Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί => Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ => Μήνυμα ξεκίνησε από: pariel στις Ιουνίου 19, 2007, 05:28:44 pm

Τίτλος: Ενδιαφέρον!
Αποστολή από: pariel στις Ιουνίου 19, 2007, 05:28:44 pm
Μου έκανε εντύπωση και θα ήθελα να το διαβάσετε. Είναι από κάποιον οικονομολόγο: "[i]Σήμερα συνάδελφοι επισκέφτηκα το ασεπ για να κάνω ένσταση για τα αποτελέσματα του διαγωνισμού και συγκεκριμένα στην ειδική διδακτική . Ακούστε να σας πω τι μου είπαν . Καταρχήν, για να δούμε τα γραπτά μας και να ελέγξούμε την ορθότητα της μεταφοράς του βαθμού  μας απο τα γραπτά στις βαθμολογικές καταστάσεις μου είπαν ότι πρέπει να κάνουμε αίτηση και όχι ένσταση. Έκανα λοιπόν την αίτηση και μετά πήγα στον τέταρτο όροφο στον διευθυντή του τμήματος ελέγχου του γραπτού διαγωνισμού. Μου είπε ότι θα για το θέμα της ορθής μεταφοράς του γραπτού θα με ειδοποιήσουν γραπτός και ότι τα γραπτά μου θα τα δώ τέλος αυγούστου , μετά δηλαδή την οριστικοποίηση των αποτελεσμάτων του διαγωνισμού. Του είπα ότι αίτημα μου είναι να δώ και τις γραπτές οδηγίες με βάση τις οποίες διορθώθηκαν τα γραπτά μου και μού είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες οδηγίες και ότι οι διορθωτές είναι πανεπιστημιακοί οι οποίοι δεν δέχονται κατευθύνσεις και κάνει ό καθένας ότι θέλει . Μάλιστα πληρώνονται με το κομμάτι με 3,50 ευρώ και όταν μάλιστα του είπα ότι ετσι τους δίνουν κίνητρο για κερδοσκοπία μου είπε ότι τους ελέγχουν για το χρόνο που κρατάνε το κάθε γραπτό για διόρθωση ,ο οποίος είναι 3 με 4 ώρες περίπου. επίσης όταν τον ρώτησα για το πως βγαίνει ο τελικός βαθμός μου είπε ότι δεν είναι ο μέσος όρος αλλά ο βαθμός του ενός . εχουν λέει ελαστικούς και σκληρούς βαθμολογητές και φροντήζουν να τους βάζουν σε ζευγάρια. εγώ έχω σκοπό να κινηθώ νομικά και αυριο θα πάω στο συνήγορο του πολίτη . Όποιον τον ενδιαφέρει το θέμα ας επικοινωνήσει μαζί μου 
 
[/i]
Τίτλος: Απ: Ενδιαφέρον!
Αποστολή από: agg στις Ιουνίου 19, 2007, 11:44:32 pm
Αυτό είναι πολύ σοβαρό θέμα. Αν το ασεπ δεν μπορεί να φέρει σε πέρας έναν διαγωνισμό να μην αναλαμβάνει τη διεξαγωγή του. Σκεφτείτε, δηλαδή, τι μπορεί να συμβαίνει με τη διόρθωση της ειδικής διδακτικής. Ούτε αναβαθμολογήσεις, ούτε κριτήρια διόρθωσης. Απλά είμαστε στη διάθεση ενός διορθωτή, τον οποίο μάλιστα πληρώνουν κοροϊδευτικά 3,50 το γραπτό. Από προσωπική ευσυνειδησία και μόνο ο άνθρωπος θα κάνει σωστά τη δουλειά του.
Δεν ξέρω εσάς, αλλά εμένα με προβλημάτισε πολύ αυτό που διάβασα, και αν όντως συμβαίνει κάτι τέτοιο, θα πρέπει να κινηθούμε με κάποιο τρόπο.

Το παραπάνω μήνυμα βρίσκεται εδώ:
http://www.pde.gr/forum/index.php?topic=1765.msg17680#msg17680
Τίτλος: Απ: Ενδιαφέρον!
Αποστολή από: agg στις Ιουνίου 19, 2007, 11:53:01 pm
Ξανακοίταξα την προκήρυξη και αναφέρει ρητά στο Κεφ.Γ.1, σ.11235, ότι:

"Η βαθμολόγηση των τετραδίων στα οποία αναπτύσσονται τα ερωτήματα που ετέθησαν θα γίνει από δύο
(2) βαθμολογητές, που ορίζονται από το ΑΣΕΠ, χωριστά, με κλίμακα βαθμών από ένα (1) έως και εκατό (100), για κάθε βαθμολογητή, μη επιτρεπόμενης της χρήσεως δεκαδικών ψηφίων. O αριθμητικός μέσος όρος των βαθμών των δύο βαθμολογητών αποτελεί το βαθμό του κάθε γραπτού.
Όταν από τη βαθμολογία των δύο βαθμολογητών προκύπτει διαφορά πάνω από δώδεκα (12) μονάδες, γίνεται αναβαθμολόγηση του γραπτού από αναβαθμολογητή, που έχει ορίσει το ΑΣΕΠ. Ο βαθμός που θέτει ο αναβαθμολογητής δεν μπορεί να είναι ούτε μικρότερος του μικρότερου ούτε μεγαλύτερος του μεγαλύτερου βαθμού των δύο βαθμολογητών και αποτελεί το βαθμό του γραπτού."

Αν το ασεπ παραβεί αυτό τον κανονισμό, τίθεται νομικό θέμα εγκυρότητας των αποτελεσμάτων.
Τίτλος: Απ: Ενδιαφέρον!
Αποστολή από: eleftheria στις Ιουνίου 20, 2007, 01:11:19 am
Του είπα ότι αίτημα μου είναι να δώ και τις γραπτές οδηγίες με βάση τις οποίες διορθώθηκαν τα γραπτά μου και μού είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες οδηγίες και ότι οι διορθωτές είναι πανεπιστημιακοί οι οποίοι δεν δέχονται κατευθύνσεις και κάνει ό καθένας ότι θέλει .

 :o :'( :'( :'(

επίσης όταν τον ρώτησα για το πως βγαίνει ο τελικός βαθμός μου είπε ότι δεν είναι ο μέσος όρος αλλά ο βαθμός του ενός .  [/i] [/i]

Δεν νομίζω να συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κι ο δεύτερος τότε τί κάνει; Διακοσμητικός είναι;;;

Τίτλος: Απ: Ενδιαφέρον!
Αποστολή από: sophie στις Ιουνίου 20, 2007, 08:32:17 am
Του είπα ότι αίτημα μου είναι να δώ και τις γραπτές οδηγίες με βάση τις οποίες διορθώθηκαν τα γραπτά μου και μού είπε ότι δεν υπάρχουν τέτοιες οδηγίες και ότι οι διορθωτές είναι πανεπιστημιακοί οι οποίοι δεν δέχονται κατευθύνσεις και κάνει ό καθένας ότι θέλει .

Αυτό μου το είχε πει και μία συνάδελφος, λίγες μέρες πριν το διαγωνισμό, η οποία το είχε μάθει μέσω γνωστής της καθηγήτριας πανεπιστημίου... :-\
"Κακώς κάθεστε και διαβάζετε απ' έξω κι ανακατωτά το νέο οδηγό-αναλυτικό. Εμείς δε θα έχουμε μπροστά μας κανένα βιβλίο και καμία οδηγία με βάση τα οποία θα γίνει η διόρθωση...". Αυτά, μου είχε μεταφέρει, ότι ήταν τα λόγια της καθηγήτριας και, ομολογώ, μου είχε κάνει τρομερή εντύπωση γιατί πίστευα ότι δεν μπορεί να γίνεται η διόρθωση χωρίς κάποιες, έστω τυπικές, "σωστές απαντήσεις"-οδηγίες!!! :o (και μιλώ φυσικά για διδακτική και θέματα ανάπτυξης και όχι για ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών)
Τίτλος: Απ: Ενδιαφέρον!
Αποστολή από: Syllas στις Ιουνίου 20, 2007, 01:26:17 pm
Στο τόπικ της ειδ. διδακτικής φιλολόγων κάποια συνάδελφος είχε αναφέρει ότι ο διδάσκων της ειδ. διδακτικής στο φροντιστήριο για ασεπ που πήγαινε τους είχε διαβάσει τέτοιες οδηγίες, αφού ο ίδιος ήταν διορθωτής. Έγώ έχω ακούσει από τρίτους για τέτοιες οδηγίες (όχι και πολύ αναλυτικές) και το έχω γράψει στο τόπικ ειδ. διδακτικής φιλολόγων. Δεν νομίζω να μην υπάρχουν οδηγίες. Έχω όμως την υποψία ότι για κάποιους μικρούς κλάδους μη καθηγητικών σχολών δεν έχουν οδηγίες και επιπλέον δύσκολα εξασφαλίζουν διορθωτές. Για διδακτική οικονομικών ούτε οι πανεπιστημιακοί οικονομολόγοι δεν έχουν ακούσει. Και κάτι άλλο, αποκλείεται να πηγαίνουν πανεπιστημιακοί να διορθώνουν, υπάρχουν πανεπιστημιακοί ειδικοί στην διδακτική των οικονομικών (καλά, ούτε και στους φιλολόγους πηγαίνουν τέτοιοι ειδικοί) και δεν το ξέρουν οι απόφοιτοί τους; Το ανέφεραν επίτηδες στον συνάδελφο οικονομολόγο για να πουλήσουν μούρη, αφού δεν μπορούν να εξασφαλίσουν αυτά τα αναγκαία. Όσο για τον τρελό μέσο όρο, αν ισχύει είναι πράγματι μεγάλο προβλημα.
Τίτλος: Απ: Ενδιαφέρον!
Αποστολή από: kate1 στις Ιουνίου 20, 2007, 01:40:25 pm
τι να σας πω παιδιά αυτά μου είπε ο ποτστάμενος του τμήματος ελέγχου του γραπτού διαγωνισμού στον τέταρτο όροφο. Μετά από αυτή τη συζήτηση μίλησα με πολλούς δικηγόρους για το θέμα και μου είπαν ότι το θέμα είναι ψιλοκλειδωμένο και το πρόβλημα είναι ότι αυτά μου τα είπαν προφορικά , αν ήταν μία απάντηση με επιστολή τότε θα ήταν διαφορετικά . Εγώ στην αίτηση που έκανα ζήτησα και τις οδηγίες για την ειδική. οπότε είναι αναγκασμένοι να απαντήσουν εγγράφως και για αυτό.. να επισκεφθείτε τον κύριο στο ασεπ να σας τα πει και εσας . εγώ του μίλησα με το καλό και πιάσαμε συζήτηση καμιά ώρα και μου τα είπε. του είπα ότι η πρόθεση μου είναι η βελτίωση μου για τον επόμενο διαγωνισμό. ρωτήστε νομικούς , ρωτήστε και το ασεπ μπας και βγάλουμε καμία άκρη.
Τίτλος: Απ: Ενδιαφέρον!
Αποστολή από: kate1 στις Ιουνίου 20, 2007, 01:46:41 pm
πήγα και στο συνήγορο του πολίτη και αυτοί μου ειπαν ότι ειναι ανεξάρτητη αρχή και δεν  ελέγχουν το ασεπ.και για να κινηθώ νομικά πρέπει πρώτα να μου απαντήσει για το θέμα το ασεπ γραπτώς . οι δικηγόροι που μίλησα ψάχνουν το θέμα ... να δούμε . τα ασεπ το έχει κλειδώσει το θέμα νομικά και είναι δύσκολα τα πράγματα
Τίτλος: Απ: Ενδιαφέρον!
Αποστολή από: agg στις Ιουνίου 20, 2007, 01:53:47 pm
Ανεξάρτητη αρχή όμως δεν σημαίνει αυθαίρετη αρχή. Δεν μπορεί το ασεπ να παραβαίνει τους κανονισμούς της προκήρυξης που έχουν ήδη εγκριθεί από τη βουλή. Δες τι θα σου απαντήσουν και προσπάθησε να δεις με τα μάτια σου αν το γραπτό σου έχει διορθωθεί από δύο βαθμολογητές. Σε αντίθετη περίπτωση και αν το ίδιο έχει συμβεί με όλο τον κλάδο, νομίζω πως τα αποτελέσματα μπορεί ακόμη και να ακυρωθούν έπειτα από δίκη.
Τίτλος: Απ: Ενδιαφέρον!
Αποστολή από: kate1 στις Ιουνίου 20, 2007, 02:07:45 pm
ναι θα πάρει πολύ χρόνο γιατι τις αιτήσεις νομικά είναι υποχρεωμένοι να τις απαντήσουν στους δύο μήνες . Τελος αυγούστου μου ειπαν. Ενστάσεις δεν δέχονται για αυτο΄το θέμα . οι ένστασεις είναι μόνο για τις προσαυξήσεις τις οποίες είναι υποχρεωμένοι να τις δούν πρίν την οριστικοποίηση. και για να κάνω ένσταση για το θέμα αυτο πρέπει να έχω έγγραφη απάντηση δική τους για να στηριξω την ένσταση. Αυτά μου τα είπαν προφορικά και προς το παρόν δεν έχω στοιχεία βάσιμα για ένσταση.