Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Τυπική Εκπαίδευση => Γενικό Λύκειο => Σχολικά μαθήματα => Θετικά μαθήματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: ----- στις Απριλίου 12, 2013, 09:10:45 pm
-
Συνάδελφοι πιστεύετε ότι με τις αλλαγές που λένε να κάνουν θα αναβαθμιστεί η χημεία;
-
.... γιατί , γίνεται να πάει πιο κάτω ?
(Εδώ στο Χημικό περνάς χωρίς Χημεία )
-
Δυστυχώς με τον τύπο λυκείου που έχουμε από το 1997 η χημεία έχει απαξιωθεί πολύ.
Παρόλα αυτά είναι χρησιμότατη και βασικότατη σε πολλές επιστήμες...
προσωπικά δεν νομίζω να αναβαθμιστεί ως αντικείμενο (μακάρι να διαψευστώ).
όμως ήδη απαξιώνονται και άλλα μαθήματα...
-
-
Σωστά,1997-98 ήταν το σχέδιο νόμου.
-
Αλλά το 1999 έδωσαν για πρώτη φορά πανελλαδικές με το νέο σύστημα!
-
Πολύ σωστά! φαίνεταει και από θέματα που υπάρχουν για το υπάρχον σύστημα.
πρέπει να υπήρχαν και κάποια μαθήματα τα οποία εξετάστηκαν μια χρονια μόνο το 2000.
-
Ναι βασικά στην αρχή τα παιδιά εξετάζονταν σε πάρα πολλά μαθήματα που μετά τα μείωσαν!
-
Συνάδελφοι ξέρετε πότε θα ισχύσουν οι νέες αλλαγές που λένε;
-
.... γιατί , γίνεται να πάει πιο κάτω ?
(Εδώ στο Χημικό περνάς χωρίς Χημεία )
Πως ακριβώς γίνεται αυτό; Π.χ. μέσω άλλης κατεύθυνσης (τεχνολογικής);
Αν ισχύει αυτό, ένας ακόμα λόγος να καταργηθούν οι κατευθύνσεις.
Η Χημεία για να αναβαθμιστεί, πρέπει να εισαχθούν επιπλέον υποχρεωτικές ώρες εργαστηρίων, ώστε και πιο ελκυστική να γίνει και να αναβαθμιστεί σαν μάθημα γενικότερα. Ακόμα κι αν δεν αυξηθούν οι ώρες διδασκαλίας της θεωρίας, τουλάχιστον μέρος της ύλης να περνάει πιο εύκολα μέσω πειραμάτων. Επίσης, κάτι πρέπει να γίνει με το πρόγραμμα της χημείας του γυμνασίου, ή μου φαίνεται; Αστεία ύλη σε κάποια σημεία, δομημένη με λάθος τρόπο σε αυτά τα βιβλία-κόμιξ που έχουν βάλει στα γυμνάσια (όπως και στη
-
-
Όταν ξεκίνησα να διδασκω Χημεία στο Γυμνάσιο, ήμουν κι εγω, της ίδιας ιδέας, ότι δηλαδή η Χημεία στο Γυμνάσιο είναι παραμυθάκι κλπ.... Όμως,...... αν το διδάξεις με τρόπο, προσπεράσεις κάποια ανούσια κομμάτια και δώσεις έμφαση εκεί που πρέπει..... πάντα στο εργαστήριο, μετά από σωστό προγραμματισμό με τον προγραμματιστή του σχολείου,..... μπορεί να γίνει πολύ καλή δουλειά!!!!
Δεν λέω, ότι, διαφωνώ με το να γίνει δίωρη η Χημεία στη
-
Το ότι η ενοποίηση των κατευθύνσεων θα σταματήσει αυτό το παράλογο τρόπο εισαγωγής φοιτητών χωρίς χημεί σε σχολές που χρειάζεται είναι αλήθεια!
Το θέμα είναι να γίνει και βέβαια όσο το δυνατόν πιο σύντομα!
-
Το βιβλίο της χημείας γ γυμνασίου θεωρώ ότι είναι μια χαρά, και γνωρίζοντας λίγο από αξιολόγηση βιβλίων, ανταποκρίνονται σε πολλές από τις προδιαγραφές που θα έπρεπε να έχουν τα σχολικά εγχειρίδια. Αρκεί να αφήνουν να διδαχθούν και οι τύποι και καμιά χημική αντίδραση παραπάνω. ότι πάει να γίνει προπομπός της χημείας της Α λυκείου, μας το αποκλείουν από τη διδακτέα ύλη. Είναι ένα βιβλίο που δίνει ελευθερία να ανοιχτείς σε διάφορα θέματα χημείας και να αγαπήσεις τη χημεία. όμως τα μονόωρα μαθήματα είναι μεγάλο πρόβλημα και δεν θα έπρεπε να υπάρχει κανένα. Χάνεις μία βδομάδα και χάνεται η επαφή με το αντικείμενο.
Η βιολογία της α και γ γυμνασίου δεν είναι παραμυθάκια. Ίσα ίσα που η βιολογία της α γυμνασίου είναι ανθρωπολογία και πρέπει να το κατέχεις καλά για να την διδάξεις, ενώ της γ γυμνασίου έχει γενετική, που είναι και σύγχρονο και ενδιαφέρον, απλά θα μπορούσαν να δώσουν λίγο μεγαλύτερο περιθώριο ωρών για να διδαχθεί σωστά.
Για μένα το πιο απαράδεκτο βιβλίο από τις φυσικές επιστήμες είναι η φυσική β γυμνασίου, που τα έχουν βάλει όλα από λίγο και οι γεωγραφία β γυμνασίου που έχει πολλές πληροφορίες για την ηλικία των παιδιών.
-
Μα με το μονόωρο μάθημα δεν καταφέρνεις να μάθεις ούτε τα παιδιά και να έρθεις πιο κοντά σε αυτά! Επίσης γίνονται ελάχιστες ώρες τελικά!
-
Τελικά όπως φαίνεται η χημεία αναβαθμίζεται σαν μάθημα στο νέο λύκειο! Λίγη υπομονή και βλέπουμε. Ξέρει κανείς τίποτα νεοτερο;
-
Στο γυμνασιο μην ξεχμαμε οτι περναμε αποτομα απο το εμεις και ο κοσμος στη διακριση των ΦΕ. Ομαλα κατα τη γνωμη μου στη χημεια και βιολογια και ανωμαλα στη φυσικη αφου με το καλημερα τα πλακωνουν σε εξισωσεις κινησης, διαγραμματα διανυσματα και αλλα πολλα κινεζικα. Γνωμη μου οτι στην Α γυμνασιουνθα επρεπε να ειναι ενιαιες οι ΦΕ και στη Γ με δυωρα να ετοιμαζονται για το λυκειο. Απαραιτητη η εγαστηριακη και προσομειωμενη διδασκαλια στο γυμνασιο (σε ποσοστο 60-40 τουλαχιστον) και μετα η θεωρητικοποιηση και μαθηματικοποιηση στο λυκειο.
-
Η Χημεια οντως αναβαθμιζεται σα μαθημα (επιτελους) στο Λυκειο. Απλα το μονο που χανεται στη Χημεια ειναι η Χημεια
-
Η Χημεια οντως αναβαθμιζεται σα μαθημα (επιτελους) στο Λυκειο. Απλα το μονο που χανεται στη Χημεια ειναι η Χημεια