Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Αδιόριστοι Εκπαιδευτικοί => Πίνακες αναπληρωτών - Εξετάσεις ΑΣΕΠ => Κλάδος ΠΕ70 Δασκάλων => Μήνυμα ξεκίνησε από: RETA. στις Οκτωβρίου 08, 2007, 05:27:52 pm
-
Καλησπέρα σας!Θα ήθελα την βοήθειά σας σε πολλές απορίες μου...
Ενδιαφέρομαι για την αδερφή μου που είναι ΠΕ70 και τρίτεκνη..Εδώ και αρκετά χρόνια δουλεύει σε ιδιωτικό σχολείο και δεν έχει καταθέσει τα χαρτιά της για αναληρώτρια για πολλά χρόνια...Το μεγαλύτερο λάθος της είναι ότι δεν έδωσε στον προηγούμενο ΑΣΕΠ, και τελικά το μετάνιωσε..
1)Ξέρετε πότε περίπου θα γίνει ο επόμενος ΑΣΕΠ?
2)Από πού μπορεί να προμηθευτεί υλικό?
και τέλος
3)Μήπως υπάρχει κάποια ιδιαίτερη ρύθμιση για τους τρίτεκνους, Δηλαδή, αρκεί μόνο να καταθέσει τα χαρτιά της για αναπληρώτρια?Θα πρέπει όμως να παραιτηθεί από το σχολείο?
Θα το εκτιμούσα πολύ αν μου απαντούσατε, γιατί είναι πολύ απελπισμένη...
-
Κάποιος να απαντήσει βρε παιδιά..Έστω και στη μισή ερώτηση..
-
ΑΣΕΠ γίνεται κάθε 2 χρόνια. Ο τελευταίος έγινε Ιανουάριο 2007. Λογικά ο επόμενος θα γίνει τέλη 2008-αρχές 2009.
Για τους τρίτεκνους υπάρχει ποσόστωση 20% στις προσλήψεις αναπληρωτών. Οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί δεν επιτρέπεται να προσληφθούν ως αναπληρωτές κατά τη διάρκεια του διδακτικού έτους. Μπορεί όμως η αδελφή σου να κάνει αίτηση για αναπληρώτρια τον Ιούνιο και, εφόσον την καλέσουν τον Σεπτέμβριο, η προϋπηρεσία της στο ιδιωτικό να μετρήσει ως προϋπηρεσία στο δημόσιο γι' αυτή τη χρονιά μόνο. Την επόμενη χρονιά όμως θα πρέπει να παραιτηθεί από το ιδιωτικό πριν από την έναρξη του διδακτικού έτους. Έχει δηλαδή δύο επιλογές:
α) να παραιτηθεί φέτος το καλοκαίρι από το ιδιωτικό και να πάει αναπληρώτρια (θα την καλέσουν σίγουρα, αφού οι θέσεις είναι πολλές και είναι και τρίτεκνη)
β) να κάνει αίτηση για αναπληρώτρια, να παραμείνει στο ιδιωτικό για μια χρονιά ακόμη και να "μεταφέρει" την προϋπηρεσία της γι' αυτή τη χρονιά στο δημόσιο.
Καλό είναι πάντως, για να βεβαιωθεί για το β, να κάνει ένα τηλ. στη Διεύθυνση Ιδιωτικής Εκπαίδευσης του ΥΠΕΠΘ:
210-3442112 και 210-3442733
-
Σ' ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σου και για τις απαντήσεις σου...
-
-
Θα φαίνεται ότι είναι τρίτεκνη και θα κληθεί με την ποσόστωση, εφόσον έχει καταθέσει τα σχετικά δικαιολογητικά. Η δήλωση περιοχών δεν έχει σχέση με το ότι είναι τρίτεκνη. Μάλλον της το είπαν αυτό από την α/θμια για να μη δηλώσει περιοχές που δεν μπορεί να πάει. Στην περίπτωση της αδελφής σου βέβαια δεν παίζει ρόλο αυτό, γιατί ούτως ή άλλως δεν μπορεί να προσληφθεί φέτος ως αναπληρώτρια, εφόσον είναι στο ιδιωτικό (απλά θα μεταφέρει τη φετινή προϋπηρεσία του ιδιωτικού στο δημόσιο). Η προηγούμενη ιδιωτική προϋπηρεσία δίνει μόρια για τον διορισμό μόνο σε περίπτωση απόλυσης από το ιδιωτικό (όχι σε περίπτωση παραίτησης).
-
Αυτό που λέει η ioanna89 είναι και το πιο συμφέρον. Φυσικά και να κάνει τα χαρτιά της με την συμπληρωματική εγκύκλιο που βγήκε τώρα! Την συμφέρει καθώς, εφόσον προσληφθεί, θα παραμείνει για φέτος εκεί που δουλεύει (δηλ. στο ιδιωτικό) και θα παίρνει τα μόρια της αναπλήρωσης... ;)
ΥΓ. Reta... :-* :-* :-*
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας...
Υ.Γ.Φιλάκια και από εμένα...