Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί => Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ => Κλάδος ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας => Μήνυμα ξεκίνησε από: elizabeth στις Μαρτίου 19, 2007, 01:51:20 am
-
Μήπως ξέρει κανείς που πρέπει να ψάξω για στατιστικά στοιχεία των μέχρι τώρα διαγωνισμών του ΑΣΕΠ, για το ποσοστό επιτυχίας και αποτυχίας καθώς και για το συνολικό αριθμό επιτυχόντων και αποτυχόντων κάθε διαγωνισμού?
-
Δεν ξέρω που υπάρχουν έτοιμα.
Μπορείς όμως να τα βγάλεις μόνη σου με βάση τα αποτελέσματα στην ιστοσελίδα του Ασεπ.
http://www.asep.gr/apotel.htm
http://www.asep.gr/apotel_old.htm
-
Δείτε το συνημμένο αρχείο (Στατιστικά συμμετοχής-επιτυχίας από το 1998 ως το 2005).
-
Πολύ χρήσιμο αρχείο Ιωάννα. :)
Κι ένα "σχολιάκι"...Η αύξηση στο ποσοστό των επιτυχόντων σε κάθε νέο διαγωνισμό ΑΣΕΠ, δε νομίζω ότι οφείλεται στο γεγονός ότι έβαζαν όλο και ευκολότερα θέματα. Μάλλον δείχνει την τάση που είχε ο κόσμος, όσο περνούσε ο καιρός, να παίρνει τη διαδικασία του διαγωνισμού όλο και πιο σοβαρά και να βλέπει ότι τελικά είναι μονόδρομος... :-\
-
Αυτό πιστεύω κι εγώ, Σοφία. Στην άνοδο του 2005 ίσως συνέβαλε και η αλλαγή του τρόπου εξέτασης (ερ. πολλαπλής επιλογής), στον κλάδο μου τουλάχιστον.
-
Ιωάννα ευχαριστώ πολύ για το αρχειάκι!!! Πραγματικά μου έλυσε τα χέρια. :)
Η αύξηση στο ποσοστό επιτυχίας του ΠΕ06 μπορεί να σημαίνει ότι δουλεύουν πολύ καλά και τα φροντιστήρια προετοιμασίας ή τα κάθε είδους σεμινάρια που διοργανώνονται με το αζημίωτο βέβαια. Αλήθεια δεν θα έπρεπε να υπάρχει η δυνατότητα επιμόρφωσης και ενημέρωσης πάνω σε νέες μεθοδολογίες από κρατικούς φορείς εντελώς δωρεάν ειδικά για όσους έχουν αποφοιτήσει παλαιότερα? Ποιοι διορθώνουν τα γραπτά του διαγωνισμού? Μήπως αυτή η μυστικότητα έχει να κάνει με το αδιάβλητο των εξετάσεων? Και κάτι ακόμα είναι η πρώτη φορά που το ΑΣΕΠ δίνει τις απαντήσεις των θεμάτων ή κάνω λάθος?
Και μία τελευταία ερώτηση.... Πώς γίνεται καθηγητές που διδάσκουν χρόνια σε φροντιστήρια και μάλιστα σημειώνουν επιτυχία σε εξετάσεις πιστοποιητικών να μην τα καταφέρνουν τόσο καλά στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ?
-
Είναι διαφορετικά τα ζητούμενα. Τα πιστοποιητικά τύπου Cambridge, Michigan, IELTS, κλπ έχουν μία συγκεκριμένη τυπολογία, με την οποία ύστερα από ένα διάστημα τριβής εξοικειώνεσαι. Οι εξετάσεις του ΑΣΕΠ είναι απρόβλεπτες και, πάνω απ' όλα, η επιτυχία εκεί δεν είναι πάντα θέμα γνώσεων. Έτσι, ένας καθηγητής μπορεί να έχει στείλει εκατοντάδες παιδιά για πιστοποιητικά αγγλικών ή οποιασδήποτε άλλης γλώσσας και να έχει επιτυχίες και γνώσεις, αλλά στον ΑΣΕΠ να μην τα πάει καλά.
Είναι το ζήτημα του παραλόγου που έχω πει κι αλλού.
-
Αν δεν κάνω λάθος, κάποια σεμινάρια-κύκλους μαθημάτων που οργανώνει το τμήμα Αγγλικής του Α.Π.Θ. είναι δωρεάν. Συνεπώς, δεν είναι όλα επί πληρωμή. Τώρα, όσον αφορά αυτή τη «μυστικοπάθεια» που συνέχεια ακούγεται, δεν ξέρω κατά πόσο έχει να κάνει με το αδιάβλητο ή όχι του διαγωνισμού. Με το ίδιο σκεπτικό, ποιος βαθμολογεί τα γραπτά των Πανελλήνιων εξετάσεων; Εκεί, γιατί δε μιλάμε για συμφέροντα και αδικημένους; Προς αποφυγήν παρεξηγήσεων, φέτος έδωσα για πρώτη φορά ΑΣΕΠ και σε περίπτωση που θα είμαι απλώς στους επιτυχόντες, θα είμαι από τους τελευταίους. Παρά ταύτα, δε θεωρώ ότι γι' αυτό θα «φταίει» κάποιος άλλος πέρα από τη δική μου επιπόλαιη προετοιμασία. Τέλος, όντως τα πιστοποιητικά γνώσεων ξένων γλωσσών έχουν να κάνουν κυρίως με συγκεκριμένη τακτική την οποία αν καταλάβει ο εκάστοτε καθηγητής και καταφέρει να μεταδώσει στους μαθητές τους, τότε τα αποτελέσματα είναι συνήθως θετικά.
-
Οι καθηγητές που διδάσκουν σε φροντιστήρια ασχολούνται με στρατηγικές και τεχνικές που μπορούν να βοηθήσουν τους μαθητές στις εξετάσεις των πιστοποιητικών γλωσσομάθειας μόνο? Πιστεύεται ότι χρησιμοποιούν διαφορετικές μεθοδολογίες απο αυτές που χρησιμοποιούν οι καθηγητές του δημόσιου σχολείου? Έχω την εντύπωση πως οι καθηγητές του δημόσιου σχολείου είναι απαλλαγμένοι απλώς από το άγχος των πιστοποιητικών γιατί αυτό το βάρος το φέρουν μέχρι σήμερα τα φροντιστήρια μόνο και ξέρουμε πολύ καλά πως αν ένα φροντιστήριο δεν φέρει μεγάλο ποσοστό επιτυχίας στις εξετάσεις των πιστοποιητικών αργά ή γρήγορα θα κλείσει. Δεν είναι εξωφρενικό ότι ενώ το ΑΣΕΠ μοριοδοτεί με τις προκηρύξεις του πιστοποιητικά γλωσσομάθειας που είναι τις περισσότερες φορές προϊόν φροντιστηριακής παιδείας να μην αναγνωρίζει την προϋπηρεσία σε φροντιστήρια?
Έδωσα ΑΣΕΠ φέτος για πρώτη φορά και μετά τις εξετάσεις ένιωσα τελείως άχρηστη. Η προετοιμασία μου ήταν βέβαια πρόχειρη γιατί οικογένεια, δουλειά και ΑΣΕΠ είναι θανατηφόρος συνδυασμός. Αυτό που κατάλαβα ήταν ότι θα πρέπει από τώρα να προετοιμάζομαι για τον επόμενο (αν και άκουσα κάτι για αλλαγές στον τρόπο εξέτασης) και αν καταφέρω να κάνω και κανένα μεταπτυχιακό μέχρι τότε ακόμα καλύτερα.... Δια βίου εκπαίδευση λοιπόν μια και από ότι φαίνεται το ΑΣΕΠ ήρθε και θα μείνει. :(