Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί => Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ => Κλάδος ΠΕ06 Αγγλικής γλώσσας => Μήνυμα ξεκίνησε από: professores στις Αυγούστου 21, 2022, 01:10:11 am
-
Γεια σας συνάδελφοι! Θα τολμήσω να κάνω μια γελοία ερώτηση σε σχέση με το υλικό που δουλεύουμε σε δημοτικά και στη δευτεροβάθμια. Τα βιβλία τα προμηθευόμαστε μόνοι μας; Και, εσείς στηρίζεστε στο βιβλίο ή χρησιμοποιείτε και άλλα μέσα στην τάξη πχ ψηφιακά, φωτοτυπίες, προτζέκτορα κτλ;
Έχω κάνει χρόνια ιδιαίτερα και φέτος εργάστηκα σε νηπιαγωγείο, γι αυτό πήρα το θάρρος να ρωτήσω.
Σας ευχαριστώ και καλή τοποθέτηση εύχομαι!
-
Υποθέτω ότι είσαι της Αγγλικής;
Γενικα σε όλα τα μαθήματα, ξεκινάς από το διδακτικό- τετράδιο εργασιων και με τη βοήθεια του βιβλίου του καθηγητη και του αναλυτικού προγραμματος, εστιάζεις σε δραστηριότητες ανάλογα με τους στόχους που εχεις. Τα βιβλία σπανίως επαρκούν σε όλα τα μαθήματα, οπότε όλοι εμπλουτίζουμε. Αφού έκανες ιδιαίτερα, σίγουρα εχεις κατασταλάξει σε συγκεκριμένες δραστηριότητες που θεωρείς χρήσιμες και αποτελεσματικές, οπότε εχεις άφθονο υλικό.
Μικρές πρακτικές συμβουλές:
- τα παιδιά τις φωτοτυπίες τις χάνουν. Μην γράψεις ολόκληρο βιβλίο εξαρχής γιατί θα πάει χαμένο
- ακόμα κι αν το βιβλίο δεν είναι ιδανικό, οι μαθητες χρειάζονται ένα σταθερό σημείο αναφοράς. να βασίζεσαι σε αυτό λοιπόν, να ξέρουν γενικα ότι αυτά που έχουν για μελέτη κατά βάση είναι από το βιβλίο.
- η τάξη που έχει πολλά και διαφορετικά παιδιά, λειτουργεί με άλλους ρυθμούς, πολλά παιδιά χάνονται με τους γρήγορους ρυθμούς και την εναλλαγή δραστηριοτήτων. Μέσα στην τάξη δλδ μην περιμένεις ότι σε κλάσματα δευτερολέπτου θα μεταβαίνεις από βιβλίο σε τετράδιο εργασιων κ από εκεί σε βιντεάκι κ από κει σε φωτοτυπία. θέλει χρόνο και υπομονή.
- καλό θα ήταν το πρόσθετο υλικό να είναι πιο συγκεντρωμένο σε μεγάλα φύλλα εργασίας και καλύτερα να γίνεται στην τάξη γιατί στο σπίτι είναι πιθανό να χαθεί και να ξεχαστεί, μη γεμίσουν τα παιδιά μια φωτοτυπία σε κάθε διδακτική ώρα, ας είναι ένα φυλλάδιο σαν επανάληψη της ενότητας καλύτερα.
- εχε στο νου σου τον μέσο μαθητή. Στην αρχή μπαίνουμε στον πειρασμό να βρούμε την πιο εξεζητημένη δραστηριότητα που θα «απογειώσει» τις γνώσεις του καλού, όμως σε μια σχολική τάξη ίσως είναι πιο χρησιμο οι πρόσθετες δραστηριότητες να είναι απλούστερες και να απευθύνονται στους αδύναμους μαθητες για να τους δώσουν μια ώθηση να ενταχθούν στην τάξη και να συμμετάσχουν.
- για ψηφιακά μέσα, δες τι παρέχει το σχολείο που είσαι. Μην περιμένεις πολλά για να μην απογοητευτείς.
- κάποια σχολεοα έχουν διευθυντές που γκρινιάζουν για τον αριθμό των φωτοτυπιών, μην ψαρώνεις, απλώς να το ξέρεις ότι μπορεί να συμβεί και αυτό….
-
Χίλια ευχαριστώ συνάδελφε Έσπερε! Πολύ χρήσιμα τα λόγια σου, θα τα έχω όλα υπόψιν! Είμαι της αγγλικής ναι. Τα βιβλία τα αγοράζουμε μόνοι μας; Αγοράζουμε πχ το βιβλίο του καθηγητή από βιβλιοπωλείο; Να είστε καλά!
-
Χίλια ευχαριστώ συνάδελφε Έσπερε! Πολύ χρήσιμα τα λόγια σου, θα τα έχω όλα υπόψιν! Είμαι της αγγλικής ναι. Τα βιβλία τα αγοράζουμε μόνοι μας; Αγοράζουμε πχ το βιβλίο του καθηγητή από βιβλιοπωλείο; Να είστε καλά!
Σου έχω απαντήσει σχετικά στο άλλο θέμα όπου έκανες την ίδια ερώτηση. :-)