Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί => Διάφορα θέματα αδιόριστων => Μήνυμα ξεκίνησε από: ΔημήτρηςΔ στις Ιανουαρίου 01, 2016, 09:26:46 pm

Τίτλος: Κατατακτήριες
Αποστολή από: ΔημήτρηςΔ στις Ιανουαρίου 01, 2016, 09:26:46 pm
Γειά σας, ονομάζομαι Δημήτρης, ειμαι 17 και παω στη τριτη λυκείου και δινω φέτος (2016) πανελλήνιες με στόχο την ιατρική Αθηνών. Θα  ήθελα να ρωτήσω μια απορρία που έχω. Στο μυαλό μου υπάρχει ως δεύτερο πλάνο αν δεν πετύχει ο στόχος μου αυτός, να περάσω σε μία άλλη σχολή της Αθήνας και να δώσω κατατακτήριες εξετάσεις, όμως δεν γνωρίζω σε ποιό έτος μπορω να το κανω αυτό και αν μπορώ να το κάνω πώς θα προμυθευτώ με τα βιβλία και ό,τι άλλο χρειάζεται να γνωρίζω για να δώσω.
Η
Τίτλος: Απ: Κατατακτήριες
Αποστολή από: niteulf στις Ιανουαρίου 01, 2016, 11:42:13 pm
Για να δώσεις κατατακτήριες σε κάποια σχολή πρέπει να έχεις τελειώσει πρώτα κάποια άλλη.
Να έχεις πάρει το πτυχίο της άλλης δηλαδή.

Από εκεί και πέρα, οι εξετάσεις είναι γύρω στο Δεκέμβρη και η κάθε σχολή βάζει δικά της κριτήρια για την αποδοχή κάποιου.
Από όσο ξέρω, κάποιες σχολές έχουν ως κριτήριο τον βαθμό πτυχίου, άλλες έχουν εξετάσεις σε 3 μαθήματα με ύλη που καθορίζουν αυτές (χωρίς να καθορίζουν συγκεκριμένα βιβλία).
Τίτλος: Απ: Κατατακτήριες
Αποστολή από: pink butterfly στις Ιανουαρίου 02, 2016, 01:51:48 am
Καλό βράδυ και.καλή χρονιά😊 με όμορφες στιγμές!! Ισχύουν όσα σου ανέφεραν από πάνω με μία επισήμανση: σε όλα τα τμήματα (πανεπιστήμια & τει) οι κατατακτήριες δε γίνονται πια με βαθμό πτυχίου αλλά με γραπτή εξέταση σε 3 μαθήματα που καθορίζει η κάθε σχολή.
Τίτλος: Απ: Κατατακτήριες
Αποστολή από: ΔημήτρηςΔ στις Ιανουαρίου 02, 2016, 01:56:06 pm
Ευχαριστώ πολύ, απλά άκουσα οτι μπορείς να δώσεις χωρίς να έχεις τελειώσει τη σχολή, ας πουμε μπορείς να δώσεις τελειώνοντας το πρωτο ετος μιας αλλης σχολής
Τίτλος: Απ: Κατατακτήριες
Αποστολή από: Lasid στις Ιανουαρίου 02, 2016, 02:18:40 pm
Μάλλον το μπέρδεψες με το αντίστροφο, το οποίο μερικές φορές ισχύει.
Αν έχεις πάρει πτυχίο συγγενούς σχολής, μπορούν να σου αναγνωριστούν κάποια μαθήματα και είναι σαν να εισάγεσαι στο δεύτερο εξάμηνο ή και στο δεύτερο έτος. Εννοείται ότι την εισαγωγή την επιτυγχάνεις με εξετάσεις μετά τη λήψη του πτυχίου σου!
Τίτλος: Απ: Κατατακτήριες
Αποστολή από: dpa2006 στις Ιανουαρίου 02, 2016, 11:29:31 pm
Ευχαριστώ πολύ, απλά άκουσα οτι μπορείς να δώσεις χωρίς να έχεις τελειώσει τη σχολή, ας πουμε μπορείς να δώσεις τελειώνοντας το πρωτο ετος μιας αλλης σχολής
Όχι πρέπει να έχεις πάρει το πτυχίο σου για να δώσεις κατατακτήριες
Εσύ αναφέρεσαι στην περίπτωση να έχεις περάσεις π.χ. στο Μαθηματικό και να περνάς με πανελλαδικές στο Φυσικό μετά από 1-2 έτη και να ζητάς αναγνώριση των σχετικών μαθημάτων.