Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Επιμόρφωση-Μετεκπαίδευση => Μεταπτυχιακά προγράμματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Georgios Oik στις Ιουνίου 12, 2014, 11:57:07 am
-
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΣ Λ’ΑΚΟΥΙΛΑ
Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστήμων
Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών
‘Διδακτικές και Ψυχολογικές Μεθοδολογίες στην Εκπαίδευση’
Περιγραφή του Προγράμματος
Το πρόγραμμα έχει ως σκοπό να επιμορφώσει εκπαιδευτικούς και ειδικούς για το ευρωπαϊκό σχολείο και στη δια βίου μάθηση. Απευθύνεται σε νέους πτυχιούχους που έχουν στόχο να αποκτήσουν εξειδικευμένες δεξιότητες στον τομέα της εκπαίδευσης με ιδιαίτερη προσοχή στα άτομα με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, στην πολυπολιτισμικότητα και στην επιμόρφωση στο περιβάλλον των πολυσύνθετων συστημάτων των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Επίσης, απευθύνεται σε όσους είναι επαγγελματικά ενταγμένοι στα άνωθεν συστήματα και επιθυμούν να ενισχύσουν το προφίλ των δεξιοτήτων σε διοικητικό επίπεδο.
Το Μεταπτυχιακό εντάσσεται στην κατηγορία της Σχολικής Ψυχολογίας - Ειδικής Αγωγής (έχει ήδη καταταγεί από το ελληνικό Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων) και δίνει, με την απόκτησή του, παιδαγωγική επάρκεια
Οι σπουδές είναι αναγνωρισμένες από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.
Αριθμός Πράξης: 253-2716 (01/08/2013)
Πρόγραμμα Σπουδών
1. Γενική Παιδαγωγική
2. Ειδική Διδακτική
3. Ειδική Παιδαγωγική και Διαπολιτισμικότητα
4. Θεωρία και εργαλεία του Διδακτικού Σχεδιασμού
5. Θεωρία και εργαλεία της αξιολόγησης
6. Ψυχολογία της αναπηρίας και της αποκατάστασης
7. Ψυχοφυσιολογία των διαδικασιών της μάθησης
8. Σχολική ψυχολογία
9. Διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού στις εκπαιδευτικές μονάδες
10. Ιστορία των σχολικών και εκπαιδευτικών συστημάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Εργαστήρια
11. Εκπαιδευτικός σχεδιασμός
12. Εργαλεία για την αξιολόγηση της μάθησης
13. Σχέδια μαθήματος
14. Σχολική Ψυχολογία και επαγγελματικός προσανατολισμός
Πρακτική άσκηση
Πτυχιακή εργασία / Μεταπτυχιακή Διατριβή
Διάρκεια
1 έτος (Ιούνιος 2014 - Ιούνιος 2015) - 60 Πιστωτικές Μονάδες
Κόστος
Το κόστος του Προγράμματος ανέρχεται στο ύψος των 3.200 ευρώ
Επαγγελματικό Προφίλ
Τα Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Ειδική Αγωγή-Σχολική Ψυχολογία απευθύνεται:
• σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν παιδαγωγική επάρκεια για το διορισμό τους στην εκπαίδευση. Συγκεκριμένα, παρέχουν παιδαγωγική επάρκεια και σε πτυχιούχους καθηγητικών σχολών που δε διαθέτουν πτυχίο Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. (Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης).
• σε όσους πτυχιούχους Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. ενδιαφέρονται να διορισθούν στα ειδικά σχολεία ή να στελεχώσουν τα τμήματα ένταξης και την παράλληλη στήριξη.
• σε όσους διορισμένους εκπαιδευτικούς (καθηγητές και δασκάλους) ενδιαφέρονται για την απόκτηση επιπρόσθετων προσόντων που θα βοηθήσει την επαγγελματική τους ανέλιξη.
• σε όσους ενδιαφέρονται να εμπλουτίσουν το βιογραφικό τους με ένα αναγνωρισμένης αξίας Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα.
http://www.pde.gr/index.php?page=7385
-
http://www.pde.gr/index.php?page=7385
-
Εμένα με ανησυχούν οι 60 πιστωτικές μονάδες.Μόνο;Το μεταπτυχιακό ειδικής αγωγής του Καποδιστριακού δίνει 120 μονάδες.Πώς όλα τα μεταπτυχιακά δίνουν 4 μόρια;Δεν είναι όλα ίσα και όμοια.
Τέλωσπάντων, η γλώσσα διδασκαλίας δεν αναφέρεται πουθενά.Επειδή αν είναι τα ιταλικά, θα φύγει κι άλλο ένα χιλιάρικο τουλάχιστον στις μεταφράσεις.
Επίσης η αμοιβή του γραφείου ποια είναι;Αποκλείεται να μην πρέπει να πληρώσεις μεσάζοντες.
-
Έχει κάνει κανείς αυτό το μεταπτυχιακό;