Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ειδικές δομές εκπαίδευσης => Ιδιωτική Εκπαίδευση => Μαθήματα κατ'οίκον => Μήνυμα ξεκίνησε από: ----- στις Απριλίου 06, 2013, 11:19:43 pm
-
Συνάδελφοι σήμερα στο ένα ιδιαίτερο που κάνω (και έχουν να με πληρώσουν ένα μήνα) η μητέρα με ενημέρωσε ότι σκέφτεται να μειώσουμε τα δίδακτρα κατά 5
-
Καλησπέρα!Εξαρτάται από πολλά. Πόσες ώρες κάνεις την εβδομάδα, πόσα έπαιρνες αρχικά, αν διανύεις κάποια απόσταση κλπ. Φυσικά σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς σκέφτεσαι και λίγο πιο μακριά, δηλαδή να έχεις και δουλειά του χρόνου, γιατί έχουν σφίξει πολύ τα πράγματα στα ιδιαίτερα!
-
Του χρόνου δε θα το έχω το παιδί γιατί θα πάρει θεωρητική κατεύθυνση!! Απλά με φοβίζει και το ότι μου χρωστάει και ένα μήνα!
-
Για το θέμα της μείωσης θεωρώ ότι εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Προσωπικά, επειδή διανύω απόσταση και βγάζω και υλικό κ.ά. δεν έχω μειώσει την τιμή. Όσον αφορά το γεγονός της μη πληρωμής, να της το υπενθυμίσεις και αν δεν δεις αποτελέσματα την επόμενη φορά, σταμάτησέ το. Δεν θα δουλεύεις και τζάμπα. Επιπροσθέτως, ποιος σου λέει με σιγουριά ότι θα σε πληρώσει στο τέλος του άλλου μήνα ακόμα και αν έχεις κάνει την μείωση. Δεν ξέρω, αλλά και εσύ έξοδα φαντάζομαι θα έχεις και υποχρεώσεις και πρέπει να είναι πρώτα σωστή απέναντί σου και μετά θα κάνεις και εσύ ό,τι καλύτερο!!! ;) Γνώμη μου.
-
Δίκιο έχεις και βασικά αυτό σκέφτομαι να κάνω! Σήμερα κιόλας όταν της είπα και για τα χρήματα μου πέταξε ότι αυτή την εβδομάδα θα μου τα δώσει! Απλά της είχα πει εξαρχής πολύ χαμηλή τιμή γιατί πήγα συστημένος από άλλον (φιλόλογο) που κάνει κι αυτός μάθημα στο παιδί!
-
Καλησπέρα!Εγώ έχω δει πως υπάρχουν πολλοί γονείς που δυσκολεύονται να πληρώσουν και ζητούν μείωση. Αν βλέπεις πως όντως υπάρχει πρόβλημα έχασαν τη δουλειά τους μειώθηκαν μισθοί τους κτλ αν δεν καταλήγει σε υπρβολικά χαμηλό ποσό δέχεσαι τη μείωση. Αν βλέπεις πως δεν έχει αλλάξει κάτι απλά μιας και υπάρχει κρίση το επικαλούνται για να μειώσουν τα χρήματα τότε δεν χαρίζεσαι. Τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω. Και τελικά ούτε τους μαθητές έχασα όποτε επέμεινα πως δεν μπορώ να κάνω μείωση ούτε μείωση μου έκαναν. Δεν ξέρω το ιδιαίτερο δεν μπορεί να τους κοστίζει λιγότερο από φροντιστηριο αυτή ειναι η γνώμη μου και επειδη κάποιοι δεχονται χαμηλά δίδακτρα έχουμε φτάσει να τα ακούνε και να λένε άλλοι παίρνουν 5 ευρώ την ώρα εμέις γιατί ζητάμε 10;Και εγώ απαντώ κανένα πρόβλημα με αυτό αφού υπάρχει με 5 ευρώ μπορείτε να βρείτε εναν καθηγητη με 5 ευρω. Δεν μπορούμε να ακυρώνουμε τις σπουδές μας και τους κόπους μας για ευκαιριακά μαθήματα. Ασε που αν πας με λίγα νομίζουν πως θα σε κάνουν και ότι θέλουν...
-
Έχεις απόλύτο δίκιο!! Έτσι είναι!