονικά μέσα), όμως δεν βοήθησε και πολύ τους υποψηφίους. Το 23% των υποψηφίων σε αυτό το μάθημα έγραψε κάτω από τη βάση, το 52% κινήθηκε στις βαθμολογίες 10 με 15, ενώ μόλις το 2,5% έγραψε άριστα (18 με 20). Στα Μαθηματικά γενικής παιδείας το 61% αρίστευσε, δηλαδή οι βαθμολογίες κυμάνθηκαν από 15 έως 20, και το 14% έγραψε κάτω από 10. Στη Νεοελληνική Λογοτεχνία το 58% βαθμολογήθηκε από 10 έως 15, το 18% πάνω από 15 και το 24% κάτω από τη βάση. Στα ίδια επίπεδα κινήθηκαν οι υποψήφιοι της θεωρητικής κατεύθυνσης και στην Ιστορία (50%: 10 με 15, 26% πάνω από 15, 24% κάτω από τη βάση). Στη Φυσική κατεύθυνσης το 38% έγραψε κάτω από τη βάση (24% πάνω από 15), ενώ στη Βιολογία κατεύθυνσης το 21% δεν πέρασε το μάθημα και το 41% κινήθηκε στις βαθμολογίες 10 με 15. Τέλος στα Μαθηματικά κατεύθυνσης από τα μέχρι τώρα δεδομένα προκύπτει ότι το 39% δεν ξεπέρασε το 10, ενώ από 10 έως 15 κινήθηκε το 41% των υποψηφίων.

http://www.alfavita.gr/typos/t31_5_9_0216.php
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 01, 2009, 01:44:13 μμ από bikini »
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Ερχεται συνωστισμός αριστούχων
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 11:52:32 »

Αποσυνδεδεμένος MARKOS

  • Moderator
  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 8048
  • Φύλο: Άντρας
  • Ο ΡΟΜΠΕΝ
    • Προφίλ
Απ: Ερχεται συνωστισμός αριστούχων
« Απάντηση #18 στις: Ιούνιος 01, 2009, 01:36:20 μμ »
αυτο δεν ειναι Υπουργειο Παιδειας, αλλα υπουργειο Περιφερειακης Αναπτυξης.

ποτε αλλοτε τοσα σουβλατζιδικα και καφετεριες δεν ειδε η επαρχια οσο σημερα, ποτε αλλοτε περιοχες που εκανες το σταυρο σου να μη σε στειλουν εκει, δεν εχουν περισσοτερη ζητηση οσο σημερα.

ποτε αλλοτε καθηγητες δεν προσβλεπαν σε αποκτηση 3ου τεκνου οσο σημερα.
Ο μαθητής κάνει τον δάσκαλο

Αποσυνδεδεμένος bikini

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3028
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Ερχεται συνωστισμός αριστούχων
« Απάντηση #19 στις: Ιούνιος 01, 2009, 01:45:35 μμ »
Ποτέ άλλοτε, ναι...  ::)
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

Αποσυνδεδεμένος jak_13

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 6831
  • Φύλο: Άντρας
  • Πάντα με χαμόγελο!!!
    • Προφίλ
Απ: Ερχεται συνωστισμός αριστούχων
« Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 01, 2009, 02:02:13 μμ »

Οι ίδιοι που διαμαρτυρόντουσαν όταν μπήκε η βάση του 10, γιατί θα έμεναν άδεια τα περιφερειακά ΤΕΙ και ΑΕΙ, διαμαρτύρονται τώρα γιατί το "εύκολο 10" θα τα γεμίσει  ??? ::)
Και εμείς τους ακούμε?
Έμαθα πως ο άνθρωπος δικαιούται να κοιτά τον άλλον από ψηλά
μόνο όταν πρέπει να τον βοηθήσει να σηκωθεί!

Gabriel Garcia Marquez

Αποσυνδεδεμένος bikini

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 3028
  • Φύλο: Γυναίκα
  • Έχε ελπίδα... ΠΕ02
    • Προφίλ
Απ: Ερχεται συνωστισμός αριστούχων
« Απάντηση #21 στις: Ιούνιος 04, 2009, 02:40:26 μμ »
Βάσεις: άνοδος στις σχολές μεσαίας ζήτησης

Χωρίς σοβαρές ανατροπές αλλά και χωρίς αμφιβολίες για το «άνοιγμα» των ανώτατων σχολών και κυρίως των ΤΕΙ, προχωρά η διαδικασία αξιολόγησης των επιδόσεων στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. «Κλειδί», η αύξηση των χαμηλών και μεσαίων βαθμολογιών, που θα προκαλέσει με τη σειρά της και άνοδο των βάσεων στα Τεχνολογικά Ιδρύματα και μεσαίας ζήτησης πανεπιστημιακές σχολές, όπως φυσικομαθηματικές, φιλολογικές κ.ά. Αντιθέτως, οι υψηλόβαθμες και περιζήτητες σχολές εκτιμάται ότι θα περιοριστούν σε μικρές αυξομειώσεις με ενδεχόμενες πτωτικές κατά περίπτωση τάσεις.

Με ίδιο τον κανόνα σε όλες τις κατευθύνσεις, δηλαδή τη μεθοδολογία των «κλιμακούμενης δυσκολίας» θεμάτων στα περισσότερα μαθήματα φέτος, ο στόχος της πρόσβασης επιτυγχάνεται με μεγαλύτερη ευκολία σε σχέση με προηγούμενες χρονιές, καθώς ευνοείται από την αντιστοίχως κλιμακούμενη βαθμολόγηση, τα χαμηλά επίπεδα της οποίας (10-12) διασφαλίζουν την εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση. Σύμφωνα και με τις τελευταίες πληροφορίες, που συγκεντρώθηκαν από διάφορα βαθμολογικά κέντρα της χώρας, μεγάλος αριθμός γραπτών έχει συσσωρευθεί στη χαμηλή και μεσαία βαθμολογική κλίμακα (10-12 και 12-15), επιβεβαιώνοντας τις τάσεις που είχαν αρχίσει να διαφαίνονται από τις πρώτες διορθώσεις. Προς επίρρωσιν των εκτιμήσεων, τα άριστα γραπτά παραμένουν λιγότερα -και σε σχέση με πέρυσι- όπως, όμως, και οι κακές βαθμολογίες (κάτω από τη βάση).

Βέβαια, ο δεύτερος -μετά τις βαθμολογικές επιδόσεις- ρυθμιστικός (και αστάθμητος) παράγοντας για τη διαμόρφωση των βάσεων είναι οι επιλογές των ίδιων των υποψηφίων, όπως διατυπώνονται στα μηχανογραφικά. Διαδικασία που λαμβάνει χώρα μετά την ανακοίνωση των βαθμών και ενίοτε ανατρέπει τα αρχικά δεδομένα. Ωστόσο, η πρώτη ανάγνωση, τόσο της επιλογής των θεμάτων όσο και της επίδοσης σ' αυτά, αποκαλύπτει τη συνταγή με το χρυσωμένο χάπι της εισαγωγής στην ανώτατη εκπαίδευση. Δηλαδή, πολλοί πιθανόν θα είναι αυτοί που θα αποκτήσουν τη δυνατότητα να μπουν σε κάποια σχολή ΑΕΙ ή ακόμη πιο εύκολα σε κάποιο τμήμα ΤΕΙ. Λίγοι, όμως, θα εισαχθούν σ' αυτή που επιθυμούν. Ανεξάρτητα από το ποιος και πόσο θα χαρεί, είναι βέβαιο ότι το υπουργείο Παιδείας θα έχει έναν λόγο να αξιοποιήσει την ενδεχόμενη μείωση των κενών θέσεων, κυρίως στα ΤΕΙ.

Θεωρητική Κατεύθυνση

Αναλυτικά, σε ό,τι αφορά τη Θεωρητική Κατεύθυνση:
Σύμφωνα, πάντα, με τις ίδιες πληροφορίες, τόσο το θέμα της Εκθεσης (Νεοελληνική Γλώσσα) που αφορούσε την αρετή του βιβλίου και που εν τέλει μπέρδεψε τους υποψηφίους (τουλάχιστον στο δεύτερο ζητούμενο σχετικά με τον ρόλο των ΜΜΕ) όσο όμως και τα άλλα μαθήματα, όπως Αρχαία, Ιστορία και τα -δύσκολα- Λατινικά, επέφεραν συγκέντρωση βαθμών από 11 έως 15 και μείωση των υψηλών βαθμολογιών (18-20), όπως και των πολύ κακών (κάτω από τη βάση). Απολύτως ενδεικτικό το γεγονός ότι σε δύο βαθμολογικά κέντρα το συντριπτικό ποσοστό των (χιλιάδων) γραπτών, για την ακρίβεια το 75% αυτών, βαθμολογήθηκε με 55-75 μόρια (που αντιστοιχούν στη μεσαία κλίμακα βαθμολόγησης).

Τα δεδομένα αυτά οδηγούν σε εκτιμήσεις, σύμφωνα με τις οποίες δεν θα υπάρξουν μεν αλλαγές σοβαρές στις βάσεις των σχολών της θεωρητικής κατεύθυνσης, ωστόσο οι όποιες διακυμάνσεις θα παρατηρηθούν στης μεσαίας ζήτησης σχολές, όπως στις φιλολογικές και σε όσες έχουν βάση γύρω στις 14.000-15.000 μόρια. Σ' αυτές τις σχολές αναμένεται να υπάρξει άνοδος ενώ στις υψηλότερες, όπως νομικές και παιδαγωγικά, φαίνεται να παραμένουν σταθερές, με μικρές αυξομειώσεις και μάλλον πτωτική τάση, την οποία μαρτυρούν τα λιγότερα άριστα γραπτά φέτος, όπως διαπιστώνουν με έκπληξη οι βαθμολογητές.

Ανάλογη είναι η εικόνα στη Θετική και Τεχνολογική Κατεύθυνση.

Τα Μαθηματικά με την κλιμακούμενη δυσκολία τους εξασφάλισαν, όπως επισημαίνουν αρκετοί εκπαιδευτικοί, επιδόσεις από 11 έως 15 και μάλιστα με υψηλό βαθμό συγκέντρωσης σ' αυτές τις κλίμακες, υψηλότερο σε σχέση με πέρυσι. Γεγονός που οδηγεί σε άνοδο των βάσεων αυτής της κατηγορίας σχολών, στην οποία εντάσσονται πολλά τμήματα ΤΕΙ και αρκετές σχολές μεσαίας ζήτησης, όπως οι Φυσικομαθηματικές.

Στα ρετιρέ

Στις υψηλότερες (βλ. Πολυτεχνικές, Ιατρικές) αναμένονται μικρές διακυμάνσεις, δεδομένης και της πολύ δύσκολης Βιολογίας που περιόρισε τις δυνατότητες για πολλά άριστα γραπτά. Είναι χαρακτηριστική η δήλωση του προέδρου της ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης και προέδρου της Μαθηματικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, Σάκη Φιλάκη: «Τα φετινά θέματα και ειδικά τα Μαθηματικά, σε ό,τι αφορά τη θετική κατεύθυνση, ήταν τέτοια που επέφεραν κυρίως μεσαίες βαθμολογίες, οι οποίες πιθανόν να οδηγήσουν άνοδο των βάσεων σε δεύτερης ζήτησης σχολές».

Διαφορετική και διόλου ενθαρρυντική είναι η εικόνα των υποψηφίων που αποφοίτησαν από τα ΕΠΑΛ και συμμετείχαν για πρώτη φορά στις πανελλαδικές, καλούμενοι να εξεταστούν στα ίδια μαθήματα-θέματα με τους αποφοίτους των γενικών λυκείων. Πέραν της γενικής εκτίμησης για την όχι πολύ καλή επίδοσή τους, ορισμένα μαθήματα αποτέλεσαν μεγάλη τροχοπέδη. Ενα από αυτά, τα Μαθηματικά, στα οποία η συντριπτική πλειονότητα, όπως βεβαιώνουν οι πληροφορίες, δεν έγραψε καν τη θεωρία, στην οποία για πρώτη φορά χρειάστηκε να διαγωνιστούν. Τα ποσοστά επιτυχίας αναμένεται να είναι απογοητευτικά. *

http://www.alfavita.gr/typos/t4_6_9_1026.php
Δεν ανέχομαι πια να περιτριγυρίζομαι από

1) "μαλθακούς"
2) ξερόλες
3) ανθρώπους που κοιτάζουν τους άλλους αφ' υψηλού ._

 

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32318
  • Τελευταία: Meg4
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1161322
  • Σύνολο θεμάτων: 19229
  • Σε σύνδεση σήμερα: 454
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 13
Επισκέπτες: 332
Σύνολο: 345

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.053 δευτερόλεπτα. 31 ερωτήματα.