Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Εργασιακά => Μήνυμα ξεκίνησε από: Antoniozz στις Νοεμβρίου 07, 2024, 06:06:15 am
-
Καλημέρα στη ομάδα. Τα φώτα σας αν γνωρίζει κάποιος. Μπορεί ένας ήδη δημόσιος υπάλληλος να διοριστεί στην εκπαίδευση; Επίσης αν κάποιος έχει αρνηθεί θέση διορισμού ή έχει παραιτηθεί από δημόσιος υπάλληλος στο Υπουργείο Οικονομικών, αυτό φέρνει ποινή αποκλεισμού στην εκπαίδευση τόσο για διορισμό όσο και για πρόσληψη αναπληρωτή; Όπως ισχύει για την ποινή που δέχεται κάποιος όταν αρνηθεί διορισμό στην εκπαίδευση;
-
Καλημέρα!
Ένας εν ενεργεία μόνιμος υπάλληλος του Δημοσίου για να διοριστεί -εκ νέου- ως εκπαιδευτικός, αναγκαστικά παραιτείται από την πρώτη του θέση. Αυτό -πλέον- γίνεται αυτοδίκαια, δηλαδή με την ορκομωσία του ως εκπαιδευτικός, λύεται αυτομάτως και η πρότερη υπαλληλική του σχέση.
Όμως, ΠΡΟΣΟΧΗ: στην περίπτωση όχι διορισμού αλλά πρόσληψης ως αναπληρωτή, η παραίτηση δεν γίνεται αυτοδίκαια. Ο υπάλληλος θα πρέπει τουλάχιστον 15 ημέρες πριν (και παραπάνω, για σίγουρα) να καταθέσει την πρώτη αίτηση παραίτησης και μετά, αφού συμπληρωθούν 15 ημερολογιακές ημέρες να καταθέσει και δεύτερη αίτηση παραίτησης, με την οποία λύεται οριστικά η υπαλληλική σχέση.
-
Στο 1ο ερώτημα μπορει (διατάξεις πολυθεσιας) . Στο 2ο καμια ποινή. Μπορούσε ως τώρα. Με τον πρόσφατο νόμο ΑΣΕΠ , δεν μπορεί. Οπότε, εξαρτάται από τα χρονικά διαστήματα της κάθε προκήρυξης.
-
Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας
-
Στο 1ο ερώτημα μπορει (διατάξεις πολυθεσιας) . Στο 2ο καμια ποινή. Μπορούσε ως τώρα. Με τον πρόσφατο νόμο ΑΣΕΠ , δεν μπορεί. Οπότε, εξαρτάται από τα χρονικά διαστήματα της κάθε προκήρυξης.
Συγνωμη επειδη δε καταλαβα κατι. Γραφεις για το 2ο καμια ποινη και μετα οτι δεν μπορει. Καπου δεν το πιανω. Απο λιγο που το εψαξα νομιζω οτι αν παραιτηθεις ή δε δεχτεις διορισμο στο δημοσιο αποκλειεσαι για τρια χρονια απο καθε διορισμο. Ή εχει να κανει αναλογα και με το υπουργειο; Εχω στειλει και μηνυμα στον ΑΣΕΠ και μου ειπαν οτι δεν υπαρχει γενικα καποιο κωλυμα.