Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση
Διάφορα θέματα για την εκπαίδευση => Διάφορα Εκπαιδευτικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Αλέξης στις Ιουνίου 21, 2008, 01:44:37 am
-
'Εχω την απορία πώς γίνεται κανείς Σχολικός Σύμβουλος;
Επίσης στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υπάρχουν σχολικοί σύμβουλοι;
-
Την τελευταία φορά έγιναν εξετάσεις, προφορική συνέντευξη, και συνεκτιμήθηκαν τα προσόντα των υποψηφίων. Γενικά πάντως θέλει αρκετή προϋπηρεσία, διδακτορικό, και ίσως και κάποια γνωριμία.
-
Είναι υποχρεωτικό να έχει κανείς μεταπτυχιακό στην Διδακτική στο αντίστοιχο γνωστικό αντικείμενο; ή μπορείς να γίνεις σύμβουλος και χωρίς αυτό;
-
Χρειάζεται βαθμός Α', 12 έτη προϋπηρεσίας (10 πραγματική) και, στο εξής, πιστοποιητικό καθοδηγητικής επάρκειας και γνώσεων και δεξιοτήτων στις ΤΠΕ επιπέδου 1. Τα λοιπά προσόντα (μεταπτυχιακές σπουδές, δημοσιεύσεις κλπ.) συνεκτιμώνται αλλά δεν αποτελούν τυπικές προϋποθέσεις.
Όσο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, ασφαλώς και δεν υπάρχουν σύμβουλοι. Εκεί η παιδαγωγική καθοδήγηση ασκείται από τις πολιτικές νεολαίες.
-
Τι μισθό παίρνει ο σχολικός σύμβουλος;
-
Τι μισθό παίρνει ο σχολικός σύμβουλος;
+300 ευρώ περίπου επιπλέον.
-
Ποιά είναι τα καθήκοντα ενός σχολικού συμβούλου;
Ας πουμε ότι έγινες σχολικός σύμβουλος Μαθηματικών. μετά τι κάνεις;
-
τι είναι ο Γενικός Εκπαιδευτικός Σύμβουλος;
ήρθε ένα mail στο σχολείο που όριζε ποιός θα είναι ο Γενικός Εκπαιδευτικός Σύμβουλος για το σχολείο μας. Κανείς μας δεν ήξερε τι ρόλο παίζει, ποιές οι αρμοδιότητές του πότε απευθυνόμαστε σε αυτόν κλπ.
έχει κανείς ιδέα;
-
Αν δεν κάνω λάθος, είδα τη θέση του Γενικού Εκπαιδευτικού Συμβούλου στο νέο σχέδιο νόμο για τη διοίκηση του σχολείου. Προφανώς πρόκειται για σχολικό σύμβουλο γενικών παιδαγωγικών καθηκόντων αρμόδιο για σχολικές μονάδες. Κάτι σαν τον παλιό επιθεωρητή ένα πράμα. Για να μη ξεχνιόμαστε οι νεώτεροι!
-
α κατάλαβα, δηλαδή αυτός τα ξύνει γενικώς;;;;;;;;; :P :P :P :P :P :P :P :P
... σε αντίθεση με τους άλλους συμβούλους ανά ειδικότητα που τα ξύνουν ειδικώς!!!! :P :P :P :P :P :P
από συμβούλους μπουχτίσαμε εδώ στην Ελλάδα.
"Κύριε Πρόεδρε" να φωνάξεις σε μια πλατεία και θα γυρίσουν όλοι κεφάλι!
για να σοβαρευτώ λίγο, τι θέματα διαπραγματεύεται αυτός δηλαδή; Δηλαδή πότε θα τον πάρω τηλέφωνο? !!!!
-
οταν χρειαστεις τσουγκρανα! ;D
-
οταν χρειαστεις τσουγκρανα! ;D
έγραψες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τι μισθό παίρνει ο σχολικός σύμβουλος;
+300 ευρώ περίπου επιπλέον.
οικονομικά συμφέρει σύμβουλος ή διευθυντής;
-
α κατάλαβα, δηλαδή αυτός τα ξύνει γενικώς;;;;;;;;;
Δε νομίζω ότι θα τα ξύνει. Θα έρχεται στο σχολείο και με την πρόφαση του συμβούλου θα σε ελέγχει κανονικά, θα εξετάζει αν είσαι κατάλληλος για αύξηση, θα σου κάνει παρατηρήσεις και άλλα ενδιαφέροντα.
-
θα φέρνει και τη τσουγγράνα μαζί του;
δεν νομίζω πάντως να ισχύει αυτό που λες, γιατί πχ σε εμας ορίστηκε ένας Θεολόγος ως Γενικός σύμβουλος. Τώρα να μπει στην τάξη να δει πως κάνω Μαθηματικά και να με κρίνει;
κάτι άλλο παίζει. Είναι ένας για όλες τις ειδικότητες για έναν αριθμό σχολείων της περιοχής
-
Είχα ρωτήσει πριν από μερικές μέρες εδώ στο φόρουμ αν έχει γίνει η επιλογή των νέων συμβούλων και μου απάντησαν οι συνάδελφοι πως όχι. Απορία: αν δηλαδή χρειαστείς κάτι, σε ποιον απευθύνεσαι;
-
έχει γίνει. Εμας ήρθε mail στο σχολείο που ορίζει τον κάθε σύμβουλο για την κάθε ειδικότητα
-
Αλήθεια; Μήπως ξέρεις πού μπορώ να το βρω; Γιατί στο site της ΔΔΕ μου και στο google δε βρήκα κάτι.
-
δεν έχουν κριθει ακόμα οι συμβουλοι σε όλες τις περιφέρειες...σε όσες δεν έχουν κριθεί, σύμβουλοι ειναι -με παράταση θητείας - όσοι ήταν και πέρισυ ανά ειδικότητα.
ο σύμβουλος παιδαγωγικής καθοδήγησης - ο γενικών καθηκόντων - είναι ο σύμβουλος με τα περισσότερα μόρια σε κάθε νομό που ορίζεται παράλληλα και σύμβουλος παιδαγωγικής καθοδήγησης. Σε αυτόν απευθύνεσαι πχ για θέματα εξετάσεων, ωρολόγιο πρόγραμμα (πχ τους ξενόγλωσσους τους βάζουν συνέχεια τελευταίες ώρες ενώ τα πρώτα τρίωρα παίρνουν - παρανόμως - οι κατευθύνσεις...._) αν θες να το προχωρησεις απευθύνεσαι στον σύμβουλο παιδαγωγικής καθοδήγησης και εκείνος είναι υποχρεωμένος να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα ώστε να βολεύει όλους.
γενικά, σε αυτόν απευθύνεσαι για διαδικαστικά θέματα.
επισης, δεν ξύνονται όλοι οι σύμβουλοι. Κάποιοι κάνουν εξαιρετική δουλειά (λίγοι βέβαια). Δεν έρχονται στην τάξη να σε ελέγξουν και δεν επιτρέπεται να μπουν σε τάξη χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του διδάσκοντα. Οφείλουν να ενημερώσουν εγγράφως για την πρόθεσή τους να επισκεφθούν τη σχολική μονάδα γιαυτο και αναρτούν πρόγραμμα παιδαγωγικών επισκέψεων σε σχολεία ευθύνης τους.
Μπορει κάποιος να "εκμεταλλευτεί " τους συμβούλους ζητώντας τους πχ βιβλιογραφία ή μεθοδολογικές προσεγγίσεις. Επισης μπορεί μέσω συμβουλου να απευθυνθεί σε άλλους συναδέλφους για συμπλήρωση ερωτηματολογίων - πχ στα μεταπτυχιακά του ΕΑΠ.
Ο σύμβουλος επισης μπορει να ζητησει να κάνει κάποιος εκπ/κός υποδειγματική διδασκαλία παρουσία και άλλων εκπ/κών του ίδιου κλάδου. Προσωπικά μου ζητήθηκε αρκετές φορές ( κάποτε και στη β' φάση των πεκ) και ομολογώ ότι ήταν πραγματικά χρήσιμη εμπειρία - για όλους τους εμπλεκομενους. όσοι μπορείτε να το κάνετε κάντε το!
και φυσικα, επειδή υπάρχουν και πολλοι παντελώς άσχετοι - αυτούς να τους αποφύγετε! :P :P
-
Α, γι΄αυτό δεν έβρισκα κάτι. Όμως, η δική μας η σύμβουλος, από όσο ξέρω βγήκε σε σύνταξη. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Καλά, για τον σύμβουλο παιδαγωγικής καθοδήγησης ούτε καν ήξερα κάτι! :-[
-
Α, γι΄αυτό δεν έβρισκα κάτι. Όμως, η δική μας η σύμβουλος, από όσο ξέρω βγήκε σε σύνταξη. Τι γίνεται σε αυτή την περίπτωση; Καλά, για τον σύμβουλο παιδαγωγικής καθοδήγησης ούτε καν ήξερα κάτι! :-[
όσοι βγήκαν σε σύνταξη αναπληρώνονται απο αυτόν που βρίσκεται αμέσως μετά στην "λίστα αναπληρωματικών"....όταν δηλαδή έγιναν οι κρίσεις των συμβούλων βγήκε ένας αξιολογικός πινακας. Αν φύγει κάποιος πχ με σύνταξη, η θέση καλύπτεται απο τον επομενο που θα δεχτεί να αναλάβει και βρίσκεται στον πίνακα αυτόν. Αν δεν βρεθεί κανένας η θέση χηρεύει έως ότου γίνουν νέες κρίσεις.
-
Σε ευχαριστώ. :)
-
Πριν μερικές μέρες ήρθε στο σχολείο ο σχολικός σύμβουλος (ΠΕ03) - γι' αυτό χάλασε ο καιρός- και τον ενημέρωσα για όλα τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του: διδακτέα ύλη , βιβλία , πανελλήνιες , πόσες ώρες έχουμε σε κάθε τάξη , τι είναι τα μαθήματα υποστήριξης , οι διαφορές ΓΕΛ-ΕΠΑΛ , πότε λήγει το 1ο τετράμηνο( ήταν ακόμα στα τρίμηνα) και άλλα παρόμοια.
ΑΥΤΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΟΥΝ >:(