Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Αναπληρωτές => Μήνυμα ξεκίνησε από: spapioan στις Νοεμβρίου 15, 2009, 03:25:18 pm

Τίτλος: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 15, 2009, 03:25:18 pm
Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση.


Κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών και μετά τις εξαγγελίες της υπουργού κ. Άννας Διαμαντοπούλου, οι εκπαιδευτικοί και ακόμη περισσότερο οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί έχουν γίνει στόχοι μιας συνεχούς επίθεσης σε πρακτικό, ηθικό και δεοντολογικό επίπεδο, από το ίδιο το υπουργείο, από ευτυχώς περιορισμένους δημοσιογραφικούς κύκλους αλλά το τραγικότερο από αδιόριστους συναδέλφους.
Σχετικά με αυτά πρέπει να γίνει λόγος όχι μόνο για την νομιμότητα της διαδικασίας πρόσληψης αναπληρωτών αλλά και για το ηθικό σκέλος αυτής. Έτσι απαξάπαντες οι αναπληρωτές:
 έχουν προσληφθεί βάσει νόμων υφισταμένων εδώ και πολλά χρόνια, νόμων αναγνωρισμένων και από σύσσωμη την επίσημη εκπαιδευτική κοινότητα (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ κλπ).
Οι νόμοι είναι συνθετικοί, όχι απόλυτοι και εμπεριέχουν ήδη την αξιολόγηση και την αξιοκρατία, ήτοι
α) Ήδη προσμετράται ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ και μάλιστα με συντριπτική διαφορά όπως ορίζει ο νόμος αλλά και τεχνηέντως αποκρύπτεται (καλύπτει έτσι κατά προτεραιότητα και ουσία εκπαιδευτικούς που με την αξία τους πέτυχαν σε αντικειμενικό διαγωνισμό ασχέτως ηλικίας)
β)Αναγνωρίζεται η προϋπηρεσία εκπαιδευτικών τοποθετημένων επί έτη σε όλη την επικράτεια με αναμφισβήτητη και αντικειμενική έτσι εμπειρία (ο νόμος καλύπτει και αξιοποιεί τα με πτυχίο παλαιότερα και εμπειρότερα στελέχη με παλαιότερη επιτυχία στον ΑΣΕΠ)  
γ) Αναγνωρίζει την επιπλέον επιστημονική επάρκεια που προσδίδουν οι μεταπτυχιακοί τίτλοι σπουδών και τους δίνει προτεραιότητα σε ευαίσθητα αντικείμενα όπως αυτό της Ειδικής Αγωγής (καλύπτει όσους εκπαιδευτικούς έχουν αντικειμενικά  περισσότερα πανεπιστημιακά προσόντα από άλλους)
δ) Αναγνωρίζει σε μικρό ποσοστό κοινωνικά κριτήρια και εμπεριέχει κοινωνική ευαισθησία (καλύπτοντας εκπαιδευτικούς με Ειδικές Ανάγκες και άλλους).
Ουδέποτε και εις ουδεμία περίπτωση υπήρξε έστω και κάποια μορφή συνέντευξης, ουδέποτε κλειστός διαγωνισμός και ουδέποτε έστω και μια σύμβαση διαφορετική από τις άλλες. Αντίθετα, ανέκαθεν υπήρχε  δημόσια ανάρτηση των πινάκων με ακριβώς οριοθετημένα μόρια από αντικειμενικό διαγωνισμό, εμπειρία και πτυχία. Ο νόμος αναγνώριζε τα προσόντα  και τις ανάγκες όλων των υποομάδων και χρησιμοποίησε κριτήρια όπως σε όλα τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από την άλλη πλευρά οι ίδιοι οι αναπληρωτές πάντοτε ήταν ενάντια σε αδιαφανείς διαδικασίες (Πρόσθετη Διδακτική) και πλάγια μέσα (ΟΑΕΔ). Αντίθετα, προς ενημέρωση γονέων μαθητών και κοινής γνώμης, οι μόνοι διαφωνούντες απέναντι στο παρόν σύστημα μαζί με την υπουργό είναι κάποιοι, λίγοι ευτυχώς, συμμετέχοντες του ΑΣΕΠ, που είτε απέτυχαν, είτε έγραψαν απλά πάνω από μια βάση ,έχουν μηδαμινή διδακτική εμπειρία και λοιπά μεταπτυχιακά προσόντα, ενώ γνώριζαν το νόμο και την πρόταξη των προσοντούχων συναδέλφων και τώρα αιτούνται την απόλυση των συναδέλφων τους και τη δική τους πρόσληψη.
Κατά συνέπεια η υπονοούμενη ή άμεση διαπλοκή των κατηγοριών ενάντια στους αναπληρωτές με τα προβλήματα των αποσπάσεων, των stage και γενικότερα της διαφθοράς στις προσλήψεις αποτελεί τεκμηριωμένα συκοφαντική δυσφήμιση στην πλέον αξιοκρατούμενη ομάδας εργαζομένων επιστημόνων.
Άμεσοι στόχοι λοιπόν από πλευράς αναπληρωτών τίθενται α)η χρήση των ανωτέρω επιχειρημάτων με νομικά και πολιτικά μέσα β)η ενημέρωση των μαθητών, γονέων και της κοινής γνώμης για την αξιοκρατία στον κλάδο γ) Η ποινικοποίηση δυσφημιστικών δηλώσεων από επίσημους φορείς και συκοφάντες συναδέλφους. Ειδικότερα, σε ενδεχόμενη συμπαρουσίαση και διαπλοκή επιχειρημάτων προφορική ή γραπτή του θεσμού των αναπληρωτών με άλλα προβλήματα της εκπαίδευσης ή του δημοσίου, παντελώς άσχετα των τελευταίων αποτελεί στο εξής σαφή προσπάθεια δυσφήμισης και θα αντιμετωπιστεί με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος.
Η κατάργηση των ανωτέρω κριτηρίων δημιουργεί ασύγκριτη κοινωνική αδικία, ισοπέδωση ολοκληρωτικού καθεστώτος και όσον αφορά στην ίδια την παιδεία δεν προσφέρει απολύτως τίποτα. Η δημοκρατική σύνθεση της αξιοκρατίας, της εμπειρίας, των επιπλέον προσόντων και του κοινωνικού προσώπου αυτή τη στιγμή κινδυνεύουν από ολοκληρωτικές παρεμβάσεις και νόμους που απειλούν με διάλυση το σύστημα. Η ορθότητά του υπάρχοντος συστήματος αποδεικνύεται από τη μηδαμινή αντίδραση εκπαιδευτικών, γονέων και μαθητών έως τώρα σε αυτό με μόνη ένσταση τον αριθμό μονιμοποιήσεων. Αντίθετα, αν ισχύσει το ένα και ισοπεδωτικό κριτήριο τότε πρακτικά:
Α)Ποιος, αν και επιτυχών, θα μεταβεί ωρομίσθιος σε σχολείο της επαρχίας  εφόσον δεν θα μετρήσει ή θα μετρήσει ελάχιστα η προϋπηρεσία και εφόσον θα συνεχιστεί ο θεσμός της ωρομισθίας;
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 15, 2009, 03:34:57 pm
συναδελφοι, οποιος απο εσας συμφωνει με τα γραφομενα μπορει αν θελει να μου στειλει το ονομα του σε pm να το βαλω στη λιστα αυτων που το προσυπογραφουν.
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: christina_k στις Νοεμβρίου 15, 2009, 03:45:21 pm
Αχ! Δυστυχώς, όλοι δίκιο έχουν από την πλευρά τους... Είναι κάτι σαν το φούρνο του Χότζα. Κάποιες ρυθμίσεις ευνοούν τους Χ και κάποιες τους Ψ... Ο σκοπός είναι να εφαρμοστεί αυτό που είναι διακαιότερον.

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι με τις συνεχείς αλλαγές στις ρυθμίσεις των προσλήψεων, ανατρέπεται ο σχεδιασμός κάθε ενδιαφερομένου... Κάποιοι άνθρωποι προγραμμάτισαν τη ζωή τους με τις -ακόμα- ισχύουσες συνθήκες. Πολλοί από αυτούς θα έκαναν άλλους προγραμματισμούς, αν ίσχυαν ήδη τα μέτρα που ανακοίνωσε η Υπουργος...

Δηλαδή, αν αλλάξει η κυβέρνηση σε ένα, δυο, τρία χρόνια.... φτου κι απ' την αρχή;
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 15, 2009, 03:48:29 pm
ζηταμε να παγιωθει ενα δικαιο συστημα προσληψεων το οποιο δεν θα θιγει τα εργασιακα κεκτημενα. το τωρινο συστημα με κλεισιιμο ολων των παραθυρων ειναι αποδεκτο απο την πλειοψηφια της εκπαιδευτικης κοινοτητας.
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 15, 2009, 07:18:31 pm
φιλοι συναδελφοι οι εποχες του ''φοβαμαι ολα αυτα που θα γινουν για μενα χωρις εμενα'' εχουν περασει ανεπιστρεπτι. μπορουμε και πρεπει να ανακοψουμε τη λαιλαπα που ερχεται. μην φοβοσαστε να στειλετε το ονοματακι σας! θα εχουμε συνεχεια και εντατικοποιηση του αγωνα.
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: Carol στις Νοεμβρίου 15, 2009, 07:37:18 pm
Συμφωνώ και εγώ με τους προλαλήσαντες αναπληρωτές
Γιάννης Κωστόπουλος ΠΕ.04.01 Φυσικός
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: amer στις Νοεμβρίου 15, 2009, 07:55:13 pm
Κι εγώ συμφωνώ
Πολυχρονοπούλου Ευσταθία, ΠΕ03.50
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: arist2 στις Νοεμβρίου 15, 2009, 08:04:17 pm
εγώ διαφωνώ με την αναγνώριση των μεταπτυχιακών....

δεν έκανα όχι γιατί δεν ήμουν καλή φοιτήτρια 8,3 πτυχίο φιλόλογος 1999.....απλά πιεσόμουν να βρω μια δουλεία και ασχολήθηκα με ιδιαίτερα και φροντιστήρια......έχω όμως 4 επιτυχίες ΑΣΕΠ στο ενεργητικό μου καθώς εδώ και 10 χρόνια δίνω ΑΣΕΠ......

νομίζω 4 επιτυχίες έχουν αποδείξει την αξία μου
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 15, 2009, 08:10:12 pm
προφανως η αξια του καθενος μπορει να αποδειχθει με διαφορετικους τροπους. αναμφιβολα οι μεταπτυχιακοι τιτλοι ειναι δειγμα μιας καποιας αξιας. σιγουρα και οι πολλαπλες επιτυχιες στον ασεπ καταδεικνυουν το ιδιο. δεν ειμαστε μηδενιστες. δεν ειμαστε κατα του 100% ασεπ. ζητουμε ποσοστωση δικαιη, χωρις παραθυρα και αναγνωριση της πολυπαθης προϋπηρεσιας που ολοι γνωριζουμε πως την αποκτησαμε. τα βυσματα προφανως εξαιρουνται.
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 15, 2009, 08:12:14 pm
και ενα μεγαλο ευχαριστω σε αυτους που στειλανε τα ονοματα τους. εγω σαν μια πρωτη αντιδραση παραιτηθηκα απο υπευθυνος της σχολικης εορτης του πολυτεχνειου που ειχα αναλαβει. θα γινει επισημο πρακτικο και θα αποσταλλει στη διευθυνση. ειμαι πλεον εξοργισμενος. παρακαλω να στειλετε και αλλα ονοματα!
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: sartr στις Νοεμβρίου 15, 2009, 08:14:41 pm
Δεν είναι δυνατόν κάποιοι να είναι επαναλαμβανόμενοι επιτυχόντες σε πολλούς διαγωνισμούς και κάποιοι άλλοι να διορίζονται χωρίς είτε καν να συμμετέχουν είτε να λαμβάνουν τη βάση.
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 15, 2009, 08:17:13 pm
το κειμενο απανταει στην απορια σου. διαβασε το προσεκτικα και θα δεις οτι συμφωνουμε.
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: korinad στις Νοεμβρίου 15, 2009, 11:59:53 pm
Καταρχήν, συμφωνώ με το "κείμενο των πολλών" και ελπίζω να γίνουν περισσότερες οι φωνές διαμαρτυρίας γιατί δε πάει άλλο. Στη συνέχεια θα ήθελα να θέσω μερικά ερωτήματα, μήπως και μπορέσω απο βδομάδα ν' ασχοληθώ  με κάτι άλλο εκτός των χρησμών της υπουργού μας.

1) Οι περισσότεροι αναπληρωτές-ωρομίσθιοι του πρωινού κύκλου μπήκαμε στα σχολεία μετά απο επιτυχία στο ΑΣΕΠ και κατάργηση της επετηρίδας.Άρα έχουμε ήδη "πληρώσει" τα οράματα του εκάστοτε υπουργού- κυβέρνησης που "ξεχνάνε" και τα παραθυράκια.

2) Το μεταβατικό στάδιο μέχρι πόσα χρόνια προϋπηρεσίας καλύπτει;Δηλ. τα 4 χρόνια ωρομισθ. ως μοναδική επιλογή για κάποιες ειδικότητες και αφού έχεις φαει στη μάπα τον ιδιωτικό τομέα, έχεις κάνει μεταπτυχιακό, σεμινάρια ειδ. αγωγής (όχι 400 ωρών αλλά 300) γιατί ήθελες να βελτιωθείς, πέρασες και απο 2 ΑΣΕΠ γιατί τάχα έτσι βγαίνουν οι άξιοι, είσαι πάλι "λίγος" και δεν μπορείς να συνεχίσεις όπως είχες σχεδιάσει;

3) Που είναι η ΟΛΜΕ και τα τοπικά όργανα; Κατάπιαν τη γλώσσα τους; Όπως και όταν τους ρωτάς γιατί ο ωρομίσθιος των 8,9 'η 10 ωρών δεν έχει δικαίωμα σε κάποιες ΕΛΜΕ να ψηφίζει;

4)Τελικά τόσα χρόνια σε τόσα σχολεία δούλευα ή με δούλευαν; η απόδειξη μηδενίζουν το κοντερ της προϋπηρεσίας μου και ίσως, ίσως και των δυνάμεων μου. :P :P :P :-\ :-\ :-\
     
Απο τους παρεξηγημένους ΠΕ01
μια απηυδισμένη

       
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: Dafni2 στις Νοεμβρίου 16, 2009, 12:12:23 am
εγώ διαφωνώ με την αναγνώριση των μεταπτυχιακών....

δεν έκανα όχι γιατί δεν ήμουν καλή φοιτήτρια 8,3 πτυχίο φιλόλογος 1999.....απλά πιεσόμουν να βρω μια δουλεία και ασχολήθηκα με ιδιαίτερα και φροντιστήρια......έχω όμως 4 επιτυχίες ΑΣΕΠ στο ενεργητικό μου καθώς εδώ και 10 χρόνια δίνω ΑΣΕΠ......

νομίζω 4 επιτυχίες έχουν αποδείξει την αξία μου
Καλά τα λες και μετά από 4 επιτυχίες σε καταλαβαίνω!!!?!!αλλά το μεταπτυχιακό΄=εξιδεικευση είναι ακαδημαικό προσόν και προσμετράται ΣΕ ΟΛΟ τον κόσμο. Δεν γίνεται να μην υπολογίζεται και δεν είναι το πρόβλημα το μεταπτυχιακό που οι περισσότεροι που το έχουν είναι και αυτοί επιτυχόντες 3 και 4 φορές και ξεπατώ8ηκαν στο διάβασμα 2 και 3 χρόνια ΚΑΙ στο μεταπτυχιακό!!!. Μήπως να φύγουν όσοι δεν έχουν ούτε ΜΙΑ επιτυχια????!!!!!!
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: sunsmile στις Νοεμβρίου 16, 2009, 12:33:27 am
Συμφωνώ κι εγώ
Λιναρδάκη Αικατερίνη ΠΕ02
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: epimenon στις Νοεμβρίου 16, 2009, 09:19:15 am
 ΣΥΜΦΩΝΩ  ΠΕΟ2 ΠΑΣΧΟΥ ΕΛΕΝΗ
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: zst στις Νοεμβρίου 16, 2009, 09:29:52 am
εγώ διαφωνώ με την αναγνώριση των μεταπτυχιακών....

δεν έκανα όχι γιατί δεν ήμουν καλή φοιτήτρια 8,3 πτυχίο φιλόλογος 1999.....απλά πιεσόμουν να βρω μια δουλεία και ασχολήθηκα με ιδιαίτερα και φροντιστήρια......έχω όμως 4 επιτυχίες ΑΣΕΠ στο ενεργητικό μου καθώς εδώ και 10 χρόνια δίνω ΑΣΕΠ......

νομίζω 4 επιτυχίες έχουν αποδείξει την αξία μου
ΔΗΛΑΔΗ οποιος/α εγραψε 54 δεν εχει αξια;
οι 4 επιτυχιες το μονο που αποδεικνυουν ειναι τη διαβλητοτητα του συστηματος. εχεις σκεφτει οτι δεν εισαι στους διοριστεους γιατι ειναι ευκολο να σε προσπερασουν καποιοι που οι βαθμοι τους ειναι πλαστοι;
σου θυμιζω οτι καποτε ειχε 400 ΠΕ11 με πανω απο τη βαση στην Αθηνα και 40 στη Θεσσαλονικη. αυτους που τεχνηεντως τους εριξαν κατω απο τη βαση δεν αξιζουν;
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: aghathi στις Νοεμβρίου 16, 2009, 10:09:18 am
zst είμαι τρεις φορές επιτυχούσα στον ΑΣΕΠ. και συμφωνώ μαζί σου. Θεωρώ ότι τουλάχιστον τις δύο στις τρεις έγραψα πολύ καλύτερα από ότι βαθμολογήθηκα. Και πιθανόν να ήμουν στους διοριστέου εάν δεν με προσπερνούσαν αυτοί που λες. Αλλά όλα αυτά είναι μια άλλη ιστορία. Ανοίγεις άλλο θέμα : ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΑΣΕΠ
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 16, 2009, 02:43:58 pm
προς τους υπερμαχους του 100% ασεπ: μην εχετε την ψευδαισθηση οτι θα αυξησουν τις θεσεις των διοριστεων. αυτο που γραφεται συχνα οτι ¨αν ηταν 100% ασεπ θα ημουν μονιμος τωρα'' ειναι καθαρη επιφαση. θα γινει μεγαλη περικοπη στις μονιμοποιησεις. συναδελφοι, ολοι ειμαστε μια ομαδα. ας αφησουμε κατα μερος τους φατριασμους. ολοι μαζι εναντια στην πρωτοφανη αδικια που επιχειρειται να γινει.
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: amer στις Νοεμβρίου 16, 2009, 06:28:21 pm
Παιδιά ας στείολουμε τη διαμαρτυρία μας και στα
info@diamantopoulou.gr
jpan@aueb.gr
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 16, 2009, 07:27:28 pm
θα τα στειλουμε παντου, μην ανησυχειτε!
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: ggg στις Νοεμβρίου 16, 2009, 07:51:11 pm
προς τους υπερμαχους του 100% ασεπ: μην εχετε την ψευδαισθηση οτι θα αυξησουν τις θεσεις των διοριστεων. αυτο που γραφεται συχνα οτι ¨αν ηταν 100% ασεπ θα ημουν μονιμος τωρα'' ειναι καθαρη επιφαση. θα γινει μεγαλη περικοπη στις μονιμοποιησεις. συναδελφοι, ολοι ειμαστε μια ομαδα. ας αφησουμε κατα μερος τους φατριασμους. ολοι μαζι εναντια στην πρωτοφανη αδικια που επιχειρειται να γινει.
ποιος ειπε οτι αυτοι που υποστηρίζουν 100%ασεπ πιστευουν οτι θα αυξηθουν οι διοριστεοι. ισα ισα πιστευουν οτι θα μειωθουν και οτι με το ισχυον συστημα οσο καλα και να γραφεις θα βλεπεις παντα κατι 24μηνα 30μηνα να διοριζονται και αυτος που δεν διοριζοται για λιγο ουτε αναπληρωτες ουτε ωρομισθιοι πηγαινουν.100% ασεπ ακομα και για πεντε θεσεισ
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: Marw 5 στις Νοεμβρίου 16, 2009, 08:01:11 pm
Να σας πω κάτι ρε παιδιά μπορεί να μου πει κάποιος που είναι απόφοιτος του μα8ηματικού, πως σε μία χώρα 10.000.000, 8α βολευτούν ΟΛΟΙ οι γυμναστές, οι φιλόλογοι, οι φυσικοί κλπ???
Γιατί λέμε
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: ggg στις Νοεμβρίου 16, 2009, 08:02:26 pm
προς τους υπερμαχους του 100% ασεπ: μην εχετε την ψευδαισθηση οτι θα αυξησουν τις θεσεις των διοριστεων. αυτο που γραφεται συχνα οτι ¨αν ηταν 100% ασεπ θα ημουν μονιμος τωρα'' ειναι καθαρη επιφαση. θα γινει μεγαλη περικοπη στις μονιμοποιησεις. συναδελφοι, ολοι ειμαστε μια ομαδα. ας αφησουμε κατα μερος τους φατριασμους. ολοι μαζι εναντια στην πρωτοφανη αδικια που επιχειρειται να γινει.
και να σου δωσω ενα παραδειγμα γι αυτο που γραφουν ¨αν ηταν 100% ασεπ θα ημουν μονιμος τωρα''
πχ υπαρχουν για 2 χρονια 180 διορισμοι για εναν κλαδο οι 100 απο ασεπ και οι 80 απο πινακες. αν ηταν 10% ασεπ ο 180θεση  στο διαγωνισμο του ασεπ τωρα θα ηταν διορισμενος, και ακομη χειροτερα αν ο 180 εχει λιγη προυπηρεσια ουτε ωρομισθιος θα παει. εχω ακριβως τετοιο παραδειγμα πολλων φίλων  
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: gvasilis στις Νοεμβρίου 16, 2009, 08:26:09 pm
ggg εγώ πάλι ξέρω πολλούς που επειδή έγραψαν καλά ΑΣΕΠ πηγαν ωρομίσθιοι και αναπληρωτές, και χτίζουν προυπηρεσία χάρη στον ασεπ. Εξαρτάται από τον κλάδο σου. Μου φαίνεται ότι για να ευνοηθούν οι φίλοι σου, θέλεις να σφάξεις τους αναπληρωτές που πέρασαν στον ΑΣΕΠ. Οι παράπλευρες απώλειες είναι πολύ μεγάλες, από ένα λογικό ποσοστό. Κάθε αλλάγή ή παρέμβαση έχει κάποιο βαθμό αδικίας. Εδώ συζητάμε ποιανού οι φίλοι θα αδικηθούν, οπως επίσης και το πως θα μικρίνουμε το ποσοστό των θυμάτων. Οχι στο "σφάξτε τους όλους γιατί το δικό μου σύστημα αξιών είναι το σωστότερο". Μην το χοντρύνω και μιλήσω για ανταγωνισμό, τυχοδιωκτισμό και νεο-φιλελευθερισμό...
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: PHYSCIENCE στις Νοεμβρίου 16, 2009, 09:18:56 pm
Προς νεότερους συναδέλφους......παρακαλώ προσπαθήστε να σκεφτείτε ώριμα.
Δεν θέλω να σας προσβάλω αλλά είναι δύσκολη η στιγμή.Η θέση που παίρνεται τώρα θα επηρεάσει όχι μόνο εσάς αλλά και όλους τους υπόλοιπους.Καταλαβαίνω σε αυτές τις δύσκολες εποχές μερικοί να κοιτάξουν να σώσουν τον εαυτό τους .Για να τον σώσετε όμως παρακαλώ διαβάστε τα παρακάτω . Ειλικρινά ..... παρακαλώ να διαβάσετε ήρεμα και αργά ...

Η καινούρια τροπολογία πλήτει κυρίως εσάς...

        1.Σας πλήτει γιατί θα δίνετε σε έναν διαγωνισμό με άνισους όρους.
Πιστεύεται ότι μπορείτε να γράψετε καλύτερα από εμένα?Και φυσικά εννοώ τον κάθε ... εμένα.Σας απαντώ εκ των προτέρων μπορεί ναι .....μπορεί και όχι.Υπάρχες και κάτι άλλο όμως.

Πιστέυετε ότι μπορείτε να προσπεράσετε αυτήν την μοριοδότηση?Ποια πιστέυεται ότι θα είναι η αναλογία προσλήψεων στον Διαγωνισμό.Προσέξτε τους αριθμούς 900 άτομα...

           2.Σκοπός είναι να μειωθούν οι διορισμοί
Αν είχαμε έναν μεγάλο αριθμό προσλήψεων θα υπήρχε η πιθανότητα κάποιος να καταφέρει να προσπεράσει μερικούς που έχουν υψηλή μοριοδότηση αλλά για σκεφτείτε το αν έχουμε έναν αριθμό πχ 150 προσλήψεων (παίρνω παράδειγμα από τον τελευταίο ΑΣΕΠ στον κλάδο μου) πιστεύεται ότι η βάση θα είναι κάτω από 110% ?Πιστεύεται ότι ακόμα και η βάση αναπλήρωσης και ορομισθίου θα είναι προσβάσιμη?

            3.Παντού υπάρχει ένα σύστημα
Είναι ένα ζήτημα το ποιες είναι οι αξίες αυτού του συστήματος.Μία απο αυτές είναι και το κατα πόσο εξαντλητικό είναι αυτό ,πόση προσπάθεια χρειάζεται να καταβάλλεις για να αποδείξεις τί?Ότι εκείνη την στιγμή ήσουν καλύτερα προετοιμασμένος ή ότι δεν ήσουν αλλά επειδή έχεις παραπάνω μόρια ...επιλέγεσαι...Το μόνο που γίνεται είναι να γίνεται ακόμα εξαντλητικότερες οι συνθήκες εισόδου και παραμονής για να αποτραπούν περισσότεροι.Και υπάρχει και η αβεβαιότητα που δημιουργεί στον οποιοδήποτε....Μπορείτε να καταλάβετε τι σημαίνει μια διάταξη όπως η   "24μηνες + οποιοσδήποτε ΑΣΕΠ" ? Προσέξτε τι θέλετε να αλλάξει....


Δεν θέλω να κάνω μεγάλο το ποστ γιατι πραγματικά θέλω να το διαβάσετε αλλά οπωσδήποτε θέλω να πω πριν τελειώσω ότι δεν παλεύω μόνο για εσάς...παλεύω και για εμένα.
Γιατί και εγώ όπως και εσείς πιστεύω ότι μπορώ να γράψω καλύτερα από όλους αλλά εγώ έχω μοριοδότηση και μπορώ να πιάσω και το 120 %.Δεν θέλω όμως ρε συνάδελφοι ! Έχω αποδείξει σε πολλούς Διαγωνισμούς ότι και αυτό το κάνω αλλά είναι εξαντλητικόοοοο .Αυτή η εργασία στον ιδιωτικό τομέα πληρώνεται χρυσάφι.Τόσες χαμένες εργατοώρες ,τόσες πολλές,για μένα είναι εξι μήνες για να αποδείξω πάλι τι?Πόσο άχρηστα εξαντλούμε τις δυνάμεις μας σε αυτήν την χώρα?
Συνάδελφοι εγώ θα κουραστώ και θα τα καταφέρω ...εσείς θα κουράζεστε και δεν θα είναι δυνατό να τα καταφέρετε.....Προσέξτε τι θέλετε να αλλάξει.
Τέλος θέλω να πω ότι είμαι περήφανος για το ότι κάποτε ενώ ήμουν νέος το 98 και δεν είχα πάρει πτυχίο...ανέβηκα πάνω από το υποτιθέμενο συμφέρον μου και υποστήριξα την επετηρίδα.Αποδέχτηκα τον Διαγωνισμό μόνο όταν έγινε ευρήτερη η αποδοχή του από τον κλάδο.Και κάθε φορά που συνάντησα κάποιον συνάδελφο του 98 ....φαίνονται...... τον αντιμετώπισα σύμφωνα με την ιστορία του.

Ακόμα και αν δεν κερδίσατε τίποτα από τα λεγόμενά μου θα ήθελα να διαβάσεται και έναν εμπειρότερο συνάδελφο που άνοιξε τις πύλες της ενημέρωσης στην εκπαίδευση με το alfavita ,τον κ Κάτσικα σε ένα άρθρο με περιγραφικό τίτλο... "Όλοι ζημιωμένοι".

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=4546182 (http://www.tanea.gr/default.asp?pid=12&ct=8&artID=4546182)
  
Επίσης, με το νέο σύστημα διορισμών που προωθείται, από όλες τις σημερινές ομαδοποιήσεις των αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών βγαίνουν ζημιωμένοι. Η κ. Διαμαντοπούλου δήλωσε μεταξύ άλλων: «Θα περνάνε όλοι με το ΑΣΕΠ, θα γίνονται δόκιμοι και θα συνεχίζουν την πορεία τους. Γι΄ αυτούς που περνάνε με το ΑΣΕΠ βεβαίως για την τελική επιλογή θα μετράει και η προϋπηρεσία».

Δηλαδή, όλη η διαφάνεια και η αξιοκρατία είναι ότι καταργούμε τη σειρά επιτυχίας στο ΑΣΕΠ και την αναμειγνύουμε με την υπάρχουσα προϋπηρεσία. Με άλλα λόγια, ο νούμερο 1 επιτυχών του ΑΣΕΠ μπορεί να καταταγεί στο νούμερο 100 αν δεν έχει προϋπηρεσία. Και αν το σύνολο των θέσεων είναι 100, ο νούμερο 101 θα πρέπει να ξαναδώσει ΑΣΕΠ, χάνοντας το πλεονέκτημα που έχει τώρα, δηλαδή αναπληρωτής- μόρια - μονιμοποίηση. Σε τελική ανάλυση, ποιον εξυπηρετεί αυτή η νέα διαδικασία, αφού οι έχοντες προϋπηρεσία σαφέστατα χάνουν, αλλά και οι μη έχοντες προϋπηρεσία, αν δεν είναι μέσα στους ελάχιστους διοριστέους, χάνουν και αυτοί;  
           

Έυχομαι σε όλους σας "εκτος τους γνωστούς του υπουργείου " που διαβάσατε αυτο το ποστ να είστε περήφανοι για τις στάσεις σας και τα επιτεύγματά της για πάντα,είναι ωραίο συναίσθημα.
Καλή συνέχεια


Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 16, 2009, 10:45:36 pm
φιλε physcience, οι αποψεις μας ειναι ταυτοσημες και το γνωριζεις.
φιλε qqq. προσπαθουμε να ειμαστε ενωτικοι και να συμπεριλαβουμε ολες τις κατηγοριες: ασεπ, προϋπηρεσια, αμεα κτλ. προφανως οι ''πλαγιες'' προϋπηρεσιες δεν τιμουν κανεναν και πρεπει να παψουν να υπαρχουν. βλεπω ομως οτι εισαι μηδενιστης και απολυτος. αν θελεις να λειτουργησεις διασπαστικα, σε παρακαλω να γραψεις ενα κειμενο αντιστοιχο με το δικο μας, να επιχειρηματολογησεις και να εκθεσεις τις αποψεις σου. πλουραλιστες ειμαστε, δημοκρατια εχουμε. σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση δινεις την εντυπωση του εγκαθετου. σε παρακαλω θερμα να σταματησεις να το κανεις στο συγκεκριμενο θεμα.
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 17, 2009, 09:43:42 am
μολις αναρτηθηκε το κειμενο στα neaonline:
http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4546181&ct=1
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: evants στις Νοεμβρίου 17, 2009, 10:02:43 am
Χαιρομαι που καποιοι στο φορουμ αποφασισαν να αναλαβουν δραση πανω στο καταπτυστο δημοσιευμα των νεων,δυστυχως οι συναδελφοι μου φιλολογοι απαξιουν ως τωρα. Εχω στειλει κι εγω πρωτυτερα  διαμαρτυρια στην εφημεριδα και ανοιξα θεμα:http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=16473.0 οπου ελαβα την απιστευτη απαντηση οτι οι καθηγητες χρειαζομαστε τη Διαμαντοπουλου μας. Με αυτα τα μυαλα μπροστα δεν παμε!
Υπαρχουν σημεια στην επιστολη οπου ενισταμαι. Πιστευω ακραδαντα ομως οτι η δυναμη ειναι στους πολλους και οτι μεσα απο την αντιπαραθεση και την τελικη συνθεση αποψεων μπορουμε να επιτυχουμε πολλα.
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 17, 2009, 10:05:04 am
οποιαδηποτε διορθωση-παρατηρηση ειναι σαφως αποδεκτη. και φυσικα η δυναμη ειναι στους πολλους. ας γινουμε λοιπον πολλοι...
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 17, 2009, 11:03:55 am
ποτε δεν ηθελα να περιαυτολογησω, αλλα θα ηθελα να με συγχωρεσετε γιατι τωρα θα το κανω. μολις δεχθηκα τηλεφωνο απο τη δ αθηνας για προσθετη διδακτικη στηριξη, 10 ωρες σε ενα σχολειο στη γλυφαδα. η απαντηση μου; ευχαριστω, αλλα να τις δωσετε σε καποιον συναδελφο που τις εχει περισσοτερη αναγκη, εφοσον εγω φετος ειμαι αναπληρωτης. ο κυριος στο τηλεφωνο δεν πιστευε στα αυτια του.... και ας μου ειπε οτι δεν τιθεται θεμα ασυμβιβαστου μεταξυ πδς και αναπληρωσης, δεν τις δεχθηκα ομως. σκεφτηκα τους υπολοιπους και δεν τις δεχθηκα. ας ειναι και αυτο μια απαντηση στους μηδενιστες-δογματικους υποστηρικτες του 100% ασεπ. οπως βλεπετε φιλοι συναδελφοι, υπαρχουν ακομα ιδεαλιστες εκπαιδευτικοι.μαλλον ειμαι ενας απο αυτους.
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: mimelismoni στις Νοεμβρίου 17, 2009, 11:16:14 am
τι να πω....απλα συγχαρητηρια.οσο για το φιλολογικο κλαδο, ειναι απογοητευτικα οκνηρος. :(
Τίτλος: Απ: Η αξιοκρατία των πινάκων Αναπληρωτών Εκπαιδευτικών και η παραπληροφόρηση
Αποστολή από: spapioan στις Νοεμβρίου 17, 2009, 01:15:50 pm
ευχαριστω πολυ. αν θελεις, σε παρακαλω να προσυπογραψεις με τη σειρα σου το κειμενο της 1ης σελιδας.