Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Τυπική Εκπαίδευση => Γυμνάσιο => Σχολικά μαθήματα => Θετικά μαθήματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Siobaras στις Σεπτεμβρίου 19, 2007, 07:41:50 pm
-
Καλησπέρα!
Παιδιά παρακαλώ αν ξέρει κάποιος ας με βοηθήσει!
Στα σεμινάρια για τα νέα βιβλία του Γυμνασίου μας είπαν για κάποιες ενότητες που πρέπει να διδάξουμε στην
-
Μας είπαν να διδάξουμε 15 διδακτικές ώρες το κεφάλαιο 7 του καινούριου βιβλίου της Α Γυμνασίου ( το κεφάλαιο των αρνητικών αριθμών) και από το ίδιο βιβλίο να διδάξουμε 7 ώρες το κεφάλαιο που αναφέρεται στη συμμετρία.
-
Στάλθηκε εγκύκλιος
Αν μπεις στο http://clubs.pathfinder.gr/MATHEMATICA/
τράπεζα θεμάτων -> οδηγίες
θα την βρεις όλην
αντιγράφω για τη β΄γυμνασίου
"... Συγκεκριμένα προτείνεται:
1. Να διατεθούν συνολικά δεκαπέντε διδακτικές ώρες για τη διδασκαλία του Κεφαλαίου7 (θετικοί και αρνητικοί αριθμοί) του α' μέρους του νέου σχολικού βιβλίου των μαθηματικών της α' γυμνασίου και σύμφωνα με το νέο Α.Π.Σ
2. Να διατεθούν συνολικά επτά διδακτικές ώρες για τη διδασκαλία της παραγράφου 2.1 (συμμετρία ως προς άξονα), της παραγράφου 2.2 (άξονας συμμετρίας), της παραγράφου 2.4 (συμμετρία ως προς σημείο), της παραγράφου 2.5 (κέντρο συμμετρίας) του κεφαλαίου 2 του β μέρους του νέου σχολικού βιβλίου των μαθηματικών της α' γυμνασίου και σύμφωνα με το νέο Α.Π.Σ
Μετά την ολοκλήρωση της διδασκαλίας των παραπάνω ενοτήτων θα ακολουθήσει η διδασκαλία των μαθηματικών της β' γυμνασίου από το νέο σχολικό βιβλίο με τις ακόλουθες διαφοροποιήσεις:
Μέρος Α: Άλγεβρα
α) για την παράγραφο 2.1 (τετραγωνική ρίζα θετικού αριθμού) να διατεθούν δύο διδακτικές ώρες, αντί των τριών
β) για την παράγραφο 3.4 (η συνάρτηση y =ax+b) να διατεθούν δύο διδακτικές ώρες αντί των τριών. Να εξαιρεθεί η διδασκαλία της εξίσωσης της μορφής αχ +β y =γ, του προσδιορισμού των σημείων τομής των αξόνων και της ευθείας αχ+βy=γ, καθώς και της εύρεσης της εξίσωσης μια ευθείας από δύο σημεία της γραφικής της παράστασης.
γ) για την παράγραφο 4.1 (βασικές έννοιες της στατιστικής:πληθυσμός -δείγμα) να διατεθεί 1 διδακτική ώρα, αντί των 2
δ) για την παράγραφο 4.2 να διατεθούν 2 ώρες, αντί των 3
ε) η παράγραφος 4.4 να μη διδαχθεί
στ) η παράγραφος 4.5 να διατεθούν 2 ώρες αντί 5 και η διδασκαλία της να περιοριστεί μόνο στην εύρεση της μέσης τιμή και διαμέσου μιας διακριτής κατανομής
Μέρος
-
Παιδιά χίλια ευχαριστώ για την άμεση και έγκυρη πληροφόρηση!
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!
-
Οι παράγραφοι 2.5 - 2.6 - 2.7 που αναφέρονται στα διανύσματα θα διδαχθούν φέτος στην β' γυμνασίου;
Κι αν ναι , πότε ; Μετά την παράγραφο 2.4 (τριγωνομετρικοί αριθμοί των 30 , 45 , 60 μοιρών);
Επίσης , θα διδαχθεί η στατιστική (κεφ. 4ο);
Γιατί τα προηγούμενα χρόνια (από ότι θυμάμαι - τουλάχιστον στα σχολεία της περιοχής) αυτό δεν γινόταν...
-
Δε πιστεύω, και εύχομαι όχι,εδώ έχουμε πρόβλημα με την πρόσθεση ετερόσημων αριθμών,διανύσματα θα κάνουμε?
-
peri2005 για την τριγωνομετρία δεν θα διδαχθει η παράγραφος 2.3 (Μεταβολές ημίτονου, συνημίτονου και εφαπτομένης )
Επίσης δεν θα διδαχθει η παράγραφος 2.7 απο τα διανύσματα και απο την Στατιστική δεν θα διδαχθει η παράγραφος 4.4 (Ομαδοποίηση )
-
Ναι, έχει βγει εγκύκλιος, καλά τα λέει το vikoulaki.
Μακάρι να προλάβουμε να πάμε μέχρι τη Στατιστική, γιατί είναι από τα λίγα κεφάλαια στα οποία μπορεί και να ενδιαφερθεί το σύνολο των μαθητών.
Παιδιά εσείς που περίπου είστε στην ύλη;
Εγώ τώρα μπαίνω στο 3ο κεφάλαιο Άλγεβρα και στη Γεωμετρία είμαι κι εγώ στη 2.4
-
Στην Αλγεβρα θα μπω αύριο :Αρρητοι και Γεωμετρία ασκήσεις στο Πυθαγόρειο
Πάντως Στατιστική θα προσπαθήσω να το κάνω όλο.Ετσι πληροφοριακά ο μικρός μου που είναι 5 Δημοτικού έκαναν για μέσο όρο και ο Δάσκαλος τους έδωσε ασκήσεις σαν αυτές της γενικής στην Γ΄Λυκείου με την ομάδα Μπάσκετ
-
Άντε, με το καλό να μπει και η κβαντομηχανική στα προνήπια! ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
-
Σήμερα εδω πραγματοποιήθηκε παιδαγωγική συνάντηση με εισηγητή τον Κύριο Πολύζο και με θέμα:"Το οραμα του Curriculum των γυμνασιακών μαθηματικων"
Τόνισε να διδαχθούν τα διανύσματα ειδικά την πρόσθεση και αφαίρεση μια και τα παιδιά έχουν πρόβλημα στην Φυσική .Το ίδιο και για την Στατιστική και μάλιστα τόνισε οτι ο χαρακτηρισμός των Μαθηματικών της β΄είναι Αλγεβρα-Στατιστική και Γεωμετρία -Τριγωνομετρία.Οπότε δεν πρεπει να αφήσουμε τίποτα
-
Τον Πολύζο τον γνωρίζω αρκετά, γιατί μας έκανε Απειροστικό Λογισμό στο Πανεπιστήμιο.
Αυτό που πρέπει να του πει κάποιος, είναι να έρθει να τα κάνει αυτός στα σχολεία που διδάσκουμε και να δούμε που θα φτάσει.
Αν και ο ίδιος είναι τρομερός (σα διδάσκων εννοώ), νομίζω ότι δε θα διαφωνήσει.
Όταν το 90% των μαθητών έχει τεράστια γνωστικά προβλήματα, είναι ΑΔΥΝΑΤΟΝ να πιάσει η τάξη κάποιο ρυθμό και να κυλάν ομαλά οι ενότητες.
Ακόμα και οι 1-2 που καταλαβαίνουν σε κάθε τάξη, μετά από δύο μαθήματα έχουν ξεχάσει εντελώς τα προηγούμενα...
Άρα, αυτό που μας λένε, είναι να τρέξουμε την ύλη και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Κι εγώ, αν είχα στο μυαλό μου το επίπεδο ενός πειραματικού σχολείου, ίσως είχα τις ίδιες απαιτήσεις.
Το κακό με αυτές τις απαιτήσεις, είναι ότι δεν έχεις το χρόνο για να καλύψεις 5 βασικά κενά, ώστε να μπορέσεις σιγά-σιγά να χτίσεις πάνω σ'αυτά.
Θα την προλάβουμε να την πούμε και τη στατιστική και τα διανύσματα. Το θέμα είναι πόσα από αυτά θα τα θυμούνται τα παιδιά μετά το καλοκαίρι.
Τέλος, μέχρι στιγμής, είναι μεγάλο πρόβλημα η εναλλαγή μεταξύ Άλγεβρας και Γεωμετρίας.
Πάνω που βλέπω κάποια σημάδια κατανόησης και από μέτριους μαθητές, πρέπει να σταματήσουμε π.χ. τις ρίζες και να αρχίσουμε τα ημίτονα.
Είναι μεγάλη απογοήτευση για κάποια παιδιά, που χάνουν το όποιο ενδιαφέρον τους είχε δημιουργηθεί από τη συμμετοχή τους.
Ίσως φταίει και σ'αυτό το χαμηλό επίπεδο, δεν ξέρω.
-
Τέλος, μέχρι στιγμής, είναι μεγάλο πρόβλημα η εναλλαγή μεταξύ Άλγεβρας και Γεωμετρίας.
Πάνω που βλέπω κάποια σημάδια κατανόησης και από μέτριους μαθητές, πρέπει να σταματήσουμε π.χ. τις ρίζες και να αρχίσουμε τα ημίτονα.
Είναι μεγάλη απογοήτευση για κάποια παιδιά, που χάνουν το όποιο ενδιαφέρον τους είχε δημιουργηθεί από τη συμμετοχή τους.
Ίσως φταίει και σ'αυτό το χαμηλό επίπεδο, δεν ξέρω.
Κι εγώ έχω ακούσει αρκετά παράπονα από τους συναδέλφους καθηγητές για αυτή την εναλλαγή.
Μήπως πρέπει να το ξανασκεφτούν οι υπεύθυνοι για του χρόνου;
-
Οι παλιοί καθηγητές που έκαναν χρόνια με τα προηγούμενα βιβλία και είχαν μάθει να δουλεύουν τα κεφάλαια με τη σειρά, κάπου είναι και λογικό να ψιλογκρινιάζουν (σε πολλούς δεν αρέσουν οι αλλαγές).
Αλλά κι εγώ που κάνω πρώτη φορά σε Γυμνάσιο και, παρόλο που μου αρέσουν πολύ τα νέα βιβλία (ειδικά της Γ), αντιμετωπίζω σοβαρές δυσκολίες.
Διατηρώ μια επιφύλαξη, μήπως και τυχόν καλύτεροι μαθητές το συνηθίζουν αμέσως και τσουλάει.
Ένας τύπος στα ΠΕΚ, μάλιστα, είχε αδιαφορήσει τελείως για την εγκύκλιο, τα σεμινάρια, κλπ και έπιασε το βιβλίο με τη σειρά από την αρχή!!!
Το χειρότερο ήταν ότι (μάλλον) το έκανε από αμέλεια!!
Επίσης, μια παρατήρηση:
Μας είπαν στα σεμινάρια να κάνουμε στη Γεωμετρία το Πυθαγόρειο θεώρημα (1.4) πρωτού κάνουμε στην Άλγεβρα τις ρίζες (2.1), πράγμα λογικό.
Έλα όμως που στην επόμενη παράγραφο από το Πυθαγόρειο (2.1 - Εφαπτομένη οξείας γωνίας) έχει ένα σχόλιο (Σχόλιο 1 - σελ. 137) που απαιτεί να έχει γίνει και η παράγραφος 3.2 από την Άλγεβρα!!
Αυτό, φανερώνει, κατ'εμέ, ότι και οι ίδιοι αρχικά σκεφτόντουσαν να γίνει το βιβλίο με τη σειρά.
(Αλλά, πάλι, τι θα γινότανε στις ρίζες αν δεν είχε γίνει πρώτα το Πυθαγόρειο;)
Μάλλον του χρόνου θα πρέπει να πάει κεφάλαιο-κεφάλαιο (τουλάχιστον η
-
Καλο θα ήταν να κάνουμε και στατιστική , αλλα θα προλάβουμε ?
Εγω νομίζω δεν προλαβαίνουμε , εκτός αν τρέχουμε (μόνοι μας ......... άντε και με 2-3 μαθητές ........ )
Εχει νόημα ?
Κατα την γνώμη σας προλαβαίνουμε ? Μην ξεχνάτε οτι φέτος έπρεπε να καλύψουμε και ύλη απο το βιβλίο της Α γυμνασίου . Επομένως ας θυσιάσουμε την Στατιστική (Λέω εγώ. Εσεις τι λέτε ?)
-
Επίσης, μια παρατήρηση:
Μας είπαν στα σεμινάρια να κάνουμε στη Γεωμετρία το Πυθαγόρειο θεώρημα (1.4) πρωτού κάνουμε στην Άλγεβρα τις ρίζες (2.1), πράγμα λογικό.
Έλα όμως που στην επόμενη παράγραφο από το Πυθαγόρειο (2.1 - Εφαπτομένη οξείας γωνίας) έχει ένα σχόλιο (Σχόλιο 1 - σελ. 137) που απαιτεί να έχει γίνει και η παράγραφος 3.2 από την Άλγεβρα!!
Ετσι είναι τα πράγματα και μάλιστα το συγκεκριμένο σχόλιο δεν το έκανα τώρα αλλά θα το κάνω οταν μπω στις συναρτήσεις.
Δεν ξέρω πως θα προχωρήσει η ύλη και μέχρι που θα φτάσω αλλά στην πορεία ίσως κάποιες ενότητες τις διδάξω στον μισό προβλεπόμενο χρόνο δηλ αν πουν 3 ώρες να κανω 2.
Οσο για το Πολύζο μας παρουσίασε τρόπους και σχέδια και δεν είναι εφικτό να γίνουν όλα αν δεν υπάρχουν πέρα απο την θέληση και τα απαραίτητα μέσα.Παραδέχτηκε οτι είναι μεγάλη η ύλη ειδικά στην α΄γυμν. και γι΄αυτό τον λόγο θα συνεργαστουν με τους διδάσκοντες για να δουν τι θα κάνουν.
Απο οτι κατάλαβα και οχι μόνο εγω είμαστε σε ένα πειραματικό να πω στάδιο οσο αφορά το μέγεθος της ύλης που μπορεί να υπάρξουν κάποιες τροποποιήσεις.
Εγω προτιμώ να διδάσκονται ταυτόχρονα Αλγεβρα και Γεωμετρια.Ας πούμε για την Γ΄Γυμν. οπου ή Αλγεβρα ήταν στην αρχή και ακολουθούσαν τα κεφάλαια της Γεωμετρίας τα παιδιά νομίζω την ξεχνούσαν την Αλγεβρα.
Θα το δω και στην πορεία αλλά προς το παρόν βλέπω οτι στην β΄ το ένα βοηθάει στο άλλο δηλ η Αλγεβρα μας χρειάζεται στην Γεωμετρία και το αντίστροφο.Επιπλέον του χρόνου θα είναι διαφορετικά μια και στην β΄δεν θα χρειαστεί να διδαχθούν κεφ. απο την α΄και θα κερδίσουμε χρόνο.
Θα δούμε
-
Τελικά τι σκέφτεστε ? Θα την κάνετε την στατιστικη ? Η είναι νωρίς για να ξέρουμε αν προλαβαίνουμε ?
-
Νομίζω οτι θα προλάβουμε και την Στατιστική αν ομως κάνει κάποιος 3 ώρες Αλγεβρα και 1 Γεωμετρία.
Εγω είμαι 2.2 ( άρρηττοι) .Υπάρχει ένας ενδεικτικός προγραμματισμός άλλων 17 ωρών μέχρι την Στατιστική.Και 22 να κάνω με 3 ώρες/εβδομάδα θέλω 7 εβδομάδες,'ισως το πολύ 2 μήνες.Πιστεύω πριν το Πάσχα να μπω Στατιστκή.
Γεωμετρία δεν νομίζω να φτάσω στο 4 κεφ. και το 3 κεφ μάλλον πρέπει να το τρέξω μια και θέλω να επιμείνω τριγωνομετρία-διανύσματα.
Ολα αυτά είναι μια σκέψη και θα εφαρμοστούν αν και οι μαθητές συνεργαστούν-διαβάζουν-κατανοούν και "κυλήσει"ομαλά η ύλη
-
Νομίζω είναι πολύ σημαντικό το 3ο κεφάλαιο στην Άλγεβρα και η έννοια της συνάρτησης, από τη φύση της πολύ δύσκολη για τα παιδιά, αλλά θεμελιώδης.
Παρόλ'αυτά, σκοπεύω να κάνω όλη τη στατιστική, έστω και στα γρήγορα.
Vikoulaki άφησε ο Πολύζος να εννοηθεί ότι δε μας πολυνοιάζει η Γεωμετρία στο χώρο, αρκεί να κάνουμε και τη Στατιστική;
Γιατί το μόνιμο 3-1 που λες νομίζω προβλέπεται μόνο για τη Γ' Γυμνασίου.
Στη
-
Siobaras το 3-1 το αποφασίσαμε μαζί με τον Διευθυντή που έχει το άλλο τμήμα ακριβως με το σκεπτικό το δικό σου οτι πρέπει να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στην Αλγεβρα μια και τα παιδιά στην αρχή με τα κεφ. της α΄γυμν. "χάσανε " χρόνο.Αυτός να φανταστείς δεν έχει κάνει ακόμη Πυθαγόρειο και είναι άξιο απορίας πως αντιμετώπισε και τις ασκήσεις στην τετραγωνική ρίζα πάνω στο θεώρημα αυτό.
Οσο για την Γεωμετρία ο Πολύζος δεν την τόνισε οσο την Αλγεβρα. Εδωσε σχέδια μαθήματος σε κάποιες ενότητες αλλά παρόλο που η ενημέρωση ήταν για το Γυμνάσιο αναφέρθηκε και στο Λύκειο μια και ήμασταν κάποιοι που διδάσκουμε και ΛύκειοΤόνισε και μάλιστα 2 φορές οτι για την Γεωμετρία της
-
Στο δικό μου σχολείο δεν ήρθε η εγκύκλιος που αναφέρετε . Μήπως ξέρετε τι είναι εκτός ύλης στα μαθηματικά του γυμνασίου ?
-
Στο δικό μου σχολείο δεν ήρθε η εγκύκλιος που αναφέρετε . Μήπως ξέρετε τι είναι εκτός ύλης στα μαθηματικά του γυμνασίου ?
Νομίζω ότι μέχρι τώρα ... τίποτα :o ...
Δεν έχει έρθει κάποια ανακοίνωση ...
-
Εμεις έχουμε ένα έγγραφο με οδηγίες για την διαδασκαλία των Μαθηματικών Γυμνασίου.
Προσπάθησα να τις βάλω εδω αλλά είναι μεγάλο το αρχείο
-
Εμεις έχουμε ένα έγγραφο με οδηγίες για την διαδασκαλία των Μαθηματικών Γυμνασίου.
Προσπάθησα να τις βάλω εδω αλλά είναι μεγάλο το αρχείο
Μήπως μπορείς να γράψεις τι είναι εκτός ?
-
Προσπαθώ να το στείλω σε 2 συνημμένα.Αν δεν το καταφέρω θα το γράψω
-
Για την
-
Πότε ήρθαν αυτές οι οδηγίες ?
Και απο που είναι ?
-
Στο σχολείο υπάρχει απο την αρχή της χρονιάς.Είναι απο το υπουργείο και το έστειλαν σε κάποιες Διευθύνσεις απο 13-8-2007
-
Υπάρχουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο της γραπτής εξέτασης των μαθηματικών Γυμνασίου τον Ιούνιο;
Δηλαδή, πόσα θέματα βάζουμε; πόσα πρέπει να απαντήσουν οι μαθητές; τι μορφή έχει το κάθε θέμα; (πχ πολλαπλής επιλογής, ορισμοί, πρόβλημα....), πόσα θέματα είναι από Άλγεβρα πόσα από Γεωμετρία;
Ευχαριστώ
-
Και εγω αυτή την απορία έχω.
Ωστόσο ομως την Παρασκευή είχε πάει στο σχολείο ο Σχ.Σύμβουλος και θα έχει ενημερωθει πιστεύω και ο άλλος συνάδελφος.
Επίσης στην β΄στην εξεταστέα ύλη θα είναι και η ύλη απο την α΄που έγινε στην αρχή?
-
Υπάρχουν οδηγίες σχετικά με τον τρόπο της γραπτής εξέτασης των μαθηματικών Γυμνασίου τον Ιούνιο;
Δηλαδή, πόσα θέματα βάζουμε; πόσα πρέπει να απαντήσουν οι μαθητές; τι μορφή έχει το κάθε θέμα; (πχ πολλαπλής επιλογής, ορισμοί, πρόβλημα....), πόσα θέματα είναι από Άλγεβρα πόσα από Γεωμετρία;
Ευχαριστώ
-
Έχει αλλάξει κάτι από το "2 θεωρίες να γράψουν τη μία και 3 ασκήσεις να γράψουν τις δύο"?
Στα ΠΕΚ μας είχανε τονίσει ότι δε μπορεί στο ίδιο θέμα να υπάρχουν ερωτήματα από διαφορετικές ενότητες.
Επίσης κάποιος μας είχε πει (όχι σύμβουλος) ότι στο Γυμνάσιο δε ζητάμε αποδείξεις στη θεωρία.
Π.χ. μπορείς να τους βάλεις να συμπληρώσουν κάποιες ταυτότητες, αλλά όχι την απόδειξη αυτών.
Τώρα το πόσα θέματα θα είναι από Άλγεβρα και πόσα από Γεωμετρία, φαντάζομαι ότι θα πάει αναλογικά με την ύλη που έχεις βγάλει.
Στη Γ' Γυμνασίου η Γεωμετρία είναι μόνο 2 κεφάλαια, άρα ίσως πρέπει να είναι λίγο παραπάνω τα θέματα της Άλγεβρας.
-
k_k τώρα διάβασα την απάντησή σου - σόρι για τις επαναλήψεις!
Στη
-
δε μπορεί στο ίδιο θέμα να υπάρχουν ερωτήματα από διαφορετικές ενότητες.
Αυτό μου είπε και ο άλλος Μαθηματικός (Μόνιμος-Διευθυντής),αλλά προβληματιστήκαμε στην δομή των θεμάτων.Είμαι υπερ να βάλουμε Σωστό-Λάθος και πολλαπλής επιλογής.Τουλάχιστον στα τεστ ήταν τα παιδιά θετικά σε αυτον τον τρόπο εξέτασης
Και στην τελική το πως θα βάλουμς τα θέματα είναι δική μας υπόθεση.Ποιος θα τα δει?
Συμφωνήσαμε να μην βάλουμε τίποτα απο την α΄και να βγάλουμε Στατιστικη και Διανύσματα, ενω προβληματιζόμαστε για τις συναρτήσεις
Οσο για το τελευταιο κεφ. της Γεωμετρίας δεν θα το κάνουμε καθόλου
Στην Αλγεβρα έχω ξεκινήσει επανάληψη και στην Γεωμετρία θα μπω Μήκος κύκλου.Πιστεύω αυτή την εβδομάδαμε σε 3 ώρες να τελειώσω και την Γεωμετρία.
Πάντως την επόμενη χρονιά πιστεύω οτι η ύλη θα βγει μια χαρά
Υ.Γ.Τις προϋγούμενες χρονιές αποδείξεις έμπαιναν στην γ΄γυμν. , ειδικά απο ταυτότητες
-
δε μπορεί στο ίδιο θέμα να υπάρχουν ερωτήματα από διαφορετικές ενότητες.
Ενότητες ?? Οχι κεφάλαια ??
Για παράδειγμα στην β , σκεφτόμουν το πάντρεμα πυθαγορείου, τριγωνομετρίας, ριζών σε ένα θέμα . Είναι διαφορέτικά κεφάλαια μεν, αλλα συνδιάζονται πολύ ωραία . Δεν είναι σύνομο κάτι τέτοιο ?
-
Για τη θεωρία μόνο υπάρχει ο περιορισμός.
-
http://www.stellad.pde.sch.gr/
Μπείτε στην Τράπεζα Θεμάτων όπου υπάρχουν τα θέματα που έχουμε βάλει στην Περιφέρεια Στερεάς τα προηγούμενα χρόνια ( σε όλα τα μαθήματα).
-
http://www.stellad.pde.sch.gr/
Μπείτε στην Τράπεζα Θεμάτων όπου υπάρχουν τα θέματα που έχουμε βάλει στην Περιφέρεια Στερεάς τα προηγούμενα χρόνια ( σε όλα τα μαθήματα).
Δεν ανοίγει...
Επίσης κάποιος μας είχε πει (όχι σύμβουλος) ότι στο Γυμνάσιο δε ζητάμε αποδείξεις στη θεωρία.
Π.χ. μπορείς να τους βάλεις να συμπληρώσουν κάποιες ταυτότητες, αλλά όχι την απόδειξη αυτών.
Στα Γυμνάσια της περιοχής μου , σχεδόν πάντα βάζανε στο τέλος μια ταυτότητα για απόδειξη .
-
Διαθεματική εργασία στα Μαθηματικά Γυμνασίου έχει βάλει κάποιος?
-
http://www.stellad.pde.sch.gr/
Μπείτε στην Τράπεζα Θεμάτων όπου υπάρχουν τα θέματα που έχουμε βάλει στην Περιφέρεια Στερεάς τα προηγούμενα χρόνια ( σε όλα τα μαθήματα).
Δεν ανοίγει
Η σωστή διεύθυνση είναι χωρίς τα www μπροστά, δηλαδή πληκτρολογήστε stellad.pde.sch.gr
-
δεν ανοιγει
-
http://stellad.pde.sch.gr/
-
Επειδή το http://stellad.pde.sch.gr/allowindex/TRAPEZA_THEMATON/ δεν δουλεύει μήπως έχει κατεβάσει κανείς θέματα μαθηματικών και φιλολογικών μαθημάτων; Αν ναι θα ήμουν υπόχρεος αν μου τα στείλει στο baios_ing@yahoo.com
Ευχαριστώ
-
Από την Περιφερειακή Δ/νση στερεάς Ελλάδος η ακόλουθη ανακοίνωση: 9/05/2008 - Παρακαλούμε για την κατανόηση σας σχετικά με τα προβλήματα της Τράπεζας Θεμάτων. Όσοι ενδιαφέρονται για τα αρχεία αυτά να επικοινωνούν με την Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος ώστε να παραλάβουν σε ηλεκτρονική μορφή (CD) τα θέματα του αρχείου. .
Μάλλον προέκυψε "θέμα" με τα θέματα! Πολλοί συνάδελφοι παραπονούνταν για πνευματική ιδιοκτησία ως προς τα θέματα ή για πιθανή χρήση τους σε συγγραφή βιβλίου, οπότε προφανώς δεν θα ξαναανοίξουν για το κοινό!Κρίμα!Και ήθελα να δω τι συνηθίζουν να βάζουν οι Μαθηματικοί στην Α΄ Γυμνασίου (δίνει η κόρη μου εξετάσεις) !
-
Οδηγίες για την επιλογή θεμάτων εξετάσεων για τα Μαθηματικά Γυμνασίου.( το έστειλαν σήμερα στο Γυμνάσιο )
Στο παρακάτω συνημμένο:
-
http://clubs.pathfinder.gr/DIAGONISMATA
-
Ευχαριστώ θερμά συμπαθέστατοι Vicoulaki και Margavare (και η κόρη μου επίσης)!
-
Αν κοιτάξεις στην αριστερή στήλη:Μενού- Σύνδεσμοι-Εκπαιδευτικές πύλες θα βρεις αρκετό και χρήσιμο υλικό για τα Μαθηματικά και οχι μόνο
-
Και πάλι ευχαριστώ!
-
Έχετε υπόψη σας κάποιο βοήθημα για τα Μαθηματικά της
-
Τα Ελληνικά Γράμματα έχουν βγάλει ένα με λυμένες τις ασκήσεις και τις ερωτήσεις κατανόησης
Αποτελείται από δύο τόμους
Δεν έχει τόσες πολλές εξτρά ασκήσεις, αλλά δεν χρειάζεται να κάνεις πολλές παραπάνω από του βιβλίου
Ήδη είναι αρκετές και σε υψηλότερο επίπεδο από το προηγούμενο βιβλίο
-
ευχαριστώ bourdouvitsa
πράγματι το βιβλίο έχει αρκετές ασκήσεις . Έχω κάποιους πολύ καλούς μαθητές που μου ζητούν εξτρά
ασκήσεις . Για αυτούς ενδιαφέρομαι ..
-
Μπορείς να γίνεις μέλος στο
http://clubs.pathfinder.gr/MATHEMATICS/
όπου στην αριστερή στήλη υπάρχουν βιβλία του Γυμνασίου σε ηλεκτρονική μορφή.
-
Το έχω υπόψη μου . Ψάχνω να βρω κάτι που να έχει ένα μεγάλο αριθμό ασκήσεων συγκεντρωμένο και με όχι συνηθισμένες ασκήσεις .
Πιο πρωτότυπες .
Ευχαριστώ πάντως ..
-
Στα βιβλία σε ηλεκτρονική μορφή ( όχι στην τράπεζα θεμάτων ) υπάρχει το βιβλίο του Αθανάσιος Π. Τσιόνκης εκδόσεις
-
Μπορει κάποιος συνάδελφος να μου πει πως μπορώ να βάλω σε ένα έγγραφο του word γεωμετρικά σχήματα;
Ενα τρίγωνο π.χ. με κάποια στοιχεία οπως γωνίες ή πλευρές
-
Vikoulaki, μπορείς να κατεβάσεις από το ιντερνετ το geometer's sketchpad. Λογικά με μια αναζήτηση στο google θα το βρεις.
-
sofka ευχαριστώ για την απάντηση
-
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΙΝΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝ.
Μήπως κάποιος φίλος μπορεί να με ενημερώσει αν μπορώ να κατεβάσω από κάπου το βιβλίο ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ
-
http://pi-schools.sch.gr/gymnasio/
είναι η σελίδα του παιδαγωγικού ινστιτούτου και υπάρχει το βιβλίο των μαθηματικών β γυμνασίου.
-
rosy
Ευχαριστώ πολύ για την άμεση βοήθεια
-
Γειά σας! Μπορεί κάποιος να μου πει πως μπορώ να ξέρω ποια είναι η ύλη των μαθηματικών της β' γυμνασίου? Υπάρχει περίπτωση να έχω ιδιαίτερο σύντομα και δεν έχω καθόλου προηγούμενη εμπειρία! Απ'όσο θυμάμαι και ξέρω, η ύλη διαφέρει απο σχολείο σε σχολείο.... Πως λοιπόν θα προετοιμάζω το παιδάκι αν δεν ξέρω ποια ύλη θα έχει?!?! Επίσης, απ'ότι είδα, το βιβλίο της β' γυμνασίου είναι χωρισμένο σε δύο μέρη άλγεβρας-γεωμετρίας.... Αυτά διδάσκονται παράλληλα ή εφόσον ολοκληρωθεί η ύλη του πρώτου μέρους πάμε στην ύλη του β' μέρους?? Τέλος, γνωρίζετε κάποιο καλό βιβλίο από το οποίο θα βρω υλικό για ασκήσεις κλπ???? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ!!!!! :D
-
Εδω είναι τα βιβλία του Καθηγητή
http://rapidshare.com/files/55777658/MATHIMATIKA.zip
Στο συνημμένο σου δίνω και τις οδηγίες εξετάσεων Γυμνασίου
Η ύλη διαφέρει απο σχολειο σε σχολείο
Η άλγεβρα και η Γεωμετρία διδάσκονται παράλληλα
Οσο για βοήθημα κοίταξε εκδόσεις Σαββάλα. Λιβάνη. Ελ. Γράμματα
Ισως αναφέρει και κάποιος άλλος συνάδελφος, γιατι προσωπικά έχω δει μόνο Εκδόσεις Λιβάνη.Καλό είναι αλλά έχω βρει αρκετά λάθη στις ασκήσεις
Στην θεωρία είναι λίγο αναλυτικός
-
Πρόσεξε και το παρακάτω:
Για την
-
100000000000 ευχαριστώ :D !!!!
-
Συνεχίζω να έχω απορίες....όταν ξεκινήσω με το βιβλίο της β'γυμνασίου, και με δεδομένο ότι θα κάνω 4 ώρες μάθημα την εβδομάδα, πως με συμβουλεύετε να προχωράς με τα κεφάλαια του βιβλίου?? Σε κάθε 2ωρο μάθημα πρέπει να βγαίνει μια παράγραφος? Κι επίσης, όταν λέμε παράλληλα διδασκονται η άλγεβρα και η γεωμετρία τι εννοουμε? Μία παράγραφος άλγεβρας, μια γεωμετρίας ή (ξέρω γω) δύο κεφάλαια άλγεβρας ένα γεωμετρίας??? ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ και συγγνωμη για τις χαζες αποριες μου αλλα ειναι ακομα αρχη! ¨:)
-
αρχή και τέλος γιατί δεν θα το αντέξω πολύ αυτό το ιδιαιτερο..... >:( >:(
-
Καλημέρα σας , μήπως μπορείτε να μου πείτε που έχετε φτάσει στην ύλη τον μαθηματικών Α και
-
Καλημέρα σας , μήπως μπορείτε να μου πείτε που έχετε φτάσει στην ύλη τον μαθηματικών Α και
-
Στην Α γυμν, είμαι στην πρόσθεση -αφαίρεση κλασμάτων. Γεωμετρία θα αρχίσω όταν τελειώσω το κεφάλαιο αυτό.
Στην