Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Τυπική Εκπαίδευση => Σχολικά μαθήματα => Δημοτικό => Μήνυμα ξεκίνησε από: catwoman2 στις Οκτωβρίου 20, 2009, 02:03:37 pm
-
σημερα εγινε ενημερωση στην περιοχη
-
ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΣΤΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΕ ΜΑΣ ΔΙΝΟΥΝ
-
Που να δείτε και τα καινούρια βιβλία του Γυμνασίου! Τέτοιο χάλι πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να το καταφέρεις!!! Ενημέρωση? Τί είναι αυτό??? Έκανα κι εγώ δεν ξέρω πόσες ώρες για να βγάλω προγραμματισμό για την Γ΄Γυμνασίου.
-
Δείτε την παρακάτω ιστοσελίδα από την ομάδα συγγραφής του βιβλίου της ΣΤ΄ όπου μιλούν γενικά για το σκεπτικό τους, τις ενότητες του βιβλίου, ένα companion που διατίθεται προαιρετικά από τις εκδόσεις Σαββάλας και παρουσιάζουν το βιβλίο τους πιο αναλυτικά (με powerpoint).
http://blogs.sch.gr/efraimid/
Παραθέτω το εισαγωγικό τους σημείωμα στην παραπάνω διεύθυνση
Καλώς Ήλθατε!
Λίγα λόγια για το βιβλίο
Tο να μαθαίνεις μια ξένη γλώσσα είναι κάτι το συναρπαστικό. Σε βάζει σε πρωτόγνωρους δρόμους, σε γνωρίζει με την ιστορία και τον πολιτισμό ενός άλλου λαού, σε φέρνει πιο κοντά στους ανθρώπους. Με αυτές τις σκέψεις ξεκινήσαμε να γράφουμε το βιβλίο Αγγλικών της ΣΤ΄ Δημοτικού. Θέλαμε αυτό που νοιώσαμε εμείς σαν μικρές μαθήτριες, όταν ξεκινούσαμε να μαθαίνουμε την ξένη γλώσσα, αυτό που νοιώθουμε ακόμα και τώρα - γιατί ποτέ δε σταματάς να μαθαίνεις - να το νοιώσουν και τα νέα παιδιά που ξεκινούν τώρα το ταξίδι της μάθησης.
Σε λίγο κοντά σας!
Το νέο βιβλίο Αγγλικών της Στ’ Δημοτικού αποτελείται από 10 ενότητες (Units). Η κάθε ενότητα περιλαμβάνει 3 μαθήματα (Lessons). Στο 1ο μάθημα βρίσκεται συνήθως ένα Reading text, στο 2ο ένα Listening text και στο 3ο ένα Project. Οι περισσότερες από τις δραστηριότητες που προτείνει το βιβλίο είναι για να γίνουν από τους μαθητές / τις μαθήτριες στην τάξη και απαιτείται εργασία σε ζεύγη ή σε μικρές ομάδες. Επιλέον εργασίες, που μπορούν να γίνουν ατομικά ή στο σπίτι, βρίσκονται στο βιβλίο εργασιών (Workbook).
Ξεκινώντας να δουλεύετε πάνω σε μια ενότητα, καλό είναι να συμβουλευτείτε το βιβλίο του δασκάλου (Teacher’s Book). Εκεί θα βρείτε χρήσιμες οδηγίες και υλικό που θα σας βοηθήσει στην οργάνωση του μαθήματός σας. Φροντίστε να αξιοποιήσετε την εισαγωγική σελίδα κάθε ενότητας. Στη σελίδα αυτή θα βρείτε εικόνες σχετικές με το θέμα που διαπραγματεύεται η ενότητα και, πολύ σημαντικό, τους διδακτικούς σκοπούς (Aims of the Unit) της ενότητας τους οποίους πρέπει να δείτε μαζί με τους μαθητές / τις μαθήτριες.
Προσπαθήσαμε να φέρουμε τα κείμενα του βιβλίου όσο το δυνατό πιο κοντά στα αυθεντικά κείμενα της γλώσσας. Γι αυτό, σε πολλά από αυτά, υπάρχει μεγάλος αριθμός αγνώστων λέξεων. Αυτό δε σημαίνει ότι θα πρέπει τα παιδιά να αποστηθίσουν και να μάθουν όλες τις λέξεις των κειμένων. Μπορείτε να επιλέξετε τις πιο χρήσιμες, ανάλογα με τις ανάγκες και το επίπεδο της τάξης σας.
Σε κάθε ενότητα, μέσα σε ειδικό πλαίσιο, προτείνουμε χρήσιμες τεχνικές μάθησης ( Learning Strategies) που είναι καλό οι μαθητές / μαθήτριες να εξοικειώνωνται με αυτές από την αρχή.
Στο τέλος κάθε ενότητας με ένα δισέλιδο τεστ αυτοαξιολόγησης (Check yourself) οι μαθητές / μαθήτριες ελέχγουν την πρόοδό τους και εντοπίζουν τι έχουν αποκομίσει από τη διαδικασία μάθησης που προηγήθηκε.
Τί νέο προτείνει αυτό το βιβλίο;
Δραστηριότητες Διαφοροποιημένης Παιδαγωγικής (Differentiated Pedagogy)
Στην ουσία είναι συμπληρωματικές / εναλλακτικές ασκήσεις που μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε σε περίπτωση που, λαμβάνοντας υπόψη τις ατομικές διαφορές των μαθητών σας και θεωρώντας ότι κάθε μαθητής / μαθήτρια στην τάξη έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει γνώσεις, κρίνετε ότι κάποιο παιδί χρειάζεται κάτι λιγότερο απαιτητικό ή το αντίθετο. Ή σε περίπτωση που κάποιο παιδί έχει διαθέσιμο χρόνο για να ασχοληθεί με μια επιπλέον δραστηριότητα που κρίνετε ότι το ενδιαφέρει.
Ασκήσεις Διαμεσολάβησης (Mediation Exercises)
Στις ασκήσεις αυτές ζητάμε από τους μαθητές / τις μαθήτριες να κατανοήσουν ένα Ελληνικό κείμενο και να μεταφέρουν μόνο το νόημά του στα Αγγλικά. ΠΡΟΣΟΧΗ: Όχι να το μεταφράσουν.
Ατομικός Φάκελος Μαθητή (Portfolio)
Στο βιβλίο προτείνουμε κάποιες εργασίες που μπορούν τα παιδιά να διατηρούν στον προσωπικό τους φάκελο. Εκεί οι μαθητές σημειώνουν πληροφορίες για τον εαυτό τους, την πρόοδό τους και τοποθετούν τα έργα τους. Διατηρώντας έναν Ατομικό Φάκελο τα παιδιά έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν τον εαυτό τους, να εντοπίσουν τα δυνατά ή τα αδύνατα σημεία τους και να κάνουν προσπάθεια βελτίωσης. Εμπλέκονται τα ίδια στη διαδικασία εκμάθησης της ξένης γλώσσας. Αναπτύσσουν νέες δεξιότητες και εμπλουτίζουν τις γνώσεις και τις πολιτισμικές τους εμπειρίες, ώστε να επιτυγχάνουν τους στόχους που θέτουν.
Τέλος, για να δώσουμε επιπλέον βοήθεια και να ενισχύσουμε την αυτονόμιση των μικρών μαθητών / μαθητριών, προχωρήσαμε στη συγγραφή ενός Companion που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΣΑ
-
χρειαζομαι κατι σε companion για τους αρχαραιους Α,
-
Τι 'ναι παλι τουτο .....;;;;
Προαιρετικο 'companion' ;;;;;;
Καλα αυτο παλι καινουριο ΄φασολι'.
Δηλαδη πανε να βγαλουνε λεφτα απο τους καθηγητες ;
Η μηπως αναγκαζονται οι συναδελφοι να γινουν 'διαμεσολαβητες' για να το προωθουν στις ταξεις με καποιο ανταλλαγμα φυσικα ;
Το ξερουν αραγε αυτο οι ΟΛΜΕ, Ε.Κ.Α.Δ.Ε.
-
Τι 'ναι παλι τουτο .....;;;;
Προαιρετικο 'companion' ;;;;;;
Καλα αυτο παλι καινουριο ΄φασολι'.
Δηλαδη πανε να βγαλουνε λεφτα απο τους καθηγητες ;
Η μηπως αναγκαζονται οι συναδελφοι να γινουν 'διαμεσολαβητες' για να το προωθουν στις ταξεις με καποιο ανταλλαγμα φυσικα ;
Το ξερουν αραγε αυτο οι ΟΛΜΕ, Ε.Κ.Α.Δ.Ε.
-
χρειαζομαι κατι σε companion για τους αρχαραιους Α,
-
σχετικα με τα βιβλια του γυμνασιου...
το βιβλιο καθηγητη της Γ δινει ενδεικτικα tests
Το θεμα με τις τα βιβλια καθηγητη εινναι οτι σε καθε ταξη εχουν διαφορετικη δομη κι ετσι μπερδευουν λιγο.
επισης, ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΟ CD!!!!!!!!!!!!
θεωρουν το 1 skill της γλωσσας δευτερευουσας σημασιας απο τα υπολοιπα?