Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: bikini στις Απριλίου 30, 2009, 07:50:22 am
-
Μόνο τέσσερις από τους 21 παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του δήμου Θεσσαλονίκης διαθέτουν σε ισχύ πιστοποιητικό πυροπροστασίας.
Από τους υπόλοιπους, οι έξι διαθέτουν μόνο μελέτη και όχι το αναγκαίο πιστοποιητικό, ο ένας διαθέτει πιστοποιητικό που έχει λήξει, ενώ οι δέκα δεν έχουν καν φάκελο στην Πυροσβεστική υπηρεσία!
Αυτό καταδεικνύει έγγραφο της Πυροσβεστικής που εστάλη στο δήμο Θεσσαλονίκης τον περασμένο Αύγουστο και το οποίο έδωσε χτες στη δημοσιότητα η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης «Θεσσαλονίκη Πρωταγωνίστρια».
Χωρίς φάκελο
Σύμφωνα με το έγγραφο, πιστοποιητικά πυροπροστασίας σε ισχύ έχουν οι σταθμοί που βρίσκονται στις οδούς Θεαγένους Χαρίση 51, Κωλέττη 50, Μαρασλή 51 και Καρακάση 21 (του Φωκά). Πιστοποιητικό που έχει λήξει διαθέτει ο σταθμός «Μ. Αλέξανδρος» επί της οδού Ολυμπίας 2. Οι παιδικοί σταθμοί που έχουν μόνο μελέτη πυροπροστασίας ή έκθεση επιθεώρησης είναι αυτοί που βρίσκονται Αγ. Σοφίας 52, Θέρμης
-
Ρίξτε μια ματιά και στα νηπιαγωγεία και θα βρείτε άλλα τόσα. Κι ας μη μετρήσουμε εκείνα στα οποία δεν έχει γίνει απεντόμωση, μυοκτονία, απολύμανση.
-
Σε όσα νηπιαγωγεία έχω δουλέψει ή έχω επισκεφτεί δεν νομίζω να υπήρχε πιστοποιητικό πυρασφάλειας. Όπως και σε πολλά δεν υπήρχαν καν πυροσβεστήρες. Να μην μιλήσουμε για τους μικρούς χώρους, όπου τα παιδιά έπρεπε να παίζουν, να δουλέυουν, να τρώνε, να κοιμούνται....
Μυοκτονία;;;;; Απεντόμωση;;;;; Λέξεις άγνωστες για πολλά σχολεία και για πολλούς δήμους.
Περιστατικό: Σε ένα σχολέιο που ήμουν γεμίσαμε ψύλλους. Καλέσαμε λοιπόν το δήμο για απεντόμωση. Την επόμενη μέρα ήρεθαν δύο υπάλληλοι με μία κάσα Bygone και ψέκαζαν σε όλες τις τάξεις στον αέρα, όχι στο πάτωμα. Μας είπαν να κρατήσουμε το σχολέιο κλειστό γαι 2 μέρες και μετά όλα θα είναι μια χαρά. Σε 3 μέρες που ανοίξαμε το σχολέιο, δεν μπορούσαμε να αναπνέυσουμε από τη μυρώδια και όλα τα πράγματα είχαν λενα στρώμα Bygone επάνω τους. Έπρεπε, λοιπό, όλα να πλυθούν και να γίνει σοβαρός καθαρισμός του κτιρίου. Για να μην τα πολυλογώ, ο κλήρος έπεσε στις γενναιες!!!! 5 νηπιαγωγοί κάνανε όλη τη δουλειά γιατί ο δήμος δεν έστειλε συνεργείο.
Κάτι παρόμοιο συνέβη και με κατσαρίδες, όπου ο δήμος έστειλε έναν με μία σκούπα και ένα φαράσι να μαζέψειθ κατσαρίδες!!!!!!
Ας μην κοιτάμε λοιπόν μόνο τα ιδιωτικά, αλλά ας ρίξουμε μια ματιά και στα δημόσια νηπιαγωγεία και παιδικούς σταθμούς!!!!