Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί => Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ => Κλάδος ΠΕ02 Φιλολόγων => Μήνυμα ξεκίνησε από: ovidius στις Φεβρουαρίου 20, 2007, 08:53:44 pm
-
Με βάση της επίσημες απαντήσεις του ΑΣΕΠ στα Παιδαγωγικά όσοι επιθυμούν ας απαντήσουν στην ψηφοφορία, μήπως και βγάλουμε κάποιο συμπέρασμα ως προς τις βάσεις διορισμού.
-
Κρίνοντας από τους πρώτους 10 συναδέλφους που ψήφισαν (το δείγμα είναι πολύ μικρό και δεν εξάγει ασφαλή συμπεράσματα) σημειώνετε άνοδος 23 μορίων κατά Μ.Ο στα Παιδαγωγικά, το οποίο σημαίνει 10-11 μόρια άνοδος στη
-
Δηλαδή μιλάμε για 80-80,5;
-
Ok, αλλά η ψηφοφορία αυτή δεν δείχνει και πολλά. Είναι πολύ επιλεκτική, και αποκλείει εκείνους που έδωσαν για πρώτη φορά Παιδαγωγικά.
-
Είναι νωρίς να βγάλουμε συμπέρασμα για άνοδο (και πόσο θα είναι αυτή). Χρειάζεται αρκετά μεγαλύτερο δείγμα και γνωστοποίηση των επίσημων απαντήσεων στο Γνωστικό.
Συμφωνώ πως είναι επιλεκτική, αλλά μόνο έτσι μπορεί να βγει κάποιο συμπέρασμα, επειδή υπάρχει μέτρο σύγκρισης.
-
Αν η μεση αυξηση στη γενική διδακτική ειναι 10-11 μοναδες τοτε η μεση αυξηση δευτερη θεματική ενότητα θα είναι 0,4x(10-11)=(4-4,4) . Συνεπώς η μέση αύξηση του του τελικου βαθμού της γραπτής εξέταση θα είναι 2-2,2 μονάδες (Αυτό ισχύει αν θεωρήσουμε ότι η μέση βαθμολογία στο γνωστικό αντικείμενενο και την ειδίκη διδακτική θα παραμείνει ίδια).
-
Αυτή τη στιγμή (σε δείγμα 13 ατόμων) η άνοδος στα Παιδαγωγικά είναι περίπου 18 μόρια. Στη
-
Ovidius δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να λάβουμε ως σταθερά στη συνάρτησή μας μία πάνω κάτω ίδια βαθμολογία στη διδακτική. Εδώ το πράγμα είναι τελείως αβέβαιο.
-
Μα και τους ακριβείς βαθμούς μας στην Ιστορία και τα Νέα να μάθουμε πάλι δεν θα είμαστε σίγουροι για τη βάση. Απλά την τάση προσπαθούμε να αποτυπώσουμε, η οποία μόνο από τα Παιδαγωγικά έχει αρκετά ανοδική πορεία.
-
Αυτό ισχύει αν θεωρήσουμε ότι η μέση βαθμολογία στο γνωστικό αντικείμενενο και την ειδίκη διδακτική θα παραμείνει ίδια
1. Η μέση βαθμολογία στο γνωστικό μου φαίνεται δύσκολο να παραμείνει η ίδια. Εκτός από κάποιους εδώ μέσα, δεν έχω ακούσει κανέναν άλλον να έχει γράψει καλά ιστορία. Από την άλλη και τα αρχαία και τα νέα ήταν απαιτητικά και έκρυβαν αρκετές παγίδες.
2. Όσον αφορά την ειδική διδακτική, έχω άποψη μόνο για τα αρχαία, όπου επίσης λέγεται πως ήταν εύκολα. Ωστόσο, το 2ο θέμα ήταν πολύ δύσκολο, κάτι που ξεκινούσε από τη λάθος διατύπωσή του. Το μόνο που μπορεί να θεωρηθεί εύκολο είναι τα παιδαγωγικά. Αλλά αυτά από μόνα τους δεν είναι δυνατόν να ανεβάσουν τις βάσεις.
Γενικά, όπως έχω γράψει και σε άλλο μήνυμα, πιστεύω πως οι ήδη ανεβασμένες βάσεις του 2005 θα μείνουν στα ίδια ή θα πέσουν 1-3 μονάδες. Πιο πιθανό θεωρώ το δεύτερο.
-
Τι εννοείς όταν λες "λάθος διατύπωση";
-
Αναφέρομαι στο 2α ερώτημα, και εννοώ πως μας ζητούσαν να συγκρίνουμε δύο, κατά βάση, μη συγκρίσιμες έννοιες: την ηθική αρετή του Αριστοτέλη με την ικανότητα του αοιδού (Όμηρος) και την ικανότητα γενικά (Πίνδαρος). Οι δύο τελευταίες μπορούν να ονομαστούν 'αρετές', αλλά πολύ μικρή σχέση έχουν με την ηθική αρετή του 4ου αι. Το κυρίως όμως ζητούμενο του θέματος δεν ήταν αυτό, αλλά η ανθρώπινη συμβολή ή μη στην (ηθική) αρετή. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.
Με άλλα λόγια, μας ζητούσαν να συγκρίνουμε δύο λίγο πολύ άσχετες έννοιες στις οποίες έπρεπε εμείς να επιβάλλουμε έναν κοινό παρονομαστή.