Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: panosk στις Ιουνίου 30, 2009, 07:44:12 pm
-
ΝΑΙ ΚΑΛΑ ΑΚΟΥΣΑΤΕ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ (ΕΛΕΟΣ!) ΣΤΟ ΔΕΝΔΙΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΑΣΥΜ
-
ειμαι υπερ του ασυμβιβαστου μονο εαν μιλαμε για μονιμο διορισμο και οχι για συμβαση.ασ το δουμε πρακτικα.πωσ θα ειναι καποιος στις 10 το πρωι και στο σχολειο και στο δικαστηριο?
-
δηλαδη γιατι εγω να μην μπορω το απογευμα να δουλεψω νομιμα σε φροντιστηριο και καποιοι αλλοι να εχουν και δουλεια στο δημοσιο και γραφειο?αξιοκρατια για ολους.αν εσυ εχεις γραφειο θελω και εγω φροντιστηριο.να μαζευω κοσμο απο το δημοσιο και να μου τα σκανε το απογευμα
-
Και δεν είναι μόνο οι δικηγόροι. Είναι και οι γυμναστές και οι μουσικοί. Κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει αυτό το αίσχος .Να μην κάνουν τίποτα μες στο σχολείο για να είναι ξεκούραστοι για τα εξτραδάκια τους(δικαστήρια, γυμναστήρια, ωδεία).
-
Κι εγώ είμαι υπερ του ασυμβίβαστου! Πάντα μου την έδινε που συγκεκριμένες κατηγορίες καθηγητών μπορούσαν να ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα.
Εδώ να ρωτήσω, με τους μηχανικούς τι ισχύει;
-
Από όσο θυμάμαι από αντίστοιχο που ανοίχτηκε πέρσι,δεν έχουν δικαίωμα ούτε εκείνοι.
-
το σχόλιο μου δεν απευθυνόταν στους καθηγητές, αλλά στους δικηγόρους. Δεν καταλαβαίνω τις συγκρίσεις με ανόμοια πράγματα...
Επίσης δεν καταλαβαίνω με ποια λογική οι καθηγητές δικαίου θα είναι οι ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ με σύμβαση όταν όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες είναι μόνιμοι...
Ούτως ή άλλως, όπως είπε κάποια πριν, πρακτικά δεν μπορείς να είσαι και δικηγόρος και καθηγητής. Ή στο σχολείο ή στο δικαστήριο θα είσαι. Αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να χάσεις την έστω τυπική ιδιότητα για την οποία πάλεψες τόσα χρόνια. Και στην τελική από που κι ως που για να γίνει κανείς δημόσιος υπάλληλος πρέπει να παραιτηθεί απ' την ιδιότητα του δημόσιου λειτουργού; Είναι προφανές ότι η ιδιότητα του δημ. υπαλλήλου δεν μπορει να υπερισχύει αυτής του Δημοσίου λειτουργού...
-
βασικα εγω εχω καταλαβει τοσα χρονια οτι ολοι θελουμε το δημοσιο για το μισθο,το βιβλιαριο και να μαζευουν πελατες για την δευτερη δουλεια-εαν και οσο γινεται..............το θεμα ειναι οτι θα ειμαστε η παπαδες η ζευγαδες
-
Ουτε οι γιατροι του ΕΣΥ επιτρεπεται να εχουν ιδιωτικο ιατρειο.
-
βασικα εγω εχω καταλαβει τοσα χρονια οτι ολοι θελουμε το δημοσιο για το μισθο,το βιβλιαριο και να μαζευουν πελατες για την δευτερη δουλεια-εαν και οσο γινεται..............το θεμα ειναι οτι θα ειμαστε η παπαδες η ζευγαδες
Ακριβώς... και το σχολείο καταντάει πάρεργο... Έλεος!
-
'Ολοι όσοι είστε υπέρ του ασυμβίβαστου της δικηγορικής ιδιότητας με αυτή του εκπαιδευτικού κάνετε ένα μεγάλο λάθος. Ως δικηγόροι διοριζόμαστε σε μία συγκεκριμένη εφετειακή περιφέρεια. Μόνο στα όρια της περιφέρειας αυτής μπορούμε να ασκήσουμε δικηγορία. Αν είσαι δικηγόρος Θεσσαλονίκης μπορείς να ασκήσεις δικηγορία μόνο στη Θεσσαλονίκη. Όταν λοιπόν θα διοριστείς ως εκπαιδευτικός στην Κέρκυρα εκεί δεν μπορείς να ασκήσεις δικηγορίας, δεν μπορείς να παραστείς σε δικαστήρια ή σε συμβόλαια, τα έξοδα όμως του γραφείου στη Θεσσαλονίκη θα τρέχουν. Μετάθεση στη Θεσσαλονίκη σχεδόν απίθανο. Άρα δεν μιλάμε για πραγματική άσκηση δικηγορίας, αλλά για διατήρηση της δικηγορικής ιδιότητας. Είναι απαράδεκτο αντί να μας υποστηρίζουν οι συνάδελφοι μας, και αναφέρομαι στους δικηγόρους, να προσπαθούν να μας πλήξουν. Η τροπολογία που προσπαθούν να περάσουν δεν αφορά τους ευροβουλευτές ούτε τους καθηγητές πανεπιστημίου, παρά μόνο τους μόνιμους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
-
δεν ειναι ετσι τα πραγματα.για 2-3 χρονακια θα εισαι σε αλλη περιφερεια αλλα καποια στιγμη θα γυρισεις εκει που ανηκεις επομενως θα μπεις στη διαδικασια να ασκησεις τη δικηγορια μιας και μερικα επιπλεον χρηματα δεν τα αρνειται ποτε κανεις ειδικα εαν εχει οικογενεια.κανεις δε σε αναγκαζει να εγκαταλειψεις την δικηγορια εσυ αποφασιζεις να την αφησεις για το σιγουρακι του δημοσιου και τονιζω οτι μιλαω μονο για περιπτωση μονιμου διορισμου και οχι συμβασης.που και συμβαση να ειναι παλι επιλογη σου ειναι να την δεχτεις.
-
Αν ήθελα απλά το σιγουράκι του δημοσίου θα μπορούσα κάλλιστα να γίνω δικαστής και να αμείβομαι με τριπλάσιο μισθό από του εκπαιδευτικού, αλλά επέλεξα, αναφέρομαι στον εαυτό μου, την εκπαίδευση γιατί ήθελα να διδάξω. Την επέλεξα γνωρίζοντας το χαμηλό της μισθό και τις περιπλανήσεις στην Ελλάδα. Μακάρι να μπορούσα σε δύο τρία χρόνια να πάρω μετάθεση στην πόλη μου, αλλά δεν το βλέπω. Όταν πήραμε παιδαγωγική κατάρτιση μέσω ΑΣΠΑΙΤΕ, δώσαμε ΑΣΕΠ, πήγαμε αναπληρωτές και τώρα είμαστε στους διοριστέους, τα κάναμε όλα αυτά στηριζόμενοι σε συγκεκριμένες διατάξεις που μας επέτρεπαν να είμαστε και καθηγητές και να διατηρούμε τη δικηγορική μας ιδιότητα. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά και για να διοριστούμε ως καθηγητές και για να γίνουμε δικηγόροι και δεν μπορεί παγιωμένες καταστάσεις και δεδομένα χρόνων να αλλάξουν σε μία νύκτα στερώντας μας τα επαγγελματικά μας δικαιώματα . Αν περάσει αυτή η τροπολογία θα μας υποχρεώσουν να καταφύγουμε στα δικαστήρια.
-
αν επρεπε σημερα να διαλεξεις γνωριζοντας για το ασυμβιβαστο θα επαιρνες την ιδια αποφαση?
-
Αν γνώριζα ότι θα έπρεπε να παραιτηθώ από δικηγόρος, όχι δεν θα αφιέρωνα 3-4 χρόνια από τη ζωή μου για να μπω στην εκπαίδευση. Θα τα αφιέρωνα είτε για να εδρεώσω το δικηγορικό μου επάγγελμα και την όποια πελατεία μου, το οποίο σχεδόν έχω εγκαταλείψει αυτά τα χρόνια, και θα δίδασκα στα ΙΕΚ όπως έκανα παλιότερα, είτε για να μπω στη σχολή δικαστών.
-
πραγματικά δεν βλέπω τη σύνδεση σ όσα γράφετε.
Το θέμα είναι ότι είναι χρέος των δικηγορικών συλλόγων να προστατεύουν τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των μελών τους.
Κι όταν για 20 χρόνια δεν υπάρχει ασυμβίβαστο είναι απλά απαράδεκτο να το επαναφέρουν και μάλιστα οικειοθελώς.
Τρομερός συνδικαλισμός...
όσο για τις συγκρίσεις με άλλους κλάδους μου φαίνεται ότι είστε της λογικής "αφού δεν τα παίρνω εγώ ας μην τα πάρει κανείς"
η κλασσική ελληνική κατινοζήλια
Σας είπε κανείς να μην διεκδικήσετε να δουλεύετε σε φροντιστήρια;
ΥΓ: Ας μην κοροιδευόμαστε μεταξύ μας. Η δουλειά του εκπαιδευτικού είναι τόσο θελτική επειδή σημαίνει 4ωρο εργασίας καθημερινά συν τα ανεπίσημα παρεπόμενα (ούζα με το διευθυντή, καταλήψεις, ξάπλα κι άγιος ο θεός). Κανείς δεν θα ήθελε να γίνει εκπαιδευτικός αν έπρεπε να δουλεύει κανονικό 8ώρο...
ΥΓ2: Αποφύγετε να απαντήσετε με γραφικές ατάκες περί παιδαγωγικής, αγάπης για τα παιδιά κλπ. Έχω γνωρίσει δεκάδες νεοδιόριστους ή νέους εκπαιδευτικούς και είναι ζήτημα 5 απ' αυτούς να ενδιαφέρονταν πραγματικά...
-
Συμφωνώ με όσα λες σχετικά με το ασυμβίβαστο, διαφωνώ όμως με τους χαρακτηρισμούς σου για γραφικές ατάκες κλπ. Πράγματι εδώ και 20 χρόνια δεν είναι ασυμβίβαστο και είναι απαράδεκτο να θέλουν τώρα να το επαναφέρουν, αλλά αν επιλέγαμε επάγγελμα έχοντας στο μυαλό μας μόνο τις "ξάπλες" όπως αναφέρεις τότε αλοίμονο σε εμάς και στα παιδιά που θα μας ακούνε. Έχουμε σπαταλήσει πολλά χρόνια και πολύ κόπο για να είμαστε δικηγόροι και καθηγητές, με δεδομένο ότι δεν θα χρειαστεί να παραιτηθούμε από καμία από τις δύο ιδιότητες μας.
-
Έχεις καμία έγκυρη ενημέρωση σχετικά με την εξέλιξη αυτού του θέματος?
-
1)φανταζομαι οτι το ασυμβιβαστο δεν θα εχει αναδρομικη ισχυ αλλα θα αφορα νεους πτυχιουχους επομενως θα επιλεξουν αν θα γινουν δικηγοροι,δικαστικοι ή εκπαιδευτικοι.
2)γιατι καποιος που εχει ασχοληθει με τη νομικη να θελει να γινει δασκαλος?αν καποιος ενδιαφερεται για την μορφωση των νεων και αγαπαει τα παιδια κτλ διαλεγει συνηθως παραδοσιακα καθηγητικες σχολες.
3)μηπως ειναι ευκολοτερο να περασεις στον ασεπ απ'οτι στο σωμα δικαστων οπου σιγουρα μπαινουν βυσματουχοι απο την πισω πορτα?
4)πως μπορει καποιος να τα συνδυασει και να τα κανει εξισου καλα?οπως εχω ξανααναφερει στις 10 το πρωι θα εισαι στο σχολειο,στο γραφειο ή στο δικαστηριο?
5)εαν ο καθε καθηγητης του δημοσιου ειχε και ενα φροντιστηριο τοτε οι αδιοριστοι και οι οσοι εχουν ηδη φροντιστηρια τι ακριβως θα εκαναν?
-
η είδηση είχε ανέβει για λίγο καιρό στο site του Δ.Σ.Α.
Ήταν πρόταση της ολομέλειας των Δικηγορικών συλλόγων στο Δένδια για να περιληφθεί σε κάποιο νόμο
Λογικά όταν πρόκειται να ψηφιστεί θα αναρτηθεί κάποιο σχετικό post στο Δ.Σ.Α.
Ελπίζω μέχρι τότε να έχει πέσει η κυβέρνηση...
;D
ΥΓ: Όσοι έχουν ήδη διοριστεί δεν θίγονται απ΄την επαναφορά του ασυμβίβαστου. Κρίμα. θα διοριζόμουν κι εγώ φέτος αν είχα παιδαγωγική κατάρτιση ΑΣΠΑΙΤΕ.
-
Κι εγώ είμαι υπερ του ασυμβίβαστου! Πάντα μου την έδινε που συγκεκριμένες κατηγορίες καθηγητών μπορούσαν να ασκούν και ελεύθερο επάγγελμα.
Εδώ να ρωτήσω, με τους μηχανικούς τι ισχύει;
Γιατί να μη μπορούν κάποιες ειδικότητες να ασκούν ιδιωτικό έργο ώστε να ενισχύσουν το εισόδημά τους ΕΦΟΣΟΝ δεν κωλύεται το εκπαιδευτικό τους έργο; Μιλάμε για γυμναστές, δικηγόρους, γιατρούς, μουσικούς, μηχανικούς, κλπ, οι οποίοι συνήθως ΔΕΝ έχουν τη δυνατότητα να κάνουν ιδιαίτερα όπως οι άλλοι (φιλόλογοι, μαθηματικοί, φυσικοί κλπ) που τα παίρνουν μαύρα με 30,40,50 και 60 ευρώ την ώρα!!
Για κάποιες ειδικότητες (π.χ. μηχανικοί) πρέπει κάθε σχολικό έτος να ζητάνε την άδεια του ΠΥΣΔΕ. Κάποιες άλλες δεν χρειάζονται άδεια (π.χ. γυμναστές, μουσικοί, κλπ).
-
Το ασυμβίβαστο, τουλάχιστον όπως φαίνεται από τις ανακοινώσεις της ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων, θα αφορά όσους διορίζονται στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση μετά την ισχύ του νόμου. Δηλαδή όσοι έχουμε εργαστεί τόσα χρόνια για να διοριστούμε θα πρέπει να επιλέξουμε, δικηγορία ή εκπαίδευση. Μάλιστα όπως φαίνεται από την απάντηση του Υπ. Δικαιοσύνης σε διαμαρτυρία της ολομέλειας των Δικηγ. Συλλόγων, θέλουν οι τελευταίοι να ψηφιστεί άμεσα μέσα στο καλοκαίρι. Όσον αφορά το σώμα των Δικαστών, ας μην το απαξιούμε τόσο εύκολα. Οι εξετάσεις για τη σχολή δικαστών πράγματι είναι δύσκολες όχι όμως ακατόρθωτες και από όσο ξέρω αξιοκρατικές και αδιάβλητες. Όσον αφορά το τέταρτο ερώτημα της bettina πράγματι δεν μπορεί κάποιος να τα κάνει και τα δύο ταυτόχρονα. Η δικηγορική ύλη θα είναι πολύ μικρή, για αυτό δεν καταλαβαίνω γιατί θέλουν να επαναφέρουν το ασυμβίβαστο. Είναι σαν να σε αναιρούν ως νομικό.
-
Γνωριζει κανεις τι ισχύει για τους μηχανικους ??? αν ναι ας μου απαντησει αμεσα ....ειναι πραγματικά επείγον.......
-
Γνωριζει κανεις τι ισχύει για τους μηχανικους ??? αν ναι ας μου απαντησει αμεσα ....ειναι πραγματικά επείγον.......
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί πρέπει να πάρουν άδεια από το ΠΥΣΔΕ για άσκηση ιδιωτικού έργου. Άρα λοιπόν θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους κάποια συγκεκριμένη σύμβαση έργου για να τους δοθεί η άδεια.
Δες και στο http://www.alfavita.gr/egiklioi/eg842a.php
-
Σας είπε κανείς να μην διεκδικήσετε να δουλεύετε σε φροντιστήρια;
Όσοι θέλουν να δουλεύουν παράλληλα σε φροντιστήρια, δικαστήρια και δε ξέρω και γω που αλλού ας ασχοληθούν με κάτι άλλο.
Το σχολείο χρειάζεται επαγγελματίες εκπαιδευτικούς και όχι κάποιους που να το αντιμετωπίζουν ως πάρεργο... Άσε που θα συμφωνήσω με τη bettina και δυσκολεύομαι πολύ να πιστέψω πως σπουδάζει κανείς νομική για να γίνει εκπαιδευτικός. Αν η ανεργία τον οδήγησε να κάνει τελικά αυτό ε ας αφοσιωθεί σ΄ αυτό και μην τα θέλει όλα δικά του.
-
με την λογικη που διαβαζω καλα κανουν οι εφοριακοι και κρατουν τα βιβλια ιδιωτων
-
ΟΛΟΙ οι καθηγητές μπορούνε να πάρουν άδεια για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή από το ΠΥΣΔΕ, το έχω κάνει για συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα πανεπιστημίου.
Ο περιορισμός είναι ότι οι αποδοχές δεν πρέπει να υπερβαίνουν κάποιο όριο (ή το 50% ή το 100% των μηνιαίων αποδοχών, δε θυμάμαι καλά γιατί κανένα από τα δύο δεν κάλυπτα :-)) και ότι η εργασία δεν παρακωλύει το εκπαιδευτικό τους έργο, ότι δε θα φεύγεις από το σχολείο (θέλει και κάποιου είδους βεβαίωση από το διευθυντή). Λογικό μιας και μερικοί βάζουν κάτι μαθήματα σε ΤΕΙ / ΙΕΚ σε ώρες σχολικού ωραρίου αναστατώνοντας το πρόγραμμα. Επίσης το εισόδημα από τέτοιου είδους εργασίες μπαίνει στη δήλωση σε άλλο κωδικό και εάν είναι και μεγάλο σε πατάει στη φορολογία...
Γνωριζει κανεις τι ισχύει για τους μηχανικους ??? αν ναι ας μου απαντησει αμεσα ....ειναι πραγματικά επείγον.......
Όπως ανέφερα και πιο πάνω, οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί πρέπει να πάρουν άδεια από το ΠΥΣΔΕ για άσκηση ιδιωτικού έργου. Άρα λοιπόν θα πρέπει να έχουν στα χέρια τους κάποια συγκεκριμένη σύμβαση έργου για να τους δοθεί η άδεια.
Δες και στο http://www.alfavita.gr/egiklioi/eg842a.php
-
ΟΛΟΙ οι καθηγητές μπορούνε να πάρουν άδεια για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή από το ΠΥΣΔΕ, το έχω κάνει για συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα πανεπιστημίου.
Ο περιορισμός είναι ότι οι αποδοχές δεν πρέπει να υπερβαίνουν κάποιο όριο (ή το 50% ή το 100% των μηνιαίων αποδοχών, δε θυμάμαι καλά γιατί κανένα από τα δύο δεν κάλυπτα :-)) και ότι η εργασία δεν παρακωλύει το εκπαιδευτικό τους έργο, ότι δε θα φεύγεις από το σχολείο (θέλει και κάποιου είδους βεβαίωση από το διευθυντή). Λογικό μιας και μερικοί βάζουν κάτι μαθήματα σε ΤΕΙ / ΙΕΚ σε ώρες σχολικού ωραρίου αναστατώνοντας το πρόγραμμα. Επίσης το εισόδημα από τέτοιου είδους εργασίες μπαίνει στη δήλωση σε άλλο κωδικό και εάν είναι και μεγάλο σε πατάει στη φορολογία...
+1
Άρα shark1 δεν χάνεις την δυνατότητα να ασκείς δικηγορία, όπως δεν την χάνουν και όλες οι υπόλοιπες ειδικότητες για ιδιωτικό έργο. Εάν μπορείς να πείσεις την
-
1) Ανεξαρτητα με το τι λενε οι νομοι και αν ειναι λογικοι, ειναι απαραδεκτο αυτο που συμβαινει στην ελλαδα και μας αφορα ολους:καθε τρεις και λιγο να βγαινει μια τροπολογια και να φερνει τα πανω κατω με το τι ισχυει. Σε καθε περιπτωση, ο καθενας μας εχει κανει τον προγραμματισμο του ,του αρεσε δεν του αρεσε ο νομος, αναλογα με το τι ισχυει και κανει τον αγωνα του προς μια κατευθυνση.
Αφου λοιπον εχεις επενδυσει σε κοπο κ χρονο για να ενταχθεις στο πλαισιο που ισχυει δεν μπορει μια μερα ξαφνικα να στα αλλαζουν ολα και να βρισκεσαι στο μηδεν .Αυτα τα παραλογα μονο στην Ελλαδα γινονται. Αλλαξτε οτι θελετε αλλα με ενα προγραμματισμο και προειδοποιηση ωστε να μπορει κανεις να παρει τα μετρα του. Αυτο θα επρεπε να γινεται σε ολες τις περιπτωσεις ασχετα με το αν μας βολευει μια τροπολογια η οχι. Πολλα δε μας αρεσουν, αλλα προσαρμοζομαστε και σε βαθος χρονου καταφερνουμε να ακολουθησουμε ειτε με σπουδες ειτε με εξετασεις ειτε με προυπηρεσια κλπ. Οι αλλαγες εν μια νυχτι μονο αναστατωση φερνουν και αγανακτηση στον πολιτη. Κι υστερα , υπαρχουν τοσοι νομοι παραλογοι που ενω γινεται αγωνας να αλλαξουν δεκαετιες ολοκληρες ακομα ισχυουν. Συνεπως δεν ειναι η αναγκη αλλα τα συμφεροντα της καθε περιοδου και η δυναμη καθε φορα αυτων που τα σπρωχνουν που φερνει την αλλαγη στη νομοθεσια...Ακολουθουν κ σχολια για τη συγκεκριμενη περιπτωση.
-
2) Οσο αφορα στη δικηγορια για να παρηγορηθειτε θα επισημανω οτι α) ειναι πρακτικα πολυ δυσκολο να τα συνδιασεις ικανοποιητικα λογω φοροτυ εργασιας αλλα και ωραριου ,β) θα εδινες δυο συνδρομες σε ασφαλιστικους φορεις που επειδη ειναι ταυτοχρονα μια μερα θα επρεπε να αποποιηθεις του ενος για να παρεις συνταξη και εφαπαξ κ τα λεφτα σας θα πηγαιναν περιπατο, εχει γινει αυτο ,γ) τα λειτουργικα εξοδα για να ασκησετε δικηγορια ειναι πολλα κ δε βγαινεις αν τη δεις σαν part time ενασχοληση.
Τελος θα ηθελα να επισημανω οτι τα μαθηματα που κανουν οι καθηγητες δικαιου σε μαθητες λιγη σχεση εχουν με την ασκηση δικηγοριας και δεν ειναι το ιδιο με τη διδασκαλια αλλων μαθηματων που μπορει να κανουν μαθηματα το απογευμακαι που τελοσπαντων γινεται σε μεγαλη εκταση και με μαυρο χρημα, χωρις αποδειξεις χωρις τιποτα. Ο μονος κινδυνος που βλεπω εγω ειναι η επαφη του με πελατεια μεσα απο την α δουλεια του και οι παραπανω δημοσιες σχεσεις που ομως αυτο γινεται και σε ασχετα επαγγελματα .
-
Και εγώ μηχανικός είμαι , αλλά όταν αποδέχτηκα τον διορισμό μου ως εκπαιδευτικός σημαίνει ότι συμφώνησα ότι η δουλειά μου πλέον είναι "εκπαιδευτικός" , όχι "μηχανικός", όσο κι αν με χαλάει αυτό. Το γιατί το έκανα είναι προσωπικό μου ζήτημα, αλλά ήταν επιλογή μου. Στην ζωή πάντα ερχόμαστε αντιμέτωποι με επιλογές :)
Είσαι εκπαιδευτικός μηχανικός ή μηχανικός στην εκπαίδευση, κι όχι απλά εκπαιδευτικός. Το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ συνηγορούν σε αυτό με το να μη σε αφήνουν να διαγραφείς. Άσε δε που αμείβεσαι με 100 ευρώ λιγότερα το μήνα από αντίστοιχο μη-μηχανικό εκπαιδευτικό του δημοσίου με τα ίδια χρόνια προϋπηρεσίας επειδή οι κρατήσεις του ΤΣΜΕΔΕ είναι μεγαλύτερες (ενώ οι παροχές του μικρότερες)... σύνολο 1.200+ ευρώ το χρόνο λιγότερα!!!!
-
Είσαι εκπαιδευτικός μηχανικός ή μηχανικός στην εκπαίδευση, κι όχι απλά εκπαιδευτικός. Το ΤΕΕ και ΤΣΜΕΔΕ συνηγορούν σε αυτό με το να μη σε αφήνουν να διαγραφείς.
Το ΤΣΜΕΔΕ δεν συνηγορεί ότι είσαι "εκπαιδευτικός μηχανικός" επειδή δεν σε αφήνει να διαγραφείς. Το ΤΣΜΕΔΕ δεν σε αφήνει να διαγραφείς ΓΕΝΙΚΑ (πονεμένη....πολύ πονεμένη ιστορία), ακόμα κι άμα πας να γίνεις αγρότης ("αγρότης μηχανικός" ???).
Αλλά για να γυρίσουμε στο θέμα, mel σου δίνω ένα δίκιο. Η άμεση εφαρμογή των αλλαγών είναι ένα θέμα. Ευτυχώς όμως δεν "πιάνει" αυτούς που έχουν ήδη διοριστεί.
-
"ΟΛΟΙ οι καθηγητές μπορούνε να πάρουν άδεια για άσκηση ιδιωτικού έργου με αμοιβή από το ΠΥΣΔΕ, το έχω κάνει για συμμετοχή σε ερευνητικό πρόγραμμα πανεπιστημίου.
Ο περιορισμός είναι ότι οι αποδοχές δεν πρέπει να υπερβαίνουν κάποιο όριο (ή το 50% ή το 100% των μηνιαίων αποδοχών, δε θυμάμαι καλά γιατί κανένα από τα δύο δεν κάλυπτα :-)) και ότι η εργασία δεν παρακωλύει το εκπαιδευτικό τους έργο, ότι δε θα φεύγεις από το σχολείο (θέλει και κάποιου είδους βεβαίωση από το διευθυντή). Λογικό μιας και μερικοί βάζουν κάτι μαθήματα σε ΤΕΙ / ΙΕΚ σε ώρες σχολικού ωραρίου αναστατώνοντας το πρόγραμμα. Επίσης το εισόδημα από τέτοιου είδους εργασίες μπαίνει στη δήλωση σε άλλο κωδικό και εάν είναι και μεγάλο σε πατάει στη φορολογία..."
το θέμα είναι ότι με το νέο νόμο οι δικηγόροι δεν θα μπορούν καν να πάρουν άδεια απ' το ΠΥΣΔΕ. Αυτό σημαίνει ασυμβίβαστο. Η πρόταση δεν αναφέρει πως ακριβώς θα γίνεται αλλά λογικά θα πρέπει ή να διαγραφείς από δικηγόρος ή να πάρεις αναστολή δικηγορικής ιδιότητας (ελπίζω το δεύτερο). Άλλως θα πρέπει να διοριστείς εκπαιδευτικός με σύμβαση που δεν έχει νόημα...
Σχετικά με τα λειτουργικά έξοδα της δικηγορίας στα οποία αναφέρθηκε κάποιος πριν αυτά ουσιαστικά είναι ένας χώρος κι ένα labtop. Δηλαδή μηδενικά αν έχεις σπίτι-γραφείο. Η βιτρίνα δεν παίζει ρόλο στους δικηγόρους. Και γραφείο 100τμ στο Κολωνάκι να έχεις κανείς δεν πρόκειται να έρθει χωρίς συστάσεις
-
Για να μην επαναλαμβάνομαι συμφωνώ απόλυτα με τους mel και panosk. Εγώ διορίζομαι φέτος, οπότε αν ψηφιστεί το καλοκαίρι το ασυμβίβαστο θα πιάσει και εμένα. Προγραμματισμός και κόπος χρόνων αλλάζει ξαφνικά σε λίγες ημέρες, παραβιάζοντας κατάφωρα τη βασική αρχή της ισότητας. Μην τα βλέπετε όλα επιφανειακά, απλά επειδή δεν αφορά εσάς.
-
panosk έχεις μάθει τίποτα νεώτερο?Υπήρχε μια διαμαρτυρία της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων και μία απάντηση του υπουργού. Το που βρίσκεται όμως το θέμα νομοθετικά μήπως γνωρίζεις?
-
δεν έχω μάθει κάτι. η μόνη μου πηγή είναι η ιστοσελίδα του Δ.Σ.Α
Διαμαρτυρία της Ολομέλειας; Αφού αυτοί ήταν που πρότειναν το μέτρο στον Υπουργό!
Γιατί διαμαρτυρήθηκαν λοιπόν;
Έχεις κάποιο link;
-
Διαμαρτυρήθηκαν γιατί δεν περιελήφθη η σχετική τροπολογία στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο στις 23-24 Ιουνίου. Δες το site www.dsanet.gr και www.dsgian.gr
-
ΟΣΟΙ ΘΑ ΜΠΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΔΕΥΤΕΡΟ
-
Μάλλον εννοείς το άρθρο 62παρ1 του Κώδικα Δικηγόρων. Δες όμως και την παρ. 2του ιδίου άρθρου στο οποίο αναφέρει ποιοι δεν αποβάλλουν τη δικηγορική ιδιότητα. Τα επαγγέλματα που αναφέρει είναι πολλά. Σας παραθέτω μόνο το εδ.θ"θ που μας ενδαφέρει εν προκειμένω "Δεν αποβάλλουν την ιδιότητα του Δικηγόρου: ...........Οι ευρωβουλευτές, οι καθηγητές πρώτης βαθμίδας, οι αναπληρωτές, επίκουροι καθηγητές λέκτορες και ειδικοί επιστήμονες όλων των σχολών των πανεπιστημίων και των άλλων ανώτατων σχολών, εφ' όσον διδάσκουν
μαθήματα νομικών και πολιτικών επιστημών, καθώς και οι μόνιμοι ή με
σύμβαση καθηγητές νομικών και πολιτικών επιστημών της δευτεροβάθμιας
εκπαίδευσης". Υπάρχει επίσης και σχετική εγκύκλιος Υ.Π.Ε.Π.Θ., (Αρ. Πρωτ. Δ2/1272). Σχετικά με το αρ. Δ2/1495/2000, 15-3-2000«…..σας γνωστοποιούμε ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ 13, Νομικών-Πολικών Επιστημών, νομιμοποιούνται να ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου ως δεύτερη εργασία, χωρίς να προαπαιτείται η χορήγηση της
προβλεπόμενης από το άρθρο 31 του Ν. 3528/2007 άδειας, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν παρεμποδίζεται η ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Κατόπιν αυτών η παρ.β του ανωτέρου εγγράφου μας παύει να ισχύει». Το πρόβλημα μάλλον είναι το μέρισμα. Αν πράγματι αυτό τους απασχολεί ας μας κόψουν το μέρισμα, όχι να μας αφαιρέσουν τη δικηγορική μας ιδιότητα. Και μάλιστα μόνο σε εμάς.
-
Σε ευχαριστώ για τη διόρθωση. Ναι, είναι μάλλον σαφές ότι για το μέρισμα γίνεται η δουλειά.
-
Υπάρχει επίσης και σχετική εγκύκλιος Υ.Π.Ε.Π.Θ., (Αρ. Πρωτ. Δ2/1272). Σχετικά με το αρ. Δ2/1495/2000, 15-3-2000«…..σας γνωστοποιούμε ότι οι μόνιμοι εκπαιδευτικοί του κλάδου ΠΕ 13, Νομικών-Πολικών Επιστημών, νομιμοποιούνται να ασκούν το επάγγελμα του δικηγόρου ως δεύτερη εργασία, χωρίς να προαπαιτείται η χορήγηση της
προβλεπόμενης από το άρθρο 31 του Ν. 3528/2007 άδειας, με την προϋπόθεση βέβαια ότι δεν παρεμποδίζεται η ομαλή εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Κατόπιν αυτών η παρ.β του ανωτέρου εγγράφου μας παύει να ισχύει».
Αυτό κάπως μου κάθεται... γιατί οι δικηγόροι να μην είναι υποχρεωμένοι να ζητάνε κάθε χρόνο την άδεια του ΠΥΣΔΕ ενώ ας πούμε οι μηχανικοί να είναι; Σαν μηχανικός έχω ζητήσει τα τελευταία 2 χρόνια άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου και μου έχει εγκριθεί αλλά η μια φορά εγκρίθηκε κατόπιν ενστάσεώς μου. Γιατί λοιπόν να έχω τέτοια ταλαιπωρία και άγχος αν θα μου εγκριθεί και οι δικηγόροι όχι; Μην απαντάτε, μιας και είναι πασιφανές το γιατί... η ερώτηση είναι ρητορική. ;)
-
ο δικηγορικός κώδικας είναι γεμάτος απαρχαιωμένες και γελοίες διατάξεις και θα έπρεπε να ξαναγραφτεί εξαρχής
-
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Αθήνα, 24.6.2009
Προς
Τον Υπουργό Δικαιοσύνης
Κύριο Νικόλαο Δένδια
Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,
Με έκπληξη διαπιστώνουμε, ότι ουδεμία από τις δύο τροπολογίες, περιελήφθη στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο, όπως δεσμευθήκατε, ούτε βεβαίως η δυνατότητα επίσκεψης στις φυλακές.
Τα θέματα που σας έχουν τεθεί είναι θεσμικού χαρακτήρα, χωρίς κόστος για το κράτος, και όμως αγνοείτε και αυτά.
Όπως αντιλαμβάνεσθε, με τη γενικότερη κατάσταση της απραξίας που επικρατεί στη Δικαιοσύνη, τα κενά και η έλλειψη υλικοτεχνικής υποδομής κ.λπ., και για τα οποία τα λαμβανόμενα μέτρα είναι αποσπασματικά και ανεπαρκή, δεν είναι δυνατόν να ξεκινήσει το νέο δικαστικό έτος ομαλά.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ Χ. ΠΑΞΙΝΟΣ
______________________________________
Αθήνα, 26 Ιουνίου 2009
ΠΡΟΣ:
Ολομέλεια Προέδρων
Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,
Μετά μεγάλης μου λύπης και απογοήτευσης έλαβα την από 24-6-2009 επιστολή σας, με την οποία εκφράζετε την δυσαρέσκειά σας για την μη συμπερίληψη στο ήδη ψηφισθέν, κατά τις συνεδριάσεις τις 23 και 24 Ιουνίου 2009 στο Θερινό Τμήμα της
-
ευτυχώς μας σώζει η γραφειοκρατία...
2 μήνες θέλει για να πέσει η κυβέρνηση
Δεν πάνε για κανένα μπάνιο οι μ....ς;
-
ευτυχώς μας σώζει η γραφειοκρατία...
2 μήνες θέλει για να πέσει η κυβέρνηση
Δεν πάνε για κανένα μπάνιο οι μ....ς;
Υπάρχουν και διαφορετικες απόψεις,δενν χρειάζεται να προσβάλεις αυτους που δεν συνηγορουν με την δική σου.
Θα μας πει κάποιος ΓΙΑΤΙ να ισχύει αυτή η αθλιότητα με την διατήρηση γραφείου ΜΟΝΟ απο τους δικηγόρους;
Επειδη στην Έλλάδα κάνουν κουμάντο;
Για τους ασφαλισμένους στο ΤΣΜΕΔΕ:
Όταν διορίστηκα οι μηχανικοί ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ είχαν λιγότερες κρατήσεις αρα είχαν και περισσότερες μηνιαίες απολαβές απο τους υπόλοιπους του δημοσίου και δεν ειχαν κανένα πόνο για τους άλλος (και ίσχυε πολλά χρόνια).Τωρα όμως ενοχλεί.
Αν θέλετε ζητείστε να σας αλλάξουν το ασφαλιστικό χουντικό συστημα.
-
προσωπικά θα προτιμούσα η ασφάλιση να μην ήταν υποχρεωτική
κρατώντας 1500 ευρώ τον χρόνο που δίνω τώρα θα μπορούσα σίγουρα μόνος μου να εξασφαλίσω μεγαλύτερη σύνταξη απ' αυτή των 300 ευρώ που με περιμένει απ' το άθλιο ταμείο μας...
-
συναδελφε mythos ευχαριστώ πολυ για την βοηθεια σου!συμφωνώ απόλυτα με αυτό που γράφεις σχετικά με το μισθό του εκπαιδευτικού μηχανικού σε σχεση με αυτόν των υπολοίπων-με παραξενεύει το γεγονός ότι όλοι αναφέρουν , το ότι η δεύτερη εργασία αποσπά τους εκπαιδευτικούς από το διδακτικό τους έργο (συμφωνώ πως δεν θα έπρεπε να συμβαίνει-πως είναι απαραδεκτο να συμβαίνει και δυστυχώς πως πολλες φορες συμβαίνει) και κανείς δεν παραδέχεται πως οι εκπαιδευτικοι εργάζονται πολυ λίγες ώρες σε συγκριση με άλλους δημ υπαλλήλους αρα έχουν όντως την δυνατότητα ,δηλ. αρκετό ελευθερο χρόνο για να κανουν και δευτερη δουλεια και -αν ειναι ευσυνειδητοι -να είναι και πολυ καλοι εκπαιδευτικοί εγω δουλευα ως ελευθερος επαγγελματιας μηχανικος 11 ωρες την ημέρα δηλ. 55 τη βδομαδα και οχι 20 αρα πλέον θελω να κανω και κατι αλλο τα απογευματα - θα με βοηθούσες πολυ αν γινοσουν λιγι πιο συγκεκριμενος - η αδεια απο το ΠΥΣΔΕ μπορεί να έχει ετησια ισχύ? ο νομος λεει πως δικαιούμαστε αδεια για συγκεκριμενο εργο ή εργασια - αρα θα μπορουσε να θεωρηθει εργασία η συνταξη τοπογραφικών διαγραμματων ή οποιαδήποτε μελετη και να μπορώ να κανω περισσοτερες απο μια μελετες μεσα στο ιδιο σχολ ετος ? ξερεις κατι για τη φορολογια ? είναι τοσο υψηλη για δευτερη δουλεια που ισως δεν εχει νοημα ????
-
Η άδεια ΠΥΣΔΕ αναφέρεται σε σχολικός έτος. Άρα πρέπει να την ανανεώνεις κάθε χρόνο (σε αντίθεση με τους δικηγόρους που ούτε καν χρειάζονται να πάρουν άδεια....)
Αναφερόμουν προηγουμένως σε συγκεκριμένη σύμβαση έργου που μπορεί να συνάψει μηχ/κος με εταιρεία. Για την περίπτωση να έχεις γραφείο και να κάνεις μελέτες για διάφορους πελάτες δεν το έχω ψάξει. Αυτό θα πρέπει να στο διευκρινήσει το ΠΥΣΔΕ σου.
Όσο για τη φορολογία, όταν μιλάμε για μελέτες, δεν φορολογείται ολόκληρο το εισόδημα αλλά ένα ποσοστό που ορίζεται από το νόμο (π.χ. 32%).
-
Για τους ασφαλισμένους στο ΤΣΜΕΔΕ:
Όταν διορίστηκα οι μηχανικοί ασφαλισμένοι στο ΤΣΜΕΔΕ είχαν λιγότερες κρατήσεις αρα είχαν και περισσότερες μηνιαίες απολαβές απο τους υπόλοιπους του δημοσίου και δεν ειχαν κανένα πόνο για τους άλλος (και ίσχυε πολλά χρόνια).Τωρα όμως ενοχλεί.
Αν θέλετε ζητείστε να σας αλλάξουν το ασφαλιστικό χουντικό συστημα.
1. ΑΝ είχαν περισσότερες απολαβές (αλήθεια πόσες ήταν; 10-15 ευρώ παραπάνω; ) τότε ήταν σε εποχές που η ακρίβεια δεν ήταν μάστιγα και το κακό δεν ήταν ιδιαίτερα αισθητό στους δημοσίους συναδέλφους. Επίσης να ξέρεις ότι οι κρατήσεις του ΤΣΜΕΔΕ διαφέρουν για τους προ '93 και μετά '93.
2. Πώς μπορούσε ο συνάδελφος μηχ/κος να βοηθήσει και να 'πονέσει' τη στιγμή που δεν κατείχε διευθυντικά πόστα κλπ; Επίσης πόσοι εκπαιδευτικοί μηχ/κοί υπήρχαν τότε σε σχέση με τώρα;
3. Δεν ζητάμε να μας πονέσουν οι συνάδελφοι του δημοσίου, αλλά να αποκατασταθεί η ισονομία όπως ορίζει το σύνταγμα, και όχι η Εκπαίδευση να "τιμωρεί τα καλύτερα παιδιά της".
4. Ζητάμε αλλαγή ασφαλιστικού αλλά δεν το επιτρέπουν. Το μόνο που επιτρέπεται κανείς να κάνει είναι να είναι και στα δυο, Δημόσιο και ΤΣΜΕΔΕ, δηλαδή να πληρώνει υπέρογκα ποσά...
-
Δεν το ξεχνάνε το θέμα το ασυμβίβαστου. Δείτε την ακόλουθη ανακοίνωση ιδιαίτερα την παράγραφο 3 που μας ενδιαφέρει. Το δελτίο τύπου θα το βρείτε στην ιστοσελίδα του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ (6/7/2009) Αποφάσεις Ολομέλειας Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος
Καταχωρήθηκε: 07-07-2009
ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΠΡΟΕΔΡΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας, που συνεδρίασε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 3, 4 και 5 Ιουλίου 2009, αποφάσισε :
1.Σχέδιο νόμου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας : Τάσσεται κατά της συχνής αλλαγής κωδίκων και πολύ περισσότερο κατά των, πελατειακής μορφής, τροπολογιών των Κωδίκων, που οδηγούν σε πολυνομία, πλήρη σύγχυση και ανασφάλεια στην εφαρμογή του ισχύοντος δικαίου. Η όγδοη διατύπωση του σχεδίου νόμου περιέχει αρκετές θετικές διατάξεις, αλλά και διατάξεις ανεφάρμοστες, όπως συμβαίνει με τη διαδικασία εξέτασης μαρτύρων στο Πολυμελές, όπου δεν υπάρχει η απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή (αίθουσες, εγκατάσταση μηχανημάτων μαγνητοφώνησης, προσωπικό) και προς τούτο καλεί να τοποθετηθούν υπεύθυνα οι Ολομέλειες των Δικαστηρίων, οι Προϊστάμενοι των Δικαστηρίων, η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων. Αιτείται ομόφωνα από τον Υπουργό Δικαιοσύνης να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο στη
-
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να παρω αδεια για ασκηση λογιστικού επαγγέλματος, ειμαι διορισμένη οικονομολογος σε σχολείο. Τι γινεται με τον κλάδο των οικονομολογων καπου παραπανω διαβασα οτι ΌΛΟΙ οι καθηγητες μπορουν παρουν αδεια για ασκηση ιδιωτικου εργου αρκει να μην συγχεεται με την ιδιοτητα του καθηγητη, ισχυει αυτο και σε μας??
Για οποιον μπορει να με βοηθησει..ευχαριστω πολυ.
-
Καλησπέρα,
Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορω να παρω αδεια για ασκηση λογιστικού επαγγέλματος, ειμαι διορισμένη οικονομολογος σε σχολείο. Τι γινεται με τον κλάδο των οικονομολογων καπου παραπανω διαβασα οτι ΌΛΟΙ οι καθηγητες μπορουν παρουν αδεια για ασκηση ιδιωτικου εργου αρκει να μην συγχεεται με την ιδιοτητα του καθηγητη, ισχυει αυτο και σε μας??
Για οποιον μπορει να με βοηθησει..ευχαριστω πολυ.
Ισχύει, όμως δεν είναι σωστή η διατύπωση να μη 'συγχέεται με την ιδιότητα' αλλά να μην εμποδίζει την ομαλή εκτέλεση καθηκόντων.