Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: bikini στις Μαΐου 11, 2009, 03:47:16 pm
-
10-05-2009
Μία μητέρα στην Αγγλία αντιμετωπίζει την ποινή της φυλάκισης γιατί δηλώνοντας ψεύτικη διεύθυνση προσπάθησε να γράψει το παιδί της σε ένα καλύτερο σχολείο της περιοχής.
Οι υπεύθυνοι πήραν την αίτηση της Mranil Patel, 41 ετών, για να γραφτεί ο πεντάχρονος γιος της στο νηπιαγωγείο. Ήλεγξαν τη διεύθυνση σε συνδυασμό με τη φορολογική της δήλωση και είδαν ότι η διεύθυνση που δήλωσε στο σχολείο ήταν διαφορετική από αυτή που είχε δηλώσει στην εφορία ως μόνιμη κατοικία.
Η μητέρα είχε δηλώσει τη διεύθυνση της δικής της μητέρας που ήταν εντός των ορίων του σχολείου που επιθυμούσε να γραφτεί ο γιος της. Οταν την κάλεσαν από το Συμβούλιο του σχολείου η ίδια απολογήθηκε ότι απλά ήταν ένα αθώο ψεματάκι για να γράψει το γιο της.
Στην Αγγλία όμως αυτό το... αθώο ψεματάκι, στην Αγγλία, διώκεται ως απάτη και αντιμετωπίζει τη φυλάκιση ενός έτους. Η Mranil Patel θα δικαστεί τον επόμενο μήνα.
http://www.alfavita.gr/worldnews/des.php?id=233
-
Ως ελληνική κοινωνία με διαφορετική σαφέστατα νοοτροπία, αλλά και συνήθειες, δεν μπορεί παρά να μας ξενίσει μια τέτοια είδηση.
Ωστόσο, η βρετανική κοινωνία κρίνει ότι θα πρέπει να τηρείται ανεξαιρέτως, και το τελευταίο γράμμα του νόμου. Θεωρώ εξόχως υπερβολική μια τέτοια αντίδραση, από πλευράς των αγγλικών αρχών. Κρατώ ωστόσο και μια επιφύλαξη, καθώς δεν ξέρω τι είδους στάση θα τηρούσα, αν ήμουν
-
Πράγματι, για κάποιον που ζει στη χώρα των κλεφτών και των λαμόγιων, του "μέσου" και της αυτόματης οσφυοκαμψίας, η τήρηση των νόμων μπορεί να φαίνεται ακόμα και αξιοπερίεργο γεγονός. Τηρούνται οι νόμοι; Διασταυρώνονται τα στοιχεία που δηλώνει κάποιος; Πού; Ά, σε άλλη χώρα, περίεργο πάντως...
Φανταστείτε να το κάνανε αυτό εδώ για τα Εσπερινά Λύκεια, πόσοι "εκπαιδευτικοί" γονείς "εργαζόμενων" μαθητών θα έτρεχαν στα δικαστήρια...
-
και όχι μόνο εκπαιδευτικοί elum..
και γιατροί, και μεγαλοδικηγόροι κι ένα σωρό άλλοι ευυπόληπτοι πολίτες που προσκομίζουν ψεύτικα χαρτιά για να εγγραφούν τα παιδιά τους στο Νυχτερινό.
-
Σύμφωνοι, και άλλοι μεγαλόσχημοι ίσως το κάνουν, όμως όταν βλέπεις μέσα στην τάξη τον "εκπαιδευτικό" και στο θρανίο κάθεται και το "εργαζόμενο" τέκνο του, μαζί με άλλους πραγματικά εργαζόμενους μαθητές μεγάλης ηλικίας αρκετοί από αυτούς, που εργάζονται σε πραγματικές δουλειές, και δεν μπορούν να κρατήσουν τα μάτια τους ανοιχτά από την κούραση, ερχόμενοι στο σχολείο αμέσως μετά τη δουλειά, έ μετά αναρρωτιέσαι πόσο πιο κάτω μπορεί να φτάσει η ξεφτίλα ΕΙΔΙΚΑ των εκπαιδευτικών, που δεν ντρέπονται πια τίποτε.
Να μην πω το άλλο, ότι αν δεν κατάφεραν το ίδιο το παιδί τους να του μάθουν γράμματα τόσα ώστε να μπει σε μια σχολή ΜΕ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΤΟΥ, τι να πούμε για το παράδειγμα που δίνουν στους άλλους μαθητές, τι να πούμε για τις ικανότητές τους και για την εμπιστοσύνη τους στο αδιάβλητο και αξιοκρατικό σύστημα εξετάσεων και διάφορα άλλα ανέκδοτα με τον Τοτό ή χωρίς, ότι προτιμάτε...
Γι αυτό αναρρωτιέμαι, πάει και παρακάτω ακόμα η ΞΕΦΤΙΛΑ;
-
Πώς να μάθει το παιδί την αξία του διαβάσματος και της προσπάθειας, αν ο γονιός κοιτά να το εγγράψει σε "καλύτερο" σχολείο από το Δημοτικό κι όλας! Που προσκομίζουν αναληθή στοιχεία ή προβάλλουν απίστευτα βλακώδεις δικαιολογίες, τι παράδειγμα να δώσουν.
Σημείωση: Στο Δημοτικό, τα καλά ή όχι και τόσο καλά δημόσια σχολεία κρίνονται από το ποσοστό και το είδος αλλοδαπών που φοιτούν εκεί! >:( >:( ??? ??? :-[
-
Συνάδελφοι, φαίνεται ότι αγνοείτε μερικές βασικές πληροφορίες, γι αυτό η συζήτηση γίνεται σε λάθος βάση. Στην
-
Συνάδελφοι, φαίνεται ότι αγνοείτε μερικές βασικές πληροφορίες, γι αυτό η συζήτηση γίνεται σε λάθος βάση. Στην
-
ΟΚ. συμφωνω με τα παραπανω και απλως να πω οτι η χρηματοδοτηση των σχολειων απο τους δημους ισως ειναι θετικο στην τελικη(αν και δεν υποστηριζω τα 2 μεγαλα κομματα, αυτη η αποφαση σαν σωστη μου φαινεται).ισως να κανω και λαθος.
Η χρηματοδότηση από τους δήμους θα ήταν θετική εάν οι δήμοι λαμβάναν αρκετά λεφτά από το κεντρικό κράτος για να υποστηρίξουν τα σχολεία. Εάν όμως το κράτος είχε την όρεξη να δώσει τα απαιτούμενα λεφτά εξαρχής, τότε ποιός ο λόγος να περάσει την χρηματοδότηση στους δήμους; Η κίνηση αυτή δεν γίνεται για γραφειοκρατικούς λόγους (κονδύλια απο δήμους = λιγότερη χαρτούρά (?) ). Το τι έχει γίνει με τους βρεφονηπειακούς σταθμούς είναι χαρακτηριστικό. Οι δήμοι φωνάζουν ότι τους προστέθηκε καινούριο (μεγάλο) οικονομικό βάρος, και δεν λαμβάνουν καμία ουσιαστική υποστήριξη από το κεντρικό κράτος.
Οπότε το αποτέλεσμα (για να μην ξεφεύγουμε κι απ το θέμα μας) : πλούσιος δήμος = καλό σχολείο, άπορος δήμος = μετακομίστε!
-
δεν καλυφθηκα,αλλα δεν το ξερω το θεμα ακριβως και ετσι δεν μπορω να πω τιποτα προς το παρων.
υποψιαζομαι οτι οι δημοτες θα επωμισθουν ενα μεγαλο μερος των δαπανων,πραγμα που δεν εχει γινει ακομα, και οχι εξ ολοκληρου το κρατος.
θεωρω οτι ο ελεγχος των δαπανων θα ειναι πιο ευκολος για τους δημοτες με αυτο το τροπο και ισως γινει κατι καλυτερο. Αλλα, δεν ξερω και δεν επιμενω.........
ποιος ειναι πλουσιος δημος?
τι κανει ενα δημο πλουσιο?
-
Και για να μην ξεχνιόμαστε, στην Αγγλία το καλό σχολέιο είναι αυτό που έχει τους καλύτερους καθηγητές. Αλλά το επιτυχημένο σχολέιο, άρα και το σχολέιο που έχει την καλκύτερη υποδομή και άρα το καλό σχολέιο, είναι αυτό που έχει περισσότερα έσοδα. Πώς γίνεται αυτό; Με την εύρεση χορηγών, με τη διάθεση των χώρων του για να γίνουν εκδηλ'ωσεις (με ανάλογη αμοιβή φυσικά), με την πρόσληψη εκπαιδευτικών με το λιγότερο δυνατό κόστος (δηλασή προσωπική διαπραγμάτευση με τον κάθε δάσκαλο για τη σύμβαση του και όχι εννιαία σύμβαση).... Με λίγα λόγια το σχολέιο είναι μία επιχείρηση, με managing team και ένα διευθυντή που έχει ρόλο διοικητικό....
Φυσικά κάθε χρόνο υπάρχει και η αξιολόγηση του σχολείου από το κράτος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της οποίας δίνονται κάποιες χρηματοδοτήσεις.
Ο δάσκαλος είναι εκτελεστικό όργανο, που αν δεν κάνει καλά τη δουλειά του ή αν ζητήσει παραπάνω πράγματα και χρήματα, φεύγει, καθώς δεν μιλάμε για μονιμότητα!!!!
Και ναι, όπως είπε η Happiness, τα λεγόμενα καλά σχολέια δεν είναι σε φτωχογειτονιές. Εκεί ισχύει αυτό που λένε "όπου φτωχός και η μοίρα του"! Πολύ δύσκολα ένα παιδί θα καταφέρει να ξεφύγει από ένα στερημένο περιβάλλον, και πολύ δύσκολα, αν τα καταφέρει, θα γίνει αποδεχτό και θα ενταχθεί σε ένα άλλο περιβάλλον.
-
Συνάδελφοι, φαίνεται ότι αγνοείτε μερικές βασικές πληροφορίες, γι αυτό η συζήτηση γίνεται σε λάθος βάση. Στην
-
θεωρω οτι ο ελεγχος των δαπανων θα ειναι πιο ευκολος για τους δημοτες με αυτο το τροπο και ισως γινει κατι καλυτερο. Αλλα, δεν ξερω και δεν επιμενω.........
όπως ελέγχουν εύκολα τώρα τις δημοτικές δαπάνες; έλα βρε Μarkos...αλήθεια τα λες αυτά; σε ποια χώρα ζεις εσύ; :-\
υποψιαζομαι οτι οι δημοτες θα επωμισθουν ενα μεγαλο μερος των δαπανων,πραγμα που δεν εχει γινει ακομα, και οχι εξ ολοκληρου το κρατος.
ποιος ειναι πλουσιος δημος?
τι κανει ενα δημο πλουσιο?
τα λες και μόνος σου. πλούσιος δήμος είναι αυτός που οι δημότες του έχουν τα απαραίτητα φράγκα για να υποστηρίξουν τις λειτουργίες του , μέσω των δημοτικών τελών. θες να μου πεις ότι στην Αθήνα οι δήμοι των βόρειων προαστίων έχουν την ίδια όψη και τις ίδιες υποδομές με αυτούς του κέντρου; γιατί συμβαίνει αυτό νομίζεις; γιατί απλά έχουν "καλόυς" (ο θεός να τους κάνει) δημάρχους;
Ο τάδε δήμος της Ηπείρου (φτωχότερη περιφέρεια της Ελλάδας), από που διάολο θα τα πάρει τα λεφτά για να υποστηρίξει τα σχολεία του; Από τους πλούσιους βοσκούς του; Άσε που στο όνομα της "αυτοδιαχείρισης του διδακτικού προγράμματος " και της "προσαρμογής στις τοπικές ανάγκες" ο μαθητής του συγκεκριμένου δήμου μάλλον θα μάθει τα πάντα περί της κτηνοτροφίας (προκειμένου να είναι έτοιμος να γίνει ένας καλός κτηνοτρόφος), αλλά θα έχει μάλλον μικρές πιθανότητες να βρει μπρος του αρκετά μαθηματικά, βιολογία, χημεία , προκειμένου να έχει την πιθανότητα να γίνει ένας καλός γιατρός.
-
Εμένα πάντως (και μπορεί να είμαι απλώς προκατειλημμένη με τους Άγγλους) το ονοματάκι της κυρίας μου θυμίζει λίγο Ινδία. Ίσως γιαυτό και η τόσο αυστηρή αντιμετώπιση..... ??? ??? ???
-
Δεν ξερω ρε παιδια, ειλικρινα δεν ξερω.
μια υποθεση εκανα. μια γνωμη,ισως και αβασιμη να διατυπωσα.
αν δεν διαβασω τα σχετικα διαταγματα ή ο,τι τελος παντων ειναι δεν μπορω να πω κατι πιο ρεαλιστικο.
-
Συνάδελφοι, από χρόνια η συντήρηση αλλά και η χρηματοδότηση των λειτουργικών εξόδων των σχολείων μέσω των σχολικών επιτροπών είναι ευθύνη των δήμων. Τους πιστώνονται κονδύλια για το σκοπό αυτό και την κατανομή και την όλη διαχείριση την κάνουν οι δήμοι.
-
Έχεις δίκιο, όμως δεν κάνουν εκείνοι τις προσλήψεις, ούτε οι επιχορηγήσεις των σχολείων σχετίζονται με τις "επιδόσεις" τους ή με τις επιδόσεις των μαθητών σε σταθμισμένες εθνικές διαδικασίες (όπως στην Αγγλία).
Η δική μου εμπειρία ως προϊσταμένη νηπιαγωγείου είναι ότι μόνιμα ζητάμε ζητάμε χρήματα τα οποία αργοπορούν και φυσικά ποτές δεν επαρκούν παρά μόνο για τα πολύ βασικά, αναγκάζοντας τους γονείς να βάλουν το χέρι στην τσέπη. :( :(