Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί => Διάφορα θέματα αδιόριστων => Μήνυμα ξεκίνησε από: ovidius στις Μαΐου 23, 2007, 12:59:35 am

Τίτλος: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: ovidius στις Μαΐου 23, 2007, 12:59:35 am
Τεστ δεξιοτήτων το Φθινόπωρο για επιπλέον 300 μόρια
 

Καλοκαίρι η προκήρυξη, φθινόπωρο η διεξαγωγή του τεστ δεξιοτήτων, διαβεβαιώνει στο «ΕΡΓΑΣΙΑ» ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ κ. Γιώργος
Τίτλος: Απ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Αποστολή από: VICA στις Μαΐου 23, 2007, 02:01:09 am
Kαι δεν θα περάσει...αν δεν πάει κανένας μας να το δώσει...προαιρετικό δεν είναι ή κάνω λάθος; Αλλά σκέφτομαι: πόσοι-νεαροί ελπίζω μόνο- συνάδελφοι δεν έχουν ήδη καταφύγει σε φροντιστήρια για να "μάθουν" πρακτική αριθμητική...και να εξασφαλίσουν μόρια;Άρα, δεν θα περάσει, αν εμείς δεν το "περάσουμε". Είναι κι αυτό μια αρχή ως αντίδραση...ως πότε θα ανεχόμαστε να μας... εμπαίζουν;
Τίτλος: Απ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Αποστολή από: vsk στις Μαΐου 23, 2007, 09:25:40 am
Είναι μεγάλος ο πειρασμός για να μην το δώσουν οι υποψήφιοι.  :-\
Στην προσπάθεια του ο καθένας να διοριστεί, θα πάει να το δώσει για τα επιπλέον μόρια. Πως να πειστεί άλλωστε να μην το κάνει, εφόσον μόνο κέρδος (με τα μόρια) θα έχει; Όπως είπε και η VICA τα φροντιστήρια έχουν εδώ και καιρό τμήματα προετοιμασίας. Κι εμείς που ενημερωνόμαστε καθημερινά πόσοι είμαστε;
Πανικός θα γίνει -πιστεύω- με την συμμετοχή!
Τίτλος: Απ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Αποστολή από: para5 στις Μαΐου 23, 2007, 05:36:37 pm
Παιδιά, μη δίνετε σημασία σε ανεπίσημες ανακοινώσεις όσο και έγκυρες να φαντάζουν.

Όσον αφορά το Τεστ Δεξιοτήτων (στο εξής ΤΔ), περίπου τα ίδια έλεγαν το Μάιο του 2006, όταν μάλιστα σκόπευαν να καθιερωθεί το ΤΔ ως προκαταρκτικό του διαγωνισμού εκπαιδευτικών. Το επόμενο Σεπτέμβιο είπαν πως το ΤΔ δεν θα αφορά τους εκπαιδευτικούς. Το Δεκέμβριο το Έθνος (μέσω
Τίτλος: Απ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Αποστολή από: Gi@ στις Μαΐου 23, 2007, 06:16:54 pm
Αυτό το τεστ δεξιοτήτων αν δεν κάνω λάθος ... λέγανε πως δεν θα εφαρμοστεί στους εκπαιδευτικούς;;; Τώρα τι άλλαξε;;; Η όπως ειπώθηκε ... και αυτοί δεν έχουν κατασταλάξει;;;
Τίτλος: Απ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Αποστολή από: Syllas στις Μαΐου 23, 2007, 06:50:29 pm
Το κακό είναι ότι μέχρι την ημερομηνία διεξαγωγής του ΤΔ δεν θα μας έχουν ξεκαθαρίσει το αν ισχύει για μας και είναι σίγουρο ότι έτσι θα πάνε όλοι οι αδιόριστοι να δώσουν με σκοπό να διασφαλίσουν το ενδεχόμενο του προαιρετικού ή του υποχρεωτικού του πράγματος. Τότε εγώ δηλώνω ότι θα πάω, έτσι για τον εαυτούλη μου, αφού θυμάμαι ότι το 1998 στις αντιδράσεις για το ΑΣΕΠ ήμουν απ' έξω στις κινητοποιήσεις και μια χαρά τώρα δίνω ΑΣΕΠ και τον αποδέχομαι. Αν δεν πάμε μόνο χαμένοι θα είμαστε σε σχέση με όλους τους άλλους. Για άλλα πιο σημαντικά πρέπει να αγωνιστύμε και μαζί με αυτά κατά του ΤΔ, όχι όμως με το να μην πάμε.
Τίτλος: Απ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Αποστολή από: nikosp στις Μαΐου 23, 2007, 09:12:42 pm
Ο Σϋλλας έχει ένα δίκιο, αν σκεφτούμε ότι δεν φσντάζει σήμερα εφικτό να οργανωθεί μια κινητοποίηση σαν αυτή του 1998, η οποία επιπλέον είχε ηττηθεί -αν και πιστεύω ότι το κράτος δεν θα δείξει τόση επιμονή πια στο να εφαρμόσει το ΤΔ, κι αν βρεθεί αντιμέτωπο με δυναμικές αντιδράσεις θα υποχωρήσει. Άλλωστε δεν μπορείς να οργανώσεις αποκλεισμό των εξεταστικών κέντρων μόνο για τους εκπαιδευτικούς, και οι υπόλοιποι να μπαίνουν. Ούτε μπορείς απλώς να καλείς τον κόσμο να απέχει από ΤΔ, κανείς δεν θα το κάνει αν δεν υπάρχει μια στοιχειώδης οργάνωση της αποχής. Άλλωστε, εφόσον είναι προαιρετική η συμμετοχή, και εφόσον αφορά όλες τις θέσεις του δημοσίου, ο ΑΣΕΠ δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει μια εκτεταμένη αποχή εκπαιδευτικών ως αποτυχία. Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πώς να μπλοκάρουμε το ΤΔ;

(αν υπήρχε ένας σύλλογος αδιορίστων εκπαιδευτικών, μήπως μια αρνητική του άποψη μετρούσε λιγάκι για όσους χαράζουν την πολιτική του υπουργείου; δεδομένου και ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο...)
Τίτλος: Απ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Αποστολή από: ovidius στις Μαΐου 24, 2007, 12:54:08 am
Παράθεση
Έχει κανείς καμιά ιδέα για το πώς να μπλοκάρουμε το ΤΔ;

(αν υπήρχε ένας σύλλογος αδιορίστων εκπαιδευτικών, μήπως μια αρνητική του άποψη μετρούσε λιγάκι για όσους χαράζουν την πολιτική του υπουργείου; δεδομένου και ότι είμαστε σε προεκλογική περίοδο...)

Σίγουρα ένας Σύλλογος Αδιορίστων θα πίεζε, θα αντιδρούσε και ίσως καταφερνε να μπλοκάρει το Τ.Δ.
Η καλύτερη λύη πάντως (όσο  κι αν ακούγεται αναχρονιστική  και ξεσηκώνει δικαιολογημένα αντιδράσεις) θα ήταν η κατάργηση του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Όλοι οι διαγωνισμοί ωθούν από τη φύση τους στην ανάδειξη της μονάδας. Ήδη νομίζω πως βιώνουμε τον ατομικισμό. Ο καθένας τρέφει την ελπίδα ότι το διάβασμα σε συνδυασμό με την τύχη θα τον οδηγήσει στην επιτυχία. Το δημόσιο εξιδανικεύεται, τα προβλήματα της εκπαίδευσης διογκώνονται όταν έρχεται η προσωπική αποτυχία και εξαφανίζονται όταν έρθει η επιτυχία. Οι ίδιοι που κάποτε έβγαιναν στους δρόμους και διαμαρτύρονταν για το ΑΣΕΠ, τώρα γράφονται νωρίς νωρίςστον Μπόνια (και δεν φταίνε αυτοί!). Οι ίδιοι που τώρα τασσόμαστε κατά του Τ.Δ. αύριο θα διαβούμε τις πόρτες του εξεταστικού κέντρου, αφού πρώτα αγοράσουμε το παράβολο και τα βοηθήματα μας για να μας αξιλογήσουν στην ορθογραφία, στην αριθμητική κλπ μέσω του τεστ. (και φυσικά δε θα φταίμε εμείς) Έτσι λειτουργεί το σύστημα. Στρέφει τον έναν εναντίον του άλλου, συνθλίβει τη συλλογικότητα (γιατί είναι επικίνδυνη) και αναδεικνύει τον ατομικισμό (γιατί εύκολα κουμαντάρεται)
Εντούτοις νομίζω ότι μέσω ενός Συλλόγου θα μπορούσε να υπάρξει αντίδραση, άσχετα με το αποτέλεσμά της.
Τίτλος: Απ: ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΤΕΣΤ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ
Αποστολή από: para5 στις Μαΐου 24, 2007, 02:38:56 am
Συμφωνώ απόλυτα με τον Ovidius και για το ΤΔ και για το διαγωνισμό, και για τη συσπείρωση.

Απλά να προσθέσω πως η βάση του προβλήματος δε βρίσκεται τόσο στον τρόπο επιλογής προσωπικού όσο στην έλλειψη θέσεων εργασίας. Και το φαινόμενο δεν περιορίζεται στο χώρο της εκπαίδευσης, αλλά επεκτείνεται σε όλους σχεδόν τους κλάδους. Αν υπήρχαν θέσεις (αξιοπρεπούς) εργασίας - και μιλάω κυρίως για τον ιδιωτικό τομέα, γιατί το δημόσιο πόσους άλλο πια να χωρέσει; - για ποιο λόγο να δίναμε εξετάσεις; Αλλά ακόμη και να δίναμε, οι εξετάσεις θα ήταν σίγουρα πιο ορθολογικές. Αυτοί θα μας ανάγκη, και όχι εμείς αυτούς, όπως γίνεται τώρα, και όπως γίνεται από την ίδρυση του ελληνικού κράτους (1930 ή 1932;)

Σε άλλες χώρες η εργασία στο δημόσιο, όχι πως θεωρείται υποτιμητική, αλλά σίγουρα δεν είναι στις πρώτες επιλογές των εργαζομένων, διότι οι πτυχιούχοι, και όχι μόνο, μπορούν να βρουν δουλειά στον ιδιωτικό τομέα με μακράν καλύτερες αποδοχές και μεγαλύτερο ενδιαφέρον.
Εδώ όμως έχουμε μείνει στη επιλογή δημόσιο, και προσπαθούμε όλοι να χωρέσουμε εκεί.

Με λίγα λόγια, αυτό που θέλω να πω είναι πως το πρόβλημα είναι γενικότερο κοινωνικο-οικονομικό, και δεν λύνεται εύκολα. Οι όποιες συσπειρώσεις μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση χάριν μιας εξορθολογικοποίησης του τρόπου επιλογής προσωπικού, αλλά και πάλι η μεγάλη μερίδα των ενδιαφερομένων θα μείνει εκτός.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Syllas στις Μαΐου 25, 2007, 01:05:14 am
Πιστεύω ότι το πρόβλημα με το ΤΔ είναι ότι αποτελεί μόνο η αρχή μιάς μακράς αλυσίδας εξετάσεων επί εξετάσεων, κομμάτι ενός ακόμη υπερατλαντικού συστήματος που έρχεται και εδώ. Ο σκοπός αυτού του συστήματος είναι να αξιολογείται με όλο και περισσότερες εξετάσεις ο υποψήφιος και έτσι να χάνει αυτόματα την αξία του το οποιοδήποτε πτυχίο ή επιτυχία σε προηγούμενες εξετάσεις. Πριν καλά καλά εφαρμοστεί το ΤΔ φα προσθέσουν πχ στους Φιλολόγους Λατινικά και Φιλοσοφία ή Ψυχολογία. Μετά θα ακολουθήσει το ΤΔ, μετά η προφορική συνέντευξη, μετά το ψυχοκινητικό τέστ, μετά οι ξένες γλώσσες και αν δε βρίσκουμε κάτι άλλο να σκεφτούμε, αυτοί σίγουρα θα το βρούνε. Αφού λοιπόν οι εξετάσεις του ασεπ είναι μέρος αυτής της αλυσίδας, θα έπρεπε πρώτα να ζητήσουμε να καταργηθούν αν θέλουμε να αποτύχει το σύστημά τους. όμως αφού μέχρι στιγμής λειτούργησαν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα μπορούσαμε να ζητάμε αύξηση των θέσεων και εξορθολογισμό των εξετάσεων. Εκ των προτέρων θα πρέπει να αρνηθούμε οποιαδήποτε άλλη επιπρόσθετη αξιολόγηση, όχι μόνο του ΤΔ.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: para5 στις Μαΐου 25, 2007, 12:29:29 pm
Πιστεύω ότι το πρόβλημα με το ΤΔ είναι ότι αποτελεί μόνο η αρχή μιάς μακράς αλυσίδας εξετάσεων επί εξετάσεων, κομμάτι ενός ακόμη υπερατλαντικού συστήματος που έρχεται και εδώ.

Ανάλογοι διαγωνισμοί υπάρχουν υπάρχουν στην Ιταλία και στην Ισπανία, αλλά όχι στην υπόλοιπη Δυτική Ευρώπη ούτε στις ΗΠΑ. Το πρόβλημα δεν είναι τόσο ο διαγωνισμός όσο οι συνθήκες που καθιστούν αναγκαίο έναν τέτοιο τρόπο επιλογής προσωπικού. Όσο τα πράγματα στην Ελλάδα κινούνται συγκεντρωτικά μέσω του εκάστοτε υπουργείου, η μαζοποίηση, με ό,τι αυτή συνεπάγεται, θα συνεχίζεται. Και όσο οι κατά τόπους μονάδες (από περιφέρειες και δήμους μέχρι το εκάστοτε σχολείο) δεν μπορούν να εγγυηθούν διαφάνεια και αξιοκρατία, η μαζοποίηση θα συνεχίζεται.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Pixie στις Μαΐου 25, 2007, 05:11:21 pm
Αυτό το είδος των εξετάσεων (skills test) είναι όντως αγγλοσαξωνική πατέντα.
Στις ΗΠΑ δεν ξέρω αν εφαρμόζεται σε πανεθνικό επίπεδο για πρόσληψη στο δημόσιο, αλλά είναι αρκετά διαδεδομένη πρακτική για πρόσληψη προσωπικού στον ιδιωτικό τομέα (όπως και τα λεγόμενα "ψυχομετρικά τεστ" κλπ).
Στις περισσότερες πολιτείες αποτελεί προϋπόθεση για να εργαστεί κάποιος ως δάσκαλος/καθηγητής, αλλά τελευταία υπάρχει  σκεπτικισμός για το αν με αυτόν τον τρόπο αναδεικνύονται οι "καλύτεροι" εκπαιδευτικοί:
http://www.usatoday.com/news/education/2006-04-09-teachers_x.htm

Στην Αγγλία είναι επίσης υποχρεωτικό για τους υποψήφιους εκπαιδευτικούς:
http://www.tda.gov.uk/skillstests/about.aspx

Πάντως, η εφαρμογή του ΤΔ και σε περιπτώσεις που γίνονται ειδικές εξετάσεις (όπως στους εκπαιδευτικούς) είναι εντελώς παράλογη· δεν έχει κανένα νόημα. Εκεί πρέπει να επικεντρωθούμε...
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Pixie στις Μαΐου 29, 2007, 11:58:45 pm
Αντιγράφω από άλλο φόρουμ:
Παράθεση
Σε συνέντευξη που έδωσε ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Gi@ στις Μαΐου 30, 2007, 12:05:48 am
Πηγή: http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/anak2007053b.php
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: mat στις Μαΐου 30, 2007, 12:11:59 am
Ε αυτό νομίζω ότι πρέπει να ξεχειλίσει το ποτήρι συνάδελφοι. Συμφωνώ απόλυτα με την ioanna89 πως από τη στιγμή που υπάρχουν ειδικά εξετάσεις για τους εκπαιδευτικούς είναι εντελώς μα εντελώς παράλογο το ΤΔ.
Σε λίγο θα μας ζητήσουν και πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων οι κύριοι καρεκλοκένταυροι!!!.
Αν δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν την ανεργία είναι άλλο ζήτημα και βρίσκω εντελώς ανήθικο να προσπαθούν με χίλια δύο σοφίσματα να φρενάρουν την πίεση που τους ασκείται από το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκονται τόσο αυτοί όσο και εμείς. Μόνο που για το αδιέξοδο στο οποίο βρισκόμαστε οι τελευταίοι που φταίμε είμαστε εμείς. Ας αποφασίσουν τα πτυχία που μας δίνουν είναι χαρτί τουαλέτας? Αν ναι να βγουν να μας το πουν δημοσία.
Αλλά τι λέω η τρελή σιγά μη διαταράξουν τις καρέκλες τους. Σιγά μη χαλάσει η κολεγία μεταξύ: Πανεπιστημιακών (που στο τέλος κάθε ένας από αυτούς θα έχει και το δικό του τμήμα και πανεπιστήμιο), Φροντιστηριάδων (που κερδοσκοπούν προσφέροντας τάχαμου κοινωνικό και οικονομικό έργο απασχολώντας υπό συνθήκες φεουδαλισμού τις χιλιάδες των ανέργων πτυχιούχων) και χιλιάδες άλλων παράσιτων (εκδόσεις, ΜΜΕ κτλ) που εκκολάπτονται μέσα σε αυτό το παράλογο σύστημα. Τέλος το κυριότερο, πως θα δικαιολογηθεί και θα συντηρηθεί μια ακόμα υποτίθεται «αξιοκρατική» γραφειοκρατική ομάδας όπως είναι το ΑΣΕΠ? Πως θα υπάρξει ΑΣΕΠ αν κάθε φορά δεν καινοτομεί?
Αν ενδιέφερε τους κάθε λογής καρεκλοκένταυρους να βγάλουν σωστούς εκπαιδευτικούς τότε γιατί δεν φροντίζουν πρώτα να φτιάξουν ένα εκπαιδευτικό σύστημα που θα βγάζει ώριμους και σωστούς εκπαιδευτικούς και δεν θα αφήνει χιλιάδες πτυχιούχους να τρώνε τις σάρκες τους στη προσπάθεια τους να επιτύχουν το ανέφικτο?
Πρέπει να αντιδράσουμε και να μην το αφήσουμε να περάσει για κανένα λόγο το ΤΔ.
Όχι γιατί δεν μπορούμε να δώσουμε τις όποιου τύπου εξετάσεις που οι καρεκλοκένταροι σκαρφίζονται αλλά γιατί είναι θέμα αξιοπρέπειας και σεβασμού του ίδιου μας του εαυτού.

Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: minus στις Μαΐου 30, 2007, 12:22:37 pm
http://www.alfavita.gr/anakoinoseis/anak2007053b.php

Τελικα...πέρασε. Ή μήπως ακόμη δεν είναι αργά για ανατροπή;
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: mat στις Μαΐου 30, 2007, 12:27:07 pm
ΠΟΤΕ δεν είναι αργά για ανατροπές. Δεν συμβαδίζει το αργά με την ανατροπή ;)
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Syllas στις Μαΐου 30, 2007, 02:37:09 pm
Κάποιος ανέφερε για διαμαρτυρία που έχει προγραμματιστεί, ας μας το γράψει εδώ, να οργανωθούμε όλοι οι κλάδοι και να πάμε εκεί στο ΑΣΕΠ στην Αθήνα. Αν δεν έχει προγραμματιστεί κάτι ας το οργανώσουμε από εδώ. Οσο για το γιατί πέρασε και σε μας, πιστεύω ότι πιέσανε και τα φροντιστήρια και οι εκδοτικοί οίκοι. Τι χρήμα έχουν να βγάλουν από το ΤΔ!!!
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: minus στις Μαΐου 30, 2007, 11:24:20 pm
Τελικα ολα για τους φροντιστηριουχους γινονται στην ελλαδα?
Καθε φορα που προστιθεται πιστοποιηση, τριβουν τα χερια τους και θησαυριζουν στις πλατες των ταλαιπωρων ανεργων.
Να χαιρομαστε το κρατος μας.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: ovidius στις Ιουνίου 12, 2007, 05:07:24 pm
Χωρίς σχόλια.....

http://www.alfavita.gr/karfis/index02.php
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: para5 στις Ιουνίου 12, 2007, 06:12:30 pm
Το κοίταξα λίγο και βαρέθηκα! Ωραίο τρόπο να επιλέγουν προσωπικό βγήκαν. Αν θυμόμαστε το πώς βρίσκουμε το εμβαδόν ενός τριγώνου! Πολύ χρήσιμο! Ειδικά για έναν φιλόλογο.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Syllas στις Ιουνίου 12, 2007, 07:01:03 pm
Ειδικά για έναν πολύ 'καλό φιλόλογο'.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: para5 στις Ιουνίου 12, 2007, 07:19:09 pm
Τώρα που το σκέφτομαι, αν είναι ένας κλάδος που θα επωφεληθεί από το ΤΔ, αυτοί είναι οι Δάσκαλοι. Ξέρουν και γλώσσα και μαθηματικά! Το φαντάζεστε;; Στον επόμενο ασεπ οι βάσεις των δασκάλων να ξεπεράσουν το 100!
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: CHRISOYLA στις Ιουνίου 13, 2007, 08:51:20 am
Τα καλύτερα έρχονται!!! Το αδιέξοδο που έφτιαξε το ΥΠΕΠΘ με το διαγωνισμό έρχεται να το επιτείνει με το ΤΔ. Άλλος ένας φραγμός για το διορισμό μας, άλλη μια κίνηση που επιτείνει την ατομική διαπραγμάτευση μιας θέσης εργασίας. Συμφωνώ πως ο Σύλλογος Αδιορίστων είναι αυτός που και λόγο πρέπει να εκφράσει πρώτος και κινήσεις διαμαρτυρίας πρέεπει να οργανώσει. Ίσως, η συνάντηση της Κυριακής είναι μια καλή ευκαιρία για να βγάλουμε ένα δελτίο τύπου και να  προγραμματίσουμε και μια παράσταση διαμαρτυρίας στο ΑΣΕΠ. 
Δεν ξέρω αν βολεύει τους δασκάλους, αυτό που ξέρω είναι ότι βολεύει αυτούς που λύνουν σταυρόλεξα. Πού φτάσαμε!
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: sophie στις Ιουνίου 13, 2007, 10:54:49 am
Το κοίταξα λίγο και βαρέθηκα! Ωραίο τρόπο να επιλέγουν προσωπικό βγήκαν. Αν θυμόμαστε το πώς βρίσκουμε το εμβαδόν ενός τριγώνου! Πολύ χρήσιμο! Ειδικά για έναν φιλόλογο.

Εγώ, πάλι, ενθουσιάστηκα με τις ερωτήσεις για κουνιάδους-μπατζανάκηδες-συνυφάδες...κλπ...κλπ...
Και...ΝΑΙ, απάντησα σωστά!!! :P
Τέρας μορφώσεως - τράπεζα γνώσεων είμαι η άτιμη!!! 8)...Το 'χω, σου λέω, το 'χω!!! ;D
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Mixanikos_HY στις Ιουνίου 13, 2007, 11:40:31 am
Να κάνω μια αφελή ερώτηση? Σε τί  ακριβώς συνίσταται η αντίθεσή σας με το τεστ δεξιοτήτων? Τ
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: ovidius στις Ιουνίου 13, 2007, 11:43:51 am
Εσύ θεωρείς πως τέτοιου είδους ερωτηματολόγια :
1. Αξιολογούν ποιος είναι ικανός εκπαιδευτικός για να διδάξει πχ. Φυσική, Θρησκευτικά, Αρχαία, Γυμναστική, Καλλιτεχνικά κλπ;
2. Τιμούν και δικαιώνουν τις σπουδές και το πτυχίο μας;
3. Κάνουν πιο δίκαιο τον τρόπο διορισμού ή πιο πλούσια τα φροντιστήρια και το ΑΣΕΠ;
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: ifilitisvikys στις Ιουνίου 13, 2007, 01:18:25 pm
Είναι φανερό ότι το Τεστ Δεξιοτήτων έρχεται για να λύσει το πρόβλημα της ανεργίας.
Για σκεφτείτε το...Πόσοι διδάσκοντες στα φροντιστήρια θα απασχοληθούν, πόσοι συγγραφείς θα εκδόσουν νέα βιβλία,
πόσοι υλοτόμοι θα απασχοληθούν κόβοντας δέντρα για να γίνουν βιβλία,έπειτα είναιι και οι παραγωγείς-εισαγωγείς χάρτου,
να μην αναφερθώ στην κατανάλωση μελάνης για την τυπογραφία τόσων βιβλίων, αλλά και στο μελάνι που θα χυθεί σχολιάζοντας το ΤΔ στις εφημερίδες, περιοδικά, στους δημοσιογράφους που θα βγάλουν το ψωμάκι τους γράφοντας για το νέο "καυτό" θέμα, τους βιβλιοπώλες κ.ο.κ. Ο Μπαμπινιώτης θα βγάλει νέο πόνημα που θα λέγεται "Λεξικό ορθογραφίας σπανίων λέξεων για το ΤΔ", οι κοινωνιολόγοι θα γράψουν βιβλία με τίτλο "Οι συγγενικές σχέσεις και η αντιστοιχία τους¨η περίπτωση κουνιάδου-μπατζανάκη" κτλ.Απορώ πώς το βλέπετε τόσο αρνητικά. Η ανεργία μετά από αυτό θα σημειώσει κατακόρυφη πτώση...όχι στον δικό μας κλάδο, αλλά σε αρκετούς άλλους.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Effie στις Ιουνίου 18, 2007, 03:09:30 pm
ΑΣΕΠ: Τον Ιούλιο παίρνει ΦΕΚ το τεστ δεξιοτήτων
 

Μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να πάρει ΦΕΚ το τεστ δεξιοτήτων με το οποίο θα εξετάζονται και θα βαθμολογούνται οι γενικότερες και πρακτικές γνώσεις, καθώς και οι δεξιότητες (αριθμητικές, αναλυτικές, λεκτικές, κρίσης και αντίληψης) των υποψηφίων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ Γιώργο
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: nikosp στις Ιουνίου 18, 2007, 05:34:38 pm
Ίσως λοιπόν στις 13 Ιουλίου η παράσταση διαμαρτυρίας που κανονίσαμε έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ να είναι πολύ πιο επίκαιρη απ' όσο νομίζαμε -και καθόλου γραφική, όπως φοβήθηκαν κάποιοι όταν το συζητούσαμε χτες στη συνάντηση για την επανίδρυση συλλόγου αδιορίστων.

Νομίζω ότι θα ήταν καλό η κοπέλα που ήταν στη συνάντηση και μίλησε για το τεστ δεξιοτήτων κάπως αναλυτικά, αν μας διαβάζει, να γράψει κι εδώ κάποιες από τις σκέψεις της.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: agg στις Ιουνίου 26, 2007, 10:31:56 am
Στο μεταξύ το γεγονός του Ιουλίου θα είναι η δημοσίευση της προκήρυξης του πολυσυζητημένου τεστ δεξιοτήτων στο οποίο σύμφωνα με εκτιμήσεις θα λάβουν μέρος πάνω από 200.000 υποψήφιοι.

Η υποβολή αιτήσεων, σύμφωνα με πληροφορίες από το ΑΣΕΠ, θα γίνει τον Αύγουστο ώστε και σε περίπτωση εκλογών τον Σεπτέμβριο να αξιοποιηθεί ο χρόνος για καλύτερη οργάνωση και διεξαγωγή του γραπτού διαγωνισμού μέχρι το τέλος του χρόνου ή το αργότερο τον Ιανουάριο του 2008.

http://www.ethnos.gr/summary.asp?catid=5584

Φθινόπωρο δεν είχαν πει πριν ένα μήνα περίπου ότι θα γίνει; Τώρα το φθινόπωρο έγινε Γενάρης;  ;D ;D ;D
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: MARKOS στις Ιουνίου 26, 2007, 11:00:10 am
ΚΑΙ Ο ΓΕΝΑΡΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΡΙΛΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ  O TEMPORA O MORES !
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Lenazagor στις Ιουνίου 26, 2007, 11:29:23 am
ΚΑΙ Ο ΓΕΝΑΡΗΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΡΙΛΗΣ  ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΕΠ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ  O TEMPORA O MORES !

 markos θα σε παρακαλούσα να γράφεις με πεζούς χαρακτήρες και όχι με κεφαλαία.

Σ'ευχαριστώ
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Pixie στις Ιουνίου 26, 2007, 03:32:28 pm
Μια πρόταση για να συμμετάσχουν στη διαμαρτυρία της 13/7 για το ΤΔ και όσοι μένουν μακριά:
Την ώρα της παράστασης διαμαρτυρίας να παίρνουν τηλ. στο ΑΣΕΠ και να δηλώνουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή του τεστ δεξιοτήτων στους εκπαιδευτικούς.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: nikosp στις Ιουνίου 26, 2007, 05:42:29 pm
Καλό ακούγεται σαν ιδέα. Και μπορεί να προσθέτει ο καθένας ό,τι θέλει -πχ για τα αποτελέσματα των φιλολόγων που δεν θα έχουν βγει ακόμα...
Και καλύτερα όχι μόνο τη συγκεκριμένη ώρα, αλλά όλη τη μέρα. Πάρτε τους τηλέφωνο, στείλτε φαξ, e-mail και ό,τι άλλο σκεφτείτε.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Syllas στις Ιουνίου 26, 2007, 07:04:47 pm
Καλή ιδέα! Αυτή θα είναι και η πρώτη φορά που θα πάρω τηλ. στον ασεπ
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: batraxos στις Ιουνίου 26, 2007, 07:59:33 pm
Ποια θα ειναι η διαμαρτυρια στισ 13\7 για το ΤΔ?Δεν εχω ακουσει κατι,...Μπορειτα να μας πέιτε?
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Pixie στις Ιουνίου 26, 2007, 08:11:12 pm
Παράσταση διαμαρτυρίας στις 13/7, 11 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΑΣΕΠ.

Δες κι εδώ:
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=1887.msg17624#msg17624
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Siobaras στις Ιουνίου 30, 2007, 05:20:03 pm
Αν όντως το ΤΔ είναι όπως τα παραδείγματα στο alfavita τότε μάλλον είναι άχρηστο.
Έτσι όπως το είδα μοιάζει περισσότερο με ένα βιαστικό μάζεμα 10-20 ερωτήσεων από κάποιους κλάδους.

Θα ήμουν υπέρ ενός τεστ που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να μετράει κάποιες δεξιότητες, ανεξάρτητα από κλάδο, π.χ. στο στυλ του GMAT.

Επίσης, επειδή αναφέρθηκε πολλές φορές σε αυτό το θέμα, γιατί πρέπει οι Ελληνάρες να τρέχουμε πάντα σε φροντιστήρια;
Τι θα μας μάθουν δηλαδή; Τα αντώνυμα-συνώνυμα ή τα προβλήματα 3ης δημοτικού;

Ακόμα και για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είμαι κατά των φροντιστηρίων. Ούτε πήγα ποτέ, ούτε καν έψαξα για σημειώσεις του Μπόνια ή κάποιου άλλου (αν και όλοι φαντάζομαι μπορούμε να τις βρούμε από κάπου) και διορίζομαι το Σεπτέμβρη. Στο κάτω-κάτω, πάνω από τους μισούς υποψήφιους πηγαίνουν, αλλά οι διοριστέοι είναι 1/7 στην καλύτερη. Τι συγκριτικό πλεονέκτημα να σου προσφέρει το φασόν-πακετάκι.

Τέλος, αν θέλουμε ποτέ να αποκτήσουμε σοβαρή δημόσια εκπαίδευση και δημόσιες υπηρεσίες γενικότερα, θα πρέπει να δεχτούμε την κατάργηση της μονιμότητας. Μόνο έτσι θα επιπλεύσουν κάποια στιγμή οι άνθρωποι που πραγματικά αξίζουν τη θέση τους και ενδιαφέρονται.

 
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: CHRISOYLA στις Ιουνίου 30, 2007, 10:08:32 pm
Το μόνο στο οποίο μπορώ να συμφωνήσω μαζί σου είναι η άποψή σου για τα φροντιστήρια. Στα πλαίσια του άκρατου ανταγωνισμού υποτιμούμε την αξιοπρέπεια μας με το να δεχόμαστε τον οποιοδήποτε Μπόνια και τις επιστημονικές του σημειώσεις. Αρκεί να σκεφτεί κανείς ότι όσοι κάνουν μάθημα έχουν ίδιο πτυχίο με εμάς. Παρόλα αυτά, ένας άλλος λόγος που κάποιοι επιλέγουν τα φροντιστήρια είναι η φήμη για τη διαπλοκή τους με το ΑΣΕΠ και το ΥΠΕΠΘ, πράγμα που δεν απέχει και πολή από την πραγματικότητα.
Όσο για το τεστ δεξιοτήτων δεν αντιλαμβάνομαι πώς θα μπορεί να είναι καλό; Ας πάψουμε να μπαίνουμε στο παιχνίδι του ΥΠΕΠΘ που διαρκώς μας βγάζει ανεπαρκείς έως και άχρηστους και θεωρεί μάλιστα ότι την ανεπάρκειά μας θα την καλύψει με εξετάσεις!!! Προφανώς και ένα πτυχίο δεν είναι πανάκεια. Είναι, όμως, το μόνο προσόν, το οποίο πρέπει να εξασφαλίζει εργασιακά δικαιώματα. Ας πάψουμε να το βλέπουμε και εμείς ως ένα ακόμα χαρτί. Όσο για το ζήτημα της γνώσης και της δια βίου εκπαίδευσης  προφανώς και δεν είμαι φωτοσβέστης. Είναι όμως το ίδιο το κράτος που πρέπει μετά το διορισμό μας να μας επιμορφώνει με δικό του κόστος. Πώς είναι δυνατό να ενισχύουμε μια άποψη που επιτείνει την εργασιακή μας ανασφάλεια; Πώς είναι δυνατό να πιστεύουμε ότι ο καταναγκασμός και ο διαρκής φόβος της εργασιακής περιπλάνησης θα μας αναγκάσει να μάθουμε; Και μάλιστα όταν αυτός προέρχεται από αυτούς που μας έδωσαν πτυχίο και τυπικά μας αναγνώρισουν ικανούς εκπαιδευτικούς;
Σχετικά δε με τη μονιμότητα πάλι θεωρώ ότι σκέφτεσαι με τη λογική του βούρδουλα. Τ α κίνητρα για δουλεία μπορούν και πρέπει να είναι άλλα και όχι ο φόβος της απόλυσης. Οι μισθολογικές απολαβές, το ενδιαφέρον στη δουλειά, η αναγνώριση αυτής, η κατάργηση της ρουσφετολογικής πρόσληψης είναι πολύ πιο ικανά για να δουλεύει κάποιος σωστά. Ο ετγαζόμενος που δουλεύει πάντα με το φόβο της απόλυσης δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα πειθήνιο όργανο του αφεντικού του. Εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα που δεν υπάρχει μονιμοτητα. Σε πληροφορώ ότι καθόλου καλή εργαζόμενη δε με κάνει ο φόβος ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος να μου πάρει τηδουλεία. Αντιθέτως!!!  Και επίσης ας δει κανείς και τι γίνεται στις άλλες χώρες που δεν ισχύει η μονιμότητα. Πέρα του ότι η άποψη ότι όλα λειτουργούν ρολόι είναι παραμύθι, δεν υπάρχει 8ωρο, δεν υπάρχουν συλλογικές διεκδικήσεις, υπάρχουν χαμηλοί μισθοί μόνο και μόνο γιατί δεν υπάρχει μονιμότητα.
Ας πάψουμε να πιστεύουμε ότι έχουμε γραμμένη στο DNA μας τη λογική του λαμόγιου. Ό, τι παίρνεις δίνεις. Όσο για παράδειγμα σου βγαίνει η παναγία να διοριστείς, τελικά διορίζεσαι σε μεγάλη ηλικία, πληρώνεσαι με 900 κάτι ευρώ, όταν η ζωή είναι τόσο ακριβή, μπαίνεις σε μια τάξη και σε ένα σχολείο με τόσες αντιθέσεις και ελάχιστα εφόδια και μέσα για να κάνεις τη δουλειά σου δεν ακούγεται παράλογο να μην είσαι και ο πιο καλός καθηγητής. Προσωπικά, το΄χω μεράκι και θα το παλέψω να είμαι καλή καθηγήτρια. Αυτό, όμως, που λέω είναι ότι τον "αδιόφορο" συνάδελφό μου δεν θα τον κάνει ενδιαφέρων η κατάργηση της μονιμότητας. Αντιθέτως, θα είναι πιο επικίνδυνος, αφού θα προσπαθεί να μην ξεφύγει ποτέ από το αναλυτικό πρόγραμμα γιατί θα κινδυνεύει, δε θα διεκδικήσει ποτέ καλύτερους όρους στη δουλειά του γιατί θα φοβάταιι και με άλλα λόγια θα έιναι ρομπότ και όχι ενεργός καθηγητής.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Siobaras στις Ιουλίου 01, 2007, 10:45:34 am
Αρχικά ο μεγάλος μισθός δεν αποτελεί κίνητρο, ενώ ο μικρός μισθός αποτελεί αντικίνητρο.
Τα πολλά λεφτά μπορεί να είναι κίνητρο για να διεκδικίσεις τη θέση, αλλά αφού την πάρεις δεν παίζει κανένα ρόλο στην δουλειά που κάνεις.
Αν όμως δεν πληρώνεσαι καλά, τότε αυτό μπορεί να επηρρεάσει την εργασία σου.
Αυτό δεν είναι η άποψή μου, είναι η επιστημονική άποψη.

Το να καταργηθεί η μονιμότητα δε σημαίνει ότι θα σε διώχνει για πλάκα. Στο κάτω-κάτω και ο εργοδότης έχει επενδύσει σε σένα (σε επιμορφώσεις, κλπ), άρα γενικά θα προτιμάει να σε κρατήσει. Ωστόσο υπάρχει μεγάλο ποσοστό καθηγητών που δεν πληρεί ούτε το πλαφόν διάθεσης και απόδοσης.
Όταν ξέρεις ότι αυτό που κάνεις σου ταιριάζει, το γουστάρεις, είσαι καλός σε αυτό και προσπαθείς να βελτιώνεσαι, τότε η κατάργηση της μονιμότητας δε σου δημιουργεί καμία ανασφάλεια.

Επίσης πρέπει να καταργηθούν οι προσλήψεις μέσω του 40% (με προϋπηρεσία). Πόσο σωστό είναι να διορίζονται συνάδελφοι που έγραψαν 30% στο γνωστικό, όταν το γνωστικό του κλάδου μου (ΠΕ03) είναι η ύλη που θα διδάξουν; Θα φταίει το παιδί μετά που θα έχει κενά; Εδώ έχει κενά ο καθηγητής του!
Ήδη οι προσαυξήσεις που παίρνουν στον ΑΣΕΠ τους δίνουν σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.

Όταν ο άλλος πάει φροντιστήριο για τα Μαθηματικά Λυκείου, πόσο καλή σχέση φαντάζεσαι ότι έχει με το αντικείμενο;
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: nikosp στις Ιουλίου 01, 2007, 07:37:23 pm
Αρχικά ο μεγάλος μισθός δεν αποτελεί κίνητρο, ενώ ο μικρός μισθός αποτελεί αντικίνητρο.
Τα πολλά λεφτά μπορεί να είναι κίνητρο για να διεκδικίσεις τη θέση, αλλά αφού την πάρεις δεν παίζει κανένα ρόλο στην δουλειά που κάνεις.
Αν όμως δεν πληρώνεσαι καλά, τότε αυτό μπορεί να επηρρεάσει την εργασία σου.
Αυτό δεν είναι η άποψή μου, είναι η επιστημονική άποψη.

Καταλαβαίνω απόλυτα όσους έχουν συμφέρον να υποστηρίζουν αυτές τις απόψεις, να τις βαφτίζουν "επιστημονικές" κλπ. Ποτέ δεν κατάλαβα όμως όσους δεν προσαρμόζονται απλώς σε ό,τι κυριαρχεί γύρω τους, αλλά και το υπερασπίζονται φανατικά. Για να πας να διδάξεις σε σχολείο φαντάζομαι ότι δεν θα είσαι και κανένας μεγαλοαστός. Γιατί να γίνεσαι Ταλιμπάν του καπιταλισμού;

Τέλος, αν θέλουμε ποτέ να αποκτήσουμε σοβαρή δημόσια εκπαίδευση και δημόσιες υπηρεσίες γενικότερα, θα πρέπει να δεχτούμε την κατάργηση της μονιμότητας. Μόνο έτσι θα επιπλεύσουν κάποια στιγμή οι άνθρωποι που πραγματικά αξίζουν τη θέση τους και ενδιαφέρονται.
Μα αυτό νομίζεις ότι είναι το πρόβλημα του δημόσιου σχολείου σήμερα; ότι οι καθηγητές δεν αξίζουν;

Όταν ξέρεις ότι αυτό που κάνεις σου ταιριάζει, το γουστάρεις, είσαι καλός σε αυτό και προσπαθείς να βελτιώνεσαι, τότε η κατάργηση της μονιμότητας δε σου δημιουργεί καμία ανασφάλεια.

Όχι, καμιά ανασφάλεια, απλώς φοράς τις παρωπίδες και επαναλαμβάνεις "όλα θα πάνε καλά, όλα θα πάνε καλά".
Το "Τσεκούρι" του Γαβρά το έχεις δει; Υποψιάζομαι ότι κι αυτός το γούσταρε κι ήταν καλός σ' αυτό που έκανε.

Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Siobaras στις Ιουλίου 02, 2007, 12:46:15 am
Τι ακριβώς συμφέρον μπορεί να έχω προσωπικά από την κατάργηση της μονιμότητας, όταν πρόκειται να διοριστώ το Σεπτέμβρη;
Μάλιστα, δεν έχω καν κάποιο γνωστό, οπότε θα κάνω κανονικά την 5ετία μου στα νησιά.

Για τα βαφτίσια που λες, καλύτερα να μη μιλάς όταν δεν ξέρεις : Άνοιξε οποιοδήποτε πανεπιστημιακό βιβλίο Organisational Behaviour ή Human Resource Management στο κεφάλαιο Motivation.
Και δεν έχω καμία ιδιαίτερη συμπάθεια στον καπιταλισμό.

Φυσικά και δεν ισχυρίζομαι ότι για τα χάλια της δημόσιας παιδείας φταίνε μόνο οι καθηγητές, αλλά το προς συζήτηση γενικότερο θέμα είναι οι προσλήψεις και ο τρόπος που γίνονται.
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι ο ενδεδειγμένος. Επίσης πιστεύω ότι υπάρχουν πολλοί καθηγητές στα σχολεία που κάνουν αγγαρεία. Αν έχεις άλλη γνώμη, απλά πες την και μη βγάζεις συμπεράσματα για τους άλλους μόνο και μόνο επειδή διαφωνείς.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Syllas στις Ιουλίου 02, 2007, 01:12:25 am
Όταν ξέρεις ότι αυτό που κάνεις σου ταιριάζει, το γουστάρεις, είσαι καλός σε αυτό και προσπαθείς να βελτιώνεσαι, τότε η κατάργηση της μονιμότητας δε σου δημιουργεί καμία ανασφάλεια.
Έτσι νιώθουν πολλοί συνάδελφοι στα φροντιστήρια και είναι συνεχώς ανασφαλείς.
Θα ήμουν υπέρ ενός τεστ που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ να μετράει κάποιες δεξιότητες, ανεξάρτητα από κλάδο, π.χ. στο στυλ του GMAT.
Ο σκοπός αυτών που τα φτιάχνουν είναι να μας αποδείξουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ότι δεν έχουμε δεξιότητες, αν οι περισσότεροι απόφοιτοι χωρίς προετοιμασία πιάνουν 55 % είναι 'αδέξοιοι' και άχρηστοι; Αν πιάνουν 55% και στο gmat είναι πάλι άχρηστοι; Αντε και δεχτούμε ότι είμαστε 'αδέξιοι' τι μπορούμε να κάνουμε για να βελτιωθούμε; Να πάμε φροντιστήρια; Να διαβάσουμε; Τι;
Ακόμα και για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ είμαι κατά των φροντιστηρίων. Ούτε πήγα ποτέ, ούτε καν έψαξα για σημειώσεις του Μπόνια ή κάποιου άλλου (αν και όλοι φαντάζομαι μπορούμε να τις βρούμε από κάπου) και διορίζομαι το Σεπτέμβρη. Στο κάτω-κάτω, πάνω από τους μισούς υποψήφιους πηγαίνουν, αλλά οι διοριστέοι είναι 1/7 στην καλύτερη. Τι συγκριτικό πλεονέκτημα να σου προσφέρει το φασόν-πακετάκι.
Το παράδειγμα της δικής μας επιτυχίας δεν είναι ο καλύτερος τρόπος να πείσουμε τους ανθρώπους να μην πηγαίνουν φροντιστήρια, γιατί θα σου πουν και αυτοί που πέρασαν και παρακολούθησαν μαθήματα σε φροντιστήριο ότι τους εξασφάλισε την επιτυχία. Η άρνηση του φροντιστηρίου πρέπει να είναι θέμα στάσης και όχι δείκτης επιτυχίας, δηλαδή δεν θα πρέπει να πηγαίνουμε για να μην στηρίζουμε το σύστημα αυτό και ταυτοχρονα να αλληλοβοηθιόμαστε με σημειώσεις αν αποφασίσουμε ότι αποδεχόμαστε το διαγωνισμό.
Επίσης πρέπει να καταργηθούν οι προσλήψεις μέσω του 40% (με προϋπηρεσία). Πόσο σωστό είναι να διορίζονται συνάδελφοι που έγραψαν 30% στο γνωστικό, όταν το γνωστικό του κλάδου μου (ΠΕ03) είναι η ύλη που θα διδάξουν; Θα φταίει το παιδί μετά που θα έχει κενά; Εδώ έχει κενά ο καθηγητής του!
Ήδη οι προσαυξήσεις που παίρνουν στον ΑΣΕΠ τους δίνουν σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων.
Συμφωνώ
Τέλος, αν θέλουμε ποτέ να αποκτήσουμε σοβαρή δημόσια εκπαίδευση και δημόσιες υπηρεσίες γενικότερα, θα πρέπει να δεχτούμε την κατάργηση της μονιμότητας. Μόνο έτσι θα επιπλεύσουν κάποια στιγμή οι άνθρωποι που πραγματικά αξίζουν τη θέση τους και ενδιαφέρονται.
Με ποια λογική προκύπτει ότι με την κατάργηση της μονιμότητας θα επιπλεύσουν οι πιο άξιοι;
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: nikosp στις Ιουλίου 03, 2007, 03:26:10 pm
Προφανώς Siobaras  δεν σε κατηγόρησα ότι έχεις συμφέρον, αυτό που υπονοούνταν είναι ότι ανήκεις στη δεύτερη κατηγορία ανθρώπων -αυτήν που δεν καταλαβαίνω. Πόσο μάλλον αν δεν έχεις ιδιαίτερη συμπάθεια στον καπιταλισμό, όπως λες, και συγχρόνως υπερασπίζεσαι σε κάποια σημεία τη λογική της ζούγκλας. Μην παίρνεις προσωπικά κάποιους χαρακτηρισμούς, αυτοί αφορούν κάποιες απόψεις που (και εσύ) εκφράζεις, δεν έχω καμιά διάθεση να σου επιτεθώ προσωπικά.

Όσο για τα κίνητρα, θα μου επιτρέψεις να θεωρώ το Human Resource Management πολύ αμφίβολης επιστημονικότητας. Μάλλον τεχνικές προς χρήσιν των διευθυντών προσωπικού των επιχειρήσεων πρόκειται. Συγκεκριμένα τώρα γι' αυτό που γράφεις, αν κατάλαβα καλά λες ότι ο μικρός μισθός μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εργασία σου, έτσι; Λογικό μου φαίνεται: άμα δεν πληρώνεσαι καλά, δεν έχεις ιδιαίτερους λόγους να σκίζεσαι (το γνωστό ρητό: κάνουν ότι μας πληρώνουν, κάνουμε ότι δουλεύουμε). Είναι αυτό αντίθετο με αυτό που έγραψε η Χρυσούλα;

Για τη μονιμότητα: εννοείται ότι στον ιδιωτικό τομέα δεν σε διώχνουν "για πλάκα" από κάπου (τουλάχιστον όχι στις περισσότερες δουλειές). Σε διώχνουν όμως εύκολα, και αυτό επηρεάζει τη θέση σου ως εργαζόμενου ή ως αναζητούντος εργασία προς το χειρότερο: λιγότερα λεφτά, μεγαλύτερη υποταγή, δουλειά σε άλλα πόστα (πχ γραμματειακά σε φροντιστήρια). Αν δεις τη σχέση εργασίας ως ανταγωνιστική ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο, η μονιμότητα σημαίνει σαφή βελτίωση της σχέσης υπέρ του εργαζόμενου. και η κατάργηση της από το δημόσιο που ζητάς σημαίνει πολύ μεγάλη επιδείνωσή της, όχι μόνο στο δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα (γιατί ο ένας επηρεάζει τον άλλο). Ήδη στο δημόσιο κυριαρχούν οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, οι συμβασιούχοι (ωρομίσθιοι-αναπληρωτές στην εκπαίδευση) ή ακόμα και οι "ενοικιαζόμενοι" από πρακτορεία εργαζόμενοι πχ στη ΔΕΗ. Η μονιμότητα δηλαδή είναι μια συνθήκη που μειώνεται ραγδαία, κάτι που σύμφωνα με τα λεγόμενά σου θα έπρεπε ήδη να έχει βελτιώσει πολύ την κατάσταση στα σχολεία. Είναι αυτή η εικόνα που έχεις;

Τέλος, δεν κατάλαβα σε τι ακριβώς βρίσκεις χρήσιμο το τεστ δεξιοτήτων.
Τίτλος: Απ: Να μην περάσει το Τεστ Δεξιοτήτων
Αποστολή από: Siobaras στις Ιουλίου 04, 2007, 01:38:56 pm
Συγκεκριμένα τώρα γι' αυτό που γράφεις, αν κατάλαβα καλά λες ότι ο μικρός μισθός μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την εργασία σου, έτσι; Λογικό μου φαίνεται: άμα δεν πληρώνεσαι καλά, δεν έχεις ιδιαίτερους λόγους να σκίζεσαι (το γνωστό ρητό: κάνουν ότι μας πληρώνουν, κάνουμε ότι δουλεύουμε). Είναι αυτό αντίθετο με αυτό που έγραψε η Χρυσούλα;

Απλά επισήμανα ότι δεν ισχύει η αντιθετοαντιστροφή αυτού που λες.
Και με παραπάνω λεφτά εγώ θα κάνω το ίδιο μάθημα.
Αυτό δε σημαίνει ότι τα λεφτά που δίνει τώρα είναι αρκετά. Αλλά και ο άλλος πατάει στο ότι "σε έχω τελείως λάσκα, κάθεσαι 3 μήνες, δουλεύεις 4 ώρες τη μέρα και γίνεται σφαγή για μια θέση σαν την δική σου. Άρα, για αυτά που κάνεις, καλά είναι αυτά που παίρνεις."

Δε μίλησα για πιστόλι στον κρόταφο και άμεση απόλυση. Αν όμως (π.χ. μέσω ενός συστήματος αξιολόγησης εκπαιδευτικών) του δείξεις ότι δουλεύεις σωστά, τότε θα έχεις και κάποιο σοβαρό πάτημα για να διεκδικήσεις περισσότερα χρήματα, καλύτερα κτήρια, κλπ.

Δεν έχω διάθεση για αντιπαράθεση. Εξάλλου φανατικός (όπως με χαρακτήρισες - ή ούτε αυτό πήγαινε για μένα;) είναι αυτός που δεν αλλάζει γνώμη και δεν αλλάζει και θέμα.