Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Υπηρεσιακές μεταβολές => Μήνυμα ξεκίνησε από: agatha14 στις Σεπτεμβρίου 02, 2009, 08:30:15 pm
-
Μιας και επίσημα πάμε πλέον σε εκλογές, γνωρίζει κανείς κατά πόσο αυτό έχει κάποιον αντίκτυπο στους διορισμούς των μονίμων εκπαιδευτικών; Αναφέρομαι στους κλάδους για τους οποίους δεν έχει βγει ακόμη η εγκύκλιος διορισμού για τους διοριστέους μέσω ΑΣΕΠ (πληροφορικών, οικονομολόγων, κοινωνιολόγων κλπ). Ευχαριστώ
-
τελος όλα.
ραντεβού δεκέμβρη
-
Τολμω να πω με καθε επιφυλαξη και χωρις παρεξηγηση πως απαγορευονται οι προσληψεις, διορισμοι και λοιπες υπηρεσιακες μεταβολες κατα την προεκλογικη περιοδο, δηλαδη κατά το διάστημα που μεσολαβεί από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών, δηλ. από την ημέρα δημοσίευσης του Προεδρικού Διατάγματος διάλυσης της
-
Συμφωνώ, αλλά σε ότι αφορά τους αγγλικούς, τα ονόματα των οποίων ναι μεν έχουν δημοσιευτεί, αλλά οι ίδιοι δεν έχουν κατοχυρωθεί μέσω ΦΕΚ (εξαιρούνται οι διοριστέοι του ΑΣΕΠ), είναι λίγο αμφίβολα τα τα πράγματα....
-
No problem Agatha14, το 2007 ανακοινωθηκε στις 16 Αυγουστου πως πηγαιναμε σε προωρες εκλογες, και οι μονιμοι διορισμοι (ΑΣΕΠ) εγιναν κανονικοτατα. Αυτο που καθυστερησε, ειναι οι κλησεις αναπληρωτων, κατι που ειναι απολυτως λογικο, καθως τα κομματοσκυλα στα Υπουργεια ασχολουνται με τις ψηφους.
-
Απαγορεύεται η προκήρυξη διαγωνισμού κι όχι ο διορισμός αυτών που έχουν ήδη γίνει οι διαδικασίες. Δεν μπορεί δηλ να ανακοινωθεί ότι θα προσλάβουν επιπλέον 1000 εκπαιδευτικούς. Αφού όμως έχουν γίνει οι διαγωνισμοί κι ο αριθμός των θέσεων είναι γνωστός εδώ και ένα χρόνο, οι διαδικασίες διορισμού γίνονται κανονικά.
-
Οι μόνιμοι διορισμοί έγιναν, γιατί είχαν βγει σε ΦΕΚ τα ονόματα των διοριστέων. Αναπληρωτές κλήθηκαν μετά την ημέρα των εκλογών.
Οι διατάξεις που ισχύουν βρίσκονται στο άρθρο 28 του ν. 2190
http://www.eepd.gr/pdf/N2190_1994.pdf
Όσο για τις αποσπάσεις κλπ, είχε εκδοθεί τότε η ακόλουθη εγκύκλιος:
Ποιες υπηρεσιακές μεταβολές εκπαιδευτικών δεν απαγορεύονται κατά την προεκλογική περίοδο
Λειτουργία Υπηρεσιακών Συµβουλίων (ΠΥΣΠΕ,ΠΥΣ∆Ε) υπηρεσιακές µεταβολές εκπαιδευτικών .
Το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευµάτων υπέβαλε ερώτηµα περί δυνατότητας εξαίρεσης από την ως άνω αναστολή στην Ειδική Τριµελή Επιτροπή του άρθρου 28, παρ. 4 του Ν. 2190/1994 του Συµβουλίου της Επικρατείας.
Η Ειδική Τριµελής Επιτροπή εξέδωσε την µε αριθµό 25/2007/3-9-2007 γνωµοδότηση βάσει της οποίας:
1. Επιτρέπεται η τοποθέτηση σε σχολικές µονάδες των εκπαιδευτικών οι οποίοι παραµένουν στη διάθεση των Υπηρεσιακών Συµβουλίων µετά τις µεταθέσεις Μαΐου 2007.
2. Επιτρέπεται η τοποθέτηση σε σχολικές µονάδες των εκπαιδευτικών των οποίων έληξε η απόσπαση στο εξωτερικό και παραµένουν στη διάθεση των Υπηρεσιακών Συµβουλίων.
3. Επιτρέπεται η τοποθέτηση σε σχολικές µονάδες των εκπαιδευτικών που διορίστηκαν σε οργανικές θέσεις για το σχολικό έτος 2007-2008.
4. Επιτρέπεται η τοποθέτηση σε σχολικές µονάδες των εκπαιδευτικών που προσελήφθησαν ως αναπληρωτές στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση.
5. Επιτρέπεται η τοποθέτηση σε σχολικές µονάδες εκπαιδευτικών που έχουν µεταταχθεί από την Πρωτοβάθµια στη ∆ευτεροβάθµια και από τη ∆ευτεροβάθµια στην Πρωτοβάθµια Εκπαίδευση.
6. Επιτρέπονται οι αποσπάσεις από σχολική µονάδα σε σχολική µονάδα του ιδίου νοµού.
7. Η τοποθέτηση σε σχολικές µονάδες των εκπαιδευτικών που αποσπάστηκαν από ΠΥΣ∆Ε σε ΠΥΣ∆Ε και από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ είχε εγκριθεί µε την µε αριθµό 7/2007/24-8-2007 γνωµοδότηση της Ειδικής Τριµελούς Επιτροπής.
ΥΠΕΠΘ – 4/9/2007
-
Πιστεύω πως θα πρέπει να περιμένουμε Δελτίο τύπου από ΑΣΕΠ και ΥΠΕΠΘ...
-
agatha14, θα ήθελες σε παρακαλώ να μου εξηγήσεις πέρα από το γιατί άνοιξες νέο θέμα ενώ ήδη υπάρχει σχετικό, γιατί το ένταξες στην κατηγορία των ήδη διορισμένων μονίμων; Δηλαδή ανοίγετε νέα θέματα χωρίς να κοιτάξετε αν υπάρχουν άλλα ολόιδια, τα βάζετε και σε λάθος κατηγορίες. ???
-
Με συγχωρείς, δεν είχα καμία πρόθεση να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του forum. Όντως είδα ότι υπάρχει ένα παρόμοιο θέμα αλλά βρισκόταν στην κατηγορία των αναπληρωτών και μιλούσαν για τους μη μόνιμους διορισμούς ωρομισθίων και αναπληρωτών. Αυτό το τμήμα ονομάζεται 'Μόνιμοι' και θεώρησα ότι δεν αναφέρεται μόνο στους ήδη διορισμένους αλλά και στους διοριστέους που θα γίνουν μόνιμοι αλλά δε γνωρίζουν το πότε. Ζητώ συγγνώμη για την εσφαλμένη εντύπωση.
Ωστόσο, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
-
Με συγχωρείς, δεν είχα καμία πρόθεση να δημιουργήσω πρόβλημα στην ομαλή λειτουργία του forum. Όντως είδα ότι υπάρχει ένα παρόμοιο θέμα αλλά βρισκόταν στην κατηγορία των αναπληρωτών και μιλούσαν για τους μη μόνιμους διορισμούς ωρομισθίων και αναπληρωτών. Αυτό το τμήμα ονομάζεται 'Μόνιμοι' και θεώρησα ότι δεν αναφέρεται μόνο στους ήδη διορισμένους αλλά και στους διοριστέους που θα γίνουν μόνιμοι αλλά δε γνωρίζουν το πότε. Ζητώ συγγνώμη για την εσφαλμένη εντύπωση.
Ωστόσο, σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις!
Μπράβο για την ώριμη τοποθέτησή σου. Θα φροντίσουμε να ενώσουμε τα θέματα και να δώσουμε πιο αναλυτικές περιγραφές στις κατηγορίες για να μην μπερδεύονται τα μέλη.
-
επειδη κ εγω εχω χαθει με την πληθωρα των πληροφοριων , δεν τα μαζευετε ολα σε ενα θεμα , με τιτλο εκλογες κ προσληψη β φασης αναπληρωτων