Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Επιμόρφωση-Μετεκπαίδευση => Σεμινάρια - Επιμορφώσεις => Μήνυμα ξεκίνησε από: youla στις Μαρτίου 21, 2008, 11:58:43 am
-
Καλημέρα,
ετοιμάζομαι να πάω στο Πανελλήνιο Συνεδριο Διδακτικής της Πληροφορικής στην Πάτρα (28-30/3). Το ξέρετε; Είναι βέβαια διδακτική για όλες τις βαθμιδες της εκπαίδευσης. Έχει πληροφορίες στο http://www.ecedu.upatras.gr/didinfo/ (http://www.ecedu.upatras.gr/didinfo/). Τι πιστεύετε; Καλό δε θα είναι;
Θα πάει κανείς από "εδώ" (pde); (Κάνει και 70 ευρώ βέβαια η συμμετοχή, δεν πιστεύω να μας την πληρώσει το υπουργείο; ;D ;D )
-
Δικαιούμαστε άδεια την Παρασκευή; Μέχρι πότε είναι οι αιτήσεις;
-
Δεν ξέρω για άδεια, εγώ είμαι ωρομίσθια και άλλαξα κάποιες ώρες με μια συναδελφο (με τη συμφωνία της διευθυντριας του ολοημέρου βέβαια) ώστε να μπορέσω να πάω. Αλλά νομίζω οτι αν προσκομίσουμε χαρτί ότι παρακολουθήσαμε συνέδριο σχετικό με την ειδικότητά μας, τη δικαιούμαστε την άδεια (έτσι κατάλαβα).
Αιτήσεις δέχονται ακόμα, όπως με ενημέρωσαν με mail, δεν υπάρχει πρόβλημα. Ρώτησα και κάποιους από το χώρο και γενικά το συνέδριο δείχνει σοβαρό και έγκυρο. Οπότε λέω να την κάνω τη βόλτα προς τα κει...
-
Εγώ παιδιά θα πάω, έχω δηλώσει συμμετοχή από τον Ιανουάριο. Είχα πάει και στο 3ο και ήταν πολύ καλό. Στην Πάτρα τελείωσα και το μεταπτυχιακό μου πρόσφατα και συμμετέχουν πολλοί από τους καθηγητές μου. Όσον αφορά την άδεια δεν ξέρω και εγώ τί γίνεται... λέω να ρωτήσω στη δευτεροβάθμια.
-
ξερετε αν θα "μετρήσει" καπου το αποδεικτικό που θα παρεις αν το παρακολουθησεις;
-
ξερετε αν θα "μετρήσει" καπου το αποδεικτικό που θα παρεις αν το παρακολουθησεις;
Tην ίδια απορία έχω κι εγώ.Μέχρι πότε γίνονται οι αιτήσεις?
-
Μακάρι να μπορούσα να πάω.Εδώ στην Κρήτη που βρίσκομαι όμως δεν είναι καθόλου εύκολο.Στην Πάτρα έκανα το μεταπτυχιακό μου, στη διδακτική της πληροφορικής και μάλιστα με τον καθηγητή που είναι υπεύθυνος για τη διοργάνωση.Μπορώ να διαβεβαιώσω για τη σοβαρότητα του συνεδρίου, αφού η οργανωτική επιτροπή απαρτίζεται από εξαιρετικά αξιόλογους και διαπρεπείς στον κλάδο τους καθηγητές και αξιόλογους επίσης ερευνητές.
-
Κι εγώ πιστεύω πως στο κομμάτι της διδακτικής με νέες τεχνολογίες και όχι διδακτικής του μαθήματος της πληροφορικής (όπως ίσως να καταλάβει κάποιος) είναι ένα αξιόλογο συνέδριο. Είναι για όλους τους εκπαιδευτικούς. Εγώ θα πάω και έχω και την τύχη να παρουσιάσω και μια εργασία εκεί. Έχει πρόγραμμα να διαβάσετε κι τις περιλήψεις των εργασιών για να δείτε ποιες σας ενδιαφέρουν , από το site του συνεδρίου. Μπορείτε να πάτε συγκεκριμένες μέρες για να δείτε τις έρευνες που σας ενδιαφέρουν.
-
Ενδιαφέρον το πρόγραμμα, ελπίζω τα πρακτικά να βγούνε on line...
Το Σάββατο κάτι μπορεί να γίνει, έχει ενδιαφέρουσες κεντρικές ομιλίες.
-
Αν ήμουν εκπαιδευτικός ίσως θα πήγαινα. Τώρα δεν το βλέπω.
-
Τελικά κανόνισα να πάω. Ό,τι και να ειναι, πιστεύω ότι επειδη δεν έχω παρακολουθήσει τίποτε σχετικό με διδασκαλία ή με τα άλλα ενδιαφέροντα θέματα που βλέπω στο πρόγραμμα, θα είναι οπωσδήποτε χρήσιμο... Θα σας μεταφέρω εντυπώσεις!
-
Κι εγώ θα πάω παιδιά. Είχα πάει και στο 3ο και πραγματικά άξιζε!!
-
Γεια σας,
Κρίμα δεν μπόρεσα να πάω στην Πάτρα, αλλά ενδιαφέρομαι αν κάποιος
έχει υλικό (hardcopy και ηλεκτρονικό )από το σεμινάριο ?
tokal@sch.gr
:-[
Ευχαριστώ.
-
Γεια σας.
Έχω τα πρακτικά αλλά μόνο hardcopy. Μην ανησυχείτε θα βγουν και ηλεκτρονικά στη διεύθυνση του συνεδρίου σε μέρικές μέρες και αν σας ενδιαφέρει θα μπουν και οι βιντεοσκοπήσεις των διαλέξεων για όποιο άρθρο σας ενδιαφέρει.
-
http://www.ecedu.upatras.gr/didinfo/eisigiseis.htm
-
Τι γνωμη έχετε για το συνέδριο στην Πάτρα , όσοι πήγατε?
Εγω πάντως απογοητευτηκα ... Οι παρουσιάσεις των συνέδρων ήταν κακοστημένες!!!
ΑΝ εξαιρέσουμε την ομιλία Μπλέτσα για το OLPC τα υπόλοιπα ήταν κοινότυπα...
LEGO , LOGO kai robotics στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά να σκέφτονται αλγοριθμικά...
Εμείς πως μάθαμε χωρίς τέτοια παιχνίδια???
-
Τι γνωμη έχετε για το συνέδριο στην Πάτρα , όσοι πήγατε?
Εγω πάντως απογοητευτηκα ... Οι παρουσιάσεις των συνέδρων ήταν κακοστημένες!!!
ΑΝ εξαιρέσουμε την ομιλία Μπλέτσα για το OLPC τα υπόλοιπα ήταν κοινότυπα...
LEGO , LOGO kai robotics στα σχολεία για να μάθουν τα παιδιά να σκέφτονται αλγοριθμικά...
Εμείς πως μάθαμε χωρίς τέτοια παιχνίδια???
Καλησπέρα!
Εγώ είδα αρκετές ενδιαφερουσες εισηγήσεις. Δεν καταλαβαίνω τι εννοείς λέγοντας κακοστημένες. Θα πρέπει να γνωρίζουμε τη φύση ενός συνεδρίου και να ενημερωνόμαστε για τα άρθρα πριν πάμε να δούμε τις παρουσιάσεις. Στα συνέδρια παρουσιάζονται άρθρα τεκμηριωμένα τα οποία προάγουν την επιστημονική γνώση. Αυτό προϋποθέτει εγκυρότητα, πρωτοτυπία, σωστή μεθοδολογία, κα. Δεν πιστεύω ότι κανείς θα αμφισβητήσει την ποιότητα των άρθρωνπου παρουσιάστηκαν στο συνέδριο. Εμένα μου φάνηκαν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οι εισηγήσεις της Κυριακής Στο μεγάλο αμφιθέατρο που είχαν ως θέμα τα προσαρμοστικά περιβάλλοντα. Για τα logo και lego εγώ προσωπικά χρησιμοποιώ τη logo για διδασκαλία και έχει αποτέλεσμα τόσο στις τάξεις μου όσο και σε έρευνες.
Τώρα αν πήγες να μάθεις στο συνέδριο παρόμοιες μεθόδους με αυτές που έμαθε η δικιά μας γενιά τότε κακώς πήγες. Σε ένα συνέδριο παρουσιάζονται καινοτόμες μέθοδοι.
Αυτά που προσωπικά βαρέθηκα ήταν κάποιες ομιλίες που παρόλο που είχαν ενδιαφέρον θέμα ο ομιλητής δεν ήταν και τόσο μεταδοτικός και κάποιες άλλες που δεν σχετίζονταν με τα ενδιαφέροντά μου. Αλλά αυτό δικαιολογείται σε κάθε συνέδριο.
-
Πάντως για μένα που βρέθηκα εκει με μόνο "όπλο" (πλην του πτυχίου) 2 χρόνια ωρομισθίας ήταν πολύ χρήσιμο, ήταν μια πρώτη επαφή με το χώρο, είδα και θετικά και αρνητικά πράγματα, πήρα μερικές ωραίες ιδέες (και να'σου τα "ομαδοσυνεργατικά" στις τάξεις μου! Αστεία αστεία, πήρα μερικές καλές ιδέες!), γενικώς ήταν πολύ χρήσιμο αν και μου ήρθε "ο κούκος αηδόνι" αφού, όπως είχα πει και παραπάνω, όχι μόνο πλήρωσα 2 βράδια ξενοδοχείο και βέβαια και την εγγραφή στο συνέδριο, αλλά δεν πληρώθηκα καν τις 2 ώρες της Παρασκευης που έχασα (ταξιδευοντας μάλιστα στη βροχή)... Σε τελική ανάλυση, άξιζε τον κόπο!
-
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
Το περιοδικό ΝΕΑ ΠΑΙΔΕΙΑ και οι εκδόσεις ΠΑΤΑΚΗ σας προσκαλούν στην επιμορφωτική συνάντηση με τίτλο:
«Σύγχρονες προσεγγίσεις στη διδακτική των φιλολογικών μαθημάτων»
Θα μιλήσουν:
Για τη Διδακτική της Ιστορίας ο κ.Γιώργος Κόκκινος,Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου
Για τη Διδακτική των Αρχαίων Ελληνικών ο κ.
-
Ωραίοι...!! Το 'χουν βρει το σύστημα. Εκμεταλλεύονται τον πόνο μας για να βγάλουν εύκολα λεφτά. Πόσο εποικοδομητική μπορεί να είναι μια συνάντηση που παρουσιάζει τρεις διδακτικές μέσα σε ... πόσο να κρατήσει...2 ώρες άντε 3.
-
Ωραίοι...!! Το 'χουν βρει το σύστημα. Εκμεταλλεύονται τον πόνο μας για να βγάλουν εύκολα λεφτά. Πόσο εποικοδομητική μπορεί να είναι μια συνάντηση που παρουσιάζει τρεις διδακτικές μέσα σε ... πόσο να κρατήσει...2 ώρες άντε 3.
ναι, μας εκμεταλλευονται απαντες. εις υγειαν των ανεργων φιλολογων, λοιπον. :(
-
Παιδαγωγικά Σεμινάρια και δειγματικές διδασκαλίες για καθηγητές που διδάσκουν τα Μαθήματα: Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, Πολιτική και Δίκαιο, και Θέματα Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΜ
-
Επιμορφωτικό σεμινάριο υποψηφίων ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ -
ΓΕΝΙΚΗ & ΕΙΔΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΕΙ & ΤΕΙ
13-14 Μαρτίου 2010 - Αθήνα
20-21 Μαρτίου 2010 - Θεσσαλονίκη
Περιγραφή σεμιναρίου
Το συγκεκριμένο σεμινάριο έχει ως στόχο να επιμορφώσει τους συμμετέχοντες στα θεματικά πεδία της ψυχοπαιδαγωγικής, της γενικής και ειδικής διδακτικής του κλάδου οικονομολόγων και των συναφών ειδικοτήτων με βάση τις γνωστικές απαιτήσεις του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ αλλά και με βάση τις γενικότερες παιδαγωγικές και διδακτικές αρχές τις οποίες θα αξιοποιήσει μέσα στην τάξη ο εκπαιδευτικός.
Η επιτυχής συμμετοχή στον διαγωνισμό επιλογής εκπαιδευτικών του Α.Σ.Ε.Π. αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα πολυδιάστατο φαινόμενο. Μείζονος σημασίας για την επίτευξη του επιθυμητού αποτελέσματος από τον υποψήφιο εκπαιδευτικό είναι η εξοικείωση με τη θεματολογία που τίθεται στον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π. για τις Οικονομικές Επιστήμες (Α.Ε.Ι.&Τ.Ε.Ι.) στην δεύτερη θεματική ενότητα της Ειδικής Διδακτικής των Οικονομικών Επιστημών και της Παιδαγωγικής Ψυχολογίας-Γενικής Διδακτικής. Η εμπειρία έχει δείξει ότι είναι κάτι διαφορετικό να έχει κάποιος γνώση ενός επιστημονικού αντικειμένου από το να μπορεί να το διδάξει. Το σεμινάριο αυτό φιλοδοξεί μέσω της παρουσίασης μιας πληθώρας θεμάτων της ίδιας υφής με τον διαγωνισμό του Α.Σ.Ε.Π., να θωρακίσει τον υποψήφιο και να του καλλιεργήσει την ευχέρεια της επιτυχούς αντιμετώπισης των θεμάτων που θα του ζητηθούν. Ο άξονας πάνω στον οποίο θα κινηθεί η διδασκαλία αναφέρεται στην περιεκτική, επιστημονική και πρακτική παρουσίαση των θεμάτων που ζητούνται από τον Α.Σ.Ε.Π. για τους πτυχιούχους των Οικονομικών Επιστημών (Α.Ε.Ι.&Τ.Ε.Ι.) συνδράμοντας έτσι στην προσπάθεια του υποψηφίου καλύπτοντας εν τέλει το κενό που υπάρχει στο πεδίο αυτό. Η καινοτομία του σεμιναρίου είναι ότι θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο διδασκαλίας επί χάρτου στα γνωστικά αντικείμενα «Αρχές Οικονομικής Θεωρίας» και «Αρχές Λογιστικής» με υλικό πάνω στο οποίο θα εργαστεί ο κάθε υποψήφιος εξατομικευμένα.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε απόφοιτους και φοιτητές οικονομικών και συναφών τμημάτων ΑΕΙ & ΤΕΙ που θα συμμετέχουν στον επερχόμενο διαγωνισμό του ΑΣΕΠ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, σε εκπαιδευτικούς σχετικών κλάδων καθώς και αποφοίτους οικονομικών επιστημών με ενδιαφέρον για τη διδασκαλία.
Πρόγραμμα σεμιναρίου
Σάββατο
10.00 - 10.30: ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ
Α΄ ΕΝΟΤΗΤΑ ΨΥΧΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΑΕΙ & ΤΕΙ
10.30 - 12.30 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ
• Λειτουργικοί ορισμοί της διδακτικής μεθοδολογίας
•