Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Green στις Ιουλίου 03, 2013, 09:33:27 am
-
Θα ήθελα εδώ να καταθέσει όποιος γνωρίζει πληροφορίες για τις προοπτικές, ευκαιρίες, συνθήκες, προυποθέσεις, δυσκολίες για την απασχόληση ελλήνων εκπαιδευτικών σε άλλες χώρες. Κάθε πληροφορία είναι ευπρόσδεκτη.
-
Ας γίνει η αρχή με τον "συνήθη ύποπτο", τη
-
Σιγά παιδιά, μην σκοτώνεστε να απαντήσετε....
Τελικά υπάρχει μεγάλο πρόβλημα με τη γενιά μας. Όσο και να την συμπιέσουν, όσο και να την τραβήξουν σα λάστιχο, δεν καταλαβαίνει τίποτα. Εκεί, πιστή στα έθιμα και τις παραδόσεις της....
Συζητήσεις επί συζητήσεων για το πόση είναι η φετινή προϋπηρεσία, το αν θα μπει το κουτάκι, το που είναι καλά να πάει. Καλά, αυτό που έρχεται δεν το βλέπει κανείς; Ακόμα κάποιος φαντασιώνεται διορισμούς, ή έστω μαζικές προσλήψεις αναπληρωτών; H κατακόρυφη επιδείνωση του εργασιακού και βιοτικού επιπέδου δεν προβληματίζει κανένα; Το ότι έχει και άλλο κάτω δεν απασχολεί; Μέχρι που είναι διατεθειμένος κάποιος να ανεχτεί τον εξευτελισμό απλά για να μην παραδεχτεί ότι έχει τελειώσει η ιστορία με την Ελλάδα;
Και δεν είπα κάποιος να ξυπνήσει ένα πρωί και να πάρει τις βαλίτσες του να φύγει. Αλλά είναι δυνατόν να μην ενδιαφέρετε κανείς, έστω θεωρητικά, για το αν μπορεί να κάνει κάτι καλύτερο για τον εαυτό του στο εξωτερικό, αλλά μπορεί ωραιότατα να αναλώνεται για το αν θα του μπεί μία μέρα παραπάνω στην προϋπηρεσία των αναπληρωτών;
-
Συνάδελφε μπράβο που άνοιξες το θέμα. Τώρα το είδα. Λοιπόν, επειδή το είχα ψάξει κι εγώ το θέμα θα σου πω τις απόψεις μου. Θα ξεκινήσω λίγο ανάποδα. Από Ολλανδία που έμενα και αναγκάστηκα να γυρίσω προ κρίσης. Εκεί σκούρα τα πράγματα. Απαραίτητο προσόν η Ολλανδική. Εγώ την πήρα την επάρκεια μετά από εντατικά μαθήματα ενός χρόνου. Για Ελληνικό σχολείο χλωμό γιατί απλούστατα δεν υπάρχει. Απ'ό,τι μου είχαν πει τότε νοίκιαζε η κοινότητα κάποια αίθουσα για να κάνει μάθημα στα λίγα παιδιά που ενδιαφέρονταν ο μόνιμος καθηγητής από την Ελλάδα αποσπασμένος σε Ολλανδία. Εάν δεν είσαι μόνιμος μην ελπίζεις. :'( Ο μισθός του προ κρίσης ήταν οκ. Τώρα δεν ξέρω αν θα του φτάνει γιατί τα ενοίκια και μόνο τσούζουν. Εγώ βρήκα ιδιωτικό γραφείο (είθισται εκεί) και μου βρήκε κάποιες ώρες να κάνω ελληνικά σε ένα σχολείο σε κάποια παιδάκια αλλά ήταν μόνο 3-4 ώρες το μήνα, οπότε και μόνο που το άκουσα το παράτησα. Σουηδία τα ίδια. Μόνο μόνιμος αποσπασμένος. Ελάχιστα παιδιά γιατί όλα θέλουν να πηγαίνουν στο Σουηδικό σχολείο. Αυστραλία για να πας θέλεις visa. To έψαξα μέσω των γραφείων τους στο
-
Εύα, εμείς οι φιλόλογοι δεν έχουμε ελπίδες, ίσως όμως έχουν οι άλλες ειδικότητες.....
-
Για Αγγλία το μόνο που ξέρω είναι μια βρώμα που είχε διαρρεύσει μέσω κάποιων άρθρων εφημερίδας και ιστοτόπων ότι οι Άγγλοι έχουν έλλειψη από εκπαιδευτικό προσωπικό επειδή κανείς δεν θέλει να εργαστεί σε αγγλικά σχολεία. Νομοθεσία εντελώς υπέρ μαθητή με καμία κάλυψη στον έρμο καθηγητή. Εάν έχεις δει την ταινία "ανάμεσα σε τοίχους" (γαλλική) κάπως έτσι θα είναι και στην Αγγλία. Όλες οι φυλές και αρκετά γκέτο. Οι Άγγλοι καθηγητές έχουν τα περισσότερα κρούσματα burn out εάν σου λέει κάτι. Πιστεύω πως δεν αξίζει. Εγώ μετά από δική μου έρευνα (και πίστεψέ με έψαχνα πολύ καιρό) σκέφτηκα πως αν είναι να φύγω για έξω περισσότερες ελπίδες έχω να απασχοληθώ σε horeca (hotels-restaurants-caffes) παρά σε σχολείο. Εάν ξέρει κάποιος συνάδελφος περισσότερα ας μας πει. Δεν ξέρω τι ισχύει για Αίγυπτο (προ γεγονότων βέβαια) γιατί άκουσα για μια κοπέλα που αν και μη μόνιμη βρήκε δουλειά μέσω ελληνικής κοινότητας. Αξίζει όμως να αφήσεις τη χώρα σου για χειρότερη χώρα??? :-\
-
Εύα, εμείς οι φιλόλογοι δεν έχουμε ελπίδες, ίσως όμως έχουν οι άλλες ειδικότητες.....
Κάνεις λάθος. Οι φιλόλογοι θεωρούνται απόφοιτοι humanities. Κοινώς μπορούν να διδάξουν φιλοσοφία, λογοτεχνία, ιστορία, λατινικά και σε κάποιους φιλομαθείς αρχαία ελληνικά. Η αδερφή μου εργάζεται σε σχολείο στη Σουηδία. Με μια όμως μεγάλη διαφορά. Ή μάλλον αρκετές διαφορές. Έκανε εκεί το διδακτορικό της. Μιλάει σουηδικά. Πήρε υπηκοότητα. Αλλά κι αυτλη τη στριμώχνουν τώρα γιατί η φιλοσοφία μάλλον θα διδάσκεται μόνο από κατέχοντες διδακτορικό στη φιλοσοφία.
-
Κι εμένα με ενδιαφέρει το θέμα. Έχω ξαναδιαβάσει στο φόρουμ κάτι σχετικό, αλλά δεν θυμάμαι τίτλο του θέματος. Εσύ συνάδελφε green σαν εμπειρότερος στο pde μήπως θα μπορούσες να το βρείς και να ενημερώσεις;
Κάποιες πληροφορίες που έχω (μη διασταυρωμένες).
Αυτό που έχω ακούσει από ένα καθηγητή του ΕΚΠΑ, που έχει κάποια εμπειρία και διδάσκει-συνεργάζεται με Αγγλία (Κέντ) είναι ότι υπάρχει ζήτηση για ΠΕ04 και ειδικά φυσικούς τόσο στη Μ.
-
Το βρήκα το θέμα που σας έλεγα
http://www.pde.gr/index.php?topic=26196.84
νομίζω ότι εκεί υπάρχουν ενημερωμένα άτομα και ίσως να πρέπει τα 2 θέματα να συννενωθούν.
-
Στην Αγγλία υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να δουλέψεις στο σχολείο. Αν αυτό είναι δημόσιο, χρειάζεσαι PGCE (postgraduate certificate in education), το οποίο το παίρνεις μετά από ένα χρόνο μαθημάτων σε παν/μιο και πρακτικής σε σχολείο. Αν το σχολείο είναι ιδιωτικό, δεν χρειάζεσαι PGCE. Επίσης, μπορείς να δουλέψεις χωρίς PGCE ως ωρομίσθιος (supply teaching).
Ο τρόπος πρόσληψης γίνεται ανά περιφέρεια και ανά σχολείο στο οποίο υποβάλλεις χαρτιά και περνάς από συνέντευξη. Εννοείται πως για μαθήματα γλωσσικά χρειάζεται αρκετά καλό επίπεδο Αγγλικών και φυσικά το ανάλογο πτυχίο από Ελλάδα. Π.χ. με πτυχίο ελληνικής φιλολογίας διδάσκεις αρχαία/νέα ελληνικά κτλ., με πτυχίο αγγλικής αγγλικά (σε ξένους) κοκ.
Οι συνθήκες εργασίας ποικίλλουν ανάλογα με την περιοχή και το σχολείο. Υπάρχουν σχολείο με υψηλή παραβατικότητα όπως και σχολεία για την ελίτ (συνήθως τα ιδιωτικά).
Ο μισθός είναι ανάλογος των προσόντων και της εμπειρίας. Αρχίζεις από κάτι στάνταρντ και μπορείς να ανέβεις αρκετά ψηλά.
-
Πάντως είναι δύσκολα τα πράγματα, περισσότερο στο θέμα της καλής γνώσης της γλώσσας! Αυτό που ξέρω για Ολλανδία, είναι οτι οι προσλήψεις γίνονται απευθείας για συγκεκριμένο σχολείο, το οποίο ζητάει την ειδικότητα που έχει ανάγκη.
-
Καλησπέρα κι από μένα!!!
Θα ήθελα, λοιπόν, από την πλευρά μου να δώσω όσες περισσότερες πληροφορίες μπορώ για το θέμα γιατί βλέπω ότι αφορά όλο και περισσότερους...
Είμαι δασκάλα και πήρα το πτυχίο μου πέρυσι (Ιούνιος 2012)..
-
Καλησπερα!! εχω κι εγω καποιες αποριες σχετικα με οσα μπορουμε να κανουμε για να διδαξουμε στο εξωτερικο. Εκτος απο το QTS και οσα αλλα αναφερονται, εχει κανεις εμπειρία ή γνωσεις γυρω απο τα μαθήματα TEFL ( english teacher training) ?
-
πολύ δύσκολο.....ευχαριστούμε όλους για τις πληροφορίες!
-
Γερμανία:
Θα σας αναφέρω τα σημαντικότερα:
Στη Γερμανία οι καθηγητές διδάσκουν πάντα δυο μαθήματα: π.χ.
Αγγλικά και Ιστορία, Μαθηματικά και Γυμναστική . Ο συνδυασμός των μαθημάτων είναι
επιλογή που γίνεται κατά τις σπουδές.
Επομένως η Γερμανία αφορά μόνο όσους έχουν δύο ειδικότητες καταρχάς.
Ωστόσο κατά περιόδους μπορεί να συμβεί να χρειαστούν πολλοί εκπ/κοί και λόγω ζήτησης! να γίνουν
προσλήψεις ατόμων με μία ειδικότητα και να τους δώσουν δυνατότητα να σπουδάσουν συμπιεσμένα την άλλη.
Αυτό το μέτρο είχε ληφθεί κάπου στο 2005 και λεγόταν πλάγια ένταξη.
Τώρα δε γνωρίζω να υπάρχει τέτοια ανάγκη, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
Εάν λοιπόν καποιος έχει από Ελλάδα δύο πτυχία, π.χ. μαθηματικά και φυσική, θα είναι εν συνεχεία απαραίτητο να
ξέρει άριστα γερμανικά, εννοείται. Δεν αναφέρω τυχαία αυτά τα δυο μαθήματα, διάβασα ότι έχουν έλειψη τώρα σε αυτές τις ειδικότητες.
Καθό,τι σε κάθε κρατίδιο της Γερμανίας υπάρχει διαφορετικό υπουργείο Παιδείας, υφίστανται διαφορές. Αλλού είναι πιο έυκολο να σε αναγνωρισουν, αλλού έχουν πιο απαιτητικές διαδικασίες. Εννοείται ότι και οι ανάγκες σε ειδικότητες είναι διαφορετικές ανά κρατίδιο.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι κάποιος έχει άριστα γερμανικά και δύο πτυχία, πρέπει να κάνει αναγνώριση των επαγγελματικών του δικαιωμάτων στο κρατίδιο που θέλει να εργαστεί. Καταθέτει λοιπόν στο αντίστοιχο υπουργείο παιδείας όλα του τα χαρτιά και το αρμόδιο όργανο αποφαίνεται, εάν οι σπουδές του (συμπεριλαμβανομένου της διδ. εμπειρίας του) είναι συνολικά (δηλ. αν έχεις πολύ καλό βιογραφικό μετράει) αντίστοιχες των αποφοίτων του Πανεπιστημίου του κρατιδίου, ναι ή όχι. Η απάντηση θα είναι όχι κατά πάσα πιθανότητα, ώστε θα πρέπει να μπει σε referendariat, κάτι σαν τη διετή δοκιμαστική περίοδο που έχουμε στην Ελλάδα, συν ΠΕΚ, σύν Σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο, όπου κριθεί απαραίτητο να καλύψει κενά αντιστοιχίας γνώσεων σε σχέση με τους ενχώριους αποφοίτους.
Το ρεφερενταριάτ είναι επι πληρωμή (1000 ευρω) αλλά είναι αρκετά μανίκι... διότι αξιολογείσαι από μέντορες... ενώ εργάζεσαι στο σχολείο, που σημαίνει ότι είσαι και υπό υποκειμενική κρίση των προϊστάμενων συναδέφων σου κατά ένα βαθμό.
Anyway, αν υποθέσουμε λοιπόν ότι τα καταφέρνεις, τελειώνεις το Referendariat, μπορείς πλέον να κάνεις αιτήσεις για να γίνεις καθηγητής στο σχολείο που έκανες την ρεφερενταριοπρακτική σου, αλλά και σε όλα τα σχολεία πλέον της Γερμανίας.
Α... ο μισθός είναι τρία χιλιαρικάκια, οι διακοπές είναι ένα μήνα το καλοκαίρι, δύο εβδομάδες τον Οκτωβρη και το πολύ δύο τα Χριστούγεννα νομίζω. Δουλεύεις 26 ώρες την εβδομάδα.
Αυτά συνάδελφοι.
Να είστε καλά.
φιλικά εστέλλα
-
Μήπως ξέρει κανείς πληροφορίες για τους εκπαιδευτικούς στην Νορβηγία; Επίσης, για τις ελληνικές κοινότητες της ομογένειας και τα σχολεία που είναι πιθανό να συντηρούν;
-
Για την Αγγλία ήθελα να σχολιάσω ότι το PGCE ΔΕΝ είναι ίδιο με το QTS ούτε προαπαιτούμενό του. QTS μπορούν να πάρουν όλοι όσοι έχουν πτυχίο καθηγητικής σχολής από την Ελλάδα έστω κι αν δεν έχουν εμπειρία. Το QTS είναι η λεγόμενη παιδαγωγική επάρκεια και μας χορηγείται εύκολα επειδή οι χώρες της ΕΕ οφείλουν να αναγνωρίζουν η μία τα επαγγελματικά προσόντα των πολιτών της άλλης.
Το PGCE είναι κάτι σαν μεταπτυχιακό στην εκπαίδευση με πρακτική εξάσκηση και απευθύνεται σε όσους ΔΕΝ έχουν QTS κυρίως ανθρώπους με πτυχία από μη καθηγητικές σχολές που θέλουν να γίνουν εκπαιδευτικοί. Αν έχεις QTS ΔΕΝ σε δέχονται να κάνεις το PGCE διότι είσαι ήδη εκπαιδευτικός. Αυτά ανακάλυψα ψάχνοντας το θέμα.
Ωστόσο προσοχή, το σύστημα καμία σχέση με της Ελλάδας, είναι ελεύθερη αγορά όποιος θέλει δουλεύει στο δημόσιο σχολείο που κάνει ίντερβιους και προσλαμβάνει, είναι δύσκολο να βρεις θέση κι ας έχεις και το QTS.
-
Δουλεύω (ή καλύτερα προσπαθώ να δουλεύω) Αγγλία ως εκπαιδευτικός.
Έλλειψη σε προσωπικό έχουν στις μεγάλες πόλεις, Λονδίνο κυρίως, όπου τα έξοδα είναι τεράστια αναλογικά με τις αποδοχές. Το να πάρεις QTS είναι εύκολο αλλά δεν εξασφαλίζει δουλειά. Η δημόσια εκπαίδευση λειτουργεί όπως εδώ η ιδιωτική. Κάνεις συνεντεύξεις σε διάφορα σχολεία. Κάθε σχολείο έχει το χαβά του, είναι όλα φουλ πολυπολιτισμικά, ή μάλλον αραβικά διότι το ισλάμ πάει σύννεφο, συνήθως τους ξένους δεν τους εμπιστεύονται αν δεν έχουν προϋπηρεσία και τους βάζουν να κάνουν τη λάντζα, δηλαδή σε σχολεία υποβαθμισμένων περιοχών, ευκαιριακούς αναπληρωτές ημερομίσθιους χωρίς εξασφαλισμένη δουλειά και πληρωμή σε διακοπές (η περίπτωσή μου) κλπ. Πρέπει να ξέρει πολύ καλά τη γλώσσα, γιατί αλλιώς τα βρίσκεις σκούρα να πειθαρχήσεις τα παιδιά, το μάθημα το φτιάχνεις εσύ από διάφορες πηγές, δεν έχουν σχολικά εγχειρίδια τυφλοσούρτη με βοηθήματα, δεν έχουν ώρες διδασκαλίας αλλά δουλεύουν σαν υπάλληλοι του σχολείου 9-5 ακόμη και στα διαλείμματα έχουν καθήκοντα, γενικώς είναι 3 φορές πιο κουραστικά από εδώ και δε μετρούν τόσο τα τυπικά προσόντα όσο η επαγγελματική εμπειρία. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον από άποψη επαγγελματικής εμπειρίας, αλλά από βιοπορισμό μάλλον πιο δύσκολα τα βλέπω τα πράγματα στο Λονδίνο από ότι στην Ελλάδα. Αν είχα θέσει μονίμου εδώ και δεν ήμουν ταλαιπωρημένη αιώνια επιτυχούσα μη διοριστέα του ΑΣΕΠ δεν θα το σκεφτόμουν καν.
Καλή περίπτωση η Αγγλία για κάποιον νέο που έχει να επενδύσει χρόνο και χρήμα, διότι αποκλείεται να σου φτάσουν τα λεφτά να πληρώνεις ενοίκια τους πρώτους μήνες, έτσι αντί να κάνεις άχρηστα μεταπτυχιακά καλύτερα να πληρώσεις να χωθείς στο σύστημά τους, αλλά θέλει αρκετά χρόνια για να φτάσεις σε κλιμάκιο μισθολογικό που να αξίζει τον κόπο η μετανάστευση. Όταν λένε ότι έχουν έλλειψη από καθηγητές, εννοούν φτηνούς και διατεθιμένους να διδάξουν υπό οποιεσδήποτε συνθήκες και με ελαστικές σχέσεις εργασίας. Επίσης η ζωή σε μια πόλη όπως το Λονδίνο είναι αρκετά δύσκολη, οι ρυθμοί της Αθήνας είναι λες και είσαι σε χωριό. Δεν λέω συναρπαστική εμπειρία, αλλά αδημονώ να ανοίξει καμιά θεσούλα στον κλάδο μου στην Ελλάδα να επιστρέψω.
ps μισθός εκκίνησης γύρω στις 1.800 λίρες καθαρά/ μήνα, ενοίκιο σπιτιού ενός υπνοδωματίου από 900 λίρες και πάνω αναλόγως περιοχή. Στην καλύτερη σου φτάνουν να επιβιώσεις αλλά όχι ότι πιάνεις την καλή από το επάγγελμα...
-
Για κλασικούς φιλολόγους
Καθώς έψαχνα κάτι στο διαδίκτυο, έπεσα πάνω σε αυτό http://www.aclclassics.org/jobs/university-of-memphis-1
Ποιος να μου το έλεγε πως οι κλασικοί φιλόλογοι έχουν τέτοια ζήτηση στην Αμερική! Πραγματικά υπέροχη εργασία! Τι εργασία δηλαδή! Να σε πληρώνουν για να κάνεις φιλοσοφικές συζητήσεις περί Πλάτωνος κατά τη διάρκεια περιπάτων! Wow!
Για όσους θέλουν/μπορούν/τολμούν να ανοίξουν τα φτερά τους να και οι υπόλοιπες εργασίες που προσφέρονται. Τα λατινικά απαραίτητα!
http://www.aclclassics.org/jobs/page/1
-
Πριν λίγες μέρες, είδα στο paideia -ergasia μια αγγελία: Ζητούνται δάσκαλοι (με βασικό πτυχίο στα Παιδαγωγικά) και άριστο επίπεδο Αγγλικών για διδασκαλία σε ιδιωτικό σχολείο στο Χαρτούμ, του Σουδάν. Νομίζω πως έτσι πως έχουν γίνει τα πράγματα εδώ στην Ελλάδα, πολλοί ενδεχομένως να σκεφτόντουσαν και αυτή την επιλογή.
-
Προοπτικές στο εξωτερικό και ειδικότερα Αγγλία. Μάλιστα... Με ενδιαφέρον διάβασα τις απόψεις που έχουν καταθέσει οι συνάδελφοι παραπάνω. Πιστεύω αποτυπώνουν ξεχωριστές πραγματικότητες και λένε αλήθειες..... Ρίξτε μια ματιά και εδώ: www.greekteachersinengland.wordpress.com (http://www.greekteachersinengland.wordpress.com)
-
Μήπως ξέρει κανείς πληροφορίες για τους εκπαιδευτικούς στην Νορβηγία; Επίσης, για τις ελληνικές κοινότητες της ομογένειας και τα σχολεία που είναι πιθανό να συντηρούν;
καλό μήνα. και γω βλέπω σαν φιλόλογος τις ελληνικές κοινότητες της ομογένειας για Αγγλία κυρίως. και απο ότι βλέπω συνήθως οι φιλόλογοι θα σαν ωρομίθιοι εκπαιδευτικοί τα απογεύματα στα ελληνικά σχολεία, με 10-15 λιρες την ώρα για 4-5 ώρες την εβδομάδα τα σάββατα κ τις καθημερινές απο 2 ώρες. τωρα επειδή το ψάχνω και γω για έξω, πόσο είναι περίπου ο μισθός εκπαιδευτικού? θα πρέπει τον σεπτέβρη να επικοινωνήσω με το ελληνικό σχολείο που με ενδιαφέρει έστω με μέιλ?
-
Γεια σας για να πατε Αγγλία πλέον χρειάζεστε βίζα πρόσκληση απο εργοδότη και μισθό 25 χιλιαδες λιρες...Πρακτικά αυτο σημαίνει οτι δεν μπορείτε να πάτε πλέον... :'(
καλό μήνα. και γω βλέπω σαν φιλόλογος τις ελληνικές κοινότητες της ομογένειας για Αγγλία κυρίως. και απο ότι βλέπω συνήθως οι φιλόλογοι θα σαν ωρομίθιοι εκπαιδευτικοί τα απογεύματα στα ελληνικά σχολεία, με 10-15 λιρες την ώρα για 4-5 ώρες την εβδομάδα τα σάββατα κ τις καθημερινές απο 2 ώρες. τωρα επειδή το ψάχνω και γω για έξω, πόσο είναι περίπου ο μισθός εκπαιδευτικού? θα πρέπει τον σεπτέβρη να επικοινωνήσω με το ελληνικό σχολείο που με ενδιαφέρει έστω με μέιλ?
-
Πρώτο βημα ειναι να κανεις ενα Linkedin, και μετα να δεις ευκαιριες για εκπαιδευτικους σε αλλες χωρες. Υπάρχουν πολλες ευκαιρίες και σε πολλες χωρες της Μεσης Ανατολης και με σχετικά πολυ καλους μισθούς. Φυσικά θα ελεγα καποιος εκπαιδευτικός να δει και αλλα πραγματα ειτε σχολεια, ειτε σε εταιρειες στο τομεα του lifelong learning η με ενα μεταπτυχιακο σε πιο πιασιαρικο τομεας οπως software engineer κλπ αν ανηκει σε θετικές επιστημες!
-
Γεια σας για να πατε Αγγλία πλέον χρειάζεστε βίζα πρόσκληση απο εργοδότη και μισθό 25 χιλιαδες λιρες...Πρακτικά αυτο σημαίνει οτι δεν μπορείτε να πάτε πλέον... :'(
Μάλιστα ωραία σε ευχαριστώ. ψάχνω και για τις ελληνικές παροικίες σαν ωρομίσθια εκπαιδευτικός έτσι το βλέπω, να διδάξω την γλώσσα, ειδάλλως σε άλλη χώρα της ΕΕ.
-
Γεια σας για να πατε Αγγλία πλέον χρειάζεστε βίζα πρόσκληση απο εργοδότη και μισθό 25 χιλιαδες λιρες...Πρακτικά αυτο σημαίνει οτι δεν μπορείτε να πάτε πλέον... :'(
@apap εχω τωρα κοιταω και τις βρυξελλες εφοσον ειναι χωρα της ΕΕ, και για να πας θες μονο ταυτοτητα ή διαβατηριο, που υπαρχουν τα τμηματα ελληνικης γλωσσας, το καλοκαιρι θα πρεπει να επικοινωνησω με τα αμιγως ελληνικα σχολεια της περιοχης και να ρωτησω αν χρειαζονται ωρομισθιο εκπαιδευτικο? προφανως για απασχοληση σαν ωρομισθια εκπαιδευτικος-μιας και δεν εχω προυπηρεσια- ξερεις σαν φιλολογος θα πρεπει να εχω την πιστοποιηση QTS που διαβασα σε αλλο ποστ? σε ευχαριστω.
-
@apap κοιταω και τις βρυξελλες εφοσον ειναι χωρα της ΕΕ, και για να πας θες μονο ταυτοτητα ή διαβατηριο, που υπαρχουν τα τμηματα ελληνικης γλωσσας, το καλοκαιρι θα πρεπει να επικοινωνησω με τα αμιγως ελληνικα σχολεια της περιοχης και να ρωτησω αν χρειαζονται ωρομισθιο εκπαιδευτικο? προφανως για απασχοληση σαν ωρομισθια εκπαιδευτικος-μιας και δεν εχω προυπηρεσια- ξερεις σαν φιλολογος θα πρεπει να εχω την πιστοποιηση QTS που διαβασα σε αλλο ποστ? σε ευχαριστω.