Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ειδικές δομές εκπαίδευσης => Τεχνική εκπαίδευση => Μήνυμα ξεκίνησε από: Green στις Μάιος 24, 2011, 06:29:39 μμ

Τίτλος: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Μάιος 24, 2011, 06:29:39 μμ
Τα βασικά συμπεράσματα έρευνας για τα ΕΠΑΛ–ΕΠΑΣ, έδωσε στη δημοσιότητα το υπ. Παιδείας.

Σύμφωνα με την έρευνα:

-Το 75% του μαθητικού δυναμικού επιλέγει το Γενικό Λύκειο και το 25% το Επαγγελματικό  Λύκειο (ακριβώς τα αντίθετα ποσοστά ισχύουν σε άλλες χώρες).

- Οι βασικοί  λόγοι που διαμορφώνουν το χαμηλό κύρος της Δευτεροβάθμιας Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης  και κατά συνέπεια συντελούν στην περιορισμένη επιλεξιμότητά της, αποκαλύπτονται από τα ποιοτικά συμπεράσματα της έρευνας και είναι οι ακόλουθοι:
Η έλλειψη ενημέρωσης της κοινής γνώμης για τις δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει η Δ.Τ.Ε.Ε.
Τα μη θεσμοθετημένα επαγγελματικά δικαιώματα για ορισμένες ειδικότητες, αλλά κυρίως τα νομοθετικά μη κατοχυρωμένα επαγγέλματα.
Η απαξίωση για τη Δ.Τ.Ε.Ε. που εκφράζεται από κύκλους της εκπαιδευτικής κοινότητας και επηρεάζει αρνητικά τους γονείς.
Οι συχνές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που αυξάνουν την επιφυλακτικότητα του κόσμου.
Τα σημαντικά  μαθησιακά κενά μερίδας αποφοίτων Γυμνασίου, οι οποίοι κατά κανόνα κατευθύνονται στη Δ.Τ.Ε.Ε., όχι απαραίτητα για την απόκτηση μιας ειδικότητας, αλλά διότι υπάρχει η εντύπωση ότι αυτή η εκπαιδευτική διαδρομή είναι πιο εύκολη.
Προβλήματα υποδομών και περιορισμένες  ελλείψεις στον εργαστηριακό εξοπλισμό.
Η περιορισμένη αποτελεσματικότητα του μαθήματος του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού.
Η αδυναμία σύνδεσης της Τεχνικής - Επαγγελματικής Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας.
Η ανεπάρκεια των παρεχομένων επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων, με αποτέλεσμα να είναι περιορισμένη η εμπιστοσύνη των εργοδοτών προς τους αποφοίτους της Δ.Τ.Ε.Ε.
Η χρόνια απουσία προγραμμάτων επιμόρφωσης, ειδικά σε θέματα ειδικοτήτων, αλλά και η έλλειψη ενός αξιόπιστου συστήματος αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου και εν γένει της σχολικής απόδοσης.

- Από τα ποσοτικά στοιχεία διαπιστώνεται ότι σε όλες τις Περιφέρειες της Χώρας υπάρχουν ΕΠΑ.Λ και ΕΠΑ.Σ με ολιγομελή τμήματα (λιγότεροι από 10 μαθητές), ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης του μαθητικού δυναμικού της Δ.Τ.Ε.Ε. Ειδικότερα καταγράφονται 1156 ολιγομελή τμήματα στα ημερήσια ΕΠΑ.Λ, 416 ολιγομελή τμήματα στα εσπερινά ΕΠΑ.Λ και 424 ολιγομελή τμήματα στις ΕΠΑ.Σ.

-Σε όλα τα  ΕΠΑ.Λ και τις ΕΠΑ.Σ της χώρας καταγράφονται 948 καθηγητές με ελάχιστο ή καθόλου διδακτικό ωράριο εκ των οποίων οι 289 είναι καθηγητές γενικών μαθημάτων.

-Εντυσπωσιακό σχετικά με την εξέλιξη του σχολικού πληθυσμού στην Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση είναι ότι από πάνω από τους 160.000 μαθητές που ήταν σε όλη την Ελλάδα το 2001-2002, έχει πέσει κάτω από τους 100.000 το 2008-2009.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: JohnyWalker στις Νοέμβριος 16, 2011, 06:52:07 μμ
Με βάση τις ειδικότητες που καλούνε για αναπλήρωση φέτος, καταλαβαίνουμε πολύ απλά ότι:

1) τα πανεπιστήμια των τεχνικών ειδικοτήτων - ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2) το κράτος πολύ απλά δεν γουστάρει αποφοίτους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αλλά μόνο αποφοίτους ΤΕΙ, ΙΕΚ.

3) είναι καιρός επιτέλους να κλείσουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ π.χ. πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι και άλλοι. Εξοικονόμηση χρημάτων άλλωστε

4) Το κυμα φυγής στο εξωτερικό αναμένεται να είναι πλέον τρομακτικό. Και να κάει η Ελλάδα δεν με νοιάζει. Πέρνω τα υπαρχοντα μου, συγενείς  και άντε γεια. Στα τέτοια μου πραγματικά οι λεγόμενες έννοιες πατρίδα, έθνος κ.τ.λ.. Δεν υπάρχει για εμένα η έννοια της πατρίδας πια. Χίλιες φορές σε μια ξένη χώρα πλέον με αξιοπρέπεια και αν χρειαστεί αλλάζουμε και υπηηκοότητα, αν είναι να έχουμε κανένα προνόμιο παραπάνω

Όσο υπάρχουν κομματικές ταμπέλες πίσω από τους και καλά αγώνες της πλάκας, ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ- ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ.
Καλό πόλεμο εύχομαι για μια νέα ελλάδα για όσους μείνετε τους επόμενους μήνες και έτη σκληρού βιασμού που ακολουθούν. Όταν αλλάξει κάτι και αν, καλέστε μας από το εξωτερικό να έρθουμε- ΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝ ΓΙΝΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑΥΜΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΛΑΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ.  Ο ύπνος προς το παρών καλεί κρατεί


ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ σε όσους περιμένετε να αλλάξει κάτι, που δεν το βλέπω, πέρα φυσικά από την αλλαγή μιας χώρας σε χώρα γερόντων και ηλικιωμένων μιας και όλοι οι νέοι πλέον φεύγουν για την λεγόμενη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ. 
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: rolls στις Νοέμβριος 16, 2011, 06:56:13 μμ
ME BASH KAΙ αυτά τα αποτελέσματα καταλαβαίνουμε πολύ απλά ότι:

1) τα πανεπιστήμια των τεχνικών ειδικοτήτων - ηλεκτρολόγοι, μηχανικοί ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

2) το κράτος πολύ απλά δεν γουστάρει αποφοίτους πανεπιστημιακής εκπαίδευσης αλλά μόνο αποφοίτους ΤΕΙ, ΙΕΚ.

3) είναι καιρός επιτέλους να κλείσουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΣΧΟΛΕΣ π.χ. πολιτικοί μηχανικοί, δικηγόροι και άλλοι. Εξοικονόμηση χρημάτων άλλωστε

4) Το κυμα φυγής στο εξωτερικό αναμένεται να είναι πλέον τρομακτικό. Και να κάει η Ελλάδα δεν με νοιάζει. Πέρνω τα υπαρχοντα μου, συγενείς  και άντε γεια. Στα τέτοια μου πραγματικά οι λεγόμενες έννοιες πατρίδα, έθνος κ.τ.λ.. Δεν υπάρχει για εμένα η έννοια της πατρίδας πια. Χίλιες φορές σε μια ξένη χώρα πλέον με αξιοπρέπεια και αν χρειαστεί αλλάζουμε και υπηηκοότητα


ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ σε όσους περιμένετε να αλλάξει κάτι, που δεν το βλέπω, πέρα φυσικά από την αλλαγή μιας χώρας σε χώρα γερόντων και ηλικιωμένων μιας και όλοι οι νέοι πλέον φεύγουν για την λεγόμενη ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ.  Καλό πόλεμο εύχομαι για μια νέα ελλάδα για όσους μείνετε τους επόμενους μήνες και έτη σκληρού βιασμού που ακολουθούν. Όταν αλλάξει κάτι και αν, καλέστε μας από το εξωτερικό να έρθουμε

Τσαμπα μαγκας εισαι φιλε μου.....κατσε και παλεψε κι εσυ μαζι μας για τα δικαιωματα μας, οχι φευγω και αν αλλαξει κατι φωναξτε με.....
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: JohnyWalker στις Νοέμβριος 16, 2011, 07:02:14 μμ
Δεν είπα ότι κάνω καμιά μαγκιά. Σιγά το δύσκολο να πας σε άλλη χώρα. Αν εσύ νομίζεις ότι είσαι μάγκας επειδή παραμένεις σε μια χώρα και νομίζεις ότι παλεύεις, μπράβο σου. Εγώ σε μια χώρα, όπου πίσω από και καλά λαικές εξεγέρσεις υπάρχουν κόμματα δεν μένω. Αυτές οι εξεγέρσεις και οι αντιδράσεις είναι όλες υποκεινούμενες και καμία γνήσια λαική έκφραση.
Η Ελλάδα κατήντησε χώρα σκουληκιών που ο καθένας κοιτάει τη πάρτι του. Σε μικρές πολεις διαμαρτυρονται διότι κάπιοι δεν μπόρεσαν ανβολευτούν όπως τους έταξαν. ΝΑ το βράσω τέτοιο αγώνα. Αυτός είναι αγώνας υποκινούμενος. ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. Αν αυτό θεωρείτε εσείς ως έθνος, εγώ [προσωπικά δεν το θεωρώ.

Δεν συγκρίνεται η γνήσια και ηρωική Ελλάδα ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΑΠΟΤΕ σε καμία περίπτωση ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΧΑΛΙ ΚΑΙ ΣΥΝΟΘΗΛΕΥΜΑ ΑΡΧΟΛΙΠΑΡΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΠΟΥ ΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

Και μην βρίζετε όσους φεύγουν από αυτή τη χώρα. Ο λόγος είναι ότι νοιώθουμε προδομένοι, προσβεβλημένοι από όλα. Τα περί μαγκιάς σου τα επιστρέφω. όσο παλεύετε με κόμματα ΑΝΤΙΟ
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: dim12 στις Νοέμβριος 16, 2011, 10:45:17 μμ
Η αλήθεια είναι πως ο ασθενής (η εκπαίδευση δηλαδή) έχει πεθάνει από καιρό. Απλά ο καθένας το διαπιστώνει σε διαφορετική χρονική στιγμή. (αργά ή γρήγορα δηλαδή). Και επειδή ανάσταση δεν προβλέπεται το συμπέρασμα είναι ότι κακώς κάποιοι από μας επενδύσαμε στην εκπαίδευση. Από την άλλη όμως είναι κάτι που αγαπάμε και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση εμείς οι μηχανολόγοι να βρούμε δουλειά στη βιομηχανία (δεν υπάρχει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα) υπομένουμε όλα αυτά. Συστήνω λοιπόν υπομονή σε όλους. Το εξωτερικό πάντως είναι μια λύση που στο σύντομο μέλλον θα παίξει πάρα πολύ.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: JohnyWalker στις Νοέμβριος 16, 2011, 11:49:00 μμ
Η ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Καμμένου:

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ.

Οι επόμενοι μήνες ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ θα είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, μιας και η Ελλάδα σύμφωνα με την απόφαση της 26ης ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΞΕΝΩΝ


Για όλα αυτά φυσικά υπήρξε ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!!!!!!!!!

Και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε για υπεράριθμους και  ότι για όλα φταίει ο ελληνικός λαός.

ΑΠΟΡΩ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ;; Προφανώς ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_8375.html
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: JohnyWalker στις Νοέμβριος 17, 2011, 12:38:27 πμ
Δεν διαφωνώ, απλά θεώρησα ότι έχει σχέση, μιας και τόσο καιρό όλοι αυτοί που κυβερνούν πετάνε λόγια, ότι έχουμε υπεράριθμους, ότι για όλα φταίει το δημόσιο, ότι οι τεχνικές ειδικότητες είναι υπεράριθμες, ότι ξοδεύει πολλά χρήματα ο λαός για να πληρώνει ΤΑΧΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΡΙΘΜΟΥΣ, ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη, αυτή που ειπώθηκε από το εν λόγω βουλευτή.

Ότο δεν φταίει για τη κρίση ο δημόσιος τομέας, άλλα όλοι αυτοί που περιέγραψε. ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Απλά όλα αυτά απαντάνε πολύ ωραία γιατί δεν γίνονται προσλήψεις ειδικοτήτων με το δήθεν πρόσχημα ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ, ενώ η αλήθεια είναι άλλη:

μια ωραία ΤΕΧΝΙΤΗ κρίση που αγγίζει όλους τους κλάδους και όλα ώστε να υποδεχθεί πολύ πιο εύκολα ο κοσμάκης τη λεγόμενη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Δεν τα λέω εγώ: τα λέι ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημιου Μακεδονίας και νυν βουλευτής.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: kastor στις Νοέμβριος 17, 2011, 12:41:53 πμ
Η ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Καμμένου:

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ.

Οι επόμενοι μήνες ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ θα είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, μιας και η Ελλάδα σύμφωνα με την απόφαση της 26ης ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΞΕΝΩΝ


Για όλα αυτά φυσικά υπήρξε ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!!!!!!!!!

Και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε για υπεράριθμους και  ότι για όλα φταίει ο ελληνικός λαός.

ΑΠΟΡΩ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ;; Προφανώς ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_8375.html

Ωραία τα λέει τώρα, αλλά τόσα χρόνια προηγουμένως τι είχε πάθει; Τελούσε σε λήθαργο, ή μήπως  έπασχε από ...αφωνία;...
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: JohnyWalker στις Νοέμβριος 17, 2011, 12:49:23 πμ
Eίχε μιλήσει και άλλες φορές για τη σαπίλα και είχε κάνει και άλλες φορές καταγγελίες. Πολύ απλά:

οι εντολές λένε: μη προβολή καμίας τέτοιας δήλωσης από τα κανάλια και κυρίως μεγάλα.

Δεν λέω ότι ο εν λόγωβουλευτής δεν έχει χρήματα, αλλά τουλάχιστον λέει αλήθειες. Δεν είμαι εναντίον αυτών που έχουν χρήματα, υπάρχουν λίγοι που είναι ηθικοί και ας έχουν χρήματα.

ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΣ ΟΜΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΑΝ. από κει και πέρα, μην ψάχνετε τις μπούρδες που πετάνε (ότι δεν έχουμε κενά, ότι έχουμε συνέχεια υπεράριθμους, ότι πρέπει να σας κόψουμε και άλλο τον μισθό....κ.τλ.λ) και γιατί δεν προσλαμβάνουν έστω και γαι αναπλήρωση 6 μηνών.

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ. Αυτή είναι η πραγματικότητα, άλλωστε η κρίση δεν υπάρχει μονο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό όπου δεν προσλαμβάνουν πλέον και δεν πληρώνουν.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: kastor στις Νοέμβριος 17, 2011, 12:50:33 πμ
Δεν διαφωνώ, απλά θεώρησα ότι έχει σχέση, μιας και τόσο καιρό όλοι αυτοί που κυβερνούν πετάνε λόγια, ότι έχουμε υπεράριθμους, ότι για όλα φταίει το δημόσιο, ότι οι τεχνικές ειδικότητες είναι υπεράριθμες, ότι ξοδεύει πολλά χρήματα ο λαός για να πληρώνει ΤΑΧΑ ΤΟΥΣ ΔΗΘΕΝ ΥΠΕΡΡΙΘΜΟΥΣ, ενώ η πραγματικότητα είναι άλλη, αυτή που ειπώθηκε από το εν λόγω βουλευτή.

Ότο δεν φταίει για τη κρίση ο δημόσιος τομέας, άλλα όλοι αυτοί που περιέγραψε. ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΕΣΧΑΤΗ ΤΩΝ ΕΣΧΑΤΩΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.

Απλά όλα αυτά απαντάνε πολύ ωραία γιατί δεν γίνονται προσλήψεις ειδικοτήτων με το δήθεν πρόσχημα ΟΤΙ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΙ, ενώ η αλήθεια είναι άλλη:

μια ωραία ΤΕΧΝΙΤΗ κρίση που αγγίζει όλους τους κλάδους και όλα ώστε να υποδεχθεί πολύ πιο εύκολα ο κοσμάκης τη λεγόμενη ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ.

Δεν τα λέω εγώ: τα λέι ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημιου Μακεδονίας και νυν βουλευτής.

Για να μπω στο θέμα: δηλαδή με τις σημερινές προσλήψεις θεωρείται ότι τελείωσε και η β φάση των τεχνικών ειδικοτήτων;

Φίλε μου, κατανοώ την αγωνία σου και είμαι στο πλευρό σου για το δικαίωμα στη δουλειά. Για το θέμα των υπεραρίθμων, όμως, η ίδια η ΟΛΤΕΕ παραδέχθηκε τον ισχυρισμό του υπ. Παιδειας ότι οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων (πολλοί εκ των οποίων ΔΕΝ έχουν κάν την παιδαγωγική κατάρτιση που  προβλέπει ο νόμος...) στη Β/θμια Τεχνική Εκπαίδευση ξεπερνούν τους 1.000, προφανώς λόγω πληθωρικών (πελατειακού τύπου, ως φαίνεται) προσλήψεων σε κλάδους που ήταν κορεσμένοι. Για το γεγονός αυτό κάποιοι υπουργοί της παρελθούσης 10ετίας φταίνε - ας μη τα χρεώνουμε όλα στη λέσχη bildeberg...
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: JohnyWalker στις Νοέμβριος 17, 2011, 01:00:10 πμ
Η απάντηση σε αυτό που λες είανι η εξής:

γιατί άραγε τόσα χρόνια αφού τα τεχνικά επαγγέλματα έχουν ζήτηση, γιατί δεν έκαναν καμία υποδομή στα αντίστοιχα λύκεια;;

γιατί άραγε οι 1000 και καλά υπεράριθμοι φταίνε για όλα τα δεινά της τεχνικής εκαίδευσης;;

kai το πιο σημαντικό:

πως στο καλό έγιναν αυτοί υπεράριθμοι: αν ψάξουμε λίγο θα διαπιστώσουμε ότι το ίδιο το Υπουργείο ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ. ΠΟλύ απλά με το να αφαιρεί μαθήματα και επίσης ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΛ. Το τεχνολογικό λύκειο είναι το λύκειο της νέας τάξης, ένα λύκειο που είναι απλά στα χαρτιά και που σκοός του είναι: ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, και οι συγχωνεύσεις

Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: kastor στις Νοέμβριος 17, 2011, 01:30:42 πμ
Η απάντηση σε αυτό που λες είανι η εξής:

γιατί άραγε τόσα χρόνια αφού τα τεχνικά επαγγέλματα έχουν ζήτηση, γιατί δεν έκαναν καμία υποδομή στα αντίστοιχα λύκεια;;

γιατί άραγε οι 1000 και καλά υπεράριθμοι φταίνε για όλα τα δεινά της τεχνικής εκαίδευσης;;

kai το πιο σημαντικό:

πως στο καλό έγιναν αυτοί υπεράριθμοι: αν ψάξουμε λίγο θα διαπιστώσουμε ότι το ίδιο το Υπουργείο ΕΝ ΜΙΑ ΝΥΧΤΑ ΤΟΥΣ ΕΚΑΝΕ ΥΠΕΡΑΡΙΘΜΟΥΣ. ΠΟλύ απλά με το να αφαιρεί μαθήματα και επίσης ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΕΠΑΛ. Το τεχνολογικό λύκειο είναι το λύκειο της νέας τάξης, ένα λύκειο που είναι απλά στα χαρτιά και που σκοός του είναι: ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, και οι συγχωνεύσεις

Λυπάμαι αλλά διαφωνώ μαζί σου. Προσωπικά πιστεύω ότι αν το Τεχνολογικό Λύκειο καθιερωθεί ως ένας αξιόπιστος εκπαιδευτικός θεσμός (κάτι που το εύχομαι ολόψυχα) και αρχίσει να γεμίζει από μαθητές, τότε, όχι μόνο δεν θα υπάρχουν υπεράριθμοι, αλλά θα προσληφθούν κι άλλοι τεχνικοί καθηγητές (μηχανολόγοι, ηλεκτρολόγοι, κλπ). Για το σημερινό χάλι της τεχνικής εκπαίδευσης, για να βρείς και να εντοπίσεις τις ευθύνες, ειδικά στο θέμα των πλεοναζόντων εκπαιδευτικών, δες τις προσλήψεις κατά ειδικότητα από 2004 - 2009 (διάστημα κατα το οποίο προσελήφθησαν αθρόως στην Εκπαίδευση και ...μη εκπαιδευτικοί!). Δεν θα δυσκολευθείς να βγάλεις συμπέρασμα....  (και πιστεύω να συφωνήσεις μαζί μου ότι γι΄ αυτό το κακό το χάλι στη Β/θμια τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση ούτε η λέσχη bildeberg φταίει, oύτε ο Χένρυ Κίσσιγκερ...),

Eν κατακλείδι, αν δεν δούμε φίλε μου τις αιτίες που προκάλεσαν το πρόβλημα, το πρόβλημα θα διαιωνίζεται.

Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Alexhs_27 στις Νοέμβριος 17, 2011, 04:07:47 μμ
Η ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Καμμένου:

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ.

Οι επόμενοι μήνες ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ θα είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, μιας και η Ελλάδα σύμφωνα με την απόφαση της 26ης ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΞΕΝΩΝ


Για όλα αυτά φυσικά υπήρξε ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!!!!!!!!!

Και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε για υπεράριθμους και  ότι για όλα φταίει ο ελληνικός λαός.

ΑΠΟΡΩ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ;; Προφανώς ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_8375.html

Έλεος ρε φίλε με τον Καμμένο... Ένας γραφικός ακροδεξιός είναι ο οποίος εκλέγεται εδώ και χρόνια ως βουλευτής πουλώντας θεωρίες συνωμοσίας. Είναι ο ίδιος ο οποίος υποστήριζε για χρόνια ότι ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη είναι ο Αντρέας Παπανδρέου. Ήταν μάλιστα τόσο σίγουρος που είχε γράψει και βιβλίο.

Αντί να δούμε πως θα βάλουμε μια τάξη στο αστείο κράτος που έχουμε τα ρίχνουμε όλα σε κάποιους προδότες και κάποιους ξένους που μας μισούν και μας φθονούν... Για τα τεράστια ελλείμματα που είχε το κράτος όλα αυτά τα χρόνια φταίνε οι ξένοι; Για το γεγονός ότι κανείς δεν δίνει και δεν ζητάει απόδειξη με αποτέλεσμα να χάνεται ένα τεράστιο ποσό κάθε χρόνο από το κράτος φταίνε οι ξένοι; Για όλους εκείνους που τρέχανε στα βουλευτικά γραφεία για να διορίσουνε τον κανακάρη τους φταίνε οι ξένοι; Για τις μίζες των δημοσίων υπαλλήλων, τα γρηγορόσημα και τα φακελάκια φταίνε οι ξένοι; Για όλους εκείνους που ψήφιζε ο λαός εδώ και δεκαετίες για να του κάνει τα χατήρια και τα ρουσφετάκια με αντάλλαγμα τη ψήφο του φταίνε οι ξένοι; Για τον τεράστιο, διεφθαρμένο και αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα φταίνε οι ξένοι;

Σίγουρα  υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματικοοικονομικό σύστημα παγκοσμίως γι' αυτό και η κρίση δεν περιορίζεται στην ελλάδα αλλά χτυπάει και άλλες χώρες. Στην Ελλάδα όμως υπάρχουν φαινόμενα τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα σύγχρονο σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος γι' αυτό και η οικονομική μας κατάσταση δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο κράτος... Ας σταματήσουμε να τα ρίχνουμε όλα στους ξένους, στους προδότες, στους εξωγήινους τους Νεφελίμ και τους Ελ και ας δούμε την πραγματικότητα στα μάτια... Προφανώς την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το κράτος και το πολιτικό σύστημα . Τεράστια ευθύνη έχει όμως και ο λαός ο οποίος άλλωστε ήταν αυτός που τους ψήφιζε. Άλλωστε οι πολιτικοί αποτελούν απλώς τον καθρέφτη της κοινωνίας...

Και επιτέλους ας σταματήσουν κάποιοι να επικαλούνται το σκουπιδαριό του διαδικτύου για να υποστηρίξουν την άποψη τους. Έχει γεμίσει το διαδίκτυο με αριστερίστικες και ακροδεξιές μπούρδες με μπόλικη συνωμοσιολογία, προδοσία, ίντριγκα, ξεπουλήματα, κρυμμένες αλήθειες κτλ. Υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες για να ενημερωθεί κανείς εκτός από τα blog τύπου tromaktιko. Για αρχή προτείνω αυτή εδώ...

http://ellinaki.blogspot.com/2011/10/blog-post_27.html (http://ellinaki.blogspot.com/2011/10/blog-post_27.html)
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: solareng στις Νοέμβριος 17, 2011, 09:42:17 μμ
Η ΠΙΟ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. Καμμένου:

ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΓΙΑ ΑΤΟΜΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΔΟΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ.

Οι επόμενοι μήνες ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ θα είναι η ΑΠΟΛΥΤΗ ΚΟΛΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, μιας και η Ελλάδα σύμφωνα με την απόφαση της 26ης ΠΑΡΑΔΙΔΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΞΕΝΩΝ


Για όλα αυτά φυσικά υπήρξε ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ!!!!!!!!!!!!!!

Και μετά έχουν το θράσος να μιλάνε για υπεράριθμους και  ότι για όλα φταίει ο ελληνικός λαός.

ΑΠΟΡΩ ΘΑ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΠΟΤΕ Ο ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ ΚΟΣΜΑΚΗΣ;; Προφανώς ΟΧΙ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑ ΚΑΝΑΛΙ, ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ: http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/11/blog-post_8375.html

Έλεος ρε φίλε με τον Καμμένο... Ένας γραφικός ακροδεξιός είναι ο οποίος εκλέγεται εδώ και χρόνια ως βουλευτής πουλώντας θεωρίες συνωμοσίας. Είναι ο ίδιος ο οποίος υποστήριζε για χρόνια ότι ο αρχηγός της 17 Νοέμβρη είναι ο Αντρέας Παπανδρέου. Ήταν μάλιστα τόσο σίγουρος που είχε γράψει και βιβλίο.

Αντί να δούμε πως θα βάλουμε μια τάξη στο αστείο κράτος που έχουμε τα ρίχνουμε όλα σε κάποιους προδότες και κάποιους ξένους που μας μισούν και μας φθονούν... Για τα τεράστια ελλείμματα που είχε το κράτος όλα αυτά τα χρόνια φταίνε οι ξένοι; Για το γεγονός ότι κανείς δεν δίνει και δεν ζητάει απόδειξη με αποτέλεσμα να χάνεται ένα τεράστιο ποσό κάθε χρόνο από το κράτος φταίνε οι ξένοι; Για όλους εκείνους που τρέχανε στα βουλευτικά γραφεία για να διορίσουνε τον κανακάρη τους φταίνε οι ξένοι; Για τις μίζες των δημοσίων υπαλλήλων, τα γρηγορόσημα και τα φακελάκια φταίνε οι ξένοι; Για όλους εκείνους που ψήφιζε ο λαός εδώ και δεκαετίες για να του κάνει τα χατήρια και τα ρουσφετάκια με αντάλλαγμα τη ψήφο του φταίνε οι ξένοι; Για τον τεράστιο, διεφθαρμένο και αντιπαραγωγικό δημόσιο τομέα φταίνε οι ξένοι;

Σίγουρα  υπάρχει τεράστιο πρόβλημα στον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το χρηματικοοικονομικό σύστημα παγκοσμίως γι' αυτό και η κρίση δεν περιορίζεται στην ελλάδα αλλά χτυπάει και άλλες χώρες. Στην Ελλάδα όμως υπάρχουν φαινόμενα τα οποία δεν υπάρχουν σε κανένα σύγχρονο σοβαρό ευρωπαϊκό κράτος γι' αυτό και η οικονομική μας κατάσταση δεν συγκρίνεται με κανένα άλλο κράτος... Ας σταματήσουμε να τα ρίχνουμε όλα στους ξένους, στους προδότες, στους εξωγήινους τους Νεφελίμ και τους Ελ και ας δούμε την πραγματικότητα στα μάτια... Προφανώς την μεγαλύτερη ευθύνη την έχει το κράτος και το πολιτικό σύστημα . Τεράστια ευθύνη έχει όμως και ο λαός ο οποίος άλλωστε ήταν αυτός που τους ψήφιζε. Άλλωστε οι πολιτικοί αποτελούν απλώς τον καθρέφτη της κοινωνίας...

Και επιτέλους ας σταματήσουν κάποιοι να επικαλούνται το σκουπιδαριό του διαδικτύου για να υποστηρίξουν την άποψη τους. Έχει γεμίσει το διαδίκτυο με αριστερίστικες και ακροδεξιές μπούρδες με μπόλικη συνωμοσιολογία, προδοσία, ίντριγκα, ξεπουλήματα, κρυμμένες αλήθειες κτλ. Υπάρχουν και άλλες ιστοσελίδες για να ενημερωθεί κανείς εκτός από τα blog τύπου tromaktιko. Για αρχή προτείνω αυτή εδώ...

http://ellinaki.blogspot.com/2011/10/blog-post_27.html (http://ellinaki.blogspot.com/2011/10/blog-post_27.html)

Η κρίση χρέους δεν έχει καμία σχέση με τη διαφθορά των πολιτών αυτής της χώρας. Δεν είμαστε σε χειρότερη θέση από τους άλλους για τον λόγο ότι είμαστε διεφθαρμένοι. Στη θέση μας θα έρθουν και οι υπόλοιποι σύντομα. Αυτό που γίνεται σε αυτή χώρα είναι πρωτόγνωρο, καταλήστευση όλων των πολιτών και του δημόσιου πλούτου της χώρας με πρόσχημα τη διαφθορά τους. Δυστυχώς αναπαράγεις την προπαγάνδα των  παπαγάλων του συστήματος. Φέρε μας τα επιχειρήματά σου να αντικρούσεις αυτά που λέει ο ακροδεξιός Καμμένος και ο ακροαριστερός Τσίπρας. Είναι πολύ καλύτερο από το να μας λες ότι για την καταλήστευση που γίνεται φταίμε εμείς οι ίδιοι που είμαστε διεφθαρμένοι.
Η κρίση χρέους δεν οφείλεται στον μανάβη και τον περιπτερά της γειτονιάς σου που δεν κόβει απόδειξη για να μην κλείσει.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Lothlorien στις Νοέμβριος 17, 2011, 10:15:12 μμ
Προτού αναζητήσουμε τις ευθύνες σε ανώτερα, πολιτικά ή μη, επίπεδα, καλό θα ήταν να δούμε τι στραβά γίνονται μέσα στα ίδια τα ΕΠΑΛ και τις ΕΠΑΣ από την ίδια την κοινότητα των εκπαιδευτικών. Με πρώτο και κυριότερο θέμα το ποιες ειδικότητες επιλέγονται να λειτουργήσουν  σε κάθε σχολείο, με ποιά συσχέτιση τους με τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής αγοράς εργασίας και με ποια ενημέρωση των μαθητών για το αν η ειδικότητα που επέλεξαν να παρακολουθήσουν -γιατί έτσι τους είπε ο τάδε καθηγητής τους ή ο φίλος τους να κάνουν- έχει όντως προοπτικές στην αγορά.
Δυστυχώς τα μεν παιδιά είναι στον κόσμο τους, επηρεασμένα είτε από πρότυπα τηλεοπτικά είτε από τα απωθημένα και τις στρεβλές αντιλήψεις των γονιών τους, οι δε καθηγητές λειτουργούν συχνότατα στείρα συντεχνιακά με μοναδικό γνώμονα την επιβίωση του τομέα τους και της οργανικής τους. Έτσι όμως δουλειά δεν γίνεται. Γιατί το μόνο σίγουρο αποτέλεσμα αυτών των πρακτικών είναι τα παιδιά να βγαίνουν με ένα πτυχίο χωρίς πρακτικό  αντίκρισμα και η παρεπόμενη εργασιακή αποτυχία τους να λειτουργεί δυσφημιστικά για την αποτελεσματικότητα και τη χρησιμότητα της τεχνικής εκπαίδευσης. Το γεγονός ότι ο αριθμός των μαθητών στην τεχνική εκπαίδευση έχει μειωθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια και από αυτούς τους λίγους η πλειοψηφία καταφεύγει στα ΕΠΑΛ απλά για ένα πιο εύκολο απολυτήριο Λυκείου, προβλημάτισε ποτέ σοβαρά τους εκπαιδευτικούς; Τι έκαναν εδώ και τόσα χρόνια για αυτό εκτός από το να τσακώνονται για το ποιος θα αρπάξει τους πιο πολλούς μαθητές; 
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Alexhs_27 στις Νοέμβριος 17, 2011, 10:31:28 μμ

Η κρίση χρέους δεν έχει καμία σχέση με τη διαφθορά των πολιτών αυτής της χώρας. Δεν είμαστε σε χειρότερη θέση από τους άλλους για τον λόγο ότι είμαστε διεφθαρμένοι. Στη θέση μας θα έρθουν και οι υπόλοιποι σύντομα. Αυτό που γίνεται σε αυτή χώρα είναι πρωτόγνωρο, καταλήστευση όλων των πολιτών και του δημόσιου πλούτου της χώρας με πρόσχημα τη διαφθορά τους. Δυστυχώς αναπαράγεις την προπαγάνδα των  παπαγάλων του συστήματος. Φέρε μας τα επιχειρήματά σου να αντικρούσεις αυτά που λέει ο ακροδεξιός Καμμένος και ο ακροαριστερός Τσίπρας. Είναι πολύ καλύτερο από το να μας λες ότι για την καταλήστευση που γίνεται φταίμε εμείς οι ίδιοι που είμαστε διεφθαρμένοι.
Η κρίση χρέους δεν οφείλεται στον μανάβη και τον περιπτερά της γειτονιάς σου που δεν κόβει απόδειξη για να μην κλείσει.

Το τεράστιο χρέος της χώρας έχει άμεση σχέση με την τεράστια φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα που αλλάζει χέρια λόγω της διαφθοράς καθώς το κράτος έχει τεράστια απώλεια εσόδων. Αν κάποιος δεν μπορεί να το κατανοήσει αυτό τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Και οι άλλες χώρες έχουν σοβαρότατα προβλήματα κι αυτό δείχνει ότι υπάρχει συστημικό πρόβλημα το οποίο αφορά τον ανεξέλεγκτο τρόπο που λειτουργούν οι παγκόσμιες αγορές. Καμία χώρα όμως δεν έχει τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας και συγκεκριμένα τον εκρηκτικό συνδυασμό τεράστιου χρέους και τεράστιου ελλείμματος. Μπορώ να σου φέρω άπειρα επιχειρήματα για να αντικρούσω αυτά που λέει ο Καμμένος και ο Τσίπρας τα οποία είναι επιεικώς γελοία... Το συγκεκριμένο forum όμως δεν προσφέρεται για τέτοιους είδους ατέλειωτες συζητήσεις. Θα σου θυμίσω απλώς ότι πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε η ύπαρξη κάποιων δεκάδων χιλιάδων εικονικών συντάξεων οι οποίες πήγαιναν σε πεθαμένους. Και πως σήμερα αποδείχτηκε ότι οι πιο πλούσιοι Έλληνες είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=106859&catid=13 (http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=106859&catid=13). Οι αγρότες και οι επιχειρηματίες βγάζουν ψίχουλα σύμφωνα με αυτά που δηλώνουν στην εφορία, ενώ το τεράστιο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από το αφορολόγητο και δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Ξέρω, ξέρω για όλα αυτά φταίει η λέσχη Μπίλντεμπεργκ, η νέα τάξη πραγμάτων, ο διεθνής σιωνισμός το παγκόσμιο κεφάλαιο κτλ. κτλ...
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: deepblue_1981 στις Νοέμβριος 17, 2011, 10:35:38 μμ

Η κρίση χρέους δεν έχει καμία σχέση με τη διαφθορά των πολιτών αυτής της χώρας. Δεν είμαστε σε χειρότερη θέση από τους άλλους για τον λόγο ότι είμαστε διεφθαρμένοι. Στη θέση μας θα έρθουν και οι υπόλοιποι σύντομα. Αυτό που γίνεται σε αυτή χώρα είναι πρωτόγνωρο, καταλήστευση όλων των πολιτών και του δημόσιου πλούτου της χώρας με πρόσχημα τη διαφθορά τους. Δυστυχώς αναπαράγεις την προπαγάνδα των  παπαγάλων του συστήματος. Φέρε μας τα επιχειρήματά σου να αντικρούσεις αυτά που λέει ο ακροδεξιός Καμμένος και ο ακροαριστερός Τσίπρας. Είναι πολύ καλύτερο από το να μας λες ότι για την καταλήστευση που γίνεται φταίμε εμείς οι ίδιοι που είμαστε διεφθαρμένοι.
Η κρίση χρέους δεν οφείλεται στον μανάβη και τον περιπτερά της γειτονιάς σου που δεν κόβει απόδειξη για να μην κλείσει.

Το τεράστιο χρέος της χώρας έχει άμεση σχέση με την τεράστια φοροδιαφυγή και το μαύρο χρήμα που αλλάζει χέρια λόγω της διαφθοράς καθώς το κράτος έχει τεράστια απώλεια εσόδων. Αν κάποιος δεν μπορεί να το κατανοήσει αυτό τότε σηκώνω τα χέρια ψηλά. Και οι άλλες χώρες έχουν σοβαρότατα προβλήματα κι αυτό δείχνει ότι υπάρχει συστημικό πρόβλημα το οποίο αφορά τον ανεξέλεγκτο τρόπο που λειτουργούν οι παγκόσμιες αγορές. Καμία χώρα όμως δεν έχει τα δημοσιονομικά μεγέθη της Ελλάδας και συγκεκριμένα τον εκρηκτικό συνδυασμό τεράστιου χρέους και τεράστιου ελλείμματος. Μπορώ να σου φέρω άπειρα επιχειρήματα για να αντικρούσω αυτά που λέει ο Καμμένος και ο Τσίπρας τα οποία είναι επιεικώς γελοία... Το συγκεκριμένο forum όμως δεν προσφέρεται για τέτοιους είδους ατέλειωτες συζητήσεις. Θα σου θυμίσω απλώς ότι πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε η ύπαρξη κάποιων δεκάδων χιλιάδων εικονικών συντάξεων οι οποίες πήγαιναν σε πεθαμένους. Και πως σήμερα αποδείχτηκε ότι οι πιο πλούσιοι Έλληνες είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι. Οι αγρότες και οι επιχειρηματίες βγάζουν ψίχουλα σύμφωνα με αυτά που δηλώνουν στην εφορία, ενώ το τεράστιο ποσοστό των ελεύθερων επαγγελματιών δηλώνει κάτω από το αφορολόγητο και δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ. Ξέρω, ξέρω για όλα αυτά φταίει η λέσχη Μπίλντεμπεργκ, η νέα τάξη πραγμάτων, ο διεθνής σιωνισμός το παγκόσμιο κεφάλαιο κτλ. κτλ...

Και συ όμως παπαγαλίζεις ότι λένε τα ΜΜΕ,κτλ.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Alexhs_27 στις Νοέμβριος 17, 2011, 11:05:15 μμ
Και συ όμως παπαγαλίζεις ότι λένε τα ΜΜΕ,κτλ.

Αυτή ακριβώς είναι η ουσία του προβλήματος. Η δικαιολογημένη καχυποψία που πρέπει να έχει κάποιος για τα ΜΜΕ δεν σημαίνει αυτόματα ότι κάθε ανοησία που γράφουν τα blog τύπου "τρομακτικό" είναι αξιόπιστη... Ναι τα ΜΜΕ προφανώς δεν είναι ελεύθερες και ανεξάρτητες φωνές. Σχεδόν πάντοτε εξυπηρετούν συμφέροντα. Αυτό δεν σημαίνει ότι είναι ψέμα κάθε τι που ακούγεται εκεί ούτε ότι δεν υπάρχουν σοβαροί και αξιόπιστοι δημοσιογράφοι (δεν είναι πολλοί το ομολογώ). Επίσης τα συμφέροντα είναι πολλές φορές αντικρουόμενα. Δεν εξυπηρετούν όλα τα ΜΜΕ τα ίδια συμφέροντα. Επιπλέον υπάρχουν τόσες πολλές φωνές που μπορεί τόσο στα ΜΜΕ όσο και στο Ιντερνετ που με μια καλή διασταύρωση πληροφοριών μπορείς να βγάλεις αξιόπιστα συμπεράσματα. Δυστυχώς συμφέροντα εξυπηρετούν πολλές φορές και πολλά από τα ανεξάρτητα δήθεν blogs που μας αποκαλύπτουν τις "κρυμμένες αλήθειες" που μας κρύβουν. Άλλες φορές πάλι προβάλουν απλώς ένα τυφλό ιδεολογικό φανατισμό και μια αρρωστημένη συνωμοσιολογία.

Όποιος πιστεύει ότι οι μαϊμού συντάξεις είναι απλώς ένα ψέμα των ΜΜΕ τα οποία συνεννοήθηκαν όλα μαζί και το έβγαλαν προς τα έξω είναι εκτός πραγματικότητας. Όλοι γνωρίζουν τέτοιες περιπτώσεις όπως γνωρίζουν και γιατρούς που έβγαζαν αναπηρικές συντάξεις κατόπιν αμοιβής...

Την ίδια κριτική στάση που πρέπει να έχει κάποιος απέναντι στα ΜΜΕ του συστήματος θα πρέπει να έχει και απέναντι στα δήθεν αντισυστημικά και ενημερωτικά blogs και τις περιβόητες αποκαλύψεις τους...
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Lasid στις Νοέμβριος 17, 2011, 11:07:14 μμ
Σας παρακαλώ συνάδελφοι να μην ξεχνάμε ότι όσα λέμε πρέπει να τα συσχετίζουμε με το θέμα που ανοίχτηκε:
"Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα". Δεν το δημιούργησα για να φιλοξενήσει μια πολιτικο-οικονομική αντιπαράθεση, αλλά προσέγγιση του ζητήματος από την εκπαιδευτική του σκοπιά.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Alexhs_27 στις Νοέμβριος 17, 2011, 11:08:46 μμ
Σας παρακαλώ συνάδελφοι να μην ξεχνάμε ότι όσα λέμε πρέπει να τα συσχετίζουμε με το θέμα που ανοίχτηκε:
"Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα". Δεν το δημιούργησα για να φιλοξενήσει μια πολιτικο-οικονομική αντιπαράθεση, αλλά προσέγγιση του ζητήματος από την εκπαιδευτική του σκοπιά.

Έχεις δίκιο.Εγώ σταματώ εδώ...
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: solareng στις Νοέμβριος 18, 2011, 11:15:04 πμ
Δυστυχώς για τα κάθε λογής κομματόσκυλα αυτές τις βλακείες δεν τις γράφουν μόνο τα περιθωριακά blogs (π.χ. τρομακτικό) ούτε μια μειοψηφία των δημοσιογράφων.

http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.home&id=326582

Τις ασυναρτησίες και τις θεωρίες συνωμοσίας τους Καμμένου τις υιοθέτησε και η Le Monde, άλλη μια περιθωριακή εφημερίδα θα λέγαμε.

Τελικά μέσα από αυτό το φόρουμ μάθαμε πως για την κρίση χρέους ευθύνεται ο μανάβης και ο μπακάλης που δεν έκοβαν αποδείξεις.

Θα σταματήσω και εγώ εδώ.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Lothlorien στις Νοέμβριος 18, 2011, 12:46:20 μμ
Η κρίση χρέους είναι το αποτέλεσμα μίας καλοστημένης κομπίνας ετών κερδοσκόπων και οικονομικών μαφιόζων, η οποία τώρα αρχίζει να τους αποφέρει τα προσδοκόμενα χρέη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η χώρα μας δεν έριξε νερό στο μύλο τους με την ηλιθιότητα, τον ατομικισμό και τον ωχαδελφισμό των κατοίκων της. Όχι βέβαια ότι τελικά δεν θα πέφταμε και εμείς στον ίδιο λάκκο, όπως φαίνεται να πέφτουν τώρα και χώρες όπως η Ολλανδία και το Βέλγιο, αλλά τουλάχιστον δεν θα το είχαμε κάνει με τόσο ανόητο και εξευτελιστικό τρόπο.
Τίτλος: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: foibos81 στις Σεπτέμβριος 02, 2012, 06:14:19 μμ
Διαβάζοντας το παρακάτω άρθρο, καταλαβαίνει κάποιος ότι το Υπουργείο σχεδιάζει νέο σφάξιμο αθώων τώρα στο βωμό της δήθεν ΑΧΡΗΣΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ. Συγκεκριμένα αναφέρεται:

"Τέλος, στην τεχνολογική εκπαίδευση, καθώς υπάρχουν πολλές ειδικότητες (π.χ. οδοντοτεχνίτες, αργυροχρυσοχόοι, κομμωτές, αισθητικοί κ.ά.), προκύπτουν πολλές «επικαλύψεις» ειδικοτήτων και πλεονάζον προσωπικό. Στέλεχος του υπουργείου, αναγγέλλοντας την αναδιάρθρωση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, τόνισε στην «Κ»: «Την περίοδο των παχειών αγελάδων, η πολυδιάσπαση σε τρία είδη σχολείων πολλαπλασίασε τις θέσεις επί τρία. Την ίδια στιγμή, το ποιοτικό αποτέλεσμα δεν είναι αντίστοιχο των κονδυλίων που δαπανώνται»."

Πηγή: http://www.aragma.gr/?p=6953

Με λίγα λόγια οι εντολές είναι σαφείς: μην αφήνετε τίποτα όρθιο, γρεμίστε τα όλα
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: gio66 στις Σεπτέμβριος 02, 2012, 06:16:34 μμ
foibos81, μάλλον πρόκειται για ταφόπλακα σε όλη την εκπαίδευση και όχι μόνο στην τεχνική. Απλώς από την τεχνική θα ξεκινήσει το γλέντι. Αποκλείεται να μείνει κάτι όρθιο...
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: balder στις Σεπτέμβριος 03, 2012, 12:46:51 μμ
Aυτο το βλεπεις ξεκαθαρα και απο τις ειδικοτητες που θα υπαρξουν στα διεκ το εξαμηνο που μας ερχεται. Εκει που πριν 2, μολις, χρονια σχεδον καθε μοναδα ειχε 3-4 νεες ειδικοτητες τεχνικης κατευθυνσης, τωρα με το ζορι μια και σε πολλα καμια. Ειχαμε μια ελπιδα να βγαζουμε δυο πενταρες (κυριολεκτικα) και τωρα χαθηκαν και αυτες.
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: Green στις Σεπτέμβριος 03, 2012, 12:55:32 μμ
Κακό του κεφαλιού της κάνει η Ελλάδα αν παρά την πλήρη παραγωγική κατάρρευση της χώρας επιμείνει να βγάζει μαζικά άνεργους επιστήμονες και εν δυνάμει διοικητικούς υπαλλήλους, αντί να στρέψει τους νέους σε τεχνικούς, άμεσα παραγωγικούς κλάδους. Το μόνο που θα καταφέρει έτσι είναι και ο θάνατος της να είναι πιο άμεσος και η ανάκαμψή της πολύ πιο μακροχρόνια και επώδυνη. Και δεν θα μας φταίει κανείς σε αυτό, παρά μόνο η ανόητες εμμονές μας και τα μυαλά που κουβαλάμε ως έθνος.

Σχετικά με το άρθρο, όντως ο κατακερματισμός της τεχνικής-επαγγελματικής εκπαίδευσης σε ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ του Παιδείας και σε ΕΠΑΣ του ΟΑΕΔ δεν είχε κανένα λογικό και πρακτικό κριτήριο πλην από το βόλεμα συγκεκριμένων κλάδων μόνιμων εκπαιδευτικών. Η δημιουργία ενός κοινού και ενιαίου Τεχνολογικού Λυκείου αποτελεί τη σωστή κατεύθυνση.
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: Green στις Σεπτέμβριος 05, 2012, 09:47:08 πμ
Η αρχή του τέλους για την τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα έγινε με το νόμο της Γιαννάκου που διόριζε αφειδώς πολύτεκνους στην εκπαίδευση, ακόμα και αν δεν είχαν καμία από τις τυπικές προϋποθέσεις που ισχύουν για τους "κοινούς θνητούς" (παιδαγωγική επάρκεια, επιτυχία ΑΣΕΠ, προϋπηρεσία). Έτσι σε μία νύχτα βρέθηκαν στα τότε ΤΕΛ να διδάσκουν χιλιάδες πολύτεκνοι απόφοιτοι ΑΕΙ και ΤΕΙ (από ιχθιοκαλλιεργητές μέχρι πολιτικοί  μηχανικοί) ακόμα και σε τεχνικές ειδικότητες που είχαν ήδη υπεράριθμους. Το αποτέλεσμα ήταν σύμφωνα με τα στοιχεία του Υπουργείου σήμερα να υπάρχουν 1.500 εκπαιδευτικοί τεχνικών ειδικοτήτων με ωράριο από 1 έως 3 ώρες και φυσικά η πόρτα διορισμού για τους νεότερους συναδέλφους –με τα τριπλάσια προσόντα πολλοί εξ’ αυτών- να έχει κλείσει για πολλά χρόνια. 

Αυτό το οποίο ποτέ κανείς δεν κατάλαβε είναι ότι αφού το κράτος καλώς ή κακώς αποφάσισε να κάνει πολυτεκνική πολιτική μέσω διορισμών στο δημόσιο, γιατί ο χώρος της εκπαίδευσης επιλέχτηκε ως ο μόνος που «όφειλε» να απορροφήσει όλους τους πολύτεκνους απόφοιτους τεχνικών ειδικοτήτων, και δεν διορίστηκαν στον αντίστοιχο φορέα του δημοσίου σύμφωνα με το πτυχίο τους (στην πολεοδομία ο τοπογράφος, στο δασαρχείο ο δασολόγος, στην εφορία ο οικονομολόγος κλπ).
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: Green στις Σεπτέμβριος 08, 2012, 09:01:33 μμ
Μέχρι το τέλος του χρόνου τίποτε δεν θα έχει μείνει το ίδιο στο εργασιακό καθεστώς των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Παιδείας. Αυξάνεται το ωράριο δασκάλων, καθηγητών, πανεπιστημιακών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, ενώ σχεδιάζεται δραστική μείωση των περίπου 140 ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ιδίως στην επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία θα υποστεί το αμέσως επόμενο διάστημα το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων μονάδων και προσωπικού. Το πρώτο κύμα ξέσπασε πέρυσι στη γενική εκπαίδευση.

Στο επίκεντρο του άμεσου προγραμματισμού του υπουργείου Παιδείας, το οποίο σχεδιάζει και ενεργεί υπό την ασφυκτική πίεση των μεγάλων περικοπών που προβλέπονται στο πακέτο Στουρνάρα για την επόμενη διετία, βρίσκονται το ανθρώπινο δυναμικό και οι υποδομές της εκπαίδευσης. Στόχος είναι να περιπέσει σε αχρηστία ο θεσμός των αναπληρωτών με την κάλυψη των αντίστοιχων αναγκών σε διδακτικό προσωπικό από την αύξηση του ωραρίου των μονίμων.

Αυτό σημαίνει ότι η ανεργία στους κλάδους των εκπαιδευτικών θα αυξηθεί δραματικά τα επόμενα χρόνια. Εχει υπολογιστεί ότι η αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών κατά 2 ώρες αντιστοιχεί σε περίπου 5.000 θέσεις αναπληρωτών. Το σχέδιο που μελετά το επιτελείο του κ. Αρβανιτόπουλου, και παρουσιάζει σήμερα ο «ΤτΚ», φορτώνει με επιπλέον 2 ώρες τους δασκάλους, 3 τους καθηγητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, 3 τους πανεπιστημιακούς και με άλλες 2 ώρες το εκπαιδευτικό προσωπικό των ΤΕΙ.

http://www.e-typos.com
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: foibos81 στις Σεπτέμβριος 09, 2012, 12:47:20 πμ
Φαίνεται την οργή ΘΑ ΤΗΝ ΠΑΡΕΙ ΟΛΗ Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ !!!!!!!!!!! Αυτή πλεον θα αποτελέσει το θύμα για την νέα αλλαγή. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι ένα απατηλό ψέμα όλο αυτό

http://www.live-pro.gr/arthra/%CE%B1%CF%85%CE%BE%CE%AC%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF-%CF%89%CF%81%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%BF-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8E%CE%BD
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: solareng στις Σεπτέμβριος 09, 2012, 10:01:11 πμ
Δείτε και αυτό εδώ:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/146445
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: miltosmpi στις Σεπτέμβριος 09, 2012, 12:06:36 μμ
Έχοντας διδάξει και σε ΕΠΑΛ μαθήματα Γενικής Παιδείας, αναρωτιέμαι για το ποσοστό των αποφοίτων που θα εμπιστευόσασταν για να εκτελέσουν μια τεχνική εργασία στο σπίτι σας. Εγώ πάντως θεωρώ ότι λιγότερο από το 15% των αποφοίτων είναι σε θέση να κάνουν αξιόπιστα μια τεχνική (το τονίζω αυτό) εργασία.
Και για να προλάβω πιθανές αντιδράσεις, πιστεύω ότι το ποσοστό των μαθητών που θα επιλέξουν την (αξιόπιστη και πιστοποιημένη) Τεχνική-Τεχνολογική Εκπαίδευση πρέπει να αυξηθεί σημαντικά.
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: Patreas στις Σεπτέμβριος 09, 2012, 12:12:18 μμ
Στέλεχος του υπουργείου, αναγγέλλοντας την αναδιάρθρωση της τεχνολογικής εκπαίδευσης, τόνισε στην «Κ»: «Την περίοδο των παχειών αγελάδων, η πολυδιάσπαση σε τρία είδη σχολείων πολλαπλασίασε τις θέσεις επί τρία.»."

Αν υπάρχει άτομο που θεωρεί ότι η επαγγελματική εκπαίδευση (ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ) τριπλασίασε τον αριθμό των εκπαιδευτικών, ενώ αν είχαμε μόνο γενική εκπαίδευση θα είχαμε (με κάποιο ανεξήγητο μαγικό τρόπο, ίσως με 60 παιδιά ανά τμήμα) το 1/3 των εκπαιδευτικών, τότε δεν πρόκειται για στέλεχος του Υπουργείου αλλά για απόκομμα...
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: porcupinetree στις Σεπτέμβριος 09, 2012, 04:08:34 μμ
Δείτε και αυτό εδώ:
http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/146445

Η Τεχνική Εκπαίδευση καταπολεμά την ανεργία, δηλώνει ο Υπ. Παιδείας της Κύπρου

http://www.inews.gr/173/i-techniki-ekpaidefsi-katapolema-tin-anergia-dilonei-o-yp-paideias.htm
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: foibos81 στις Σεπτέμβριος 10, 2012, 12:13:05 πμ
kAI εμείς τι θα κάνουμε για ακόμα μια φορά;; Θα μείνουμε θεατές στο θέατρο του παραλόγου, όπου θα θυσιαστιούν χιλιάδες αθώοι, επειδή έβγαζαν ένα κομμάτι ψωμί;;

Απορώ πως αυτή η κυβέρνηση επιζεί ΑΚΟΜΑ
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: froski στις Σεπτέμβριος 10, 2012, 10:02:25 πμ
http://ipaideia.gr/i/%CE%A0%CE%B1%CE%B9%CE%B4%CE%B5%CE%AF%CE%B1-%CE%91%CF%8D%CE%BE%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CF%89%CF%81%CF%8E%CE%BD-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BC%CF%8C%CE%BD%CE%B9%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%82-%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%BF%CE%B9-%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CF%84%CE%AD%CF%82.c90176b6c3bff0c57b2dedb81e539d27.html

"Αυξάνεται το ωράριο δασκάλων, καθηγητών, πανεπιστημιακών και του εκπαιδευτικού προσωπικού των ΤΕΙ, ενώ σχεδιάζεται δραστική μείωση των περίπου 140 ειδικοτήτων στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ιδίως στην επαγγελματική εκπαίδευση, η οποία θα υποστεί το αμέσως επόμενο διάστημα το δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων μονάδων και προσωπικού. Το πρώτο κύμα ξέσπασε πέρυσι στη γενική εκπαίδευση."
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: foibos81 στις Σεπτέμβριος 10, 2012, 12:04:47 μμ
Ένα είναι το σίγουρο: ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΕΝΑ ΙΧΝΟΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ.
Μόνο αυτό τους απασχολεί μέρα-νύχτα. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ανεργάι θα εκτοξευτεί σε επίπεδα ρεκόρ, χειρότερα και από Ουγκάντα. Δεν τους καίγεται όμως καρφάκι. Μισούν όποιους δουλεύουν. ΜΙΣΟΣ ΚΑΙ ΚΑΚΙΑ αυτό είναι το μείγμα της κυβέρνησης.
Δεν θα αλάξει τίποτα έστω και αν πάρουν 5.000 λιγότερους αναπληρωτές του χρόνου, το ξέρουν πολύ καλά, διότι τις μεγαλύτερες δαπάνες εις βάρος του λαού τις κάουν παρέα με τους επιχειρηματίες.

ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: ----- στις Σεπτέμβριος 10, 2012, 12:09:07 μμ
foibos81 θέλουν να μας οδηγήσουν στην καταστροφή και μετά να μας προσφέρουν 200€ το μήνα και να λέμε και ευχαριστώ που θα παίρνουμε και αυτά!!! Άντε να δω πότε θα ξυπνήσουμε!!!
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: froski στις Σεπτέμβριος 10, 2012, 12:32:52 μμ
Sorry, αλλά συνεχίζονται οι δυσάρεστες ειδήσεις για την τεχνική εκπαίδευση. Ο τίτλος του θέματος "οριστική ταφόπλακα" πραγματώνεται σιγά σιγά.

http://xenesglosses.eu/2012/09/auxanetai-to-orario-ton-ekpaideutiko/

"«Φάμπρικα» δημιουργίας θέσεων στην εκπαίδευση με την κατασκευή αχρείαστων τμημάτων φαίνεται ότι είχε στηθεί τα προηγούμενα χρόνια, κυριολεκτικά κάτω από τη… μύτη του υπουργείου Παιδείας.
Χιλιάδες εκπαιδευτικοί τοποθετούνταν σε Επαγγελματικά Λύκεια και Επαγγελματικές Σχολές για να καλύψουν τις «ανάγκες» ενός μικρού αριθμού μαθητών που, όμως, με διάφορα τρικ εμφανιζόταν στα χαρτιά μεγαλύτερος. Ενδεικτικά, γίνονταν πολλαπλές εγγραφές των ίδιων μαθητών σε διαφορετικές ειδικότητες ή και σε διαφορετικά Επαγγελματικά Λύκεια (ΕΠΑΛ), ενώ υπήρχαν μετανάστες μαθητές «φαντάσματα» οι οποίοι προκειμένου να αποκτήσουν την ελληνική ιθαγένεια εγγράφονταν στα ΕΠΑΛ, προσκομίζοντας πλαστά πιστοποιητικά, αλλά δεν παρακολουθούσαν τα μαθήματα.
Στο πλαίσιο αυτό, ο χάρτης τεχνικής εκπαίδευσης θα αλλάξει ριζικά με την κατάργηση δεκάδων ΕΠΑΛ και ΕΠΑΣ και την αντικατάστασή τους από τα νέα Τεχνολογικά Λύκεια. Στο «στόχαστρο» μπαίνουν σχολικές μονάδες της τεχνικής εκπαίδευσης με πολύ μικρό αριθμό μαθητών και επαγγελματικούς τομείς που μένουν στα… αζήτητα. "
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: Lasid στις Σεπτέμβριος 10, 2012, 02:19:27 μμ
Δύσκολα τα πράγματα... Τα ακούγαμε από πέρυσι, αλλά τώρα φτάνει ο καιρός των συγχωνεύσεων και στην τεχνική εκπαίδευση. Προφανώς θα είναι αρκετά εκτεταμένη και θα αφορά σχολεία, τμήματα και ειδικότητες!
Τίτλος: Απ: H οριστική ταφόπλακα στην τεχνική εκπαίδευση
Αποστολή από: solareng στις Σεπτέμβριος 11, 2012, 08:56:42 μμ
Βάζουν φόρο και στα πτυχία!
Τι εξετάζει το Υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τη φορολόγηση του τίτλου σπουδών. Όσο περισσότερους τίτλους σπουδών έχει κάποιος, τόσο περισσότερο θα φορολογείται
http://news247.gr/eidiseis/oikonomia/vazoyn_foro_kai_sto_ptyxio.1924603.html

Καταλαβαίνετε πιστεύω που το πάνε πλέον
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 22, 2012, 01:30:15 μμ
20 επαγγέλματα με ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα σήμερα

Ο πίνακας με τα επιλεγμένα 20 επαγγέλματα, προέρχονται από την κυλιόμενη έρευνα της επιστημονικής μας ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που στηρίζεται σε δοκιμασμένη μεθοδολογία και ειδικότερα στο επονομαζόμενο ισοζύγιο της ζήτησης και προσφοράς επαγγελμάτων (balance of demand and supply of professions).

Η έρευνα παρακολουθεί 700 περίπου επαγγέλματα που ταξινομούνται σε 17 μεγάλες ομάδες και υποομάδες επαγγελμάτων και αξιοποιούνται επίσης από το αυτοματοποιημένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Career Gate Test K.17, που διανέμεται με επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η έρευνα που διενεργείται χωρίς καμία κρατική ή άλλη βοήθεια, καλύπτει ένα μεγάλο κενό στη χώρα μας, όπως διαφαίνεται από τη μαζική της αξιοποίηση από το ευρύ κοινό. Η τελευταία επικαιροποίησή της έγινε τον Ιούλιο του 2012.

20 επαγγέλματα με ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα σήμερα:

    Γεωπόνος σύγχρονων και εναλλακτικών καλλιεργειών,
    Ζωοτεχνικός,
    Τεχνολόγος γεωργίας και τροφίμων,
    Κτηνίατρος,
    Ιχθυολόγος,
    Ηλεκτρονικός-Ηλεκτρολόγος,
    Τεχνικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων,
    Τεχνικός κινητής τηλεφωνίας,
    Μηχανολόγος-Μηχανικός,
    Μηχανολόγος-Τεχνολόγος ενέργειας
    Μηχανικός εμπορικού ναυτικού,
    Εμποροπλοίαρχος,
    Πληροφορικός-Οικονομολόγος,
    Φοροτεχνικός-Λογιστής
    Ορκωτός Ελεγκτής,
    Τεχνολόγος-ακτινολογίας ή ιατρικών εργαστηρίων,
    Νοσηλευτής,
    Φύλακας ιδιωτικής ασφάλειας,
    Μάγειρας-Ζαχαροπλάστης,
    Κομμωτής

του Θεόδωρου Κατσανέβα
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 22, 2012, 01:35:45 μμ
Το Ellada φυσικά δεν καταλαβαίνει από τέτοια, κρατά τα έθιμα και τις συνήθεις που την έφτασαν σε τέτοια λαμπρή ανάπτυξη... Δεν έχει καν πάρει χαμπάρι ότι μπαίνουμε σε άλλες συνθήκες διαβίωσης και οικονομίας. Ακόμα και τώρα μαζική παραγωγή καθηγητών, δασκάλων, δικηγόρων, διοικητικών υπαλλήλων... Στρατιές ολόκληρες επαγγελματιών θεωρητικών αντικειμένων, ελάχιστοι στα παραγωγικά. Μην τολμήσει κανείς και παράγει κάτι σε αυτή τη χώρα. Α, πα, πα, ντροπή. Όλοι σε ένα γραφείο πίσω από έναν υπολογιστή...
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: edge στις Οκτώβριος 22, 2012, 08:52:29 μμ
20 επαγγέλματα με ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα σήμερα

Ο πίνακας με τα επιλεγμένα 20 επαγγέλματα, προέρχονται από την κυλιόμενη έρευνα της επιστημονικής μας ομάδα του Πανεπιστημίου Πειραιώς, που στηρίζεται σε δοκιμασμένη μεθοδολογία και ειδικότερα στο επονομαζόμενο ισοζύγιο της ζήτησης και προσφοράς επαγγελμάτων (balance of demand and supply of professions).

Η έρευνα παρακολουθεί 700 περίπου επαγγέλματα που ταξινομούνται σε 17 μεγάλες ομάδες και υποομάδες επαγγελμάτων και αξιοποιούνται επίσης από το αυτοματοποιημένο τεστ επαγγελματικού προσανατολισμού Career Gate Test K.17, που διανέμεται με επιτυχία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Η έρευνα που διενεργείται χωρίς καμία κρατική ή άλλη βοήθεια, καλύπτει ένα μεγάλο κενό στη χώρα μας, όπως διαφαίνεται από τη μαζική της αξιοποίηση από το ευρύ κοινό. Η τελευταία επικαιροποίησή της έγινε τον Ιούλιο του 2012.

20 επαγγέλματα με ευκαιρίες απασχόλησης στην Ελλάδα σήμερα:

    Γεωπόνος σύγχρονων και εναλλακτικών καλλιεργειών,
    Ζωοτεχνικός,
    Τεχνολόγος γεωργίας και τροφίμων,
    Κτηνίατρος,
    Ιχθυολόγος,
    Ηλεκτρονικός-Ηλεκτρολόγος,
    Τεχνικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων,
    Τεχνικός κινητής τηλεφωνίας,
    Μηχανολόγος-Μηχανικός,
    Μηχανολόγος-Τεχνολόγος ενέργειας
    Μηχανικός εμπορικού ναυτικού,
    Εμποροπλοίαρχος,
    Πληροφορικός-Οικονομολόγος,
    Φοροτεχνικός-Λογιστής
    Ορκωτός Ελεγκτής,
    Τεχνολόγος-ακτινολογίας ή ιατρικών εργαστηρίων,
    Νοσηλευτής,
    Φύλακας ιδιωτικής ασφάλειας,
    Μάγειρας-Ζαχαροπλάστης,
    Κομμωτής

του Θεόδωρου Κατσανέβα


Green αν και γενικά διαφωνώ πολύ με τις απόψεις σου σχετικά με την ανόρθωση της οικονομίας κτλ. με εκανες και γέλασα πολύ με αυτό το post .

Του Θεόδωρου Κατσανέβα ........ του γνωστού πολιτικού που συμμετείχε σε κυβερνήσεις του Πασοκ και ξεκίνησαν να καταστρέφουν και να μπουρδελοποιούν την ελλαδίτσα μας

Οι ιχθυολόγοι πεινάνε κυριολεκτικά απο τις αρχές του 2000 που έχω άμεση γνώση,
Χρειάζεται να σπουδάσεις για να γίνεις φύλακας ιδιωτικής ασφάλειας ? ;D
Και οι τεχνολόγοι ιατρικών εργαστηρίων πιστέυει κανείς οτι θα έχουν μαζική ζήτηση στην ελλάδα των 11 εκατομμυρίων ? Εγώ πιστέυω οτι φυτοζωούν και θα συνεχίσουν έτσι για πάρα πολλά χρόνια ακόμα όπως και οι
Ηλεκτρονικός  Τεχνικός τηλεπικοινωνιών και δικτύων, Τεχνικός κινητής τηλεφωνίας θα έχουν ζήτηση μόνο στο εξωτερικό και επιλεγμένα κτλ.....

Όσο για την γεωπονία αν και καταλαβαίνω το πάθος σου λόγω του επαγγελματος σου , πιστεύω οτι υπερεκτιμας τις δυνατοτητες σας σε επίπεδο δευτεροβάθμιας και τει. Τελείως διαφορετικά είναι στο πανεπιστήμιο
Δεν πιστέυω οτι κανένα 18χρονο σε επαλ χωρίς πατρική περιουσία θα έχει επαγγελματικό μέλλον να ασχοληθεί θεωρητικά με ενα κάτι σαν γεωπονία, θα τους πνίξει ο ανταγωνισμός απο ανώτερα πτυχία κατ ευθείαν. Εδώ δεν τα καταφέρνουν σαν ψυκτικοί που έχουν το ψυγείο μπροστά τους...
Τα επάλ δεν είναι πανεπιστήμια.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 22, 2012, 09:08:16 μμ
Το γεγονός ότι ο Κατσανέβας συμμετείχε στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ τι σχέση έχει με την συγκεκριμένη μελέτη του Πανεπιστημίου Πειραιά που βγαίνει κάθε χρόνο εδώ και σχεδόν 20 χρόνια; Και είναι η ίδια μελέτη που έχει πέσει πολλές φορές μέσα στο παρελθόν στις εκτιμήσεις της, όπως πχ για την αύξηση της ζήτησης δασκάλων πριν κάποια χρόνια. 
Η μελέτη αναφέρει επαγγέλματα που σχετίζονται με την αγροτική παραγωγή, που είναι ο μόνος τομέας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα που παρουσιάζει ανάπτυξη, λόγω των πολύ αυξημένων εξαγωγών. Τώρα για τους ιχθυολόγους συγκεκριμένα δεν γνωρίζω, αλλά υποθέτω στον ευρύτερο τομέα τους κατατάσσει (δύο γνωστοί μου δουλεύουν μία χαρά σε ιχθυοκαλλιέργειες).

Για τον τομέα της γεωπονίας των ΕΠΑΛ τα έχεις μπερδέψει λίγο. Δεν παράγει επιστήμονες στην αγροτική παραγωγή, κατάρτιση στην επιχειρηματική γεωργία παρέχει. Δεν ανταγωνίζονται λοιπόν τον γεωπόνο ή τον τεχνολόγο γεωπόνο, αγρότες θα γίνουν οι άνθρωποι.
Όποιος θέλει να ασχοληθεί συγκεκριμένα με τη γη, δυνατότητες ενοικίασης αγροτεμαχίων δίνει και το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Πάρα πολλοί που επιστρέφουν στην ύπαιθρο αυτό έχουν κάνει ή αξιοποιούν το ξεχασμένο χωραφάκι του πατέρα τους στο χωριό. Αλλά τα τελευταία χρόνια δεν το καταδέχονταν ούτε παιδία με έτοιμες αγροτικές επιχειρήσεις από τους γονείς τους.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 23, 2012, 08:32:22 πμ
Δεν πρόκειται να υπάρχουν κενά συνάδελφε μέσα Γενάρη, κανείς διευθυντής δεν θα αφήσει να χαθούν μαθήματα ως τότε. Θα έχουν καλυφθεί με αναγκαστικές υπερωρίες στους μόνιμους ή με όποιον άλλο τρόπο βρουν. Τώρα ποιός αποφάσισε ότι πρέπει στο ΕΠΑΛ να είναι η φιλόλογος από τον Σεπτέμβρη και να πάει ο καθηγητής ειδικότητας τον Ιανουάριο ή να πάρουν πχ τον οχημάτων και όχι τον γιατρό, κανείς δεν ξέρει.
Αυτά όμως είναι τα αποτελέσματα της χρόνιας αφασίας των καθηγητών τεχνικών ειδικοτήτων και των συνδικαλιστικών τους οργάνων. Για εμένα είναι πολύ πιο τίμιο να κλείσουν τα τεχνικά σχολεία εφόσον πια ούτε βιβλία, ούτε καθηγητές μπορούν να έχουν. Ήταν και είναι στρατηγική επιλογή της Ελλάδας να μην έχει ποτέ ουσιαστική τεχνική εκπαιδευση, αλλά όλο το βάρος να πέφτει στη γενική. Ούτε η αριστεροκρατούμενη ΟΛΜΕ μπόρεσε να την δει ποτέ με καλό μάτι. Την πλήρωσε βέβαια αυτή την επιλογή της η χώρα, αλλά μυαλό δεν θέλει να αλλάξει. Ας το πάει λοιπόν μέχρι τέρμα.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: froski στις Οκτώβριος 23, 2012, 11:18:34 πμ
Στην κατασταση που επικρατει γενικως, δεν είναι απαραίτητα τα βιβλία. Οι μαθητές αν θέλουν και εμείς αν έχουμε όρεξη μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει ο υπολογιστής και χίλιοι δυο τρόποι να διδάξουμε. Δεν είναι αυτός ο λόγος να κλείσουν τα σχολεία. Σωστή διαχείριση του προσωπικού χρειάζεται και αξιοκρατία. Οσοι βαριουνται και οσοι φοβούνται μη "σκάσουν κανένα νύχι" να κάτσουν σπίτι τους. Πάντα να ζητάμε το καλύτερο αλλά και να προσαρμοζομαστε στην επικρατούσα κατάσταση.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 23, 2012, 11:28:19 πμ
Aνέφερα τα βιβλία ως ένδειξη της κρατικής αδιαφορίας προς την τεχνική εκπαίδευση. Και είναι πολλά ακόμα. Ορθολογική διαχείριση του προσωπικού ειδικά στην επαγγελματική εκπαιδευση δεν μπορεί να υπάρξει αν πρώτα η χώρα δεν καταλήξει σε τι παραγωγικό μοντέλο θέλει και χρειάζεται. Και αν γίνει, οι πλεονάζοντες μόνιμοι που θα εμφανιστούν θα αποκλείσουν κάθε πιθανότητα αναπλήρωσης στο μέλλον. Τα πράγματα γίνονται όλο και χειρότερα, μην εθελοτυφλείτε.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: foibos81 στις Οκτώβριος 23, 2012, 01:02:58 μμ
Στην κατασταση που επικρατει γενικως, δεν είναι απαραίτητα τα βιβλία. Οι μαθητές αν θέλουν και εμείς αν έχουμε όρεξη μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά. Υπάρχει ο υπολογιστής και χίλιοι δυο τρόποι να διδάξουμε. Δεν είναι αυτός ο λόγος να κλείσουν τα σχολεία. Σωστή διαχείριση του προσωπικού χρειάζεται και αξιοκρατία. Οσοι βαριουνται και οσοι φοβούνται μη "σκάσουν κανένα νύχι" να κάτσουν σπίτι τους. Πάντα να ζητάμε το καλύτερο αλλά και να προσαρμοζομαστε στην επικρατούσα κατάσταση.

Στην κατάσταση που επικρατεί και έρχεται καταλάβετε ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΩΝ, για τα βιβλία δεν νοιάζεται κανείς ούτως ή άλλως. Η αναλωσιμότητα μας τελείωσε και του χρόνου ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΞΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΞΟΝΤΩΘΕΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΑ ΟΛΗ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ. Να δω μετά τι θα λέτε για αξιοκρατία και σωστή διαχέιριση του προσωπικού. Αυτές οι 2 ένοιες σε καμία χώρα δεν απαγορεύουν προσλήψεις. Υπάρχουν κλάδοι που είναι σε πολύ καλύτερη μοίρα από πλευράς διαχείρισης προσωπικού, έχουν να γίνουν προσλήψεις μονίμων εδώ και 4 χρόνια σχεδόν, κάθε χρόνο φευγουν άτομα από τις συγκεκριμένς ειδικότητες ΚΑΙ ΟΜΩΣ Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΣΥΜΒΑΙΟΥΧΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΟΛΥΤΟ ΜΗΔΕΝ.
Όσο για την αξιοκρατία την είδαμε με τις ωραίες προσλήψεις πολλών ατόμων σε ειδικότητες που είχαν ήδη όχι 1, όχι 50, όχι 100 πάνω από 1.000 υπεράριθμους μονίμους και βάλε !!!!!
Πραγματικά ποιος π....ς μέσα στο Υπουργείο αποφασίζει ποιον κλάδο θα ευνοήσουν;;
Συμφωνω πλέον απόλυτα με τροικα, προκειμένου να τελειώνει αυτό το άρρωστο σκηνικό ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΟΥΛΩΣΟΥΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙ:

 ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΟΝΟ 2.000 ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ. Αυτό είναι το καλύτερο για όλους
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: froski στις Οκτώβριος 23, 2012, 02:03:58 μμ
Δυστυχώς οι απόψεις μας διαφέρουν σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει να βρούμε τουλάχιστον ένα σημείο που να συμφωνούμε όλοι και μ'αυτό να παλέψουμε για ένα καλύτερο μέλλον. Όμως ούτε αυτό το ένα σημείο δε μπορώ να διακρίνω μεταξύ μας. Λυπάμαι.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 23, 2012, 02:51:39 μμ
Στο νέο πακέτο μέτρων, και επομένως στο επικαιροποιημενο μνημόνιο, θα περιέχεται όσον αφορά τις περικοπές στην Παιδεία η θέσπιση τριών νομοσχεδίων για να:
 
α) επιτραπούν οι υποχρεωτικές μεταθέσεις των εκπαιδευτικών από τη μία περιοχή στην άλλη

β) να γίνει συγχώνευση σχολικών μονάδων και

γ) να μετακινηθεί διοικητικά το προσωπικό από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα προς το υπουργείο Παιδείας.
 
Μετά την έγκριση των νομοσχεδίων, θα εκδοθεί υπουργική απόφαση για τη μείωση του αριθμού του μη μόνιμου διδακτικού προσωπικού (αναπληρωτές) σε ετήσια βάση από 15.226 σε 2.000 εκπαιδευτικούς.


Η διαφορά με το να υπάρχει η συγκεκριμένη πρόβλεψη στο μνημόνιο είναι ότι αν δεν την εκπληρώνει η ελληνική πλευρά δεν θα εκχωρείται η επόμενη δόση από την Τρόικα. Άρα θα κόψουν τον λαιμό τους να την τηρήσουν. Θα το δούμε εξάλλου σε λίγο στον προυπολογισμό του 2013 πόσα λεφτά θα προβλέπονται για προσλήψεις αναπληρωτών.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: solareng στις Οκτώβριος 23, 2012, 03:10:05 μμ
Δεν νομίζω να φτάσουμε μέχρι την επόμενη δόση. Το χρέος είναι μη βιώσιμο (170% του ΑΕΠ και έλλειμμα 9,4%). Με τα μέτρα που παίρνουν πετυχαίνουν το αντίθετο αποτέλεσμα. Το ΔΝΤ δεν έχει λεφτά για να στηρίξει και την Ισπανία η οποία είναι έτοιμη να μπει στο μηχανισμό. Οπότε ή θα χρεοκοπήσουμε ή θα σοβαρευτούν οι "φίλοι" μας και θα δώσουν μια σοβαρή λύση. Οι επόμενες μέρες είναι κρίσιμες.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: stepping_stone στις Οκτώβριος 23, 2012, 03:10:19 μμ
Επειδή τυγχάνει να γνωρίζω κι εγώ πολύ καλά τι σημαίνει "τεχνική εκπαίδευση", έχω να πω πως το μεγάλο ΛΑΘΟΣ ξεκινά από τον ίδιο τον ορισμό του τι σημαίνει "Τεχνική Εκπαίδευση", τουλάχιστον για τους υψηλά ιστάμενους αυτής της χώρας.
ΚΑΝΟΝΙΚΑ θα έπρεπε, ορθώς, να υπάρχουν δύο σχολικές κατευθύνσεις, η μεν πρώτη για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν (εν συνεχεία στην Τριτοβάθμια) θεωρητικές ή κλασικές σπουδές και οι οποίοι θα έπρεπε να ακολουθούν το πρόγραμμα των Γενικών Λυκείων, και η δε δεύτερη για όσους επιθυμούν να ακολουθήσουν (πάλι, εν συνεχεία στην Τριτοβάθμια) τεχνικές σπουδές υψηλού επιπέδου (ναι, να μην εκπλήσσονται κάποιοι, αναφέρομαι ακόμα και στις Πολυτεχνικές Σπουδές - διότι σε ένα πρώτο άκουσμα της λέξης "τεχνικές" ο νους πολλών πάει απλά σε κάτι υποδεέστερο και όχι αυτό που πραγματικά σημαίνει ο όρος) και συνεπώς θα έπρεπε να φοιτούν στα Τεχνικά Λύκεια (ή Τεχνολογικά, όπως θέλετε πείτε το).
Στους μαθητές, όμως, των Τεχνικών Λυκείων θα έπρεπε να δίνεται (από τη Διεύθυνση των Λυκείων) η δέουσα προσοχή και να υπάρχει η αντίστοιχη σοβαρότητα, όπως ακριβώς γίνεται στα Γενικά, όπου οι μαθητές (όχι όλοι, αλλά πολλοί) πραγματικά σκίζονται στο διάβασμα για να περάσουν στις Πανελλήνιες στο Τμήμα που επιθυμούν.
Θα έπρεπε να τους γίνει κατανοητό, και να τους εμπεδωθεί ότι εκεί που βρίσκονται θα πρέπει να σοβαρευτούν γιατί είναι ένα ΙΣΟΤΙΜΟ Λύκειο όπως και το Γενικό (και μη μου πει κανείς για το απολυτήριο ότι έχει την ίδια νομική αξία, το ξέρω, μιλάω για την πραγματική αξία) και ότι εκεί δεν πάνε οι μαθητές που είναι "κακοί", ΄ή αυτοί "που δεν παίρνουν τα γράμματα" ή αυτοί "που θέλουν μόνο "ένα χαρτί απολυτηρίου" ή ακόμα και τα "τεμπελόσκυλα" (ναι ναι, υπάρχουν κι αυτά!), αλλά ότι πάνε εκεί ΣΟΒΑΡΟΙ μαθητές που θέλουν να γίνουν πράγματι οι ΣΟΒΑΡΟΙ αυριανοί ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΟΙ διότι πολύ απλά ΑΥΤΟ είναι το Λύκειο που ταιριάζει με τα αυριανά τους ενδιαφέροντα.
Αντ' αυτού, δυστυχέστατα, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, από όταν ήμουν εγώ μαθητής, ήταν (και είναι ακόμα) ξεκάθαρο ότι το Γενικό Λύκειο προορίζεται για τους λεγόμενους  "καλούς μαθητές" και το Τεχνικό για τους "σκράπες" που "δεν τα παίρνουν".  Έτσι, συνεχίζει μέχρι και σήμερα με μαθητές να κοιμούνται στα θρανία στο μάθημα, να είναι γενικά "στον κόσμο τους" και πάρα πάρα πολλά άλλα που τα ξέρουμε όλοι μας (μη μου πει ο καθένας τι γίνεται στην ώρα που αυτός διδάσκει, αναφέρομαι στη γενικότερη κατάσταση που επικρατεί).
Και μέσα σε όλο αυτό, καθόμαστε και λέμε γιατί το Υπουργείο κάνει έτσι και γιατί κάνει αλλιώς. Θα σας το πω μια φορά  μόνο! Γιατί το Υπουργείο ξέρει πολύ καλά την κατάσταση που επικρατεί στην Τεχνική εκπαίδευση! Βέβαια, μη ρωτήσετε ποιος φταίει για αυτό! Γιατί τελικά πάλι στο Υπουργείο και την πολιτική ηγεσία της χώρας θα καταλήξουμε και στους σκοπούς και τα συμφέροντα που εξυπηρετεί!
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: stepping_stone στις Οκτώβριος 23, 2012, 03:24:50 μμ
Όσο δεν θα σοβαρεύονται οι Διευθυντές των ΕΠΑΛ (και προφανώς και οι καθηγητές) ώστε να αντιμετωπίζουν ως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ καθηγητής, έναν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ μαθητή, με όλα τα συνεπαγόμενα δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις του καθενός εκ των δύο μερών (γιατί, στα ΕΠΑΛ ο παράγοντας "υποχρεώσεις" μάλλον έχουν ξεχαστεί προ πολλού και δεν υφίσταται πλέον) και όσο τα ΕΠΑΛ θα "βγάζουν" προς τα έξω την εικόνα που βγάζουν, δεν με εκπλήσσει καθόλου που μας φέρονται όλους μας ως ειδικότητες έτσι όπως μας φέρονται (για να μην πω ότι και λίγα μας κάνουν)!

Όποιος έχει αντίρρηση, τον προσκαλώ για μία επίσκεψη σε ένα ΕΠΑΛ της αρεσκείας του, ώστε να μπούμε μέσα σε μια αίθουσα και να παρακολουθήσουμε το τι πραγματικά γίνεται και το επίπεδο του μαθήματος και κυρίως του ενδιαφέροντος απο πλευράς των μαθητών για το "υποτιθέμενο αντικείμενό" τους, καθώς επίσης και το πώς αντιμετωπίζουν τους καθηγητές μαθημάτων που (επίσης) υποτίθεται ότι δεν τους αφορούν όπως τα φιλολογικά, μαθηματικά κλπ.

Αν δούμε μαθητές που να προσομοιώνουν έστω και λίγο το επίπεδο, τη συμπεριφορά και το ενδιαφέρον που υπήρχε στα δικά μου χρόνια όταν κάναμε τα μαθήματα των τμημάτων της "ΔΕΣΜΗΣ" (τότε), εγώ θα γίνω αστροναύτης!
Και μην παραξενευτεί κανείς γι' αυτά που λέω, γιατί έτσι θα έπρεπε να είναι!

(Υ.Γ: Μην επαναλάβει κάποιος "φωτεινές" εξαιρέσεις! Η γενική κατάσταση είναι πασίγνωστη!)
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 23, 2012, 03:58:39 μμ
Μα είναι γνωστό συνάδελφε stepping_stone ότι τα ΕΠΑΛ και η ΕΠΑΣ αποτελούν τη χωματερή της εκπαίδευσης. Όλο το χαμηλών δυνατοτήτων δυναμικό των γενικών λυκείων και γυμνασίων μαζεύεται στα ΕΠΑΛ για ένα πιο εύκολο απολυτήριο. Αυτά είναι τα ειδικά σχολειά στην πραγματικότητα. Ούτε κανένα  ενδιαφέρον υπάρχει για το τεχνικό αντικείμενο το οποίο διαλέγεται συχνότατα στην τύχη και από υποχρέωση, ούτε καμία πραγματική προοπτική παρέχει για μετά το λύκειο, ούτε και ενδιαφέρον έστω για μία τυπική παρουσία στο σχολείο. Η πλήρης αφασία σε όλα τα επίπεδα. Και καθόμαστε τώρα εμείς και αναπτύσσουμε παιδαγωγικές θεωρίες, και τυπικά προσόντα, και παραγωγικά μοντέλα και κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας ότι κάτι κάνουμε.

Θέλει όλο το οικοδόμημα γκρέμισμα και ξαναχτίσιμο, αλλά αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Γιατί συμφέροντα πρωτίστως εκτός επαγγελματικής εκπαίδευσης δεν θα αφήσουν να πάρει ποτέ μεγαλύτερο κομμάτια της πίτας στριμώχνοντας τη γενική εκπαίδευση, για λόγους που όλοι ξέρουμε.  Ειδικά τώρα που με τα μέτρα τίθεται επιτακτικά το θέμα υπεραριθμιών συγκεκριμένων κλάδων και επομένως αργά ή γρήγορα και απολύσεων.

Υ.Γ. Στο εξωτερικό Τεχνικό Σχολείο είναι αυτό που παράγει επιστήμονες τεχνικών αντικειμένων, μόνο στο Ellada παράγει μόνο τεχνίτες και τεχνικούς.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: stepping_stone στις Οκτώβριος 23, 2012, 04:16:36 μμ
1) Δεν αντιπαρατίθεμαι με κανέναν, ούτε ξεχώρισα κάποια ειδικότητα έναντι άλλης (καθεμιά έχει την αξία της).
2) Δεν ξέφυγα από το θέμα, απλώς αναφέρομαι στους λόγους που, μεταξύ άλλων, οδηγούν το Υπουργείο σε αυτή την απαξίωσή μας και σε αυτή του τη συμπεριφορά απέναντί μας (και για την οποίους άλλοι συνάδελφοι εξέφρασαν τις απόψεις τους παραπάνω).
3) Παρόλο που έχω το ίδιο ενδιαφέρον να εργαστώ κι εγώ, βλέπω ορισμένες απόψεις του τύπου "εντάξει, τι να κάνουμε, ότι έγινε έγινε, αυτά είναι τα ΕΠΑΛ που έχουμε, τι μας τα λες τώρα, το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς τώρα και εν ολίγοις... τον άρτον ημών τον επιούσιον, δως ημίν ΣΗΜΕΡΟΝ (να τη βγάλουμε) και για αύριο (ή και για τους υπόλοιπους) έχει ο Θεός...", παραγνωρίζοντας το πλάισιο που θα κληθούν να εργαστούν (και που το ξέρει πολύ καλά η ηγεσία).
4) Αν δεν ήταν το κράτος, αλλά ήταν κάποιος από εμάς που θα έπρεπε να "επενδύσει" σε αυτό που σήμερα λέμε Τεχνική Εκπαίδευση, αμφιβάλλω πάρα πολύ αν ξόδευε έστω και ένα ευρώ για να χρηματοδοτήσει και να πληρώνει κάποιον που θα παρίστανε τον "καθηγητή" έχοντας ένα κοινό που θα παρίστανε τους "μαθητές". Πόσο μάλλον ένα ήδη πτωχευμένο κράτος...
5) Δεν αμφισβητώ την αξία και τις ικανότητες ΚΑΝΕΝΟΣ συναδέλφου προσωπικά, ο καθένας ενεργεί ανάλογα με τις ικανότητες και τη συνείδησή του. Η γενική εικόνα όμως παραμένει (από όσους τελος πάντων καταχρώνται τη θέση που τους εμπιστεύεται αυτός ο λαός)!
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: foibos81 στις Οκτώβριος 23, 2012, 06:28:24 μμ
 
Παράθεση
Αν δεν ήταν το κράτος, αλλά ήταν κάποιος από εμάς που θα έπρεπε να "επενδύσει" σε αυτό που σήμερα λέμε Τεχνική Εκπαίδευση, αμβιβάλλω πάρα πολύ αν ξόδευε έστω και ένα ευρώ για να χρηματοδοτήσει και να πληρώνει κάποιον που θα παρίστανε τον "καθηγητή" έχοντας ένα κοινό που θα παρίστανε τους "μαθητές". Πόσο μάλλον ένα ήδη πτωχευμένο κράτος...

Ω ναι αν εγώ ήμουν ιδιώτης πράγματι στην Ελλάδα στο μόνο τομέα της εκπαίδευσης που θα επένδυα ΘΑ ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ. Μα για ποιο λόγο να επενδύσω στην γενική, να επενδύσω σε τι;; Στην μαθηματική παιδεία, στη φιλολογική;; Για ποιο λόγο;;; Aυτές είναι δουλειές του κράτοuς. Τα ιδανικά μιας κοινωνίας εκφράζονται μέσα από το γενικό εκπαιδευτικό σύστημα. Τα ιδανικά π.χ. της ηθικής του γραμματισμού, του πολιτισμού είναι δεδομένο ότι εκφράζονται μέσα από το σύστημα των γενικών γυμνασίων και λυκείων. Εγώ ως ιδιώτης προσπαθώ να ικανοποιήσω τις ανάγκες της κοινωνίας κυρίως σε υπηρεσίες και υλικά αγαθά. Αυτά εκφράζονται ΜΟΝΟ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Εννοείται ότι μόνο στην τεχνική εκπαιδευση θα επένδυα. Για παράδειγμα θέλω να ανοίξω αιολικό πάρκο, οι ανάγκες για αιολική ενέργεια είναι μεγάλες, δε γουστάρω όμως να απασχολώ ως επιστάτες ή εξειδικευμενους τεχνίτες σε αυτό το αιολικό πάρκο ηλεκρολόγους μηχανικούς από ΑΕΙ ή ΤΕΙ. Αυτοί θα μου κάνουν τη μελέτη και θα μου βαλουν τη τσίφρα. Οι υπόλοιποι όμως θα είναι το ζωντανό κύτταρο της λειτουργίας της μονάδας μου.
Τι ωραία να έβρισκα κατευθείαν αποφοίτους από τεχνικά λύκεια καλά εκπαιδευμένους από αντίστοιχη κατευθυνση αιολικής ενέργειας ή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Είμαι ιδιώτης ιδιωτικής κλινικής που κάνει παραϊατρικές εξετάσεις, έχει τμήματα εργαστηριακά ακτινολογικά. Τι ωραία θα ήταν να έβρισκα αποφοίτους από ΤΕΕ ΕΠΑΛ ή ΙΕΚ που θα κάνουν μια χαρά τη δουλειά.

Είμαι ιδιώτης και θέλω να παράξω τρόφιμα, να καλλιεργήσω τη γη, να  επενδύσω το μέλλον σε νέες καλλιέργειες, να δημιουργησουμε ομάδες και να συνεταιριστούμε όλοι μαζί. Εννοείται εν τω μεταξύ ότι το Υπουργείο Γεωργίας έχει θέσει ως κριτήριο ότι εγώ γουστάρω αυτά και αυτά να παράγεις για το καλό της χώρας, διότι μόνο σε αυτά δεν είμαστε επαρκείς, και για να σου δώσω μια μικρή βοήθεια για να ασχοληθείς επιχειρηματικά θέλω οπωσδήποτε να έχεις πτυχιο ΤΕΕ ειδικότητας γεωργίας. Επίσης σου εγγυώμαι με συμβόλαιο μέσω εταιρειών τροφίμων (για την τιμή που θα πάρεις- θα την ξέρεις ήδη) και εγώ ως υπουργείο σου εγγυόμαι ΟΤΙ ΑΝ ΣΥΜΒΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΔΕΝ ΘΑ ΧΑΣΕΙΣ ΣΕΝΤ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΝΔΥΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΩ ΑΜΕΣΟΤΑΤΑ. Σου δινω εγγυήσεις δηλαδή. Εννοείται ότι θα πήγαινα κατευθείαν στο τομέα ΕΠΑΛ της γεωπονίας.

Τα ίδια μπορώ να αναφέρω και για τις άλλες ειδικότητες. Εμένα ως επενδυτή θα με συνέφερε 100% να απασχολήσω αποφοίτους ΕΠΑΛ. Αλλά εδώ είπαμε ότι οι άνθρωποι έχουν βαλθεί να κάνουν ακριβώς το αντίθετο. ΝΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΩΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΙ ΛΥΚΕΙΟΥ. Θέσεις δηλαδή που έπρεπε να καλύπτονται πολλές από αυτές από την τεχνική εκπαίδευση.
Εννοείται φυσικά ως Υπουργείο θα συνέδεα άμεσα ΙΕΚ με ΕΠΑΛ. Όλοι οι απόφοιτοι ΕΠΑΛ θα εισάγονταν κατά προτεραιότητα στα ΙΕΚ, κατά προτεραιότητα θα μπορούσαν πρώτοι αυτοί να πάρουν voucher για να συνεχίσουν την ειδικότητα τους σε μεγαλύτερο επίπεδο. Και όλα αυτά με σαφή επαγγελματικά δικαιώματα, με μια ΤΕΕ συνδεδεμένη αναγκαστικά με την τοπική κοινωνία και επιχειρήσεις.

Εννοείται ότι και πάλι ως ιδιώτης θα επένδυα ΜΕ 1000% στη τεχνική εκπαίδευση.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 09:09:21 μμ
foibos81 με πολύ εκτίμηση θα ήθελα να σε ρωτήσω: "προς τι αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά;". Δεν έχουν όλες οι τεχνικές και επαγγελματικές ειδικότητες κλάδους ΤΕ και ΔΕ; Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ τους; Μη σκεφτείς (όχι μόνο εσύ, αλλά και όλοι που έχουμε άσχημες εμπειρίες από συναδέλφισσες/ους της κομμωτικής στα σχολεία που έχουμε υπηρετήσει ή υπηρετούμε). Επιμένω να είμαστε ισότιμοι, δίκαιοι και ταπεινοί.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Aris81 στις Οκτώβριος 25, 2012, 09:15:29 μμ
foibos81 με πολύ εκτίμηση θα ήθελα να σε ρωτήσω: "προς τι αυτή η απαξιωτική συμπεριφορά;". Δεν έχουν όλες οι τεχνικές και επαγγελματικές ειδικότητες κλάδους ΤΕ και ΔΕ; Υπάρχει κάποια διαφορά μεταξύ τους; Μη σκεφτείς (όχι μόνο εσύ, αλλά και όλοι που έχουμε άσχημες εμπειρίες από συναδέλφισσες/ους της κομμωτικής στα σχολεία που έχουμε υπηρετήσει ή υπηρετούμε). Επιμένω να είμαστε ισότιμοι, δίκαιοι και ταπεινοί.

Δεν είμαι συνήγορος κανενός,αλλά ο συνάδελφος μάλλον αφήνει υπαινιγμό για αυτό που γράφτηκε για το Υπουργείο,όπου εργάζεται κάθε καρυδιάς καρύδι..

Δεν νομίζω να απαξιώθηκε κανένας κλάδος.

Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 09:24:07 μμ
Προκύπτει Aris81 από αυτά που γράφονται και από τα προσωπάκια που παραθέτουμε κάποιοι. Τελικά "χωρούν" όλες οι ειδικότητες στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση, ναι ή όχι; Αυτή είναι η ερώτηση που θα αποδείξει την έλλειψη υπαινιγμών και την παρουσία επιπέδου. Όχι τα χαμογελάκια και οι πραγματικοί υπαινιγμοί. Και όλα αυτά τα λόγια με όλη την έννοια της συναδελφικότητας από μέρους μου!
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 25, 2012, 09:25:13 μμ
Με συγχωρείτε αλλά απόφοιτοι ΕΠΑΛ δεν μπορούν να διδάσκουν ως εκπαιδευτικοί σε δομές που παρέχουν απολυτήριο Λυκείου σε μαθητές. Υπάρχει και η κατάρτιση για τους τεχνίτες που θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν τις γνώσεις τους σε μαθητευόμενους.

Οι δικές μου ενστάσεις ως προς την κομμωτική, κατά τα άλλα συμπαθή ειδικότητα, έχει να κάνει με την διαχείριση γενικότερα της επαγγελματικής εκπαίδευσης ως προς το τι παράγει σε αυτή την καταστραμμένη παραγωγικά χώρα. Αλλά αυτό δεν έχει να κάνει με τους εκπαιδευτικούς, αλλά με τον κεντρικό σχεδιασμό του υπουργείου.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: cat στις Οκτώβριος 25, 2012, 09:31:45 μμ
Και γω φίλε Green είμαι απόφοιτη ΤΕΙ και απόφοιτη ΤΕΕ στην ίδια ακριβώς ειδικότητα και κάνω αίτηση και για ΠΕ και για ΤΕ για ακριβώς το ίδιο πράγμα! Αυτό και αν είναι κουφό...........
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Aris81 στις Οκτώβριος 25, 2012, 09:33:50 μμ
@KPAPATH Δεν είμαι τεχνική ειδικότητα,δεν γνωρίζω την κατάσταση, οπότε δεν μπαίνω στα χωράφια σας.
Μάλλον είμαστε ακόμη πιο κατακερματισμένος κλάδος από όσο νόμιζα.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 09:36:47 μμ
Σωστά αυτά που γράφεις Green. Τρεις παρατηρήσεις: α) Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΔΕ εύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Σ.Ε.Κ. έχουν βοηθητικό ρόλο, β) Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΤΕ θα πρέπει να έχουν και παιδαγωγικό πτυχίο (έχουν σπουδάσει παιδαγωγικά όλοι οι ΠΕ;) και γ) υπάρχουν στα ΕΠΑ.Λ. και τις ΕΠΑ.Σ. πολλοί συνάδελφοι (μόνιμοι και αναπληρωτές) ΤΕ και ΔΕ πολλοί καλύτεροι από πολλούς ΠΕ (τεχνικών και γενικών ειδικοτήτων). Φυσικά υφίσταταικαι το αντίστροφο.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 09:41:45 μμ
Εγώ είμαι ΠΕ 17 Μηχανολόγος με μεταπτυχιακό. Δε σημαίνει τίποτα αυτό όμως όταν μιλάμε για συναδελφικότητα, ίσα δικαιώματα και αντιμετώπιση χωρίς κατηγοριοποιήσεις ανθρώπων που υπηρετούν ως αναπληρωτές ή ως μόνιμοι στα σχολειά μας...
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 25, 2012, 09:43:53 μμ
Σωστά αυτά που γράφεις Green. Τρεις παρατηρήσεις: α) Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΔΕ εύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας των Σ.Ε.Κ. έχουν βοηθητικό ρόλο, β) Οι εκπαιδευτικοί των κλάδων ΤΕ θα πρέπει να έχουν και παιδαγωγικό πτυχίο (έχουν σπουδάσει παιδαγωγικά όλοι οι ΠΕ;) και γ) υπάρχουν στα ΕΠΑ.Λ. και τις ΕΠΑ.Σ. πολλοί συνάδελφοι (μόνιμοι και αναπληρωτές) ΤΕ και ΔΕ πολλοί καλύτεροι από πολλούς ΠΕ (τεχνικών και γενικών ειδικοτήτων). Φυσικά υφίσταταικαι το αντίστροφο.
Η παιδαγωγική επάρκεια στους ΤΕ είναι τόσο απαραίτητη όσο και στις τεχνικές ειδικότητες ΠΕ, απλά σε προτάσσει, δεν είναι προϋπόθεση για να κληθείς αναπληρωτής (μία ματιά π.χ. στον πίνακα αναπληρωτών κομμωτριών θα σε πείσει). Το ο τάδε είναι καλύτερος από τον άλλο είναι μία αυθαίρετη και προσωπική εκτίμηση, από τη στιγμή που δεν υπάρχει αξιολόγηση του διδακτικού έργου των εκπαιδευτικών. Εγώ λέω για το τι θα έπρεπε να προβλέπει ο νόμος ως προς την διαφοροποίηση εκπαίδευσης και κατάρτισης. Δεν είναι το ίδιο πράγμα.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: panos στις Οκτώβριος 25, 2012, 09:52:46 μμ
Tο πρόβλημα της τεχνικής εκπαίδευσης - πειραματόζωο έγκειται και στον κατακερματισμό της ανά ειδικότητες. Πριν πάτε να κρίνετε και να χαρακτηρίσετε συναδέλφους αναλογιστείτε τη προσπάθεια και το επίπεδο μόρφωσής τους - όχι παιδείας...μιλάψ για σπουδές. Είναι ξεκάθαρο πως οι απόφοιτοι ΑΕΙ είναι άλλης βαθμίδας, οι ΤΕΙ άλλης και οι ΔΕ άλλης. Από τη στιγμή που δεν υπάρχει τριτοβάθμιο ίδρυμα να εξάγει κομμωτές τότε μιλάμε για ΔΕ σε αυτό το κλάδο. Από κει και πέρα μην ισοπεδώνουμε πτυχία έτσι απλά. Ούτε εγώ θα απολογηθώ για ότι κατάφερα, ούτε ο ένας ούτε ο άλλος...Αλλά κάποιες διαφορετικότητες είναι ξεκάθαρες και οριοθετημένες. Χωρίς να θέλω να απαξιώσω κανένα πέρισυ σε σχολείο που ήμουν αναπληρωτής σε μια κομμώτρια 4 χρόνια μόνιμη προσπαθούσα να της δείξω πως βγαίνει μέσος όρος, μια άλλη κομμώτρια δεν αναλάμβανε γραφειοκρατικά γιατί όπως έλεγε "Εγώ κομμώτρια είμαι" και μια αισθητικός προσπαθούσε να με πείσει πως θεωρείται απόφοιτος πανεπιστημίου επειδή η κατηγορία της είναι ΠΕ 18.04. Υπάρχει άνιση κατανομή αποφοίτων ΤΕΙ και ΑΕΙ υπέρ των πρώτων στην τεχνική εκπαίδευση και σίγουρα αυτό δεν είναι απόρροια του ότι οι απόφοιτοι των πανεπιστημίων είναι πιο ανίκανοι...Πολιτικές και λογικές δημιούργησαν κατεστημένα και...υπεραριθμίες...Ας μη μιλάμε για την ακύρωση των προσόντων των συναδέλφων...Αρκετά γελάνε μαζί μας...Μη γελάνε κι άλλο διαβάζοντας τις τοποθετήσεις μας...
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:02:50 μμ
     Μόνο που εμείς Green δε συζητάμε για τους νόμους. Ως εκπαιδευτικοί συζητάμε για την ουσία της παιδείας και δε συζητάμε διοικητικά. Δε μίλησα για τον τάδε. Αναφέρθηκα γενικά. Και δε μίλησα αυθαίρετα και και με προσωπική εμπάθεια (εύχομαι όχι και 'συ). Στηρίζομαι στη γνώση και την εμπειρία μου.
     Επιπρόσθετα, η πραγματική αξιοκρατική αξιολόγηση μπορεί ναι γίνει μόνο από εμάς τους ίδιους. Τους μάχιμους εκπαιδευτικούς εννοώ. Φαντάζομαι δεν εννοείς για αξιολόγηση από διορισμένους διευθυντές εκπαίδευσης, περιφερειάρχες, διευθυντές, υποδιευθυντές, σύμβουλους κ.ο.κ.
      Τέλος, πάλι πέρα από τους νόμους, μη θεωρείς ως δεδομένο ότι όλοι είμαστε υπέρ της κατάρτισης. Εγώ προσωπικά θέλω σχολεία (σε αυτά διοριζόμαστε ως μόνιμοι και αναπληρωτές και όχι σε ΙΕΚ). Σε αυτό είμαι κάθετος όταν μιλάμε για τις ευαίσθητες ηλικίες της εφηβίας. Για μεγαλύτερες ηλικίες; Είμαι επίσης υπέρ της γνώσης (θεωρία και πράξη εννοώ) και όχι της κατάρτισης. Μοιάζει με το: εργασία και όχι απασχόληση.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:04:26 μμ
Το πρόβλημα με την επαγγελματική-τεχνική εκπαίδευση στην Ελλάδα είναι ότι παρεξηγήσαμε το τι είναι. Στην υπόλοιπη Ευρώπη όταν λένε Τεχνικό Λύκειο εννοούν το λύκειο που θα φοιτήσουν οι μαθητές που θέλουν να συνεχίσουν στο Πανεπιστήμιο για τεχνολογικά, πιο πρακτικά, αντικείμενα, δηλ. μηχανολόγοι, αρχιτέκτονες, γεωπόνοι, γιατροί κλπ. Και εκεί κάνουν από τη Α’ ή τη Β’ Λυκείου μαθήματα του επιστημονικού αντικειμένου που θέλουν να ακολουθήσουν. Αυτό που πήγε να κάνει η Διαμαντοπούλου με το Νέο Λύκειο και δεν την άφησαν.
Εδώ το Τεχνικό λύκειο παράγει κομμώτριες, αγρότες, ηλεκτρολόγους και φαρνατζήδες. Δεν είναι δουλειά όμως τους Λυκείου, της βασικής εκπαίδευσης,  να βγάζει τεχνίτες. Αυτό είναι δουλειά της μεταλυκιακής κατάρτισης, του ΙΕΚ που θα εντρυφούν σε μία τέχνη οι ήδη απόφοιτοι λυκείου.

Έχουμε φτιάξει μία μπούρδα που το μόνο που κατάφερε είναι να τραβά όλο το χαμηλό δυναμικό των γενικών λυκείων που δεν έχουν καν όρεξη να μάθουν ένα τεχνικό αντικείμενο και επιμένουμε να την διατηρούμε, αντί να την ξαναφτιάξουμε από την αρχή.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:08:52 μμ
Green με συγχωρείς αλλά δεν είσαι καλά ενημερωμένος για την τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση στο εξωτερικό. Μια ματιά στο Γερμανικό εκπαιδευτικό σύστημα θα σε βοηθούσε.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:19:07 μμ
Παράθεση
     Μόνο που εμείς Green δε συζητάμε για τους νόμους. Ως εκπαιδευτικοί συζητάμε για την ουσία της παιδείας και δε συζητάμε διοικητικά. Δε μίλησα για τον τάδε. Αναφέρθηκα γενικά. Και δε μίλησα αυθαίρετα και και με προσωπική εμπάθεια (εύχομαι όχι και 'συ). Στηρίζομαι στη γνώση και την εμπειρία μου.
Δεν υπάρχει ουσία της Παιδείας όταν οι ΕΠΑΣ παρέχουν μόνο κατάρτιση και όχι εκπαίδευση και παρόλα αυτά δίνουν απολυτήριο Λυκείου. Η γνώση και η εμπειρία η δική σου ή του καθενός δεν αποτελεί τον γενικό κανόνα.

     
Παράθεση
Επιπρόσθετα, η πραγματική αξιοκρατική αξιολόγηση μπορεί ναι γίνει μόνο από εμάς τους ίδιους. Τους μάχιμους εκπαιδευτικούς εννοώ. Φαντάζομαι δεν εννοείς για αξιολόγηση από διορισμένους διευθυντές εκπαίδευσης, περιφερειάρχες, διευθυντές, υποδιευθυντές, σύμβουλους κ.ο.κ.
Εννοώ επιτέλους αξιλόγηση του τι κάνει ο καθένας μέσα σε μία τάξη. Το πως θα γίνει είναι ένα άλλο θέμα.

   
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:22:06 μμ
Παράθεση
     Μόνο που εμείς Green δε συζητάμε για τους νόμους. Ως εκπαιδευτικοί συζητάμε για την ουσία της παιδείας και δε συζητάμε διοικητικά. Δε μίλησα για τον τάδε. Αναφέρθηκα γενικά. Και δε μίλησα αυθαίρετα και και με προσωπική εμπάθεια (εύχομαι όχι και 'συ). Στηρίζομαι στη γνώση και την εμπειρία μου.
Δεν υπάρχει ουσία της Παιδείας όταν οι ΕΠΑΣ παρέχουν μόνο κατάρτιση και όχι εκπαίδευση και παρόλα αυτά δίνουν απολυτήριο Λυκείου. Η γνώση και η εμπειρία η δική σου ή του καθενός δεν αποτελεί τον γενικό κανόνα.

     
Παράθεση
Επιπρόσθετα, η πραγματική αξιοκρατική αξιολόγηση μπορεί ναι γίνει μόνο από εμάς τους ίδιους. Τους μάχιμους εκπαιδευτικούς εννοώ. Φαντάζομαι δεν εννοείς για αξιολόγηση από διορισμένους διευθυντές εκπαίδευσης, περιφερειάρχες, διευθυντές, υποδιευθυντές, σύμβουλους κ.ο.κ.
Εννοώ επιτέλους αξιλόγηση του τι κάνει ο καθένας μέσα σε μία τάξη. Το πως θα γίνει είναι ένα άλλο θέμα.

   
1ον) Οι ΕΠΑ.Σ. δε δίνουν απολυτήριο λυκείου αλλά πτυχίο
2ον) Εύχομαι να μην επιθυμείς και για την αξιολόγηση το μοντέλο Διαμαντοπούλου ή το σχεδιαζόμενο σήμερα...
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:26:37 μμ
Το σχεδιαζόμενο μοντέλο σήμερα είναι η κατάληξη στην οποία θα στριμώξουν με τους ζόρι τους εκπαιδευτικούς επειδή ακριβώς τόσα χρόνια αρνιόντουσαν να συζητήσουν σοβαρά για την αξιολόγηση τους.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:29:43 μμ
Τι εννοείς αρνιόντουσαν Green; Δεν είσαι εκπαιδευτικός;
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:35:28 μμ
Τι εννοείς αρνιόντουσαν Green; Δεν είσαι εκπαιδευτικός;
Δεν με ρώτησαν ποτέ ως αναπληρωτή ή ωρομίσθιο για την αξιολόγηση. Η' μάλλον μία φορά που τέθηκε το θέμα σε σύλλογο, στραβομουτσούνιασαν με την απάντησή μου και αποφάσισαν να απαντήσουν αρνητικά στο Υπουργείο για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:36:12 μμ
Το σχεδιαζόμενο μοντέλο σήμερα είναι η κατάληξη στην οποία θα στριμώξουν με τους ζόρι τους εκπαιδευτικούς επειδή ακριβώς τόσα χρόνια αρνιόντουσαν να συζητήσουν σοβαρά για την αξιολόγηση τους.
Αν πάντως επιθυμείς τόσο πολύ την αξιολόγηση και είσαι υποψήφιος για διορισμό ως αναπληρωτής θα πρέπει να αξιολογηθείς για να γίνεις δεκτός ως αναπληρωτής ΑΚΩ ή ΑΜΩ ή ΕΣΠΑ ή ωρομίσθιος.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:38:37 μμ
Προφανώς δεν έχω πρόβλημα συνάδελφε να αξιολογηθώ, αφού το προτείνω κιόλας. Και το λέω εγώ που έχω ήδη αξιολογηθεί μία πρώτη φορά από τον ΑΣΕΠ.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:39:46 μμ
Και σύμφωνα με το μοντέλο Διαμαντοπούλου, μάλλον θα σε αξιολογήσω εγώ ή κάποιος άλλος μόνιμος εκπαιδευτικός σαν εμένα. Συμφωνείς;
σ.σ. δε σε ειρωνεύομαι αλλά σου μιλάω με επιχειρήματα. Μην εκνευριστείς.
Με εκτίμηση!
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:40:48 μμ
Μίλησα για την ανάγκη αξιολόγησης, το πως πρέπει να γίνει είναι άλλη κουβέντα.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:45:11 μμ
Η ανάγκη της αξιολόγησης είναι αναγκαία παντού, αρχίζοντας από τα πάνω και φθάνοντας σε εμάς όπου και αν εργαζόμαστε. Σε ένα μη υγιές σύστημα, κοινωνικοπολιτικά, πιστεύουμε ότι μπορεί να υπάρξει υγιής αξιολόγηση; Αυτούς που μας έχουν στην ανεργία και τη φτώχεια ποιος τους αξιολογεί; Η τρόικα: Θετική αξιολόγηση.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: Green στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:47:41 μμ
Τώρα είναι αργά συνάδελφε, η μόνη αξιολόγηση που θα γίνει τώρα είναι για να απολυθούν μόνιμοι. Γενικά είναι πια αργά για την Ελλάδα.
Αυτοί που μας έχουν στην ανεργία και τη φτώχεια αξιολογούνταν κάθε 4 χρόνια τις τελευταίες 4 δεκαετίες και έπαιρναν πάντα άριστα. Το ξέχασες;
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: KPAPATH στις Οκτώβριος 25, 2012, 10:51:22 μμ
Μην κινδυνολογούμε αλλά να αντισταθούμε στην υποβάθμιση της ζωής μας, εργασιακής και μη. Ποτέ δεν είναι αργά.
Τίτλος: Απ: Το μέλλον της τεχνικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα
Αποστολή από: greedo στις Οκτώβριος 27, 2012, 04:52:17 πμ
Μην κινδυνολογούμε αλλά να αντισταθούμε στην υποβάθμιση της ζωής μας, εργασιακής και μη. Ποτέ δεν είναι αργά.
+++++++++++++++