Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Ειδικές δομές εκπαίδευσης => Ιδιωτική Εκπαίδευση => Φροντιστήρια => Μήνυμα ξεκίνησε από: anesto στις Σεπτέμβριος 15, 2007, 12:08:05 πμ

Τίτλος: Iδιωτικά κολλέγια τύπου franchize
Αποστολή από: anesto στις Σεπτέμβριος 15, 2007, 12:08:05 πμ
Τα καλά έρχονται…….
Δεν κάνω πολιτική αλλά μόλις άκουσα στην ΝΕΤ την κ. Κουτσίκου να λέει ότι όταν τελεσιδικήσει το ευρωπαϊκό δικαστήριο για τα ιδιωτικά κολλέγια τύπου franchize, τότε τελειόφοιτοι των κολλεγίων (πανεπιστημίων) αυτών, ίσος και από το 1987, θα έχουν επαγγελματικά δικαιώματα και φυσικά διορισμό στο δημόσιο. Εννοείται και στην εκπαίδευση. Φαντάζεστε τι σημαίνει αυτό για πολλές ειδικότητες, όπως η ΠΕ19-ΠΕ20. Χαμός, θα φρακάρει όλο το σύστημα. Το σύμπαν θα παγώσει. Άνθρωποι που πήραν πτυχία αέρα πατέρα θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με εμάς, και το βασικότερο οι άνθρωποι αυτοί θα κάνουν μάθημα στα παιδία μας, Αέρα πατέρα πτυχία, αέρα πατέρα σχολεία. Διότι αυτούς τους άνθρωπος και τα πτυχία τους δεν τα έλεγξε ποτέ κανείς, παρά μονάχα ένας ιδιωτικός διευθυντής μιας ιδιωτικής εταιρείας. Και δεν τα έλεγξε κανείς γιατί δεν υπήρχε το νομικό πλαίσιο ώστε να ελεγχθούν, δεν άνηκαν πουθενά και σε κανένα.
Όμως φίλοι μου οι άνθρωποι  αυτοί θα μπουν μέσα στο σύστημα και μέσα στα σχολεία μας, κάνοντας κακό όχι μονάχα σε εμάς αλλά κύριος στα παιδιά μας. Το ελληνικό δημόσιο (αποφεύγω συνειδητά να χρησιμοποιήσω τη λέξη κυβέρνηση) περιμένει (έτσι απλά όπως ακούγεται) να αποφανθεί το ευρωπαϊκό δικαστήριο άμεσα. Είναι κάτι δηλαδή που θα το βρούμε σίγουρα μα σίγουρα μπροστά μας και μάλιστα στο πολύ πολύ κοντινό μας μέλλον. Και όλα αυτά από τα χείλη τις κ. Κουτσίκου σήμερα στην ΝΕΤ. Η υπόθεση αυτή είναι ανεξάρτητη από τον νόμο πλαίσιο (άλλο πάλι και αυτό) και μας αφορά άμεσα. Για την ακρίβεια καίγεται η φουφού μας……………   
Τίτλος: Απ: Iδιωτικά κολλέγια τύπου fransize
Αποστολή από: eDimitris στις Σεπτέμβριος 15, 2007, 12:46:43 πμ
Μπορεί να τα αναγνωρίσει ως ξεχωριστή κατηγορία εκπαίδευσης και όχι ως αει ή τει. πχ FΙΕΚ (Franchise IEK)

Έχουμε δικές μας βαθμίδες εκπαίδευσης στην Ελλάδα δεν ήμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε ότι ένα πτυχίο του εξωτερικού ανήκει σε μία από τις τοπικές κατηγορίες πτυχίων που έχουμε τουλάχιστον όχι από το εξωτερικό.

Πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση και η κατηγοριοποίηση των αεί/τεί γιατί όλοι αυτοί εκμεταλεύονται την ισότητα των πτυχίων των ιδρυμάτων.
Τίτλος: Απ: Iδιωτικά κολλέγια τύπου fransize
Αποστολή από: anesto στις Σεπτέμβριος 15, 2007, 01:00:51 πμ
Μπορεί να τα αναγνωρίσει ως ξεχωριστή κατηγορία εκπαίδευσης και όχι ως αει ή τει. πχ FΙΕΚ (Franchise IEK)

Έχουμε δικές μας βαθμίδες εκπαίδευσης στην Ελλάδα δεν ήμαστε υποχρεωμένοι να δεχτούμε ότι ένα πτυχίο του εξωτερικού ανήκει σε μία από τις τοπικές κατηγορίες πτυχίων που έχουμε τουλάχιστον όχι από το εξωτερικό.

Πρέπει να προχωρήσει η αξιολόγηση και η κατηγοριοποίηση των αεί/τεί γιατί όλοι αυτοί εκμεταλεύονται την ισότητα των πτυχίων των ιδρυμάτων.

Το θέμα είναι ότι η ευρωπαϊκή ένωση τα αναγνωρίζει ως πανεπιστημιακά ιδρύματα και όχι σαν σπουδαστήρια, με πλήρη επαγγελματικά δικαιώματα και αυτό απαιτεί από την Ελλάδα. Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες αλλά δε νομίζω.   
Τίτλος: Απ: Iδιωτικά κολλέγια τύπου franchize
Αποστολή από: kellykou στις Σεπτέμβριος 15, 2007, 02:40:00 πμ
Παιδια ηρεμηστε δεν ειναι τα πραγματα οπως θελουν να τα παρουσιαζουν τα κεντρα franchise. Kαταρχην για να μη παρεξηγηθω εχω τελειωσει ελληνικο πανεπιστημιο και μεταπτυχιακο στην Αγγλια σε νομιμοτατο δημοσιο αναγνωρισμενο και από τα πιο γνωστα πανεπιστημια. Επισης δεν εργαζομαι ουτε ποτε εχω εργαστει σε τετοιο κεντρο. Εχω ομως ασχοληθει λιγο με το θεμα λογω των σπουδων μου στο εξωτερικο.
1. Η καραμελα που πιπιλουν τα κεντρα των ελευθερων σπουδων περι αναγνωρισης ειναι για διαφημιστικους λογους.
2. Ποτε δεν ειπε η ευρωπαικη ενωση οτι θα αναγνωριστουν συλληβδην επαγγελματικα δικαιωματα από τα κεντρα ελευθερων σπουδων
3. Δεν εχουμε τιποτα να φοβηθουμε απο τους αποφοιτους των κ.ε.σ.
Εξηγω αυτα που λεω με τα εξης. Σε καμια περιπτωση αυτα που μεις λεμε κολεγια δεν ειναι παραρτηματα ξενων αναγνωρισμενων πανεπιστημιων. Οσοι ειναι απο ιδιωτικα ιεκ, τυπου κολεγια τυπου franchise με ξενα,ιδιωτικα πανεπιστημια δεν αναγνωριζονται με τιποτα. Η Ε.Ε λεει οτι για να αναγνωριστουν πρεπει να ειναι η συνεργασια1.με δημοσια πανεπιστημια αναγνωρισμενα απο τη χωρα τους 2. να χορηγουν τα αντιστοιχα επαγγελματικα δικαιωματα στη χωρα τους 3.να εχουν κανει συμφωνια για τη μεταφορα των διδακτικων μοναδων συμφωνα με τους κανονες της Ε.Ε. 4.το προγραμμα σπουδων να ειναι το ιδιο 5. τα πτυχια να εκδιδονται κατευθειαν από το πανεπιστημιο 6. οι διδασκοντες να επιλεγονται με τα ιδια κριτηρια και να εχουν τα ιδια προσοντα.
Ξερετε ποσα κεντρα ελευθερων σπουδων πληρουν αυτες τις προυποθεσεις? Ουτε 5. Και αυτα που πληρουν αυτες τις προυποθεσεις ξερετε τι αυστηρα στανταρντ τους εχουν θεσει τα αντιστοιχα βρετανικα πανεπιστημια ? Δεν ειναι βλακας ενα αξιολογο βρετανικο πανεπιστημιο να διακινδυνευει ονομα πολλων ετων κυρος και αξιοπιστια για να οικονομησει ο καθε μικροιδιοκτητης. Να ειστε σιγουροι οτι τα αξιολογα βρετανικα παν. που πληρουν τις προυποθεσεις για αναγνωριση εχουν ελεγξει οτι καλυπτονται τα στανταρντ τους.
Τίτλος: Απ: Iδιωτικά κολλέγια τύπου franchize
Αποστολή από: kellykou στις Σεπτέμβριος 15, 2007, 03:00:34 πμ
Συνεχιζω λιγο με τα εξης. Τα συγκεκριμενα που πληρουν τις προυποθεσεις για να αναγνωριστουν εχουν ως προσανατολισμο πιο πολυ επαγγελματα διοικησης και management και οικονομικων και από παλια προσανατολιζονταν στην ιδιωτικη αγορά ακριβως επειδη ηξεραν το προβλημα αναγνωρισης που υπηρχε στη χωρα μας. Δεν θα θιγει θεωρω ο κλαδος των εκπαιδευτικων σε σχεση ισως με καποια άλλα επαγγελματα πχ στο διορισμο διοκητικων υπαλληλων ΠΕ στο δημοσιο. Τα υπολοιπα κεντρα που βαζουν ολοσελιδες διαφημισεις περι αναγνωρισης το κανουν για να τραβηξουν πελατεια σε σπουδες που δε θα διοριστουν ποτε. Τωρα αν στο μελλον υπάρξουν ξενα πανεπιστημια που θα ανοιξουν αυτονομα παραρτηματα (πιστευω οτι αυτο θα γινει για να μη μοιραζονται τα κερδη και να ελεγχουν καλυτερα το επιπεδο των σπουδων τους) και βαλουν και τις δικες μας ειδικοτητες αυτο δεν ειναι απιθανο. Για μενα σιγουρα θα υπαρχουν τα καλά παραρτηματα και τα κακα. Ετσι ειναι οι νομοι της συγχρονης αγορας οπως υπαρχουν καλες και κακες επαγγελματικες σπουδες ή καλα και κακα φροντιστηρια και ο καθενας θα κανει τις επιλογες του. Τωρα αν το ελληνικο κρατος ειναι ετοιμο να απορροφησει σε δουλεια τοσους πτυχιουχους και μαλιστα με τη μανια των Ελληνων να μπουν ολοι στα πανεπιστημια δεν το νομιζω. Ετσι αναγκαστικα θα μπουμε στη λογικη που υπαρχει στο εξωτερικο
1.το να παιρνεις ενα πτυχιο δε σημαινει οτι ελυσες και το επαγγελματικο σου προβλημα (δε συμφωνω. Το πτυχιο πρεπει να δινει και επαγγελματικα εφοδια)
2. Ο ανθρωπος πρεπει να εκπαιδευεται δια βιου (συμφωνω απολυτα)
Επαναλαμβανω οτι δεν κανω καμια κριτικη ως προς την ποιοτητα των ελληνικων ή ξενων πανεπιστημιων. Εχει άλλους ειδικους επιστημονες να το κανουν.
Επισης νομιζω οτι μπορω να ειμαι λιγο πιο αντικειμενικη γιατι δεν εχω την πικρα αυτων που δεν περασαν στο ελληνικο πανεπιστημιο και το κατηγορουν γιατι εχω ζησει εκ των εσω και τα δυνατα του σημεια και τις αδυναμιες. Οπως και τα βρετανικα εχουν δυνατα και αδυνατα σημεια.
Τίτλος: Απ: Iδιωτικά κολλέγια τύπου franchize
Αποστολή από: kellykou στις Σεπτέμβριος 15, 2007, 03:10:12 πμ
Τελος κλεινω τις αποψεις μου (γιατι περι αποψεων προκειται για να γινει μια γενικη συζητηση και για να εκφρασω την αποψη μου οτι δεν εχουμε κανενα λογο να φοβομαστε δευτερης ποιοτητας και υποβαθμισμενες ιδιωτικες σχολες που πουλανε μουρη σε ανιδεους γονεις οτι δινουν στα παιδια τους πτυχια βρετανικων πανεπιστημιων) με την εξης απορια. Δεν ειναι λιγο υποκριτικο να κατηγορουμε τους ιδιωτες που κανουν συνεργασιες για το κερδος(ετσι και αλλιως ζουμε σε ελε υθερη αγορα ) ενω η ΑΣΠΑΙΤΕ ας πουμε που συνεργαζεται με βρετανικο πανεπιστημιο και θελει 7.500 ευρω για δυο χρονια ειναι "αξιοθαυμαστη". ?
Καταλήγω λοιπον στο εξης συμπερασμα:Μηπως φτασαμε στο επιπεδο που φτασαμε λογω ελλειματος παιδειας? Δηλαδη αν το ιδιο το κρατος ειχε φροντισει να παρεχει ευκαιριες για μορφωση σε ολους μηπως δεν υπηρχε αναγκη ουτε για κολεγια ουτε για ιδωτικες σχολες ουτε για τιποτα. Μηπως δηλαδη οι ιδιωτες βρηκαν τρυπα να παρεισφρυσουν επειδη καποιος την άνοιξε και μετα δεν ηταν αξιος να την κλεισει?