Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: minus στις Ιουνίου 07, 2007, 08:26:06 pm
-
Θα ηθελα να ακουσω εμπειριες, αποψεις, καθως και διαδικασιες, εκπαιδευτικων που εκτος απο Ελλαδα, εχουν διδαξει και σε ελληνικα σχολεια του εξωτερικου.
Ποιες ειδικοτητες μπορουν να πανε εξωτερικο? Μόνο δάσκαλοι, ή και ειδικότητες λυκείων όπως οικονομολόγοι, πληροφορικάριοι κλπ?
Για ποσα χρονια μπορει να παει κανεις? Θεωρειται απόσπαση ή μπορεί και να γίνει και οργανική θέση για κάποιον?
Ειναι δυσκολο να παει κανεις, εννοω διαδικαστικα? Τι συνεννοησεις με το Υπουργειο χρειαζονται? Υπαρχει οργανωση του στυλ να ανακοινωνονται κενες θεσεις, προσκλησεις ενδιαφεροντος κλπ?
Οτι ξερετε, ειτε απο ιδία πείρα είτε από γνωστούς καθηγητές, πείτε το!
-
Ωραια ερωτηση! Αληθεια, ξερει κανεις την ισχυουσα νομοθεσια?
-
Μπορείτε να δείτε το αντίστοιχο site του Ypepth αναφορικά με την εγκύκλιο αποσπάσεων σε σχολεία του εξωτερικού.
-
Τη νομοθεσία τη βρίσκει κανείς στις γενικές εγκύκλιους για την παιδεία που ψηφίζονται, όπως στο ¨πολυνομοσχέδιο κουρελού". Εγώ πέρυσι είχα πάει να διδάξω στο ελληνικό σχολείο του Σουδάν ως ΠΕ 02 και το πιο πιθανό ήταν να ξαναπήγαινα, αλλά δυστυχώς έμαθα σήμερα ότι έκλεισε. Από το 2011 περίπου έχει βγει διάταξη ότι είναι δυνατόν να εργαστούν εθελοντές στα ελληνικά σχολεία καθηγητές. Αυτό βολεύει, ιδιαίτερα τις ελληνικές κοινότητες της Αφρικής, όπου δεν πάνε ως πρώτη επιλογή αποσπασμένοι, γιατί προτιμούν τις ευρωπαϊκές χώρες. Εμένα με πλήρωνε η ελληνική κοινότητα, αλλά επειδή ο φορέας πρόσληψης δεν ηταν το υπουργείο, δεν προσμετράται η προϋπηρεσία, όπως και μου γνωμοδότησε το υπουργείο επίσημα, εκτός κι αν πάω δικαστικώς και αλλάξει κάτι, όπως και θα κάνω. Ελπίζω, να βρεθούν και άλλοι συνάδελφοι με παρόμοιο πρόβλημα, γιατί την Δευτέρα θα δω εργατολόγο και για το θέμα της προϋπηρεσίας από το Διάπολις.