*

Συμφωνητικό εγγραφής

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ!

Το forum δημιουργήθηκε για να καλύψει την έντονη επιθυμία των επισκεπτών του για επικοινωνία, ενημέρωση και διασκέδαση. Τα μέλη του forum ανήκουν ουσιαστικά σε μια μεγάλη Κοινότητα, με κοινό ενδιαφέρον την εκπαίδευση.

Αφού διαβάσετε αυτούς τους κανόνες και αν συμφωνείτε με όλους αυτούς, τότε μπορείτε πλέον να εγγραφείτε ώστε να γίνετε μέλος της Εικονικής μας Κοινότητας.

Οι administrators και οι moderators του PDE.gr προσπαθούν να παρέχουν ένα ήρεμο, ενημερωτικό και ψυχαγωγικό ύφος και ατμόσφαιρα μέσα στην οποία τα μέλη της PDE.gr Κοινότητας μπορούν να γράψουν τα μηνύματά τους σχετικά με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Παρόλαυτά όμως, όπως και σε κάθε ίδρυμα, ομάδα, οργανισμό, υπάρχουν κανόνες, έτσι και εδώ υπάρχουν κανόνες που πρέπει να ακολουθηθούν ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένοι. Εφόσον συμμετέχετε ενεργά θα πρέπει να σεβαστείτε ορισμένους βασικούς κανόνες συμπεριφοράς, οι οποίοι τέθηκαν για να διασφαλίσουν την ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων, καθώς και την αποφυγή τυχών παρεξηγήσεων και προβλημάτων. Αυτοί οι κανόνες αν παραβιαστούν, εφαρμόζονται από τους administrators/moderators αυστηρά, γιαυτό παρακαλείστε να τους μελετήσετε και κατανοήσετε ΠΡΙΝ εγγραφείτε στην Κοινότητα PDE.gr. Συνίσταται επίσης πριν εγγραφείτε να περιηγηθείτε μέσα στο φόρουμ ώστε να κατανοήσετε το πνεύμα και να βρείτε τα τυχόν «εκκεντρικά» και «ανταγωνιστικά» άτομα που ανήκουν στην Κοινότητα, ώστε να αποφύγετε τυχόν διαφορές μαζί τους.

ΟΡΟΙ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ:

1. Το περιεχόμενο ενός μηνύματος θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο ουσιώδες, περιεκτικό και σαφές, ώστε να γίνεται άμεσα κατανοητό από τους αναγνώστες του. Κρίνεται σκόπιμο να μην βγαίνουμε εκτός αρχικού θέματος στις συζητήσεις μας. Θέματα και μηνύματα που δεν σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με την Εκπαίδευση, θα σβήνονται χωρίς καμία προειδοποίηση. Ο τίτλος πρέπει να είναι σχετικός με το περιεχόμενο και όσο το δυνατόν πιο κατατοπιστικός. Τέλος, φροντίστε ώστε το μήνυμά σας να δημοσιευθεί στο κατάλληλο forum!

2. Μην εκμεταλλεύεστε με κακοήθη τρόπο τις λειτουργίες του φόρουμ. Τέτοια συμπεριφορά θεωρείται για παράδειγμα η κατάχρηση των εφέ για τονισμένο, σκιασμένο ή έντονο κείμενο, (ΑΚΑ η υπερβολή και "δυνατή φωνή"). Επίσης μην καταχράστε τις άλλες λειτουργίες του φόρουμ όπως η αποστολή email για σκοπούς διαφήμισης. Τέτοια κατάχρηση (spamming, hacking, προσπάθεια για πρόσβαση σε ρόλους διαχείρισης του site χωρίς άδεια, ή μαζική αποστολή emails σε πολλά μέλη, επίθεση στο server που φιλοξενεί το site, κλπ ενέργειες) είναι παράνομη και τέτοιες μεμονωμένες περιπτώσεις θα αντιμετωπιστούν κατάλληλα και με όλα τα μέσα. Οι παρανομούντες θα διωχθούν άμεσα από την Κοινότητα και ο παροχέας Internet αυτών θα ενημερωθεί για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους ώστε να προβεί σε όλες τις ανάλογες ενέργειες.

3. Σεβαστείτε τα υπόλοιπα μέλη της Κοινότητας χωρίς να προσβάλλετε τα "πιστεύω" τους, τη θρησκεία τους, την καταγωγή τους, τις απόψεις τους, το στυλ τους και ΜΗΝ βρίσετε οποιοδήποτε μέλος ακόμα και αν έσφαλε ή παραβίασε οποιοδήποτε κανόνα. Απλά αναφέρετέ το στον εκάστοτε υπεύθυνο moderator. Τέτοιες συμπεριφορές παρακολουθούνται από 4 administrators και τουλάχιστον 20 moderators και οι επίμαχες συζητήσεις θα σβηστούν ή τροποποιηθούν και οι συμμετέχοντες θα τιμωρηθούν ανάλογα. (αφαίρεση των "αστεριών", των αριθμών των posts, τίτλων, ή ακόμα και της χρήσης του φόρουμ). Όσοι επανειλημμένα παραβαίνουν τους κανόνες θα διωχθούν από το site εντελώς. Το ΒΑΝ μπορεί να βασιστεί σε IP διεύθυνση, email, nickname, κλπ... Γιαυτό να είστε προσεκτικοί.

4. Δεν επιτρέπεται να φλυαρείτε! Αυτό καθορίζεται από το περιεχόμενο των απαντήσεων του κάθε μέλους και όσα μηνύματα βρίσκονται να είναι εντελώς εκτός θέματος, είτε θα διαγράφονται εντελώς, είτε θα μετακινούνται στο κατάλληλο board αν υπάρχει κάποιο. Αυτό το software χρησιμοποιεί ένα σύστημα με το οποίο καταγράφεται η "αξία" των απαντήσεων των μελών της Κοινότητας, οπότε παρατηρείται το φαινόμενο νέα κυρίως μέλη να γράφουν ανούσια μηνύματα μόνο και μόνο για να αυξήσουν τον αριθμό των μηνυμάτων τους και των "αστεριών" με μία ή δύο λέξεις σε κάθε μήνυμά τους, μηνύματα εκτός θέματος, ή και να ξεκινούν συζητήσεις που δεν αρμόζουν στο φόρουμ. Τέτοιου είδους μηνύματα θα σβήνονται και το μέλος θα τιμωρείται με αφαίρεση του αριθμού των μηνυμάτων του. Δεν εκτιμούμε στην Κοινότητά μας μέλη τα οποία με σκοπό να κερδίσουν κάποιο επιπλέον αστέρι κάτω από το όνομά τους ή και πιθανώς κάποιο ανάλογο τίτλο, γράφουν τέτοια ανούσια μηνύματα που κουράζουν τον επισκέπτη αναγνώστη. Καθώς παίρνει βδομάδες για τέτοιους επιτήδειους να κάνουν κάτι τέτοιο, παίρνει μόνο λίγα δευτερόλεπτα και λίγα clicks να τεθεί ο συνολικός αριθμός των μηνυμάτων του μέλους αυτού σε 0 από τον administrator!

5. Απαγορεύεται η δημιουργία περισσότερων από ενός λογαριασμού ανά μέλος. Μερικά μέλη τείνουν να δημιουργούν νέο λογαριασμό ώστε να επιτεθούν/βρίσουν και γενικά δημιουργήσουν πρόβλημα νομίζοντας έτσι ότι δεν θα γίνουν αντιληπτοί. Όμως οι IP διευθύνσεις καταγράφονται και μπορεί εύκολα να διαπιστωθεί τέτοια ενέργεια, δηλαδή να συνδεθούν οι δύο λογαριασμοί στο ίδιο άτομο και να εντοπισθεί. Αν κάποιο μέλος έχει αποκλειστεί οριστικά, δεν επιτρέπεται να εγγραφεί εκ νέου στο site.

6. Δεν επιτρέπεται στο προφίλ σας να βρίσκεται προσβλητικό υλικό. Νοείται ως τέτοιου είδους υλικό ακόμα και η προσβλητική τροποποίηση κάποιου ονόματος άλλου μέλους ή αλλου φόρουμ, υπογραφής, προσωπικών τίτλων κλπ... Οποιοδήποτε μέλος βρεθεί να φέρει τέτοιους τίτλους στο προφίλ του ή και εικόνες προσβλητικού περιεχομένου ως avatar θα διωχθεί από την Κοινότητα και το site.

7. Απαγορεύεται η εγγραφή σε αυτή την Κοινότητα με σκοπό την διαφήμιση κάποιου site, προϊόντος, υπηρεσίας κάθε είδους, forum, κλπ. Αυτή η συμπεριφορά θα θεωρηθεί spam και δεν θα γίνεται ανεκτή. Υπάρχουν πολλοί τρόποι να διαφημίσετε τα προϊόντα σας, υπηρεσίες σας, web sites, fora κλπ. Θα πρέπει όμως να έρθετε σε επαφή με τους administrators ώστε να συμφωνήσετε σε κάποια μέθοδο (πχ banner). Παρόλαυτά, επιτρέπεται να διαφημιστείτε χρησιμοποιώντας link στην υπογραφή σας. Κάθε χρήστης μπορεί προαιρετικά να προσθέτει την «υπογραφή» του σε κάθε μήνυμα, που δημοσιεύει στο forum. Οι υπογραφές ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεπερνούν τους 400 χαρακτήρες ή τις 6 γραμμές κείμενο και μπορούν να περιέχουν links προς το προσωπικό σας site ή και φόρουμ. Στο προσωπικό όμως κείμενο κάτω από το avatar, θεωρείται σκόπιμο να αναγράφεται ο κλάδος εκπαίδευσης στον οποίο ανήκετε (ΠΕxx). Απαγορεύεται να δημιουργήσετε ένα νέο μήνυμα με σκοπό να αναφέρετε και διαφημίσετε το site σας/προϊον/υπηρεσία/φόρουμ. Αν απαντάτε εμπεριστατωμένα και συμμετέχετε κανονικά στις συζητήσεις της Κοινότητας, τότε αποκτάτε αυτομάτως και νομίμως την "προβολή" που επιθυμείτε για το site/προϊον/υπηρεσία/φόρουμ. Σημειώστε επίσης ότι η αποστολή μαζικών emails στα μέλη με σκοπό τη διαφήμιση του site/προϊοντος/υπηρεσίας/φόρουμ ή για προσωπική επίθεση θεωρείται ως παραβίαση του κανόνα αυτού αλλά και του κανόνα #1!

8. Μερικές λέξεις προφανώς δεν μπορούν να λογοκριθούν αυτόματα από το software του forum. Για παράδειγμα η φράση "Φοβερό φίλε!" είναι αποδεκτή. Όμως η φράση "Είπες μ@λ@κία τώρα!" δεν είναι!. Παρακαλείστε να χρησιμοποιείτε οποιοδήποτε γλαφυρό τρόπο γραφής θέλετε σωστά όμως και αποδεκτά. Οι περισσότεροι στην Κοινότητα είναι ενήλικες ή ώριμοι αρκετά ώστε να καταλαβαίνουν ποια είναι τα όρια και μέχρι πού πρέπει να φτάνουν τα λόγια. Όσοι φανούν να παραβαίνουν αυτά τα όρια θα ειδοποιηθούν καταρχήν με προσωπικό μήνυμα προς συμμόρφωση από τον moderator ή administrator και θα τους ζητηθεί να χαμηλώσουν τον τόνο της φωνής και να αλλάξουν το ύφος τους στα μηνύματά τους. Όσοι δεν συμμορφωθούν, θα διωχθούν από την Κοινότητα.

9. Μην χρησιμοποιείτε Ελληνικά για το nickname σας και μην χρησιμοποιείτε και κενά διαστήματα. Αντ'αυτού χρησιμοποιείστε την κάτω παύλα "_". Κατόπιν μπορείτε να αλλάξετε το Nickname σας αφού γίνει η εγγραφή σε οτιδήποτε άλλο θέλετε. Το παλιό μένει και σας αντιπροσωπεύει. Δηλαδή υπάρχουν δύο ονόματα, αυτό με το οποίο εγγράφεστε και αν θέλετε μετά το νέο στο οποίο θα το αλλάξετε. Αυτό που θα φαίνεται όταν γράφετε μηνύματα θα είναι το δεύτερο, το οποίο αν δεν το έχετε αλλάξει θα παραμένει ίδιο με το πρώτο. Τα μηνύματά σας όμως θα πρέπει να είναι όλα στην Ελληνική γλώσσα και όχι greeklish ή αγγλικά. Επίσης θα πρέπει να γράφετε με πεζά γράμματα και όχι με κεφαλαία.

10. Οποιαδήποτε ενέργεια είναι ενάντια στους νόμους του Ελληνικού κράτους, είναι επίσης παράνομη και στην Κοινότητα αυτή. Διότι η Κοινότητά μας διέπεται από την Ελληνική νομοθεσία και έτσι αν κάποια ενέργεια μπορεί να γίνει online και είναι παράνομη, τότε ΜΗΝ την κάνετε στο site!

11. Το site και το forum ανήκει στους administrators. Αυτό σημαίνει ότι για κάποιους λόγους μπορεί να μην επιτραπεί σε οποιοδήποτε μέλος ή από κάποιο συγκεκριμένο Η/Υ η είσοδος ή η φιλοξενία στο site ή και στο forum. Εφόσον η φιλοξενία στο forum είναι δωρεάν και δεν απαιτείται πληρωμή από τους επισκέπτες, οι ιδρυτές του site έχουν κάθε δικαίωμα να διώξουν συγκεκριμένους ανεπιθύμητους επισκέπτες οι οποίοι δεν δείχνουν το πρέπον ύφος, ήθος, αξιοπρέπεια και γενικά δημιουργούν εντάσεις, ιδιαιτερότητες και προβλήματα.

14. Με την εγγραφή σας διατηρείτε το δικαίωμα να μην επιτραπεί σε κανέναν να χρησιμοποιήσει το email σας για διαφημιστικούς λόγους, αποδέχεστε όμως την λήψη emails από τους administrators του PDE.gr για ενημέρωση σχετικά με σημαντικά γεγονότα που αφορούν την κοινότητα PDE.gr, άρα και εσάς (με την επιλογή βέβαια από το προφίλ του καθενός για απενεργοποίηση.

15. Δεν επιτρέπεται η δημοσίευση προσωπικών μηνυμάτων.

16. Δεν επιτρέπεται η ανακοίνωση αποχώρησης. Δυσαρεστηθήκατε με τη λειτουργία του site, δεν συμφωνείτε με τους κανόνες του ή δεν σας άρεσε η συμπεριφορά κάποιων μελών; Μπορείτε να αποχωρήσετε αθόρυβα. Η ανακοίνωση της αποχώρησής σας δεν είναι ανεκτή.

ΑΝ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΟΡΟΥΣ, ΤΟΤΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΑΣ.

H PDE.gr Virtual Community δεν φέρει καμία ευθύνη για το περιεχόμενο των μηνυμάτων των μελών της, οπότε δεν ευθύνονται οι administrators για οτιδήποτε συμβεί σε οποιονδήποτε επισκέπτη του site εξαιτίας του περιεχομένου του.

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Όλα τα κείμενα του PDE.gr προστατεύονται με πνευματικά δικαιώματα σύμφωνα με τον Νόμο 2121/93. Τα μηνύματα του forum αποτελούν μεν πνευματική ιδιοκτησία του συγγραφέα, της οποίας όμως τη δημοσιευμένη υπόσταση παραχωρεί στο PDE.gr και δεν μπορεί να πάρει πίσω σε περίπτωση αποχώρησης. Κάθε άλλο κείμενο του site, αποτελεί πνευματική ιδιοκτησία του ιδρυτή του PDE ή/και του εκάστοτε υπογράφοντος. Επιπλέον, δεν είναι υπεύθυνοι οι διαχειριστές αν κάποιο μέλος αντιληφθεί ότι δικό του κείμενο-μήνυμα "εκλάπη" από τρίτο και δημοσιεύτηκε αλλού. Δεν φέρουν όμως καμιά ευθύνη οι administrators για τέτοιου είδους ενέργειες που πιθανόν προκληθούν από τρίτους. Όλες οι υπόλοιπες σελίδες όμως του PDE.gr όπως τα άρθρα και άλλοι τομείς, αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία και απαγορεύεται να αντιγραφούν.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Αυτό το κείμενο της συμφωνίας προστατεύεται με πνευματικά δικαιώματα και ΔΕΝ μπορεί να αντιγραφεί και να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε άλλο διαδικτυακό τόπο.
Το PDE.gr διατηρεί το δικαίωμα με κάθε διακριτικότητα και χωρίς καμία υποχρέωση, να κάνει βελτιώσεις και διορθώσεις σε λάθη ή παραλήψεις σε οποιοδήποτε των όρων χρήσης. Η επίσκεψη στο PDE.gr, συνιστά ανεπιφύλακτη αποδοχή των όρων αυτών και της αποποίησης ευθύνης περί προσωπικών δεδομένων.


ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ MODERATORS:

1. Οι Moderators είναι και αυτοί μέλη της Κοινότητας οπότε ΟΛΟΙ οι κανόνες για τα μέλη ισχύουν ΚΑΙ για τους Moderators. Επιπρόσθετα:
2. Επισκέπτονται συχνά και παρακολουθούν τα νέα μηνύματα.
3. Προσπαθούν όσο μπορούν να δίνουν σωστές και εμπεριστατωμένες απαντήσεις.
4. Προσκαλούν νέα μέλη που πιθανώς να ενδιαφέρονται για την Εκπαίδευση.
5. Διατηρούν ένα ύφος και ήθος και προσπαθούν να διατηρούν και ένα όμορφο κλίμα συζήτησης.
6. Διαγράφουν μόνο μηνύματα που είναι διπλά ή που βρίζουν και προκαλούν σε άσχημο τόνο.
7. Οι moderators έχουν το δικαίωμα και την υποχρέωση να μετακινήσουν οποιοδήποτε θέμα συζήτησης σε άλλο forum, εφόσον κρίνουν ότι αυτό είναι απαραίτητο. Μπορούν επίσης να μεταφέρουν κάποιο θέμα συζήτησης σε ειδική περιοχή, ώστε να αναγνωσθεί προσεκτικά από τους administrators και είτε να αφαιρεθούν τα μηνύματα που παραβιάζουν τους κανόνες λειτουργίας, είτε να προωθηθούν συγκεκριμένες ενέργειες, όπως προσωπικά μηνύματα με παρατηρήσεις ή και Bans.
8. Οι moderators έχουν το δικαίωμα και υποχρέωση να απαγορεύσουν την διακίνηση εικόνων πορνογραφικού περιεχομένου, «πειρατικών» αρχείων αλλά και κάθε φωτογραφίας που εκφράζει διαστροφή ή προσβάλλει την ανθρώπινη υπόσταση, στα fora που διαχειρίζονται.
9. Σε μηνύματα που έχουν τίτλο στα Αγγλικά ή στα greeklish ή είναι με κεφαλαία ή έχουν ορθογραφικό λάθος, θα πρέπει να κάνουν διόρθωση στον τίτλο (επεξεργασία) και να τον γράφουν στα Ελληνικά ώστε να είναι ευανάγνωστα τα θέματα. Κατόπιν θα πρέπει να ειδοποιούν τα εκάστοτε μέλη με προσωπικό μήνυμα για τις παρατυπίες αυτές. Εξαίρεση μπορεί να αποτελέσει όμως ένας στίχος τραγουδιού ή γενικά οποιοσδήποτε τίτλος έχει γραφεί σκόπιμα στην Αγγλική. Για αυτό προσοχή!
10. Να διαχωρίζουν τις συζητήσεις. Θα πρέπει να αντιγράψουν όλα τα μηνύματα που δεν ανήκουν στη συζήτηση και να δημιουργήσουν νέα συζήτηση στη σωστή κατηγορία, όπου και θα επικολλήσουν τα αποκομμένα μηνύματα.


Οι Admins διατηρούν το δικαίωμα ανά πάση στιγμή να απαλλάξουν από τις υποχρεώσεις του έναν moderator αν υπάρχει λόγος και κατόπιν φυσικά της σχετικής ενημέρωσής του.

Ευχαριστoύμε, καλή διασκέδαση!

Pde.gr, © 2005 - 2024

Το pde σε αριθμούς

Στατιστικά

μέλη
Στατιστικά
  • Σύνολο μηνυμάτων: 1168644
  • Σύνολο θεμάτων: 19289
  • Σε σύνδεση σήμερα: 785
  • Σε σύνδεση έως τώρα: 1964
  • (Αύγουστος 01, 2022, 02:24:17 μμ)
Συνδεδεμένοι χρήστες
Μέλη: 1
Επισκέπτες: 401
Σύνολο: 402

Πληροφορίες

Το PDE φιλοξενείται στη NetDynamics

Όροι χρήσης | Προφίλ | Προσωπικά δεδομένα | Υποστηρίξτε μας

Επικοινωνία >

Powered by SMF 2.0 RC4 | SMF © 2006–2010, Simple Machines LLC
TinyPortal 1.0 RC1 | © 2005-2010 BlocWeb

Δημιουργία σελίδας σε 0.07 δευτερόλεπτα. 18 ερωτήματα.