Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: kalliroi στις Φεβρουαρίου 17, 2014, 09:29:04 am
-
Καλημέρα σας!Ο γιός μου είναι στην γ δημοτικού και ξεκίνησε φέτος αγγλικά στο σχολείο.Δεν τον έχω στείλει αγγλικά έξω κι έτσι είναι η πρώτη του επαφή με την γλώσσα.Παρατήρησα λοιπόν ότι η δασκάλα των αγγλικών δεν υπαγορεύει την ορθογραφία στα παιδιά αλλά αυτά πρέπει να την αποστηθίζουν και να την γράφουν στο σχολείο μαζί με την εξήγηση των λέξεων στα ελληνικά.(π.χ χτες είχε για ορθογραφία τα εξής: young(νέος σε ηλικία)-old(μεγάλος σε ηλικία),new(καινούριος)-old(παλιός),happy(χαρούμενος)-sad(λυπημένος),brave(γενναίος)-scared(φοβισμένος))
Θα ήθρλα να μάθω αν αυτός είναι αποδεκτός τρόπος διδασκαλίας των αγγλικών σε συτό το επίπεδο και μου προτείνετε να κάνω σαν γονιός.Δεν θέλω να μισήσει τα αγγλικά.Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
-
Πρώτη φορά ακούω κάτι τέτοιο. Ίσως ο συγκεκριμένος τρόπος θεωρείται από κάποιους αποτελεσματικός, υπό την έννοια της εμπέδωσης. Παρ' όλα αυτά, εξ όσων γνωρίζω, αν δεν απατώμαι, η εκμάθηση της ξένης γλώσσας στη Γ' δημοτικού πρέπει να έχει παιγνιώδη μορφή. Δεν είμαι σίγουρος αν το αναλυτικό πρόγραμμα ορίζει καν την υπαγόρευση ορθογραφίας. Αν βέβαια το παιδί έχει κάνει αγγλικά στην Α' και
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί το παιδί να πρέπει να αποστηθίσει την ορθογραφία. Δεν υποβάλλονται σε ασκήσεις μνήμης. Προσωπικά υπαγορεύω την ορθογραφία αλλά χωρίς να είναι αυτός ο μόνος τρόπος με τον οποίο ελέγχω αν τα παιδιά διάβασαν. Μπορεί, για παράδειγμα, να δώσω φυλλάδιο με εικόνες των λέξεων που είχαν να μάθουν τα παιδιά και να ζητώ να τις γράψουν από κάτω. Ή να έχω τις λέξεις και να λείπουν γράμματα που πρέπει να συμπληρώσουν, αντιστοιχίσεις κλπ. Αλλά ακόμη και με μια κρεμάλα ή άλλα παιχνίδια στον πίνακα βλέπεις ποιοι μελέτησαν κι έτσι κι οι μικροί μαθητές δε βλέπουν την ορθογραφία και το μάθημα εν γένει ως κάτι το αγχωτικό.