Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ειδικές δομές εκπαίδευσης => Ιδιωτική Εκπαίδευση => Μαθήματα κατ'οίκον => Μήνυμα ξεκίνησε από: catwoman στις Ιουνίου 26, 2012, 09:19:41 am
-
ξεκιναω αυτο το θεμα διοτι εχω απηδυησει με τους δηθεν καθηγητες αγγλικων....
φετος - για να πω την αληθεια - περισσοτερο απο καθε αλλη χρονια. Φαινεται οτι ολοι πλεον μπορουν να διδαξουν αγγλικα. απο κατοχους proficiency μεχρι απλους δασκαλους , χωρις διπλωμα ή οτιδηποτε αλλο.
Ψαχνοντας για ιδιαιτερα - και δη για ενα ακομα παιδακι να βαλω σε γκρουπακι με την μικρη μου κορη - πηρα του κοσμου τις απαντησεις.
- θα μας βοηθησει μια ξαδερφη της μαμας
- θα παει στην γειτονισσσα
- θα μου κανει μαθημα η μαμα μου (αποφοιτος λυκειου)
- μια φιλης της μαμας μου , δασκαλα , θα μου κανει μαθημα.
Τι γινεται? Δεν ενδιαφερει καθολου πλεον το γονιο αν ο "δασκαλος" των Αγγλικων μπορει να διδαξει?????????????? μηπως χρειαζεται κανενα αρθρακι στον τυπο να τους ξυπνησουμε σε σχεση με το ποιοι ειμαστε οι αμοιροι αποφοιτοι αγγλικης φιλολογιας και οι ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ιδιαιτερατζηδες?
-
Αυτο που πολύ παραστατικά περιγράφεις ίσχυε ανέκαθεν. Πράγματι, στις μέρες μας, εχει παρει μεγαλες διαστασεις και δυστυχως το ιδιο συμβαινει και με πολλα αλλα μαθήματα.
Η νοοτροπιά ομως του κόσμου δε νομίζω πως θα αλλάξει
-
Γιατί να μην αλλάζει η νοοτροπία του κόσμου; Καταλαβαίνω τι λες και πιστεύω ότι το έργο για να αλλάξεις τρόπο σκέψης είναι δύσκολο και χρονοβόρο. Όμως κάποιος πρέπει να το αναλάβει. Δυο χρόνια με πλήρες πρόγραμμα σε δημόσια σχολεία και έχω να προσθέσω σε αυτά που λέει η catwoman ότι κι εκεί κυριαρχεί η απαξίωση και ο σνομπισμός.
-
Καλημερα στους απανταχου πιστοποιημενους καθηγητες Αγγλικων και μη....... :)
Μεσα στα πλαισια οτι ολοι στην Ελλαδα μπορουμε να τα κανουμε ολα οταν αυτο μας δινει τη δυνατοτητα να βγαζουμε χρηματα(βλεπε μεχρι αστρολογους,κινεζολογους... που ταχα μου ταχα μου βλεπουν τσ αστρα και αλλες τετοιες ωραιες....αποψεις)η αποψη μου ειναι πως ακομη και πτυχιουχοι καθηγητες δε σημαινει απαραιτητα πως δυναται να διδαξουν τη γλωσσα με επιτυχια (αν και η λεξη επιτυχια ειναι παντα σχετικη) .Απο την αλλη η γνωση ειναι απαραιτητη αλλα κατα την αποψη μου η μεθοδολογια ειναι ακομη πιο απαραιτητη.Απο την αλλη ακομη και μια σωστη μεθοδος απο μονη της δεν κανει τιποτε αν η αγαπη προς το αντικειμενο δεν αποτελει κινητηριο δυναμη.Θα μου πειτε πολυ ιδεαλιστικα τα βλεπεις ολα φιλεναδα.... Γι αυτο και εγω δεν μπορω δυστυχως να ξεκινησω την ονυχομαντεια και ναι θα ηταν κερδοφορος βεβαιως βεβαιως .....Αχ μας εφαγε ο ιδεαλισμος ......(και οι "συναδελφοι')
-
Θα συμφωνήσω με όλους, αλλά ειδικά με την katkat. Ακόμα και χρόνια μετά το πτυχίο, με προϋπηρεσία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, έρχεται η ώρα που ακόμα και οι πτυχιούχοι αμφιβάλλουν για την ικανότητά τους να μεταδώσουν τη γνώση, νομίζω. Ή πολύ απλά, αυτό συμβαίνει μόνο σ'εμένα και το γενικεύω (μάλλον αγενώς;).
Παρ'όλ'αυτά, 'ερχομαι και να συμφωνήσω και με τους υπόλοιπους συνομιλητές, όχι με το ύφος "ποιοι νομίζουν οτι είναι όσοι νομίζουν οτι μπορούν να διδάξουν Αγγλικά", αλλά με την απορία: εγώ τελικά γιατί έφαγα τα χρόνια μου στα θρανία και τα τρώω ακόμα;
Ναι, ήθελα το αντικείμενό μου να το κατέχω σε βάθος, ναι, ήθελα και γνώσεις γλωσσολογίας, μεθοδολογίας κλπ. Όλα καλά ως εδώ. Όταν όμως έρχομαι αντιμέτωπη με παιδιά που τα έχουν καταστήσει ημιμαθή, ή ακόμα τους έχουν διδάξει λάθη, να μην επιρρίψω τις ευθύνες που αναλογούν;
-
Χαίρομαι που συμφωνούμε!! 8) Σαφώς ένα πτυχίο πανεπιστημίου δεν σημαίνει αυτόματα ότι είσαι ο καλύτερος ή ακόμη καλύτερα, ο κατάλληλος! Η αυτοκριτική και η αναθεώρηση της δουλειάς μας μπορούν να γίνουν το «κλειδί» για την επιτυχία. Κι όπως είπε και η valentina_83, έρχονται στιγμές, ώρες, μέρες, μήνες που θεωρείς ότι είσαι ο πιο αποτυχημένος δάσκαλος κι ότι κάτι δεν πάει καλά. Το θέμα είναι τι κάνεις για να προσπεράσεις τον σκόπελο και να προχωρήσεις παρακάτω.