Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: s93060 στις Ιουνίου 20, 2021, 03:12:37 pm

Τίτλος: Ελάχιστη βάση εισαγωγής
Αποστολή από: s93060 στις Ιουνίου 20, 2021, 03:12:37 pm
Καλησπέρα
Έχει καταλάβει κανείς αν στον μέσο όρο των βαθμολογιών από την οποία θα προκύπτει η ελάχιστη βάση εισαγωγής θα υπολογίζονται και αυτοί που δεν θα κατέβουν στις πανελλήνιες ;
Εννοώ θα λογίζονται ότι έγραψαν μηδέν ή δεν θα λογίζονται καθόλου ;
Το ίδιο και για τα ειδικά μαθήματα που πολλοί τα δηλώνουν και μετά δεν κατεβαίνουν …
Όπως και στα ΤΕΦΑΑ όπου κάποιοι δεν θα κατέβουν για να δώσουν τα αθλήματα γιατί ενώ έχουν δηλώσει ότι θα συμμετάσχουν στα αθλήματα επειδή ενδεχομένως να μην έγραψαν καλά να μην συμμετέχουν ούτε και στα αθλήματα ….


Sent from my iPhone using Tapatalk
Τίτλος: Απ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής
Αποστολή από: math22 στις Ιουνίου 20, 2021, 03:17:30 pm
Δεν θα περιλαμβάνονται αυτοί. Επίσης το κόβω όσοι έβγαλαν κάτω από 10.000 να μην περνανε πουθενα
Τίτλος: Απ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής
Αποστολή από: eran στις Ιουνίου 20, 2021, 03:56:30 pm
Λογικά όχι. Αυτοί που δεν προσέρχονται δεν παραδίδουν γραπτό άρα αυτό δε βαθμολογείται. Αυτό μπορούν όμως να μας το πουν όσοι καταχωρίζουν τη βαθμολογία στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.
Τίτλος: Απ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής
Αποστολή από: dimitris75 στις Ιουνίου 21, 2021, 12:52:50 am
Εάν δώσουν 2 μαθήματα,  θα μετρήσουν κανονικά Ότι προβλέπεται.
Τίτλος: Απ: Ελάχιστη βάση εισαγωγής
Αποστολή από: eran στις Ιουνίου 21, 2021, 10:52:24 am
Ένα άλλο πρόβλημα που δεν έχει αναδειχτεί  επαρκώς είναι το εξής:

Ο Μέσος όρος των βαθμολογιών ανά πεδίο βγαίνει χωρίς συντελεστή μαθήματος. Προστίθενται οι μέσοι όροι κάθε μαθήματος και διαιρούνται δια τέσσερα.
Τα παιδιά όμως φέτος  βγάζουν μέσο όρο όχι όπως πέρυσι αλλά υπολογίζοντας τους συντελεστές βαρύτητας. Αυτό σημαίνει ότι τα μόρια που συγκεντρώνουν είναι αναλογικά λιγότερα από αυτά του μέσου όρου. Στο πρώτο πεδίο λ.χ. επειδή Αρχαία και Ιστορία λογικά έχουν μικρότερο βαθμό από Κοινωνιολογία και Έκθεση χάνουν τόσα περισσότερα μόρια όσο μεγαλύτερη είναι η απόκλιση στις δυο ομάδες μαθημάτων. Αριθμητικά: αν έχουμε Α και Ι βαθμό 10 και Κ και Ε 12, τότε ο μ.ο είναι 11. Ο μαθητής όμως με τους ίδιους βαθμούς θα βγάλει μόνο 10800 μόρια. Θέλει δηλαδή 200 μόρια περισσότερα για να πιάσει τη βάση εισαγωγής. Και αυτό θα συμβεί στη συντριπτική πλειονότητα των μαθητών εκτός αν γράψει περισσότερο στα Α από ό,τι στην Κ, πράγμα σπάνιο.
Συμπέρασμα: είτε οι φωστήρες που τα έκαναν αυτά φέτος   δε το υπολόγισαν είτε δεν τους νοιάζει είτε το έκαναν επίτηδες. Διαλέγετε και παίρνετε.
Για τον υπολογισμό της Ε.