Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: irini123 στις Απριλίου 11, 2010, 02:35:16 am

Τίτλος: Επαγγελματικα δικαιωματα κολλεγιων
Αποστολή από: irini123 στις Απριλίου 11, 2010, 02:35:16 am
Ρεπορτάζ:esos.gr

Σε λίγες εβδομάδες οι απόφοιτοι των Κολλεγίων  θα έχουν τα ίδια επαγγελματικά δικαιώματα με αυτά των πτυχιούχων των Πανεπιστημίων των ΤΕΙ , καθώς το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 42/2010 γνωμοδότησή του έκρινε νόμιμο το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργείου Παιδείας, το οποίο προσαρμόζεται η ελληνική νομοθεσία στην Οδηγία 2005/36/ΕΚ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.


Δεν ξέρω αν μας αφορά, ίσως θα μπορουσε να μας διαφωτίσει καποιος που γνωρίζει κατι παραπάνω... Υπαρχει περίπτωση να μπορούν να δίνουν εξετάσεις Ασέπ και αποφοιτοι κολλεγίων???
Τίτλος: Απ: Επαγγελματικα δικαιωματα κολλεγιων
Αποστολή από: ekfrasi στις Απριλίου 11, 2010, 05:12:09 am
Επιτέλους.... Μα τι στο καλό φοβόμαστε τόσα χρόνια;

Δεν ξέρω αλλά μακάρι να μπορούν...
Τίτλος: Απ: Επαγγελματικα δικαιωματα κολλεγιων
Αποστολή από: despoina25 στις Απριλίου 11, 2010, 11:08:13 am
   Αφού οι περισσότεροι παίρνουν πτυχία αγγλικών πανεπιστημίων, γιατί να μη δίνουν αντιστοίχιση, ΔΟΑΤΑΠ κτλ;  Δηλαδή κάποιος που πήρε σε 4 χρόνια bachelor kai master πληρώνοντας θα έχει περισσότερα επαγγελματικά δικαιώματα από έναν απόφοιτο πολυτεχνείου;  Αν θέλουν να λειτουργούν νόμιμα να οριστούν κάποιες παράμετροι από εδω΄και πέρα, δεν είναι δυνατόν να αναγνωριστούν τα κάθε λογής παλιόχαρτα παλαιότερων προγραμμάτων σπουδών που δεν ελέχτηκαν ποτέ και από κανέναν!  Εμένα ένας γνωστός μου που φοιτούσε σε "κολλέγιο" μου είπε ότι ακόμα και αν δε διαβάσεις κάτω από 7 δε σου βάζουν ποτέ. Και πράγματι αυτός πήρε σε τρία χρόνια πτυχίο με 7,5 χωρίς ποτέ ουσιαστικά να διαβάσει σοβαρά. Είναι δυνατόν αυτός να εξισωθεί με απόφοιτο ελληνικού ή ξένου πανεπιστημίου;  Δηλαδη το κάθε ίδρυμα που λειτουργεί με 2-3 αίθουσες, στον όροφο μιας πολυκατοικίας, χωρίς κριτήρια επιλογής φοιτητών, χωρίς βιβλιοθήκη και παραγόμενο ερευνητικό έργο θεωρείται πανεπιστήμιο; Μην τρελαθούμε...
Τίτλος: Απ: Επαγγελματικα δικαιωματα κολλεγιων
Αποστολή από: PERISTER στις Απριλίου 11, 2010, 02:26:52 pm
Συμφωνώ!!!!
Τίτλος: Απ: Επαγγελματικα δικαιωματα κολλεγιων
Αποστολή από: Landau στις Απριλίου 11, 2010, 03:03:38 pm
Εμ... αυτό μας έλειπε τώρα να αποκτήσουν ίδια δικαιώματα με τα κ..λόχαρτα "κολλεγίων"! Σαν κάτι άλλα "χαρτιά υγείας" που δίνουν αρκετά βρετανικά "πανεπιστήμια" (είχα δει τμήμα πολιτικών μηχανικών σε "πανεπιστήμιο" μιας άγνωστης αγγλικής πόλης, όπου μάλιστα ήταν και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ τμήμα!!! 3ετούς διάρκειας φυσικά.. είναι να μην σου χτίσει το σπίτι κάποιος με αυτό το πτυχίο!).
Τίτλος: Απ: Επαγγελματικα δικαιωματα κολλεγιων
Αποστολή από: Commando στις Απριλίου 11, 2010, 04:34:51 pm
Πάντως μαθητής μου στο δεύτερο έτος των ηλεκτρολόγων μηχανικών στο Uniiversity of Liverpool, διδασκόταν ηλεκτροτεχνία σε επίπεδο φυσικής β΄ Λυκείου. Του πρότεινα να ξαναδιαβάσει το παλιό του σχολικό βιβλίο και μετά απο 20 μέρες έλαβα ευχαριστήριο mail. Αυτά.
Τίτλος: Απ: Επαγγελματικα δικαιωματα κολλεγιων
Αποστολή από: kellykou στις Απριλίου 11, 2010, 05:46:15 pm
Aν τα πτυχια των συγκεκριμενων αποφοιτων εχουν χαμηλη ποιοτητα φανταζομαι οτι και να μπορουν να δινουν ΑΣΕΠ δεν θα εχουν επιτυχια. Αν ομως εχουν αποκτηθει με διαβασμα και σωστη επιβλεψη απο το συνεργαζομενο πανεπιστημιο και εχουν επιπεδο γιατι να μην μπορουν να δινουν εξετασεις?
Τίτλος: Απ: Επαγγελματικα δικαιωματα κολλεγιων
Αποστολή από: Landau στις Απριλίου 11, 2010, 06:00:13 pm
Αν δωθεί η δυνατότητα π.χ. να δίνουν ΑΣΕΠ ισότιμα με πτυχιούχους ΤΕΙ, όπως αναφέρθηκε, τότε ουσιαστικά εξισώνουν 2 ανόμοια και εντελώς διαφορετικά πράγματα.
Όπως θα έλεγε ο Sheldon Cooper: "In what universe???"
Τίτλος: Απ: Επαγγελματικα δικαιωματα κολλεγιων
Αποστολή από: fragy στις Απριλίου 11, 2010, 08:03:49 pm
με τα κολλέγια δεν ξέρω τι γίνεται αλλά ξέρω "νηπιαγωγό" που τελείωσε δημόσια ιεκ (2 χρονια) και δουλεύει σε δήμο Θεσσαλονίκης και μάλιστα μόνιμη και εγώ όπως και αλλες 7.500 νηπιαγωγοί δεν έχουμε δουλεία ούτε σε ιδιωτικό πόσο μάλλον σε δήμο. Επιτέλους! άλλο πανεπιστήμιο άλλο οποιαδήποτε άλλη σχολή και αυτό το δικαίωμα πρέπει να κατοχυρωθεί.
Και η μαμά μου αν διαβάσει πολύ μπορεί να δώσει ασεπ και να περάσει αλλά αυτό δεν είναι κριτήριο. Πρέπει να τελειώσει και πανεπιστήμιο για να έχει το "εισιτήριο" για τον ασεπ. Γι αυτό υπάρχουν οι εισαγωγικές εξετάσεις. Ήδη εμάς δεν μπορεί να απορροφήσει το σύστημα έρχεται και ο καθένας με ένα χαρτί που το πήρε όπως το πήρε και αποκτά δικαιώματα, εμείς @@ είμαστε;συγνώμη κιόλας...
Αν κάποιος θέλει κολλέγιο να τον κρατήσουν εκεί να δουλέψει, αφού είναι τόοοοσο καλός.