Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: libra στις Απριλίου 28, 2010, 04:39:45 pm
-
Λατρεψα το συγκεκριμενο αρθρο που ανεβηκε στο Τρωκτικο!!! Οποιος το εχει γραψει ειλικρινα ειναι αξιος συγχαρητηριων!!! Καντε ομως τον κοπο παρακαλω να το διαβασετε προσεκτικα το αρθρο γιατι υπηρξε παρανοηση απ'ολους οσους το διαβασαν μεχρι τωρα.... Εμενα με βγαζει απ την δυσκολη θεση το συγκεκριμενο,βρηκα την απαντηση που θα δινω απο εδω κ στο εξης σε οποιον κρινει την δουλεια μου ως καλοπληρωμενη κ ευκολη!!!! ΕΚΤΥΠΩΣΤΕ ΤΟ!!!
-
http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_3289.html
-
"Καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός όταν θεωρεί φυσιολογικό να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του, παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του" J.F. Kennedy"
χρειαζεται να ειπωθει κατι αλλο;
-
Δε μπορώ να καταλάβω το μένος κάποιων για το επάγγελμα των εκπαιδευτικών (πιστεύω χειρότερα είναι στην πρωτοβάθμια), αυτή η επίθεση που γίνεται για τα ωράρια και τους μισθούς τους, λες και πληρώνονται για να κάθονται χωρίς να παράγουν έργο.
Αντί να κοιτάνε ποιοι έχουν φέρει την Ελλάδα σε τέτοια κατάσταση, ποιοι έχουν φάει τα λεφτά από ''ψηλά'' και ποιοι εξακολουθούν να καταχράζονται το δημόσιο χρήμα ασχολούνται με το μισθό και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού ??? ??? ???
Μάλλον θα πρέπει να απαντάμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο π.χ. με το παραπάνω άρθρο!
-
Δε μπορώ να καταλάβω το μένος κάποιων για το επάγγελμα των εκπαιδευτικών (πιστεύω χειρότερα είναι στην πρωτοβάθμια), αυτή η επίθεση που γίνεται για τα ωράρια και τους μισθούς τους, λες και πληρώνονται για να κάθονται χωρίς να παράγουν έργο.
Αντί να κοιτάνε ποιοι έχουν φέρει την Ελλάδα σε τέτοια κατάσταση, ποιοι έχουν φάει τα λεφτά από ''ψηλά'' και ποιοι εξακολουθούν να καταχράζονται το δημόσιο χρήμα ασχολούνται με το μισθό και το λειτούργημα του εκπαιδευτικού ??? ??? ???
Μάλλον θα πρέπει να απαντάμε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο π.χ. με το παραπάνω άρθρο!
Ίσως γιατί η δουλειά των δασκάλων και πολύ περισσότερο, πιστεύω, των νηπιαγωγών, δεν "φαίνεται" εύκολα.
Δηλαδή, δεν "μαθαίνουν" τα παιδιά κάτι που να κάνει εντύπωση στους απέξω, οι οποίοι θεωρούν ότι οι κατασκευές, οι ζωγραφική, τα ψυχοκινητικά παιχνίδια κλπ δεν είναι μάθημα. Επίσης, δεν γνωρίζουν ότι σε ένα νηπιαγωγείο τα παιδιά μαθαίνουν μαθηματικά, μαθαίνουν γραφή, μαθαίνουν φυσικέ επιστήμες, μαθα'νουν υπολογιστές. Δεν θεωρούν ότι είναι κάτι που θέλει κόπο, χρόνο, προετοιμασία, διάβασμα. Δεν θεωρούν ότι το επάγγελμα του εκπαιδευτικού, και δη του νηπιαγωγού, είναι από τα πιο στρεσογόνα γιατί είναι τεράστια η ευθύνη που έχουμε΄μέσα στην τάξη. Δεν γνωρίζουν ότι ένας νηπιαγωγός για να κάνει 4 ώρες μάθημα δίνει την ψυχούλα του, γιατί αγαπάει τα παιδιά (τα δίδυμα που "δυστυχώς" ο κύριος, που αναφερόταν χθες στο τρωκτικό, απέκτησε), γιατί θέλει να τους προσφέρει κάτι πέρα από τα τηλε-σκουπίδια της TV, τα DVD και το PlayStation....
Υπάρχει και μια γενική στροφή εναντίον των εκπαιδευτικών (κατευθυνίομενη κατά τη γνώμη μου) και οδηγούμαστε σε αυτά τα αποτελέσματα.
Εγώ αυτούς που υποτιμούν τη δουλειά μου, απλά τους αγνοώ! Έπαψα να τους καλώ να δουλέψουν στο νηπιαγωγείο μία μόνο μέρα, έπαψα να τους εξηγώ, και απλά γελώ ειρωνικά και τους αγνοώ! Και αυτό άρχισα να το κάνω το τελευταίο διάστημα που οι επιθέσεις και η απαξίωση έχουν γιγαντωθεί.
-
;D Οταν η ίδια η υπουργός σου σε απαξιώνει, τι να πει κι ο απλός κόσμος που δε ζει την εκπαιδευτική πραγματικότητα. Όταν όμως έρθουν τα δύσκολα, όταν θα αναγκαστούν να πληρώσουν κυριολεκτικά το σχολείο των παιδιών τους (γιατι απο ό,τι βλέπω το χειμώνα ούτε πετρέλαιο θα έχουμε)...τότε θα καταλάβουν πως τα πράγματα στην εκπαίδευση δεν είναι τόσο ρόδινα όσο νομίζουν.
-
Δίκιο δεν έχει το άρθρο;;; ???
Γι' αυτό "στριμωχνόμαστε" να "πιάσουμε" μια θέση στο δημόσιο, για τον παχυλό μισθό! :P :P
-
;D Οταν η ίδια η υπουργός σου σε απαξιώνει, τι να πει κι ο απλός κόσμος που δε ζει την εκπαιδευτική πραγματικότητα. Όταν όμως έρθουν τα δύσκολα, όταν θα αναγκαστούν να πληρώσουν κυριολεκτικά το σχολείο των παιδιών τους (γιατι απο ό,τι βλέπω το χειμώνα ούτε πετρέλαιο θα έχουμε)...τότε θα καταλάβουν πως τα πράγματα στην εκπαίδευση δεν είναι τόσο ρόδινα όσο νομίζουν.
-
Εμένα δε με απασχολει ποιος εφαγε και τι εφαγε γιατι αυτο θα συνεχισει να γινεται και στο μελλον.Θιγομαι ομως οταν μιλανε ετσι για το κλαδο μας.Την αγαπαω τη δουλεια μου και
δε θα την αλλαζα με καμια αλλη.Οχι για το ωραριο φυσικα που τωρα το θυμηθηκαν μετα απο τοοοοσα χρονια .Γιατι μου αφηνει περιθωρια δημιουργικοτητσας ,γιατι οποιο
προβλημα και να εχω μολις μπω στην ταξη με τα παιδακια μου το ξεχναω.Γιατι αγωνιστηκα να αποκτησω αυτη τη θεση με πολυωρο διαβασμα και αγχος.Γιατι απλα τη
γουσταρω.ΤΕΛΟΣ.
-
Ήθελα πάραααα πολύ να διαβάσω το συγκεκριμένο άρθρο, αλλά δυστυχώς, απ ότι φαίνεται, το λινκ δεν λειτουργεί........
Και στο κάτω κάτω, αν ήθελαν και εκείνοι να δουλεύουν το ωράριο που δουλεύουμε εμείς, να ασχολούνται (μόνο) με ζωγραφική και φύλαξη, όπως φαντάζομαι θα έλεγε το άρθρο, τότε ας ήταν άξιοι και λίγο πιο έξυπνοι να διαλέξουν αυτό το επάγγγελμα!!!!
Αλλά βλέπετε, για να κάνεις αυτό το επάγγελμα, πρέπει να το αγαπάς. Και όσοι το αγαπούν και το ασκούν, ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ!!!!!!!!!!!!!!
-
Οι Δάσκαλοι πληρώνονται υπερβολικά!!!;;;;;;;;;;;;;;;;
Οι Δάσκαλοι πληρώνονται υπερβολικά!!! Με τους παχυλούς μισθούς τους βάζουν μέσα το ελληνικό κράτος και δουλεύουν μόνο 9 μήνες τον χρόνο! Ήρθε η ώρα να βάλουμε τα πράγματα στην σωστή σειρά και να τους πληρώνουμε για αυτό που πραγματικάκάνουν.... Baby-sitting (προσέχουν τα παιδιά μας)! Μπορούμε να πετύχουμε να το κάνουν με λιγότερο από τον βασικό μισθό. Κάτι τέτοιο θα ήταν δίκαιο. Θα τους έδινα 3 ευρώ την ώρα και μόνο για τις ώρες που δουλεύουν και όχι για όλο τον χρόνο. Αυτό σημαίνει 15 ευρώ την ημέρα (8:15 πμ to 1:30 μμ ). Κάθε γονιός θα πρέπει να πληρώνει 15ευρώ την ημέρα στους δασκάλους που κρατάνε τα παιδιά του. Τώρα, πόσα παιδιά διδάσκουν την ημέρα; Γύρω στα 25; Δηλαδή 15Χ25=375 ευρώ την ημέρα.. Όμως θυμηθείτε δουλεύουν μόνο 180 μέρες τον χρόνο! Δεν πρόκειται να τους πληρώνουμε για να κάνουν διακοπές!!! Για να δούμε... αυτό είναι 375 Χ 180 = 67.500 ευρώ τον χρόνο. (Περίεργο! μάλλον η αριθμομηχανή μου θέλει μπαταρίες!) Και τι γίνεται με τους δασκάλους ειδικής αγωγής και αυτούς που έχουν μεταπτυχιακούς τίτλους; Για να είμαστε και λίγο δίκαιοι θα τους πληρώνουμε το βασικό ωρομίσθιο, που για λόγους στρογγυλοποίησης είναι 7ευρώ. Αυτό σημαίνει 7 επί 5 ώρες επί 25 παιδιά επί 180 μέρες= 157.500 ευρώ τον χρόνο! Για περιμένετε ένα λεπτό, κάτι πρέπει να γίνεται λάθος εδώ! Κάτι είναι σίγουρα λάθος! Κάντε ένα δάσκαλο να χαμογελάσει: στείλτε το σε κάποιον που καταλαβαίνει τι σημαίνει να είσαι Δάσκαλος!!! ( Μέσος μισθός Δασκάλου 20,000/180 μέρες = 111 ευρώ την ημέρα /25 μαθητές = 4.44/5 ώρες = 0.88 ευρώ την ώρα ανά μαθητή.) Τρομερά φτηνή φροντίδα και φύλαξη παιδιών και από πάνω μορφώνουν και τα παιδιά σας. Τρελό εεε;...
"Καταλαβαίνεις πόσο κυνικός έχει γίνει ένας λαός, όταν θεωρεί φυσιολογικό να πληρώνει περισσότερο αυτόν που ασχολείται με τις αποχετεύσεις του παρά αυτόν που ασχολείται με τα μυαλά των παιδιών του" J.F. Kennedy
-
εισαι φοβερος!!!!!
-
Ευχαριστώ...αλλά δεν είναι δικό μου το κείμενο!!!
Το ανέβασα για όσους δεν μπορούσαν να το βρουν. Πάντως συμφωνώ με το συντάκτη του...και επαυξάνω !!! :)
-
Το βράδυ η Υπουργός Παιδείας(;;; ) θα εμφανιστεί στην εκπομπη του Πολίτη "Προσκήνιο" στη ΝΕΤ. Παραθέτω το e-mail που έστειλα στην εκπομπή και αφορά το θεσμό του μέντορα και τις απολύσεις μετά το πέρας της θητείας του δόκιμου εκπαιδευτικού σύμφωνα με άαρθρο του Χ. Κάτσικα! Στείλτε κι εσείς άμα θέλετε e-mail με ερωτήματα!! Καλό είναι όχι μόνο να ειμαστε πολλοί που διαμαρτυρόμαστε αλλά και να φαινόμαστε πολλοί! Το e-mail της εκπομπής είναι: proskinio@ert.gr
Το e-mail που απέστειλα είναι το παρακάτω:
Κύριε Πολίτη,
Η Υπουργός Παιδείας(; ) στο νομοσχέδιο, όσον αφορά τους εκπαιδευτικούς, έχει ισχυριστεί επανειλλημμένως ότι οι νεοδιορίζομενοι εκπαιδευτικοί, οι οποίοι για μια διετία θα είναι υπό την "υψηλή" εποπτεία κάποιου μέντορα, θα διορίζονται σε διοικητικές θέσεις και δεν θα απολύονται, εφόσον κριθούν ακατάλληλοι προς διδασκαλία από το μέντορα, το διευθυντή της σχολικής μονάδας και το σχολικό σύμβουλο.
Σύμφωνα με άρθρο του κ. Κάτσικα όμως αυτό είναι ένα κατάφωρο και εν γνώσει της ειπωμένο ψέμα(άποψή μου αυτό το τελευταίο). Σας αντιγράφω το σύνδεσμο που οδηγεί στο άρθρο του κ. Κάτσικα, καθώς και ολόκληρο το άρθρο και αναμένω με ανυπομονησία (τόσο εγώ, όσο και πολλοί άλλοι συνάδελφοι) την τοποθέτηση της Υπουργού στο εν λόγω ζήτημα!!!
Ο σύνδεσμος είναι:
http://www.alfavita.gr/ank_b/ank1_5_10_958.php
Και ολόκληρο το κείμενο παρατίθεται αυτούσιο(τα μαυρισμένα του αρθρογράφου) :
ΠΑΡΑΠΛΑΝΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Ο μέντορας, η μετάταξη και η απόλυση!
Στο σ/ν «ΑΝΑ