Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Αναστασια 76 στις Μαΐου 31, 2010, 02:09:06 pm
-
δεν μπορω να ειμαι ηρεμη με ολα αυτα που συμβαινουν σημερα και επειδη η πορεια στην ισραηλινη πρεσβεια ειναι το απογευμα ,επειδη πανω απ ολα ειμαστε ανθρωποι και δεν πιστευω ή δεν θελω να πιστεψω οτι το μονο που μας νοιαζει ειναι η βολεψη μας και η ζωουλα μας ,γι αυτο ανοιξα το θεμα..συγχωρεστε με αλλα με ξεπερναει..
Ισραήλ: Επιτέθηκαν στο "στόλο της ελευθερίας"
Μοιράσου το
19 νεκροί ακτιβιστές -οι περισσότεροι τουρκικής υπηκοότητας- και τουλάχιστον 60 τραυματίες είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός, της ισραηλινής επίθεσης, που σημειώθηκε σε διεθνή χωρικά ύδατα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, εναντίον διεθνούς νηοπομπής που κατευθύνονταν στη Λωρίδα της Γάζας.
Συγκεκριμένα έξι πλοία με 700 επιβάτες -ανάμεσά τους ακτιβιστές, πολιτικοί, γυναικόπαιδα κι ένα βρέφος 18 μηνών- απέπλευσαν απ' τα διεθνή ύδατα της Κύπρου, την Κυριακή, προκειμένου να μεταφέρουν 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, στην αποκλεισμένη Γάζα.
Συναγερμός έχει σημάνει στο ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αφού το πλοίο "Ελεύθερη Μεσόγειος" που πλέει υπό ελληνική σημαία, αλλά και το "Σφενδόνη" με ελληνικό πλήρωμα και επιβάτες από πολλές χώρες, τελούν -σύμφωνα πάντα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες-υπό κατάληψη.
Η ηγεσία του υπουργείου προχώρησε σε διαβήματα διαμαρτυρίας προς την ισραηλινή κυβέρνηση, ενώ ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Δ.Δρούτσας συναντήθηκε στο ΥΠΕΞ με τον Ισραηλινό πρέσβη και του ζήτησε να ενημερωθεί για την κατάσταση των Ελλήνων. "Έίναι όλοι σώοι", υποστηρίζει το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.
Εξαιτίας της πρωτοφανούς επίθεσης, διεκόπη η ελληνο-ισραηλινή άσκηση με την επωνυμία «Μίνωας 2010», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κ.Δρούτσας. Η άσκηση επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 3 Ιουνίου.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πάντως, που έφταναν νωρίς το πρωί της Δευτέρας, απ' τους επιβαίνοντες των πλοίων της νηοπομπής, εκατοντάδες είναι οι ισραηλινοί κομάντος, που επιτέθηκαν στο "στολίσκο της ελευθερίας".
Το τουρκικό πλοίο "Mavi Marmara", ήταν αυτό που δέχτηκε πρώτο επίθεση. Ένα ελικόπτερο που πετούσε πάνω απ' το σημείο αλλά και πολεμικά σκάφη του Ισραήλ, αποβίβασαν Ισραηλινούς Κομάντος στο τουρκικό σκάφος, με αποτέλεσμα ν' ακολουθήσουν συμπλοκές.
Τη λύπη του για το τραγικό συμβάν που στοίχισε ανθρώπινες ζωές, εξέφρασε ο Ισραηλινός υπουργός Εμπορίου και
-
Στους 19 ανέρχονται οι νεκροί και στους 36 οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων ένας σε "κρίσιμη" κατάσταση, από την ισραηλινή επιδρομή στη διεθνή νηοπομπή "στολίσκος της Ελευθερίας" που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, όπως μετέδωσε το κανάλι 10 της ισραηλινής τηλεόρασης.
Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού στρατηγός Αβι Μπεναγιάχου διευκρίνισε ότι η επιχείρηση των ισραηλινών κομάντος εναντίον της ανθρωπιστικής νηοπομπής έγινε σε διεθνή ύδατα.
"Οι κομάντος έδρασαν στην ανοικτή θάλασσα ανάμεσα στις 04:30 και 05:00 το πρωί σε απόσταση 70 ως 80 μίλια (130 ως 150 χιλιόμετρα) από τις ακτές μας", δήλωσε ο στρατηγός στο κρατικό ραδιόφωνο.
Όπως ορίζεται στις ειρηνευτικές συμφωνίες του Όσλο (1993) το Ισραήλ έχει τον έλεγχο των χωρικών υδάτων ανοικτά της Λωρίδας της Γάζας σε απόσταση 20 μιλίων (37 χιλιομέτρων) από τις ακτές.
Επίσημη ενημέρωση και εξηγήσεις για τις στρατιωτικές ενέργειες του Ισραήλ κατά της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, στην οποία υπήρχε και ελληνική συμμετοχή, ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας από τον πρέσβη Ισραηλινός 'Αλι Γιάχια, τον οποίο δέχθηκε στο γραφείο του.
Ανακοινώθηκε επίσης η διακοπή της ελληνοισραηλινής στρατιωτικής άσκησης "Μίνωας 2010", που βρισκόταν σε εξέλιξη και αναβλήθηκε η επίσκεψη του Ισραηλινού ΓΕΑ που είχε προγραμματιστεί για αύριο.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών ενεργοποιήθηκε η Μονάδα Χειρισμού Κρίσεων. Πολίτες των οποίων οι οικείοι συμμετέχουν στην αποστολή μπορούν να επικοινωνούν με το τηλέφωνο +30 210 368 1730.
Το υπουργείο Εξωτερικών υπενθυμίζει ότι αποτελεί πάγια θέση της Ελλάδας ότι οποιαδήποτε δραστηριότητα Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων πρέπει να ασκείται ελεύθερα, υπό την αυτονόητη προϋπόθεση ότι είναι σύννομη.
Επίσης, από την πρώτη στιγμή που οι Έλληνες συμμετέχοντες στην πρωτοβουλία για μεταφορά βοήθειας στον Παλαιστινιακό πληθυσμό της Γάζας εκδήλωσαν την πρόθεσή τους, ενημερώθηκαν για τους σοβαρούς κινδύνους ασφαλείας που ενείχε η ενέργειά τους, ενώ οι υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών προέβησαν στις κατάλληλες παραστάσεις προς τις ισραηλινές αρχές, με γνώμονα την προστασία της ασφάλειας των Ελλήνων πολιτών.
Το Υπουργείο Εξωτερικών τέλος σημειώνει ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.
Ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ και αντιπρόεδρος της ομάδας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με το Παλαιστινιακό Νομοθετικό Συμβούλιο, Κυριάκος Τριανταφυλλίδης ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο εκδήλωση διαμαρτυρίας για την επίθεση.
''Είναι πολύ λυπηρές οι εξελίξεις. Ουδείς πίστευε ότι το Ισραήλ θα φθάσει στο σημείο να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική βοήθεια και τους ακτιβιστές ως εάν να ήσαν ένας ένοπλος στρατός, ο οποίος έκανε εισβολή'', δήλωσε ο Κύπριος ευρωβουλευτής στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.
''Στην περίπτωση αυτή'', τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης " επρόκειτο για ένα στολίσκο, φιλειρηνικό, με προμήθειες όπως φαρμακευτικά και οικοδομικά υλικά και δεν υπήρχε λόγος κανένας να υπάρξει αυτή η βία εκ μέρους του Ισραήλ".
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς καταδίκασε την αιματηρή επιδρομή, χαρακτηρίζοντάς την "σφαγή" και κήρυξε τριήμερο πένθος στα Παλαιστινιακά Εδάφη.
Η Παλαιστινιακή Αρχή ζήτησε την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας και του Αραβικού Συνδέσμου.
Ο «στολίσκος της ελευθερίας», μεταφέρει περίπου 700 ακτιβιστές και 10.000 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας σε μία προσπάθεια να σπάσει τον ισραηλινό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας.
(οι εβραιοι τους θεωρησαν τρομοκρατες που εφεραν οπλισμο...)
Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Στο μεταξύ, η πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" καλεί σήμερα σε διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στην Αθήνα, στις 7 το απόγευμα, έξω από την ισραηλινή πρεσβεία, και στη Θεσσαλονίκη, στις 6 το απόγευμα, στην Καμάρα.
Οι διοργανωτές καλούν όλους τους πολίτες να πάρουν μαζικά μέρος στις διαδηλώσεις για να καταδικάσουν "την πειρατική-εγκληματική επίθεση του ισραηλινού στρατού κατά του 'Στόλου της Ελευθερίας', που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη Γάζα".
Η πρωτοβουλία "Ένα Καράβι για τη Γάζα" δημιουργήθηκε για να μεταφέρει, με σκάφη, στο πλαίσιο διεθνούς αποστολής, ανθρωπιστική βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους της αποκλεισμένης Λωρίδας της Γάζας.
Τουρκία: "Παραβίαση του διεθνούς δικαίου"
Η Τουρκία ανακάλεσε τον πρεσβευτή της, στο Τελ Αβίβ, Ογούζ Τσελίκκολ, μετέδωσε το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο "Ανατολή"
Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, που βρισκόταν στη
-
Πρώτα άνθρωποι και μετά οτιδήποτε άλλο θα έπρεπε να ισχύει για όλους αλλά δυστυχώς δε συμβαίνει αυτό..Και φανερώνεται πως υπάρχουν ακόμη ανθρωποφάγοι βάναυσοι που το κάνουν προς τέρψη οφθαλμών ,και αυτοί οι οφθαλμοί είναι αχόρταγοι. Αρχίζω να φοβάμαι πως αν βρισκόμουν απέναντί τους θα γινόμουν κι εγώ ανθρωποφάγος και θα ήθελα να τους κατασπαράξω όλους...Και όπως πάντα την πληρώνουν αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν. Και όπως πάντα η ζωή συνεχίζεται..με λιγότερους επιβάτες.. Και τη θέση της οργής παίρνει τώρα πια η ντροπή..που ανήκω στο ανθρώπινο είδος..
-
Πρώτα άνθρωποι και μετά οτιδήποτε άλλο θα έπρεπε να ισχύει για όλους αλλά δυστυχώς δε συμβαίνει αυτό..Και φανερώνεται πως υπάρχουν ακόμη ανθρωποφάγοι βάναυσοι που το κάνουν προς τέρψη οφθαλμών ,και αυτοί οι οφθαλμοί είναι αχόρταγοι. Αρχίζω να φοβάμαι πως αν βρισκόμουν απέναντί τους θα γινόμουν κι εγώ ανθρωποφάγος και θα ήθελα να τους κατασπαράξω όλους...Και όπως πάντα την πληρώνουν αυτοί που θέλουν να βοηθήσουν. Και όπως πάντα η ζωή συνεχίζεται..με λιγότερους επιβάτες.. Και τη θέση της οργής παίρνει τώρα πια η ντροπή..που ανήκω στο ανθρώπινο είδος..
οχι ρε συ αυτη τη φορα δε θα τους περασει..το παραχε@@αν..δεν θα βγουμε ετσι απο την κριση φιλεναδα ..οι βιομηχανια οπλων ας τα βαλει εκει που ξερει τα περισσευματα της ..αρνουμαι να το δεχτω και να το πιστεψω οτι παλι ενας πολεμος θα σωσει τους πορτοφολαδες..αισχος να στο πω κι αλλιως εμεις παραμενουμε ανθρωποι αυτοι δεν ηταν απλα ποτε...σαπουνια ρε αυτη ειναι η μοιρα τους >:( >:( >:( >:(
-
Καλημέρα (οσο μπορεί να είναι)
παραθέτω link
http://antiplhroforhsh.wordpress.com/2010/05/31/%CE%B5%CF%80%CE%AF%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%B7%CF%88%CE%B7-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B8%CF%81%CF%89%CF%80%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA/
http://www.shiptogaza.gr/
Θα ήθελα να συμπηρώσω κάτι. Ο ισραηλινός ιμπεριαλισμός κρύβεται πίσω από τη μάσκα μιας θρησκείας, μήπως πρέπει να ανοίξει μια σοβαρή κουβέντα για τα θρησκευτικά στην εκπαίδευση;
Να δείτε οτι θα βγούν και θα λένε όλοι για τους κακους σιωνιστες-σατανιστες-αντιχριστιανους, καμία σχέση. Είναι εθνικιστές Ισραηλινοί και πατάνε πάνω σε ιδεοληψιες και τα πιστεύω ανθρώπων για να πετύχουν τον σκοπό τους.
(μήπως να βάζαμε και στο τίτλο αναφορά για τη Γάζα;)
-
μπορουμε να την κανουμε να γινει ,απο μας εξαρταται...
εχεις απολυτο δικιο
http://www.youtube.com/watch?v=hlmoLrqZWDc