Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Σχολική ζώνη => Μήνυμα ξεκίνησε από: tsixlas στις Απριλίου 12, 2010, 03:23:52 pm
-
Αν κατάλαβα καλά, με την σημερινή ανακοίνωση αυξάνει το όριο των απουσιών κατά 30%.
Οι 114 maximum θα γίνουν 148?
-
έλα μου ντε....το έγγραφο λέει αύξηση 30% σε κάθε ειδους απουσίες...άρα 30% στις αδικαιολόγητες και 30% στις δικαιολογημένες; και αν είναι έτσι, για το λύκειο είναι άλλες 15 επιπλέον στις αδικαιολόγητες και ΄αλλες περίπου 20 στις δικαιολογημένες; και τι είδους δικαιολογητικά επιπλέον δεχόμαστε; δικαιολογητικά από γονέα ή μόνο από γιατρό; και ο γιατρός να είναι ιδιώτης ή δημόσιου νοσοκομείου; άντε, πάλι γαργάρα θα το κάνουμε και φέτος, με την βούλα και του υπουργείου θα περάσουμε όλους τους τουρίστες του σχολείου....με γειά μας!!!
-
Και αυτό μας φταίει τώρα;;;; Έλεος!!!
-
μάλλον λόγω γριππης και λόγω κλεισιματος πολλων σχολείων, εγινε αυτο μόνο για φέτος
-
Και το ανακοίνωσαν και εναν μήνα νωρίτερα,κοινώς να προλάβουν όλοι οι τουρίστες του σχολείου να το εκμεταλλευθούν κ να μην πατήσουν το πόδι τους...Εγώ που είμαι κ σε ιδιωτικό νομίζω πως κανα δυό τους είδα τελευταία φορά σήμερα!!!Στις εξετάσεις πάλι...Όλο για συνέπειες μιλάνε αλλά μέσα στην ασυνέπεια ζούμε κ την επιβραβεύουμε κι όλας!
-
Landau γλυκέ - όχι, δε μου φταίει καθόλου αυτό ;D
αλλά δεν κλείσαν ΟΛΑ τα σχολεία λογω γρίππης έτσι δεν είναι; (το δικό μου τουλάχιστον δεν έκλεισε...) οπότε, τι γίνεται τώρα; επιβραβεύουμε αυτούς που μετά το πάσχα την κάνουν στην πλησιέστερη καφετέρια ( δεν διαβάζουν όλοι για πανελλαδικές ...). Γιατί ας πούμε δε δινανε αυτή την αβάντα μόνο για τους μαθητές που ασθένησαν λόγω γρίππης; Απλότερο δε θα ήταν;
Πάντως, σε μας, παραδόξως, φέτος η Γ λυκείου, συνεχίζει να έρχεται κανονικά....τους είπαμε ότι θα γίνει αιφνιδιαστικος έλεγχος των απουσιολογίων απο τον προϊστάμενο - ΄οπως και έγινε σε άλλο σχολείο - και τηρούν τις απουσίες με ευλάβεια...χεχε...καμιά φορά κι ο άγιος....φοβέρα θέλει!!!
καλά, κάνουν και τα ...ιδιωτικά βλαστάρια κοπάνες; άλλη εντύπωση είχα.
-
Αγαπητή Μάρθα,στα ιδιωτικά τις κάνουν τις κοπάνες χωρίς να το σκέφτονται.Έρχεται μετά ο μπαμπάς,παρακαλάει λίγο κ την περνάει το καμάρι του την τάξη!Μόνο όταν πηγαίναμε εμείς σχολείο μέναμε απο απουσίες.Τώρα καταργήθηκαν αυτά,μαζί με τον σεβασμό,το ενδιαφέρον κ όλα τα λοιπά που απουσιάζουν πλέον απο το ελληνικό σχολείο... :(
Εξάλλου στα σχολεία πού είχαν κλείσει λόγω γρίπης δεν έμπαιναν απουσίες...Αφού το σχολείο ήταν κλειστό!
-
Όντως στα σχολεία που έκλεισαν λόγω γρίπης δεν έμπαιναν απουσίες. Άρα μήπως έχουν δίκιο ορισμένοι συνάδελφοι που αναφέρουν ότι αυτή η απόφαση σχετίζεται με το περιβόητο νομοσχέδιο, για να ελαχιστοποιηθούν οι αντιδράσεις από πιθανές απεργίες κλπ;
-
Σε περιπτώσεις όπου ένα σχολείο έκλεινε λόγω γρίπης, όντως δεν έμπαιναν απουσίες. Όμως όταν λόγω γρίπης απουσίαζαν μεμονομένα κάποιοι μαθητές από κάθε τμήμα, χωρίς να κλέινει το σχολείο, τότε οι απουσίες έμπαιναν κανονικά.
-
Ας μην είμαστε αφελείς! Δεν προέκυψε στα σχολεία πρόβλημα υπερβολικών απουσιών λόγω γρίπης. Υπάρχουν τέτοια στοιχεία; Στη σχετική εγκύκλιο αυξάνεται κατά 30% το όριο των απουσίων κάθε κατηγορίας (δηλαδή και οι αδικαιολόγητες, οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση φυσικά με τη γρίπη). Επίσης, δεν αιτιολογείται στην εγκύκλιο ο λόγος της αύξησης του ορίου απουσιών, ενώ θα έπρεπε. (..γιατί έτσι μας αρέσει...)
Ας δούμε τώρα το πρακτικό αποτέλεσμα αυτής της απόφασης. Οι μαθητές θα μπορούν να κάνουν ένα μόλις μήνα πριν από τις εξετάσεις ένα πολύ μεγάλο αριθμό απουσιών που τους δίνονται σαν πριμ. Όλοι οι μαθητές, όχι μόνο εκείνοι που είχαν πιθανόν πρόβλημα απουσιών λόγω γρίπης.
Μπορούμε να κάνουμε κάποιες υποθέσεις: Οι μαθητές που δίνουν πανελλήνιες θα μπορούν να κάτσουν στο σπίτι να διαβάσουν ή να πάνε φροντιστήριο, οι υπόλοιποι να απολαύσουν τον καφέ τους και τα σχολεία να διαλυθούν.
Με διαλυμένα τα σχολεία δεν θα έχει νόημα καμιά κινητοποίηση των εκπαιδευτικών και η μόνη επιλογή που θα τους απομένει θα είναι απεργία στις εξετάσεις.
Υ.Γ. Ο αθηναΙκός τύπος συνδέει το θέμα αυτό με τη γρίπη, τελείως αβάσιμα. Δηλ.προσπαθούν με τον τρόπο που παρουσιάζουν το θέμα να θολώσουν τα νερά.
-
Σε μας πάντως, τα παιδιά είπαν δε θα ξανάρθουν και χάρηκαν...Αλλά τα κρατήσαμε λέγοντάς τους "περιμένουμε διευκρινήσεις απ΄το υπουργείο κι ώσπου να έρθουν, δεν ισχύει τίποτα...." :-\ :P
κι έτσι, κάνουμε κανονικά μάθημα.... καμιά φορά αρκεί να επιστρατεύσεις λίγη πονηριά.... Γιατί άλλο κάποιος να αρρωστήσει και να χρειαστεί τις παραπάνω απουσιες και άλλο να τους λες με τον τρόπο σου " τράβα κάνε κοπάνα και πιές τη φραπεδιά σου με την ησυχία σου και χωρίς άγχος...¨" το υπουργείο δεν ξέρω τι είχε στο μυαλό του όταν αποφάσιζε αύξηση του ορίου των απουσιών - και μάλιστα χωρίς να λέει το λόγο - ωστόσο οφείλουμε να διαφυλάξουμε την καλή λειτουργία των σχολείων. Αχ, αυτός που εγραψε ..ότι επαφίεται στον πατριωτισμό των ελλήνων, κάτι ήξερε μου φαίνεται....
-
μετά την κατάργηση της βάσης του 10 άλλα μια σφαλιάρα στην φουκαριάρα την παιδεία.
κλείστο ρε άννα το ρημάδι το σχολείο να τελειώνουμε.
-
Πρώτα ο μαθητής από το σπίτι του, ή από την καφετέρια, πίνοντας φραπέ και παίζοντας playstation θα περνάει στο Πανεπιστήμιο με 3 (τυχαίο νούμερο :P ) . Αλλά είπαμε, ο μαθητής δε φταίει ποτέ. Για όλα τα κακώς κείμενα φταίει ο εκπαιδευτικός...
Σκεφτείτε τι υλικό θα παραλάβουν οι Σχολές. Το επίπεδο των ελληνικών Πανεπιστημίων θα κατρακυλήσει...
-
telika einai sgr ayto me thn aukshsh tou oriou apousiwn kata 30%??? se ola ta sxoleia? h mipos 8a efarmostei mono sta sxoleia pou eixan parousiasei as8enhs ths neas griphs???
-
fragaam καλωσήρθες στο PDE
Θα σε παρακαλούσα να μη γράφεις με greeklish.
Ευχαριστώ
-
ενταξη...συγνωμη.. :) μήπως γνωρίζεις κάτι σχετικό με το θέμα μου?
-
Η εγκύκλιος δεν αναφέρει για ποιο λόγο αυξάνεται το όριο των απουσιών. Επομένως η σύνδεση του θέματος με τη γρίπη είναι εντελώς αβάσιμη. Οι λόγοι που αναφέρθηκαν (διάλυση σχολείου ενόψη πανελλαδικών, χάιδεμα των μαθητών) είναι πιο πιθανοί. Και το κάθε μέτρο κρίνεται από το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα που θα έχει η εφαρμογή του, οπότε θα φανεί.
-
Η εγκύκλιος δεν αναφέρει για ποιο λόγο αυξάνεται το όριο των απουσιών. Επομένως η σύνδεση του θέματος με τη γρίπη είναι εντελώς αβάσιμη. Οι λόγοι που αναφέρθηκαν (διάλυση σχολείου ενόψη πανελλαδικών, χάιδεμα των μαθητών) είναι πιο πιθανοί. Και το κάθε μέτρο κρίνεται από το θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα που θα έχει η εφαρμογή του, οπότε θα φανεί.
Μπορεί να μην αναφέρεται στην απόφαση ο λόγος για την προσαύξηση των απουσιών, η σύνδεση του θέματος όμως με τη γρίπη έχει γίνει από την ίδια την υπουργό στις συνεντεύξεις της, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έχει βάση ή ότι δεν ισχύουν οι άλλοι λόγοι που αναφέρεις.
-
ωραία ευχαριστώ πολύ παιδιά :) :D ο νόμος ωμός αυτός θα ισχύσει σίγουρα?