*

Αποστολέας Θέμα: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο  (Αναγνώστηκε 225609 φορές)

0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος -----

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 5464
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #462 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 10:53:29 πμ »
+1 παιδιά τα φροντιστήρια δίνουν το ιλιγγιώδες ποσόν τον 3,52 Ευρώ ανά ώρα, και τώρα που άλλαξε ο νόμος περί τα 5,6 Ευρώ ανά ώρα, πάντα ΧΩΡΙΣ δώρα, άδειες, επιδόματα, αργίες, υπερωρίες και ζητάνε να φτιάχνεις ένα κάρο σημειώσεις! ΕΛΕΟΣ και σιγά τι έχει να προσφέρει ένα φροντιστήριο σε έναν καθηγητή??? μισό ένσημο φαγωμένο? απειλές αν ζητήσεις δώρα πως δεν θα ξαναδουλέψεις σε κανένα φροντιστήριο της αλυσίδας τους (ευκολάκι να βρεις πιο είναι!).....10-40/ώρα ανάλογα την περίσταση είναι καλά+χρέωση εργόσημου στον πελάτη!
Υπό τέτοιες συνθήκες καλύτερα να δουλέψω delivery...
Πιο πολλά θα βγάζω την ώρα χωρίς άγχος, προετοιμασία και σημειώσεις..

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:40:36 »

MUSTANG

  • Επισκέπτης
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #463 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 12:39:49 μμ »
αμα το κάνατε ολοι, δηλαδή δουλευατε ντιλιβερι ,θα παιρνατε την δουλεια απο τα αλλοδαπα (μετα θα ειχατε θεμα με τον συριζα μεν)  αλλά θα πληρωνανε 15 ευρω την ωρα οι πρωην καταγγελουσες στην επιθωρηση εργασίας και νυν αφεντικα, και θα παρακαλάγανε να βρούνε κάποιον. Ο χειρότερος εργοδότης ειναι ο πρωην εργαζομενος, οι πιο παλιοί το ξέρουν αυτο.
Η κυρία που μας επιτέθηκε κιόλας οτι πήρα θάρρος, την ενημερώνω οτι εγώ εχασα απο τον χρόνο μου γιατι θεώρησα ότι θα της πρόσφερα κάτι. Εχει απόλυτο δίκιο ότι φύτρωσα εκει που δεν έπρεπε, όπως θα  φυτρώσουν κάποιους  καμμιά καταγγελία επειδή δεν πληρώνουν  τον πραγματικό χρόνο απασχόλησης (βαθμολογία σπιτι ή μετα το μάθημα, προετοιμασία μαθηματος κτλ κτλ) αλλά πληρώνουν  ρυθμιζόμενες χρεώσεις όπως πληρώνουν όλοι με  το ρευμα, φυσικα πρόσωπα ή επιτηδευματιες, δεν ειναι αποκλειστικό προνόμιο τους.
Δυστυχώς όμως στην ελλάδα οι συντεχνίες των 5.000 στρεφονται εναντίον της κοινωνίας των 11.000.000 και παντα υπερισχύουν. Αυτό θα αλλάξει, απο νοεμβριο...θα το δουνε κάποιοι συντεχνιτες .
Δυστυχώς στην Ελλάδα καταντήσαμε η μισθοδοσία σε ενα 8ωρο στο σουπερ μαρκετ να φτανει τα 1000 ευρω και η επιτυχία πρόσληψης να   θεωρείται πιό δύσκολο και απο πρόσληψη στο δημόσιο.Προσπαθηστε κάποιοι με μεταπτυχιακά να πάτε στον ιδιωτικό τομέα να δουμε τα προσοντα σας. Παρόλα αυτά κάποιοι που δεν μπορούν να δουλεψουν στο ιδιωτικό τομέα λογω ελλειψης προσόντων  το υποβιβαζουν και το λοιδωρούν ,ΟΣΑ ΔΕΝ ΠΙΆΝΕΙ Η ΑΛΕΠΟΥ...ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΚΡΕΜΑΣΤΑΡΙΑ .
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 13, 2015, 12:44:25 μμ από MUSTANG »

Αποσυνδεδεμένος Landau

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 6022
  • Φύλο: Άντρας
  • Λατρεύω την εκπαίδευση.. BAZINGA!
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #464 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 01:46:49 μμ »
Ας σταματήσουν την γκρίνια και οι πάσης φύσεως εργοδότες. Αν σε κάποιον δεν αρέσει το φορολογικό κλπ περιβάλλον της χώρας (που είναι όντως άδικο, αλλά για όλους.. και για μισθωτούς) ας έκανε κάτι άλλο.
Επίσης, υποδείξεις από εργοδότες, για το πως θα επιβιώσει ο καθένας, να τις κρατούν για τον εαυτό τους.
"Physics is like sex: sure, it may give some practical results, but that's not why we do it."
(Richard P. Feynman ?)

"The first condition of progress is the removal of censorship."
(George Bernard Shaw)

Αποσυνδεδεμένος Isla

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 783
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #465 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 02:15:03 μμ »
Τα φτηνά ιδιαίτερα κάνουν κακό στην αγορά γιατί δημιουργούν την εντύπωση ότι η διδασκαλία είναι μια απασχόληση που μπορείς να κάνεις με ελάχιστο κόπο και χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου σωστό, γιατί ο καθηγητής πρέπει να αφιερώσει χρόνο για προετοιμασία και διόρθωμα και επίσης, ειδικά στην ξένη γλώσσα, για συνεχή ενημέρωση και εξειδίκευση. Συνεπώς δεν μπορεί ένας καθηγητής να διδάσκει 8 ώρες την ημέρα, 5 μέρες την εβδομάδα, 11 μήνες το χρόνο, και άρα η αμοιβή του ανά ώρα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την αμοιβή ενός (π.χ.) υπάλληλου γραφείου ή ενός ντελιβερά (ο οποίος σημειωτέον τσιμπάει και tips). Όταν η ώρα διδασκαλίας περιλαμβάνει και κόστος μετακίνησης (όπως συμβαίνει με τους καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα στα σπίτια) τότε το κόστος της ώρας θα πρέπει να αυξάνεται αναλογικά. Επιπλέον η εργασία του καθηγητή ξένων γλωσσών περιλαμβάνει και ένα σημαντικό κόστος για αγορά υλικών - βιβλίων, φωτοτυπιών, CD, DVD, λεξικών, reference books κλπ. που πρέπει να ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν όοοοοολο αυτό το πουλάς λιγότερο από 15 ευρώ την ώρα, και ειδικά όταν το ξεπουλάς με 5 ή 8 ευρώ την ώρα (ενδεικτικές τιμές, μπορεί να πουλάς και με 9 και με 2,5) οι μόνες πιθανές εξηγήσεις είναι ότι ή κοστολογείς τη δουλειά σου χαμηλότερα απ' ό,τι είναι απαραίτητο για να επιβιώσεις (σαν να δουλεύει ο άλλος υπάλληλος γραφείου με πλήρες ωράριο για 100 ευρώ το μήνα) ή έχεις περιορίσει την ποιότητα (επιλέγοντας βιβλία με γνώμονα τι στέλνουν δωρεάν οι εκδοτικοί οίκοι και όχι τι ταιριάζει στο μαθητή σου, κάνοντας μάθημα χωρίς το απαραίτητο υλικό ή παρανομώντας - CD αντιγραμμένα σε στικάκια, φωτοτυπίες βιβλίων κλπ, και φυσικά για επιμόρφωση ούτε λόγος). Όποια κι αν είναι η εξήγηση, χαμένοι είμαστε όλοι: και εσύ που πληρώνεσαι κάτω από το κόστος της υπηρεσίας που προσφέρεις και όσοι προσπαθούμε να δουλέψουμε σωστά και να χρεώσουμε ένα αντιπροσωπευτικό ποσό για τις υπηρεσίες μας.

Ταυτόχρονα γίνεσαι ανταγωνιστικός ως προς τους πιθανούς εργοδότες σου (τα φροντιστήρια) κι έτσι όχι μόνο δεν βγάζεις τα προς το ζην με τα ιδιαίτερα, αλλά δεν βρίσκεις ούτε δουλειά σε φροντιστήριο, γιατί αφού οι μαθητές είναι λιγότεροι, λιγότερες είναι και οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί. Γιατί ο γονιός που ακούει από τον φίλο του ότι έχει βρει ιδιαίτερο με 8 ευρώ την ώρα, σκέφτεται (τελείως λογικά) ότι αφού το ιδιαίτερο που ο άλλος έρχεται σπίτι σου κοστίζει 8 ευρώ, το φροντιστήριο θα πρέπει να κοστίζει τα μισά. Ή σκέφτεται ότι και ακριβότερο να είναι το φροντιστήριο, άμα ζητήσει να μην του δώσουν απόδειξη (όπως κάνει το ιδιαίτερο των 8 ευρώ) τότε η τιμή θα πέσει αναλόγως. Αλλά για να είναι η τιμή του φροντιστηρίου λιγότερο από 4 ευρώ την ώρα, δεδομένου του μικρού αριθμού μαθητών, ο μόνος τρόπος είναι να πληρώνεται λιγότερο ο καθηγητής του φροντιστηρίου ή να μην είναι δηλωμένος στο ΙΚΑ. Κι έτσι δημιουργείται ένας ακόμα μεγαλύτερος φαύλος κύκλος - αυτοί που κάνουν ιδιαίτερα δεν βγάζουν μισθό, αυτοί που δουλεύουν στα φροντιστήρια το ίδιο, οπότε στρέφονται και αυτοί στα ιδιαίτερα, ο ανταγωνισμός στα ιδιαίτερα μεγαλώνει, αυτοί που κάνουν ιδιαίτερα συνεχίζουν να μην βγάζουν μισθό, ρίχνουν κι άλλο τις τιμές τους για να έχουν έστω λίγη δουλίτσα και φτου κι από την αρχή.

Τα φτηνά ιδιαίτερα κάνουν κακό σε αυτόν που τα κάνει γιατί εξ ορισμού δεν περιλαμβάνουν ασφάλιση. Δεν γίνεται να παίρνεις 5 ευρώ την ώρα και από τα λεφτά αυτά να πληρώνεις βενζίνες, βιβλία, CD, τα τοστάκια σου μεταξύ μαθημάτων ΚΑΙ ασφάλιση. Μπορεί όταν είσαι 25 χρονών να μην σε νοιάζει, αλλά στα 35 ή στα 45 που θα έχεις πολύ μεγαλύτερα ιατρικά έξοδα για εσένα και για την οικογένειά σου, και που θα έχει στερέψει το χαρτζιλίκι από παπούδες και γονείς, η ασφάλιση είναι σπουδαίο πράγμα. Επίσης αν κάτι γίνει, χτύπα ξύλο, και αρρωστήσεις σοβαρά σε οποιαδήποτε ηλικία, πάλι θα χρειαστείς ασφάλιση. Και όταν πας στα 55-65, τα ένσημα που θα έχεις μαζέψει θα κάνουν τη διαφορά και ως προς τη σύνταξη (γιατί σύνταξη θα συνεχίσει να υπάρχει, απλά θα την παίρνει λιγότερος κόσμος - αυτός με τα ένσημα).

Τα ακριβά ιδιαίτερα δεν κάνουν κακό στην αγορά γιατί δεν δημιουργούνται ψευδαισθήσεις στους γονείς σχετικά με το κόστος του ιδιαίτερου μαθήματος. Επίσης δεν κάνουν κακό ούτε στον καθηγητή του ιδιαίτερου γιατί του επιτρέπουν να ασφαλιστεί και συνεπώς να κατοχυρώνει προϋπηρεσία, συντάξιμα χρόνια και να έχει φαρμακευτική και ιατρική πρόνοια. Η ανασφάλιστη εργασία δεν είναι μαγκιά, είναι μια κοντόφθαλμη και προσωρινή λύση και δεν θα έπρεπε να το δέχεστε όταν σας το προτείνουν. Κυρίως δεν θα πρέπει να το δέχεστε όταν αυτός που σας το προτείνει τσεπώνει τη χασούρα σας. Άλλο πράγμα να πας σε ένα φροντιστήριο και να σου πουν "δεν σε ασφαλίζω αλλά πάρε 15 ευρώ την ώρα στο χέρι" και άλλο να σου πουν "δεν σε ασφαλίζω, πάρε 5 και αν σου αρέσει". Ditto και για τα ιδιαίτερα. Άλλο να σου δίνουν 20 ευρώ την ώρα χωρίς ασφάλιση, και άλλο να σου δίνουν 8.

Τα παράνομα ιδιαίτερα (είτε φτηνά είτε ακριβά) κάνουν κακό σε όλους μας γιατί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στους γονείς, και επίσης γιατί περιορίζουν τα έσοδα του κράτους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι φόροι, οι χρεώσεις και τα τέλη προς όλους εμάς που είμαστε νόμιμοι. Αν οι νόμιμοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους προς το κράτος, αναγκάζονται ή να μειώσουν τους μισθούς ή να γίνουν κι αυτοί παράνομοι (αρχίζουν να δουλεύουν χωρίς αποδείξεις, να μην πληρώνουν επιδόματα κλπ) και συνεπώς η κατάσταση χειροτερεύει.

Έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα βλέπω εγώ που είμαι στην αγορά εργασίας σχεδόν 27 χρόνια, περισσότερα από 20 ως υπάλληλος. Αν εσείς νομίζετε ότι ξέρετε καλύτερα, τι να πω.

Υ.Γ. 1 Για να πληρώσει ο εργοδότης τον καθηγητή αγγλικών 15 ευρώ την ώρα, πρέπει να πουλάει τη φτηνότερη τάξη του τουλάχιστον 80 ευρώ το μήνα πριν το ΦΠΑ. Αν νομίζετε εσείς ότι υπάρχει γονιός που θα δεχτεί να πληρώσει 98 ευρώ το μήνα για Junior A σε φροντιστήριο τη στιγμή που τη βρίσκει 5-10 ευρώ σε ιδιαίτερο, σας παρακαλώ να μου τον στείλετε να τον εγγράψω.

Υ.Γ. 2 Αν είσαστε ευχαριστημένοι με τα παράνομα ιδιαιτεράκια σας, δεν υπάρχει λόγος να είσαστε σε αυτό το θέμα, το οποίο είναι για την εργασία σε φροντιστήρια. Και κυρίως δεν υπάρχει λόγος να δίνετε συμβουλές εκ του ασφαλούς γιατί δεν είναι χρήσιμες σε κανένα (όποιος είναι έξω από το χορό κλπ). Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι και προτιμάτε να εργάζεστε σε φροντιστήριο, τότε σκεφτείτε αν και κατά πόσο οι επαγγελματικές επιλογές σας σας βοηθάνε να βρείτε δουλειά σε φροντιστήριο ή έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Υ.Γ. 3 Landau υποψιάζομαι ότι "οι πάσης φύσεως εργοδότες" είμαι εγώ, αφού δεν βλέπω να ασχολείται κανείς άλλος με τα παιδάκια των ιδιαίτερων. Εγώ λοιπόν σου απαντώ ως εξής: άσε τις εξυπνάδες παιδί μου. Έχω ήδη πει ότι αν ήξερα πώς ακριβώς είναι το φορολογικό κλπ περιβάλλον της μπανανίας που αποκαλούμε Ελλάδα, δεν θα είχα ανοίξει ποτέ φροντιστήριο. Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που το σκέφτηκα. Ο μόνος λόγος που δεν το έχω κλείσει είναι επειδή έχω επενδύσει πολλές χιλιάδες ευρώ και επειδή μέχρι στιγμής καταφέρνω ακόμα να λειτουργώ με μεγάλο προσωπικό (οικονομικό και όχι μόνο) κόστος χωρίς να χρωστάω και κανέναν και χωρίς να πληρώνω μισθούς πείνας. Όταν δεν θα μπορώ πλέον να το κάνω αυτό, να είσαι σίγουρος πως θα το κλείσω. Όπως θα το κλείσουν και πολλοί άλλοι. Ήδη είμαι στο τσακ, έχω αρχίσει να ξεγράφω τα χρήματα που επένδυσα, και να κάνω πλάνα για ένα μέλλον εκτός του χώρου της εκπαίδευσης.

Οπότε για να τελειώνουμε με το τεράστιο αυτό θέμα, η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω σε όσους θέλουν να δουλέψουν σε φροντιστήριο καθαρά και νόμιμα και όχι για ψίχουλα, είναι να αποφεύγουν να κάνουν οι ίδιοι φτηνά και παράνομα ιδιαίτερα. Και πολλές προσευχές για την επιβίωση του κλάδου.

Σε αυτούς που δεν θέλουν να δουλέψουν σε φροντιστήριο, η συμβουλή μου είναι να επενδύσουν το χρόνο τους σε κάποιο θέμα που να τους απασχολεί και να τους ενδιαφέρει. Το να είσαστε εδώ, είναι σαν να πάω εγώ τώρα και να ξεκατινιάζομαι για τις προσλήψεις στα νηπιαγωγεία. Ούτε εμένα βοηθάει, ούτε κανέναν άλλο από αυτούς που διαβάζουν.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 13, 2015, 02:23:08 μμ από Isla »

Αποσυνδεδεμένος PDE ads

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 4006
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
    • E-mail
    • Προσωπικό μήνυμα (Εκτός σύνδεσης)
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Δημοσιεύτηκε: Σήμερα στις 00:40:36 »

Αποσυνδεδεμένος Mack77

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 448
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #466 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 03:29:57 μμ »
Δεν είμαι καθηγητής ξένων γλωσσών αλλα η isla έχει δίκιο . Όταν ξεπουλάς τη δουλειά σου με 5-8 ευρώ και λεφτά δεν βγάζεις και οι περισσότεροι που σε περνούν δεν έχουν να σου δώσουν παραπάνω και μπορεί να φας και φέσι ! Αυτός που έχει θα δώσει κατι παραπάνω για έμπειρο καθηγητή . Δεν θα πάρει νέο και λιγότερο έμπειρο. Κακο κάνετε παρά καλό . Αν δεν έβρισκαν κανένα με αυτα τα λεφτά θα δίνανε παραπάνω ή θα πήγαιναν Φροντιστηριο .

Αποσυνδεδεμένος niteulf

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 715
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #467 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 03:40:31 μμ »
Προσφορά και ζήτηση. Μεγάλη προσφορά σημαίνει μείωση τιμών στα ιδιαίτερα. Απλά τα πράγματα.

Ότι κάνουν και πολλά φροντιστήρια δηλαδή. Μεγάλη προσφορά καθηγητών, τους πληρώνουν ψίχουλα και δεν τους ασφαλίζουν. Αν υπήρχαν λιγότεροι καθηγητές θα λειτουργούσαν διαφορετικά.
« Τελευταία τροποποίηση: Σεπτέμβριος 13, 2015, 03:43:51 μμ από niteulf »

Αποσυνδεδεμένος Mack77

  • Πλήρες μέλος
  • ***
  • Μηνύματα: 448
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #468 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 04:23:03 μμ »
Συμφωνώ και ειναι δύσκολο να πεις δεν δουλεύω γιατι ειναι λίγα . Δυστυχώς ομως έτσι δεν θα αλλάξει τίποτα .

Αποσυνδεδεμένος niteulf

  • Έμπειρο μέλος
  • ****
  • Μηνύματα: 715
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #469 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 04:39:13 μμ »
Συμφωνώ και ειναι δύσκολο να πεις δεν δουλεύω γιατι ειναι λίγα . Δυστυχώς ομως έτσι δεν θα αλλάξει τίποτα .

Σίγουρα δύσκολο είναι. Όταν ο άλλος έχει το άγχος της επιβίωσης και πιθανόν την επιβίωση των παιδιών του, τι θα του πεις?
Μην κάνεις ιδιαίτερα? Ε θα κάνει. Και με χαμηλές τιμές.

Αποσυνδεδεμένος -----

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 5464
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #470 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 04:44:18 μμ »
Σίγουρα δύσκολο είναι. Όταν ο άλλος έχει το άγχος της επιβίωσης και πιθανόν την επιβίωση των παιδιών του, τι θα του πεις?
Μην κάνεις ιδιαίτερα? Ε θα κάνει. Και με χαμηλές τιμές.
Υπάρχει και κει όριο..

Αποσυνδεδεμένος nat84

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 173
  • Λατρεύω την εκπαίδευση
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #471 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 04:47:43 μμ »
Τα φτηνά ιδιαίτερα κάνουν κακό στην αγορά γιατί δημιουργούν την εντύπωση ότι η διδασκαλία είναι μια απασχόληση που μπορείς να κάνεις με ελάχιστο κόπο και χωρίς ιδιαίτερο κόστος. Αυτό βέβαια δεν είναι καθόλου σωστό, γιατί ο καθηγητής πρέπει να αφιερώσει χρόνο για προετοιμασία και διόρθωμα και επίσης, ειδικά στην ξένη γλώσσα, για συνεχή ενημέρωση και εξειδίκευση. Συνεπώς δεν μπορεί ένας καθηγητής να διδάσκει 8 ώρες την ημέρα, 5 μέρες την εβδομάδα, 11 μήνες το χρόνο, και άρα η αμοιβή του ανά ώρα πρέπει να είναι μεγαλύτερη από την αμοιβή ενός (π.χ.) υπάλληλου γραφείου ή ενός ντελιβερά (ο οποίος σημειωτέον τσιμπάει και tips). Όταν η ώρα διδασκαλίας περιλαμβάνει και κόστος μετακίνησης (όπως συμβαίνει με τους καθηγητές που κάνουν ιδιαίτερα στα σπίτια) τότε το κόστος της ώρας θα πρέπει να αυξάνεται αναλογικά. Επιπλέον η εργασία του καθηγητή ξένων γλωσσών περιλαμβάνει και ένα σημαντικό κόστος για αγορά υλικών - βιβλίων, φωτοτυπιών, CD, DVD, λεξικών, reference books κλπ. που πρέπει να ανανεώνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Αν όοοοοολο αυτό το πουλάς λιγότερο από 15 ευρώ την ώρα, και ειδικά όταν το ξεπουλάς με 5 ή 8 ευρώ την ώρα (ενδεικτικές τιμές, μπορεί να πουλάς και με 9 και με 2,5) οι μόνες πιθανές εξηγήσεις είναι ότι ή κοστολογείς τη δουλειά σου χαμηλότερα απ' ό,τι είναι απαραίτητο για να επιβιώσεις (σαν να δουλεύει ο άλλος υπάλληλος γραφείου με πλήρες ωράριο για 100 ευρώ το μήνα) ή έχεις περιορίσει την ποιότητα (επιλέγοντας βιβλία με γνώμονα τι στέλνουν δωρεάν οι εκδοτικοί οίκοι και όχι τι ταιριάζει στο μαθητή σου, κάνοντας μάθημα χωρίς το απαραίτητο υλικό ή παρανομώντας - CD αντιγραμμένα σε στικάκια, φωτοτυπίες βιβλίων κλπ, και φυσικά για επιμόρφωση ούτε λόγος). Όποια κι αν είναι η εξήγηση, χαμένοι είμαστε όλοι: και εσύ που πληρώνεσαι κάτω από το κόστος της υπηρεσίας που προσφέρεις και όσοι προσπαθούμε να δουλέψουμε σωστά και να χρεώσουμε ένα αντιπροσωπευτικό ποσό για τις υπηρεσίες μας.

Ταυτόχρονα γίνεσαι ανταγωνιστικός ως προς τους πιθανούς εργοδότες σου (τα φροντιστήρια) κι έτσι όχι μόνο δεν βγάζεις τα προς το ζην με τα ιδιαίτερα, αλλά δεν βρίσκεις ούτε δουλειά σε φροντιστήριο, γιατί αφού οι μαθητές είναι λιγότεροι, λιγότερες είναι και οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί. Γιατί ο γονιός που ακούει από τον φίλο του ότι έχει βρει ιδιαίτερο με 8 ευρώ την ώρα, σκέφτεται (τελείως λογικά) ότι αφού το ιδιαίτερο που ο άλλος έρχεται σπίτι σου κοστίζει 8 ευρώ, το φροντιστήριο θα πρέπει να κοστίζει τα μισά. Ή σκέφτεται ότι και ακριβότερο να είναι το φροντιστήριο, άμα ζητήσει να μην του δώσουν απόδειξη (όπως κάνει το ιδιαίτερο των 8 ευρώ) τότε η τιμή θα πέσει αναλόγως. Αλλά για να είναι η τιμή του φροντιστηρίου λιγότερο από 4 ευρώ την ώρα, δεδομένου του μικρού αριθμού μαθητών, ο μόνος τρόπος είναι να πληρώνεται λιγότερο ο καθηγητής του φροντιστηρίου ή να μην είναι δηλωμένος στο ΙΚΑ. Κι έτσι δημιουργείται ένας ακόμα μεγαλύτερος φαύλος κύκλος - αυτοί που κάνουν ιδιαίτερα δεν βγάζουν μισθό, αυτοί που δουλεύουν στα φροντιστήρια το ίδιο, οπότε στρέφονται και αυτοί στα ιδιαίτερα, ο ανταγωνισμός στα ιδιαίτερα μεγαλώνει, αυτοί που κάνουν ιδιαίτερα συνεχίζουν να μην βγάζουν μισθό, ρίχνουν κι άλλο τις τιμές τους για να έχουν έστω λίγη δουλίτσα και φτου κι από την αρχή.

Τα φτηνά ιδιαίτερα κάνουν κακό σε αυτόν που τα κάνει γιατί εξ ορισμού δεν περιλαμβάνουν ασφάλιση. Δεν γίνεται να παίρνεις 5 ευρώ την ώρα και από τα λεφτά αυτά να πληρώνεις βενζίνες, βιβλία, CD, τα τοστάκια σου μεταξύ μαθημάτων ΚΑΙ ασφάλιση. Μπορεί όταν είσαι 25 χρονών να μην σε νοιάζει, αλλά στα 35 ή στα 45 που θα έχεις πολύ μεγαλύτερα ιατρικά έξοδα για εσένα και για την οικογένειά σου, και που θα έχει στερέψει το χαρτζιλίκι από παπούδες και γονείς, η ασφάλιση είναι σπουδαίο πράγμα. Επίσης αν κάτι γίνει, χτύπα ξύλο, και αρρωστήσεις σοβαρά σε οποιαδήποτε ηλικία, πάλι θα χρειαστείς ασφάλιση. Και όταν πας στα 55-65, τα ένσημα που θα έχεις μαζέψει θα κάνουν τη διαφορά και ως προς τη σύνταξη (γιατί σύνταξη θα συνεχίσει να υπάρχει, απλά θα την παίρνει λιγότερος κόσμος - αυτός με τα ένσημα).

Τα ακριβά ιδιαίτερα δεν κάνουν κακό στην αγορά γιατί δεν δημιουργούνται ψευδαισθήσεις στους γονείς σχετικά με το κόστος του ιδιαίτερου μαθήματος. Επίσης δεν κάνουν κακό ούτε στον καθηγητή του ιδιαίτερου γιατί του επιτρέπουν να ασφαλιστεί και συνεπώς να κατοχυρώνει προϋπηρεσία, συντάξιμα χρόνια και να έχει φαρμακευτική και ιατρική πρόνοια. Η ανασφάλιστη εργασία δεν είναι μαγκιά, είναι μια κοντόφθαλμη και προσωρινή λύση και δεν θα έπρεπε να το δέχεστε όταν σας το προτείνουν. Κυρίως δεν θα πρέπει να το δέχεστε όταν αυτός που σας το προτείνει τσεπώνει τη χασούρα σας. Άλλο πράγμα να πας σε ένα φροντιστήριο και να σου πουν "δεν σε ασφαλίζω αλλά πάρε 15 ευρώ την ώρα στο χέρι" και άλλο να σου πουν "δεν σε ασφαλίζω, πάρε 5 και αν σου αρέσει". Ditto και για τα ιδιαίτερα. Άλλο να σου δίνουν 20 ευρώ την ώρα χωρίς ασφάλιση, και άλλο να σου δίνουν 8.

Τα παράνομα ιδιαίτερα (είτε φτηνά είτε ακριβά) κάνουν κακό σε όλους μας γιατί δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις στους γονείς, και επίσης γιατί περιορίζουν τα έσοδα του κράτους, με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι φόροι, οι χρεώσεις και τα τέλη προς όλους εμάς που είμαστε νόμιμοι. Αν οι νόμιμοι δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους προς το κράτος, αναγκάζονται ή να μειώσουν τους μισθούς ή να γίνουν κι αυτοί παράνομοι (αρχίζουν να δουλεύουν χωρίς αποδείξεις, να μην πληρώνουν επιδόματα κλπ) και συνεπώς η κατάσταση χειροτερεύει.

Έτσι έχουν τα πράγματα όπως τα βλέπω εγώ που είμαι στην αγορά εργασίας σχεδόν 27 χρόνια, περισσότερα από 20 ως υπάλληλος. Αν εσείς νομίζετε ότι ξέρετε καλύτερα, τι να πω.

Υ.Γ. 1 Για να πληρώσει ο εργοδότης τον καθηγητή αγγλικών 15 ευρώ την ώρα, πρέπει να πουλάει τη φτηνότερη τάξη του τουλάχιστον 80 ευρώ το μήνα πριν το ΦΠΑ. Αν νομίζετε εσείς ότι υπάρχει γονιός που θα δεχτεί να πληρώσει 98 ευρώ το μήνα για Junior A σε φροντιστήριο τη στιγμή που τη βρίσκει 5-10 ευρώ σε ιδιαίτερο, σας παρακαλώ να μου τον στείλετε να τον εγγράψω.

Υ.Γ. 2 Αν είσαστε ευχαριστημένοι με τα παράνομα ιδιαιτεράκια σας, δεν υπάρχει λόγος να είσαστε σε αυτό το θέμα, το οποίο είναι για την εργασία σε φροντιστήρια. Και κυρίως δεν υπάρχει λόγος να δίνετε συμβουλές εκ του ασφαλούς γιατί δεν είναι χρήσιμες σε κανένα (όποιος είναι έξω από το χορό κλπ). Αν δεν είσαστε ευχαριστημένοι και προτιμάτε να εργάζεστε σε φροντιστήριο, τότε σκεφτείτε αν και κατά πόσο οι επαγγελματικές επιλογές σας σας βοηθάνε να βρείτε δουλειά σε φροντιστήριο ή έχουν τα αντίθετα αποτελέσματα.

Υ.Γ. 3 Landau υποψιάζομαι ότι "οι πάσης φύσεως εργοδότες" είμαι εγώ, αφού δεν βλέπω να ασχολείται κανείς άλλος με τα παιδάκια των ιδιαίτερων. Εγώ λοιπόν σου απαντώ ως εξής: άσε τις εξυπνάδες παιδί μου. Έχω ήδη πει ότι αν ήξερα πώς ακριβώς είναι το φορολογικό κλπ περιβάλλον της μπανανίας που αποκαλούμε Ελλάδα, δεν θα είχα ανοίξει ποτέ φροντιστήριο. Ανάθεμα την ώρα και τη στιγμή που το σκέφτηκα. Ο μόνος λόγος που δεν το έχω κλείσει είναι επειδή έχω επενδύσει πολλές χιλιάδες ευρώ και επειδή μέχρι στιγμής καταφέρνω ακόμα να λειτουργώ με μεγάλο προσωπικό (οικονομικό και όχι μόνο) κόστος χωρίς να χρωστάω και κανέναν και χωρίς να πληρώνω μισθούς πείνας. Όταν δεν θα μπορώ πλέον να το κάνω αυτό, να είσαι σίγουρος πως θα το κλείσω. Όπως θα το κλείσουν και πολλοί άλλοι. Ήδη είμαι στο τσακ, έχω αρχίσει να ξεγράφω τα χρήματα που επένδυσα, και να κάνω πλάνα για ένα μέλλον εκτός του χώρου της εκπαίδευσης.

Οπότε για να τελειώνουμε με το τεράστιο αυτό θέμα, η καλύτερη συμβουλή που έχω να δώσω σε όσους θέλουν να δουλέψουν σε φροντιστήριο καθαρά και νόμιμα και όχι για ψίχουλα, είναι να αποφεύγουν να κάνουν οι ίδιοι φτηνά και παράνομα ιδιαίτερα. Και πολλές προσευχές για την επιβίωση του κλάδου.

Σε αυτούς που δεν θέλουν να δουλέψουν σε φροντιστήριο, η συμβουλή μου είναι να επενδύσουν το χρόνο τους σε κάποιο θέμα που να τους απασχολεί και να τους ενδιαφέρει. Το να είσαστε εδώ, είναι σαν να πάω εγώ τώρα και να ξεκατινιάζομαι για τις προσλήψεις στα νηπιαγωγεία. Ούτε εμένα βοηθάει, ούτε κανέναν άλλο από αυτούς που διαβάζουν.
Συμφωνω απολυτα με το συγκεκριμενο μηνυμα της Isla. Ειναι η αληθεια αποτυπωμενη πολυ πολυ ευστοχα κ γλαφυρα καταδεικνυοντας οτι στην αγορα εργασιας καθως κ στην οικονομια ειμαστε συγκοινωνουντα δοχεια. Πρεπει να λειτουργουμε εχοντας αυτο κατα νου. Οσοι σκεπτονται κοντοφθαλμα και ατομιστικα, ειτε ειναι εργοδοτες ειτε καθηγητες ιδιαιτερων πρεπει να σκεφτουν οτι ο κλαδος ενδεχεται να τιναχτει στον αερα με τετοιες πρακτικες κ θα μας παρει ολους η μπαλα στο τελος. Εξευτελιστικα ωρομισθια κ εξευτελιστικες αμοιβες για ιδιαιτερα κανουν πολυ μεγαλυτερη ζημια απο το κερδος που θα φερουν στην τσεπη του εργοδοτη η του καθηγητη αντιστοιχα. Να σημειωσω κ κατι τελευταιο. Ας μην αγνοουμε το πληγμα της ελλειψης διορισμων στο δημοσιο. Εχει κ αυτο διογκωσει το προβλημα γιατι η ανεργια στον κλαδο μεγαλωνει κ πολλοι πτυχιουχοι βρισκουν σα λυση την παραδοση φτηνων ιδιαιτερων μαθηματων με οτι αυτο συνεπαγεται...

Αποσυνδεδεμένος Μαρκέλλα

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 128
  • ΠΕ05
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #472 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 06:23:05 μμ »
Συμφωνώ κι εγώ με την isla και αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να δουλεύει κανείς πλέον ως καθηγητής,να υπομένει χαμηλά ημερομίσθια,ανύπαρκτα ή κακοπληρωμένα ιδιαίτερα,φέσια,μαθητές που του σπάνε τα νεύρα,διδακτικά έξοδα και έξοδα μετακίνησης,εκ περιτροπής απασχόληση,μη επαρκή ασφάλεια σε σημείο να μην μπορεί να αποσβέσει αυτά που επένδυσε κατά τις σπουδές του,συν το ψυχολογικό κομμάτι που τον φτάνει στα πρόθυρα του teacher's burnout,κι όλα αυτά την ώρα που υπάλληλοι γραφείου,σουπερμάρκετ κλπ,χωρίς σπουδές κερδίζουν παραπάνω χρήματα.

Αποσυνδεδεμένος -----

  • Ιστορικό μέλος
  • *****
  • Μηνύματα: 5464
  • Φύλο: Άντρας
  • ΠΕ 04-02
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #473 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 07:45:48 μμ »
Συμφωνώ κι εγώ με την isla και αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να δουλεύει κανείς πλέον ως καθηγητής,να υπομένει χαμηλά ημερομίσθια,ανύπαρκτα ή κακοπληρωμένα ιδιαίτερα,φέσια,μαθητές που του σπάνε τα νεύρα,διδακτικά έξοδα και έξοδα μετακίνησης,εκ περιτροπής απασχόληση,μη επαρκή ασφάλεια σε σημείο να μην μπορεί να αποσβέσει αυτά που επένδυσε κατά τις σπουδές του,συν το ψυχολογικό κομμάτι που τον φτάνει στα πρόθυρα του teacher's burnout,κι όλα αυτά την ώρα που υπάλληλοι γραφείου,σουπερμάρκετ κλπ,χωρίς σπουδές κερδίζουν παραπάνω χρήματα.
Και βέβαια δεν αξίζεις γιατί όλοι μας έχουμε υποχρεώσεις που τρέχουν..

anemona

  • Επισκέπτης
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #474 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 08:16:07 μμ »
Συμφωνώ κι εγώ με την isla και αναρωτιέμαι αν αξίζει τον κόπο να δουλεύει κανείς πλέον ως καθηγητής,να υπομένει χαμηλά ημερομίσθια,ανύπαρκτα ή κακοπληρωμένα ιδιαίτερα,φέσια,μαθητές που του σπάνε τα νεύρα,διδακτικά έξοδα και έξοδα μετακίνησης,εκ περιτροπής απασχόληση,μη επαρκή ασφάλεια σε σημείο να μην μπορεί να αποσβέσει αυτά που επένδυσε κατά τις σπουδές του,συν το ψυχολογικό κομμάτι που τον φτάνει στα πρόθυρα του teacher's burnout,κι όλα αυτά την ώρα που υπάλληλοι γραφείου,σουπερμάρκετ κλπ,χωρίς σπουδές κερδίζουν παραπάνω χρήματα.
Δίκιο έχεις...αλλά αν αγαπάς ο,τι κάνεις...τότε συνεχίζεις :)

Αποσυνδεδεμένος Μαρκέλλα

  • Προχωρημένο μέλος
  • **
  • Μηνύματα: 128
  • ΠΕ05
    • Προφίλ
Απ: Συμβουλές για εργασία σε φροντιστήριο
« Απάντηση #475 στις: Σεπτέμβριος 13, 2015, 08:31:55 μμ »
Δεν ξέρω αν τελικά μπορείς ή αξίζει να το υπομείνεις αν το αγαπάς,πάντως εγώ ψάχνω ήδη τρόπους να ξεφύγω από τον τομέα της εκπαίδευσης και είναι μόλις ο δεύτερος χρόνος που δουλεύω έπειτα από το πτυχίο. :) :-\

 

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
  • Σύνολο μελών: 32312
  • Τελευταία: geokyria
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1161080
  • Σύνολο θεμάτων: 19227
  • Σε σύνδεση σήμερα: 425
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 7
Επισκέπτες: 417
Σύνολο: 424

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.053 δευτερόλεπτα. 30 ερωτήματα.