Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Ειδικές δομές εκπαίδευσης => Ιδιωτική Εκπαίδευση => Φροντιστήρια => Μήνυμα ξεκίνησε από: Ponder στις Ιουνίου 19, 2015, 05:03:19 pm
-
Καλησπέρα, συνάδελφοι!
Είμαι καθηγήτρια Αγγλικών και θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με τις τάξεις και το πως οργανώνουμε ένα χρονοδιάγραμμα σπουδών από την Junior A μέχρι την τελευταία τάξη Proficiency. Γνωρίζω ότι υπάρχουν διάφορες απόψεις σχετικά με τις συμπτύξεις τάξεων, τα καλοκαιρινά και την διάρκεια προετοιμασίας για τα πτυχία, αλλά καθώς δεν έχω αναλάβει ένα μαθητή από την αρχή μέχρι το τέλος, θα ήθελα τα φώτα σας, γιατί δεν είμαι βέβαιη για το πρόγραμμα που θα προτείνω. Στην περιοχή που εργάζομαι υπάρχει μια έντονη τάση σύμπτυξης τάξεων, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι μαθητές (που συνήθως ξεκινούν στην Γ Δημοτικού) να έχουν πάρει το Proficiency στην Γ Γυμνασίου. Η αλήθεια είναι πως δυσκολεύομαι να δω πώς αυτό είναι εφικτό, δεδομένου ότι η κριτική ικανότητα ενός μαθητή Γ Γυμνασίου σπάνια ανταποκρίνεται στη δυσκολία των κειμένων και του λεξιλογίου του Proficiency (αναφέρομαι κυρίως στο Michigan). Επίσης, ποιες τάξεις μπορούν να καλυφθούν με summer courses, κατά τη γνώμη σας,και ποιες (if any) μπορούν να παρακαμφθούν (λέω εγώ τώρα..).
Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας και αναμένω τις δικές σας απόψεις και προτάσεις!
-
Εννοείς σε ιδιαίτερο ή φροντιστήριο;
-
Isla, σε φροντιστήριο κυρίως.
-
Κατά τη γνώμη μου καλό είναι οι τάξεις να γίνονται ολόκληρες και με πλήρες ωράριο ώστε να πετυχαίνεται τόσο ο στόχος της μάθησης όσο και της απόκτησης ενός ποιοτικού πιστοποιητικού με καλό τελικό βαθμό. Πιστεύω πως για τα παιδιά που θα βγουν στην αγορά εργασίας στα επόμενα 5-10 χρόνια, θα παίζει ρόλο και ο βαθμός, όχι μόνο το χαρτί, συνεπώς πρέπει να τα προετοιμάζουμε για όσο γίνεται υψηλότερες επιδόσεις και για εξετάσεις με αναγνωρισμένο κύρος.
-
Συμφωνώ, γιατί είμαι κι εγώ αυτής της φιλοσοφίας, αλλά γι'αυτόν ακριβώς το λόγο δυσκολεύομαι να προσαρμοστώ στα σημερινά δεδομένα που θέλει τους μαθητές "άλογα κούρσας" να παπαγαλίζουν εκθέσεις και να κάνουν practice tests 10 ώρες την εβδομάδα. Ας περάσω στο διαταύτα τώρα.
Αν ο μαθητής έχει τη δυνατότητα και τη διάθεση να προχωρήσει πιο γρήγορα, ποιες είναι αυτές οι τάξεις που κατά τη γνώμη σας μπορούν να "καλυφθούν" με summer courses; Επίσης, πολλοί κάνουν την Senior d+e σε μια χρονιά. Συμφωνείτε με αυτό; Για παράδειγμα, έχω έναν μαθητή -που μου ήρθε πέρυσι από άλλο φροντιστήριο- που τελειώσαμε φέτος τη Senior C και προβληματίζομαι για το αν θα κάνουμε του χρόνου d+ e μαζί. Αν ναι, ποια βιβλία πρέπει να κάνω,
-
Δεν θα επέλεγα να κάνω D&E σε μία χρονιά. Στην περίπτωση που χρειάζεται ο μαθητής να πάει πιο γρήγορα, προτιμώ τη λύση των καλοκαιρινών τμημάτων, ώστε να απλώνεται πιο ομοιόμορφα η ύλη και να γίνεται καλύτερη αφομοίωση του λεξιλογίου.
Γενικότερα, ανάλογα με το μαθητή, οποιαδήποτε τάξη μπορεί να γίνει τους καλοκαιρινούς μήνες - με την προϋπόθεση ότι ο μαθητής δεν έχει αφήσει κενά από προηγούμενες τάξεις, έχει διάθεση να διαβάσει και οι γονείς / καθηγητές μπορούν να τον υποστηρίξουν αν χρειαστεί την επόμενη χρονιά. Και φυσικά με δεδομένο ότι η ύλη καλύπτεται επαρκώς στο καλοκαιρινό τμήμα και δεν γίνεται απλά ένα γρήγορο πέρασμα. Χρειάζεται προσεκτικό πλάνο που να καλύπτει 3 χρονιές, μία πριν και μία μετά την καλοκαιρινή τάξη.
Τώρα για βιβλία κλπ. αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα συζητήσεις με τον ακαδημαϊκό υπεύθυνο του σχολείου. Δεν μπορώ και ούτε είναι σωστό να σου προτείνω βιβλία για μαθητές που δεν ξέρω.
-
Αν και δεν είμαι φαν των καλοκαιρινών, απ' ό,τι φαίνεται είναι μονόδρομος προκειμένου να τελειώσει ο μαθητής στην Α Λυκείου.
Ρώτησα για τα βιβλία επειδή δεν γνωρίζω ακριβώς αν το B1 αντιστοιχεί στην Pre Lower και το B1 + σε μια ενισχυμένη Pre Lower. Γενικά, το + με μπερδεύει.
Anyway, σ'ευχαριστώ για το χρόνο που διέθεσες να απαντήσεις :)
-
To B1 αντιστοιχεί στην D Class και το B1+ αντιστοιχεί στην E Class. Αλλά
-
Τότε το B2+ σε ποια τάξη αντιστοιχεί, αφού το
-
To
-
Επιτέλους, το κατανόησα. :)