Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Αναπληρωτές => Μήνυμα ξεκίνησε από: Έλλη στις Ιανουαρίου 12, 2012, 10:16:05 pm

Τίτλος: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: Έλλη στις Ιανουαρίου 12, 2012, 10:16:05 pm
Παιδιά,
Σας έχουν καλέσει να υπογράψετε νέες συμβάσεις; Εμένα ναι, αλλά δεν πάω να υπογράψω εάν δε βγει κάποια σχετική ανακοίνωση, αυτό μου είπαν και από το Σύλλογο. Επίσης, πώς θα υπογράψουμε αφού ακόμη δεν έχουν λυθεί θέματα σε σχέση με το μισθολόγιό μας (πλεονάζων χρόνος, μεταπτυχιακά, διδακτορικά κ.λπ.;). Έχετε κάποια ενημέρωση από τους Συλλόγους σας; 
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: pde86 στις Ιανουαρίου 13, 2012, 07:39:32 pm
Καλησπέρα σε όλους,
επειδή έχει πάρει το μάτι μου διάφορες συζητήσεις για καινούριες συμβάσεις ήθελα να ρωτήσω.
Υπάρχει κάποιος αναπληρωτής (ΕΣΠΑ) που του ζήτησαν από τη διεύθυνση να υπογράψει εκ νέου σύμβαση;

Ρωτάω γιατί ο υπεύθυνος της δικής μου διεύθυνσης δεν έχει ιδέα για κάτι τέτοιο.
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: lampros7 στις Ιανουαρίου 14, 2012, 12:49:46 pm
Γ Αθήνας μας έχουν καλέσει μέχρι 20  Γενάρη να υπογράψουμε νέες συμβάσεις με το νέο μισθολόγιο.ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: olg@ στις Ιανουαρίου 14, 2012, 09:43:10 pm
Στην Α αθήνας δεν έχουμε υπογράψει ακόμα τπτ! Καμία σύμβαση, γιατί περιμένουν την εγκύκλιο!
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: leontokardos στις Ιανουαρίου 14, 2012, 10:09:27 pm
Στη Διεύθυνση της Ροδόπης, ήρθε σήμα να μην δώσουν τις υπογεγραμμένες συμβάσεις στους αναπληρωτές ΕΣΠΑ προφανώς γιατί τα νούμερα που αναγράφονται σε αυτές είναι σε πλήρη αναντιστοιχία με τους σημερινούς μισθούς. 
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: Χριστίνα στις Ιανουαρίου 15, 2012, 09:06:39 am
Στην Α αθήνας δεν έχουμε υπογράψει ακόμα τπτ! Καμία σύμβαση, γιατί περιμένουν την εγκύκλιο!

Ακριβώς...Δουλεύουμε με μια ανάληψη υπηρεσίας. Απίστευτα πράγματα φέτος....
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: si@ στις Ιανουαρίου 30, 2012, 02:22:25 pm
Από Α' Αθήνας μου είπαν να πάω να υπογράψω σύμβαση. Δεν έχω ξαναϋπογράψει άλλη. Τελικά τι κάνουμε, υπογράφουμε ή όχι; Και αν αρνηθούμε τι πρέπει να τους πούμε;;;
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: Χριστίνα στις Ιανουαρίου 30, 2012, 04:23:16 pm
Από Α' Αθήνας μου είπαν να πάω να υπογράψω σύμβαση. Δεν έχω ξαναϋπογράψει άλλη. Τελικά τι κάνουμε, υπογράφουμε ή όχι; Και αν αρνηθούμε τι πρέπει να τους πούμε;;;

Εγω υπέγραψα την περασμένη εβδομάδα.
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: gmork στις Φεβρουαρίου 03, 2012, 12:27:16 am
Γ Αθήνας μας έχουν καλέσει μέχρι 20  Γενάρη να υπογράψουμε νέες συμβάσεις με το νέο μισθολόγιο.ΔΕΝ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ.
[/quote

Μεχρι στιγμης δε με εχουν καλεσει απο Γ αθηνας. Εσυ τι εκανες εντωμεταξυ?
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: baarli στις Φεβρουαρίου 03, 2012, 10:21:49 am
Τελικά τι κάνουμε, υπογράφουμε ή όχι; Και αν αρνηθούμε τι πρέπει να τους πούμε;;;

κατά την γνώμη μου αυτό που πρέπει να γίνει, είναι να βάλει από ένα ευρώ ο καθένας, και να ερωτηθεί ένας εργατολόγος για την νομιμότητα όλων αυτών που γίνονται.

Αν είναι σωστό δηλαδή, με νέο νόμο να καταργήται προηγούμενη σύμβαση, ή αν είναι σωστό να δουλεύουν κάποιοι χωρίς σύμβαση,

Και αν είναι παράνομο, δικαστήρια κατά των υπευθύνων.

Έχω ένα ευρω για αυτή την υπόθεση.
που το δίνω;
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: baarli στις Φεβρουαρίου 03, 2012, 10:34:13 am
Εγω υπέγραψα την περασμένη εβδομάδα.

Γιατί δεν ζητάς να φτιαχτεί μια ενότητα που να λέγεται "νομικά ζητήματα", όπου να οργανώνονται νομικές κινήσεις εναντίων όσων μας ταλαιπωρούν;
Ας πάψουμε να είμαστε ιδιώτες και να κοιτάει ο καθένας τον εαυτό του, ας πάψουμε να σκύβουμε το κεφάλι και να υπογράφουμε στα τυφλά, ας πάψουμε τις γκρίνες και τα γαυγίσματα, και ας αρχίσουμε επιτέλους τα δαγκώματα.

Από ένα ευρώ να έβαζε ο καθένας, θα συγκεντρώναμε πολλά λεφτά, αρκετά για να προσλάβουμε τον καλύτερο δικηγόρο για να υπερασπίσει τα ζητήματά μας.

Είσαι και moderator! Όλα εξαρτώνται από την σωστή οργάνωση, και εσύ σαν Moderator έχεις μια ευθύνη παραπάνω, που δεν οργανωνώμαστε (τoυλάχιστον εδώ στο pde, αλλά από το τίποτα κάτι είναι και εδώ).

επαναλαμβάνω:

Έχω ένα ευρω που θέλω να διαθέσω, για να πάει αυτή την υπόθεση στα δικαστήρια. Που το δίνω; (http://www.ehow.com/how_6789350_make-anonymous-payment.html)
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: Χριστίνα στις Φεβρουαρίου 03, 2012, 01:25:44 pm
Ευχαριστώ για την υπενθύμιση των ευθυνών μου συνάδερφε. Μην ξεχνάς όμως πως ο  καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του.
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: baarli στις Φεβρουαρίου 03, 2012, 01:51:23 pm
Ευχαριστώ για την υπενθύμιση των ευθυνών μου συνάδερφε. Μην ξεχνάς όμως πως ο  καθένας αντιλαμβάνεται διαφορετικά τις ευθύνες και τις υποχρεώσεις του.

Ο λόγος που σου μιλάω έτσι "αυστηρά" είναι περισσότερο για να σου θίξω τον εγωισμό σου και να πάψεις να σκύβεις το κεφάλι και να υπογράφεις ότι σου δίνουν. Μπορεί να σε στεναχωρώ λιγάκι, αλλά ο σκοπός μου είναι, μέσα από αυτή την στεναχώρια, να σε κινητοποιήσω.

Ας ανοίξει λοιπόν μια υποκατηγορία "νομικά θέματα" για να συζητάμε (και) αυτό το θέμα , και στην συνέχεια κάποιος που χαίρει της εκτίμησης των περισσοτέρων ας ανοίξει έναν λογαριασμό τραπέζης. Και νομίζω αρκετοί αναπληρωτές αλλά και αλληλεγγυοι θα βάζανε λεφτά εκεί για να χρησιμοποιηθούν για τον συγκεκριμένο σκοπό.
 
Μετά από αυτά τα δύο βήματα, το τρίτο θα ήταν, μέσα από την συζήτηση στα "νομικά θέματα", να βρεθεί ένας τίμιος πλην καλός δικηγόρος να υποστηρίξει τον νομικό αγώνα, για τους αναπληρωτές του σήμερα αλλά και του αύριο.

Και αν αρνηθούμε τι πρέπει να τους πούμε;;;

Νομίζω το ποιά πρέπει να είναι η γραπτή απάντηση στο αίτημά τους για υπογραφή (νέας) σύμβασης, μόνο ένας καλός δικηγόρος μπορεί να διαφωτήσει σε αυτό, αφού πρώτα μελετήσει την υπόθεση αυτή.
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: kostis78 στις Φεβρουαρίου 08, 2012, 07:26:05 pm
τι να απαντησουμε?

'λυπαμαι πολυ αλλα εγω εχω μια συμβαση που ληγει στισ 21/6/12 και προτιμω να συνεχισω να δουλευω με αυτη. το προβλημα ειναι δικο σας... αν δεν τηρηθουν οι οροι τησ συμβασης μου θα με αναγκασετε
1.να σας καταγγειλω στην επιθεωρηση εργασιας....και να παει δικαστικα το θεμα
2. να προβω σε επισχεση εργασιας με την αξιωση να μου αποδωθουν στο ολοκληρο τα δεδουλευμενα οπως περιγραφονται στη συμβαση που απο κοινου υπογραψαμε....
(αν ξερει κανεις εναν δικηγορο ας ρωτησει περι της νομιμοτητας τησ καταστασης...)
Τίτλος: Απ: Υπογραφή νέων συμβάσεων ΕΣΠΑ
Αποστολή από: kostis78 στις Φεβρουαρίου 08, 2012, 07:37:10 pm
ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΕΣΠΑ: Χρήσιμες απαντήσεις για την επίσχεση εργασίας


13/12/2010 - 08:38

Τι είναι η επίσχεση εργασίας;
 

Στην περίπτωση κατά την οποία ο εργοδότης δεν καταβάλλει στον εργαζόμενο τον μισθό, κατά τον χρόνο κατά τον οποίο έχει συμφωνηθεί στην μεταξύ τους σύμβαση εργασίας η καταβολή του ή σε περίπτωση έλλειψης ιδιαίτερης συμφωνίας κατά το τέλος κάθε μήνα, καθώς και σε κάθε περίπτωση, κατά την οποία ο εργαζόμενος έχει ληξιπρόθεσμη και απαιτητή αξίωση κατά του εργοδότη σχετική με την παροχή της εργασίας του (εκτός από τον μισθό και τις λοιπές αποδοχές, αξίωση για να ληφθούν μέτρα ασφαλείας ή για την προστασία της ζωής και της υγείας του) ο εργαζόμενος δικαιούται να αρνηθεί την εκπλήρωση της δικής του παροχής απέχοντας από την εργασία του, μέχρι ο εργοδότης να εκπληρώσει την δική του υποχρέωση, ασκώντας το απορρέον από τις διατάξεις των άρθρων 325 επ ΑΚ δικαίωμα επισχέσεως της εργασίας. Σ` αυτή την περίπτωση, αναστέλλεται στην πράξη η εργασιακή σχέση, γεγονός το οποίο εμπίπτει στην σφαίρα ευθύνης του εργοδότη, ο οποίος καθίσταται υπερήμερος και ο εργαζόμενος απαλλάσσεται από την υποχρέωση του περί παροχής εργασίας, δικαιούμενος παράλληλα τις αποδοχές του για το χρονικό διάστημα αποχής του από την εργασία του μέχρι την καθολική εκπλήρωση από τον εργοδότη των ληξιπρόθεσμων και απαιτητών αξιώσεων που διατηρεί εναντίον του ο εργαζόμενος. Αν ο εργοδότης στο διάστημα αυτό καταγγείλει την σύμβαση εργασίας, λόγω της επίσχεσης λήγει η υπερημερία του και δεν οφείλει αποδοχές για το διάστημα από την καταγγελία της σύμβασης εργασίας και εφεξής.

 

Ποια είναι η διαδικασία;
 

Η επίσχεση εργασίας είναι ατομική διαδικασία. Χρειάζεται να συμπληρωθεί η φόρμα που έχει αποσταλεί, να κατατεθεί στη διεύθυνση εργασίας (όχι στο σχολείο) καθιστώντας έτσι τον εργοδότη υπερήμερο. Απλή άρνηση εργασίας δεν αρκεί, γιατί κινδυνεύει να εκληφθεί ως παραίτηση από τη θέση.

Η επίσχεση εργασίας δύναται να ασκηθεί και συλλογικά, υπό την προϋπόθεση ότι συμπληρώνονται σε κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά οι προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος (ήτοι, ληξιπρόθεσμη και απαιτητή αξίωση). Σ’ αυτή την περίπτωση, για την αποφυγή της σύγχυσης συλλογικής επίσχεσης εργασίας με την αδέσποτη απεργία συμπληρώνεται από κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά η φόρμα ατομικής επίσχεσης και συρράπτονται η μία πίσω από την άλλη ώστε να αποτελούν ένα ενιαίο κείμενο (σωρευτική υποβολή).

 

Ποια είναι τα καθήκοντά μας όταν προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας;
 

Για όσο χρονικό διάστημα ισχύει η επίσχεση – είναι υπερήμερος ο εργοδότης δεν πηγαίνουμε στο σχολείο, χωρίς να χάνουμε για αυτό το χρονικό διάστημα τα δεδουλευμένα.

 

Πότε είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε στο σχολείο;
 

Επιστρέφουμε στο σχολείο στην περίπτωση που η επίσχεση βγει από τα δικαστήρια καταχρηστική, υπό την έννοια ότι ασκείται κακόπιστα και ενάντια στον κοινωνικό και οικονομικό σκοπό του δικαιώματος. Επίσης επιστρέφουμε στο σχολείο αν και όταν καταβληθούν τα δεδουλευμένα μέχρι και του προηγούμενου μήνα. Για παράδειγμα αν στις 28 Δεκεμβρίου καταβληθούν τα δεδουλευμένα και του Νοεμβρίου πρέπει να επιστρέψουμε στο σχολείο. Αν όμως τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου καταβληθούν στις 3 Ιανουαρίου για να επιστρέψουμε στο σχολείο πρέπει να καταβληθούν και τα δεδουλευμένα του Δεκεμβρίου

 

Υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις από την επίσχεση εργασίας;
 

Υπάρχει το ενδεχόμενο η επίσχεση εργασίας να βγει καταχρηστική από τα δικαστήρια. Σε αυτή την περίπτωση είμαστε υποχρεωμένοι να επιστρέψουμε στο σχολείο. Αυτή είναι η μία περίπτωση. Δεν τίθεται ζήτημα απόλυσης παρά μόνο στην περίπτωση που ενώ θα πρέπει να επιστρέψουμε στο σχολείο (ικανοποίηση των αιτημάτων μας, καταχρηστική η επίσχεση εργασίας) δεν το κάνουμε.

Ο λόγο που ζητάμε, λοιπόν, μια εικόνα για το ποιοι συνάδελφοι διατίθενται να προχωρήσουν σε επίσχεση είναι γιατί σίγουρα η μαζικότητα είναι από τους παράγοντες που θα επηρεάσουν το αν η επίσχεση θα βγει καταχρηστική ή όχι.. Επειδή, οι συναπτόμενες συμβάσεις είναι συμβάσεις ορισμένου χρόνου δύναται να καταγγελθούν για σπουδαίο λόγο, πλην όμως η επίσχεση εργασίας αποτελεί δικαίωμα του εργαζόμενο και όταν δεν ασκείται καταχρηστικά δεν δύναται να αποτελέσει σπουδαίο λόγο για την καταγγελία της σύμβασης εργασίας από πλευράς εργοδότη.

 

 

Υπάρχουν άλλες επιπτώσεις σε σχέση με το διορισμό, την προϋπηρεσία, κλπ
 

Άλλη επίπτωση δεν υπάρχει. Ούτε ότι δε μπορεί να δώσει ΑΣΕΠ – διοριστεί συνάδελφος που έκανε επίσχεση, ούτε πετάγεται εκτός πινάκων για την επόμενη χρονιά, ούτε του κόβουν μόρια, ούτε δεδουλευμένα, ούτε ένσημα.

 

Μπορούν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας συνάδελφοι που τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα του Σεπτεμβρίου;
 

Μπορούν ακόμα κι αν τους έχουν καταβληθεί και τα δεδουλευμένα του Οκτωβρίου

 

Όσοι δεν έχουν κληθεί ακόμα από τις διευθύνσεις να υπογράψουν σύμβαση μπορούν να προχωρήσουν σε επίσχεση;
Στην επίσχεση καταγγέλλουμε την πραγματική παροχή εργασίας και όχι τη συμβατική. Ως εκ τούτου μπορούν να κάνουν επίσχεση και όσοι δεν έχουν υπογράψει σύμβαση, ενώ δεν μπορούν εργαζόμενοι που ενώ έχουν υπογράψει σύμβαση δεν πηγαίνουν στη δουλειά τους.

Παρόλα αυτά, είναι καλό να πιέσουμε τις διευθύνσεις για να προχωρήσει η διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων, συμβάσεων με τα χαρακτηριστικά που έχουμε αναφέρει.

 

Σε επίσχεση εργασίας μπορούν να προχωρήσουν μόνο οι αναπληρωτές πλήρους ωραρίου;
 

Όχι μόνο οι πλήρους. Σε επίσχεση εργασίας μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και οι αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου. Ό,τι ισχύει για την πλήρη απασχόληση ισχύει και για την μερική.

 

Μπορούμε να προχωρήσουμε σε επίσχεση εργασίας εφόσον η σύμβαση δεν αναγράφει ημερομηνία πληρωμής;
 

Η σύμβαση δεν αναγράφει ημερομηνία πληρωμής, αναφέρεται όμως σε μηνιαίες αποδοχές.