Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ειδικές δομές εκπαίδευσης => Ιδιωτική Εκπαίδευση => Μήνυμα ξεκίνησε από: stavy_t στις Ιανουαρίου 28, 2013, 12:41:59 pm

Τίτλος:
Αποστολή από: stavy_t στις Ιανουαρίου 28, 2013, 12:41:59 pm
Καλημέρα!Κόπηκε μια μαθητριά μου στο ECPE.Είχε κάνει ένα χρόνο προετοιμασία σε φροντιστηριο πέρσι και κόπηκε το Μάιο. Την ανέλαβα ιδιαίτερα τέλη Σεπτέμβρη Μέχρι 14 Νοεμβρίου οπότε και έδωσε. Κάναμε Practice tests Betsis τα 13 τεστ και γραμματική και phrasal verbs από υλικό που της πήγαινα η ίδια. Κόπηκε οριακά στο ακουστικό και το GCVR. Ενώ αρχίσαμε και είχε πολύ φτωχό λεξιλόγιο και δυσκολία στα κείμενα προς τον τελευταίο μήνα έπαιρνε μεγάλα σκορ στα reading αλλά έχανε αρκετά στο λεξιλόγιο και στη γραμματική ενώ είχε καταλάβει ότι κάναμε στην εφαρμογή έκανε λάθη, επέλεγε λάθος απαντήσεις σε πράγματα που χαμε καλύψει με ασκήσεις. Στο ακουστικό είχε προβλημα στις αρχές μετά έπιανε 70 % στα τεστ του βιβλίου.Θέλει να ξαναδώσει Μάιο. Σκέφτομαι το Build up your listening της ελληνοαμερικάνικης και το GCVR του Μπέτση. Και πάλι να κάνω έξτρα δουλειά με γραμματική αν και έχει κάποιοα δύσκολα σημεία το βιβλίο. Επίσης θα της d;inv και κάποια Practice tests. Ποιά ειναι η γνώμη σας; Προτείνετε κάποιο άλλο βιβλίο;
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: bloom στις Ιανουαρίου 28, 2013, 01:09:11 pm
Θα σου πρότεινα το βιβλίο με τα practice tests της ελληνοαμερικάνικης ένωσης. Έχει επιπλέον βιβλίο με λεξιλόγιο και πριν από κάθε practice test έχει λεξιλογικές ασκήσεις προετοιμασίας. Θεωρείται λίγο πιο απαιτητικό από αυτά των υπόλοιπων εκδοτικών οίκων. Οι μαθητές μου (από το φροντιστήριο και από 2 ιδιαίτερα) είπαν ότι οι τελικές εξετάσεις τους φάνηκε ότι ήταν στο επίπεδο που είχαν συνηθίσει και τα αποτελέσματά μας ήταν θετικά!! Το Build up your listening το είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν σε ECCE και το βρήκα αρκετά βοηθητικό. Γενικά χρειάζεται πολλές επαναλήψεις και tests στη γραμματική και στο λεξιλόγιο. Η μαθήτριά σου στην έκθεση είναι καλή; Αν κόπηκε οριακά, όντως μπορεί να το παλέψει με πολύ καλές πιθανότητες και μπορεί να καλύψει κάποιες αδυναμίες της με κάποιο άλλο part στο οποίο αποδίδει καλά, στην έκθεση, ή στο προφορικό ας πούμε, αφού στο τέλος συμψηφίζεται η βαθμολογία. 
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: stavy_t στις Ιανουαρίου 28, 2013, 11:05:48 pm
Ευχαριστώ πολύ!Τελικά μου πε πως θέλει να κάνει μόνο 2 ωρες την εβδομάδα οποτε μόνο βιβλίο με τεστ το βλέπω να κάνω τελικά. Ναι το ξέρω πως θέλουν πολλη επανάληψη με λεξιλόγιο και γραμματική αλλά θεωρώ πως είναι λίγος ο χρόνος για να μάθει αρκετό καινούριο λεξιλόγιο. Είναι πρώτη λυκείου. Έχει λίγο παιδικό τρόπο γραφής και όχι ιδαίτερες ιδέες. Τον λίγο καιρό που της έκανα κατάφερα να την οργανώσω ως προς τη δομή της έκθεσης και να διορθώσω κάποια εκφραστικά λάθη. Low pass πήρε έκθεση. Σίγουρα θα προσπαθήσω να ανεβάσει κι άλλο αυτά που δεν κόπηκε. Τελικά έχει  πάρει 63% στο GCVR και 62% στο listening.
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: catwoman στις Φεβρουαρίου 07, 2014, 09:29:07 am
παιδια κοπηκε μαθητης μου ECPE μονο στο GCVR με 60% να τον στειλω τον μαη? ξερετε αν αρχιζουν να συμψηφιζονται τα papers?
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: vivi06 στις Φεβρουαρίου 07, 2014, 11:39:38 am
Ο συμψηφισμός αρχίζει τον Νοέμβριο 2014. Η απόφαση είναι δική σου...
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: Isla στις Φεβρουαρίου 07, 2014, 11:45:52 am
Όντως, ο συμψηφισμός αρχίζει τον Νοέμβριο. Εξαρτάται τι έγραψε στα άλλα papers και αν το 60% είναι αντιπροσωπευτικό ή όχι.
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: catwoman στις Φεβρουαρίου 07, 2014, 11:57:30 am
Όντως, ο συμψηφισμός αρχίζει τον Νοέμβριο. Εξαρτάται τι έγραψε στα άλλα papers και αν το 60% είναι αντιπροσωπευτικό ή όχι.
δεν καταλαβαινω ...πως να μην ειναι αντιπροσωπευτικο αφου το γραφει πανω στην αξιολογση του GVR?
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: Isla στις Φεβρουαρίου 07, 2014, 01:49:54 pm
Εννοώ αντιπροσωπευτικό των ικανοτήτων του μαθητή. Αν ας πούμε τον είχες για μαθητή του 65% που απλά εκείνη τη μέρα δεν συγκεντρώθηκε ή ήταν άτυχος, μπορείς να πεις ότι με λίγη προσπάθεια θα μπορέσει να περάσει τον Μάιο. Αν όμως είναι στην πραγματικότητα μαθητής του 50-55% που στάθηκε τυχερός, τότε ο Μάιος είναι παρακινδυνευμένος.

Εξαρτάται και από το πόσο είναι διατεθειμένος να διαβάσει, εξαρτάται και από τις άλλες βαθμολογίες του (αν είναι όλες στην κόψη του ξυραφιού ή περνάει άνετα).
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: catwoman στις Φεβρουαρίου 08, 2014, 09:08:37 am
ναι, καταλαβα...... ;)