Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: apri στις Μαΐου 23, 2011, 06:26:44 pm
-
Ομοβροντία αποκρατικοποιήσεων με πρώτο το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο - Νέα καταιγίδα φόρων
http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=79237&catid=13
- Ειδικός φόρος θα επιβληθεί στα αναψυκτικά και το φυσικό αέριο
- Αύξηση των τελών κυκλοφορίας στα Ι.Χ. κατά 20%
- Στο πρώτο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων περιλαμβάνονται τα λιμάνια, ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ
- Συνεχίζεται το υπουργικό - Δραματικοί τόνοι από Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου"Σήμα" πρωτίστως στους ευρωπαίους εταίρους, αλλά και στις αγορές θα επιχειρήσει να δώσει η Κυβέρνηση, μέσω του σχεδίου έκτακτης ανάγκης που θα προβλέπει μαζική "αποχώρηση" του Κράτους από δημόσιες επιχειρήσεις και Οργανισμούς και το οποίο συζητά αυτή την στιγμή το υπουργικό συμβούλιο.
Το υπουργικό Συμβούλιο έχει αποφασίσει μεταξύ άλλων νέους ειδικούς φόρους στο φυσικό αέριο και τα αναψυκτικά, ενώ θα προχωρήσει σε περικοπές σε μία πλειάδα επιδομάτων εκτός από το οικογενειακό επίδομα και το λεγόμενο χρονοεπίδομα.
Οι νέοι φόροι αφορούν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που θα επιβληθούν και στα αναψυκτικά, θα αυξηθούν κατά 20% τα τέλη κυκλοφορίας των Ι.Χ., η "αναμενόμενη" εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης και τον ειδικό φόρο στο φυσικό αέριο, το οποίο ωστόσο ακόμα κι έτσι δεν αναμένεται να γίνει ακριβότερο από το πετρέλαιο.
Επιπλέον, αποφασίστηκε το κόψιμο των υπερωριών, των επιδομάτων και των κινήτρων απόδοσης στο δημόσιο, ενώ θα επιβληθεί και εισφορά στις επικουρικές συντάξεις από 1ης Ιουλίου.
Το σχέδιο προβλέπει ομοβροντία αποκρατικοποιήσεων και "έξοδο" από τον ευρύτερο δημόσιο τομέα χιλιάδων εργαζομένων που θα βρεθούν ξαφνικά χωρίς αντικείμενο δουλειάς..
Για να εξευμενίσει τους πιστωτές αλλά και για να εξασφαλιστεί το νέο δάνειο, η κυβέρνηση εμφανίζεται έτοιμη να παραδώσει σε ιδιώτες «εδώ και τώρα» μια σειρά από μεγάλα «φιλέτα» του δημοσίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πρώτο κύμα αποκρατικοποιήσεων θα περιλαμβάνεται και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, εξέλιξη που αν επιβεβαιωθεί, θα σημάνει πιθανότατα και την εγκατάλειψη του σχεδίου για τη δημιουργία «κρατικού πυλώνα» στις τράπεζες.
Άμεσα θα βγουν για πώληση και συμμετοχές του δημοσίου στα λιμάνια (ΟΛΠ, ΟΛΘ) ή και στις εταιρίες υδάτων (ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ).
Αμέσως μετά θα ακολουθήσει και δεύτερο πακέτο ιδιωτικοποιήσεων, όπου θα περιλαμβάνονται o ΟΠΑΠ, o ΟΤΕ (στην Deutsche telekom) και ΟΔΙΕ για τον οποίο έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον ο γαλλικός ιππόδρομος.
Για αργότερα φαίνεται πως παίρνουν σειρά η ΔΕΗ, η ΔΕΠΑ και τα περισσότερα κρατικά ακίνητα, εφόσον πρώτα θα έχουν επιλυθεί και πάμπολλα νομικά ζητήματα που στέκονται εμπόδιο στην άμεση αξιοποίησή τους.
Για τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές πάντως, αν και επισήμως δεν γίνεται λόγος για προσπάθεια απορρόφησης με «διαδικασίες ΑΣΕΠ», διαφαίνεται πως θα μετακινηθούν κατά χιλιάδες, ή θα βρεθούν εκτός δημοσίου.
Οι οριστικές αποφάσεις και συμπληρωματικά μέτρα θα ληφθούν στο επόμενο υπουργικό συμβούλιο, στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος.
-
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΑΓΚΑΛΟΥ : 46 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΚΑΙ 162 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΜΙΣΘΟΥΣ!!!
πηγή φίμωτρο
ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ...Αν και άσχετο με το αρχικό μήνυμα...αλλά πρέπει να κάνουμε κάτι...ρε γαμώτο...όχι μόνο στον υπολογιστή...κυρίως για μένα το λέω...να ξυπνήσω πια..όλοι να ξυπνήσουμε
-
http://www.zougla.gr/Uploads/emmy/0new/0000000000000000580-230-psifoforia.jpg
-
ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΤΟ 100% ΤΩΝ ΔΕΚΟ!
http://fimotro.blogspot.com/2011/05/blog-post_9962.html#
Ο κύβος ερρίφθη. Πάμε για γενικό ξεπούλημα όλων των ΔΕΚΟ. Επί 2 ώρες ο Παπακωνσταντίνου εξηγούσε στους υπουργούς τι ζητάει η Τρόικα και τι θα κάνει η κυβέρνηση. Άμεσα πωλούνται το 100% 5 δημόσιων επιχειρήσεων και το management! Είναι προφανές ότι έρχονται... κοσμογονικές αλλαγές στην Ελληνική οικονομία με ότι και αν σημαίνει αυτό για τους Έλληνες πολίτες. Εάν δεν ξεπουλήσουν και αυτούς σε μερικά χρόνια!...
-
Aπόσπασμα από το άρθρο στο
http://www.defencenet.gr/defence/index.php?option=com_content&task=view&id=20239&Itemid=139
"Ιδού όλα τα νέα μέτρα (που βέβαια συνοδεύονται και από άλλα που έχουν προαναγγελθεί όπως η εξίσωση του πετρέλαιου κίνησης με το πετρέλαιο θέρμανσης):
1. Συνεισφορά της εκκλησίας κατά 50% στους μισθούς των κληρικών
2. Αναβολή της πληρωμής ομολόγων στους δικαστικούς – Καμία πληρωμή το 2011,
3. Μείωση αριθμού συμβασιούχων κατά 50% το 2011 και μείωση 10% κάθε χρόνο ως το 2015
4. Κατάργηση επιδομάτων και μπόνους στο Δημόσιο
5.Πάγωμα μισθών στο Δημόσιο, ακόμη και χρονοεπιδομάτων με το ενιαίο μισθολόγιο
6.Εισαγωγή της μερικής απασχόλησης και της άδειας άνευ αποδοχών
7.Κανόνας «μία πρόσληψη ανά 10 αποχωρήσεις» και μόνο για άμεσες ανάγκες (π.χ. υγεία)
8. Μείωση αριθμού εισακτέων σε αστυνομικές και στρατιωτικές σχολές από το 2012
9.Εξοικονόμηση 25% από τους λογαριασμούς τηλεφώνων και 50% από τους λογαριασμούς ρεύματος
10. Συγχώνευση και κλείσιμο σχολείων, πανεπιστημίων και ΤΕΙ"
-
Ομολογώ ότι διαφωνώ σε όλα εκτός από το πρώτο. Η Εκκλησία έπρεπε να πληρώνει 100% τους μισθούς των κληρικών. Έχει αρκετά λεφτά
-
Ομολογώ ότι διαφωνώ σε όλα εκτός από το πρώτο. Η Εκκλησία έπρεπε να πληρώνει 100% τους μισθούς των κληρικών. Έχει αρκετά λεφτά
Απλώς να αναφέρω για την ιστορία ότι η μισθοδοσία των κληρικών από τον κρατικό Προϋπολογισμό καθιερώθηκε το 1952 έναντι των μεγάλων παραχωρήσεων γης στις οποίες είχε προβεί η Εκκλησία της Ελλάδος κατά την δεκαετία 1922-32 προς τους ακτήμονες και τους πρόσφυγες.
-
Άντε σε λίγο και τα σχολεία μας με ξένους διευθυντές..
-
Ομολογώ ότι διαφωνώ σε όλα εκτός από το πρώτο. Η Εκκλησία έπρεπε να πληρώνει 100% τους μισθούς των κληρικών. Έχει αρκετά λεφτά
Απλώς να αναφέρω για την ιστορία ότι η μισθοδοσία των κληρικών από τον κρατικό Προϋπολογισμό καθιερώθηκε το 1952 έναντι των μεγάλων παραχωρήσεων γης στις οποίες είχε προβεί η Εκκλησία της Ελλάδος κατά την δεκαετία 1922-32 προς τους ακτήμονες και τους πρόσφυγες.
γιατί τα κτήματα τα είχε το παπαδαριό και στον παράδεισο;;άμα τη γενέσει του αρχιμανδρίτη ο ΘΕΟΣ του έδινε και ένα στρέμμα;για να δούμε τώρα στις δύσκολες ώρες του έθνους πώς θα πράξει η Αγία Εκκλησία
-
Μας παραξενεύουν όλα αυτά τα μέτρα; Έπρεπε να έχουν ληφθεί χρόνια τώρα, και τότε θα ήταν ηπιότερα. Οι ίδιοι κύριοι που γιγάντωσαν τον δημόσιο τομέα, διόρισαν υπεράριθμους σε όλες τις υπηρεσίες, τώρα παίρνουν με βίαιο τρόπο πίσω όσα έδωσαν. Όσο για την εκκλησία; Ναι, πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην ζητάει από το κράτος σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
-
Ομολογώ ότι διαφωνώ σε όλα εκτός από το πρώτο. Η Εκκλησία έπρεπε να πληρώνει 100% τους μισθούς των κληρικών. Έχει αρκετά λεφτά
Απλώς να αναφέρω για την ιστορία ότι η μισθοδοσία των κληρικών από τον κρατικό Προϋπολογισμό καθιερώθηκε το 1952 έναντι των μεγάλων παραχωρήσεων γης στις οποίες είχε προβεί η Εκκλησία της Ελλάδος κατά την δεκαετία 1922-32 προς τους ακτήμονες και τους πρόσφυγες.
γιατί τα κτήματα τα είχε το παπαδαριό και στον παράδεισο;;άμα τη γενέσει του αρχιμανδρίτη ο ΘΕΟΣ του έδινε και ένα στρέμμα;για να δούμε τώρα στις δύσκολες ώρες του έθνους πώς θα πράξει η Αγία Εκκλησία
Όπως γνωρίζεις, αυτά γίνονται με παραχωρήσεις πιστών και παλιότερα, αυτοκρατόρων. Αν όντως η Εκκλησία έχει τόσα χρήματα με τα οποία να μπορεί να πληρώνει πλέον τους κληρικούς και τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της σε ιδρύματα, καλώς θα πράξει, να το κάνει για να βοηθήσει.
Απλώς κρατώ πάντα μια επιφύλαξη, γιατί δεν θέλω να κάνω την έξυπνη χωρίς να έχω μπροστά μου στοιχεία.
Σε γενικές γραμμές έχω να πω ότι καταργείται ότι κατακτήθηκε ή παραχωρήθηκε -καλώς ή κακώς- όλο τον προηγούμενο αιώνα.
-
Η Εκκλησία Α. Ε έχει τρελά λεφτά. Ας μην ξεχνάμε ότι ΔΕΝ φορολογείται. Και οι παραχωρήσεις ήταν από αμόρφωτους ανθρώπους πολλές φορές. Για να πάνε στον Παράδεισο.
-
Μια απορία: γιατί ο τίτλος δεν γίνεται "Τα εξοργιστικά μαντάτα" ;
Ακόμα και η λέξη "θλιβερά" κρύβει μια ηττοπάθεια και αποδοχή όλων αυτών. Και δυστυχώς αυτό γίνεται και στην πραγματικότητα. Μέχρι και έκθεση της CIA ανέφερε ότι ξαφνιάζονται που δεν βλέπουν μεγάλες αντιδράσεις από τον ελληνικό λαό, με τόσα μέτρα που έχουν παρθεί εδώ και ένα χρόνο.
Συνοπτικά: συνεχίζεται με γοργούς ρυθμούς το ξεπούλημα οτιδήποτε δημοσίου (παρ' όλο που γνωρίζουν ότι τελικά δεν θα σωθούμε με τις αποκρατικοποιήσεις), νέοι φόροι άμεσοι/έμμεσοι και ό,τι άλλο δεν είχαμε φανταστεί, περαιτέρω περικοπές (απ' ότι φαίνεται) σε μισθούς και συντάξεις, απολύσεις (σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα αναπόφευκτα) κ.ο.κ.
Και τι κάνουμε σαν λαός; Χτενιζόμαστε! Να μην πω που!
Τελικά, κάθε λαός έχει τους "ηγέτες" που του αξίζουν.. Μακάρι να διαψευστώ.
-
Εμένα αυτό που με προβληματίζει είναι άλλο. Αν πουλήσουν τις ΔΕΚΟ, οι οποίες είναι μεταξύ άλλων και σημαντική πηγή εσόδων (δεν είναι όλες ζημιογόνες), χρήματα πού θα βρίσκουν στο εξής;
Μας βλέπω στο τέλος να παρέχουμε εθελοντική κοινωφελή εργασία ... ::)
ΥΓ. "Τα θλιβερά μαντάτα" μου ήρθε στο μυαλό ως τίτλος συνειρμικά από τον Ερωτόκριτο (Τ' άκουσες, Αρετούσα μου, τα θλιβερά μαντάτα; ο Kύρης σου μ' εξόρισε σ' τση ξενιτιάς τη στράτα). Εξοργιστικά είναι σίγουρα.
-
Νομιζω οτι το μηνυμα απο τη Μαδριτη ηταν σαφες "σιγα,θα ξυπνησουν οι Ελληνες''.Δεν επιθυμω να ξαναπω τα ιδια,οτι δειξαμε ανοχη,οτι διαμορφωσαν αυτην ακριβως την "καλλιεργεια"που εχουμε σημερα,αργα,μεθοδικα.Φταιμε που δεν τους πεταξαμε εξω,που τους -οσοι- τους ψηφιζουμε...Κυκεωνας οι σκεψεις,τα λαθη...διαβασα πριν απο λιγο "οι....βγηκαν στους δρομους"και σκεφτηκα οτι ηταν μια καποια αντιδραση,ομως ηταν για το ποδοσφαιρο.Ας σκεφτουμε ποτε βγηκαμε στο δρομο τα ταλευταια χρονια,euro,eurovision,παπαθεμελης για το ωραριο,αντε και καμια γιουγκοσλαβια ,που ειναι οι γονεις που εχουν ξεπουλησει τα παιδια τους τοσα χρονια.Σκεψεις...στην Ισπανια μια εβδομαδα τωρα δεν εχει ανοιξει μυτη,εδω θα ειχαν στειλει στα νοσοκομεια -'κουκουλοφοροι και δυναμεις προστασιας του πολιτη- πολυ κοσμο...δεν ξερεις πια ,η μαλλον ξερουμε, τι αλλο θα κανουν?
-
Δυστυχώς δεν είμαι του θεωρητικού κλάδου...
Δεν είναι μόνο με τις ΔΕΚΟ. Εδώ θέλουν να πουλήσουν 100% την ΕΥΑΘ και έπεται η ΕΥΔΑΠ (αν και δεν το λένε για άμεσα ακόμα). Η ΔΕΗ είναι στο στόχαστρο εδώ και καιρό (θέλουν να αφήσουν στο δημόσιο μόνο τις γραμμές.. δηλαδή τη συντήρησή τους, που προφανώς δεν αποφέρει κέρδη!). Ο ΟΠΑΠ που μόνο κέρδη είχε;
Φαντάζομαι και σε τι εξευτελιστική τιμή θα πουλήσουν το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.. διότι στην "ελεύθερη" αγορά, οι εταιρίες πωλούνται με την χρηματιστηριακή τους αξία, ενώ π.χ. μόνο η ακίνητη περιουσία (κτίρια κλπ) του ΤΤ μπορεί να ξεπερνά κατά πολύ την χρηματιστηριακή.
ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΟΣΟ-ΟΣΟ είναι, και έχουν το θράσος να μας εκβιάζουν με νέες απειλές για χρεοκοπία. Κάθε 6 μήνες θα έχουμε τέτοιους εκβιασμούς, μέχρι να τα ξεπουλήσουν όλα (εκτός αν τους σταματήσουμε, και φύγουν νύχτα).
Αύριο θα έχει νέο τσίρκο-παράσταση με τις συναντήσεις του ΓΑΠ με τους άλλους αρχηγούς κομμάτων (προς τιμήν της Παπαρήγα που δεν θα πάει, όχι ότι αυτό σώζει την κατάσταση).
Έτσι όπως πάμε.. θα γίνουμε στο τέλος σαν τη
-
Η Εκκλησία Α. Ε έχει τρελά λεφτά. Ας μην ξεχνάμε ότι ΔΕΝ φορολογείται. Και οι παραχωρήσεις ήταν από αμόρφωτους ανθρώπους πολλές φορές. Για να πάνε στον Παράδεισο.
Ενώ κάποιοι, δια του τρόπου με τον οποίο εκφράζονται, αποδεικνύονται τέρατα Μορφώσεως...
:-X
-
ΟΙ ΑΛΗΤΕΣ!!!
ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΜΕ 900 ΕΥΡΩ,ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ.
ΑΦΟΥ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΟΙΤΑΜΕ ,ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ,ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟΥΣ.
ΠΙΑΣΤΕ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΝΑΙΣΧΥΝΤΟΙ.
ΕΔΩ ,ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΠΑΣΚ ,ΤΑ ΝΤΟΥ
-
μαλλον ειναι κακο πραγμα οι σκεψεις και τα συναισθηματα,ειμαστε μια κοινωνια τεχνοκρατων αλλωστε,αλωθειτε,αναλωθηκαμε
-
Είναι όργανα εξυπηρέτησης συμφερόντων των ΗΠΑ...
Πρέπει να επαναμοιραστεί αυτή η γωνία του κόσμου.
Δεν είναι χαζός ο φερόμενος ανίκανος. Πανούργος είναι.
Τον κwl0 του τον έχει καλύψει. Και έχει ποντάρει χωρίς ντροπή στην (για εμάς) αποτυχία του (για αυτόν επιτυχία).
Το 1,1 δις έγινε ήδη 16 δις και όταν τελειώσει το έργο θα γίνει 60 δις. Έτσι Μιράντα? Έτσι αντρίκο?
Το κεφάλαιο πρέπει να ξεφορτώσει στην πλάτη του λαού τις επισφάλειες.
Αυτοί φτιάχνουν το παιχνίδι.
Εμείς κοιμόμαστε.
Τους ψεύτες τους πιστεύεις μια φορά.
Αν συνεχίσεις να πιστεύεις τα ψέμματά τους ΕΙΣΑΙ μ@λ@κ-ash...
-
Πριν λίγες μέρες είχα γράψει σε άλλο θέμα ότι σχεδιάζουν να παραχωρήσουν την αγροτική τράπεζα σε ξένα ιδιωτικά κεφάλαια……και ανέφερα πως αν γίνει αυτό θα ξεπουληθεί το 70-80% της ελληνικής παραγωγικής γης επειδή είναι υποθηκευμένο στην αγροτική τράπεζα .
κανέναν σχεδόν δεν άγγιξε αφού δεν μιλούσε για την εκπαίδευση.
αυτό δείχνει τον βαθμό της αντίδρασης μας ως κοινωνία γενικότερα….αυτό συμβαίνει σε όλους τους χώρους……..κάνεις δεν νοιάζεται για κανέναν.
Τα καλά και συμφέροντα……ξεχνώντας ότι το καλό του αγρότη (πχ) η οποιουδήποτε άλλου επαγγελματία είναι άμεσα συνδεδεμένο με το δικό μας "ψωμάκι".
Σκέφτομαι μήπως επί 400 χρόνια σκλαβιά η οποία ανάγκασε τους πρόγονους μας να γίνουν "μπαγαμπόντες" (συγγνώμη για την έκφραση δεν βρίσκω αλλη αυτή την στιγμή) επειδή μόνο έτσι θα μπορούσαν να επιζήσουν στα δύσκολα εκεινα χρόνια και να κρατήσουν ζωντανό τον ελληνισμό….......βόλεψε και εμας σήμερα που δεν εχουμε την ανάγκη της μπαγαποντιάς;;
εκεινοι "μπορεί" να εγιναν μπαγαμποντες απο ανάγκη...... εμεις;;
-
Δεν θέλω καθόλου να υπερασπιστώ τον ΓΑΠ αλλά σαν λαός αφήσαμε τον κακό μας εαυτό να εκφραστεί και περιορίσαμε ότι καλό έχουμε μέσα μας.
Πολλά χρόνια πριν παρακολουθούσα τον Αλέξανδρο
-
Συνάδελφε Landau εάν πράγματι η CIA ξαφνιάζεται με την (μη ) αντίδραση των Ελλήνων ( διάβασα την σχετική έκθεση, αλλά δεν ξέρω αν ξαφνιάζονται στ' αλήθεια ή απλά λένε ότι ξαφνιάζονται), οφείλω να σου πω ότι η εν λόγω οργάνωση απομυθοποιείται στα μάτια μου.
Και λέω ότι σε αυτή την περίπτωση απομυθοποιείται, διότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι η μεγάλη και τρανή CIA δεν γνωρίζει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων είναι απλά και ξεκάθαρα ΠΑΣΟΚ.
Αισθάνεται ασφάλεια και σιγουριά όταν κυβερνά το ΠΑΣΟΚ ( Ανεξαρτήτως μάλιστα της πολιτικής που ακολουθεί), και μεγάλη ανασφάλεια όποτε κυβερνά οποιοδήποτε άλλο κόμμα.
Συνεπώς, θα έπρεπε να ξέρουν ότι είναι κομματάκι δύσκολο να αντιδράσει η πλειοψηφία των Ελλήνων ( η οποία ως πλειοψηφία "δίνει τον τόνο") , για όσο κυβερνά το ΠΑΣΟΚ.
Θα μου πεις: "αν φύγει το ΠΑΣΟΚ μπορεί να υπάρξει αντίδραση".
-
XAXAXAXA!!!!
-
PΑ
είσαι Απίθανος!!! Γιατί δε βγαίνεις στον κανάκη; Άσε που μέχρι και λαζόπουλο πας με τέτοιο χιούμορ!!
-
Συνάδελφε ribo συγνώμη για τα εξοργιστικά συμπεράσματα, αλλά τι άλλο να πω πια?
Παντού γύρω μου ακούω "δυσαρεστημένους" και "αγανακτισμένους", αλλά όταν γίνονται εκλογές ( π.χ. τον Νοέμβριο του 2010 όπου ο πρωθυπουργός δήλωνε σε όλους τους τόνους ότι "τελικά δεν υπάρχουν λεφτά" και ότι "πρέπει να ματώσουμε", και ότι "όλοι μαζί τα φάγαμε") το ΠΑΣΟΚ θριαμβεύει.
Δυστυχώς, τα δεδομένα δείχνουν πεντακάθαρα ότι ο πληθυσμός είναι ΠΑΣΟΚ ανεξαρτήτως της εφαρμοζόμενης πολιτικής ( συγνώμη και για το "δυστυχώς", αλλά εκφράζει το γεγονός ότι εγώ προσωπικά διαφωνώ με την κακή κατά τη γνώμη μου κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ).
Συνεπώς, όταν γίνουν εκλογές ( κανονικά είναι τον Οκτώβρη του 2013) όποιος διαφωνεί μπορεί να καταψηφίσει το ΠΑΣΟΚ.
Και αφού μετρηθούν τα "κουκιά", θα δούμε και αν το ΠΑΣΟΚ θα έχει εκ νέου το "ελεύθερο" να συνεχίσει την πολιτική του.
Καλώς ή κακώς ( καλώς κατ' εμέ - παρ' ότι διαφωνώ διαχρονικά με την πλειοψηφία σε σχέση με την αξιολόγηση αυτού που λέμε ΠΑΣΟΚ) , η εκτίμηση της πλειοψηφίας είναι αυτή που τελικά οδηγεί και θα συνεχίσει να οδηγεί τις εξελίξεις.
-
Για να μη δημιουργούμε όμως λανθασμένες εντυπώσεις σαν τα "καθεστωτικά" μέσα ενημέρωσης η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ είναι ΠΑΣΟΚ (ούτε ΝΔ)... Και εξηγούμαι: Στις τελευταίες εκλογές το ποσοστό αποχής ήταν γύρω στο 30%. Το ΠΑΣΟΚ πήρε περίπου 40% από τους συμμετέχοντες άρα αν δεν κάνω λάθος έχουμε ένα ποσοστό στον συνολικό πληθυσμό γύρω στο 30%. Ε δεν το λες και πλειοψηφία.
-
Για να μη δημιουργούμε όμως λανθασμένες εντυπώσεις σαν τα "καθεστωτικά" μέσα ενημέρωσης η συντριπτική πλειοψηφία ΔΕΝ είναι ΠΑΣΟΚ (ούτε ΝΔ)... Και εξηγούμαι: Στις τελευταίες εκλογές το ποσοστό αποχής ήταν γύρω στο 30%. Το ΠΑΣΟΚ πήρε περίπου 40% από τους συμμετέχοντες άρα αν δεν κάνω λάθος έχουμε ένα ποσοστό στον συνολικό πληθυσμό γύρω στο 30%. Ε δεν το λες και πλειοψηφία.
-
ΤώΡΑ γιατί του το χαλάτε; ;D