Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: συννεφούλα στις Ιουνίου 22, 2011, 11:10:43 pm

Τίτλος: 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης ή πώς επιβραβεύεται ένα άριστο λύκειο
Αποστολή από: συννεφούλα στις Ιουνίου 22, 2011, 11:10:43 pm
Διαμαντοπούλου, σχετικά με το υψηλό ποσοστό αριστούχων στις Πανελλήνιες Εξετάσεις του 14ου ΓΕΛ Θεσσαλονίκης

"Σήμερα από το χώρο της εκπαίδευσης -και αυτό δεν είναι τυχαίο- δίνεται ένα φωτεινό παράδειγμα για όλη την Ελλάδα.
Το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης έχει το μεγαλύτερο αριθμό αριστούχων μαθητών στις Πανελλήνιες εξετάσεις.
Αυτό οφείλεται στην εθελοντική συστηματική δουλειά των καθηγητών και την προσπάθεια των μαθητών καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
Μέσα στις δυσκολίες που βιώνουμε σήμερα αυτό το  παράδειγμα καθοδηγεί  το μέλλον και κάνει σαφές ότι αλλάζοντας την Παιδεία αλλάζουμε την Ελλάδα. "

Και η ...επιβράβευση της υπουργού!
"Το 14ο Γυμνάσιο και το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης συνενώνονται αντίστοχα με το 21ο Γυμνάσιο και το 21ο Λύκειο Θεσσαλονίκης. Με τη συνένωση των δυο Γυμνασίων και των δυο Λυκείων προκύπτουν το 14ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης και το 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης αντίστοιχα, τα οποία θα λειτουργούν μόνο με πρωινή βάρδια."


Το σχόλιο δικό μου:
Να δούμε του χρόνου αν θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν τα άριστα αποτελέσματα, όταν η κάθε τάξη του λυκείου θα έχει από 5-6 τμήματα και θα χάνει ο καθηγητής τον μαθητή και το αντίστροφο! Διότι, προφανώς η κ. υπουργός δεν κάνει τον κόπο να σκεφτεί πως τα αποτελέσματα αυτά στηρίζονται πέραν των άλλων (δηλ. του εξαιρετικού προσωπικού και της διεύθυνσης του εν λόγω σχολείου) και στις προσωπικές σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε καθηγητές- μαθητές, πράγμα το οποίο μπορεί να συμβεί όταν έχεις να κάνεις με έναν λογικό αριθμό μαθητών και άρα γνωρίζεις τον καθένα με το όνομά του και παρακολουθείς την πορεία του χρόνο το χρόνο.
Τίτλος: Απ: 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης ή πώς επιβραβεύεται ένα άριστο λύκειο
Αποστολή από: MARKOS στις Ιουνίου 22, 2011, 11:14:46 pm


http://www.pde.gr/index.php?topic=18292.60
Τίτλος: Απ: 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης ή πώς επιβραβεύεται ένα άριστο λύκειο
Αποστολή από: sotos81 στις Ιουνίου 23, 2011, 01:36:17 am
Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αρίστευσαν και σε όσους είδαν γενικά τις προσπάθειες να πιάνουν τόπο. Xωρίς να θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω προσπάθειες καθηγητών και μαθητών ή να υπονοήσω κάτι, επηρεαζόμενος όμως από τα greek statistics τα οποία καμιά φορά είναι παραπλανητικά και ξαναφέρνοντας στο μυαλό μου την ωραία επιστήμη της στατιστικής θα ήθελα μια διευκρίνηση.

Στο 14ο Λύκειο πόσοι μαθητές έδωσαν συνολικά πανελληνίες, ποιο θεωρείται το όριο βαθμολογίας για να θεωρείται κάποιος ότι έγραψε "άριστα" και πόσοι έπιασαν ή ξεπέρασαν αυτό το όριο;;


Απλά διότι το τι είναι μεγάλο και μικρό είναι σχετικό, αν δεν αναφέρει κάποιος τα πραγματικά μεγέθη

Επαναλαμβάνω ότι δεν υπαινίσσομαι κάτι, απλά κάνω την διευκρίνηση ως σκεπτόμενος άνθρωπος.

Τίτλος: Απ: 14ο Λύκειο Θεσσαλονίκης ή πώς επιβραβεύεται ένα άριστο λύκειο
Αποστολή από: evants στις Ιουνίου 23, 2011, 07:08:43 am
υποθέτω ότι το επιχείρημα περί συγχωνεύσεων για δημιουργία καλύτερων σχολείων πάει στον κάλαθο των αχρήστων,δεδομένου ότι το 14ο συστεγάζεται από τριακονταετίας ήδη και λειτουργεί διπλοβάρδια.Αξίζει να σημειωθεί ότι το συστεγαζόμενο 21ο βρέθηκε στην ίδια θέση πρόπερσι