Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: katkat στις Νοεμβρίου 26, 2016, 03:30:00 am
-
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Υπαρχει κάποια εγκύκλιος η ΦΕΚ που να ορίζει το καθήκον του εκπαιδευτικού σε περίπτωση που ένας μαθητής Α δημοτικου εχει ατυχές περιστατικό ενούρησης μεσα στην τάξη ;
Υπαρχει κάτι που να ορίζει επίσημα τι οφείλει να κανει ο δάσκαλος σε αυτη την περίπτωση ;
Ευχαριστω
-
Ακόμα και να υπάρχει τέτοια "οδηγία" θα πρέπει να πάει κανείς με το γράμμα του νόμου ή να πράξει ανάλογα με τα γεγονότα και την κρίση του ;
-
Προφανώς η συνάδελφος ρωτάει γιατί ίσως η κρίση του εκπαιδευτικού, του γονέα και του διευθυντή διαφέρουν σχετικά με το τι έπρεπε να γίνει στο περιστατικό που της έτυχε.
katkat δεν γνωρίζω τέτοια οδηγία, αμφιβάλλω αν έχει προβλεφθεί συγκεκριμένα το περιστατικό από τη νομοθεσία. Σε παρόμοιες περιπτώσεις που γνωρίζω, συνήθως καλείται ο γονέας για να αλλάξει το παιδάκι και συνεχίζει το μάθημα κανονικά αν θέλει. Συμβαίνει αρκετά συχνά στα πρωτάκια πάντως και συνήθως το ξεχνάνε αμέσως.
-
Σας ευχαριστω για τις απαντήσεις.Να διευκρινήσω ότι ο εκπαιδευτικός εχει ηδη ενημερωθεί για το άγχος που αντιμετωπίζει το παιδί απο τη μετάβαση απο το νηπιαγωγείο στο δημοτικό ,όμως προτίμησε να μείνει το παιδί με εμφανή τα σημάδια της ενούρησης απο το να τηλεφωνήσει.Γί αυτο ρωτώ εάν υπαρχει επίσημη οδηγία για το τι πρέπει να πράξει ο εκπαιδευτικός σε ανάλογης περίπτωση.Ευχαριστω
-
Το μόνο παρόμοιο που γνωρίζω είναι όταν συνάδελφος δεν τηλεφώνησε στους γονείς ισχυριζόμενη ότι το περιστατικό συνέβη 10 λεπτά πριν το σχόλασμα και ούτως ή άλλως θα ερχόντουσαν να πάρουν το παιδί. Αναφέρεσαι σε κάτι τέτοιο?
-
οχι δεν αναφερομαι σ'αυτο .Ο μαθητης ειχε "βραχει" απο την τριτη ωρα .Αρα, δεν μπορει να χρησιμοποιηθει ως αντιλογος οτι δεν ειδοποιηθηκαμε γιατι ηταν κοντα στο σχολασμα.
-
Και κοντά στο σχόλασμα να ήταν προσωπικά θα ενημέρωνα για να φέρει ο γονιός μια αλλαξιά ρούχα αν μπορεί, μη μένει το παιδί βρεγμένο μέχρι να πάει σπίτι.
Τώρα για την περίπτωση που αναφέρεις πάλι η προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν μπορείς να αφήνεις ένα παιδί βρεγμένο τόσες ώρες α) για λόγους υγιεινής του ίδιου και των υπολοίπων β) γιατί εννοείται ότι ένα βρεγμένο παιδί δε μπορεί να συγκεντρωθεί στο μάθημα και γ) γιατί μένει στιγματισμένο ως το τέλος των μαθημάτων και δίνεις περιθώριο σε άλλα παιδάκια να το κοροϊδέψουν.
Επαναλαμβάνω ότι δεν ξέρω αν υπάρχει νομικό πλαίσιο συγκεκριμένο, αλλά δε νομίζω ότι χρειάζεται για να κινηθείς αναλόγως.
-
Eυχαριστω για την απαντηση.