Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: loulou στις Ιουλίου 12, 2009, 12:23:27 pm
-
Σκάνδαλο στη Φιλοσοφική του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με λίστα ευνοουμένων από τη ΔΑΠ και την ΠΑΣΠ φοιτητών
Μεταπτυχιακά με κομματικό βιογραφικό
Ενώ οι υποψήφιοι κυνηγούν μια περιζήτητη θέση, οι παρατάξεις καθορίζουν τα αποτελέσματα με ελεγχόμενους καθηγητές
ΜΑΡΝΥ ΠΑΠΑΜΑΤΘΑΙΟΥ | Κυριακή 12 Ιουλίου 2009
http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=278154&dt=12/07/2009 (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artId=278154&dt=12/07/2009)
http://www.alfavita.gr/typos/t12_7_9_908.php (http://www.alfavita.gr/typos/t12_7_9_908.php)
Τα εφόδια σπουδαία: «Δημοσιογράφος στην ΕΤ3 και στη ΝΕΤ στο δελτίο ειδήσεων και σε εκπομπές». «Διετέλεσε ειδικός σύμβουλος του νομάρχη Θεσσαλονίκης το 2004». «Προσωρινή γραμματέας υπουργού και γραμματέας της φοιτητικής παράταξης της ΠΑΣΠ (ΠαΣοΚ)». «Εκπρόσωπος του Συλλόγου φοιτητών, γιος βουλευτή της
-
ε, καλα τωρα !!! "κομιζει γλαυκας εις Αθηνας"?
συνεπεια δικομματισμου.η εφαπτoμενη των δυο μεγαλων κομματων (κουμουνδουρος-τρικουπης)
-
Έτσι όπως τα λες είναι! Μόνο που εγώ είμουνα αθώα περιστερά και νόμιζα ότι το πανεπιστήμιο είναι δίκαιο ιδιαίτερα η Φιλοσοφική. Τώρα κατάλαβα γιατί κόπηκα! Εχεις κάποιος κάποια ιδέα για ποιό μεταπτυχιακό πρόκειται.
στοιχηματίζω Παιδαγωγική Φ.Π.Ψ.
-
Δηλαδή εγώ που έχω σκοπό να δώσω εξετάσεις, να μην το προσπαθήσω καν, ε?
Μάλιστα....
-
Για όσους έχουν προσπαθήσει να μπουν σε μεταπτυχιακό της Θεσσαλονίκης, η είδηση αυτή δεν έκπληξη. Όλοι ξέρουν πως κάπως έτσι είναι τα πράγματα, δυστυχώς! Είχα κι εγώ μια ανάλογη εμπειρία πριν χρόνια και όταν αντιλήφθηκα τι γινόταν (τότε κατάλαβα!) τράβηξα το θέμα μέχρι τα άκρα. Γιατί είναι και προκλητικοί! Πάντως άκρη δε βγάζεις. Η λύση για μένα είναι τα περιφερειακά πανεπιστήμια για όποιον πραγματικά θέλει να κάνει ένα μεταπτυχιακό. Συνήθως στα μικρά πανεπιστήμια τα πράγματα είναι (σχεδόν) αξιοκρατικά.
-
το <σχεδόν> μου άρεσε!
-
Εγώ πάντως που μπήκα σε μεταπτυχιακό του ΑΠΘ δε χρειαστηκε να χρησιμοποιήσω πλάγιες οδούς. Δε θα το έκανα και ποτέ μου από άποψη.Μολονότι στη συνέντευξη άκουσα κάποια αρνητικά σχόλια από μία καθηγήτρια, είχα γράψει καλά και είχα μεγάλο βαθμό πτυχίου, οπότε τα μόρια που έπρεπε να συγκεντρώσω, τα συγκέντρωσα. Το κακό είναι ό,τι την αδικία την αισθάνεσαι από εκεί και πέρα,γιατί, ακόμη και αν τα καταφέρεις να περάσεις, βλέπεις ότι κάποιοι ευνοούνται ιδιαιτέρως, απλά και μόνο επειδή έχουν καλή "σκηνική παρουσία". Από την άλλη, όταν διαπιστώνεις πως τα λεγόμενα "τσιράκια" δεν έχουν στον ήλιο μοίρα, ενώ εσύ δουλεύεις και είσαι αξιοπρεπής, τότε δεν αισθάνεσαι αδικημένος.
ίσως βέβαια εγώ να κατάφερα να μπω στο μεταπτυχιακό, επειδή προτίμησα να συνεχίσω στο τμήμα από το οποίο και αποφοίτησα (Ιστορίας-Αρχαιολογίας). Στο συγκεκριμένο τμήμα τα τελευταία χρόνια περνάει ένας στους τρεις υποψήψιους στα μεταπτυχιακά. Πρώην συμφοιτητές μου που προσπάθησαν να κάνουν κάτι πιο "διαθεματικό" στο ΑΠΘ την πάτησαν. Φαντάζομαι ότι στα παιδαγωγικά τμήματα γίνεται χαμός, επειδή τα προτιμούν πολλοί εκπαιδευτικοί.
Πιστεύω πως στα μικρά Πανεπιστήμια τα μεταπτυχιακά είναι γενικά πιο προσβάσιμα. Ωστόσο δε χρειάζεται να απογοητεύεστε αν σας κόβουν. Εγώ λιγάκι το απομυθοποίησα, είναι η αλήθεια. Ειδικά στην Ελλάδα που σου βγαίνει η πίστη για να τελειώσεις, οι συνθήκες δεν είναι και οι καλύτερες. Τώρα για παράδειγμα που έχω προχωρήσει επαγγελματικά και έχω κάπως απεξαρτηθεί από το πανεπιστημιακό κλίμα, δυσκολεύομαι να τελειώσω τη μεταπτυχιακή μου εργασία. Ούτως ή άλλως κατάλαβα ότι αυτό για το οποίο εγώ κοπιάζω, για τους καθηγητάδες δε σημαίνει τίποτα. Δε λέω, εξασκείς την κριτική σου σκέψη, διευρύνεις τους ορίζοντές σου, αλλά δεν είναι απαραίτητο ένα μεταπτυχιακό για να συμβούν αυτά. Εμένα πάντως οι καλύτερες εμπειρίες μου από το μεταπτυχιακό ήταν το ότι πήγα Erasmus στην Ιταλία, πράγμα που δεν είχα κάνει στο προπτυχιακό, και το ότι γνώρισα το σημερινό μου σύντροφο! Πάλι καλά, μπορεί να μην είχα τα "προσόντα" και το θράσος για ακαδημαϊκή ανέλιξη, βγήκε όμως και κάτι!
-
Δηλαδή εγώ που έχω σκοπώ να δώσω εξετάσεις, να μην το προσπαθήσω καν, ε?
Μάλιστα....
Nα το προσπαθήσεις ο π ω σ δ ή π ο τ ε!!!Αν έχεις έρωτα για αυτό που επιλέξεις και διαθέτεις αυτοπειθαρχία,ώστε να διαβάσεις,τότε δεν μπορούν να σε κόψουν στο πανεπιστήμιο.Αυτά ισχύουν περισσότερο για κάτι ύποπτες προσλήψεις.Στο πανεπιστήμιο όταν το γραπτό σου υπερέχει ξεκάθαρα,είναι δύσκολο να σε απορρίψουν(αυτά για τη Φιλοσοφική Αθηνών και Θ/κης).
Αν συνεχίσεις στο τμήμα που έχεις τελειώσει,τα πράγματα είναι πιο εύκολα.Να ξέρεις ότι οι απόφοιτοι του ίδιου τμήματος έχουν περισσότερες πιθανότητες πάντα και αυτό είναι εύλογο.Κάποια ποσόστωση που μπορεί να υπάρχει για τους φοιτητοπατέρες ή τους/τις προστατευομενους/ες και που μπορεί να επιβάλλουν κάποιοι καθηγητές(θου Κύριε...),αυτή δεν επηρεάζει ουσιαστικά τις πιθανότητες επιτυχίας ενός καλού φοιτητή.
Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά το επίπεδο σπουδών που παρέχονται.....Εγώ το γνώριζα,αλλά μπήκα χωρίς να έχω όνειρα για ακαδημαική καριέρα,ούτε να ψάχνω για ένα χαρτί μήπως και αυξήσει το μισθό μου ή τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας.Αν επιθυμούσα το πρώτο,τότε θα πήγαινα και στο εξωτερικό,αν και εκεί γνωρίζω περιπτώσεις πολύ αξιόλογων επιστημόνων που επέστρεψαν και αντιμετωπίζουν φοβερό πόλεμο από ανεπαρκείς και στάσιμους συναδέλφους τους.
-
Δηλαδή εγώ που έχω σκοπώ να δώσω εξετάσεις, να μην το προσπαθήσω καν, ε?
Μάλιστα....
Nα το προσπαθήσεις ο π ω σ δ ή π ο τ ε!!!Αν έχεις έρωτα για αυτό που επιλέξεις και διαθέτεις αυτοπειθαρχία,ώστε να διαβάσεις,τότε δεν μπορούν να σε κόψουν στο πανεπιστήμιο.Αυτά ισχύουν περισσότερο για κάτι ύποπτες προσλήψεις.Στο πανεπιστήμιο όταν το γραπτό σου υπερέχει ξεκάθαρα,είναι δύσκολο να σε απορρίψουν(αυτά για τη Φιλοσοφική Αθηνών και Θ/κης).
Η δική μου εμπειρία δείχνει το αντίθετο. Απ' τη στιγμή που υπάρχει η συνέντευξη, πολύ εύκολα μπορούν να σε απορρίψουν. Συμφωνώ όμως πως αν πραγματικά το θέλεις πρέπει να το προσπαθήσεις.
-
Κάποιες από τις προϋποθέσεις για την εισαγωγή σε ένα μεταπτυχιακό πρόγραμμα είναι μετρημένα κουκιά, αυτό δε νομίζω πως μπορεί κανείς να το αμφισβητήσει. Δηλαδή ο βαθμός πτυχίου, οι βαθμοί των μαθημάτων ειδίκευσης, η γραπτή εξέταση, δημοσιεύσεις σε περιοδικά, ανακοινώσεις σε συνέδρια, γλώσσες κλπ είναι δεδομένα που αν κάποιος τα έχει, αυτό το μικρό -συνήθως- ποσοστό που πιάνει η συνέντευξη δεν μπορεί -νομίζω- να συντελέσει στην απορριψη ενός υποψηφίου.
-
Στα περισσότερα είναι 60-40. Είναι εξαιρετικά υπολογίσιμος ο βαθμός της συνέντευξης.
-
Παιδια εγω εχω τελειωσει τη Φιλοσοφικη Θεσσαλονικης και περασα επειτα σε μεταπτυχιακο ΧΩΡΙΣ
-
Σωστά. Δε πρέπει να γενικεύουμε.
και γω βέβαια θα ξαναπροσπαθήσω. Έχω όμως την απορία...θα βγάλει η φιλοσοφική καμιά ανακοίνωση για να υπερασπιστεί τον ευατό της;;;; ???
αλλά μάλλον με την απορία θα μείνω :-\ :-\ :-\ :-\
-
Οι φοιτητικές παρατάξεις μπορούν να επηρεάζουν τους καθηγητές των Σχολών και κατά τη διάρκεια των σπουδών, δεν θα επηρεάζουν τα μεταπτυχιακά;;;
Φίλος συμφοιτήτριάς μου δεν πάτησε ποτέ στο Μαθηματικό. Πήρε πτυχίο, όμως, με 1 χρόνο καθυστέρηση, αρκεί που ήταν αρχηγός της τάδε φοιτητικής παράταξης και μπροστάρης κάθε του συγκέντρωσης...
-
Έχει δημοσιευθεί πολλές φορές σε εφημερίδες η ρήση φοιτητοπατέρα προς καθηγητή με αιρετό αξίωμα:¨Κάτσε καλά γιατί εμείς σε βγάζουμε¨ :-X
-
παιδια μην το συζηταμε καν...ολοι τα ξερουμε......ειχα γνωστο...σε μεγαλο πανεπιστημιο της αθηνας...να μην μιλησω πιο συγκεκριμενα...απο τα κεφαλια της πασπ ο οποιος σε καθε εξεταστικη εφτιαχνε μια λιστουλα.....με ονοματα και τι μαθηματα να περασουν στον καθενα..την εδινε στε καποιους καθηγητες.....και τα λοιπα.......
..σε αρκετα δεν πηγαιναν καν την μερατης εξετασης να δωσουν εστω μια λευκη για παρουσια.....οι αναγραφομενοι στην λιστα....................οι οποιοι σαφως.........περνουσαν τα μαθηματα...ετσι ..... >:(