Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση

Μετά τον διορισμό / την πρόσληψη => Σχολική ζώνη => Μήνυμα ξεκίνησε από: X.K. στις Ιουνίου 01, 2008, 01:27:24 am

Τίτλος:
Αποστολή από: X.K. στις Ιουνίου 01, 2008, 01:27:24 am
Καλησπερα,εχω μια απορια και θα ηθελα λιγη βοηθεια:Ειμαι ωρομισθια σε πρωινο δημοτικο απο 15/2.Πρεπει να γραφω τι διδασκω στο βιβλιο υλης;Γιατι εγω αυτο το βιβλιο ουτε ζωγραφιστο δεν το εχω δει ως τωρα.Και ειναι 1 ανα ταξη,η 1 ανα σχολειο;Ευχαριστω εκ των προτερων..
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: leti77 στις Ιουνίου 01, 2008, 07:07:41 pm
Το βιβλιο υλης ειναι ενα ανα ταξη απο οσο ξερω ....
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: pe06 στις Ιουνίου 02, 2008, 07:48:56 am
Καλημέρα!

3 χρονιές ωρομίσθια & αναπληρώτρια στο Δημοτικό, ποτέ δεν έγραψε σε βιβλίο ύλης. Δεν το έχω δει καν! Δεν υπάρχει? Ήταν ελαστικοί οι διευθυντές και δεν το απαιτούσαν? Δεν ξέρω να σου πω, αλλά για δημοτικό δεν έχω ακούσει τίποτε σχετικό.
Στη
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: Αγάπη στις Ιουνίου 02, 2008, 10:53:55 am
Στη Δευτεροβάθμια μέχρι και στην ΠΔΣ υπάρχει βιβλίο ύλης σε κάθε τμήμα.
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: Marcus στις Ιουνίου 02, 2008, 01:13:26 pm
Για τα Δημοτικά Σχολεία, το ΠΔ 201/98 δεν προβλέπει την τήρηση βιβλίου ύλης. Αντίθετα, για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση προβλέπεται, και πρέπει θεωρητικά να συμπληρώνεται καθημερινά. Σκοπός της τήρησης του συγκεκριμένου βιβλίου είναι κυρίως η διευκόλυνση των εξετάσεων - να φαίνεται δηλαδή η διδαχθείσα ύλη, ώστε να μην εξετασθούν μαθητές σε ύλη που δεν διδάχθηκαν αν λ.χ. το Σεπτέμβριο δεν είναι παρών ο καθηγητής που δίδασκε την προηγούμενη χρονιά. Επίσης, να είναι καλυμμένος ο καθηγητής, αν γίνει κάποια ένσταση για τα θέματα. Προφανώς, στο Δημοτικό δεν υπάρχει αυτή η ανάγκη.
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: vassilo στις Ιουνίου 04, 2008, 04:40:55 pm
Στο δημοτικό είχε έλθει ένα μέιλ τέτοιου τύπου πέρσι αλλά κανείς δεν το έκανε.

Δεν το ζήτησε κανείς π΄'ερσι και ούτε και εφέτος βλέπω να γίνεται κάτι τέτοιο.

Σε περίπτωση που ζητήσουν κάτι τέτοιο βλέπουμε .... αλλά μην άγχεσαι ούτε εμείς ούτε οι δάσκαλοι κρατούν.

Το μόνο που μας είπε σύμβουλος είναι αν κάνουμε κάτι εξτρα να κρατάμε αντίγραφο κάπου ώστε να μπορέσουμε να δικαιολογήσουμε γιατί δεν έχει βγει η ύλη π.χ. στην έκτη που δεν βγαίνει με τίποτε η ριμάδα....

Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: X.K. στις Ιουνίου 05, 2008, 12:30:49 am
Καλησπερα,τελικα εκανα ερευνα..Ρωτησα μια δασκαλα μονιμη απο το σχολειο μου αν κρατανε βιβλιο υλης και μου ειπε οτι ειναι θεμα σχολικου συμβουλου και οτι ο δικος μας εκει ποτε δεν τους εχει ζητησει κατι τετοιο.Μια φιλη αναπληρωτρια ομως στην Κομοτηνη σε δημοτικο,μου ειπε οτι το ενημερωνει μετα απο καθε μαθημα!Τοσο διαφορετικα να ειναι τα πραγματα απο την Εδεσσα στην Κομοτηνη;
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: leti77 στις Ιουνίου 05, 2008, 05:01:46 pm
Προφανω ειναι...οταν δουλευα ωρομισθια σε πρωινο δημοτικο ενημερωνα το βιβλιο υλης κανονικα μετα απο καθε μαθημα....
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: vassilo στις Ιουνίου 07, 2008, 09:54:25 am
Εμάς πάντως η σύμβουλος μας , μας είπε να προσθέτουμε και να αφαιρούμε ελεύθερα ότι θέλουμε φτάνει τα παιδιά να διδαχθούν τα γραμματικά στοιχείαπου έχει κάθε επίπεδο.

Η αλήθεια είναι πως ένας /μία συνεννοήσιμος/η σύμβουλος είναι ό,τι πιο σημαντικό.
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: Marcus στις Ιουνίου 07, 2008, 12:11:58 pm
Συμφωνώ με αυτό που προαναφέρθηκε, ότι δηλαδή είναι ευχάριστο να συνεργάζεται κανείς με έναν καταρτισμένο και συνεννοήσιμο σύμβουλο.

Ωστόσο, και για να μην δημιουργούνται λανθασμένες εντυπώσεις, να επισημάνω πως ο ρόλος του συμβούλου είναι καθαρά υποστηρικτικός. Συμβουλεύει, αλλά δεν υπαγορεύει τι θα κάνουμε στην τάξη μας, για την οποία εξ άλλου την ευθύνη έχουμε εμείς. Σχετικά δε με τα γραφειοκρατικά ζητήματα του σχολείου είναι θεσμικά αναρμόδιος να κάνει υποδείξεις, παρά μόνο με την ιδιότητα ενός πιο έμπειρου συναδέλφου.
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: anneta στις Μαΐου 11, 2016, 09:15:24 pm
Τα βιβλια υλης τα ελεγχει κανεις κ ποτε;;;; που χρησιμευει το κλεισιμο στο τελος της χρονιας;
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: troll στις Μαΐου 11, 2016, 11:36:08 pm
Το ότι δεν ελέγχονται τα βιβλία ύλης δεν σημαίνει ότι δεν δύναται να ελεγχθούν.. ανά πάσα στιγμή.

Από έναν σχολικό σύμβουλο ή την αρμόδια ΔΔΕ στην περιοχή ευθύνης της οποίας υπάγεται η σχολική μονάδα.

Αναφορικά με το "κλείσιμο" είναι απαραίτητο δεδομένου ότι αναγράφεται η εξεταστέα ύλη. Κυρίως παίζει ρόλο "σημείου αναφοράς" για τις περιπτώσεις επανεξέτασης την περίοδο του Σεπτεμβρίου. Εάν για οποιοδήποτε υπηρεσιακό λόγο (μετάθεση, απόσπαση, άδεια..) ο διδάσκων / -ουσα απουσιάζουν, με βάση την εξεταστέα ύλη θα διενεργηθούν απρόσκοπτα οι επαναληπτικές εξετάσεις. Επίσης σε περίπτωση ένστασης από μέρους των μαθητών ότι υπήρξε θέμα εξέτασης "εκτός ύλης" ευνόητο είναι ότι πάλι το βιβλίο ύλης θα παίξει αποφασιστικό ρόλο στην άρση ή μη οποιασδήποτε αμφιβολίας. Είθισται να παραδίδεται και εντύπως η ύλη στο Δ/ντη του σχολείου ώστε να είναι πιο πρακτική η ανάρτησή της στον Πίνακα Ανακοινώσεων, το βιβλίο ύλης όμως δεν παύει να αποτελεί Δημόσιο έγγραφο με ότι αυτό συνεπάγεται.

Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: jak_13 στις Μαΐου 12, 2016, 05:37:07 am

Πολύ σωστά. Να συμπληρώσω ακόμα και την περίπτωση των μαθημάτων που η διδακτέα ύλη της μιας χρονιάς αποτελεί συνέχεια της ύλης της προηγούμενης χρονιάς και όταν το μάθημα θα πρέπει να διδαχθεί από άλλο καθηγητή.
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: greedo στις Μαΐου 12, 2016, 06:03:41 am
 Αν μπαίνει κάποιος σε πολλά τμήματα, είναι πολλά και τα βιβλία ύλης και είναι χρονοβόρα η διαδικασία. Το θέμα είναι να φαίνεται ακριβώς η εξεταστέα ύλη χωρίς πολλή λεπτομέρεια που δεν είναι και απαραίτητη. Προτιμώ να γράφω αριθμούς παραγράφων ή και σελίδες αν είναι πιο πρακτικό, π.χ. "Σελίδες 30 - 53,  62 - 75 και 83 - 97" κλπ και όχι ολογράφως τις επικεφαλίδες των μαθημάτων.
 Σήμερα θα κλείσω 15 βιβλία ύλης γιατί σε τόσα τμήματα μπαίνω!
Τίτλος: Απ:
Αποστολή από: anneta στις Μαΐου 12, 2016, 01:44:17 pm
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας!

Απ' ότι καταλαβαίνω όμως το πιο σημαντικό στην όλη υπόθεση είναι η αναγραφή της εξεταστέας ύλης στο τέλος και όχι το περιεχόμενο του τι έκανες όλη τη σχολική χρονιά στην τάξη, γι αυτό και πολλοί δεν  γράφουν τίποτα την ώρα κ την ημερομηνία του μαθήματος;;;;;