Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Οικονομικά => Μήνυμα ξεκίνησε από: myria στις Δεκεμβρίου 20, 2012, 03:21:36 pm
-
Συνάδελφοι καλησπέρα. Τα φώτα σας παρακαλώ.
Είμαι αποσπασμένη από δευτεροβάθμια επαρχίας σε δημοτικό στην Αθήνα. Χθες, ημέρα απεργίας δεν απήργησα. Δε γνώριζα καν ότι είχε προκηρυχθεί ενώ απεργώ κάθε φορά οπότε κ ενημερώνω πέρα από το σχολείο που υπηρετώ και την οργανική μου. Χθες έμεινα στο σχολείο μέχρι τις 9μιση το βράδυ και η διευθύντρια φυσικά και δε με δήλωσε ως απεργό. Εγώ δε,δεν επικοινώνησα με την οργανική μου.Έχοντας ξεχάσει το κινητό σπίτι είδα την κλήση από την οργανική το βράδυ οπότε κ επικοινώνησα κ έμαθα ότι εφόσον δε με βρήκαν στο τηλέφωνο ( κ να είχα το κινητό μαζί πάλι θα το έβλεπα μετά το σχόλασμα ) με δήλωσαν απεργό.Με τον εκεί διευθυντή δε μπορώ να συνεννοηθώ για αποκατάσταση και έχω πεισμώσει εφόσον μου στερεί το μεροκάματο κ δη μια ημέρα κατά την οποία ήμουν στο σχολείο επί 12 ώρες.
Τί μπορώ να κάνω;
-
Να στείλει χαρτί ο διευθυντής του σχολείου που υπηρετείς ότι δεν έκανες απεργία.
-
Εγώ δεν κατάλαβα γιατί δεν μπορείς να συνεννοηθείς με τον διευθυντή της οργανικής σου.
-
Γιατί απλά δε συνεννοείται.ξ απάντηση που έλαβα όταν επικοινώνησα ήταν "αφού δε σηκωνες το τηλέφωνο σε δήλωσα απεργό. Καλές γιορτές" κ κλείσιμο του τηλεφώνου. Διορθωτικό χαρτί δε θα στείλει,εννοείται.
-
Ειναι παράνομο ασφαλώς. Πόσο μάλλον αφού δεν έχεις περαστεί ως απεργός στο βιβλίο πρακτικων του σχολείου. Υποχρεούται να διορθώσει το λάθος του, διότι θα υπάρξουν νομικές κυρώσεις περί ψευδούς δήλώσης και χρήσης προσωπικών στοιχείων χωρίς την άδειά σου εγγράφως. Αυτά να του μεταφέρεις :)
-
Σε ευχαριστώ πολύ. :)
-
Εγώ πάλι δεν κατάλαβα γιατί ο διευθυντής της οργανικής σου δεν επικοινώνησε με το σχολείο στο οποίο υπηρετείς για να ρωτήσει αν απεργείς. Έχει υπόψη του ότι απαγορεύονται τα κινητά στα σχολεία; ή έπρεπε να κάνεις μάθημα με το κινητό ανοιχτό μη χάσεις καμιά κλήση του;
ΥΓ: και μετά λέμε για αξιολογήσεις από διευθυντές. Αφού τους ανεχόμαστε, καλά μας κάνουν! (άσχετο, αλλά συγχύστηκα πάλι!)
-
Συμπληρωματικά, να ενημερώσεις τη Διεύθυνση που σε μισθοδοτεί για το θέμα και να το παρακολουθείς από εκεί.
-
Οκ. Κατάλαβα τώρα.
Κοίτα... τα προσωπικά τηλέφωνα για την συμμετοχή στις απεργίες, ναι μεν είναι πιο εξυπηρετικά για διευθυντές και εκπαιδευτικούς, αλλά είναι 100% άτυπη μέθοδος ενημέρωσης για αυτό το ζήτημα.
Η τυπική είναι να επικοινωνήσουν οι 2 διευθυντές μεταξύ τους (της οργανικής και της απόσπασης) είτε τηλεφωνικά (για πιο γρήγορα την μέρα της απεργίας), είτε/και μέσω υπηρεσιακής αλληλογραφίας (εγγράφως δηλαδή).
Οπότε, ζήτησε από τον διευθυντή της απόσπασης να κάνει ένα έγγραφο με αποδέκτες το γραφείο στο οποίο υπάγεστε και τον διευθυντή της οργανικής και να το υποβάλει στο γραφείο. Θα φροντίσει το γραφείο να το διαβιβάσει. Μετά από κάποιες μέρες φρόντισε να πάρεις τηλέφωνο στο γραφείο της οργανικής σου να μάθεις εάν παραδώθηκε το έγγραφο και να μιλήσεις με τον υπεύθυνο μισθοδοσίας για να τσεκάρεις εάν ενημερώθηκε.
ΥΓ: ελπίζω η αντίδραση του διευθυντή σου να μην προέρχεται από το γεγονός ότι και σε άλλες απεργίες δεν σήκωνες το τηλέφωνό σου ε; ;) όχι πως τον δικαιολογεί αυτό, αλλά λέω, μην τυχόν ήσουν και συ άτακτο κορίτσι. Πρόσεξε γιατί δεν θα σου φέρει δώρα ο άγιος
-
Τα πράγματα είναι απλά και τα κάνουμε πολύπλοκα:
1. Την ημέρα της απεργίας ενημερώνεις τηλεφωνικά το σχολείο στο οποίο υπηρετείς (οργανικά ή με προσωρινή τοποθέτηση ή με απόσπαση/διάθεση).
2. Ο Διευθυντής του σχολείου στο οποίο υπηρετείς οφείλει να ενημερώσει την αντίστοιχη ΔΔΕ εκκαθάρισης μισθοδοσίας (αν ανήκει στην ίδια περιοχή) ή την οικεία ΔΔΕ του σχολείου η οποία με τη σειρά της ενημερώνει τη ΔΔΕ εκκαθάρισης μισθοδοσίας.
Καλό είναι όλα αυτά να γίνονται με e-mail μόνο.
Όλα τα άλλα που γίνονται είναι ξεπερασμένες τακτικές του παρελθόντος (τηλέφωνα μεταξύ σχολείων κ.λ.π.).
Είναι απίστευτος ο επιπλέον φόρτος εργασίας και το κόστος (φαξ, μελάνια, τηλέφωνα) στις ΔΔΕ με τις απεργίες γιατί δεν υπάρχει μία πάγια τακτική που να ακολουθείται από όλους.
-
Καλά όλα αυτά, αλλά η συνάδελφος (φρόνιμη ή άτακτη δεν έχει σημασία) ρωτάει τι θα κάνει μετά το λάθος.
-
Καλά όλα αυτά, αλλά η συνάδελφος (φρόνιμη ή άτακτη δεν έχει σημασία) ρωτάει τι θα κάνει μετά το λάθος.
Έγγραφο από τον Διευθυντή του σχολείου στο οποίο υπηρετούσε εκείνη την ημέρα προς τη ΔΔΕ εκκαθάρισης μισθοδοσίας με το οποίο θα βεβαιώνεται ότι δεν απήργησε.
-
Έγγραφο από τον Διευθυντή του σχολείου στο οποίο υπηρετούσε εκείνη την ημέρα προς τη ΔΔΕ εκκαθάρισης μισθοδοσίας με το οποίο θα βεβαιώνεται ότι δεν απήργησε.
Αυτό ακριβώς. Γι`αυτό συμπλήρωσα ότι πρέπει να το ψάξει και να το παρακολουθεί στη Διεύθυνση, μήπως κάτι δεν γίνει σωστά.
-
Μου κάνει εντύπωση το περιστατικό, γιατί από όσο γνωρίζω στα περισσότρα σχολεία και διευθύνσςι θεωρείται προεπιλεγμένη κατάσταση οτι ο συνάδελφος εργάστηκε και υπάρχει ενημέρωση μόνο για τους απεργούντες. Ο συνάδελφος είναι υποχρεωμένος να ενημερώσει το σχολείο που υπηρετεί και από εκεί και μετά το σχολείο ενημερώνει το σχολείο οργανικής ή προσωρινής τοποθέτησης. Καμιά φορά βέβαια στην πράξη πάλι ο συνάδελφος ενημερώνει το σχολείο οργανικής του. Αν στέλναμε ενημερωτικά και γι' αυτούς που δεν απεργήσαν φέξε μου και γλίστρησα.
Όσο για το τι να κάνεις οι συνάδελφοι απάντησαν ήδη. Ένα έγγραφο του σχολείου, στο οποίο υπηρετείς που να απευθύνεται στο σχολείο οργανικής σου και στη διεύθυνση. Απαράδεκτη συμπεριφορά του Διευθυντή πάντως. Θα έπαιρνε ένα τηλέφωνο στη δευτεροβάθμια και θα τους έλεγε να σε βγάλουν από τη λίστα. Άσε που η παρακράτηση δεν έχει γίνει ακόμα και η μισθοδοσία του Φεβρουαρίου στην οποία θα γίνει λογικά η περικοπή δεν έχει καν υπολογιστεί ακόμα από τις μισθοδοσίες. .
-
Συνάδελφοι, καλησπέρα και καλή χρονιά.
Έμεινα χωρίς υπολογιστή και δε μπορούσα να ενημερώσω.Στείλαμε από το σχολείο της απόσπασης έγγραφο στη διεύθυνση που υπάγεται η οργανική μου θέση και διευθετήθηκε το θέμα ευτυχώς.
Ο Άγιος