Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: ERTA στις Μαρτίου 24, 2014, 10:47:53 am
-
Διευθυντής σχολείου έκανε διακριτικά παράπονα σε συνάδελφο για τις βαθμολογίες που έβαλε στο τρίμηνο (ήταν πολύ χαμηλές).
-
Έχει στοιχεία ο εκπαιδευτικός από την επίδοση των μαθητών; Π.χ. διαγώνισμα ή τεστ;
-
Ναι βέβαια
-
Τότε τι φοβάται; Δε νομίζω να μπορεί κάποιος να του κάνει κάτι!
-
Δηλαδή αυτό μας έλειπε να αποφασίζουν άλλοι για τις βαθμολογίες!
Αν ήταν έτσι να σταματήσουν την αξιολόγηση των μαθητών!
-
Απλά έγινε η ''επίκληση'' του σχ. συμβούλου σαν ''μπαμπούλα.''
Και κάτι άλλο: αν οι σχ σύμβουλοι κόπτονται για τους μαθητές ας καταργήσουν τον τρόπο εξέτασης στο λύκειο (τράπεζα θεμάτων κλπ)
-
Μα δε νομίζω ότι ο κάθε σχολικός σύμβουλος μπορεί να επέμβει στο θέμα βαθμολογίας!
Μπορεί μόνο να υποδείξει κάποιο τρόπο προσέγγισης κάποιων κεφαλαίων όσον αφορά τα μαθήματα!
-
Αυτό είπε και ο συνάδελφος στο διευθυντή, αλλά εκείνος του είπε, ''μα ο σύμβουλος είναι αρμόδιος για θέματα (ενν σχολικής) τάξης''...Ποιά είναι αυτά τα θέματα δηλαδή; να σου υπαγορεύω και πως θα βαθμολογήσεις;
-
Ο σύμβουλος είναι υπεύθυνος και για θέματα παιδαγωγικής καθοδήγησης, οπότε εκεί κολλάει το "αρμόδιος για θέματα σχολικής τάξης". Μπορεί ο εν λόγω σύμβουλος να είναι και υπεύθυνος παιδαγωγικής καθοδήγησης στο νομό. Πάντως, και από τη δική μου μικρή πείρα μπορώ να πω είναι ότι οι διευθυντές χρησιμοποιούν το φόβητρο των βαθμών στους καθηγητές πλέον και όχι στους μαθητές εν όψει αξιολόγησης. Σε κάθε περίπτωση οι σύμβουλοι δεν θέλουν να ακούνε παράπονα από τους γονείς. Πάντως, διατηρώ μια επιφύλαξη για το αν το θέμα θα το κινήσουν οι γονείς ή ο διευθυντής. Νομίζω ότι ο διευθυντής θα κινήσει το θέμα και χρησιμοποιεί ως πρόσχημα τους γονείς. Έχει ξαναγίνει αυτό.
-
Αυτό είπε και ο συνάδελφος στο διευθυντή, αλλά εκείνος του είπε, ''μα ο σύμβουλος είναι αρμόδιος για θέματα (ενν σχολικής) τάξης''...Ποιά είναι αυτά τα θέματα δηλαδή; να σου υπαγορεύω και πως θα βαθμολογήσεις;
Όχι βέβαια!!
-
Konstantine30, εννοείται πως αυτά δεν πρέπει να γίνονται και όμως γίνονται. Τα βλέπω να συμβαίνουν σχεδόν κάθε χρόνο....
-
Τότε γίνονται μόνο σε συναδέλφους που δεν ξέρουν τους κανονισμούς! Με τι τρόπο μπορεί να σου επιβάλει ο σύμβουλος να βάλεις τους βαθμούς που θέλει αυτός;
-
Konstantine, δεν εννοούσα ότι ο σύμβουλος θα σου επιβάλει τους βαθμούς, αλλά ότι οι διευθυντές "απειλούν" τους καθηγητές με παρέμβαση συμβούλου για τα θέματα εξετάσεων ή για τους βαθμούς.
-
Μα και πάλι ούτε ο διευθυντής έχει το δικαίωμα να επέμβει στους βαθμούς! Το μόνο που μπορεί είναι να ελέγξει κάποιο διαγώνισμα για κάποιον μαθητή! Τίποτα παραπάνω!
-
Μικρή διαφορά. Ο σύμβουλος μπορεί να σε βάλει να κάνεις ως 2 δειγματικές διδασκαλίες σε 2 τάξεις, αν υπάρχει τεκμηριωμένη καταγγελία που θα πχ να κάνει με κάποιον μαθητή που βρέθηκε σε κακή μέρα κλπ (θα λεγα 1 αλλά ας μην απκλεισουμε το παράλογο), να ελέγξει τα θέματα σου αν συνάδουν με το επίπεδο της τάξης πχ να επικαλεστούν ότι τα θέματα δεν είχαν συζητηθεί στην τάξη, προσοχή όταν αναφέροπνται σε θέματα παλιότερης τάξης, και επιπλέον να κατευθύνει σε αναβαθμολόγηση στις τελικές. Γενικά δε μπαίνει θέμα με το επίπεδο των μαθητών αλλά υπάρχουν ορισμένες στραβές περιπτώσεις: μαθητών με γονείς που ζητούν 20αρια, και μαθητών που μένουν και θέλουν να σωθούν. Προσωπικά είμαι της αμείλικτης άποψης αλλά δυστυχώς πρέπει να καταλαβαίνουμε και τις απάνθρωπες συνθήκες της ελληνικής εκπαίδευσης και κοινωνίας.
Το κακό είναι ότι όλα αυτά συντελούνε και στην αύξηση του εργασιακού άγχους που δεν αναγνωρίζεται πάντα
-
jackbaron, έχεις δίκιο, αν υπάρχει καταγγελία εις βάρος συναδέλφου, ο σύμβουλος θα επέμβει!
-
γράψτους όλους. κανένας δεν μπορεί να σου κάνει τίποτα. εσύ είσαι απόλυτα υπεύθυνος για τους βαθμούς
-
η προφορική βαθμολογία δεν συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα..
-
Δεν ξέρω αν αφορά το σχολείο σου βέβαια, αλλά απλά να προσθέσω μια παράμετρο που έχει μπει πρόσφατα στη ζωή αρκετών εκπαιδευτικών: υπάρχουν σχολεία που ενδεχομένως κινδυνεύουν με κλείσιμο ή συγχώνευση λόγω του ότι δεν εγγράφονται αρκετοί μαθητές (επειδή αποκτά τη φήμη του δύσκολου σχολείου και πάνε στο διπλανό πιο 'εύκολο'). Σε αυτά επομένως πέφτει γραμμή για καλύτερες βαθμολογίες.
-
Όχι είμαστε πολύ μεγάλο σχολείο των Κυκλάδων με αρκετά τμήματα