Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ειδικές δομές εκπαίδευσης => Ιδιωτική Εκπαίδευση => Φροντιστήρια => Μήνυμα ξεκίνησε από: EIRINILOUIZOU στις Μαΐου 27, 2014, 06:26:26 pm
-
Γνωρίζει κάποιος να μου πει αν υπάρχει διαφορά μεταξύ στην άδεια λειτουργίας φροντιστηρίου ξένων γλωσσών και άδεια ιδρύσεως φροντιστηρίου ξένων γλωσσών? Υπάρχει διαφορά στις έννοιες ή είναι το ίδιο πράγμα? Έχει συνεργαστεί κάποιος που άνοιξε πρόσφατα φροντιστήριο με μηχανικό για να λάβει την βεβαίωση για την στατική επάρκεια του κτιρίου? Αν ναι θα μπορούσε με κάποιο τρόπο να μου δώσει το όνομά του ή το τηλεφωνό του.
Ευχαριστώ πολύ.
-
Ρίξε μια ματιά στο site του ΕΟΠΠΕΠ (http://www.eoppep.gr/index.php/el/structure-and-program-certification/kdvm1/idek-license) (λινκ2 (http://edu.klimaka.gr/ekpaideytikoi-anakoinvseis/genika/310-adeia-idrishs-frontisthrioy.html)) (αν δεν το γνωρίζεις ήδη...)
-
Τι ΦΠΑ πληρώνουν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών; Μια ιδιοκτήτρια της πόλης μου μού είπε ότι με το που το άνοιξε τής ήρθε φορολόγηση 35%. Υπάρχει και φόρος επιτηδεύματος;
-
Πληρώνουν από 35% έως 45% φόρο επί των κερδών αναλόγως με το είδος της επιχείρησης (αν είναι ατομική ή εταιρεία). Υπάρχει και το τέλος επιτηδεύματος το οποίο είναι ή 600 ευρώ ή 1000 αναλόγως πάλι με το είδος της επιχείρησης. Το τέλος επιτηδεύματος πληρώνεται ανεξάρτητα από το αν έχεις κέρδη ή όχι.
-
Τι ΦΠΑ πληρώνουν τα φροντιστήρια ξένων γλωσσών;
Δεν υπάρχει ΦΠΑ στην εκπαίδευση.
Πληρώνουν από 35% έως 45% φόρο επί των κερδών αναλόγως με το είδος της επιχείρησης (αν είναι ατομική ή εταιρεία).
Ο φόρος για τα νομικά πρόσωπα είναι σήμερα 26%.
-
Επιπλέον προκαταβολή φόρου για την επόμενη χρονιά (το 55% το φόρου), επιπλέον τέλος επιτηδεύματος (500-1000 ανάλογα την επιχείρηση).
Και το σύνολο του φόρου είναι το ίδιο είτε είναι ατομική επιχείρηση είτε νομικό πρόσωπο.
Φυσικά από το 1ο ευρώ κέρδους.
Και εισφορά αλληλεγύης στα φυσικά πρόσωπα (αν είναι ατομική στον ιδιοκτήτη, αν είναι νομικό πρόσωπο στους εταίρους).
-
Ο φόρος για τα νομικά πρόσωπα είναι σήμερα 26%.
Όταν προσθέσεις όλα τα υπόλοιπα (προκαταβολή φόρου επόμενου έτους κλπ) βγαίνει γύρω στο 45% συν το τέλος επιτηδεύματος. Και όπως είπς ο Stelios δεν υπάρχει αφορολόγητο.
-
Όταν προσθέσεις όλα τα υπόλοιπα (προκαταβολή φόρου επόμενου έτους κλπ) βγαίνει γύρω στο 45% συν το τέλος επιτηδεύματος. Και όπως είπς ο Stelios δεν υπάρχει αφορολόγητο.
Δε διαφωνώ ότι υπάρχουν και άλλες επιβαρύνσεις, όπως ακριβώς τα έγραψε ο Stelios.
Απλά διόρθωσα το "35% έως 45% φόρο επί των κερδών" που δεν ισχύει. Έχει εξαγγελθεί μάλιστα ότι από 1/1/2015 το 26% θα γίνει 20-22%.
-
Έχει εξαγγελθεί μάλιστα ότι από 1/1/2015 το 26% θα γίνει 20-22%.
Ε καλά, μπορεί να αυξήσουν το τέλος επιτηδεύματος :P
-
Απλά διόρθωσα το "35% έως 45% φόρο επί των κερδών" που δεν ισχύει. Έχει εξαγγελθεί μάλιστα ότι από 1/1/2015 το 26% θα γίνει 20-22%.
Χαχαχαχαχαχαχαχα
Απίστευτο τι διαβάζεις γυρνώντας στα παλιά.
-
Ποιο ακριβώς είναι το αστείο και το απίστευτο σε μια ανάρτηση που έγινε πριν από σχεδόν 19 μήνες;
-
Η φορολογία που θα γινόταν 20-22% :P
Αστείο ήταν και πριν 19 μήνες, αλλά τώρα ακόμα περισσότερο.
-
Έτσι γίνεται συνήθως με τις προεκλογικές (και όχι μόνο) εξαγγελίες.
Πάντως, αν και στις προτάσεις πάλι, αν εφαρμοστούν, μέσα στη γενικότερη καταστροφή υπάρχουν και μερικοί κερδισμένοι που από το 26% φορολογίας πέφτουν στο 22% κι ας είναι ελεύθεροι επαγγελματίες.
http://newpost.gr/oikonomia/524409/poioi-eleytheroi-epaggelmaties-einai-kerdismenoi-kai-poioi-xamenoi (http://newpost.gr/oikonomia/524409/poioi-eleytheroi-epaggelmaties-einai-kerdismenoi-kai-poioi-xamenoi)
-
Για να δούμε τι θα λέμε σε σχεδόν 19 μήνες από τώρα.
Μπορεί να γελάμε με κεφαλαία (ξέρεις, ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ).
-
Το πιο πιθανό είναι να γελάμε, αν δε θα κλαίμε δηλαδή. :P