0 μέλη και 2 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
[...] Το έχω ξαναπεί πολλές φορές, θεωρώ εφιάλτη να γυρίσουμε στις τάξεις με 25 άρια τμήματα, και με την ζέστη του Σεπτεμβρίου. Πώς να ζητήσεις από μικρά παιδιά να έχουν την μάσκα όταν εμείς οι ίδιοι δεν την αντέχουμε;
Έσπερος, εννοείς ότι στο Ισραήλ κατάργησαν την μάσκα στα σχολεία; Πάντως, πριν λίγες μέρες βρίσκονταν στα 2000 κρούσματα την ημέρα.Το έχω ξαναπεί πολλές φορές, θεωρώ εφιάλτη να γυρίσουμε στις τάξεις με 25 άρια τμήματα, και με την ζέστη του Σεπτεμβρίου. Πώς να ζητήσεις από μικρά παιδιά να έχουν την μάσκα όταν εμείς οι ίδιοι δεν την αντέχουμε;
Κυκλοφορεί στο διαδίκτυο ότι η προσωπίδα παρέχει μερική προστασία και ότι οι μάσκες είναι σαφώς καλύτερες.
Συμφωνώ και το έχω ξαναγράψει και εγώ. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα. Η τήρηση των αποστάσεων στα μεγάλα τμήματα που έχουμε, (όπου δεν υπάρχει μία θέση ελεύθερη, όταν χρειάζεται να αλλάξεις θέση σε μαθητή που κάνει φασαρία).
ισχύει. αν όμως δεν μπορείς να φοράς μάσκα;
[...] Θεωρώ δύσκολο να στείλουν ακόμη και οι ίδιοι γονείς τα παιδιά τους αν νοιώθουν πως απειλούνται οι ίδιοι και γονείς τους (παππούδες). Πιθανόν να υπάρξουν και κλειστά σχολεία ανά περιοχή, αφού δεν έχουμε και τοπικά lockdown.
Είναι πολύ λίγοι/ες αυτοί που δεν πρέπει να φοράνε μάσκα για λόγους υγείας. Οι υπόλοιποι καλά θα κάνουμε να τη φοράμε κι ας μας προκαλεί δυσφορία.
Δύσκολος μήνας θα είναι ο Σεπτέμβριος χωρίς να σημαίνει πως οι υπόλοιποι θα είναι καλύτεροι όσο αφορά την πανδημία. Θα συμφωνήσω με τα άκαιρα και ατυχή μέτρα του υπουργείου και ειδικά όσο αφορά τον μέγιστο αριθμό των μαθητών ανά τάξη πως στην ελληνική πραγματικότητα με τις ακατάλληλες κτιριακές υποδομές αλλά και την γενικότερη στάση της ελληνικής κοινωνίας όπου κυριαρχούν θεωρίες συνωμοσίας είναι δύσκολο να μην υπάρξει μέριμνα για μειωμένο αριθμό μαθητών ανά τμήμα. Υπάρχουν δε πολλές περιοχές της Ελλάδας όπου η ανίχνευση συνεχίζεται και προκύπτουν στοιχεία μεγάλης εξάπλωσης του κορονοϊού και αναμένεται ως την έναρξη του σχολικού έτους ακόμη μεγαλύτερη. Θεωρώ δύσκολο να στείλουν ακόμη και οι ίδιοι γονείς τα παιδιά τους αν νοιώθουν πως απειλούνται οι ίδιοι και γονείς τους (παππούδες). Πιθανόν να υπάρξουν και κλειστά σχολεία ανά περιοχή, αφού δεν έχουμε και τοπικά lockdown.