Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: abla στις Ιανουαρίου 23, 2013, 01:01:11 pm

Τίτλος: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: abla στις Ιανουαρίου 23, 2013, 01:01:11 pm
Πριν από λίγο διάβασα το παρακάτω. Ξέρει κανένας λεπτομέρειες;

http://www.enotikiviotias.blogspot.gr/2013/01/blog-post_23.html

Ανακοίνωση από survey:

18/01/2013 Στη Φόρμα Γ1 προστέθηκε η στήλη ΜΕΓΙΣΤΗ ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΙΘΟΥΣΑΣ στην οποία πρέπει να συμπληρώσετε την εκτίμησή σας για το μέγιστο αριθμό μαθητών που μπορεί να φιλοξενήσει η αίθουσα κάθε τμήματος. Η συμπλήρωσή της είναι πλέον προαπαιτούμενο για την ΕΠΙ
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: abla στις Ιανουαρίου 23, 2013, 02:16:07 pm
Κανείς; Έστω μια υπόθεση...
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: GregX στις Ιανουαρίου 23, 2013, 02:21:01 pm
30-35 μαθητές σε μια αίθουσα μάλλον
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: fiore στις Ιανουαρίου 23, 2013, 02:33:09 pm
30-35 μαθητές σε μια αίθουσα μάλλον

μάλλον κάτι τέτοιο να αυξήσουν τους μαθητές αφού θα κάνουν απειροελάχιστους διορισμούς και θα παίρνουν ελάχιστους αναπληρωτές :(
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: anixia στις Ιανουαρίου 23, 2013, 02:35:27 pm
30-35 μαθητές σε μια αίθουσα μάλλον

μάλλον κάτι τέτοιο να αυξήσουν τους μαθητές αφού θα κάνουν απειροελάχιστους διορισμούς και θα παίρνουν ελάχιστους αναπληρωτές :(
Aκριβως + υποχρεωτικη διωρη υπερωρια μονιμων ....
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: Dr_Michael στις Ιανουαρίου 23, 2013, 02:39:09 pm
Συγχώνευση (κλείσιμο) σχολείων.
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: ----- στις Ιανουαρίου 23, 2013, 04:11:16 pm
30-35 μαθητές σε μια αίθουσα μάλλον
Αυτό συνάδελφοι δεν μπορεί να γίνει παντού γιατί υπάρχουν τάξεις που το πολύ χωράνε 25 μαθητές!!
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: kouts στις Ιανουαρίου 23, 2013, 04:46:27 pm
Αυτό είναι το πρόβλημά σου;;;

3-3 στα θρανία...Δεκαετία ΄50!
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: ----- στις Ιανουαρίου 24, 2013, 09:23:16 pm
Μα πως να μπουν 3-3 στα θρανία;;
Εκτός βέβαια αν τα αλλάξουν με μεγαλύτερα!!
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: golum στις Ιανουαρίου 24, 2013, 09:47:49 pm
εσυ τωρα απαντας σοβαρα στο post της Dianna;
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: ----- στις Ιανουαρίου 24, 2013, 09:49:23 pm
Απαντάω γιατί αν μπορούσε να χωρέσει και 5 μαθητές το κάθε θρανίο θα το έκαναν οι απερίγραπτοι!!
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: Aris81 στις Ιανουαρίου 24, 2013, 09:54:50 pm
Μα πως να μπουν 3-3 στα θρανία;;
Εκτός βέβαια αν τα αλλάξουν με μεγαλύτερα!!

Tα παιδιά τους είναι;
Ποιος νοιάζεται..

Η μέγιστη χωρητικότητα αίθουσας έχει σχέση με τις συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων,την αύξηση ωραρίου και την μείωση αναπληρωτών.
Από το καλοκαίρι είναι γνωστό ότι πρόκειται να αυξηθεί ο μέσος όρος μαθητών ανά σχολική αίθουσα.
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: ----- στις Ιανουαρίου 24, 2013, 09:58:18 pm
Ναι βρε παιδιά αλλά υπάρχουν πολλά σχολεία ανα την Ελλάδα που έχουν μικρές τάξεις!
Εκεί τι θα κάνουν; Θα χτίσουν μεγαλύτερες;
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: Landau στις Ιανουαρίου 24, 2013, 10:06:56 pm
Όλο προβλήματα βρίσκετε.. υπάρχουν λύσεις:

(http://www.cp-africa.com/wp-content/uploads/2013/01/african-children.jpg)


Στην ανάγκη:

(http://graelent.com/wp-content/uploads/2010/10/blog-17.jpg)



Τι τα έχουμε τα πατώματα;
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: ----- στις Ιανουαρίου 24, 2013, 10:14:25 pm
Δε νομίζω να φτάσουμε και σε τέτοιες καταστάσεις!!
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: paralia1978 στις Ιανουαρίου 24, 2013, 10:44:15 pm
http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/215184/Default.aspx (http://www.metrogreece.gr/ArticleDetails/tabid/82/ArticleID/215184/Default.aspx)     ενα αλλιωτικο ταξιδι

Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: ----- στις Ιανουαρίου 24, 2013, 10:51:01 pm
Μόνο μην τα δει ο υπουργός παιδείας γιατί δε θέλει πολύ να τα υλοποιήσει!
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: anixia στις Ιανουαρίου 30, 2013, 04:13:09 pm
Του Χρήστου Κάτσικα

 

Κάθε χρόνο, τόσο τα υψηλά ποσοστά χαμηλών βαθμολογιών που καταγράφονται στις πανελλαδικές εξετάσεις, όπου περίπου το 1/3 των εξετασθέντων γράφουν κάτω από τη βάση, όσο και τα βαθμολογικά «ναυάγια» (χιλιάδες εξετασθέντες δίνουν σχεδόν λευκή κόλλα) πριμοδοτούν την ανάπτυξη μιας δημόσιας συζήτησης γύρω από την εξήγηση του φαινομένου. Ωστόσο, τα τελευταία 2-3 χρόνια η συζήτηση για τις επιδόσεις των μαθητών έχει «πάρει φωτιά» καθώς ένα μεγάλο τμήμα εκπαιδευτικών επισημαίνει ότι υπάρχει μια ποιοτική διαφορά σε σχέση με το κοντινό παρελθόν.

 

Οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι έχουν πληθύνει οι «μαθητές των τελευταίων θρανίων», δηλαδή τα παιδιά εκείνα που νωρίς έχουν εγκαταλείψει κάθε προσπάθεια, ενώ από την άλλη είναι φανερή διά γυμνού οφθαλμού η συρρίκνωση της ομάδας των μαθητών που πασχίζει για καλά σχολικά αποτελέσματα. Δεν είναι λίγοι μάλιστα εκείνοι που υποστηρίζουν ότι, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, που συνδέονται με την οικονομική κρίση και τις συνέπειές της στις οικογένειες των μαθητών και στην υποχρηματοδότηση της εκπαίδευσης, το ελληνικό σχολείο τείνει να μεταλλαχθεί σε μια «βιομηχανία» ενός ιδιόμορφου αναλφαβητισμού.

 

Παράλληλα την ίδια ώρα έχει ανοίξει ένα μεγάλο, αγεφύρωτο χάσμα. Χάσμα στις βαθμολογίες, χάσμα στις προσδοκίες! «Αλογα κούρσας» και «ουραγοί»! Παράδοξο και πρωτότυπο; Η αλήθεια είναι ότι τα τελευταία χρόνια αυτή η κατάσταση παγιώνεται. Τι συμβαίνει; Σαν να αντανακλά η ίδια η κοινωνία πάνω στην κίνηση των βάσεων. Μια κοινωνία όπου οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Και στη μέση, σμπαραλιασμένα τα μεσαία στρώματα.

 

Δίπλα στα όλο και λιγότερα «άλογα κούρσας» με τα 18άρια και τα 19άρια που τινάζουν τις επιδόσεις στον αέρα, διαμορφώνονται οι «ουραγοί», μια μεγάλη ομάδα (ίσως η μεγαλύτερη μετά τη Μεταπολίτευση) παιδιών, κυρίως από τα λαϊκά στρώματα (γόνοι αγροτών, εργατών, μικροϋπαλλήλων κ.λπ.) οι οποίοι έχουν γυρίσει την πλάτη στη σχολική εκπαίδευση σαν απάντηση στο γεγονός ότι η τελευταία δεν έχει πλέον να τους προσφέρει αυτό που απλόχερα, στο πεδίο των επαγγελματικών προοπτικών, πρόσφερε στο παρελθόν.

 

Πριν από περίπου 30 χρόνια, την ακαδημαϊκή χρονιά 1981/82, σύμφωνα με τις αντιλήψεις της συντριπτικής πλειονότητας των φοιτητών/τριών που απάντησαν στην ερώτηση «νομίζετε ότι στη σημερινή ελληνική κοινωνία τα άτομα έχουν τη δυνατότητα να μεταπηδούν σε μια κοινωνική τάξη ανώτερη από αυτή στην οποία βρίσκονται οι γονείς τους;» η καταφατική απάντηση συγκέντρωσε συνολικά το 95% των φοιτητών/τριών. Στην ερώτηση «με ποιους τρόπους επιτυγχάνεται η κοινωνική άνοδος στη σημερινή ελληνική κοινωνία;» φοιτητές και φοιτήτριες θεωρούσαν την περίοδο αυτή τη μόρφωση κύριο μέσο κοινωνικής ανόδου, εννοώντας βέβαια ότι οι πανεπιστημιακές σπουδές, ειδικότερα, συντελούν στην κοινωνική άνοδο.

 

Πρόκειται, βέβαια, για πεποίθηση που «χρωστούσε» τα οικοδομικά υλικά του σχηματισμού της σε εκείνη την περίοδο (και ακόμη προγενέστερα) στην οποία, πράγματι, η εκπαίδευση διαδραμάτισε αποφασιστικό ρόλο στην ένταξη εκατοντάδων χιλιάδων νέων από όλα τα κοινωνικά στρώματα στις πολλαπλές νέες θέσεις εργασίας που «αναφύονταν» κατά χιλιάδες. Οι πανεπιστημιακοί τίτλοι και τα διπλώματα αποκτούν την ίδια περίοδο τη λειτουργία που είχαν παλαιότερα οι «τίτλοι ευγενείας» για την κατάληψη μιας ευνοημένης επαγγελματικής θέσης και φυσικά μαγνητίζουν, ιδιαίτερα, εκείνα τα τμήματα του πληθυσμού που προσπαθούν να «σπρώξουν» τα παιδιά τους -μέσω της εκπαίδευσης- στην «άλλη» πλευρά του λόφου, εκεί όπου απουσιάζουν η χειρωνακτική εργασία, η ανασφάλεια και τα χαμηλά εισοδήματα. Η εκπαίδευση για τους φτωχούς και μεσαίους αγρότες της εποχής ήταν μια επένδυση για τα παιδιά τους προστατευμένη από τον πληθωρισμό που φλόγιζε την ελπίδα να τα δουν να περάσουν στην άλλη όχθη, στα μεσαία και ανώτερα στρώματα. «Να φύγει», «να σπουδάσει», «να γίνει δάσκαλος, γιατρός, καθηγητής, δημόσιος υπάλληλος», «χορτάρι να βοσκήσω, αλλά να σπουδάσει». Η ιδεολογία της κοινωνικής ανόδου αποκτά αυτή την περίοδο μια άνευ προηγουμένου εμβέλεια.

 

Είκοσι οκτώ χρόνια αργότερα, σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει σημαντικά. Μιλάμε για ανατροπή στις καταστάσεις, στα δεδομένα και στις πεποιθήσεις. Το «κλειδί του παραδείσου», το πανεπιστήμιο, που την προηγούμενη περίοδο πρόβαλε σαν το σκαλοπάτι που έπρεπε ν” ανέβουν τα παιδιά των λαϊκών οικογενειών για να «αποκατασταθούν-εξασφαλιστούν», δεν υπάρχει πια. Τα πτυχία έχουν χάσει την αποτελεσματικότητα που είχαν στο παρελθόν ως μέσα επαγγελματικής προώθησης καθώς η ολοένα και αυξανόμενη ανεργία «σαρώνει» όλων των ειδών τους τίτλους, ιδιαίτερα όταν δεν συνοδεύονται από υψηλή καταγωγή, «δίκτυο σχέσεων-γνωριμιών» και «κληρονομικά δικαιώματα». Ακόμη παραπέρα. Σε αντίθεση με το παρελθόν όχι μόνο το παιδί μιας εργατικής ή αγροτικής οικογένειας με το πτυχίο της φιλολογίας ή κάποιου τμήματος του Παντείου ή της Νομικής δεν έχει εγγυημένη επαγγελματική προοπτική, αλλά και το παιδί μιας οικογένειας εκπαιδευτικών ή δημοσίων υπαλλήλων ή μικροεμπόρων με το πτυχίο στο χέρι είναι πιθανόν να έχει καθοδική κοινωνική κινητικότητα, να βρεθεί, δηλαδή, σε χειρότερη θέση επαγγελματικά, κοινωνικά, οικονομικά από τους γονείς του οι οποίοι είχαν πετύχει ανοδική κοινωνική τροχιά στην προηγούμενη γενιά.

 

Είναι απαραίτητο να σημειώσουμε εδώ ότι αυτή η πραγματικότητα σημαίνει και την αναίρεση οποιασδήποτε εγγυημένης δυνατότητας ανοδικής κοινωνικής κινητικότητας μέσα από την πρόσβαση στον εκπαιδευτικό μηχανισμό, γεγονός που οδηγεί στη σταδιακή διάλυση των παραδοσιακών αντιλήψεων που συγκροτούνταν γύρω από τον εκπαιδευτικό μηχανισμό. Ακυρώνεται έτσι ένα ολόκληρο φάσμα κοινωνικών προσδοκιών, συγκροτημένο εδώ και αρκετές δεκαετίες για τη δυνατότητα εργασιακής απασχόλησης μέσα από την πρόσβαση στην εκπαίδευση και τα διαπιστευτήριά της. Οι προσδοκίες, βέβαια, αυτές την τελευταία 15ετία δέχθηκαν απανωτά χτυπήματα από την εργασιακή αβεβαιότητα, την ετεροαπασχόληση, την υποαπασχόληση, τη μισθολογική υποβάθμιση.

 

Κάτι για το τέλος, για να μην ξεχνιόμαστε. Η μπαταρία που φόρτιζε την πρώτη μεταπολιτευτική δεκαετία τη σχέση με το σχολείο και τη γνώση των παιδιών από τα λαϊκά στρώματα είχε δύο πόλους: Ο ένας πόλος συνδεόταν με το γεγονός ότι η Αριστερά είχε διεισδύσει βαθιά στη νεολαία και μαζί είχε διεισδύσει και η καλή της σχέση με τα «γράμματα». Ενα μεγάλο τμήμα των μαθητών της περιόδου εκείνης, όσοι κατάφερναν και ξέφευγαν από τους φανερούς και ενισχυμένους ταξικούς φραγμούς, θεωρούσαν τη γνώση δύναμη ανατροπής που συνδεόταν με ένα νήμα με τα «πληθωριστικά» όνειρα για αλλαγή του κόσμου. Γι” αυτό ένα μεγάλο τμήμα τους θριάμβευε σχολικά. Ο άλλος πόλος συνδεόταν με το γεγονός ότι οι εκπαιδευτικοί τίτλοι οδηγούσαν κατευθείαν σε εργασία. Αυτό πριμοδοτούσε τις προσδοκίες καθώς «άναβε» το πράσινο φως για «επαγγελματική αποκατάσταση» σε ένα τοπίο κοινωνικής κινητικότητας.

 τι ζητανε;τι ετοιμαζαν;;; ::) ::) ;) ;) Απο τις λιγες φορες που συμφωνω σε πολλα μαζι του.Εσεις;
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: MARKOS στις Ιανουαρίου 30, 2013, 04:25:41 pm
Mια διαπιστωση κανει και τη στηριζει με πραγματικες καταστασεις και συσχετισμους. Δεν ειμαι βεβαιος πως καπου το παει. Αν καπου οδηγεί, αυτό μονο η ιδια η πραγματικοτητα θα το καταδειξει.
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: anixia στις Ιανουαρίου 30, 2013, 04:55:44 pm
Mια διαπιστωση κανει και τη στηριζει με πραγματικες καταστασεις και συσχετισμους. Δεν ειμαι βεβαιος πως καπου το παει. Αν καπου οδηγεί, αυτό μονο η ιδια η πραγματικοτητα θα το καταδειξει.
Με τη πραγματικοτητα ειναι συνεδεμενο αφου χρησιμοποιει αντικειμενικες ερευνες απλα Μαρκο ....ο καιρος θα δειξει ....αν δεν αρχισε δειλα-δειλα να δειχνει  :)
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: dinateacher στις Ιανουαρίου 31, 2013, 10:13:04 pm
http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr/2013/01/15_5451.html

Φυλακή 1,5 τ.μ. για κάθε μαθητή!

Αγαπητό cretalive:
Πόσα τετραγωνικά χρειάζεται ένα παιδί για να ζήσει;
Πόσα τετραγωνικά χρειάζεται για να μάθει;
Πόσα τετραγωνικά χρειάζεται για να ονειρευτεί;
Σήμερα το έμαθα και αυτό. Στην διάρκεια του μαθήματος μπήκε ο διευθυντής με μία μεζούρα.
Μέτρησε την αίθουσα. 7Χ7. 49 τμ. Δεν το ήξερα. Για μένα ήταν απλώς η αίθουσα που είχαμε βολευτεί, όχι και πολύ άνετα, 24 παιδιά της Στ’ τάξης και ένας δάσκαλος. Δουλεύοντας σε ομάδες και με τα συνηθισμένα έπιπλα μίας τάξης δεν μας έμενε πολύς χώρος για να κινηθούμε. Δεν μπορούσα να κινηθώ με ευκολία μεταξύ των ομάδων και να δω την πορεία των εργασιών τους. Οι μαθητές δεν μπορούσαν να κινήσουν θρανία και καρέκλες, ώστε να διευκολυνθεί η εργασία τους. Δεν παραπονέθηκα όμως. Ήταν η μεγαλύτερη αίθουσα και την πήραμε με δεδομένο πως ήμασταν το μεγαλύτερο τμήμα.

Όμως το μέτρημα μάς έδωσε μία διαφορετική απάντηση για το χώρο μίας σχολικής αίθουσας. Το Υπουργείο μάς ζήτησε να καταγράψουμε τα τ.μ. κάθε αίθουσας και να διαιρέσουμε με το 1,5. Και αυτό διότι μόνο 1,5 τ.μ. δικαιούται κάθε παιδί μέσα στην τάξη για τη ζωή και την εκπαίδευση του. 1,5 τ.μ.!

Συνεπώς, 49 : 1,5 = 32,66. Στην τάξη μας θα χωρούσαν 32 και όχι 24 παιδιά. 8 παιδιά περισσότερα!

Πόση οικονομία!

Τι εξορθολογισμός!

Είμαστε τώρα έτοιμοι για την κατάργηση του 10% των σχολείων (γύρω στα 1.500), όπως έχει εξαγγείλει ο Υπουργός.

Ας ξεχάσουμε τις παιδαγωγικές φλυαρίες για ομαδικές εργασίες, για ευχάριστο περιβάλλον που συμβάλλει στη μάθηση και για παιδαγωγικές γωνιές.

Εδώ βρήκαμε σε πόσα τετραγωνικά χωράει μία ανθρώπινη ζωή και η παιδική ηλικία!

Ίσως πάλι να βρήκαμε απλώς το μοναδικό μας αίτημα.

Περισσότερο χώρο για να αναπνεύσουμε. Για να δουλέψουμε. Για να μάθουμε. Για να ζήσουμε.

Άντε γιατί μας έχουν πνίξει!

Ευχαριστώ
Αλεξάκης Δημήτρης
Δάσκαλος της Στ’ τάξης του 10ου ΔΣ Ρεθύμνου
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: ----- στις Ιανουαρίου 31, 2013, 10:46:59 pm
Και αν θες να πας 32 παιδιά σε ένα χημικό εργαστήριο που υπάρχουν τόσοι κίνδυνοι πως θα τους ελέγξεις;; Θα χωράνε εκεί μέσα;; Πως θα κάνουν τα πειραμάτα;; Έχουν μπει σε τάξη να διδάξουν όλοι αυτοί που νομοθετούν;; Έξω από το χορό όλοι ξέρουν και χορεύουν!!
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: physikos13 στις Ιανουαρίου 31, 2013, 11:19:31 pm
μας παιρνουν τα μετρα συναδελφοι, σε μας και τα παιδια μας >:(
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: MARKOS στις Ιανουαρίου 31, 2013, 11:22:38 pm
Λέτε πως ΔΕΝ τα γνωριζουν όλα αυτά?  Με μια αναιμική οικονομία τί συζητάμε τώρα?
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: ----- στις Ιανουαρίου 31, 2013, 11:24:42 pm
Θέλουν να μας αφανίσουν!!
Αυτό είναι το σχέδιο τους!!
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: physikos13 στις Ιανουαρίου 31, 2013, 11:32:32 pm
δεν ειναι τιποτε αλλο παρα λογιστες με το τεφτερι στο χερι, δεν τους νοιαζει τιποτε αλλο, παρα να δειξουν καλο προσωπο στον ξενο αφεντη,ολα αυτα κρυβονται πισω απο εναν δηθεν εξορθολογισμο
λες και η διασπορα των αει και τει ανα την επικρατεια για παραδειγμα εγινε απο τους φοιτητες....ομως τη μετακομιση θα την πληρωσουν αυτοι και οι γονεις τους
α, και 35 στην ταξη καλα ειναι, αφου εχουμε τους διαδραστικους, την καινοτομια, μπλα μπλα μπλα....αννουλα
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: ----- στις Ιανουαρίου 31, 2013, 11:37:36 pm
Είναι ικανοί να γκρεμίσουν τη μεσοτοιχία σε δύο τάξεις και να την κάνουν μία με 40 μαθητές και φυσικά έναν καθηγητή!!!
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: fiore στις Ιανουαρίου 31, 2013, 11:47:57 pm
ναι και στην ΑΣΠΑΙΤΕ όλο ΤΠΕ και εργασίες και moodle και LAMS όλα σε εικονική πραγματικότητα.
Έχουν γυρίσει τους μισθούς, τις υποδομές και την ποιότητα ζωής μας χρόνια πίσω και καταφέρνουν να περνούν τα μέτρα τους αβίστα, αφού έχουν διασπάσει όλους τους κλάδους σε όλους τους τομείς.
Οι άνθρωποι και οι ζωές τους δεν είναι μόνο αριθμοί όπως έτσι τα υπολογίζουν αυτοί
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: vasia98 στις Ιανουαρίου 31, 2013, 11:50:28 pm
Είναι ικανοί να γκρεμίσουν τη μεσοτοιχία σε δύο τάξεις και να την κάνουν μία με 40 μαθητές και φυσικά έναν καθηγητή!!!
ποιες μεσοτοιχίες........ΟΛΟΥΣ τους τοιχους θα τους γκρεμίσουν.........εξάλλου το έλεγε η αγαπητή από το 2009:

"Το Νέο Σχολείο είναι πρώτα απ’ όλα ΕΝΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΩΡΙΣ…ΤΟΙΧΟΥΣ!" ::) ::) ::) ::) ::) ::) ::)
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: physikos13 στις Ιανουαρίου 31, 2013, 11:53:18 pm
 χα χα , τα λογια της σε σημαδεψαν βαθια ;D ;D
ηταν βεβαια και η ιδια unforgettable :P
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: vasia98 στις Ιανουαρίου 31, 2013, 11:58:52 pm
ξεχνιέται ο....βρυκόλακας;;;;;;;; ;) ;) ;) ;) ;)
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: ----- στις Φεβρουαρίου 01, 2013, 12:03:36 am
Φαντάζεστε να κάνουν μεγάλους χώρους κάτι σαν κλειστά γυμναστήρια κια να στιβάζουν σε κάθε μία όλη την Α λυκείου, σε μία άλλη όλη τη
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: Landau στις Φεβρουαρίου 01, 2013, 12:12:02 am
Και θα φέρνουν κιθάρες, θα παίζουν μουσικές, θα τραγουδούν όλοι μαζί παρέα.. "οι φίλοι μου μού το ΄χαν πει.. ξέχνα ρε Μπίλη τη γνώση.. δεν θέλουν τα σχολεία πια.. άστα να πάνε όλα πια...." (του τουρουτου.. του του του του...)  :D
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: abla στις Φεβρουαρίου 01, 2013, 09:01:35 am
κοιτάξτε καια αυτό:
ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 71/88

Κανονισμός πυροπροστασίας των κτιρίων

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α'
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΝΕΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ

Άρθρο 7
Εκπαιδευτήρια
όπως ισχύει μετά την τροποποίηση με
την Υ.Α. Αριθ. 58185/2474/91, παραγρ. 9 και 10 (ΦΕΚ 360
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: abla στις Φεβρουαρίου 07, 2013, 04:44:26 pm
http://enotikiviotias.blogspot.gr/2013/02/survey.html

Νέα πεδία στο survey - Αναστολή λειτουργίας σχολικής μονάδας

 Στη Φόρμα "Α1. Στοιχεία Σχολείου", για τις σχολικές μονάδες της Δ/Θμιας, προστέθηκαν πεδία δήλωσης της Αναστολής Λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας.

Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: physikos13 στις Φεβρουαρίου 07, 2013, 07:51:01 pm
γενικοτερα παντως δεν εχουν καμια...αναστολη 8)
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: silkcut στις Φεβρουαρίου 09, 2013, 10:19:51 am

Περί χωρητικότητας...!, του δάσκαλου Δημήτρη Τόκα

Η ευρηματικότητα σε όλο της το μεγαλείο!!!!!!!!!!!!!!!
Για γέλια και για κλάματα!!!!
Απλά διαβάστε το..

http://www.alfavita.gr/arthra/%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%AF-%CF%87%CF%89%CF%81%CE%B7%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%84%CE%B1%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7-%CF%84%CF%8C%CE%BA%CE%B1



Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: anixia στις Φεβρουαρίου 09, 2013, 10:43:01 am
Γιατι τι ετοιμαζουν,τι τους νοιαζει θα συμπληρωνα ,εγω....Τα ''παιδια ενος ανωτερου οικονομικο-κοινωνικου κυβερνοχωρου'' πανε στα ιδιωτικα σχολεια....Σ'αυτα τα σχολεια δεν χανουν ουτε 1 ωρα μαθημα ,σ'αυτα τα σχολεια στη Γ Λυκειου κανουν 7 ωρες τα πανελλαδικως εξεταζομενα μαθημα....ξανα και ξανα,  κλπ....
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: conpan στις Φεβρουαρίου 11, 2013, 12:22:44 pm
φοβερο και τρομερό το άρθρο του δασκάλου-διευθυντή........
σε ποιο σχολείο θα πάνε τα παιδιά μας;
σε ποια τάξη θα διδάξουμε;
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: anixia στις Φεβρουαρίου 15, 2013, 08:50:36 am
ΠΟΙΟΣ ΑΛΗΘΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΩ…


Να πληρώνω πιο πολλούς φόρους… να παίρνω συνεχώς μικρότερο μισθό κάθε τρίμηνο που δεν θα πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι… αν καταφέρω και πάω αναπληρωτής… έστω ωρομίσθιος… να διαβάζω από τώρα για τον επόμενο ΑΣΕΠ, αν, όποτε και εφόσον γίνει … να τρέξω, να χωθώ, να γεμίσω προσόντα… μεταπτυχιακά, σεμινάρια, επιμορφώσεις… να εργάζομαι πιο πολύ, πιο πολλές ώρες… με περισσότερους μαθητές στην τάξη… και να προσέχω μην αρρωστήσω πάνω από 15 μέρες μην τυχόν κι απολυθώ… Θεέ μου φύλαγε… μην σπάσω το πόδι μου… να ’μαι υπάκουος, να μην αντιμιλήσω… στο διευθυντή, το σύμβουλο, τον προϊστάμενο, τον περιφερειάρχη που θα με αξιολογήσουν … θα με φακελώσουν… να φοβάμαι διαρκώς μη με απολύσουν …μη με θέσουν ξαφνικά σε αργία ή διαθεσιμότητα… μη με κατηγορήσει κανείς ανώνυμα και περάσω πειθαρχικό… να με μετακινούν όπου θέλουν, όταν θέλουν… μακάρι έστω να με πάρουν του χρόνου σε σχολείο… παντού θα πάω… αρκεί να ’μαι στους τυχερούς 2.000… δεν μπορεί… να υποκλίνομαι στα πάντα… να κάνω καινοτόμα προγράμματα και να έχω «καλές» πρακτικές μέχρι τα 67 μου… να βρίσκω εγώ τη λύση για το φωτοτυπικό που χάλασε… το πετρέλαιο που τέλειωσε… τους υπολογιστές που θέλουν αναβάθμιση… να κάνω υπερωρίες για 5 ευρώ ή και αμισθί όταν η θέση συναδέλφου μένει κενή… να μη μ’ ακούει κανείς … που να μπλέκω τώρα με συλλόγους και συνελεύσεις… φοβάμαι κιόλας … βγάζουν πουθενά τόσες πορείες… να εδώ μπροστά στην οθόνη του υπολογιστή μου μπορώ να καταγγείλω τα πάντα… τους λογαριασμούς που μένουν απλήρωτοι… που δανείζομαι κι άλλο, κι άλλο… που έχω αυτόν τον κόμπο τόσα χρόνια στο λαιμό…

Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΑΕΙ.
ΝΑ ΕΝΩΣΟΥΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΑΣ!
ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ!


-   Καμιά συγχώνευση – κατάργηση τμημάτων, τάξεων και σχολείων. Κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, πλήρης μεταφορά των μαθητών.
-   Δημόσιο δωρεάν, υψηλής ποιότητας, σχολείο που θα μορφώνει όλα τα παιδιά. Κανένας νέος χωρίς απολυτήριο λυκείου. Μείωση των μαθητών ανά τμήμα, πλήρη αντισταθμιστικά προγράμματα.
-   Άμεση κάλυψη όλων των 1.500 τουλάχιστον κενών με μαζικές προσλήψεις εκπαιδευτικών. Μόνιμοι μαζικοί διορισμοί. Πλήρη δικαιώματα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς. Απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου για τις άδειες των αναπληρωτών.
-   Καμία αύξηση ωραρίου – αξιολόγηση – χειραγώγηση – απόλυση. Όχι στο φθηνό σχολείο της αγοράς και της ημιμάθειας. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στο σχολείο, γενναία αύξηση των δαπανών για την παιδεία.


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ – ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ – ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ17/2, 17:00, ΣΤΗ ΔΟΕ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 20/2 ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ – ΕΛΜΕ, ΜΕ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΩΡΟΜΙΣΘΙΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ



Μα ολα αυτα απορρεουν απο τον στοχο συρρικνωσης (δημοσιονομικα) του κοινωνικου κρατους(κατα επεκταση του δημοσιου) ,επειτα ο ιδιωτικος τομεας ,σε 4-5 χρονακια θα ξεπροβαλλει του τυπου ''εγω ειμαι εδω''...... ;) ::) :( 
Οποιος μπορει ακολουθει  ;)....Και εννοειται σε τετοιες αλλαγες οι πρωτοι πυλωνες εφαρμογης ειναι η παιδεια και η υγεια,σημαντικη αφορμηση δε, το διογκωμενο δημοσιο με τους διογκωμενους μισθους... ;) ;) ;) ;) :o :o :o :o :o.
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: anixia στις Φεβρουαρίου 15, 2013, 01:34:18 pm
ΚΑΙ.....


Αρθρογράφος:
Κατερίνα Θανοπούλου
Τα προβλήματα σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, έξι μήνες μετά την έναρξη λειτουργίας των σχολείων, βαθαίνουν και πληθαίνουν.

Οι αιφνίδιες αλλαγές σε θεσμικό επίπεδο, νόμοι, εγκύκλιοι κ.λπ., δείχνουν τους στόχους των μνημονιακών κυβερνήσεων και των δανειστών-εντολέων τους: την πολιτική της ύφεσης, του ξεπουλήματος, της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, που περιλαμβάνει και την κατεδάφιση της ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ σε όλες τις βαθμίδες της, με αναπόφευκτα τραγικές συνέπειες για τη νέα γενιά και την κοινωνία.

Το «διαίρει και βασίλευε» λειτούργησε και συνεχίζει να λειτουργεί διασπαστικά στην εκπαιδευτική κοινότητα, που απαρτίζεται από το εκπαιδευτικό δυναμικό όλων των βαθμίδων, τους γονείς και κυρίως τους μαθητές. Η απόκρουση όμως των μέτρων που χτυπούν την παιδεία είναι αδύνατο να επιτευχθεί μονομερώς και αποσπασματικά. Χρειάζεται κοινό μέτωπο, συστράτευση προς τη σωστή κατεύθυνση και σε πολιτικό επίπεδο.

* Ο προϋπολογισμός που ψήφισε η τρικομματική κυβέρνηση για το 2013 στήνει την εκπαίδευση στο εκτελεστικό απόσπασμα. Οι δαπάνες για την παιδεία κατέβηκαν στο 2,51% του ΑΕΠ. Η 4η τακτική δόση των λειτουργικών δαπανών του 2012 «χάθηκε», στο πλαίσιο των τεράστιων περικοπών που έγιναν για να «σωθεί η πατρίδα», πιέζοντας τη λειτουργία των σχολικών μονάδων σε οριακό σημείο. Πολλά σχολεία αδυνατούν να καλύψουν βασικές ανάγκες λειτουργίας τους, γραφική ύλη, συντήρηση φωτοτυπικών, αγορά αναλώσιμων υλικών και κυρίως, φυσικά, αυτή της θέρμανσης!

* Στα μέσα της χρονιάς και διά στόματος του υπουργού Παιδείας, υπάρχουν 1.600 κενά στα δημόσια σχολεία! Ταυτόχρονα, οι διαθέσιμες πιστώσεις μπορούν να καλύψουν μόλις 124! Πολλοί μαθητές των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ) δεν έχουν διδαχθεί καθόλου μαθήματα κατεύθυνσης ή ειδικότητας από την αρχή της σχολικής χρονιάς, εξαιτίας των κενών σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Γεννάται πλέον ζήτημα άνισης μεταχείρισης των μαθητών μας, με βάση τις σχετικές διατάξεις του Συντάγματος (αρ. 4 όλοι οι πολίτες είναι ίσοι ενώπιον του νόμου αρ.16 παρ 1,2, η παιδεία αποτελεί βασική αποστολή του κράτους παρ.4, όλοι οι Έλληνες έχουν δικαίωμα δωρεάν παιδείας…) και ειδικότερα αυτών που θα κληθούν να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις.

* Ταυτόχρονα σχολεία συγχωνεύτηκαν και συγχωνεύονται, τμήματα συμπτύσσονται ακόμα και στο μέσο της σχολικής χρονιάς, φτάνοντας δε και σε προφορικές εντολές σύμπτυξης, ενώ με βάση την κείμενη νομοθεσία οι όποιες συμπτύξεις τμημάτων είναι παράνομες (διατάξεις του άρθρου 7, παράγραφος 4, του νόμου 3848 (ΦΕΚ 71/τΑ’/ 19.05.2010) «Αναβάθμιση του ρόλου του εκπαιδευτικού – καθιέρωση κανόνων αξιολόγησης και αξιοκρατίας στην εκπαίδευση και λοιπές διατάξεις.») με τις οποίες σαφώς ορίζεται ότι κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους δεν είναι δυνατή η μεταβολή του αριθμού των τμημάτων, για την ακρίβεια: «… Η απόφαση αυτή (του αριθμού των τμημάτων) μπορεί να τροποποιείται μόνο για εξαιρετικούς λόγους με απόφαση του περιφερειακού διευθυντή εκπαίδευσης μέχρι την 1η Σεπτεμβρίου του ίδιου έτους».

* Οι εκπαιδευτικοί βιώνουν μέρα με την ημέρα την οικονομική εξαθλίωση με τις συνεχιζόμενες περικοπές και φοροεπιδρομές και ταυτόχρονα την προσπάθεια απαξίωσης του έργου τους στην κοινωνία, από τα κυβερνητικά κλιμάκια και τα «παπαγαλάκια» των ΜΜΕ, που ταυτόχρονα θωρακίζουν το σχεδιασμό τους με όλο το θεσμικό πλαίσιο που προωθούν, τους νόμους για το πειθαρχικό δίκαιο και την αργία και διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, την «αξιολόγηση» όπως την εννοούν, συνδεδεμένη με βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη, την απόλυση αναπληρωτών αν υπερβούν αναρρωτική άδεια 15 ημερών κ.ά. Ένα πλέγμα νόμων και εγκυκλίων για να φιμώνονται όλες οι αντιδράσεις του κλάδου.

Το Υπουργείο Παιδείας κλιμακώνει την επίθεσή του στα δικαιώματα και τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών. Υλοποιώντας τη μνημονιακή πολιτική της συγκυβέρνησης επανακαθορίζει τις περιοχές μετάθεσης για τους εκπαιδευτικούς έτσι ώστε, για το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, κάθε νομός να θεωρείται πλέον μια περιοχή μετάθεσης. Είναι προφανές ότι το μέτρο αυτό εντάσσεται στην πολιτική «ορθολογικής αξιοποίησης του εκπαιδευτικού προσωπικού», που στην πράξη σημαίνει ότι ο εκπαιδευτικός θα μπορεί να τοποθετείται και να συμπληρώνει ωράριο σε σχολεία που θα απέχουν μεταξύ τους δεκάδες ή και εκατοντάδες χιλιόμετρα, και θα βρίσκεται συνεχώς σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας και περιπλάνησης.

*Στο παζλ αυτό εντάσσεται και ο νέος νόμος που αφορά και την ειδική αγωγή. Τα ΣΜΕΑΕ αλλάζουν δομή και ως φαίνεται «ορισμένα» θα λειτουργήσουν ως υποστηρικτικά κέντρα (??) σε δίκτυα δημόσιων και ιδιωτικών σχολείων που θα αποφασιστούν από τους Περιφερειακούς Δ/ντες, ενώ μεγάλο τμήμα των παιδιών των ειδικών σχολείων θα εισαχθούν στις κανονικές τάξεις. Κανείς όμως εκ των ιθυνόντων δεν λέει με τι όρους θα γίνουν όλα αυτά, με τι προσωπικό, σε τι αριθμό μαθητών σε κάθε τάξη, με ποιες δομές παράλληλης στήριξης ή τμημάτων ένταξης, με ποια «ανύπαρκτα» κονδύλια, με ποια υλικοτεχνική υποδομή??


 
Χαρακτηριστική αναφορά θα πρέπει να γίνει στην υποβάθμιση και απαξίωση τόσο των σχολείων της ειδικής αγωγής, όσο και των μουσικών και καλλιτεχνικών σχολείων, που βιώνουν κενά σε βασικές ειδικότητες και ειδικό προσωπικό, αλλά ακόμα και στις μεταφορές των μαθητών.

*Ταυτόχρονα, με τις 6 Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου που κυρώθηκαν στις 15/1/13, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και με τη δικαιολογία εκπλήρωσης δανειακών υποχρεώσεων και εκταμίευσης των δόσεων, εκτός της νομοθέτησης η οποία καταργεί την ασυλία της χώρας ως προς τις διεκδικήσεις των δανειστών, περιλαμβάνεται επίσης μεγάλος αριθμός άρθρων που δεν συνδέονται με κανένα τρόπο με τις δανειακές υποχρεώσεις και εξυπηρετούν ευθέως την κυβέρνηση και τους συμμάχους της.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το άρθρο 31 όπου δίνεται η «δυνατότητα» σε ΝΠΔΔ, δηλαδή σε Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, νοσοκομεία και ΟΤΑ να ιδρύουν ιδιωτικά σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιδιωτικά κολλέγια, δηλαδή Ιδιωτικά Πανεπιστήμια, ιδιωτικά ΙΕΚ και φροντιστήρια ξένων γλωσσών ως εταιρείες. Απελευθερώνεται η κερδοφόρα αγορά προϊόντων εκπαίδευσης για να δοθούν δώρα στους πολιτικούς φίλους της κυβέρνησης, μαζί τον εργαστηριακό εξοπλισμό και τα κτήρια που έχουν και χρησιμοποιούν τα ΑΕΙ!

Ενώ με το σχέδιο Αθηνά για την Ανώτατη Εκπαίδευση κλείνουν ή συγχωνεύονται σχολές και τμήματα, με μείωση περίπου κατά 12000 στον αριθμό εισακτέων για την επόμενη χρονιά.

* Οι γονείς βιώνουν, πέρα από τη βάναυση επίθεση στα εισοδήματα και τη ζωή τους, την ανυπαρξία ικανών δομών δημόσιας και δωρεάν εκπαίδευσης με στόχο τη μόρφωση των παιδιών τους. Η εκπαίδευση γίνεται βαθύτατα ταξική ρίχνοντας στον «καιάδα» τους νέους μας, το αύριο της κοινωνίας μας. Το εκπαιδευτικό σύστημα που προορίζεται να δώσει τα απαραίτητα εφόδια για την κοινωνική και οικονομική ένταξη των παιδιών και για τη βελτιστοποίηση της ποιότητας της ζωής μας, αντιμετωπίζεται τώρα και τείνει να μεταβληθεί σε κακέκτυπο προβληματικής… εταιρείας!

Όσο για τους μαθητές…

Δικαιούνται να μας κοιτάζουν στα μάτια και να ρωτούν «γιατί σ’ εμάς; Γιατί το επιτρέψατε;». Με παράπονο, με θυμό, με τόσο μεγάλο δίκιο!

Ο σχεδιασμός και η πραγμάτωση όλων αυτών των μέτρων για όλο το φάσμα της εκπαίδευσης, επιχειρηματολογείτε από την τρικομματική κυβέρνηση ως αναγκαίος εξορθολογισμός διόρθωσης όλων των στρεβλών που υπάρχουν. ΤΩΝ ΣΤΡΕ
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: abla στις Μαρτίου 10, 2013, 11:51:13 pm
http://enotikiviotias.blogspot.gr/2013/03/blog-post_9.html

Ετοιμάζουν αναστολή λειτουργίας σχολικών μονάδων;

 Στη φόρμα "Α1. Στοιχεία Σχολείου" για τις σχολικές μονάδες της Δ/θμιας Εκπ/σης, προστέθηκαν πεδία δήλωσης "Αναστολής Λειτουργίας της Σχολικής Μονάδας".
Τα πεδία είναι:

    Είναι σε αναστολή λειτουργίας;
    Αιτιολόγηση αναστολής
    Ημερομηνία έναρξης αναστολής λειτουργίας
    Απόφαση αναστολής λειτουργίας
Τίτλος: Απ: Τι ετοιμάζουν;
Αποστολή από: anixia στις Μαρτίου 13, 2013, 12:40:09 pm
Το Υπουργείο Παιδείας ευθυγραμμισμένο με τις κατευθύνσεις που βάζει επιτακτικά η Τρόικα υλοποιεί την πλήρη διάρρηξη της εργασιακής ασφάλειας των εκπαιδευτικών της Πρωτοβάθμιας,  Δευτεροβάθμιας και Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
 
Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου,  παράλληλα με τις συγχωνεύσεις πανεπιστημίων και ΤΕΙ , μπαίνουν προς εφαρμογή οι καταργήσεις ειδικοτήτων, η αναδιάρθρωση των ωρολογίων προγραμμάτων, η αξιολόγηση και ως εκ τούτου οι απολύσεις σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες.

Απολύστε, Συρρικνώστε και ΑΜΕΣΑ!

Σύμφωνα με το δημοσίευμα η Τρόικα θεωρεί ότι οι εκπαιδευτικοί έχουν πολύ "λίπος" ακόμα, και  γι’αυτό απαιτεί περικοπές και περαιτέρω  συρρίκνωση του κλάδου.

Το κλειδί για την έξοδο των εκπαιδευτικών είναι η δημιουργία πλεονάζοντος προσωπικού.

Ο αριθμός των οργανικών θέσεων καθορίζεται ανά κλάδο και μπορεί να αυξομειώνεται με μια Υπουργική απόφαση.

Η "ορθολογική αναδιάρθρωση" του εκπαιδευτικού δυναμικού, η κατάρτιση της λίστας υπεραρίθμων και οι κατάλογοι μη προακτέων εκπαιδευτικών οι οποίοι από φέτος και στο εξής θα συντάσσονται ετησίως με βάση τις κρίσεις του νέου συστήματος αξιολόγησης, θα είναι ο κόμβος για "αραίωση" του κλάδου.

Αύξηση ωραρίου

Ο Κ. Αρβανιτόπουλος λέει πως η αύξηση ωραρίου των εκπαιδευτικών έστω και κατά μία ώρα εβδομαδιαίως, θα δημιουργήσει εκρηκτικά πλεονάσματα προσωπικού τόσο στην τεχνική εκπαίδευση όσο και στην Γενική. Θα γίνει αύξηση ωραρίου δασκάλων και καθηγητών από την επόμενη σχολική χρονιά.

Οι αναπληρωτές

Όπως λέει το δημοσίευμα το τελευταίο Μεσοπρόθεσμο που επικαιροποίησε τον Προυπολογισμό του 2013 αναφέρει μείωση των αναπληρωτών εκπαιδευτικών και αύξηση ωραρίου διδασκαλίας.

Παράλληλα δρομολογείται δεύτερο κύμα συγχωνεύσεων σχολικών μονάδων ενώ αναμένεται ότι το νομοσχέδιο για το Τεχνολογικό Λύκειο θα ξηλώσει ειδικότητες αυξάνοντας τους υπεράριθμους εκπαιδευτικούς.

Στο βωμό του μνημονίου άλλο ένα εργαλείο που μπορεί να χρησιμοποιηθεί είναι το κόψιμο στο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Οι δανειστές μας αξιώνουν απολύσεις και ευρύτερα μείωση προσωπικού και μάλιστα άμεσα. Αυτό έχει γίνει ξεκάθαρο στον Υπουργό Παιδείας.

Aπο το alfavita,σημερινο αρθρο στον ελευθερο τυπο.